2013. február 5., kedd

TÖRÖKVILÁG MAGYARORSZÁGON


Miközben dolgozik a politikai látványpékség, a mi Vezérünk szép sorjában rájön arra, hogy aki Magyarországot történelme során megszállta, az mind-mind a barátunk.
Alapjában ezzel egyet is lehet érteni, hiszen ameddig a megszállók itt táboroztak, addig sem volt magyar politikusok kezében az ország sorsa, mely tény nagy valószínűséggel fennmaradásunk egyetlen oka és záloga volt.
Így aztán a felismerésnek megfelelően öles nyelvcsapásokkal halad a baráti kapcsolatok kiépítésének számára igen rögös útján, bepróbálkozott már Merkelnél, Putyinnál, most a törökök vannak soron - felkészül Mongólia.
Mint a török miniszterelnök látogatása során tartott sajtótájékoztatón elmondta, Törökország sikere biztatás Magyarország számára, mert a török siker arról szól, hogy ha egy nép bízik a saját erejében, megfelelő összefogást valósít meg, és vezetői megfelelő programot hajtanak végre, akkor csodálatos eredményeket lehet elérni.
"Nekünk is erre lenne szükségünk" - mondta, hozzátéve, hogy Magyarország eredményei még nem vetekednek Törökország sikereivel.
De jó úton haladunk, hiszen már majdnem utolértük Bangladest és a Boomberg érdekeltségébe tartozó Businessweek által a feltörekvő piacokról készített húszas listán a dicső tizennyolcadik helyen vagyunk, néhány hellyel lemaradva Namíbia és Zambia mögött.
Hát, szerintem ugyan nekünk elsősorban arra lenne szükségünk, hogy Boldogságunk egész dilettáns bandájával együtt húzzon el, mint a vadludak, de persze ez a kérdés az ő szemszögükből máshogy néz ki, hiszen még annyi minden ellopnivaló van ebben az országban, csak értő szemmel körül kell nézni.
Itt van mindjárt a paksi atomerőmű felújítása és építése is, mennyi finom falat a Közgép számára, mennyi lehetőség, ha Putyin is úgy akarja…
Arról nem is szólva, hogy már így is akkora hírnévre tettünk szert a világban, mint atomhatalom, hogy a Vezér felajánlhatta: Törökország a saját atomenergia-programjában működjön együtt Magyarországgal.
A célok egybevágnak, távlatilag minkét ország atomhatalom szeretne lenni.
Ezt nemzetközi súlyunk indokolja is, hiszen gazdasági eredményeink lenyűgözték a fejlett világot, így katonailag is ideje lenne a topra kerülni, és ennek csak első lépése, hogy helikoptereseink a földön szaladva, fejük felett fakanalat forgatva berregnek, - a távlati cél az atombomba!
Világpolitikai Tényezőnk elmondta, hogy török tárgyalópartnerével azt a célt határozta meg, hogy a két ország kereskedelmi forgalmát 2015-re a jelenlegi duplájára, azaz 5 milliárd dollárra emeljék.
A cél szép, neki kell veselkedni, lehet esetleg a törököknek fürdőjegyeket árulni a Rudasba, cserébe vélhetőleg réz kávésfindzsákat fogunk venni.
Közben a Fidesz-frakció zárt ajtók mögött tanácskozik Gyulán, az ajtók előtt forrnak az indulatok, még szerencse, hogy nem milliós tömegek csapnak össze verbálisan, csak Bayer Zsóci mond tőle telhetően okosakat, mögötte bércigányok cipelik egyen-táblácskáikat, miközben ő látványosan parolázik a menet-vajdával.
Azért rohadt nehéz úgy harcolni a cigányság emberi és gazdasági jogaiért, ha közben az érintettek rossz társaságba keverednek, de hát a demokrata akkor is hű marad a zászlóhoz, ha a rúdjával fejbevágják…
Nem tudom, volt-e értelme ebben a formában elmenni Gyulára a demokratáknak, amondó lennék, hogy a kevesebb sokszor több.
Egy félmilliós tüntetés többet hoz a konyhára, mint tíz ötvenezres, hát még, mint száz ötezres.
Az emberek zöme nem született barikád-harcosnak, nem szereti az olyan rendezvényeket, ahol adrenalin-turistákkal kellene háborúznia, márpedig egy nagyságrenden alul ez bármikor bekövetkezhet.
Azt sem tartom helyesnek, ha az ilyen erőtlen megmozdulásokkal azt a hitet keltjük az emberekben, hogy úgyis politikai ellenfeleink vannak többen, akik viszont agresszív gátlástalanságukkal az erő benyomását keltik.
Ketrecharc esetén a bájosan mosolygó szőke szende női megjelenés nem a legjobb ajánlólevél, ez alól csak a hatvankilós unokahúgom kivétel, aki egy közlekedési vitában úgy megijedt a felé agresszíven közeledő száztíz kilós versenyzőtől, hogy jól megverte - kapott is érte bírságot, de nem sokat, mert amikor a rendőrök meglátták a sértettet, leestek a székről a röhögéstől és oda lett az ügy komolysága…
Talán a demokratáknak sem kellene állandóan a megszeppent óvodás figuráját hozni, lehet esetleg kissé markánsabban is fogalmazni, különösen akkor, amikor a vekkerek és fütyülők mesterei oktatgatják őket tüntetési illemre…
A kevesebb sokszor több kitétel a pártokra is fennáll, melyek a régi szép rendszerváltó időket idéző módon osztódással és szűznemzéssel szaporodnak, most legutóbb Ungár Klára jelentette be, hogy az ő liberális pártja nélkül veszni fog Magyarország.
Sokszor úgy érzem, hogy ezeket a pártocskákat valahol szakmányban gyártják, mindegyik egy-egy időzített bomba, melyik a light drogok, melyik a homoszexualitás ellenfeleit mozgósítja, mindegyikben van párezer elkötelezett ember, akik egy választáson saját pártjukkal csak a politikai hullák számát fogják szaporítani.
Meg nem értem, ebben a rendkívüli helyzetben - merthogy én a diktatúra feltámasztását annak vélem - miért nem lehet egy ernyőszervezetet összetákolni, mely alá beáll minden demokrata politikus és politikai formáció a demokrácia védelme érdekében?
Közben vonul az éhségmenet.
A szánalmas kis csoportocskák az út szélén ballagnak a semmibe, ismét felkínálva azt a lehetőséget ellenfeleinknek, hogy lesajnálják a problémát és a menet résztvevőit is.
Ha a menet útvonalán minden településről csak húszan csatlakoztak volna a menetelőkhöz, mindjárt lecsihadna a pökhendi magabiztosság, ha a szimpatizánsok mindenhol várnák és fogadnák őket, ha az éhségmenetek célja a Fidesz frakcióülése lett volna Gyulán és ott ordítana pártízezer, minden reményét elvesztett, kilátástalan életét tengető, út szélére lökött és lassú halálra ítélt szegényember, mindjárt támadna sietős dolga másfelé a békemenetelőknek.
Hát még, ha vinnék magukkal lopott lapátjaikat is.
De az ilyesmi nem megy spontán úton, mikor meg már úgy megy, akkor az ország térdig fog gázolni a vérben.
Jobb lenne megelőzni…

