2015. március 13., péntek

ISKOLÁNKÉNT TÍZ DIÁK

Ennyien maradnak otthon azok közül a diákok közül, akiket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a budapesti megemlékezésre invitált - rossz nyelvek szerint kötelező jelleggel.
A HVG értesülése szerint  háromszázhét iskolából kétszázhatvanhárom mondott nemet a kormánynak így összesen úgy ötszáz diák vesz részt a rendezvényen, a tervezett háromezerkétszáz helyett.
Hosszú idő óta végre egy pozitív jel, annak jele, hogy az embereknek elegük lett a hülyeségből, a pofátlanságokból, az erőszakosságból.

Pedig a tanarak nem forradalmár népek, ami nem is csodálható, hiszen az államtól kapják a fizetésüket, tehát számukra kifizetődőbb a konformista viselkedés, mint a lázadás.
És mégis. 

Minden tiszteletem az övék, mert azok az igazán bátrak, akik saját zsigeri félelmeiket is képesek legyőzni.
Pedig diákjaikkal megtekinthették volna a kis izét, ugye, amiről pedig az iskolában tanultak is már, no nem történelemórán, hanem a biológiaórákon.
Ha az volt politikai pályafutásának célja, hogy nevét tanítsák majdan az iskolákban, hát a célját elérte, ott ficánkol farkincájával minden biológiakönyvben, potrohában a DNS-spirál egyik felével.
Komoly a baj, hiszen az ünnepi beszédet közvetíti a televízió, és ötszáz diák nem képes betölteni a teret, hacsak a szemerkélő esőre való tekintettel a beszéd el nem marad, mint állítólag a Nemzeti Dal elszavalása is, anno.Esetleg a Múzeum előcsarnokában lehetne elmondani a beszédet, ott talán jól mutatnának a diákok, és elvennék a helyet a népi véleményvezérek elől, mint hajdan a jelölőgyűlésen a munkásőrök Rajk László jelölői elől...


Nincsenek lengyelek sem, mert ugyan lengyel-magyar dwa bratanki, de nem egyformán szeretik a medvesajtot...
A CÖF sem aktivizálja magát, amit meg is értek, ma meglehetősen kockázatos nagyobb tömeget összehívni Viktor ünneplésére, mert könnyen meglehet, hogy a tömeg egyenként ugyan Petőfit kiált, de mégis gecisipcli hallik.
Kínos lehet az ilyesmi, és ki tudja, meddig bírja a szónok elemcsere nélkül, sok lenne ez még egy tisztességes embernek is - nemhogy annak, aki tegnap még azt hitte magáról, hogy ő maga az Isten, ma meg már a libák is szarnak a fejére.
Unió, Paks, bankbotrányok, Simicska, meg ez a sok bukott bróker vagy broki vagy mi is, akik körülveszik, és akkor még ott van Lázár szállodaszámlája, a Pasa Park a lakóival, az elpofátlanodó ellenzék, az RTL, amelyik ma is híradót csinált Kék fény helyett...
Nehéz egy despota élete, még ha kettéfűrészelt méretben adja elő, akkor is...


Csak az ellenzékét nem értem, mert az odáig rendben van, hogy akinek barátja van, annak nem kell ellenség, meg az is igaz, hogy az alkalmazott fizetett ellenség, de hogy az ellenzék bánjon a már kissé rogyadozó térdű despotával barátságosan, az azért már szinte hihetetlen.
Merthogy ha én ellenzéki ilyen-olyan vezér, vagy hivatásos civil  lennék, és meg akarnám buktatni a kis génhordozót, akkor nem fel-alá szaladgálnék Budapesten, hanem a nemzeti egység jegyében - nemzeti zászlókkal és talpig kokárdában - követőimmel a Nemzeti Múzeumhoz mennék, és tudatnám a szónokkal véleményem ótvaros rendszeréről.
Merthogy március tizenötödike a demokráciáról szólt és szólhatna ma is - a zsarnokság ellen emelték fel kissé megkésve szavukat a márciusi ifjak is, de jobb későn, mint soha.
Ehhez képest Vajda főszervező és Gulyás Civil már megint a pártok részvételén szenvednek, ami nemzeti ünnep lévén maga a közröhej.

Vajda civil azt mondja, hogy "szerinte akkor jó egy tüntetés, ha az emberek békében mennek haza, mert azt érzik, iránymutatást kaptak arról, hogy hogyan folytassák a küzdelmet. "Na, ilyenkor kap az ember kedvet ahhoz, hogy neki is irányt mutasson, leginkább melegebb éghajlat felé.
Ha el akarom kergetni a despotát, akkor nem megyek haza békével, mert akkor ő is békével megy haza, ahelyett, hogy telecsinálná páncélozott alsónadrágját.
A nagy békességes iránymutatás csak a kis vamzer további elpofátlanodásához fog vezetni, pedig pofátlanság tekintetében keményen dolgozva
 már most is jobban teljesít.
Azt mondták már, hogy minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel, de azt még nem, hogy az ellenzékének is olyannak kell lenni.

