2015. március 17., kedd

CSÁNYI, TÜNTETÉS, TOLERANCIA

Szóval ez nem az én napom volt, kaptam rendesen, szórták rám az áldást, mint a Windischgraetz ükunokára  a március tizenötödikei kitüntetést.
Pedig olyan jól indult a nap, hiszen megláttam a Nemzeti Múzeum lépcsőjén kifeszített magyar címer fotóját, melyen minden fordítva volt, a kettőskereszt, az ezüsttel vágott vörös mezők, a koronán a kereszt jobbfelé dőlt.
Hogy aztán ez milyen remekül lefordítható erre az országra, azt nem sejtette senki.

Tulajdonképpen már csak az hiányzott, hogy fejreállítsák az egészet, de ami késik, nem múlik.

Aztán kiderült, hogy semmi okom a röhigcsélésre.
Kikaptam, mert nem masíroztam végig a Rákóczi úton a Keletitől az Astoriáig - jelzem, aki ezt is kitalálta, mint végcélt, annak nem volt csepp érzéke sem a hely szimbolikus jellegéhez - vagy nagyonis volt.
Ha már masírozunk, akkor a Hősök terétől az Operáig, az rendben lett volna, de az az Astoria igen necces, de hát én egy akadékoskodó kérődző vagyok, ugye...
Hát én ezeket a vonulós tüntiket nem nagyon szeretem, leginkább azért nem, mert nem tudok sokat gyalogolni, - mondtam is a családnak, hogy én leszek a demokrácia mártírja, ne felejtsenek el majd indulót íratni rólam, mert én ugyan senki elől el nem tudok futni.

De megmondom őszintén, ha maga lennék Pistorius, akkor sem mentem volna most el, mert vannak dolgok, amit nem szeretek.
Például nem szeretem, ha akárki eszköznek használ saját politikai ambícióihoz, nem szeretem a konkrét cél nélküli tüntetéseket, nem szeretem, ha a tüntetésen tudom meg, hogy mit is támogatok a jelenlétemmel, nem szeretem, ha a népet hülyítik mindenféle népszavazásos lázálmokkal, és legfőképpen nem szeretem, ha egy, a hatalom megdöntésére éhes tömeget azzal küldenek haza, hogy menjetek békével.
Lófaszt békével, menjenek haraggal és utálattal a szívükben. menjenek dühösen, az önkényuralom gyűlöletével a lelkükben, békés meg legyen a Bimbó meg a Rendes, mikor szántanak velük a faluszélen.
Ezért utáltam meg a MILLA tüntetéseit is, mert egyetlen célt szolgáltak: átmenetileg leereszteni a gőzt, alkalmat adni a társadalmi feszültségek ordítozásos levezetésére.


Azt se mondhatja senki, hogy nem írtam meg, hogy szerintem mi lett volna a célravezető, de ez nem érdekes, ki vagyok én, hogy odafigyeljenek a tüntetések szervezői arra, amit mondok?
De mégis.
Talán többre mentünk volna, ha ugyanez a tömeg szervezetten, tömör sorokban odamegy a Nemzeti Múzeumhoz - állami ünnepség, az állampolgár odamehet bármikor - és akkor próbálta volna meg elzavarni a fogatlan hazafi a népet, vagy földre lökni a videóst, megrugdosni az ötvenkilós bátor kis nőt, vagy kiszorítani bennünket, mint Tuaregéket.
Akkor meg lehetett volna fogalmazni a kritikát, így meg - már elnézést, tudom, hogy minden résztvevő tele volt jószándékkal meg elkötelezettséggel - egy kalap szart sem ért az egész, ebből csak Orbán profitált.


Kikaptam ma azért is, mert egy félmondatban megemlítettem, hogy képességei alapján akár még miniszterelnöknek is alkalmas lenne Csányi Sándor.
Nem azt kérdezte senki, hogy miért gondolom ezt így, csak zsigerből lecsesztek, mert ugye gazdag, oligarcha, Orbán kitüntette, - azt még csak hozzá sem tették, hogy egyike volt Orbán finanszírozóinak a hét sovány tehén esztendeiben, meg, hogy bőven megtérülő volt ez a beruházása is, és ennek a marhának még zenélnie sem kellett...

