2013. február 18., hétfő

ROHAN AZ IDŐ


Orbán röhög a markába.
Nem való ennek a népnek demokrácia, a magukat demokratáknak vallóknak való ez legkevésbé!
Ide egyetlen erős kéz kell, egyetlen akarat, egyetlen személy, akitől – okkal - tartani kell.
Hát, ha ez kell, akkor nézzenek meg engem, és nézegessenek még vagy tizenöt – húsz évig, az Isten is erre teremtett!
Hiszen csak nézzen körül mindenki a saját portáján először, és csak aztán az ország házatáján – na, mit lehet látni?
Egy csomó gatyájába trottyantott, bánatos értelmiségit, akik éjt nappallá téve lamentálnak, majd jammerolnak és mikor befejezték, akkor kezdik elölről, esetleg fordított sorrendben, de persze csak otthon, szűk körben, mert félnek.
Féltik a piti kis kiváltságaikat, a kiszámlázni való ócska kis megrendeléseiket, éppúgy, mint a Kádár-rendszerben is tették.
A hősiesség ideje majd akkor jön el, ha megbukott a Rendszer!
Na, ha rajtuk múlik, akkor ez sohanapján jön majd el!
Aztán lehet látni az ostobák hihetetlen méretű tömegét, akik egyrészt elmondják, hogy őket aztán végképp nem érdekli a politika, mert semmiféle összefüggést nem látnak a saját életük alakulása meg a politika között, másrészt meg elmondják, hogy minden politikus egyforma, lopnak, csalnak, hazudnak (Gyurcsány főleg!), ezért tart itt ez az ország.
Persze egyszer majd rájönnek arra, hogy a gyerekük azért nem mehet egyetemre, mert a mai politika ahhoz a grádicshoz szögelte őket, ahol ma szüleik élnek, de akkor már késő lesz.
A szerencsétlen idealista Gyurcsány meg addigra – remélhetőleg – Gánton töri már a követ zebra-jelmezben, oszt törheti a fejét, hogy hova lett Bajnai meg Mesterházy, míg csak Juhász kápó végig nem ver rajta, kap majd Millát, a kapanyéllel!
Persze, a népek arra is rá fognak jönni, hogy amikor be van takarva a szemük a nemzeti zászlóval, akkor egyikük se látja, hogy merrefelé vezetgetik éppen őket, miközben a háttérből a kórusunk azt zümmögi: szép, de szerencsétlen országunk, te többre hivatott, és te magyarember, a teremtés méltatlanul háttérbeszorított koronája, bízzatok bennem, mert én majd megharcolok értetek!
De amikor erre rájönnek, már hol lesz ez az ország?
Tíz-tizenkét család kezén – persze az én családom első kell legyen közöttük, de hát ezt majd megoldom, időm lesz rá!
Lehet látni a zsellérek és rabszolgák tömegeit – na, belük van legkönnyebb dolgom, az éhhalál küszöbén egy szelet kenyérrel meg lehet tanítani pitizni még egy korcs kutyát is, hát még ezeket!
Ezekből előbb lesz kutyatáp, mint forradalmi tömeg!
Vazallusaim meg földhöz csapott homlokkal, égnek meresztett seggel imádnak, mert aki nem imád, az nem lesz a vazallusom, hanem nem lesz!
Imígyen töprenkedik a Vezér, miközben az ellenzék egyszerre akar az ő, meg saját maga ellenzéke is lenni, veszekszik, osztódik, szaporodik és hezitál, lamentál, dolgozik veszettül saját ellehetetlenítésén.
Ki a fene akarja majd egy rakás marakodó, egymást marcangoló szerencsétlenre adni a szavazatát?
Hadd jövendöljem meg – senki!
Mintha az idők végtelensége állna rendelkezésükre a választásokig, mintha az időmilliomosok klubja
Gyűlésezne akkor, mikor a nyakuk a sínen van és már hallani a távolból a vonat zakatolását.
Hát nincs ott egy ember, aki elmondaná nekik, hogy meg kell egyezni?
Hogy nem az a fontos, hogy most cizellálgassák, elemezgessék a múltat, hanem az, hogy elkergessék ezt a szociopatát?
Nincs, aki elmondaná nekik, hogy még a legolcsóbb kölni eladásához is kell egy arc, aki vonzó, és akinek a termékét szívesen veszik?
Hogy ez esetben tíz arc kevesebb, mint egy?
Nincs, aki elmondaná nekik, hogy itt nyerni csak úgy lehet, ha minden választókörzetben egyetlen, vonzó küllemű és köztiszteletben álló, emellett okos és vitaképes közös jelöltet indítunk?
Nincs, aki elmondaná nekik, hogy itt nem a következő húsz év terveit kellene megvitatni, azt majd megvitatja az új, demokratikus parlament.
Itt most arról kell dönteni, hogy a hatalom megszerzésének napján, vagy másnap kell hatályon kívül helyezni az alaptörvénynek nevezett pamfletet, és milyen ütemben kell megtisztítani az államot a Polt féle alakoktól, hány nap kell a többkulcsos adó bevezetéséhez, a TEK feloszlatásához vagy beolvasztásához a Rendőrség kötelékébe?
Hát nincs ott senki, aki egy csipetnyi gyakorlati érzékkel rendelkezne?
Már mindenütt harsogni kellene, hogy Önkényuralom! Önkényuralom! ahol megjelenik Viktor, ott annak, hogy Diktátor! Diktátor!
És le kellene ülni egy munkacsoportnak azokkal a társadalmi rétegekkel, melyek az Orbán – rezsim üldözöttei, a fegyveresekkel, a pedagógusokkal, az egészségügyi dolgozókkal, a cselédek és zsellérek képviselőivel, megkérdezni tőlük, hogy melyek legyenek az első feladatok a kormányváltás után.
Ígérgetni felesleges, komoly emberek komoly beszélgetéséről kellene, hogy szó legyen.
Az idő rohan, mindjárt március, itt meg az áll az ellenzéki politika középpontjában, hogy Bajnai akar-e összefogni a Demokratikus Koalícióval, meg, hogy az összefogás–párti LMP-utód hogy tud úgy összefogni, hogy ne fogjon össze.
És senki nem vonja le a következtetést, hogy az együttműködést más alapokra kell helyezni, más ernyő-szervezetre van szükség más feltételekkel, és kell egy mindenki által elfogadható miniszterelnök-jelölt, - ha rám hallgatnának, nőből lenne.
Merthogy abból azonnal kiderülne, hogy egy régi, rossz beidegződéstől már meg is szabadultak az együttműködésben résztvevők.
Mit szólnának például a Nemzeti Bank nemsokára leköszönő alelnökéhez, Király Júliához?
Nekem tetszene.
És önöknek?

