2012. június 25., hétfő

ORBÁN NUMERUS CLAUSUSA


Elöljárójában mindjárt szögezzük is le, hogy bár két vallásban is megfordultam hivatalosan, de ennek ellenére – vagy éppen ezért – hitetlen vagyok, egy gyaur a Vezér valláserkölcsi alapokon álló paradicsomában.
Ezért aztán azzal sem lehet vádolni, hogy valamiféle elvakult híve lennék a Hit Pragmatikus Gyülekezetének, ennek dacára felkaptam ma a fejem, mikor meghallottam, hogy a Mi Csipet Csillagunk (nem vörös…) odanyilatkozott, hogy kormányzati javaslat készül arról, hogy egy egyház ne vállalhassa jóval több intézmény fenntartását annál, mint amennyi a tényleges támogatottsága az országban.
Ezt Orbán Viktor a Fidesz-KDNP hétfői frakcióüléséről távozóban arra a felvetésre fejtegette, mely szerint a Hit Gyülekezete egyre több iskolát vesz át az országban.
Hát igen, Hajdúsámsonon és Ajkán vett át iskolákat a Gyülekezet, ez pedig valóban egyre több, merthogy a kettő több az egynél, és ezt még a legostobább komcsi – még én sem – tagadhatja.
De hát ez várható is volt, hiszen míg a magyar ember tartja adott szavát, addig a piréznek, ha a kisujjad nyújtod, a karod is leharapja.
Amilyen velejemig romlott vagyok, nekem persze a libacombon kívül semmi sem tetszik.
Ez esetben konkrétan leginkább az nem, hogy ameddig az önkormányzatok belegebedtek iskoláik finanszírozásába, addig az állam az egyházi iskolákat támogatta, valamilyen számomra ismeretlen megfontolásból azt vélelmezve, hogy az iskola nem attól lesz jó, ha jó az oktatás színvonala, hanem attól, ha valamilyen életidegen, jelmezbálból betévedt, álszent szemforgató vegzálja a megfélemlített tantestületet.
Talán ez is a baj.
Márhogy a Gyülekezet nem annyira életidegen, amint ez a pénzhez, meg a médiához való viszonyukból is kiderül.
Meghát a gyülekezet vezetőjét hetvenöt év alatti emberek is képesek végighallgatni, nem is szólva a tömegpszichológiai alapú népszórakoztatásról ájuldozásoktól - közös lelkesülésekig.
És viszi a hívőket a régi, veretes egyházaktól, melyek a XXI. századra olybá váltak,  mint a  gerincmeszesedéses beteg, nemigen tudnak reflexből mozdulni, és ha egyszer elindultak valamerre, akkor mennek rendületlenül, bele akár a szakadékba is, - e hát ez az ő bajuk.
A mienk meg az, hogy a Vezér azzal találta folytatni legfrissebb iránymutatását az ő alázatos népének, hogy a szociális és az oktatási ügyekért felelős miniszter, Balog Zoltán és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közös javaslatot készít az arányosság érdekében. Ennek célja, hogy egy egyház ne vállaljon jelentősen több intézményt annál, mint amennyi a tényleges támogatottsága az országban, ellenkező esetben ugyanis az adott felekezet hitéletben elfoglalt szerepe és a hitélet alapján nyújtott szolgáltatások mértéke elválik egymástól.
"Arányosságot és mértéktartást kell majd szem előtt tartani" – mondotta volt, merthogy „így nem kell attól tartani, hogy egy-egy kisebb befolyással rendelkező egyház a tényleges szellemi hatása alapján vett súlyához képest sokkal nagyobb arányú intézményfenntartást vállal. "
Hát igen, arányosságot.
Mint anno a dicsőséges Horthy – rendszerben, ahol az oktatást a másik végéről szabályozták annak érdekében, hogy bizonyos görbeorrú, Talmudon kigyúrt pirézek ne vehessenek részt irányító pozícióban az ország szellemi  életében, nanehogymár a mi pénzünkön kupálódjanak ki azok, akik a vérünket szívják!
Így aztán benyújtottak egy törvényjavaslatot, hogy csak meghatározott számú piréz hallgathatja az előadásokat, ez egy zárt szám volt, melytől eltérni nem lehetett.
Latinul ezt numerus claususnak hívták.
Most a hatalomnak megint a hittel és a származással van baja, de annyi eszük még maradt, hogy ne nyíltan, hanem amúgy Orbánosan, sunyin próbálják csökkenteni a Gyülekezet befolyását.
Most nem lehet hozzányúlni a személyekhez, hát az iskolákhoz nyúlnak hozzá.
Azokra lesz érvényes a numerus clausus, majd az ügyben semleges Semjén elbírálja, hogy melyik vallási szervezet hány iskolát vehet a nevére, lehet iskolafenntartó.
Ezen az iskolafenntartó státuszon is csak röhögni lehet.
Nálam egy iskolát az tart fenn, aki a működtetéséhez szükséges pénzt saját vagyonából teremti elő, mert ha az én adóforintjaimból vitézkedik valaki, aki ahhoz egy büdös petákot nem tett hozzá a saját vagyonából, az nem iskolafenntartó, hanem pénzköltő, az iskola pedig annyival lesz jobb, hogy az állami támogatás terhére eltarthat egy kenetes szavú létszámfelettit.
Hogy mecsoda zavaros gondolatok kavaroghatnak a világ legkisebb gigászának fejében, fene tudja.
De hogy ki és kik a példaképei, ez teljesen pontosan látszik…

