2012. június 15., péntek

ÚTBAN VAGY, ÖREG!


Úgy van ez valahogy a kezdetektől fogva, hogy a fülkeforradalmárok legszívesebben azoknak mennek neki, akik viszonylag alacsony érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek, nem alkotnak szervezett csoportot, egyenként meg hadd dünnyögjenek!
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a jövő évi költségvetésről szólva azt mondta: az önkormányzati, oktatási és egészségügyi reform nyomán jövőre 250 ezer közalkalmazott tér vissza a központi állami körbe, számukra a kormány elrendeli a kötelező nyugdíjba vonulást 62 év felett, így 10-11 ezer fővel csökken a közszféra állománya, amiből mintegy 20 milliárd forintos megtakarítás származik.
Hogy ez az ember milyen ostoba, arra talán ne is keressünk hosszasan hasonlatot, hiszen hozzá képest egy liba is egyetemi tanár, nem is szólva egy csimpánzról, melyet legalább színes gombok nyomogatására be lehet tanítani, ellentétben a nagyhatalmú miniszterrel, aki egyéb bajai mellett valószínűleg még színtévesztő is.
Húszmilliárdos megtakarításról beszél az istenadta, mintha nem az állam immáron egyetlen zsebéből költene, merthogy a másik zsebéből, melyből a nyugdíjakat kellene fizetni, már kilopták és eltőzsdézték a pénzt,  féleszű főnökével kéz a kézben.
Azért bevallom, kicsit félek is az ilyen végig nem mondott mondatoktól, mert már Gyurcsánynál is ráfáztunk, mikor nem bontotta ki az igazság minden részletét, oszt fizethettük a gigászi háromszáz forintot, ez a megtakarítás meg csak akkor lenne igaz, ha a nyugdíjazott közalkalmazottakat egy humánus kis ampulla segítségével azonnal át is segítenék a másvilágra.
Egyébként igen drága mulatság lesz az adófizetőknek, erre akár nyugodtan ki is lehet hörpinteni a fent említett ampullát.
Egyrészt ha megvalósítják ezt az eszement elképzelést, akkor egy sor magasan kvalifikált szakember távozik a közszolgálatból, és nem csak a sóhivatalokból, hanem az egészségügyből, az oktatásból is.
Nem matolcsy típusú figurák, hanem komoly szakemberek, akik hiányozni fognak a társadalomnak, vagy megfizetik őket a nyugdíjuk mellet - akkor meg hol a fene nagy spórolás?
Esetleg a munkanélküliségi statisztikát akarják így kozmetikázgatni, de drága arcpakolás lesz ez nekik!
Itt siránkozik akkordban mindenki, hogy az orvosok külföldre mennek, az illetékesek bánatosan tárják szét a kezüket, miszerint ők már mindent megpróbáltak, konkrétan meglengették a külföldre igyekvők előtt a nemzeti zászlót ötször, megfenyegették őket, hogy örök életükre adósrabszolgákká teszik őket, sőt, megsúgták nekik, hogy itthon hagyott hozzátartozóikat felfalja a gyurcsány (!), de nem segített semmi.
Namármost valaki megsúghatná a kuszaszeműnek, hogy a szakorvosok többsége közalkalmazott, és ha közülük elküldenek néhány ezret, akkor az bizony feszültségeket okozhat, melyet ugyan fel lehet átmenetileg oldani dobolva pörgő sámánok bevetésével, de hát ugye, azokat is etetni kell, meg a varázsgomba költségei, dobbérlet, pörgési pótlék, stb. – nem olcsó ez sem, viszont nem gond ha hatvanhárom éves, ez meg határozott előny – fene tudja…
A múlt század elején volt egy neves sebész, Baron professzornak hívták, az vezette be az első és a másodosztályú műtét fogalmát.
Az első osztályút öreg asszisztenciával és fiatal műszerekkel végezték, a másodosztályút fordítva.
Így van ez az élet számos területén, merthogy a jó szakember olyan, mint az óbor - idő kell, míg meg tudja mutatni minden jótulajdonságát.
De hát persze nem kell, hogy egy gazdasági lótuszfaktusz értsen a borokhoz, elég, ha vesz valahol egy pincét, aztán majd a rabszolgák működtetik, a nyelvével csettintgetni meg majdcsak megtanul valahogy, - tanninokról meg szépen lecsengő savakról hadoválni meg egy politikusnak könnyed ujjgyakorlatnak számít…