Számosak és súlyosak lehetnek a mi bűneink, ideje lenne Uram megkönyörülnöd rajtunk...

:O)))







 

13 megjegyzés:

fulopiren írta...

PuPu, milyen igazad van (megint).
És képzeld, a szoci Lukács vérig sértődött, amikor azt írtam, hogy a jelenlegi ellenzék zöme tesze-tosza, pipogya idióta!
Én meg halálra röhögtem magam.
De ezek sajnos tényleg egy hihetetlenül pancser banda.
Tisztelet egy-két kivételnek.
De a pedagógusokkal is kicsit úgy vagyok, mint a Simcskával. Na jó, kicsit rossz a hasonlat, de mit csináljak, ez jutott eszembe.
Mert a mi tisztelt pedagógusaink is későn ébredtek fel kissé.
Igaz, jobb későn, mint soha!

Geza írta...

Amennyiben a HVG altal irt "ellenallo" iskolak aranya igaz, akkor szerintem **van okunk unneplesre**. Itt ugyanis nem a szokasos pedagogus fizetes koruli unalmas nyavajgasrol van szo, hanem egy lenyeges elvi kerdesrol. Jo lenne, ha a hir hallatan minden demokratikus forum eros batoritast adna ezeknek az iskolaknak, es hangosan elismerne tettuk fontossagat.

Ami a civilek szervezkedeset illeti, most nem ertek Veled egyet (itt elsosorban a Vajda Zoltan es co altal rendezett megmozdulasra gondolok). Ha a tervezetet elolvasod, ott semmi kirekesztes nincsen, sot en ugy emlekszem kijelentettek, hogy nincs ellenukre a demokratikus partok reszvetele. Ez mar tobbszor is megtortent az elmult tunteteseken. Egyelore ennel tobbet nem lehet kerni. En meg nagyon orulok olyan inteligens, kimagaslo alakok felbukkanasanak, mint ahogy azt a Vajda Zoltan eseteben latjuk.

A hivatalos "unneples" megzavarasat en is jo otletnek gondolom, viszont a helyzet az, hogy azok az emberek (beleertve magamat is), akik az elmult idoszakokban tartott demonstraciokon reszt vettek, mas karakterrel birnak, mintsem hogy odamenjenek kozvetlen konfrontaciora a hatalommal. Lehet, hogy erre is sor kerul majd egyszer. Engemet egyelore a tanarok ellenallasa is fellelkesit, meg persze ezt meeg csak fokoznaa, ha vasarnap nem csak 7000-ren lennenk, mint ahogy per pillanat az varhato.

nemóvatos írta...

Ha a HVG hír igaz, akkor tisztelet a helyesen döntő pedagógusoknak.
Nekünk meg az a dolgunk, --az lenne az ellenzéknek meg a civilkedőknek is-- hogy pótoljuk a diákok okozta létszámhiányt.
Az ünnepi műsort nem szabad megzavarni, de az ehhez odapofátlankodó spiclimicit meg lehet lepni.
Szerintem Kedves Teve Te is eljössz és lesz síp is nálad.
Gézának meg a többi olvtársnak is csak ajánlani tudom vasárnapi bemelegítésnek.
Szemtől szemben találkozni és véleményt nyilvánítani rég nem volt és sokára lesz újra alkalom.
Ne hagyjuk ki!

MoonRiver írta...

fulopiren: ..nem túl erős, hogy a pedagógusokkal úgy, mint Simicskával?? Én nagyon nem bánnám, ekkora hatalommal és tőkével, már saját iskolából osztanám és aprítanám a KLIK-et. A többiről most nem szólok, olyan ez, mint a foci, csak kevesebb a pénz benne. Játszanánk mi jobban is, de egyszer megkérdeztem az apámat (vadászrepülő volt), arról, hogy mi az a hajtóművezés? (Iszonyú nagy hanggal járt és a repülő a földön volt.) Azt válaszolta, hogy az olyan, amikor egy kutyát jó szoros láncra kötik, aztán seggbe rúgják, hogy fuss, ahogy tudsz. Nos hasonló az élet pedagógusberkekben. Üdv.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Ha 1 iskola merne nemet mondani, akkor az különleges, ha 2/3 mond nemet, az már a "nép véleménye". Maga az ötlet, hogy iskolákat hívjanak, önmagában mutatja, hogy valamitől tartanak, hogy talán nem lesz ujjongó és tapsoló tömeg. Még B terv is van, mert fizetett statisztákat is alkalmaztak, 5600-ért.

