2013. március 2., szombat

POLGÁROK


Hát egy polgár már biztosan van az országban, Fapál Lászlónak hívják.
Ő az a hajdani honvédelmi minisztériumi államtitkár, akinek az lett volna a szerepe, hogy belehúzza egy koncepciós perbe a volt honvédelmi minisztereket, Szekeres Imrét és Juhász Ferencet.
Előzetes letartóztatásba helyezték, megpróbálták megzsarolni, vamzert állítottak rá, olyan alakokkal tartották együtt, mint a cigánygyilkosságok egyik elkövetője, megfosztották a végzettségének megfelelő munka lehetőségétől, mégsem tört meg.
Az ellene felhozott vádpontok sorra megdőltek, de a Pöttöm Zsarnok ügyészsége olyan, mint a zenebohóc a cirkuszban – ha egy hangszere eltörik, hát belenyúl a zsebébe és előhúz egy újat: van másik!
És van az országban még sokszáz másik ilyen ügy, hiszen ezek a dolgok egykaptafára mennek.
Hogy menet közben Orbán maffiózói ellopják Fapál életét?
Kit érdekel?
Egyetlen dolog érdekes: a hatalom megtartása, mert a hatalom birtokában lehet csak igazán lopni, rabolni, erőszakoskodni, hát mi ehhez képest Fapál szétvert tisztessége, családja, megélhetése, mi ehhez képest Fapál élete?
Semmi.
Nulla.
Nem tényező.
Aki libacombot akar enni, azt nem érdekli a liba fészekalja, az ölni fog, konkrét vagy átvitt értelemben – hogy ma még csak átvitt értelemben, az szinte mindegy is, hiszen csak a fejlődés közbenső állomásáról van szó.
Fapál és sajnálatosan kevésszámú társa nem attól polgár, hogy nem fél, hiszen neki is van családja, volt hivatása, de egyelőre úgy tűnik, jövője nincs.
Ő igazán belülről ismeri, hogy ez az erkölcstelen trágyadomb, amit mindközönségesen Fidesznek hívnak, mire képes, ha valamire szüksége van, és méginkább mire képes, ha valaki nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.
És ne legyenek kétségeink, ezen a szinten a zeneszerző keresztneve Viktor.
Fapál László nem ostoba,  bizonyára nem egy esetben félt és talán ha belegondol abba, hogy függetlenül bűnösségétől vagy bűntelenségétől egyik percről a másikra lenullázhatják őt, vagy tönkretehetik családja egzisztenciáját, akkor ma is félhet.
De felül tud kerekedni a félelmén és nem hagyja magát baromként a vágóhídra hurcolni, mint oly sokan, akik feladták a kilátástalannak tűnő küzdelmet.
Bonyolítja a helyzetet, hogy aki magasra jutott az nagyon nagyot tud zuhanni.
Az egyszerű, kétkezi libatolvajnak sem könnyű megélni, ha rablással gyanúsítják, de valakinek, aki elérte a saját pályáján a csúcsot, annak átélni azt, hogy olyan kis senkik, akik egy-két hónappal meggyanúsítása előtt még ott bokáztak meg hajlongtak előtte, zsarolni próbálják és kétségbe vonják a becsületét, az igen demoralizáló tud lenni.
Akinek nincs emberi tartása, az bizony megeshet, hamar összecsuklik.
Fapálnak, Császy Zsoltnak, a bábonymegyeri gazdálkodó Gál Ferencnek van tartása, van bennük civil kurázsi, - ami Fapál esetében kissé vicces, merthogy egyébként komoly katonai múlttal rendelkezik.
De polgárnak lenni nem az egyenruhán áll vagy bukik, hanem a gerincen.
A mai mocskosok módszerei is mocskosak, először meg akarják félemlíteni kiszemelt áldozataikat, ezért minden aggályoskodás nélkül kriminalizálják őket. Őrizetbe veszik, megbilincselik a negyvenkilós nőt, pórázon vezetgetik a tábornokot, egyszerűbb esetekben felfestik a kapujára, hogy „Ha pofáztok, megdögletek”, mind-mind azt a célt szolgálja, hogy az áldozat ellenállását megtörjék.
Ha ez nem működik valami oknál fogva, akkor elérik a céljaikat az állam erejének felhasználásával, mint most, legutóbb például a MAL esetében történt, ahol egyébként éppolyan homályos maradt a vörösiszap-katasztrófa oka, mint az első Fidesz – uralom idején a Budapest Sportcsarnok állítólag egy égvefelejtett gyertyától bekövetkezett leégésének körülményei.
Az iskolákban kötelezővé tennék a Keresztapa című könyvet, jobb azt tudni, ha már itt kell élnünk, hogy hogyan dolgozik a maffia.
Sajnos, a demokratikus oldal élhetetlen, már régen gyűjteményes kiadásban kellene közzétenni azokat az eseteket, melyek ezt a tényt bizonyíthatnák.
Amikor megjelenik egy-egy könyv, a demokratikus média is agyonhallgatja, pedig rá kellene ébreszteni a népet a szomorú valóságra.
Megy a polemizálás a demokratikus oldalon Matolcsy MNB elnöki kinevezése miatt.
Hát nem mindegy, hogy melyik bábot ülteti oda a diktátorocska?
Vagy valaki komolyan hisz abban, hogy egy Matolcsy határozza majd meg a pénzpolitikát?
Minden – hangsúlyozom – minden kulcspozíció Orbán birtokában van, formálisan vagy informálisan, mindegy.
Van e ennél ékesebb bizonyítéka Orbán totális uralmának?
Még Szálasi vagy Rákosi sem koncentrált ennyi hatalmat a saját kezébe.
Tulajdonképpen ezen kellene eltöprengeni, és duplán becsülni azokat, akik nem hajlandók ebbe beletörődni.
A bíróság tegnap felmentette az exállamtitkárt.
Talán vannak még polgárok az államapparátusban és a bíróságokon is.
Jó lenne, ha egyre többen lennének…

