2013. február 6., szerda

CSÖMÖR


Nem a település, hanem az életérezés, amiről itt szó vagyon.
Már röhögni sem lehet egy rendeset ezeken, annyira kiszámítható a mozgásuk, annyira ismertek a kommunikációs technikáik, annyira hányingerkeltő az agresszivitásuk, a kisszerűségük, a butaságuk.
Itt van ez a legújabb vicc is a Putyintól megszerzett kölcsönnel, melyet a HVG tett közzé humoroldalán, ezermilliárd forintos nagyságrendben.
Persze öt percen belül jött a cáfolat Moszkvából, én meg elképedve nézem ezeket a szerencsétleneket, hogy mekkora buzgalommal ássák be magukat a hígtrágyába, teszik magukat a világ bohócává.
Mondjuk, ez lenne a kisebb baj, a nagyobb az, hogy végérvényesen tönkreteszik Magyarország tekintélyét a világban.
Ül a majomfrakció Gyulán és bölcs pofákat vágva vitatkozgat azon, hogy akkor most bele kell-e csinálni az alaptörvénybe, hogy az MSZP Sztálin egyenesági leszármazottja, vagy elég az, ha negyedszázaddal a rendszerváltás után értelmes feladatok híján komcsiznak még egy jót.
Felnőtt közben egy új generáció, és ha tőlük megkérdezi valaki, hogy kik is voltak azok a kommunisták, akkor legfeljebb Gyurcsányra tippelnének, aki – mint tudjuk - kivégeztette Wass Albertet.
Akik viszont ott ülnek abban a frakcióban, azok három részre oszthatók: vagy maguk is párttagok voltak, vagy nyalták a párttitkár seggét, vagy az apjukkal tette ezt, önként és dalolva.
Azért azt is beleírhatnák az alaptörvényükbe, hogy akkortájt azért Magyarországnak tekintélye volt a nemzetközi színtéren, Kádárból akkora majmot, mint ebből a szerencsétlenből senki sem csinálhatott, ahol járt, ott tisztelettel beszéltek vele és komolyan vették.
Horribile dictu még Gyurcsánnyal is ez volt a helyzet, és bár neki is volt egy-két kevésbé sikerült külpolitikai akciója, de még ezekben az esetekben sem nézték sík hülyének, tárgyalóképes partnernek tekintették, jóindulattal közelítettek Magyarországhoz.
És ma?
A világ röhög a bohócunkon, akinek tányérpörgetési produkciója egyre veszélyesebb, lassan megállnak és elkezdenek lefelé potyogni a tányérok, a bohóc meg nyelvlógatva rohangál fel-alá.
Nem hinném, hogy ez az ezermilliárdos lufi a semmiből érkezett volna, a HVG eddig nem volt eléggé gagyi újság ahhoz, hogy légbőlkapott baromságokkal szórakoztassa a magyar társadalmat, nem az ujjukból szophatták a hírt, melynek közlési módját mindközönségesen csak kiszivárogtatásnak hívják.
Egy ilyen hír több mindenre alkalmas, tudja a forint árfolyamát feljebb lökni, tud a gazdaságban átmenetileg optimista hangulatot kelteni, tudja a vezér nimbuszát fényezni egy nehéz frakcióülés előtt – ha hatása kitart egy darabig.
Ha – mondjuk - a Kreml nem cáfolja azonnal a hírt, ami két dologra világít rá, - az egyik, hogy ez a szerencsétlen már azt sem tudja megválogatni, hogy milyen pályán szabad hazudni, a másik meg, hogy álomvilágban élhet, melyben a mondókája udvarias végighallgatását ígéretnek veszi.
Putyin meg megüzente, hogy azzal játsszon, amivel egyidős, és ezt a dolgot is hozzáírták ahhoz a meglehetősen hosszú listához, melyet Orbán viselt dolgairól vezet az orosz diplomácia, és amelyet a Krokogyilt helyettesítendő olvasgat az orosz vezetés, ha röhögni akar.