:O)))

17 megjegyzés:

éva írta...

Pupu "Egezni" még csak tudnának, csak megegYezni sehogysem!
Király Júlia meg biztosan ért a monetáris politikához, de a politikához ennél több kell.
Mit szólnál Tétényi Évához? Mellette már felállt egy jobbtól-balig húzódó szövetség, állta a pofonokat, mint Gyurcsány, van vezetői és POLITIKAI gyakorlata, tudja aktivizálni a híveit (esztergomi zarándoklat) egy fidesz-ellenes összefogásnak jó - és NEM BALoldali - arca, tehát
jobbról is felvállalható, az ottani Kdnp majdnem szakított miatta a fidesszel. Talán rá utalt Gyurcsány a "vagy akiben Bajnai és Mesterházy megegyezik" szöveggel. A női szavazatokat meg ő is hozná.
Mert hogy egészen őszinte legyek:
LEHET, hogy Gyurcsány sokakat taszít, de én meg nem szívesen szavaznék a baloldalra, ha Mesterházy lenne a jelöltje. SENKINEK nem adok biankó csekket, és Mesterházy még csak azt bizonyította, hogy össze tud fogni egy állítólag 30 ezres pártot. Nem cserélünk eben gubát, nem választjuk a Simicska klán helyett a Puch-bábokat.
Ha Gyurcsány valamit bebizonyított (és főleg Orbán) nagyon nem szerencsés az országnak, ha a legnagyobb párt vezetője egyben miniszterelnök.
Tétényi mögött meg szövetség, és nem EGY párt állna. MINDEN kérdésben kompromisszumokra kényszerülne - mint az amerikai elnök. És a legrosszabb kompromisszum is jobb szokott lenni, mint egy erőből átvitt egyetlen akarat. Na: ezt meg Orbán bizonyította meggyőzően.