Aki azt képzeli, hogy ezt a társadalmat rendbe lehet tenni kiegyezés nélkül, az téved.
A kiegyezés már megint történelmi kényszer, a mi társadalmunkat ugyanis Orbán két részre szakította, és ez egyenes út a végromlásba.
Ha nem akarjuk, hogy a magyar történelem vendetták sorozatából álljon, vörösterrorra fehérterror, Horthyra Rákosi jöjjön és viszont, akkor nyugvópontra kellene juttatni a társadalmat.
Nem egyszerű dolog ez, mert az emberek generációk előítéleteit hordozzák a tudatuk mélyén, de a leghülyébbek kivételével talán el lehetne fogadtatni azt, hogy a politikai nézeteket egy demokratikus társadalomban kell érvényre juttatni mindenkinek.
A legjobbak talán még azt is elfogadnák, hogy a mi vitáink, zsidózásaink, cigányozásaink és doktriner liberalizmusunk a XXI. században talán már meghaladottak, a kor új kihívásaira nem lehet megfelelő választ adni a XIX. század eszközrendszerével.

Ha ezt elfogadjuk és utána ránézünk Orbánra, hát valami olyasmit látunk, mintha egy ökröt fogtak volna be a Shinkansen elé.

De a kiegyezést el kellene valamelyik félnek kezdeni.
A probléma az, hogy eltűntek a politikai közösségek, a baloldal felmorzsolódott, a jobboldal pedig vallást alapított.
Ennek hamarosan vége lesz, és helyre kell állítani a demokráciát.
Ha kell, gesztusokat kell gyakorolni.

Ilyen gesztus lenne Csányi miniszterelnöksége, aki képes lenne irányítani az országot, a szélsőségek távol állnak tőle, képes dolgozni, kész a kompromisszumokra, ért a gazdasághoz, a pénzügyekhez, és nem tekintené az országot kísérleti terepnek, minket meg fehéregereknek.
Talán még nem felejtette el, hogy honnan jött és talán empatikusabb lenne a szegények problémáival kapcsolatban, mint a kis opálos parvenü.

Lehet, hogy rosszul gondolom, de hogy hogyan is gondolom, az senkit nem érdekelt, kaptam a pofámra azonnal.
Merthogy itt a tolerancia, a másik véleményének akárcsak a meghallgatása is illúzió, itt a klánok harca folyik, és a harcosok egy része olyan, mint Erzsike a Balázs-showban... 
Sajnos, a demokratikus oldalon is.
Toleranciára lenne szükség.
Kiegyezésre. 
No, nem a szélsőjobbal, mert őket ki kellene irtani a magyar közéletből, tűzzel-vassal, mert ők ennek az országnak a szellemi kútmérgezői, akik nemhogy rossz válaszokat adnak a társadalom problémáira, de már a kérdésfeltevéseik is hazugok.

Csak felnő végre ez a társadalom.
Persze lehet, hogy tévedek...


:O)))

30 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Nem nagyon értek én ehhez a politikához, de valahogy úgy gondolom, hogy a kiegyezéshez --némi kényszerítő körülmény gyanánt-- nem ártana egy széles társadalmi támogatottsággal tartósan rendelkező, árnyékkormány szerű alakulat.
Sajnos egyelőre csak a tülekedést látom a mind nagyobb ismertség elérése érdekében.

kekec írta...

Pupu rendben, jöjjön Csányi (bár jómultkorában az MNB-s hölgyet favorizáltad) de mégis mit kezdjünk a fidesz élcsapatával? Mert én őket is szélsőjobbernek minősítem, akikkel nincs és nem is lehet kiegyezés.
Ahhoz, hogy a gennyes kelést kipucoljuk, bizony purgálni kell. És nem mindegy, hogy milyen mélyre vágunk.
Végre el kellene szakadni a következmények nélküli országtól!
Akik alkotmányos puccsot hajtottak végre, azoknak felelni kell, vagy bármikor újra megismétlődhetnek.
A kisnyilasokkal/kisfideszesekkel meg a baloldal már rutinszerűen egyezkedhet. Hiszen már korábban is csinálta. Majd felállítunk néhány igazoló bizottságot, vagy hogy gondolod? Mert az ördög mindig a részletekben bújik meg.

