2015. március 30., hétfő

VAN EGY ÁLMOM

Van egy álmom!
Az én álmom egy párt, az én pártom.

Na, nem úgy, mint Orbánnak a Fidesz, inkább úgy, hogy ez az én élethelyzetemhez hasonló emberek, a korosabb emberek pártja lenne.
Tagja lehetne mindenki, aki a nyugdíjkorhatáron túl van, függetlenül attól, hogy kap-e nyugdíjat.

Tagjai lehetnének a rokkantnyugdíjasok, a korkedvezményes járadékosok - mindenki, aki kiesett, vagy belátható időn belül ki fog esni az aktív munka világából.
Tagjai lehetnének azok, akik a nyugdíjkor előtt állnak öt évvel és azok is, akiknek reményük sincs arra, hogy valaha majd nyugdíjasok legyenek.
Az én pártom nemigen érdekelnék a tagok politikai elvei, engedélyezném a kettős párttagságot és tőlem még pincér-jelmezben is szaladgálhatnának, bár erősen remélném, hogy ha lenne az érdekeiknek valódi képviselője, nem mennének gyűlölködni.


Az én pártom az idős embereket képviselné, mondjuk úgy hatvan és Miskolc között, amikor az ember még ki tudna hozni valami jót a hátralevő évekből, ha hagynák, meg, ha módja lenne rá.
Amikor még el tudna járni kirándulni, utazni, barátkozni, horribile dictu szerelmeskedni, ha egyébként a társadalom csak a töredékét tenné érte, mint amennyit ő tett a társadalomért.
Tulajdonképpen ez az ok, hogy ilyesmiken álmodozom.
Ma mindenki valaminek a károsultja, a devizahitelek károsultjait ma követhetik a Questor károsultjai, de rengetegen vannak, akik egyéb ügyek károsultjai, például Orbán károsultjai.
Például a hatvankét év feletti vezetők, akiket alkotóerejük teljében világgá zavartak, a korkedvezményes nyugdíjasok, akiket éppencsak nem tolvajnak bélyegeztek, de az egész nyugdíjjogosult réteg, akiktől elvették a jogot, hogy a  befizetéseik után járjon nekik a nyugdíj, és a megélhetést biztosító járandóságot egy laza mozdulttal áttolták az "adható" kategóriába.
És még sokan mások, ahogy mondani szokták...
A magán-nyugdíjpénztárak pénzének ellopásával a ma nyugdíjasainak megélhetését is veszélyeztetik,  nem is szólva a gyerekeinkről.
Ügyesen csinálták, a nyugdíjasok zöme még mindig azt hiszi, hogy a nyugdíj jár, jóllehet már a szája se nagyon járhat.


Idős embernek lenni soha nem volt kellemes, az ember egészsége kopik, sok esetben egyedül marad, annak minden anyagi és lelki következményével, amit még akkor is nehéz cipelni, ha a megélhetés biztosított.
A tetejébe a mai kor kissé erőszakos fiatalabbjai az öreget leginkább csak nyűgnek tekintik a társadalom nyakán, akiket - úgy képzelik - ők tartanak el, jóllehet talán meg sem születhettek volna, ha az egymást követő generációk nem gondoskodnak elődjeiktől.
Talán már a dédapjuk is éhenhalt volna, és akkor oda a mai ifjú, éhes és mohó, türelmetlen titán.
Kiment a divatból a társadalmi gondoskodás, a szolidaritás, márpedig az idős ember - más és más mértékben - gondoskodásra szorul.

Na, nem úgy, hogy majd a család megmondja a hülye nagypapának, hogy mit tehet meg mit nem, hanem úgy, hogy odafigyel rá.
Kezdve a törvényhozótól, aki gondoskodik arról, hogy ki tudja fizetni szükséges gyógyszereit, a szomszédasszonyig, aki odafigyel arra, hogy Lencsi néni már két napja nem jött ki a lakásából, csak a köhögését hallani.

Lehet, van, akinek csak az hiányzik, hogy legyen kihez szólnia, és egy beteggel kevesebbet számlálhatunk máris.