Avi írta...

Végre Pupu te is leírod azt amit Bartus már lassan 3 éve hangoztat. Nem az értelmiségi nyavajgás kell a maffia leváltásához hanem az összefogás! Az pedig nincs és szerintem nem is lesz mivel minielnökünk mesterien alkalmazza az oszd meg és uralkodj elvét. Nézd meg a különböző blogokban pl.: "Varánusz" minden másról irnak de az igazi összefogásról nem. Mindenhol csak a részleteket figurázzák ki de a lényeget nem is említik. Ki az ördögöt érdekel, hogy egy jó csajból, hogyan lesz politikus? Jobban érdekelne, hogyan lehetne közös erővel a sátánt elzavarni a búsba. Amikor bárhol emlegeted az összefogást azt, hogy itt már arra is fel kell készülni, hogy szép szóval nem fogja átadni a hatalmat, akkor bérrettegőnek tartanak.

PuPu írta...

Azt mondod, senkinek nem adsz bianko csekket, és ez helyes.
Akkor Tétényi Évának?
Én kedvelem őt, de a nemzetközi pályán nincs neve, a valódi kvalitásait nem tudta megmutatni objektív okok folytán, és nekem nem ketrecharcos kellene, hanem egy elismert a gazdasághoz is értő, nemzetközi tapasztalatokkal és elismertséggel rendelkező nő.
Esztergom kicsi, verekedni meg más is tudna, de abból már elég.
Gondold talán így is végig!
:O)))

PuPu írta...

Kedves Avi, sehol nem írtam, hogy jó csaj kellene, nekem bőven elég lenne egy okos, értelmes nő.
Ha kulturált a kinézete, az csak előny.
Golda Meirt se a szépségéért tisztelték a világon, nekünk sem rúdtáncost kellene keresni, hanem okos, rátermett embert, aki nő...
:O))))

Avi írta...

Kedves Pupu!
Félreértettél. Nem te hanem Fabius írta a tegnap." http://varanus.blog.hu/2013/02/18/hogy_lesz_a_jo_csajbol_profi_politikus".
Nem baj ez csak azt mondom, hogy sokkal keményebb írásokra lenne szükség mint ami a magyar blogszférában születik. Szeretem Fabius humoros írásait de azt hiszem, hogy gyakorlatilag jót nevetünk rajta és semmi több. A keményebb írásokat hiányolom amiben leírják a puszta valóságot és nem csak a felszint kapargatják. Egyedül te mersz kiállni Gyurcsányért mert a többi blogokat olvasva mindenhol csak az orbáni karaktergyilkosság eredménye köszön vissza akár jobb akár baloldali írásokat olvasva.

Zs írta...

Tegnap egy barátomnak hasonlókat mondtam. Úgy látszik egy srófra jár az agyunk.

Avi írta...

Az oldalon futó szavazáshoz csak annyit:
"Elítéli az ELTE BTK egyetemfoglalóinak fóruma, hogy Garbai Ádám, a bölcsészkar HÖK-elnöke a hallgatók érdekeire hivatkozva kérje arra az intézmény rektorát, hogy oktatókat bocsásson el a karról."
Tehát kinek az érdekeit képviseli a HÖOK?

kovi írta...

Kedves PuPu,
igaz, hogy Tétényi nem ismert nemzetközileg,de ha létrejönne az összefogás és sikerülne a váltás, a világsajtó meghökkenne és azonnal ismerté válna...aztán már a stábon múlik és a további összefogáson, hogy valóban az országért/értünk dolgoznának.

Névtelen írta...

Az értelmiségtől ne várjunk semmit,még soha nem bizonyították hogy a többség érdekét nézik.Walesa is villanyszerelő volt.
Összefogni meg sub rosa kell azt is a választások előtt hogy Al Csuti Capone ne tudja mozgósítani talpasait.:O)

amar írta...

