2012. június 11., hétfő

HATÁRTALAN HÜLYESÉGEK KORMÁNYA


Amekkora médiacirkusz vette körül Kövér erdélyi szólótáncát, akkora kuss van most, mikor a szólótáncos pofára esett a világot jelentő deszkákon.
Merthogy a fellépés csúnya volt, mondhatnám gusztustalan, erőszakos, de ettől akár még hasznos is lehetett volna – de nem volt az, ellenben kontraproduktív volt.
Egyetlen kézzelfogható eredménye volt: egy magyar nőnek, aki magyarul telefonált, a fal adta a másikat.
Nem lenne pedig baj, ha a média tárgyilagosan kielemezné az esetet és az érintettek levonnák a szükséges konzekvenciákat, nevezetesen, hogy szabad-e krakélerként megjelenni bármelyik szomszédos országban, melynek nagyszámú magyar nemzeti kisebbsége van.
A kérdés persze költői.
Minden épeszű ember tudja, hogy ez a politika tarthatatlan, még akkor is, ha az Unió tagjaként nem csinálnak belőle nyilvános cirkuszt - jelen esetben - a románok, hanem próbálnak higgadtan reagálni a bunkóságra.
Hát nincs mit tenni ez a garnitúra ilyen, ezek még a börtönben is bandázni fognak, Vityka lesz a cellamenő…
Megszívtuk már Szlovákiával nemegyszer, a vízlépcsővel, a szoboravatással, Sólyom kirándulásával a híd közepére, mely hidat egyébként a bősi terveknek megfelelő magasságúra építtette az első Orbán-kormány, aztán az állampolgársági törvénnyel is csak szerencsétlen öregasszonyok életét lehetett ellehetetleníteni.
A kétoldalú államközi kapcsolaton végighúzódó állandó vereségekkel már komplett bohócot csinált magából a Vezér és bandája, amit persze hangos siker-propagandával próbálnak ellensúlyozni, nem sok sikerrel.
Most éppen ott tartunk, hogy bármit is csinálunk, Szlovákia keresztülnéz rajtunk, a szlovák nacionalisták boldogan röhigcsélnek, Orbán meg eljár egy pávatáncot, oszt jónapot!
Ha itt nem ment, majd megy ott, gondolták, és bepróbálkoztak Román relációban, Kacorkirály vállalta az előadás szólótáncosának szerepét, a pofáraesés döngő és határozott volt, még ma is szedegeti a szálkákat a képes feléből.
A legilletékesebbek, a határon túli magyarok véleményét foglalta össze Kelemen Hunor, a RMDSZ elnöke, imígyen:
„A magyar-magyar verseny nem segített a mozgósításban a romániai helyhatósági választásokon, és ez várhatóan a mandátumokban is mérhető lesz. A politikus a szövetség kolozsvári kampányközpontjában az urnazárás után elmondta: a románok és magyarok által vegyesen lakott, úgynevezett interetnikus környezetben a magyar szavazóknak a választáson való részvétele alacsonyabb volt, mint a román választóké. „Azok, akik azt mondják, hogy a pártokat azért hozzák létre sejtburjánzáshoz hasonlóan, hogy a részvételt növeljék, és 600 ezer szavazatot visszahozzanak, most bebizonyosodott, hogy tévedtek. Elriasztották az embereket az urnáktól, és nem hoztak semmiféle eredményt, esetleg annyit, hogy néhány helyen mandátumot veszít az RMDSZ, a magyar közösség, anélkül, hogy a magyar versenypártok bármit is nyertek volna. Ezt hozta a Magyar Polgári Párt és Tőkés pártjának, az EMNP-nek az önkormányzati választásokon való részvétele: rosszat, kárt okoztak”
A román lapok szerint minden idők legmocskosabb kampánya folyt, a jobboldali magyar pártok egymás ellen és a RMDSZ ellen egyaránt kampányoltak, ennek aztán meglehetősen gyászos eredménye lett.
Tőkés és Kövér most felkereshetik egymást és boldogan csókolózhatnak – sikerült ismét kárt okozniuk a magyarságnak általában, Magyarországnak és a határon túli magyaroknak konkrétan is
Talán jobban járnánk, ha Tőkés lesöpörné az íróasztaláról a pártiratokat és váltott jelentkezőkkel hajtaná végre az erdélyi magyar demográfiai robbantást, hadd sikoltozzon az a hanyattvágott honleány a sok szexuális vihart megélt történelmi íróasztalon.
Kövér meg megfogadhatná a szocialista tanácsot, pálinkát a gallér mögé, oszt lehet enni kétpofára, bajusz két végét a fülére kötve az autentikus erdélyi ludaskását, hátha attól békésebbre vált a felhorgadt honfiszív…
Merthogy itt a honfi szív, az már biztos.
Hagyni kellene talán, hogy a külhoni magyarok intézzék a saját sorsukat, ha tudunk segíteni, hát tegyük, de feleslegesen ne okoskodjunk bele a dolgukba, mert csak bohócot csinálunk magunkból.
Már így is egy röhej, ami az országgal történik, olyan kamatokkal finanszírozzuk magunkat, hogy abban kódolva van az ország tönkremenetele, a visegrádi államok kiröhögik a magyar miniszterelnököt, fennáll a veszély, hogy Magyarországot állandó monitoring alá helyezheti az Európa Tanács.
Egyre rosszabb a helyzet, ezek meg élezgetik a feszültséget, szent buzgalommal.
Lehet találgatni, hol tesszük legközelebb boldoggá a magyar kisebbséget – Szerbiában? Ukrajnában?
Ha ebbe belegondol egy épeszű ember, kiveri a hideg veríték.
Uram, mit tettünk, hogy ezekkel bünteted ezt a szerencsétlen népet?

