2015. március 4., szerda

NYOMOR

Spontán tüntetés volt Tiszavasváriban.
A helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője az MTI-nek elmondta, a járási hivatal előtt összegyűlt romák azt sérelmezték, hogy a közmunkaprogramba korábban felvett több mint száz emberrel az ígéretek ellenére mégsem írták alá a munkaszerződést, így ők kimaradtak a foglalkoztatásból.
Ezeknek az embereknek munkát ígértek, amiről már a kiértesítést is megkapták. Végül azonban nem alkalmazták őket, kimaradtak a programból, helyükre másokat vettek fel - közölte a kisebbségi vezető. Lakatos József szerint az alkalmazandók névsoráról senki sem egyeztetett a kisebbségi önkormányzattal, ezért csak utólag tudták meg azt, hogy sok embert az ígéretek ellenére mégsem alkalmaztak.

Gondolom a helyi önkormányzat semvirágos jókedvéből változtatta meg döntését a már felvett közmunkások foglalkoztatásáról, hiszen hülye ember az, aki szándékosan feszültséget gerjeszt egy irányítása alatt álló településen.
A pénz az úr, és az önkívületeknél nincs pénz, erről már jó előre gondoskodott a Nemzeti Mici, aki semmit sem utál jobban, mint ha másnál is van pénz, nem csak nála.
Aki nem kegyként kapja a pénzt, az nem tartható rendesen kézben.
Az önkormányzatok bevételek hiányában helyi hatalomból bohócokká váltak, ha valamit akarnak, hát tartaniuk kell a tenyerüket, mint vak koldusnak Isten háza előtt, míg el nem kergetik őket onnan is, mint hajléktalant a trafóháztól.

Miután a szegénység komoly probléma, hiszen az ország fele nyomorog, a másik fele viszont ezt nem hiszi el, és azt gondolja, hogy aki nyomorog, az az ingyen juttatásokért teszi, hát nem kellemes foglalkozni vele.
Ezért aztán a Nemzet Felvirágzója (lásd még sírásó címszó alatt…) delegálta a feladatot az erre időközben teljesen alkalmatlanná tett önkormányzati testületeknek.
A szegény most oda fordulhat, ahova akar, - az önkormányzat az államtól kegyként kapott összegekből finanszírozza a közmunkát, a helyi testületek kegyként osztogatják azt a pénzt, mely élethez kevés a halálhoz sok, megszűntek a jogosultságok, megszűntek a normatívák, a Legfőbb Kegyúr, a Nagy Mici majd eldönti, hogy ki méltó az életre.

Ez a világ legrosszabb támogatási rendszere, maga a Nagy Nemzeti Alattvalóképző.
Ezt egyszerűen nem lehet igazságosan csinálni, mert szubjektív döntéseken alapul, hiszen annak az önkormányzati vezetőnek, aki annakutána, hogy valamelyik nagypofájú cigánylegény elküldte melegebb éghajlatra, szentnek kellene, hogy legyen a közmunka vagy bármilyen pénz elosztásánál.
Itt az fog pénzhez jutni, aki kussol és gazsulál – és aki ezt cigánykérdésként kezeli, az nem tudja, miről beszél.
A cigányok száma ugyanis állítólag nyolcszázezer, ebből majdnem a kétharmada gyerek, ezzel a számmal áll szemben az optimista számítások szerint is három-négymillió szegénységben élő, köztük a regisztrálatlan munkanélküliségben tengődők százezrei.

Attól függetlenül, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, az igazságos elosztás felé csak egy normatív elosztás vinné a társadalmat, melyben pontosan meghatározzák, hogy milyen kritériumok mellett mennyi állami támogatásra jogosult az állampolgár, ha cigány, ha piréz, ha a lószar még Vereckén ragadt a sarkára, akkor is.

Merthogy ebből, ha ez így megy tovább, igen hamar igen nagy baj is lehet.
A cirkusz porondja azért kör alakú, hogy a vadállatokat ne lehessen sarokbaszorítani, mert akkor támadni fognak.
Ugyanez érvényes az emberre is, akit - ha egyelőre fizikailag nem is, de - pénzügyileg, életvezetése, jövőbeni kilátásai szempontjából mára már sarokba szorított a telhetetlen és mohó hatalom - és ez igen veszélyes dolog.
Lehetnek itt éhséglázadások, fosztogatások, lehet ebből a helyzetből sokminden, csak egy békés, élhető ország nem lehet.