Kedves Pupu! Örülök, hogy női vezetőre gondoltál. Azt hiszem nem sokan osztják álláspontod, mert ez a mi világunk férfivilág! Pedig sokkal jobb lenne a világ női politiksokkal. Én Évával értek egyet. Tétényi szerintem is alkalmas lenne. Ami még nincs meg benne, az kialakulhat. Nagyon jól kezeli azt a helyzetet, ami Esztergomban évek óta tart, és hogy bírja idegekkel, az nagy -nagy jó tulajdonsága.
Egyébként én téged is el tudnálak képzelni. Jobb világot teremteni Te is alkalmas vagy

éva írta...

Pupu, hol van az megírva, hogy nekünk egy kancellár típusú vezető kell? Bár abban van/volt néhány kőkemény asszonyság (hogy csak Merkelre és a Vasladyra utaljak)de talán használna az országnak, ha olyan vezetője lenne, aki rákényszerül a kompromisszumokra, ráadásul nincs néhány agybaja, amit meg akar valósítani, hanem hallgat a szakemberekre (nevezetesen a Bajnai nevű gazdasági miniszterére-miniszterelnök-helyettesére?) mondjuk egy Mesterházy nevű belügyminiszter mellett?
Átgondoltam, és egy aligismert-aligtámogatott monetáris politikusnál nagyságrendekkel alkalmasabbnak találom még mindig.
A külföld meg elfogadná, ha az ellenzéki összefogás legitimálná.
Az viszont biztos, hogy sem Bajnai sem Mesterházy nem lépne vissza a másik javára. Ilyenkor kell egy kompromisszumos 3. jelölt.

Zsuzsanna írta...

Szívemből beszélsz, mint Gyurcsány – csak nem? És Király Júlia, ő nagyon jó lenne. (Liba meg most nem volt.)

Névtelen írta...

Meglepetéssel olvastam PuPu blogjában egy női miniszterelnökre tett javaslatát.
Az Éva néven hozzászóló vetette fel Tétényi Éva nevét, amelyet többen támogattak.
Ez az egész azért lepett meg, mert én még tavaly augusztusban írtam egy emailt Tétényi Évanak a következő email címre: varoshaza@esztergom.hu, amelyben egy párt megalapítására biztattam, mert benne láttam és látom a fidesz legyőzőjét és a magyarországi demokratikus rendszer visszaállítóját.
A Tétényi Évanak küldött emailomat itt közlöm:


Kedves Tétényi Éva Polgármester Nő.

Javaslom Önnek, hogy alakítson egy pártot a következő névvel:
A 4. Magyar Köztársaságért.

Az már egyértelmű, hogy a fideszt a jelenlegi parlamenti pártok nem fogják tudni 2014-ben leváltani, mert:
a) nem képesek összefogni és a szavazóikat egy közös jelöltre történő szavazásra rávenni.
b) nem tudnak jelentős számú, a szavazástól távolmaradni szándékozó szavazót, a jelöltjükre való szavazásra rávenni.

Miért gondolom azt, hogy egy Ön által alapitott párt döntő szerepet játszana a fidesz leváltásában és miért gondolom azt, hogy a jelenlegi magyar politikai mezőnyben Ön az egyetlen, aki nem csak legyőzheti, de le is fogja győzni Orbán Viktort?

1. Nem volt és most sem tagja egyetlen pártnak sem.
2. Országosan ismertté tette a nevét az Esztergomért vivott küzdelemben. Ez egyedülálló a rendszerváltás utáni politikában, hogy egy "gyenge" nő felvegye a harcot és nem hátrál meg a mindenre kész hatalom-monstrummal szemben. Ez különleges megbecsülést és
elismerést szerzett Önnek és Ön az a személy, amelyre már sokan várnak, hogy feltűnjön a magyar politika egén.
3. A demokrácia elkötelezett híve.
4. Az egyedüli személy, aki képes a választástól távol maradni szándékozókat megszólítani és a választáson való részvételre rávenni.
5. A politikában és a közügyek intézésében kellő jártassága és tapasztalata van.
6. Az eddigi politizálása jó reményt nyújt arra, hogy a szavazók bízzanak abban, hogy Ön korrupció mentesen, tiszta kézzel tudná az országot vezetni.