:O))))

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv, Effendi!
A poszt ismét jó. Érezni rajta, hogy felindultságból született. Megkockáztatom: "A jobboldal, amint megteheti ráront nemzetére!"
Ellenben apró pontosítás: az a híd, melynek közepéig akadálytalanul hatolhatott Exelnök Úr, nem azonos azzal, melyet a Fidesz-Kisgazda kormányzat a tervezett nagymarosi duzzasztási vízszinthez méretezve épített újjá (esztergomi Mária-Valéria-híd). A 49 folyamkilométer távolság tán még a vándor ludaknak is számít, de gombócból biztosan sok.

szomjas teve

MoonRiver írta...

Ez a honfiszív és honfi szív nagyon jó. Szellemes, igaz. Szeretem a szójátékokat, pláne okkal és indokkal. Ez bizony messzemenően az volt, hát jobb lett volna, ha Kövér után a vízözön ment volna inkább, de ezek sajna nem mennek, inkább itt maradnak, addig pedig mi fürdünk be velük. (Hát hogy mikor leszünk kint a vízből, már alig várom.)

szúros tekintet írta...

Szerző tudatlanságát a szellemesnek szánt fordulatok sem leplezik. Határon túli magyar ügyekben nem ártana egy-két kampánynyilatkozaton. és Andrassew kampánykönyvén túl is tájékozódni.
A magyar lány elleni támadást direkt összefüggésben (ok - okozati)összekötni Kövér erdélyi látogatásával...ez több, mint marhaság. és akkor még finom voltam.
Ha szerző valóban újságíró akar lenni, akkor tájékozódjon, gondolkodjon tárgyilagosan és legyen precíz. Szép napot!