Frank írta...

A kiegyezéshez - ezt tudja Pupu is - az szükséges, hogy a hatalom meggyengüljön, úgy, mint 1867-ben történt az elnyomó osztrák császársággal. De amíg azt látjuk, hogy még mindig a 2/3 környékén van Orbán támogatottsága, b@szik ő kiegyezni, még akkor sem, ha az ügynökvádat fehéren - feketén rábizonyítják (de nem tudják). Ezt a paksi ügyet kellene egyedül ütni vágni, ebből lehetne valamit kicsiholni, mert a 19 pontos népszavazás meghirdetése visszhang nélküli lett, meg sok is. A Paks II. lenne egyedül alkalmas arra, hogy megbukjon Orbán, s akkor a demokratikus oldal meghirdethetné, az erő poziciójából a kiegyezést.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

A 80-as évek végéhez közeledve, elillant a kényszer, kiegyezés jött létre az oroszok és az USA között, amitől légüres térbe kerültek a vazallusok, így nálunk is. Valódi támogatottságuk nem volt, relatívan jól mentek a dolgok nálunk, nem cseszegettek naponta. Mindenki fusizott, GMK-t, kft-t csinált. Az ideológia maszlag meg rég nem hatott, csak le kellett vizsgázni belőle. Nem volt mit szétverni. Lelkesek voltak az önjelölt új élcsapatok, aztán hamar felmorzsolódtak, mert a reál-gazdaság problémáihoz nem igen értettek.

Most van egy önkényuralmi párt, akiknek nincs külföldi támogatója. Kívülről szinte mindenki gyanakvással nézi és bírálja őket. Belül is zúgolódunk sokan, ezért támogatást ott keres, ahol talál. Moszkvában, azerieknél, araboknál. Mindenki ellensége - tényleg az - kívül-belül, ezért paranoiddá vált, és az egyre kisebb fanatikus tábort ez a végveszély, a 'farkasok állnak körülöttünk' tartja össze. A hívek vagy látják ezt, vagy nem, de hívek, ezért kitartanak. Az eszme azonban rossz, és ez a probléma.

Imádkozhatunk a megváltó eljöveteléért, vagy ahol lehet, az emberek gondolkodására kell hatni. Nem levezetni az indulatot, hanem a kiút lehetőségét felvázolni. Önjelöltek általában jönnek maguktól, de a gondolatokat terjeszteni kell.

A fidesz maffia állama nem tárgyalóképes. Nincs munkásőrsége (még), de mindent bekebelezett. Mellette ott van azonban egy rosszabb társaság is, akiknek növekszik a bázisa, a Jobbik. A különbség, hogy a fidesz fehérgalléros bűnözők gyülekezete, a jobbik tábora azonban nem érti a világot. Ők a mi fundamentalista muszlimjaink, akik kalifátust akarnának.

Amit tenni kellene szerintem - az atv-n való 'viták' helyett -jogászok üljenek le és dolgozzanak ki egy alkotmányt, amit aztán széles körben vitatni lehet. Bokrosék vagy mások, dolgozzanak ki egy gazdasági tervet, ami pár oldal, és érthető sok ember számára. Az oktatásról, kultúráról szintén. Pártok nélkül, de egy világos képet adva arról, hogy milyen lehetne az ország.

Ha ez a cél elfogadható lenne a többségnek, akkor a pártok ide sorakoznának föl, a civilek is, és ez adhatja az összetartó erőt, nem a kollégiumi szobatársak gittegyletének érdek-szövetsége uralkodna.

A gondolatnak kell előbb meglenni, amit a tettel lehet megvalósítani. Mindkettő kell, és nem megy egymás nélkül.

Ez lehet a valódi és működő kiegyezés, de abban egyetértünk, hogy egy közös cél kell és nem hadüzenet nélküli csendes polgárháború.

bubo írta...

