2012. június 7., csütörtök

ÖSSZEFOGÁS


Miután a második Orbán-dúlás jóval nagyobb kárt okozott az elsőnél, és a megszokott és megszokhatatlan pártok ott állnak a pálya szélén, figyelve az alcsuti Maradona remek testcseleit, felmerült az igény arra, hogy most, hogy a Gonosz Hókuszpók már mindenkinek rojtosra rugdalta a seggét, össze kellene fogni tán.
A dilemma itt kezdődik csak igazán, merthogy a pártok közül egyedül a jobbszél versenyzője van remek helyzetben, neki adott a partnere a kedves Apuka személyében, aki azért beszélte rá Zsolti anyut az akciózásra, hogy a születendő kisded biztosítsa majd öregkoruk jólétüket, támogassa őket, ha nehéz helyzetbe jutnának.
Nem is csalódtak, miután a kisdedet szépen felnevelgették a polgári családi körben, szárnyra bocsátották – már amennyiben egy tanyasi bánatos ökör tekintetében ez nem számít képzavarnak – a felcseperedett kis imposztor pedig  hozta elvárt formáját.
Riogatta a zsidókat, szépen elhintette a cigányokkal szembeni gyűlölet magvait, óbégatott a liberálisokkal szemben – egyedül Gyurcsány megregulázását nem bízták rá, hiszen az a Vezér személyes szívügye, azt szereti a saját hatáskörében tartani.
Mindenesetre, amikor valaki az ellenzék és a kormánypártok viszonyait taglalgatja, csúf hazugság, ha őket is beleszámolja Őfelsége ellenzékébe, mégha a kis imposztor néha hangosan hisztikézik is, mert szerinte legalább részben már rá kellene bízni az örökséget.
Ez meg is történhet, hiszen a királyok közül nem egy vette maga mellé öccsét - gyermekét társuralkodónak, akivel aztán torzsalkodtak, de legalább nem estek egymásra kapával-kaszával, és már ez is valami…
Aztán itt van ugye a másik kisded, aki remekül mutat a liberális jelmezben az óvodai farsangokon, amint időnként felfújja magát, mint a tüskés gömbhal és mindenkin szúr egyet, aki arra jár, csak arra vigyáz, hogy a vezért ért szúrások el ne mérgeződjenek, merthogy zord külleme ellenére korrekt üzleti partner.
Viszont az ellenzék többi tagját nem kíméli, hiszen tőlük nem kapott kopogtatócédulákat, ugye…
Ki is fejti időnként, hogy egyedül akarja megméretni magát a választásokon, amiből a választási szabályok ismeretében azonnal ki is derül, hogy vagy idióták egytől-egyig, vagy a Vezér titkos szövetségesei, akik csak viszik a szavazatokat, oszt ha kipottyannak, sag schon - majd lesz helyettük másik párt a hülye liberálisoknak, akik úgyis mindent becumiznak…
Marad még a Szocialista Párt, mely fennszóval hirdeti ugyan az összefogást, de gyakorlatban azért leginkább ellehetetlenítette Gyurcsány új pártját, ami ugyan érthető óvodás és nagypolitikai szinten - mit szólna hozzá a Lajos, ugye, ha lepaktálnának a Vezér mumusával?
Aztán – biztos, ami biztos – világgá küldték az utolsó olyan politikusukat is, aki értett a tömegek nyelvén, nehogy kísértésbe essenek.
A Demokratikus Koalíció maga a Nagy Összefogás.
Az csak a baj vele, hogy olyanokkal kellene összefogni, akik nemigen akarnak összefogni senkivel, mert igen jól elvannak maguk között, remekül begyakorolták már a vitaklubok működtetésének módszereit.
Különben is, nincs a belvárosban akkora presszó, amelyikben többen is elférnének az asztal körül, mely mellett a világmegváltó viták folynak a demokrácia mibenlétéről és helyzetéről a mai Magyarországon, mint ahányan ma vannak.
Szerintem a szűk prakticizmussal igazán nem vádolható vezetőség nagy szívességet tesz a Vezérnek, hiszen nem kell majd egyesével összevadászni őket a bevagonírozásnál.
Mindenesetre a megalakuláskor mért öt százalékról sikerült mára elérni a dicsőséges három százalékot – szerintem akkor járnának legjobban, ha az egész hóbelevancot rábíznák Vadai Ágira, ő legalább tudja, hogyha valaki ebédet akar főzni, akkor nem elég a szakácskönyvet olvasgatni, mégkevésbé írni, időnként a kevésbé szórakoztató krumplipucolással és a liba kibelezésével is foglalkozni kellene.
Ott vannak még a civilek, meg az olyan pártkezdeményecskék, melyek azt hiszik, hogy a politika olyan, mint a mondabeli Minótaurosz, - újra és újra szüzeket igényel, pedig hát a nép látta, hogy hogyan lettek a Fidesz szüzeiből ordas kurvák, és nem felejt.
Egy amatőr megmozdulást viszonylag könnyű összehozni, habár még ma is szaladgál a hátamon a hideg, ha az Operaház előtti tüntetésen előadott önképzőköri előadásocska eszembe jut, mert remekül példázta a helyzetet meg a magyar viszonyokat, ahol jó kapcsolatokkal a nívótlanság is teret kaphat, komolytalanná téve bármely nemes törekvést.
A Szolidaritás is elvesztegette az indulótőkéjét, emellett Árok Kornél megtalálta magának a Jobbikot.
A Milla meg az évi két bulival ki is fújt – jelzem, a politikát mindenhol pártok csinálják, nem aranyos fiatal nők meg önjelölt, politikusnak sem mondható férfiak.
Itt csak egy integráló személyiség segíthetne, ehelyett az ATV-ben Fodor Gábor osztja az észt, melyből túl sok eddig sem volt neki készleten, hiszen ő a soha be nem teljesült – és szerintem soha be nem teljesülő ígéret, aki szerintem Viktor találmánya volt a liberálisok szétcincálására, ő volt a liberális Thürmer Gyula.
Bajnai Gordon megoldás lehetne, nagyon sajnálatos, hogy ahogy az idő múlik, egyre inkább Németh Miklósra kezd emlékeztetni, aki addig hezitált, míg a végén már senki sem látott benne megoldást.
Ha összegeznünk kellene a dolgot, nagy bajban lennénk, talán úgy kellene kezdeni, hogy kit csinált a vezér, kit meg nem ő, aztán a következő szinten el lehetne dönteni, hogy melyik pártalakulat hasonlít Kemény Henrik paprikajancsijára, melyet a Vezér mozgat a paraván mögül.
Ha szépen kiszecskáznánk még az élhetetleneket is, akkor ott állhatna a választó hülyén, mert kiperegne a kezei közül a mai magyar ellenzék, mint a homok.
Talán le kellene ülni egy ellenzéki kerekasztalhoz és megállapodni egymással a jövőről.
Konkrétan.
Valahogy úgy, hogy a választó tudja, hogy mit várhat, ha az ellenzék hatalomra kerül, és az sem baj, ha már az elején kimondják, hogy abban a pillanatban, ahogy Orbán romjait és emlékét eltakarították és helyreállították a normálisan működő demokráciát, új választásokat írnak ki, valóban demokratikus szabályok alapján, valóban demokratikus pártoknak.
A népnek elege van már a lotyogásból, konkrétumokat vár.
Ki kellene szolgálni ezt az igényt.