éva írta...

szúrós tekintet:
Talán eldönthetnéd, hogy magyarul írsz vagy sem, mert a nevét még egy félanalfabéta is le tudja (általában) hibátlanul írni.
Tudomásul vettük, hogy a TE információid szerint NEM ártott a határon túli magyarok részvételének a fideszes habverés, az RMDSZ totális vereséget szenvedett, és a Te információid nem kampánynyilatkozaton és kampánykönyvön alapulnak.
Pupu szerint agyonhallgatják a pofára esésüket- szerintem meg ilyen trollokat szalasztanak szerte-szét. Ha már a szöveggel nem tudnak vitázni, akkor legalább a blogírókat szapulják.

A szöveged éppen olyan kontraproduktív, mint Kacorkirály pofáraesése.

manó írta...

Csak annyit fűznék hozzá Pupuhoz: Mit vétettünk? Ostobák voltunk,vagyunk,mert mindig hiszünk a populista szövegnek,nem látunk az orrunknál tovább. Ha normális vezetőket akarunk,először is magunknak kell felnőnünk végre!

Névtelen írta...

Minden blogra akad pár szúrós tekintetű államtitkár helyettes,aki halálbiztos abban hogy mindenki rosszul tud mindent ha az nem egyezik a véleményükkel.
Sajnos az "igazságot"mindig elmulasztják közölni jellemtelenségük okán.Oszi

éva írta...

Mindenkinek szeretettel küldöm a Hitler-bunker jelenetet, aktualizálva:
http://www.youtube.com/watch?v=ryOVTO3P2Ls

Vörös Csillag írta...

Már megint nem érti a Kedves Író.
Itt nem arról van szó, hogy a fidesz bugyuta és nem érti meg, hogy azzal, hogy Kövér kampányol árt a romániai magyarságnak, legalábbis ez jön le a cikkből. Hogy a fidesz ilyen buta. Persze, erre mennek majd az emberek szavazni tömegesen az mszp-re. Naivak!
A fidesz nem buta, hanem nemzet szocialista. És az az érdeke, hogy körülöttünk ne demokratikus szervezetek képviseljék a magyarság érdekeit, mint az RMDSZ vagy a HÍD MOST stb. benne zsidókkal és kommunistákkal és demokratákkal, hanem egy orbánt kiszolgáló fasiszta szervezetek, mint a Tőkés féle erdélyi polgári párt vagy magyar koalíció pártja szlovákiában pl. Mert orbánék ezeket tudják e kezükben tartani, ezekkel tudják szavazásra bírni a sok kinti magyarságban lévő fasisztákat, hogy orbánt szavazzák meg, pedig nekik mindegy, csak az nem mindegy, hogy fertőzöttségüknél fogva egyébként, hogy mindenhol fasiszta, nemzet szocialista vezetés uralja európát és az egész világot. Amikor is végképp elpusztíthatják a zsidókat, aztán a cigányokat is kiirthatják a haláltáborokban.

Névtelen írta...

"Uram, mit tettünk, hogy ezekkel bünteted ezt a szerencsétlen népet?"

Azt tettük, hogy az ország jó része 2 éve nekik húzta be az ikszet.
Ez kellett, hát megkaptuk!

éva írta...

Névtelen
Ahogy a borzalmasan gyenge jobbos költő fogalmazta: "ahogyan szavaztál, úgy segítsen Isten"
Azok tehát "csak" azt kapták, amit megérdemeltek, mert vagy elvetemültek, vagy felnőtt fejjel még a mesékben hívők voltak. De mit vétettünk mi, akik ezek ellen szavaztunk? Minket miért ver ezzel az orbánjárással?

Noel írta...

A határontúli magyarok most a saját bőrükön érezhetik, mivel is jár az, ha a fidesz kezébe veszi az ő sorsuk irányítását.
Annyival kiegészíteném, hogy Szerbiában és Kárpátalján is sikerült megosztaniuk a magyarokat, az egységes nemzeti érdekvédelem "porlik, mint a szikla".
Lehet, hogy ezt a társaságot a határon túliak segítségével tudjuk elküldeni melegebb éghajlatra, mégis lesz nemzeti összefogás ?