Ez a csodálatos címer gondolom a Fidesz címer ezután. Olyan ez nekik mint a magyar narancs. Kicsit más, csak pont fordítva van, "de a miénk". Ha Fidesz szavazó lennék, akkor ez lenne az utolsó csepp a pohárba. Mert ettől dilettánsabb dolog nincs ami miatt csak kiröhögni lehet őket amikor ennek tapsolnak komoly képpel. :-)))

bubo írta...

NEMZETI FIDESZ CÍMER. http://hvg.hu/itthon/20150317_Foto_Kinos_hibat_vetettek_a_marcius_15i?s=hk

Névtelen írta...

A kiegyezéssel nagyon egyetértek, Csányi meglepett, de ha megoldás, legyen. Nekem a palettáról nagyon hiányzik egy igazi harcos baloldali kommunista párt.

morzsi írta...

2013 őszén egy 35 éves férfi, méteres vascsővel bement egy kispesti trafikba és ott féholtra verte az eladót, majd amit tudott elvett a pultról. Ekkor lépett be két vásárló és látva a történteket, elmenekültek.
A napokban vádat emeltek a rabló - és a "segítséget elmulasztó" két vásárló ellen.
Pechükre nem volt a közelben sem egy "szolgálaton kívüli" ügyész, sem egy bíró!...

Én nem értek a politológiához ellentétben sok itt kommentelővel szemben, de nekem is vannak álmaim.
Szeretnék a magyar parlamentben olyan képviselőket látni, akik ennek a hírnek olvastán, másnap, mintha darázs csípte volna őket, egy emberként követelné a legfőbb ügyész és a legfőbb bíró lemondását.
Szeretnék olyan képviselőket, akik nem tűrik meg maguk között Schiffer Andrást, vagy Fodor Gábort és akik a hülyeségekre ugyanúgy reagálnának, mint az itt kommentelők.
Akik befizetnék a szemét szállítási díjaikat, nem úgy mint sok siófoki kollégáik...

Nekem mindegy lenne, hogy férfi, vagy nő a miniszterelnök, gazdag, vagy szegény. Csak már jöjjön és tegye dolgát.

asta írta...

Szerintem igazad van. Engem is meglepett az ötlet (Csányi) de nem rossz.... bár nagy marha lenne, ha elfogadná... de ilyen tipusú ember kéne.

A vasárnapi tüntetéstől kiütést kaptam és sürgősen elmenekültem kutyát sétáltatni. Egyetlen ember nem volt, aki egy tüntetést le tudna vezényelni... egyetlen szónok, egyetlen színpadra való ember...a tüntetés nem irodalmi felolvasó est és nem is színház. Az maga a valóság. A 19 pont meg nevetséges. Az ötlet is, hiszen, ahogy tegnap írtad, nincs meg hozzá a szép, kövér szárnyas...ugye? A szél bal, legalább olyan veszélyes, mint a szél jobb, mert újra kísérleti egerek lennénk+anarchia. Miért nem tudunk egyszer normális középúton menni???

Józsi tata írta...

Várjuk a tavaszt:
https://www.youtube.com/watch?v=BSs1gGmmgMs

PuPu írta...

Morzsikám, ha a két vásárló nem hívott rendőrt vagy mentőt, akkor megérdemelte a sorsát.
Senki nem azt várja, hogy leüsse a rablót, de az elvárható, hogy jelezzen az arra illetékeseknek, és ne hagyjon elvérezni - mondjuk - félig agyonvert embereket.
Kár, hogy ezt a büntetőjog eszközeivel kell kikényszeríteni, de ez azért a társadalmi együttélés minimuma...
Gondolom...

Erzsébet írta...

...biztos, hogy Csányi a favorit (most)....és később meg azt mondjuk, hogy tévedtünk.....teljesen biztos a kompromisszum készsége és vajon eléggé szilárd? vagy hajlékony...?

Geza írta...

Termeszetesen nem kell megsertodni a hozzaszolok kritikajan, hiszen ez a mufajjal egyutt jar. Most pl. megint kenytelen voltam egy "dislike"-ot nyomni, de ezt megint nem kell nagyon a szivedre venni (igy meeg mindig csak 1-2%-on lesznek azok, akik nem ertenek Veled egyet:)

Szoval a kiegyezessel kapcsolatos gondolatmenettel abszolut nem ertek egyet (es raadasol ellentmondasban van az ajanlott Muzeumkert-beli megjelenesunkkel - szoval ott a jovobeli partnereinkkel kellett volna hadakoznunk [vagy legalabbis felvilagositani oket? - nehany fules kozben ... hat ez egeszen ari]).