Márpedig a gazdag sem élhet nyugodtan, ameddig a szegény éhezik, mert a szegénység a morál halála.
Régen az egyház pokollal fenyegette azokat, akik a más vagyonára szemet vetettek, de mára az egyház hatása a nulla felé konvergál, gyakorlatilag nincs is jelen a legszegényebbek között, legfeljebb Latin-Amerikában, de nálunk nem a szegényeket támogató, hanem a kövérre hizlalt és vagyonos környékre optimalizált pap az egyházi ideál…
Úgyhogy nincs, aki megfékezze azokat, akik esetleg adj király katonát kezdenek játszani a társadalom krémjével, márpedig ne felejtsük, hogy a szegény embernek még a panellakó alsó-középosztálybeli is maga a Krőzus.
És tőle fog első lépésben rabolni, mert a gazdag iparkodik megvédeni magát.
Láttam én már olyan országot, amelynek gazdagjai négyméteres, szögesdrót tetejű kerítések mögött éltek úgy, hogy a kertben ott posztolt a fegyveres őr – könnyen eljuthatunk ide mi is.

Patkánykirály és alvezérei most megint tettek egy lépést errefelé, amikor lerázták magukról a felelősséget, mint Bodri a vizet.
A felelősség elől ideig-óráig el lehet menekülni, de a felelősségrevonás elől nem.
És még akkor járnak a legjobban, ha ezt egy új hatalom hajtja végre, szabályozott módon,  mert ha a nép ítél, akkor nem lesz vita a halálbüntetés érvényességéről, viszont hullákat himbál majd a szél a körúti fákon – lehet, hogy mégcsak nem is azokét, akik felelősek ezért a helyzetért, az egyes tájakon már afrikai mértékű szegénységért.
Ezek már nem fognak változtatni semmin, jó lenne nekünk változtatni békés eszközökkel, mielőtt a négymillió szegény nekilódulna.

Majd akkor megpihenhetünk, ha a szegények is láthatnak évente egyszer – kétszer libát, nem csak akkor, mikor a költözésekor a fejükre pottyantja baráti üdvözletét.
A változtatás első lépéseként meg kellene ezeket verni, minden létező helyen és minden választáson, de nagyon.
Meg kellene ezt érteni civileknek, pártoknak egyaránt, a Fidesszel meg úgy kellene bánni, mint háziasszony a libával, leves-alapanyagnak kell kezelni.
Ezeknek végük, a kérdés csak az, hogy milyen hosszú ideig tart majd az agónia, mert az utolsó percig kártékonyak lesznek.


Erre kell készülnünk…

:O))
)



19 megjegyzés:

Névtelen írta...

https://www.youtube.com/watch?v=ExY5pOsK7QE

Good advice is beyond all price.

kekec írta...

Pupu, ezek abban reménykednek, hogy Szlovákiában is voltak éhséglázadások - aztán szépen elaludt az egész. Csak azt nem vették számításba, hogy ott nem volt a társadalom fele szegénységbe döntve, és normálisabb gazdaságpolitika mellett azóta akadt kisegítő munka az erősödő középosztály mellett.
A mérgeknek az a szokásuk, hogy kis dózisban esetleg túlélhetők, túladagolva meg totál összeomlás. És 4 millió érintett esetében ez nem vicc!
Kíváncsian várom, hogy melyik párt ébred rá arra, hogy nem a vékonyka kis polgárság "ingadozó középparaszt" részében, hanem a 4 millió szegényben van az igazi szavazói bázis?
Mert ha a jobbik - akkor az országnak annyika!