Már a sajátjaitól is retteghet, mert évek óta először komolyan felháborodtak a fideszes polgármesterek és ennek hangot is adtak a frakcióülésen, miután az Ország Esze az ő csúnyájukkal akarja verni a csalánt rezsicsökkentés ügyében.
Persze jellemző, hogy nem a rezsicsökkentés közgazdaságilag teljességgel megalapozatlan ötlete ellen ágálnak, csak az ellen, hogy nehogy a városuknak kelljen megfizetni az árát, jobb az, ha mindahányan fizetjük azt, hogy a gazdagok még gazdagabbak lehessenek.
Juliska néni villanyszámlája mondjuk ötezer forint, neki a rezsicsökkentés ötszáz forintot hozhat, a parlamenti képviselőké – ha csak egy házuk vagy lakásuk van, akkor annak a villanyszámlája ötvenezer forint, ebből a megtakarítás ötezer forint lesz.
Juliska néni kukoricacsutkával meg rőzsével főz és fűt, a képviselő úr meg vezetékes gázzal.
Juliska néni megtakarítása ezen nulla forint, a képviselő úr számlája meg minimum negyvenezer forint, már ha nincs fűtött úszómedencéje. Ezen lesz még havi négy-ötezer forint megtakarítása, de ha van két-három ingatlanja, akkor több.
Ez úgy egy tízes havonta.
Neki ez nem jelent semmit, többet szór szét a szélbe havonta.
Juliska néninek az egész havi élelemre jut talán ennyi.
Akkor most jól kihúztuk a pácból a lakosságot, csupa szociális érzékenység ez a kormány…
Soha abból jó még nem származott, ha a fogyasztói árat durván eltérítették a világpiaci áraktól, annak a végén mindig egyösszegben kellett megfizetni a számlát, most is ez fog történni.
Arra viszont jó ez a dolog, hogy Juliska néni beájuljon a nagylelkűségtől és elhiggye, hogy ez a csúf Gyurcsánybérenc Bajnai az, aki el akarja venni tőle a havi kis ötszáz forintját, pedig már milyen jól elosztotta az unokái között.
Orbán nekiment Ángyánnak is, de ki nem záratja a Fideszből – szerintem azt az elvet követi, hogy jobb egy Ángyán a farzsebemben, mint a hátam mögött…
Bajnai, a libák réme meg vitára hívta ki Orbánt.
Hogy ez mire volt jó neki, talán maga sem tudja.
Kártékony férgekkel nem vitatkozni kell, hanem el kell taposni őket.
Szerintem pedig, aki önkényuralmat építget, az kártékony féreg, és aki legitimálja az ilyen férget azzal, hogy szóbaáll vele, ahelyett, hogy ezt nagyon durván és nagyon egyértelműen a társadalom tudomására hozná, az nagy hibát követ el.
Itt szépelegnek sokan, hogy ez még nem diktatúra, pedighát dehogynem az!
Ki is kellene nyíltan mondani, nem taknyolgatni-nyálazgatni, szóból ért a magyarember.
Hiába öltöztetik Szopi Jucit a kamionparkolóból habfehér tüllbe, attól az még rosszlány marad a javából – hiába vannak meg a demokrácia kellékei ott, ahol a döntések külső kontroll nélkül egy kézbe futnak össze, az bizony diktatúra – egyelőre még koncentrációs táborok nélkül.
Miért van az, hogy nincs a demokratikus oldalon egyetlen normális kommunikációs szakember sem, aki fel tudná hívni a politikus figyelmét arra, hogy az ilyen akciók csak arra jók, hogy a fejét odatartsa ellenfele hólapátja elé, ennek a hozadéka pedig csak kék-zöld foltok formájában realizálható.
Nem hangzik szépen, de támadni kell, mert ősi igazság, hogy az nevet utoljára, aki az első pofont adja.
Ez a pasi roggyant, ködben és messziről ugyan még nem látszik, de már támolyog - addig kellene ütni, mint a vasat.
Vagy mi leszünk elkalapálva…