:O)))

9 megjegyzés:

éva írta...

Pupu vitáznék. Ha MINDEN városban egy időben lenne 50-100 fős ellenzéki tüntetés, akkor nem tudnának mindenhova tízszeres létszámban békamenetet szervezni. Viszont a szimpatizánsok, akiknek nem futja egy pesti kirándulásra, a helyi központokat könnyebben - és főleg olcsóbban - elérnék.
És talán az Mszp a zsebébe nyúlhatott volna néhány busz erejéig, hogy a fidesz-frakció tagjai is lássanak némi ellenvéleményt - ellensúlyt. Hogy legközelebb a kezük tétovázzon a gombok fölött.

Névtelen írta...

Mondjuk, Ungár Klára nem mondott effélét, hogy az ő pártja nélkül veszni fog az ország, hanem mindössze szeretne részt venni a négyszögletű kerekasztal tárgyalásain, mely tárgyalások során törekedni fog egy valóban reményteljes alakulat létrehozására, amely képes (nem lesz képes sajnos) leváltani Orbánt.
A magam részéről ugyan nem értek egyet új pártok, akár a SZEMA alapításával sem, ámde Ungár Klára politikai makulátlanságában nincs okom kételkedni: ritka tiszta ember e tekintetben. Mindenkor képes volt felállni, továbblépni, ha a tisztesség úgy kívánta.

Geza írta...