:O)))

5 megjegyzés:

éva írta...

Pupu
1 (néhány) fecske nem csinál nyarat - de emlékeztet, hogy a nyár MINDIG eljön!
Az ellenzék legnagyobb hibája, hogy még mindig nem tanult meg kommunikálni. Hogy a fidesz rosszat, és csakis rosszat akar az országnak. Mert ellenzékben minél rosszabb volt az országnak - annál jobb volt nekik, kormányon meg minél jobb nekik - annál rosszabb az országnak.
Igazából csak egyedül és kizárólag Orbán dolgozik az ellenzék sikerén: egyre ordítóbb a blőd kormánypropaganda és a valóság közötti szakadék, és ez előbb-utóbb már a leghülyébb egyedeknek is fel fog tűnni. Mert a vesztesek nagyságrenddel többen vannak, mint a nyertesek.

Geza írta...

Igen, az ember sejti, hogy sok hasonlo ugy van, de ezekrol nagyon nehez (konnyeden) tudomast szerezni igy, kicsit tavolrol olvasva a fobb esemenyeket. Ezek az emberek valoban jo karakterek (es remelem olvassak a blogodat, hogy lassak, nincsenek egyedul). Hanyan vannak, akik sokkal kisebb veszely eseten is behodolnanak. A hozza hasonlo esetek egyebkent erot adnak masoknak is az erosebb ellenallasra. Emlekszem arra a hangulatra amely a Gyurcsany Ferenc ugyeszsegi meg/ki-hallgatasa utan volt azon a szep oszi delutanon. Jo volt latni azt a buszke kiallast amelyet az ott bekesen es egy kisse osszezsufoltan egymas mellett tapsolo emberek tanusitottak. Es termeszetesen a partelnok magabiztos vadbeszedet is jo volt hallani/latni aznap este.

Cereus írta...