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Most bejelentem, hogy elég volt, nem tudok tovább írni. Ami itt megy, az nem csak egy felnőttnek, de egy gyereknek is sok.
A felnőttek ha a gyerekeikkel nem törődnek, arra hivatkoznak, hogy kannibalizmus, - vagy kapitalizmus? (nem tudom melyik itt a helyes) - van és nincs ráérő idejük.
Nálunk a 6/B-ben majdnem a fél osztálynak nincs uzsonnája. Akinek van, az vagy ad a másiknak, vagy nem, többségük nem. A szünetben ha az állandóan veszekedő Zsolti és Norbi vitatkoznak, - már nem azt mondják, hogy te hazudsz! - hanem azt, hogy valótlanságokon alapuló tényállításokat sorolsz fel!
A múlt héten egy telefonos rádió műsorban betelefonált egy doktor néni, aki azt mondta, hogy ő kezelt sok elmebeteget, de "ez" nem elmebeteg - és kikéri az elmebetegek nevében - hanem egy alul művelt, neveletlen, primitív alak, aki minden irigységét most éli ki.
Én úgy szeretnék élni, hogy az apukám velem játszon és ne a sajtósát vigye a vadászatokra, nekem az anyukám csinálja az uzsonnámat és ne a nagyi, mert a nagyi már öreg és nem jól lát és nem érzi az ízeket.
Szóval befejezem, mert ahogy egy könyvben olvastam - hányingerem van itt mindentől.
Kezit csókolja Pupu bácsinak: öcsike.

Névtelen írta...

Minimálbér azt jelenti,ha valaki dolgozik .Kevesebb törvénytelen.De Balogh Tiszteletesnek lélek helyett a szegények vére is kell.

sphagin írta...

Hülye "névtelen" !

Én nem láttam még se Orbánt, se Vonát a cigányok között, mint azt Gyurcsány is tette. Mondjuk Orbánt még testőr nélkül se !
Ilyen Kurucinfós barmok miatt nem kell már készülnünk lassan, mert már benne vagyunk a dolgok sűrűjében.
A HÍR TV-s összeállítás pedig hemzseg az összevágott meghamisított dolgoktól.
Pont ez kell a FIDESZNEK, meg a JOBBOKNAK, mert erre hivatkozhatnak amikor még szorosabbra fogják a dolgokat.
A rendcsinálás előtt ugyanis egy kis rendetlenség sem árt, hogy elfogadhatóbbá tegyék a korlátozásokat !
Az ilyen "névtelenek" meg beveszik az egészet kanyar nélkül !

Ne csak olvasd PuPut, hanem próbáld megérteni is, ha már annyira okosnak tartod magad.

Névtelen írta...

Sphagin, a te esetedben a kognitív disszonancia nem csak szorongást okoz, de a durungit is kihozza belőled. Látod, még Fleto is képes beismerésre utaló magatartást mímelni.

http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-gyurcsany-tevedett.html

asta írta...

Kekec leírtad a dolgok lényegét: túl adagolás. Évek óta mondogatom, hogy Micink elvi elképzeléseiben van egy reális mag, ami megvalósítható lett volna és még esetleg pozitív eredményei is lehettek volna. Ámde tudjuk, hogy a zsenit az elmebetegtől csak paraszt hajszál választja el. Erre a kormányra a túlzások halmaza jellemző. Mértéktelenség mindenben. A mértéktelenség a primitív, kulturálatlan személyiség ismertető jegye. Nem tud más lenni, mert ez a lényege, ezért nem is számíthatunk arra, hogy itt bármiféle belátásban reménykedjünk.
Akkor pedig csak rajtunk múlik, merre indulunk tovább. Ez a nép, itt és most, ezen a helyen volt képes a saját nyakába rakni ezt a rettenetes bagázst és még mindig hisznek, mert hinni akarnak. Ha pedig nem vigyázunk, a nyakunkba tesznek önként és dalolva egy totálisan, még ezeknél is jobban elvadult bandát. Aztán jön a sírás-rívás és másra mutogatás.

Pedig mi vagyunk a hibásak. Mi magunk, mert jogunk és lehetőségünk lett volna, és van, rövid úton elzavarni őket... annak érdekében, hogy ne a PuPu által felvázolt és sajnos nagyon reális forgatókönyv induljon be. Ebben most csak egyet lehet tenni: meggyőzni, felvilágosítani, beszélni,beszélni, vitatkozni..és ami fő:pozitív alternatívát felmutatni. Siránkozással semmire sem megyünk.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Már Viktorunk országlása alatt voltunk az EU soros elnöki tisztét betöltő ország. Akkoriban még csak fanyalogtak, hogy mi is lehet ez a bűz, de azért illedelmesen tudomásul vették és nem néztek az asztal alá. Mára kimondanák, hogy ez a bűz kérem sz.r és kínos lenne, mert valamit ki kellene találni, hogy ne mi következzünk.