Tolem barki olyan kompromisszumokat kot, amelyeket akar. Nekem is vannak persze kollegaim, csaladtagjaim, akikkel valamilyen modon egyutt kell mukodni (meg haat a csaladtagoknak az esendoseget talan jobban megbocsatja az ember, a kollegak pedig kedvesek, en meg uriember vagyok). Ugyanakkor tessek visszaemlekezni a ~2002-tol kezdodo idoszakra. Miert kellene ezt elfelejteni? Oek bsztak szejjel a demokraciat es oek azok, akik nekunk tortek, oek eroszakoltak meg a rovidke demokratikus hagyomanyainkat. Ez SEMMIT sem valtozott az eroszakos hatalomra jutasuk utan. Miert kellene nekem ezek utan kiegyezni veluk? Ram ne szamits, kedves PuPu! Azok a nezetek, emberek, viszonyok, amelyeket "honfitarsaink" hatalomra juttattak, Veled, nem fognak alkudozni, az 100%.

Mi a megoldas? Szamomra egyertelmu. Mondani a magunket, megprobalni az emberekkel megertetni a rendszer primitivseget es aljassagat. Nekik kell megvaltozni, es szemlesutve elnezest kerni, hogy ostobasagukkal ezt a bandat a nyakunkba ontottek.

Névtelen írta...

Kiegyezni! hahahahaa
Lásd Medgyesi Egy 100 miriárdos "böcsületes" üzeletembert oda tenni
hhahaahahahahah
A magyar balodal legnagyobb hibája volt és lesz is kiegyezés:
SOHA SEMIBEN NEM SZABAD
ez vezett a 2/3 is a kiegyezés

pleinair írta...

Csányi morális alapon rossz lóra tett, mikor Orbán mellé állt. Ettől hiteltelenné vált. Erkölcsi vakság és süketség kellett már 2000-ben is ahhoz, hogy valaki ne lássa a fidesz igazi arcát. Csányi vagy látta, vagy olyan mértékben volt prostituált, hogy a saját átmeneti hasznán túl nem érdekelte semmi. Szerintem ezért alkalmatlan az ország vezetésére.

Az a mi tragédiánk, hogy lenne egy teherbíró, kiegyezésre képes, emberi minőség és tudás szempontjából alkalmas emberünk, de hiányzik belőle a szükséges mértékű agresszivitás, keménység, és hiányoznak mellőle azok a hangadók, akik ezt a hiányosságát megfelelő pozícióból kiegyenlíthetnék.
Arról se feledkezhetünk meg, hogy akikkel ki szeretnénk egyezni, azok a legaljasabb módszerekkel, fenevadakként dózerolták le a demokráciát, hogy gátlástalanul lopnak, csalnak, hazudnak, és örülhetünk, ha akad olyan jövőbeli miniszterelnök, aki elbír velük.

pleinair írta...

Részlet Gémesi György, Gödöllő polgármesterének beszédéből:

„Az egyre mélyülő morális válság, az elképesztő méreteket öltő korrupció, a hatalom a rendszerváltozás óta eddig soha nem látott centralizációja, a szakemberek politikai pártkatonákra való lecserélése, a politika létráján a hatalom és a vagyon köré sereglett bűnözők megjelenése, a brókerbotrány során eltűnt száz milliárdok, a valódi felelősök megnevezése nélkül csak egy része ezeknek a történéseknek. Mindemellett lassan működésképtelen az egészségügy, a közoktatás az államosítás után többe kerül és lassan, de biztosan csúszik lefele, az egyre nagyobb szociális feszültségeknek már a közbiztonságot veszélyeztető következményei vannak, az önkormányzatok pedig lassan a tanácsrendszerhez hasonló helyzetbe kerülnek és külpolitikánk pedig soha nem látott mélyrepülésben van.
Lassan nincs olyan európai ország, amely komolyan szóba állna velünk, miközben olyan szövetségest is elvesztettünk, mint a lengyelek, akikkel tradicionálisan jó kapcsolatot ápoltunk.
A közmédiumok teljes politikai felügyelete pedig a 48-as 12 pontban megfogalmazott sajtószabadságot tiporja sárba. És ne csodálkozzon senki, ha a gyermekeink nem Magyarországon képzelik, tervezik a jövőjüket, hiszen itthon nincs jövőképük.”