Aztán itt van ez a nyugdíjas kifejezés is.
Nyugdíjas sokféle van, van például nyugdíjas pedagógus, nyugdíjas orvos, nyugdíjas szőlőmunkás,nyugdíjas nyomdász, és így tovább, mindenki  más és másfajta ismeretekkel, felhalmozott tudással, élettapasztalattal, különféle anyagi helyzetben.
Ebből adódóan máshogy viselik a feleslegessé válás érzését, merthogy szépen lassan ebbe a helyzetbe akarja őket tolni a társadalom.
Aki még tudna dolgozni, azt is elhajtják a munka környékéről, és nem mindenki képes arra, hogy lekösse magát, jóllehet mindenki azt képzeli, hogy ha nem kell a munkahelyre bemenni, az lesz az aranykor.

De a feleslegesség öl és butít.
Az idős ember ma olyan, mint az a szakács, akinek tele van a kamrája, de nincs kinek főzzön, így aztán a kamra tartalma is lassan tönkremegy.
Nem minden az anyagi biztonság, hasznosnak is kell lenni egy embernek.

A magyar falu van a legnagyobb veszélyben, mert ma nincsenek nyugdíjjogosultak, a TSZ megszűnt, huszonöt éve nem fizet senki a feketemunkából járulékot, így aztán nyugdíja se lesz, jóformán senkinek, a gyerekekre vagy az önkormányzatra szorul mindenki, aki nem halmozott fel kis megtakarítást.
Elképzelhetetlen problémákkal néz szembe az ország, de mindenki a homokba dugja a fejét, mint a strucc, jóllehet már régen pokoli ricsajt kellene csapnia mindenkinek, mint libáknak az ólban, Karak látogatása idején.
Az én pártom ezeknek az embereknek az érdekeit képviselné, nem az aktív generációkkal szemben, de nem is engedve a generációs önzésnek, az öregek lenézésének, kitaszításának.
Értelmesebb országokban tisztelik az idős embereket, nálunk perifériára lökik és átgázolnak rajtuk.

Na, az én pártom ezt nem hagyná.
Minden településen lenne szervezetünk, a szervezet a közös politika alakításán kívül a helyi gondok megoldásában vállalna részt, s szervezetek klubként is működnének, együtt a már létező nyugdíjasklubokkal - feladat van csőstől, jutna mindenkinek.

Ez a párt megmutatná az idősebb generációk erejét, mert sokan vagyunk, tapasztaltak vagyunk, okosak vagyunk, roppant vásárlóerővel rendelkezünk, és ha felismernénk érdekeinket, mi lehetnénk Magyarország legerősebb pártja.
Természetesen lenne hőbörgés eleinte, de aztán beletörődne mindenki,hogy számolni kell velünk, meg azokkal, akik utánunk jönnek, mert ha már generációs párt lennénk, hát fel kellene karolnunk a gyerekek ügyét, mert mégiscsak tűrhetetlen, hogy telhetetlen és felelőtlen hazárdjátékosok,bűnözők elvegyék a jövőjüket.

Amerikát mondják a korlátlan lehetőségek hazájának, a fiatalok tönkretétele nálunk azt bizonyítja,hogy ez a korlátlan hülyeség országa.
Igen, van egy álmom, szép álom.
Vajon hányan lennének - rajtam kívül -, akik valóra szeretnék váltani?

:O)))

41 megjegyzés:

Marika Anikó Benkő írta...

PuPu
Sokan társulnánk, azt hiszem, ezt te is tudod. Ha az álmod (sokunk álma) valóra válna, a mi pártunkban az utánpótlás is biztosított lenne! :-) hát, hozzad létre! Nagyon kíváncsi leszek, mit szólnak olvasóid, mi lesz a véleményük az álmodról.

Anselmus írta...

Én máris jelentkezem!

laszmaj írta...

Benne vagyok én is!

Névtelen írta...