A par emberes megmozdulasnak ma mar nincs hirerteke, sot adott esetben (bekasok versus par ellenzeki) veszelyes is lehet. De meg abban az esetben is, ha az ember hasonlo gondolkodasu es joarcu emberekkel van korulveve es a resztvevok szama valoban jelentos (pl. a 2012 januari Operahaz elotti tuntetes), akkor is eloadodhatnak feszult pillanatok (emlekszem, hogy milyen nehez volt megallnom, hogy ne kiabaljak ra arra a nehany fasiszta suhancra, akikkel kenytelen voltam egy traktusban utazni a villamoson - ebben csak a gyavasagom, meg a tobbi ember kozombossege tartott vissza).

Ketsegtelen, a kritikus tomeg fogalma itt is lenyeges es barmennyire is sajnalom az ehsegmenet resztvevoit, en akkor sem rohogtetnem ki magamat (hiszen a mai moral az ilyen), ha az ehenhalas fenyegetne. De nagyon kivanom, hogy legyenek sikeresek.

Noel írta...

Pupu, sajnos igazad van, hozzá tenném, hogy sajna úgy néz ki, hogy ezek a pártocskák nem értékek, érdekek képviselete mentén szaporodnak,osztódnak, inkább emberi szimpátiák-antipátiák mentén. Ennek legékesebb bizonyítéka az LMP szakadása. Bármely újszülött alakulat szóvivőjétől megkérdezik, mi a kitűzött cél, a válasz szinte mindegyiknél ugyanaz, a cél egyértelmü: ezt a Cosa Nostra csapatot elzavarni minnél messzebbre és visszaállítani az alkotmányos rendet (schlagvortokban ennyi). A "mit" akarunk azonban már nem elég a közérdeklődés felkeltésére, jobb lenne, ha a "hogyanra" fókuszálnának. Ezen a területen viszont sürü a homály, ráadásul az "egy a tábor, egy a zászló" sem akaródzik összeállni, a kórusnak láthatóan nincs rátermett karvezetője, jobban mondva, aki alkalmas lehetne a különböző szólamok összehangolására, azt demokratikusan kiszavazzák a különböző szólamok szólista (jelőltjei). Addig, amig csak az iszonyú kakofónia hallatszik, és még normális partitúra sincs,
onnan menekül a publikum, akit mo zgósítani lehetne.dasuiar

D.elemér írta...

Most, hogy egy ország szótlanul tűri, hogy kétségbeesett, a megélhetésükért küzdőkön gúnyolódnak műveletlen tahók, ideje föltenni a kérdést.
A magyar megérdemli, hogy nemzetnek nevezzék, megérdemli, hogy a civilizált országok között tartsák számon? Szerintem nem.
Aránylag fiatalkorom miatt most értettem meg, miért múltuk fölül a náci Németországot a zsidóüldözésben.

D.elemér írta...

Tisztelet GÉZA
Irja hogy maga nem röhögtetné ki magát szerintem már ha vagy 2 napja nem enne másképpen beszélgetne .nem a morál ilyen ha nem a magyar ember80%-a sajnos mert soknak szaros bottal sem lehetne az orrát fel ütni mert büszke bunkó Ki vagyok mi vagyok! persze sötét mint az éjszaka meg a határt ki lehetne löni vele az más tészta ezzel nem magát sértegetem nem is maga felé irányul. de valahol igaza volt kertésznek sőt nagyon is hogy milyen a magyar ember sajnálom de ez így van tapasztalatból írom.további szép napot.

Névtelen írta...

Ez az Éva valami családtag lehet?

PuPu írta...

Érdeklődő Névtelennek:
Igen, Éva a húgom, csak ő elől hordja a púpjait!

:O))))

éva írta...

Bátyuska, pedig arról még nem is írtam, hogy Erdogant egy arab csúcson úgy fogadták a vezetők, mint egy popsztárt, erősen nyomulnak a katonai középhatalommá válás útján, és gazdaságilag igencsak erős ütemben fejlődnek, tehát mást is tudnak szállítani, mint kávéfindzsákat.
Ha kicsit szétnézel a török klippekben majd minden második a katonai erejüket sztárolja, és igen nagy arányú a múltjuk nagyságán borong, a jövőjükre nézve meg az iszlám birodalom része még Németország is (legalábbis így ábrázolják).Mi pedig útba esünk jövet-menet.
És a fideszesek kitűzik a "székely" zászlót félholddal és csillaggal...
Azaz csúszhatunk "lejjebb" is keletre, mint a mégiscsak európai Balkán!