Névtelen írta...

A magyar balodal olyan vezetőre van szüksége aki olyan rugamass mint a gyémánt.
Megvetti a papokat és az ideológiájukat amire az Orbán rendszer épül, (Tudom kereszténység a Nagy Szart egyszerű bűnözök)
Fideszeseknek jobbiknak a börtönben a helyük igen szavazóiknak is

morzsi írta...

Pupukám! Intelmedet elismerem. És inden más stimmel?

morzsi írta...

PuPukám! Istelmedet elismerem. És minden más állításom stimmel?

asta írta...

Nem fognak kiegyezni Géza. Ők nem... azok nem, akiknek börtönben a helye... nem most, hanem az első milliók ellopásakor. Apropó: miért nem kerültek börtönbe?

De a nép, az isteadta, ha fordul a szél, fordul vele. A többségnek már elege van, aki meg még mindig tapsol, átfordul, vagy megy a Jobbikhoz. Na ez az igazi veszély!

A demokratikus oldalnak meg kéne egyezni előbb egy minelnök jelöltben, aki lehetne akár Csányi is, vagy Bokros... bár a fiatalabbak közül mostanában Karácsony G. az, akire gondolnék. Fel kell építeni, bedobni a köztudatba. Amíg iyen nem lesz, nem történik semmi ( de ezt már rég mondogatom). Vagy itt van a gödöllői polgármester... jobboldali, tisztességes és ért is hozzá. Van választék és a legfőbb bűne az ellenzéknek, hogy ezt az egyetlen és legfontosabb akadályt nem képes megugrani.

PuPu írta...

Morzsikám, a többivel se nagyon értek egyet, de más és más okból.
Ha a választó beszavazza azokat, akiket utálok, ezt el kell fogadnom.
A képviselőknek nincs joguk más képviselőt csesztetni, ellenben a szemétdíj-fizetéssel egyetértek...
:)

Kapat írta...

Azt hiszem, én is találtam egy alkalmas min.eln. jelöltet.:-)
Sajnos nem rajtunk múlik, de ez is egy ötlet. Hiteles, diplomáciai érzékkel megáldott, mindig higgadt és ami a legfontosabb (szerintem) LÉNYEGLÁTÓ.
Balázs Péterre gondoltam. Bokros is remek ötlet, csak az a csomag....
Sokan nem képesek megemészteni mai napig, pedig neki volt igaza. Ha akkor Rá hallgatunk, nagyjából rendben lenne már a gazdaságunk.
Csányit személyes elfogultságom miatt nem akarom jellemezni, nem biztos, hogy igazam lenne.
A kiegyezés nagyon jó lenne, de ezekkel???? Számonkérés nélkül? Hát.....? Túl sok gazságot követtek (követnek) el, nem sorolom, ezt mindannyian tudjuk.
Magát a törekvést helyeslem, mert ez az állapot fentarthatatlan.
Más: PuPu, mindannyiunknak vannak olyan napjaink, melyeket szívesen elfelejtenénk. Tudom, hogy Te racionálisan gondolkodsz, de az ember az igazságtalan, méltánytalan támadásokat nem jól viseli. Még akkor sem, ha alaposan felvértezte már az élet.
A személyes érzékenységünk annál erősebb, minél jobban vigyázunk arra, hogy bárkit akaratlanul, igaztalanul meg ne bántsunk.
Sokszor a megbántottság mélyen megmarad bennünk, talán éppen azért, mert nem áll módunkban, vagy méltatlannak tartjuk a védekezést.
Ezt el kell felejteni!
Amit nagyon hiányolok, hol maradt a liba? Elszállt? Vagy szabit adtál neki egy írás erejéig? :-)
Hiányzik! :-)

Kapat írta...

Bocs! jav: "fenntarthatatlan"

PuPu írta...