Úgy látom a lelkesedés megvan (egy ideig). Más kultúrákban ,még a jóval elmaradottakban is létezik ún. "öregek tanácsa". Az élettapasztalatuk,tapasztalatuk,bölcsességük okán dönthetnek sok kérdésben,véleményüket elmondhatják és a fiatalabbak (életben tapasztalatlanabbak)tiszteletben is tartják a döntéseiket-véleményüket.Ha sikerülne pártfüggetlennek maradniuk (ugyanúgy elmondanák az MSZP hülyeségükről a véleményüket,mint a Fideszéről) nagy sikerre számíthatnának. Nem beszélve a KDNP baromságairól.
Sok sikert,én támogatnám, a mi családunkban is a fontosabb döntések előtt ki szoktuk kérni az idősebbek véleményét fontosabb döntések előtt.
Szegény nagyapámnak volt egy mondása (amit be is tartottam):" kisunokám, ne tartozz senkinek,előbb dolgozz meg a pénzért és csak az után vásárolj". Ezért nincs is semmilyen hitelem,se forintos-se devizás....és ezért atanácsért örökké hálás is leszek neki ,(nem is vagyok szarban,mint az ország nagy része)

Névtelen írta...

Kedves PuPu!Gratulálok, hogy felvállalsz bennünket,a nyugdíjas korosztályt.Ha a népesség súlyozott átlagát vesszük,vezető párt lehet a PuPu pártÉs Te lennél a Mininszterelnök jelöltünk.Vedd fel a nevem a tagok közé.Mivel a Társadalombiztosítási Törvény életbe lépésétől TB Joggal,TB ügyintézéssel , HR, munkajog,ipari tanuló képzés területeken dolgoztam,szívesen segítek,de csak háttérmunkásként.Most ha egy darabig nem jelentkezek, a szemműtétem előtti előkészítés miatt lesz.És hogy ne legyenek nagy lelki vivódásaim a belpolitikai helyzetek miatt,most távol tartom magam, mert ha látok ilyen képeket, hogy derékig a kukában állnak a gyerekek mindjárt olyan lesz a szemem, mint az angóra nyúlé.A tehetetlen tétlenség árt nekem.Ha már bírom a gyűrődést,jelentkezem.A nagymamám szavaival búcsúzok az a alakulóban lévő tagságtól:amikor gyerekként összekaptunk az utcabeliek a szomszédutcaiakkal azt mondta, ha ártatlan vagy, ne védekezz, hogy nem tehetsz róla.Hallgatni nem szabad.Szóvá kell tenni a sérelmeinket.Akinek igaza van, annak a szavai olyan erősek, hogy a pofonnal felérnek.A legkisebb sérelmet is azonnal szóvá kell tenni,mert ha hallgatsz, azt hiszik, okod van lapítani.Minden kedves párttagnak kellemes húsvéti ünnepeket és legyetek sokat a levegőn én veteményezek, hogy mire 20.-n a kórházba megyek, már minden mag a helyén legyen.Rengeteg dolgunk van,legyetek tevékenyek úgy, mint régen a mi nagyszüleink is voltak az utolsó lehelletükig.Szép tavaszi napokat és jó unokázást a vakációban./Emami/Bácskai Béláné

Jutka írta...

csatlakozom!

Névtelen írta...

Sajnos a mi korosztályunk is megosztott.Mindenképpen jó lenne,de önmérsékletre is szükség volna,és felelősség a jövőért.

H.Marianna írta...

Drága PuPu! Bárcsak megcsnálnád/nánk, és igazad lenne abban, hogy ez egy összetartó párt lenne!
Tapasztalatom sajnos, hogy akik egy pártban vannak, sem értik meg egymást 24-80-ig, és elgondolkodtam, akkor mi a fenéért vagyunk abban a kabinezben 50-en, ha az első alkalommal már pitiáner dolgokon vita ban?
De haétre jönne egy általad álmodott párt, ahogy Anikó is írta a többiekkel együtt, csináljuk!!! :)

panelproli írta...

Kedves PuPu!
Én még soha, semmilyen pártnak nem voltam tagja, bár volt, van, amelyikkel szimpatizálok, de a pártfegyelem követésénél fontosabbnak tartottam a magam esze után való cselekvést.
Most viszont jelentkezem a Pártba, amit meghirdettél.
Követem a "hirdetményeidet" és teszem, amit kell.
Üdvózóllek:
Panelproli (mindjárt 70)

panelproli írta...

Bocs, a klaviatura olyan kicsi, a ó és az ő meg olyan közel van :-).

Frank írta...