PuPu!
Fő vonalakban, természetesen egyetértek írásoddal. Amit másként gondolok, magad is leírod az az egymástól való félelem a munkahelyeken. Itt már nem a nagyobb darab kenyérről szól a történet, hanem mi lesz velem akkor ha kifejtett véleményem után holnap kirúgnak. Még azt a keveset is elveszítve ami még meg van. Működnek a listázások, címkézések, egyre "bátrabban" és pofátlanabbúl. Persze azok a senkik vagy középszerű emberek teszik ezt meg, akiknek jó pontokat kell szerezni, legtöbbször tehetségtelenségük okán. Én bízom a választókban, mégha ma úgy is tünik , hogy ez naívság.
Emberek közt élek, és hallom elkeseredett véleményüket. Már nem veszik be a kormány mindennapos sikertörténeteit, a győzelmeket, amit újabb és újabb győzelemre halmoznak. Ez a nép nem hülye, most tesz bizonyságot rendkívüli túlélő képességéről. Az első figyelmeztető pofon már elcsattant, a többi nemsokáig várat magára!!!

PuPu! 2014-ben nem közvéleménykutatást fogunk nyerni! REMÉLEM !

Noel írta...

PuPu, a History HD-n volt egy filmsorozat, a Harmadik Birodalom : Út a hatalomba, a birodalom tündöklése, és a Birodalom bukása.
Ezrkrz a filmeket tenném közzéférhetővé minnél szélesebb közösség előtt, mert bemutatja azt a működési mechanizmust, köztük a társadalom reagálását, félrekacsintását, azon erők természetes és mesterséges megosztását, amely megakadályozhatta volna a nácizmus fokozatos térnyerését ( legitim módon, mondhatnám, demokratikus eszközökkel) a náciusmus térnyerését és a világtörténelem egyik legnagyobb humanitárius katasztrófájához vezetett.
Ha valaki látta ezeket a filmeket, dejavu érzése támadhat, a módszerek, a szóhasználat és az ideológia szinte azonos, az eredményt ismerjük. Talán az egyetlen reménykeltő különbség, Magyarországnak nincs katonai ereje, de a gazdaágban sincs akkora potenciál, hogy ezzel tartós politikai hatalom kiépithető legyen, és a külső nemzetközi környezet intézményrendszerei sem engednek, hogy a nagyvezir hatalmi, politikai ambicióinak szabadkezet adjanak.
Abban is igazad van, hogy ideje létrehozni az Orbán korszak fehérkönyvét, sőt magának a pártnak a genezisét is. Néhány éve a Ruboconban volt egy működési térkép a náci párt felépitéséről és tevékenységéről, társadalmi beágyazottságáról és mellette egy hasonló (szint megszólalásig azonos, hasonló) ábra a fidesz és segédcsapatai felépitéséről, társadalmi beágyazottságáról. Mit mondjak az több mint elgondolkodtató volt.
Az is örök történelmi igazság, hogy az egyre halmozódó, bár időben sokáig elszigetelt társadalmi feszültségek mennyisége egy idő utánmennyiégbe csapnak át. Az indulatok,sérelmek levezetése kanalizálhatatlanná válnak.
És akkor a ma még langyos, egymással vitázó értelmiségi csoportokon, akik szavak szintjén készek valamit tenni ennek a maffiozó társaságnak a leváltására, de különben nagyon is jól élnek az ellenzéki lét pocsolyályában, nos ezeken az embereken is átcsap az elemi erejű felháborodás ereje.15904

Unknown írta...

Nagyon rámentek mostanában a fegyveres testületekre. 2006-os "rendőrattak", tábornokperek, honvédelmi miniszterek perbefogása, stb.
Úgy látszik, nem bíznak a hagyományos testületekben. Az új szabadcsapatok, különítményesek, meg még nem igazán ütőképesek. Mi a fenének kell a tűzoltóknak is lőni tanulni? Még nagyobb disznóságokra készülnek, vagy puskaport szimatolnak?
Ha sokat piszkálják a vonalat, még kibukik a Gripen ügyben betöltött szerepük.