2012. június 30., szombat

ENERGIAITAL


Ismét törvény készül, ezúttal az energiaitalok árusításáról.
Dicső kormányunk legnagyobb problémája, hogy a tizennyolc év alatti fiatalok energiaitalokat vedelnek, utána kokakólamámorban hemperegve alkalmatlanná válnak arra, hogy felismerjék szerencséjüket, hogy egy ilyen viruló országban lépkedhetnek döngő léptekkel a munkanélküliség felé.
Lesz ezek között az elvetemültek között olyan fiatal is, aki már önfenntartó, merthogy gondoskodó államunk a tankötelezettség igen sajátságos szabályozására törekszik, ezért aztán a szerencsétlen, iskolából kihajigált tizenhat évesnek kenyérkereső foglalatosság után kellett néznie.
Ha sikerül állást találnia, akkor igen könnyen előállhat az a helyzet, hogy a saját keresetét nem költheti el kedve szerint, mert kapálni ugyan kapálhat tíz-tizenkét órát naponta, de ha elfogy az energia, akkor legfeljebb a Vezérre gondolhat ábrándos tekintettel, akinek már csak az álomképe is hihetetlen energiákat szabadít fel, nincs is szüksége ehhez senkinek energiaitalra.
Jelzem, az energiaitalok magyarországi forgalombahozatalának kemény szabályai vannak, meg vagyon határozva azt egyes összetevők maximuma, az elkészítéshez felhasználható anyagok fajtája, szóval azért ez valamennyivel jobb, mintha más anyagok fogyasztásával kerülnének tudatmódosult állapotba.
Például a marihuánánál, melyet lassan úgy árulnak a diszkókban, mint a boltban a tejet, a többi droggal egyetemben - rendőrségi minőségbiztosítás mellett.
Azt is tudja mindenkim, hogy ezek az italok zömében cukrosvizek, ami fene egészségtelen ugyan, de az kétségtelen, hogy mindegyikük azonnal felhasználható energiabomba.
Persze ilyen alapon a mákostésztát is be lehetne tiltani, hiszen a tészta is hasonló hatásmechanizmussal működik, emlékezzünk csak vissza a hajdani mexikói futball-világbajnokságra, ahova utoljára kijutottunk.
Mezei csapatának orvosa, Mohácsi doktor is tésztával etette az aranylábú fiúkat, hogy a pályán azonnal felhasználható energiamennyiség segítségével bírják energiával a szokatlan klímát.
Ennek ellenére kaptunk is egy hatost Ivántól, - ők valószínűleg már akkor is energiaitalt ittak.
Mindenesetre az egész úgy egészségtelen, ahogy van, az emberi szervezet nem tűri retorzió nélkül, ha manipulálni akarják, a fene sem akar ezen vitatkozni.
Az a düh itt a beszélgetés tárgya, mellyel a Vezér és stábja az élet minden területét törvényekkel akarja szabályozni.
Lassan úgy néz ki a dolog, hogy a derék magyar állampolgár egy talicskát tol maga előtt, rajta közlönyök halma, és ha át akar menni az úttesten, akkor leül a járdaszegélyre és kisilabizálja, hogy ezt hol, mikor, milyen védőfelszerelésben és milyen adó vagy illeték lerovása után teheti anélkül, hogy ne fenyegetnék százmilliós bírsággal vagy hat hónaptól öt évig tartó szabadságvesztéssel, szőlőkapálással egybekötve L. Simon földjein.
Mostanában ismét elrendelték a kötelező tüdőszűréseket, ami egyébként dicséretes dolog, hiszen újrakezdhetjük a harcot a tüdőbaj ellen, melyről azt hittük, hogy már örökre leszámoltunk vele.
Rendeletet ad ki a Vezér valamelyik csicskása, aztán részükről a fáklyásmenet, büszkén mutogatják a papírt, hogy ők megtettek mindent, ami tőlük telik.
Ami igaz is, hiszen tőlük éppen ennyi telik, egy fikarcnyival sem több, hiszen ez sokkal egyszerűbb, mint az ifjúságot egészséges életmódra nevelni, hogy ne azért ne igya az energiaitalokat, mert a Vezér betiltotta, hanem azért, mert tudja róluk, hogy rosszat tesz a szervezetének.
A tüdőbaj ellen is egyszerűbb papirosokkal küzdeni, mint a felszámolni a nyomort, mely ellen majd akkor tervezik felvenni a harcot, mikor ők már jóllaktak, de szakértők véleménye szerint ez az élettani állapot náluk kizárt.
Ez a „problémamegoldás rendeleti úton” nem túl magas hatékonyságú, a tizennyolc éven alulinak legfeljebb megveszi majd az italt a tizenhat és fél éves, aztán szárnyakkal a hátán pörög a buliban hajnalig, a nyomor meg biztosítja a tüdőbaj, rohamos terjedését, hogy a többi népboldogító rendeletről ne is beszéljünk.
Mint például a dohányosok intézményes üldözése vagy a cukorbetegek rendeleti úton történő gyógyítása.
Ez utóbbinál is egyszerűbb lenne kimondani, hogy a tehetős, akinek jut pénze a diétás étrendre, az kaphat korszerű és hatékony gyógyszert, a tészta meg kenyérzabáló csóringernek, aki legfeljebb a szomszédasszony sonkájához jut hozzá, annak coki.
Holnapra várható a törvény, mely előírja, hogy mindenki köteles reggel hattól éjfélig boldognak lenni, hűséges kutya tekintettel, sóhajtva nézni az égre, hej, de szerencsés is vagyok én, hogy Vezérem alattvalója lehetek.
Az csak a baj, hogy az égre nézve meglátja a költöző vadlibákat, megrázza a fejét és összekaparva maradék pénzét Red Bullt vesz rajta, majd mikor megkapta a beígért szárnyakat, meglengeti azokat és haladéktalanul csatlakozva a költöző madarakhoz ő is elvándorol.
A Vezér meg itt ül majd Simicska ölében és sírdogál – hiába a vagyon, a dicsőség, ha nincs alattvaló.
Aztán a homlokára csap és kiad egy rendeletet a hatvan év feletti nők kötelező szüléséről, az ellenszegülők elveszítik nyugdíjjogosultságukat és a Vezér személyesen tépi ki fülükből a fülbevalót.
Ideje lenne már valamilyen törvénnyel elküldeni őt is a fenébe…

:O))))

4 megjegyzés:

Aviram írta...

Pupu! Itt már a törvény nem segít az elzavarásukhoz. Valami ütősebb kell. Például egy baseball ütő!

stirlitz írta...

http://www.veresegyhazi-hirhatar.hu/hirek/kenyszermunka-ehenhalassal-vagy-ehenhalas-kenyszermunkaval

stirlitz írta...

nem semi ezt olvasátok el!!!
ez ám az enrgia ital

Cereus írta...

Kedves PuPu! Csodálom felkészültségedet és kitartásodat.Ennyi hazug ottrombaságot, félrevezetést és csalást, a papoktól eltekintve Jézus képes e megbocsájtani, csúszó mászó, keresztényi köntösbe vitézlő szélhámosoknak. Aviram lehet, hogy itt már csak a kemény Fa testápoló lehet a valódi és hatékony megoldás.?!