Ahogy látom, már nem az enyém lesz az 5. sorszámú tagkönyv, s ez valami miatt(!) jó érzéssel tölt el. Mert én is csatlakozom.
Egyébként ezt az álmot meg lehetne valósítani, mert a fentebb felsoroltaknak együttvéve tényleg senki sem képviseli az érdekeit. Az ügynevezett demokratikus pártok azzal vannak elfogalva, azon versenyeznek, hogy melyikük utálja jobban Gyurcsányékat, meg egymást. A civileknek meg az a legfontosabb, hogy meghatározzák, ki és mi ne csatlakozzon az ő rendezvényeikhez, amelyeken aztán kiderül, hogy ők sem tudják, hogy mit kellene tenni a "zorbán takaroggy"-on kívül.
Pupu ennek a még álomban létező pártnak világosan megfogalmazta a programját is, miért ne jöhetne létre?
"We have a dream" névvel még a világsajtóban is megjelennénk.

Frank írta...

Álmaink megvalósításáig meg ilyen országban élünk, ahol

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/orban-mellszobrot-occson-vegyenek-94351

Névtelen írta...

Csatlakozom!

Névtelen írta...

"...ki tudna hozni valami jót hoznia..." - jav., mert a többi jó!

"Igen, van egy álmom, szép álom.
Vajon hányan lennének - rajtam kívül -, akik valóra szeretnék váltani?" - Így.

asta írta...

Nekem is a vének tanácsa jutott eszembe:) Ez akár a fékek és ellensúlyok része is lehetne. A világ akkor működik jól, ha a generációk tapasztalatai összeadódnak, ha a fiatalok energiája és idősek élettapasztalatai egymás kiegészítik. Ezért a párt neve Generációk Pártja lehetne:)))

kácsa írta...

T. PuPu!
Uccu neki, hadd szóljon!

Mielőtt a nagyságrendet illetóen bármire is ragadtatnám magam minden kockázat nélkül "jósolhatom", hogy már az első hónapok hoznák az összes apróbb ellenzéki párt 2-5 éves elért eredményeit.

Üdv.:

Pásztor Tamás írta...

Remek ötlet, már tagnak is érzem magam, mi lesz a részletekkel, elnök, főtitkár, szakszerevezeti bizalmi, bocs csak vicceltem, gyűjtsünk ötleteket mit is kezdjünk ha már összejöttünk, városonként csoportokat, esetleg tevékenységi csoportokat hozzunk létre, már előre örülök az új barátoknak

Névtelen írta...

Csak siessünk,mert lekéssük !

Unknown írta...

Örömmel venném,rövid időn belül a legnagyobb párt lenne....

Névtelen írta...

+1

Névtelen írta...

Hajrá, PuPu!
Hátha sikerül!
De bocs, egy békemenetes, CÖF-ös nyuggerrel én nem vagyok hajlandó semmilyen szinten együttműködni, semmilyen közösséget nem vállalok vele!
Még egy kézimunka szakkörben se!

fulopiren

Kapat írta...

Kedves PuPu! Szerintem az álmod már régen teljesült. A pártod él és virul, minden nap jelét adja létezésének.
Szerintem mindenki, aki ezen a felületen találkozik Veled, már valahova tartozónak érzi magát.
Nevezzük hát pártnak, ha annyira ragaszkodsz hozzá!
Érdeklődéssel olvasunk és remélem, érzed a szeretetet, amit kapsz cserébe!
És ez komoly!!!

Anikó írta...

Én is, én is, és hozok + 1 főt is, de lehet, hogy még többet is, mert nagy a család :-)))))

denis írta...

Kedves PuPu! Kérem a felvételemet az általad alapítandó pártba! Baráti üdvözlettel: denis

macskanadrág írta...

Nekem is van egy álmom, éppen öt évtizede :-)
Amikor a professzionális kioktatást felváltja a professzionális példamutatás - persze átláthatóan!!!
Az utóbbi értékesebb hozomány a jövő generációinak.

morzsi írta...