Ellenben az öregedés valóban csúf dolog.
Azt gondolom, hogy ezek a balfékek vagy nagyon ostobák, vagy feltalálták az örök ifjúság titkát, mert ha sem egyik, sem másik opció nem igaz, akkor érthetetlen a dolog, hiszen maholnap már ők is elhagyják az ötvenet, - sőt, a trükkösnézésű már ötvenhét éves -  és a jövőt nagyon könnyen prognosztizálhatják.
Csak maguk elé kellene tenni kezüket, ujjaikat széttárva és a hüvelykujjal húsztól kezdve kezdeni a számolást tízesével, és máris ott a borzasztó jövő előttük, merthogy a hatvan igen gyorsan eljön nekik is.
A szoborparkban már ki van jelölve az ő helyük is, csak a tulaj kíméletességből még nem mutatta meg nekik.
Mobil lovasszobornak lett a hely kihagyva, melynek az lesz a különlegessége, hogy a miniszterelnök a ló két hátsó lába között fog délcegen himbálózni, gazdasági minisztere a talapzaton fog  optimistán, egy nekifutásból, egyszerre a múltba és a jövőbe is nézni.
De vissza a témára!
Az ember – kutatások szerint – öregedése során rengeteg képességét elveszíti, de a leglassabban szakmai képességeit veszíti el, egy belgyógyász már a hamut is mamunak mondja, de ha belép a beteg a rendelőjébe, szinte már az arcszínéről, a szeméről, a mozgásáról meg tudja állapítani, hogy milyen baj valószínűsíthető, a fonendoszkópot már csak a beteg megnyugtatására használja.
Élete során már annyi esetet látott, hogy biztosan tud döntést hozni, nem kell a másik szobába szaladgálva a szakkönyvekben keresgélni, mint kezdő kollégájának.
A tanár, ha fiatal, rengeteg hibát elkövet, mert a gyerekekkel való bánásmódot is tanulni kell, az államigazgatásban dolgozó jó szakember sem terem minden fán, ő is akkor tud hatékonyan dolgozni, ha tapasztalt és gyakorlott.
Gazdag ország vagyunk, ahol a felhalmozott tapasztalatot és tudást egy laza mozdulattal ki lehet dobni a szemétbe, - remélem a hatalom őrültjének és csicsásainak is ez lesz a sorsa lassan…
Az emberek nem egyformák, ugyanis az életkoruk mellett van biológiai koruk is, - egyik ember hatvanévesen már vénember, totyog a lakásban fel-alá és azt sem tudja, mi van a falakon kívül, a másik meg boldogan éli szerelmi életét, és egyáltalán nem érzi túl öregnek magát.
Az okosok azt mondják, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, és bár én százkettőnek, de azért el tudom képzelni, hogy vannak, akik hatvankét évesen kezdik el az önmegvalósítási projectet – sok sikert hozzá nekik, egyébként.
Hát azt hiszem, hogy most elgondolkodnak majd azok az idősebb szakemberek, akik ezekre szavaztak, meg a fiatalabbak is, merthogy láthatják, mi vár rájuk.
Csak az öcsém sopánkodik, mert ő úgy megy a nyugdíjkorhatár után, mint csacsi a bot végéről az orra elé lógatott sárgarépát követve.
Mikor éppen nyugdíjba menne, akkor emelik egy-két évvel a nyugdíjkorhatárt.
Itt is sor kerül még erre, lesz még a nyugdíj-korhatár hetven év, senki ne ringassa magát ábrándokba – akkor majd visszahívják a nyugdíjból a most elzavartakat, de legalábbis elveszik a nyugdíjukat és lesz helyette kegydíj – ezer forint/hó, Erzsébet utalványban.
A mi társadalmunkban legfőbb érték az ember – éppen most folyik annak specifikálása, hogy ebben az országban ki számít embernek, - a döntéselőkészítő bizottságot a szociális érzékenységéről elhíresült Lázár János fogja vezetni.
Szerintem itt lenne az ideje létrehozni egy életkor alapján szervezett, ideológiailag semleges pártot ÖDESZ néven – megnyernénk a választást, azt hiszem.
A párt jelvénye lehetne akár egy csirkefarhát is, az sem csúnyább, mint ez a rohadt narancs…