Minden estre, az bizsergető furcsa érzés, hogy egy ilyen napon elkezdünk gondolkodni, hogy menjünk-e tiltakozni és mi lesz, ha a vezér megsértésért (persze 'nemzeti érzéseink sárba tiprása' szöveggel) esetleg konfrontálódunk, jönnek a rendőrök, vagy a TEK? Mert munkásőrök már nem jöhetnek:)

A váci polgármester reakciója pedig mutatja, kik a bázisa ennek a maffiának.

A kicsit bosszantó csak az, hogy tudják, a 'keményen dolgozó kisembereknek' szó szerint tele van azzal a kis ficánkolóval, de lelkes tapsot azért még szeretnének és integetni, mint Kim Dzsongun.

asta írta...

PuPukám a végén forradalmár leszel? :)))
Van már rászervezés, itt kering a neten.. ezért tartok tőle, hogy elmarad az előadás, mert mégiscsak kínos lenne, ha megismétlődnének a régi szép idők, mikor Gy-t fütyülték és Demszkyt dobálták tojással.

A szerencse forgandó, és okos ember ennek tudatában visszafogja magát, még akkor is, mikor éppen rája mosolyog. Ez is mutatja, hogy micispicli nem okos, és most megláthatjuk mennyire bátor:)

jegyzetfüzet írta...

Ha az elmúlt évtizedekben a nevelési-oktatási rendszerben nem kizárólag a sógor-koma-jóbarát+maximális lojalitás lett volna a pl. intézményvezetők kinevezési+finanszírozási feltétele, valószinűleg már meg tudtunk volna tanulni a külső-belső konfliktusainkról érthetően beszélni, esetleg rendezni, vagy legalább azokat megkezdeni...
Az oktatás minősége a társadalom általános működési szinvonalát tükrözi vissza. Ha akarna se tudna mást!
Ez nem túl fényes hozomány a jövő generációinak.
Persze lehet kívülről ujjal mutogatni az iskolákra, de praktikusabb lenne előbb az egészségesen működő tanodarendszer bonyolult feltételeinek a megteremtése, mert ez nem a gyerekek és nem a szülők feladata!

Érdemes meghallgatni:
https://www.youtube.com/watch?v=lo-4BHT65Mo

MoonRiver írta...

jegyzetfüzet: maximálisan egyetértek. Köszönöm.

Sicc írta...

Az iskolák elzárkózásában nem látok különösebb politikai meggondolást. Egyszerűen féltik a gyerekeket, hogy bajuk eshet, ha ott valami cirkusz lesz. De ez is sokat mond az ünnepet megelőző hangulatról.
Ha figyeltétek, a gyerekeket szokták a szónok és a tömeg közé állítani. Ne hogy azt higgyük, azért, hogy jobban lássanak, hanem mintegy védőfalnak.

magyarmagyar írta...

Istenem! Eszembe jutott a "nemzet Gézája". Hogy tudná osztani ezt a balfék bandát! Pupu szövege és az Ő dumája... Felérne egy cirkálórakétával minden mondatuk. Pupu, köszönöm.
Tegnap vásároltam, a pénztárnál kokárdát osztogattak. Mondtam, hogy nem kérem, köszönöm. A kis hölgy kérdő tekintete láttán megjegyeztem: - már annyira összeszarták szegényt, hogy jóérzésű ember szégyelli felvenni... Azért ez borzasztó; - nem? Szégyellni kell a 48-as jelképet mert néhány disznó megmerítette a saját szarában?

hello írta...

http://444.hu/2015/03/14/harrach-peter-nyilt-levelben-fordult-a-vaci-polgarokhoz/

Marika Anikó Benkő írta...

Nekem a kokárda ma is azt jelenti, amit régebben. S amit 1848. márc. 15.-én, az akkori ifjaknak. Büszkén tűzöm fel.

Névtelen írta...

Sajnos, a fidessnél csak az ellenzéke tehetetlenebb.
Micsoda ötlet volt januárban meghirdetni, hogy lezárjuk az utakat, és csak a kormány lemondása után engedni... majd a rendőrségtől engedélyt kérni ehhez az akcióhoz. Az meg -mint a kormány erőszakszervezete- nem adta beleegyezését a fentiekhez. Aztán csak néma csend...
Impotens banda.
Sajnos, holnapra sem várok mást. Pedig úgy november óta sok tüntetésre kimentem... de hogy minek ???