Nekem is lenne egy pártom!
A MOVE. Ja, hogy ezt már kitalálták! Nem szégyen tanulni. A MOVE megvédené a nyugdíjast az Orbán féléktől, a Rogánoktól, a Demján Sándoroktól, Csányi Sándoroktól, Zsiga Marcellektől. Folytassam? Vannak még!
Az én pártom több adót szedne be a gazdagoktól - jaa, hogy ezt már rég kitalálták, (ismétlés a tudás atyja) - és békén hagyná azokat, akik dolgozni akarnának.
Mi, nem törvényeket gyártanánk, hanem szalonnát abálnánk, szőlő levélben töltött káposztát készítenénk, minden olyan dolgot, amit más európai országban el lehetne adni. Lehet, hogy nálunk a felzárkóztatásért felelős államtitkárok éhen halnának. De az unokák és a nagyszülők nem éheznének.

olili írta...

Én is, én is, boldogan! Örülök, hogy felvetetted! Azt hiszem, nincs még egy ország, amelyik ilyen mostohán bánik az idős emberekkel. Kell a társaság, kell a közösség, a közös célok, hátha mi még emlékezünk rá, hogy kell ezt csinálni, megosztottság és felfuvalkodott egó nélkül...!

Brandtné Szalai Veronika írta...

Nem tudtam eldönteni PuPu, hogy komolyan gondoltad-e a "nyugdíjaspárt" létrehozását, vagy csak eljátszadoztál a gondolattal.
Amennyiben a válaszod az, hogy igen,lépnünk kell nekünk, tapasztaltaknak is, ott a helyem.

anonim írta...

T.PuPu!
Szép az álmod, az álmunk, valósítsuk meg! Számíthatsz rám!

Névtelen írta...

Jelentkezem tagnak.
Részletek?

Eddig sem lett volna baj, ha van ilyen párt, de most, főleg a manyup elrablása óta kifejezetten szükség van rá.

Nem a manyuppal kezdődött, és ezek folytatják.
Azt tudjuk, hogy a légy a mézesbödönbe esve örömködik, hogy ez mind az enyém, de végül beledöglik.
De ezek?

MoonRiver írta...

Csatlakozom. Különben már régóta eldöntöttem (jövőre "lécelek le" a munkából), ha valaki megkérdezi, hogy mi a foglalkozásom, megmondom neki. Ugyanis ahhoz nincsen köze, hogy milyen ellátásban részesülök éppen. Tehát ezt javaslom mindenkinek, hogy legyen továbbra is orvos, postás, pedagógus, titkárnő és tengeralattjáró kapitánya. Aztán ráér közölni a továbbiakat, ha akarja.

Terézia írta...

Én is tagja lennék egy ilyen pártnak!

bubu írta...

Kedves PuPu!
"....csináljuk meg, csináljuk meg..." :):)Ugye nem kell mondanom, kitől idézek:)
A szépkorúak istápolójától, Schmuck Andortól is átpártolnának a hívek. Egyébként szétnézve a neten, a szépkorúaknak, nyugdíjasoknak szinte minden megyében vannak csoportjai, szövetségei.
http://www.eletetazeveknek.hu/
Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége
http://www.csaladinet.hu/kisokos/nyugdijasklubok/
NyugdíjasKlubok(34db)
http://www.szepkoruaktc.hu/php/index.php
Szépkorúak Turisztikai Centruma
Rengeteg klub és egyesület országszerte, akiknek csak pártba kellene tömörülni, és csatába hívni a többi harcos szépkorút.
A mi pártunk lenne Magyarország legnagyszerűbb pártja.
De látod már itt is felütné a fejét a kirekesztés:
lásd - 2015. március 30. 13:42 fulopiren (De bocs, egy békemenetes, CÖF-ös nyuggerrel én nem vagyok hajlandó semmilyen szinten együttműködni, semmilyen közösséget nem vállalok vele!
Még egy kézimunka szakkörben se!)
Hát így állunk, még az idősebbek is ellenségeskednek, mit várunk a fiataloktól.
Csapattagod leszek PuPu ha sor kerül rá:)

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Szép, amit lefestettél !

Ha jól emlékszem vannak azonban olyanok, akik azon szorgoskodnak, hogy nehogy már a nyugdíjasok döntsenek az ő sorsukról !

Igen, lehetne pártja a nyugdíjasoknak, de minek, ha a szavazati jogot elvonnák tőlük ?

Bizony, a "nyuggerekre" így is tekintenek és örülnek, ha betarthatnak nekik.