:O)))

11 megjegyzés:

éva írta...

Pupu - HA nyerni akarnak 2014-ben.
De Gyurcsány már nem véletlenül pedzegette, hogy talán nem kellene arra olyan nagyon törekedni. És ezt a többi ellenzéki párt is tudja, ezért nem nyüzsögnek az egységfronton.
Mert a Mi Betegünk prímán leépítette a DEMOKRATIKUS fékeket és ellensúlyokat - és ahelyett beépítette a sajátjait!
Ráadásul akkor kellene elkezdeni törleszteni a 9-10 %-os kamatra felvett 3-5 éves lejáratú hiteleket is és a Szeretett Vezérünk szektája akkor még mondhatja, hogy "nem volt elég idő" az EM8év rendbe tételéhez. Aztán eltelik pár évecske, és a szenilis plebs még visszaszavazná ezeket újra, főleg, ha az általuk okozott következményeket megint az akkori kormány nyakába varrják.
Ennek a gennyes pattanásnak sajnos meg kell érni ahhoz, hogy végleg ki lehessen nyomni. Addig randa is, fáj is - de nem lehet megspórolni.
Kivéve persze, ha MÉGIS meg merik lépni az államcsődöt, mert sanda gyanúm, hogy arra játszanak! Orbán ugyanis nagyon jól tudja, hogy a következő 4 évben akárki kormányoz - iszonyatos megszorításokra kényszerülne. Kivéve persze, ha az államcsőddel megszabadulna még a tőke egy részétől is, akárhányan is pusztulnának bele. Szerintem ettől jelenleg egyetlen dolog tart távol minket: Orbán egoizmusa. Nem szeretne a történelemkönyvekbe lúzerként bekerülni! Bár nagyon vágyik a rendkívüli állapotra is.
Szóval kétesélyes.

Névtelen írta...

Kemény ma a helyzet, viszont a bábjátékos Henrik volt, nem Dénes.
Magam részéről nem látok arra esélyt, hogy az ellenzék kikerüljön ebből a bénult állapotból, minden arra vonatkozó jóslatot indokolatlanul optimistának tartok, amely abból indul ki, hogy képesek felismerni a demokratikus erők az összefogás szükségességét. El vannak foglalva a saját identifikációjukkal, tán a programot sem lelik, amely mentén az összefogás megvalósulhatna.
A civil mozgalmakban roppantul csalódtam, nem gondoltam ugyan, hogy velük lehet választást nyerni, hanem azt reméltem, hogy hatékonyan megszervezik az ellenzéki kerekasztalt, amely során konstruktív tárgyalások fognak folyni.
Ehhez képest csakhamar ők is kifulladtak.
Azt prognosztizálom, hogy ismét a Fidesz nyer '14-ben. Bár ne lenne igazam!