:O))))

3 megjegyzés:

éva írta...

Akit az istenek el akarnak veszejteni, előbb az eszét veszik el, és a Mi Betegünknek láthatóan már nem sok elvenni valója maradt!
A Hitgyülivel a legnagyobb bajuk (már az aktív nyomuláson kívül) a zsidóbarátság, tehát ezt a numerázást pont akkora jó időzíteni, amikor Elie Wiesel miatt már amúgy is gyanakodva néznek rájuk. Az már csak hab a tortán, hogy ezzel a többi kisegyháztól való zabrálást is "ideologizálják"
MÉG nem mernek a zsidó vagyonokhoz nyúlni, de valamivel be kell tömni az éhes szájakat! Jut eszembe: az egyházként befogadott néhány zsidó közösség HÁNY ilyen szociális intézményt tart fent, és az mennyire arányos külön-külön számítva a támogatói létszámukkal?

Lukács Gy. írta...

A Numerus Clausus Is arról szól ami az orbáni alaptörvény preambuluma, ami magyarra fordítva annyit tesz:
Itt ezen a földön azok élnek (jól) akik fajtiszta magyarok (kiv. orbán+meg még 1-2) Keresztények, és örökös orbán szavazók, ők lesznek az urak, ők mondják meg, hogy mi lesz itt és ki mit csinálhat, ki hogy élhet. A többiek rabszolgák, legfőképpen a zsidók, cigányok, különös tekintettel a kommunisták alias szocialisták, liberálisok, nem fajtiszták.
Mert most fordult a kocka , mert eddig a zsidók kizsákmányolták a fajmagyarokat és ők voltak a rabszolgák, de most fordítva lesz, ezért kirabolják a bankokat és a multikat, mert mindenki akinek több pénze van náluk az minimum zsidó. Akinek magasabb az iskolai végzettsége, mint az övék az is gyanús nagyon.
Ez a szélsőjobboldali "ideológia", Gömbös, Szálasi, Horthy, Nyírő, stb.

Cereus írta...

Véleményem szerint ez az ember egy ideje már agonizál. Olyan emberekkel veszi magát körűl, akik a jó fizetségért ma még kiszolgálják. Giró Szász, aki volt emberi méltóságát feladva, már korpás fejjel állitja, az ellenkezőjét annak amit szakmailag tapasztaltabb közgazdászok élből cáfolnak, de kenyéradó gazdái megkövetelnek tőle. Ez azért még alulmúlható, mert főszerepet kapott az elállófülü, gülüszemű, mindíg vigyorgó kis pöcs, aki mindent, mindenki helyett tőle elvárható szinten bravúrosan elmagyaráz. Úgy hazudik, hogy már csak a hülyéket nem ébreszti fel méla álmukból.