Ha olvassák a blogod, akkor rémes gondolataik támadhatnak !

Üdv sphagin

Observer írta...

Hol van a tagfelvétel? Belépek!

Névtelen írta...

A magam részéről nem szerveznék nemzedéki pártot, inkább olyat amelyikben minden jóravaló ember- nemzedéki hovatartozás nélkül - a maga lehetőségein belül az egész nemzet - vagy inkább népesség boldogulását, nyugodt, kiszámítható életéért küzd. Nyugodtan írhatnám, egy szocialista, minden ember irányában elkötelezett emberi összetartás pártját vizionálom. Hagyjuk a korábbi,-ezzel hülyítették a naiv hiszékenyeket - a magán gazdaságon alapuló, versenyt vállaló piacgazdaságot. Ennek minden kárát nyomorát, az ezt kihasználók gátlástalan gazdagodását, a közösség kirablását - arra hivatkozva, a rendszerváltáskor erre szavaztunk -a versenyszellemével együtt. lehet, hogy nem lesz mindenkinek 176 m2-es villája, de senki nem fog éhezni, megfagyni, emberi életet élhet, függetlenűl attól, hol született.Gondolom mindenki számára nyilvánvaló - kivételt képeznek a lelkiismeretlen, embertársaikat semmibe vevő csibészeken kívűl, hogy a 25 éve meghirdetett rendszerváltás csak néhány csibésznek volt felemelkedés. Valamikor énekeltük: egyik ember annyi mint a másik, bár a bőre barna vagy fehér, egyenlő mert egyenlő az ember, mennyi munkát végez annyit ér, szemben : mindenki annyit ér amennyit összetudott lopni.

szekely írta...

A magam részéről nem szerveznék nemzedéki pártot, inkább olyat amelyikben minden jóravaló ember- nemzedéki hovatartozás nélkül - a maga lehetőségein belül az egész nemzet - vagy inkább népesség boldogulását, nyugodt, kiszámítható életéért küzd. Nyugodtan írhatnám, egy szocialista, minden ember irányában elkötelezett emberi összetartás pártját vizionálom. Hagyjuk a korábbi,-ezzel hülyítették a naiv hiszékenyeket - a magán gazdaságon alapuló, versenyt vállaló piacgazdaságot. Ennek minden kárát nyomorát, az ezt kihasználók gátlástalan gazdagodását, a közösség kirablását - arra hivatkozva, a rendszerváltáskor erre szavaztunk -a versenyszellemével együtt. lehet, hogy nem lesz mindenkinek 176 m2-es villája, de senki nem fog éhezni, megfagyni, emberi életet élhet, függetlenűl attól, hol született.Gondolom mindenki számára nyilvánvaló - kivételt képeznek a lelkiismeretlen, embertársaikat semmibe vevő csibészeken kívűl, hogy a 25 éve meghirdetett rendszerváltás csak néhány csibésznek volt felemelkedés. Valamikor énekeltük: egyik ember annyi mint a másik, bár a bőre barna vagy fehér, egyenlő mert egyenlő az ember, mennyi munkát végez annyit ér, szemben : mindenki annyit ér amennyit összetudott lopni.

lorinczy írta...

Szervusz PuPu! Csatlakozom. Legalább lenne egy valódi szakszervezet-szerű pàrt. Nagyon bízom benne, hogy sikerűl az àlmod megvalósítani.

Wolk írta...

Wolk írta...
Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások Ön melyik pártra szavazna? címmel a Hírlista kezdő oldalán ma 0 órától indult egy szavazás.

Érdekes eredmények születtek eddig. (Április 2. 22 óra)

DK 33,05 %
Együtt 5,39 %
Fidesz-Kdnp 29,71 %
Jobbik 12,33 %
LMp 3,68 %
Mszp 7,45 %
Egyéb 8,39 %

PuPu írta...

Hát persze, nem lenne baj, de sok Mari néninek nincs se internetje, se telefonja, úgyhogy csak mértékkel kell lelkesedni...
:O)))

Wolk írta...

Nem annyira a lelkesedés szólt belőlem, inkább az érdekessége miatt írtam erről a szűk réteget érintő kérdőívről.

Most 32,55 % a DK. Egyébként elég sok marinéninek van internete.