:O)))

8 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, mégis mit gondolsz, mi a fenének került ki a Tákolmányból a nyugdíjhoz való jog, és került bele a felnőtt gyermekek szülőtartási kötelezettsége? Egyébként meg valóban meg lehet takarítani 20 mrd-ot a béreken és a járulékokon, mint költségvetési kiadást - mivel a nyugdíjkassza elvileg elkülönül a költségvetéstől.
Az igazán bájos a kiadási oldal lesz: a költségvetési nyugdíjtámogatás összegének alakulását kell figyelni. Ugyanis azzal indokolták a manyupok lenyúlását, hogy a oda utalt évi kb 300 mrd-ot hitelből kellett pótolni és az milyen rossz üzlet (rövid távon). Már cigány szemmel nézve, amikor azonnal is el lehetett tapsolni! Ha most viszonylag magas nyugdíjakkal rászabadítanak egy tömeget a kasszára: az érdekes problémákat vet előre!

zorka írta...

"ez a megtakarítás meg csak akkor lenne igaz, ha a nyugdíjazott közalkalmazottakat egy humánus kis ampulla segítségével azonnal át is segítenék a másvilágra." Nemcsak őket, hanem az összes nyugdíjasnak ott lenne a helye, probléma megoldva.
Nem kellene nyugdíjat fizetni senkinek, nem igényelnének orvosi, kórházi kezelést, nem ennék rendes étel helyett is a méregdrága gyógyszert ........ és még rengeteg más pozitív hozadéka lenne az ampullás megoldásnak.

zorka írta...

éva, Te nem vagy véletlenül, - vagy készakarva - evianna ?

lolka írta...

Nem árt, ha azt a sok vén hülyét elküldik a közszférából. Csak a baj, ha azt a sok vén hülyét elküldik nyugdíjba, majd az a vén hülye visszatolja azt a vastagbőrű képét ismét a közszférába. Mert jelenleg sajnos ez van. Így az a vén hülye nyugdíjat is kap és még fizetést is. Ó de sajnálatos eset. S ebből van egy párezer a közszférában.
Lehet, annyi is elég lenne, ha azt a sok vén hülye rinocéroszképűt, aki nyugdíjas, azt dobnák ki a közalkalmazotti helyről, helyet adva a fiatalabbaknak. De hát akkor ezek a rinocérosziak hogy juthatnának hozzá a többszázezres jövedelmükhöz? Miből tudnák milliós utazgatásaikat fedezni? Mert őket nem érdekli az, hogy másoknak jut- e munkahely. Nemde?

Névtelen írta...

"Kuszaszeműnek, trükkösnézésű"
Milyen az az ember, aki a másik ember testi hibájával gúnyolódik? Nagyon empatikus!

111 írta...

Amikor Viktor a 42 éves életerős rendőröket nyugdíj helyett dolgoztatni akarja, az a baj, ha Viktor a 62 éves embereket nyugdíjba akarja küldeni, akkor az a baj. Blogíró elmeállapotával van inkább baj.

Névtelen írta...

Névtelen 14:48-nak.
Óh milyen csipkés lelkecskéd van.Akkor is így kiborultál, mikor ezerrel ment Gyurcsány alázása pl.azzal, hogy "ideggyenge"? Nem egy blogon, hanem MINDEN FÓRUMON!!! (Ami ráadásul a szokásos ótvar hazugságaitok egyike volt.)Neked csak a testi bajok a tabu? Netán a FIDESZ-es politikusok a tabu? Ezt meg lehet érteni, de akkor ezt írd: ne bántsd a FIDESZ-t. Ne pedig azt, hogy nem szép dolog a testi hibát kigúnyolni. Csak őszintén, egyenesen, gerincesen. Ezt még tanulnotok kell, de hátha...

cereus írta...

Kedves névtelen! Nem gúny az, hogy ez az ember kancsalúl festett egekbe néz, és onnan tájékozódik. Biztosíthatlak, amikor a szemedbe néz egyik szemével téged is átver, csak neked még a hallásoddal is baj van. 111.nek. A 42 éves rendőr dolgozhat, ha nem egszségkárosodott.De dolgozhat a 67 éves bíró is ha egészséges, és dolgozni akar. Ezeket a törvényeket sem egyedül, Gyurcsány hozta. Kedves, szeretvetisztelt lolka.Kívánom neked, hogy legyél te rinocéroszképű vén hülye kapjál majd orbán nyugdíjat, és örülj amikor hozzád hasonlók felkínálják majd gyógyítás helyett a humánus ampullát.