Van még ezer jó ötlet, de Balázs Péter egyrészt a népnek ismeretlen, másrészt oldalelkötelezett, Bajnai külügyminiszterét egyetlen jobboldali se fogadná el...

májliba írta...

Kapat 20:23
A libák kóruspróbákra járnak, hogy a gúnároknak több idejük maradjon - lazítani:
https://www.youtube.com/watch?v=vn9XJiYYq-8

Suttyó írta...

Véleményem szerint bármiféle változás itt akkor fog történni, ha a baloldal, vagy nevezzük inkább demokratikus oldalnak, egyszer végre hatalomra kerül kétharmaddal (mert anélkül nem sok mozgástere van), akkor viszont gyökerestül ki kell irtani ezt az országon elburjánzott rákos daganatot, az összes minisztériumból, közmédiából, állami cégtől a legutolsó takarítóig elzavarni a halál f*szába mindenkit, hiszen tudjuk, 2002 után számos embere maradt a maffiának az államigazgatásban, akik aztán belülről képviselték érdekeiket a "nyolc szűk esztendőben".
Az, hogy ma itt tartunk, szerintem éppen a baloldal töketlenségének, puhap*csűségének a következménye, az állandó megalkuvások és kiegyezések rendszeréé. Horn Gyuláék 1994 után eltüntethették volna a fideszt - nem tették. Aztán jöttek a Puch-Simicska bizniszek, a 70-30 világa, amivel az ún. baloldal 8 éven át életben tartotta a maffiát, lehetővé téve neki, hogy ellenzékben minden korábbinál nagyobbra hízzon. Jellemző az MSZP-SZDSZ-féle dilettantizmusra, hogy még 2009-ben is képesek voltak odaadni a két országos rádió egyikét (Class FM) a maffiának. Láthattuk azt is, hogy 2010 után a másik adót (Neo) rövid úton kinyírták, a helyére nem írtak ki újabb pályázatot, betették a közmédia Dankó rádióját. Aztán most meg csodálkozik a baloldal, hogy Budapesten kívül nem fogható sehol rádiójuk. De ez csak egy példa a számtalan hasonló "kiegyezéses" sikertörténetből. Amúgy az előző cikkbe illesztett videón látható agyhalottakból van vagy 2 millió (a nyíltan nácikat is hozzácsapva még több), a mellékelt ábra mutatja, hogy ezek fundamentalista harcosok, "dzsihádisták", kétlem hogy valaha is újra embernek lesznek nevezhetők, ezekkel nem kiegyezni kell, hanem a közéletből kiiktatni őket, aztán drukkolni, hogy kihalásos alapon minél gyorsabban csökkenjen a számuk.

Kapat írta...

"májliba"! Imádom Hofit! Kösz! :-)

Anikó írta...

Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy egy Windischgraetz leszármazottat ki mertek tüntetni ezek a sötét, történelmet nem ismerő suttyó-bunkók, még akkor is, ha az utódoknak semmi közük az elődök tetteihez, ezen a néven magyar kitüntetést soha, sehol, semmikor, senkinek !!!
Ezzel mindent szembeköptek amit 1848, századok óta, üzen a magyarságnak.

kalmik írta...

A kiegyezéshez két félre van szükség, de nálunk a másik fél hiányzik. A baloldal minden eddigi miniszterelnöke, elismerte, méltányolta a jobboldal felszabadulás utáni sérelmeit, és baráti kezet nyújtott, de elutasítás volt a válasz. Orbánék soha nem voltak hajlandók, és soha nem is lesznek hajlandók kiegyezni, mert ők mindég győzni, sőt legyőzni akarnak.

PuPu írta...

Kedves Kalmik, szerintem nem Orbánnal és bandájával kell kiegyezni, őket el kell számoltatni és becsukni.
Nem is a Jobbikkal, hanem azokkal a jobboldali emberekkel, akik a saját értékrendjük szerint normálisan akarnak élni ebben az országban, fenekedés és torzsalkodás nélkül, visszaadva a közéleti tevékenység - a politika - becsületét.
Elsősorban az egyszerű embereket kell meggyőzni a közös érdekről, utána lehet kezdeni politizálni...
:O)