Meggyőződésem, hogy a párt megalakításának bejelentésétől számítva fél éven belül el tudják érni a 15%-ot és a választásokig akár a legnagyobb párt lehetnek, megelőzve az MSZP-t és a fideszt is.
A jelenlegi helyzetben Önnek hazafias kötelessége egy pártot alapítani.

Kérem, hogy erre az emailra válaszoljon, hogy a kedvező döntéséről értesüljek.
Egy következő emailban megírnám A 4. Magyar Köztársaságért párt részletes és nyerő programját.

Üdvözlettel:
Alairas

Az emailomra nem kaptam választ. Feltehetően Tétényi Évából hiányzik a kellő önbizalom és egy ismeretlen demokrata felkérése ehhez nem elég.
Ha sokan és minél több ismert személy biztatná a pártalapításra és a választáson való részvételre, akkor, úgy gondolom, hogy vállalkozna rá.
Segíthetne, ha Kálmán Olga az Egyenes Beszédbe meghívná Tétényi Évát.
Talán még nem késő.

rebeka írta...

Éva hozzászólásaival általában egyetértek. Tétényivel kapcsolatban azonban most nagyon nem. Engem zavar a vele kapcsolatban megjelent hír, hogy jobbikos helyettest jelölt ki a helyettesítésére, a jobbik támogatja, valószínű nem érdek nélkül teszi. Én nem látom őt annyira okosnak, egy ország vezetése nem egy város vezetése. Ha Esztergommal nem boldogul(igaz, hogy ellenszél van), hogyan tudna egy országot igazgatni, ott még nagyobb gondok vannak. Azt meg valahogy nem tudnám elképzelni sem, hogy akár Bajnai pl. az ő helyettese lenne. Nem egy szint.
Lehet, hogy én látom rosszul, de nem tudnék rá szavazni.

éva írta...

rebeka
KIZÁRÁSOS alapon volt kénytelen jobbikos helyettest választani, lévén hogy ellenzéki képviselő összesen 5 van, ebből 1 már belebetegedett, és visszalépett, több nem is vállalta volna, egyedül a jobbikos. Még választhatott volna fideszest is: mondjuk Meggyest. Na ne!
És légy erős: a Kdnp helyi szervezete is támogatja, sőt perre mentek a helyi fidesszel, hogy ne használja a nevüket megtévesztésként.
Az viszont elég hülye ötlet lenne, ha pártot alakítana, vagy belépne: Bajnai is azon fog elvérezni, hogy nem maradt egy pártok feletti jelölt.
Tétényit pont azért javasoltam, mert NEM baloldali, de a baloldal és a jobboldal által is támogatható (Esztergomban Mszp, Kdnp, Jobbik,, tehát baltól jobbig állnak mögötte). És van elég esze hozzá, hogy nem mászik bele egy pártba se. Amint valahova vegyül, azonnal visszavonom a javaslatom!
A jobboldalnak Bajnai a volt szoci miniszter mindig is "TÚL" baloldali lesz, Tétényi esetében viszont vállaltan jobboldali, konzervatív: tehát elfogadható.
És egy megjegyzés: NEM szavazunk miniszterelnökre, azt a parlament választja. Tehát vagy pártlistán indul, vagy egyéniben - mert nem a képviselők közül kell választani.
Tehát nem számít, hogy "nem szavaznál rá"

éva írta...

lemaradt:
"vagy sehogy"sem indul, mert nem kell képviselőnek lennie. Ha a legnagyobb frakció vagy frakciószövetség bizalmat szavaz neki, akkor ME/nő lesz.

vadvirág írta...

Kedves PuPu! Én is Évával értek egyet. Tétényi kellene. És Persze a Te javaslatod (Király Júlia) neki is kell, hogy szerepe legyen.De nehéz lenne. Főleg, mert a hímneműek "gyárilag" gondolják magukat országvezetőnek. Ami persze nem igaz, mert mi nők tudjuk, hogy nélkülünk a család vezetéséhez is bénák. Gondolj csak bele: Matolcsi családjának az egyetlen értelmes döntést a felesége hozta, amikor beléptette magukat a nyugdíjpénztárba.Ilyen hülyék ezek.