Névtelen írta...

Évának igaza lehet,Az Al csuti Capone által kiépített szellemvasutat párt(szövetség)valószínűleg nem tudja felszámolni,mivel a kétharmados zombik látják kinek kell nekimenni.Csak a népharag tünteti el végleg őt,meg főleg a mentalitását,ami sok évszázados hagyomány errefelé.Oszi

pumukli írta...

Szerintem, induljon neki a második ciklusnak is. Nyalja fel, amit eddig rárakott erre az országra. Nehogy már mással csináltasson rendet. Csak föjjön a saját levében. Akár tetszik neki, akár nem, államcsőd lesz, mert az Unió, meg az IMF is az idő húzásra játszik. Ki fogják kényszeríteni a Rettenthetetlentől a curikkolást. Hátrafelé menni meg nagyon veszélyes, mert ugye az embernek elől vannak a szemei valamiért. Visszapillantó tükör meg már nem lesz.

Avi írta...

Kedves Pupu!
A Fodor féle dologról nekem is régen ez a véleményem.
Szerintem 2014-ben ha lesznek egyáltalán választások és ha netalán vesztésre állna, akkor lesz nagy balhé!

beezer írta...

Azért a DK leamortizálása aligha Gyurcsány bűne. Nem is a benne levőké. Jócskán hozzájárult a Kisgömböc és a maffiája. De hát még van két év.

Névtelen írta...

én azt gyanítom, azért tömi ezerrel a holdudvart a Csodacsatár, hogy az általuk eltervezett államcsődöt ők kibírják. Hogy ki pusztul bele, az őket nem érdekli - akinek nincs semmije, az annyit is ér - de nekünk talán jó lenne abba belegondolni, mivel is járna ez: közalkalmazottnak nincs fizetés, nyugdíjasnak nyugdíj, az északi régióban már most is éheznek, gyerekek is, Juhász Oszkár rabszolgaként ingyen dolgoztatja a cigányokat.... remélem, a fidesz tisztességesebb tagjai is fel tudják mérni ezt, és kinyitják a diliházat a megkompolyodott vezérkarnak. különben az Isten irgalmazzon nekünk. TZS

éva írta...

Sajnos a "fidesz tisztességesebb tagjai" (elvből és/vagy hülyeségből) nem látogat nem pártirányított médiákat, ezért fogalma sincs a valós helyzetről.
Azok a Vastagbőr által "a hónap legpofátlanabb interjúja" címmel kitüntetett ilyen szövegeket nyelik be rágás nélkül:
http://hvg.hu/itthon/20120525_giro_szasz_ertekeles
Egyébként vagy fideszes - vagy tisztességes. Lásd Ángyán.

Névtelen írta...

Nem is tudom, talán az utolsó pillanatig titkolni kellene a lehetséges méltó ellenfelet, nehogy az elkövetkező két évben őt is sikeresen "le"amortizálják ezek a förmedvények. Az utolsó - még megfelelő - pillanatban kéne előlépnie, hogy a lehető legkevesebb sz@rt tudják rádobálni.Tudom, hogy ez illúzió a részemről, de makacsul bízom benne, hogy lesz egy olyan államférfi, aki egy igazán szakértő gárda segítségével rendbe teszi ezt a nagy rohadást, amit ezek műveltek.Jelenleg természetesen Gyurcsányt tartom a legalkalmasabbnak, de az "istenadta nép" nagy része nem így gondolja, tehát valószínűleg nincs esély arra, hogy ismét az ország élére álljon.(Sajnos!) Szóval türelemmel kell várnunk a mi messiásunkra, és közben tartanunk kell egymásban a lelket.

Cereus írta...

Van hiteles ember. Sajnos az "igazmondók, akik soha nem hazudtak" folyamatosan próálják ellehetetleníteni, volt tehetségtelen párttársaival együtt. Hogy mindenáron nyerni kell 2014-ben? Szerintem nem. Majd amikor elvakult hívei kergetik el, az igazi győzelem lesz.(időpont2016)

éva írta...

TZS - reméljük, hogy a népnek több esze lesz, és HELYBEN elkezdi molesztálni az ismert fideszeseket!
Mert egy alulról és belülről jövő nyomás képes lenne változást kikényszeríteni (hogy csak 2004-re és Gyurcsány Mszp választására utaljak)
Mert egyébként kemény időknek nézünk elébe! Talán ideje lenne elkezdeni mondani, hogy államcsőd esetén az ÖSSZES fidesz tag, fidesz színekben megválasztott képviselő, polgármester, közalkalmazott, mint pszichikai vagy tényleges bűnsegéd illetve társtettes TELJES vagyonelkobzásban részesül (beleértve a vele közös háztartásban élő házastársat és gyerekeket is) és a külföldön található összes vagyonát is be kell fagyasztani. Diktatúrák esetében ezt a bankok igen szívesen végre szokták hajtani!
Mert végre tudatosítani kellene, hogy ez NEM egy következmények nélküli ország!
És akkor még finom vagyok és disztingvált, amikor nem kívánom őket az oktogoni cölöpökre!