:O)))

7 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, az áramtőzsdén az áram ára 25 %-al csökkent!
Orbán most bebetonozta, hogy a piacon ebből 15 %-ot nem adhatnak oda a fogyasztóknak, tehát ennyivel MAGASABB lesz az ár, mint amennyit a világpiaci árak indokolnak!
A nép meg örül, hogy neki végre ADNAK valamit.
Az ellenzék meg még a kommunikációhoz is hülye! Mert azt próbálja elmagyarázni, hogy miért közgazdasági nonszensz az erőltetett csökkentés, (aminek megértéséhez a népnek még az alapfokú közgazdasági ismeretei is hiányoznak) és nem azt, hogy 25 % helyett adnak 10 %-ot neki! Azaz ELVETTEK 15 %-ot!

Névtelen írta...

Hogy a kétharmad milyen emberi minőséget képvisel ,az jól látszik a különféle fórumokon hepciáskodó tagjaitól.És ők még az elit ,mert van internetes jártasságuk,csak nem tudnak felülemelkedni a libás,a szemkilövető és komcsibűn örökös Bermuda háromszögén.
De visszaélni a Juliska nénik állapotával nálam egy kategóriában van az öt év alattiak ellen elkövetett pedofíliával.És képes megtenni ez a csúti Herosztratosz,büszkén vigyorogva.
Pupu kérlelhetetlensége rávilágít arra milyen ellenzék gubbaszt a parlamentben,mert tudják hogy úgyis rájuk kell szavazniuk a baloldali érzelműeknek.Csak az meg a 12 éven felüliek ellen elkövetett pedofíliával egyenértékű.:O)

Kaláris írta...

Nem tartom annyira rossz ötletnek, hogy Bajnai kihívta Orbánt egy tévé vitára. Úgysem mer elmenni a gyáva, ezt pedig ügyesen lehet/lehetne kommunikálni...

Névtelen írta...

éva
"az áramtőzsdén az áram ára 25 %-al csökkent"

Forrás van hozzá? Azért, hogy a leírtaknak hitele legyen.

éva írta...

hitetlen névtelen:
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/arzuhanast_hozott_a_regios_arampiacok_osszekapcsolasa.543457.html
"több, mint 25 %-al" viszont nem árutőzsde, "csak" a régiós piacok összekapcsolásával.

Cereus írta...

Elnézést PuPU, hogy másról írok mint a mai téma, de csömöröm lett Kálmán Olgából! Ma kedélyesen elbeszélgetett Rogán Antallal a fidesz előretolt félhülye botsáncával, türelmesen meghallgatva hazugságait és a végén egyetértően mosolyogva megköszönte minden ellenvetés nélkül ennek a túró rudinak a beszégetést. Ezután jött Szanyi Tibor , akibe már olyan bátorsággal kötött bele mint a magyar legendában álhősiességről híres Dugovics Títuszunk a török ostromlóba. Szerencsére Szanyit nem sikerült Olga saját mélységeibe letaszítani. Bár nem vagyok MSZP-és, a Szanyit becsülöm. Csodálkozom , hogy a mi "sztár főszerkesztőnk" ennyivel megúszta. Amikor a szerencsétlen, munkanélküli éhségmenetes visszakérdezett:"ha az ön gyerekei nem kapnának élelmet, és éheznének Őn mit tenne??? Lopna -e? Váratlan kérdésre azért nem tud válaszolni, mert nem ismeri az éhezést. A mi szájtépő LIBÁNK úgy hallgatott mint a egy nagyrakás szar a gazban! Ha esze lett volna, vagy bátorsága segítségül hívhatta volna József Attilát. Ekkor kiütődött fejemben a biztosíték átkapcsoltam mert nem bírtam tovább nézni ezt a hitvány, sunyi megalkuvó Nőt!

Névtelen írta...

Nem akar a Klub rádió sorsára jutni. Figyelni kell, mert azért volt ott mosolygós "beszólás" rendesen.A sajtóper elcsattan a mai világban gyorsan. A politikai hatalom kiszolgálója a média hatóság hatalma alatt csak jogszolgáltatás működik az igazságszolgáltatás szemet huny.
Pumukli