Ennek a végén, nagy kínnal, 2 dolgot emeltek ki, mint eredményt:
-a cigánykérdés problémájának kezelésére EU szinten kidolgozott program;
- a Duna program.

Hallott azóta ezekről valaki is valamit? Elő lehetne venni és megnézni, miről is volt abban szó?

A szegénység problémája nem a cigányság kérdése, mert 3 millió nem cigányt érint. A kezelése ezért nem etnikai kérdés, hanem gazdasági, szociális nyomás, amit meg kellene oldani. Még akkor is, ha közben a vejünknek milliárdokat akarunk a zsebébe tömni, vagy más nevén futtatott vállalkozásainkból, munka nélkül akarunk milliárdos - kiskirályok lenni.

Ebben azonban sok olyan feladat van, ami nem pusztán segély kérdése, mert az nem old meg semmit, csak áthidal. Kellenének a normális szervezetek, amiben megfizetett tanárok, nevelők, tényleg törődni tudnának a megoldandó feladatokkal.

pleinair írta...

Sajnos patkánykirály nem gyengült meg eléggé az utóbbi időkben átélt kudarcoktól.
Tovább harácsol, családjának lopja az uniós támogatásokat, kedvteléseire költi a közpénzt, gátlástalanul lop, csal, hazudik, miközben egyre mélyebb nyomorba taszítja az emberek millióit.
Ez már annyira felháborító és tűrhetetlen, hogy kövér patkánytalpnyalóival együtt megérett a kártevőirtás azonnali, radikális alkalmazására.
Jó lenne, ha az ellenzék végre egymás kirekesztése, cseszegetése helyett összefogva, frontális támadást szervezne ez ellen a rabló banda ellen.

Wolk írta...

Az első ún. szegény-törvényt Angliában 1601-ben Erzsébet hozta;
előírásai szerint minden közösség (község) köteles a saját szegényeiről gondoskodni. Ezt az
intézkedést nemcsak a keresztényi jótékonyság diktálta, hanem az a felismert gazdasági és
politikai érdek is, hogy bizonyos munkanélküli-tömeg olyan tartaléksereget képez, amely
kiválóan mozgósítható a fellendülések időszakában. Puszta léte ugyanakkor féken tartja a
dolgozók követeléseit, megalkuvóvá teszi őket, csökkenti ellenállásukat és szervezkedésük
esélyeit.

Felelősség dilemma: ki a felelős az állampolgár jólétérért?

A szegénypolitika lehetséges járható útja: univerzális ellátások – a jövedelemtől és vagyoni helyzettől független, az adott ország minden állampolgárárának egyöntetűen járó ellátás.

Egy megvalósult formája Cipruson.

http://eurofound.europa.eu/observatories/eurwork/articles/industrial-relations-law-and-regulation/cyprus-guaranteed-minimum-income

Élet a munkanélküliség-alapú társadalomban? Hogyan?

https://www.facebook.com/Alapveto.Jovedelem/photos/a.550972101586003.144033.203774062972477/1050262678323607/?type=1

https://www.facebook.com/Alapveto.Jovedelem

Névtelen írta...

"...És még akkor járnak a legjobban, ha ezt egy új hatalom hajtja végre, szabályozott módon,..."

Az egyik új hatalomnak ígérkező így vélekedik minderről:

"..Az éjszaka bennünket körülvevő áthatolhatatlannak hitt sötétjét távoli derengés fényei kezdik megvilágítani. Vajon mit hoz magával a hajnal?.."

https://kuruc.info/r/7/102620/

Szende Péter írása elkeserítő adatokat oszt meg a témában. Ki-ki döntse el ki is legyen az "egy új hatalom" aki képes lehet megelőzni a nagyobb bajt. Egyáltalán van-e ilyen politikai alakulat Magyarországon?

Jobb lenne ha nem lenne.



Frank írta...

Balog miniszter beosztottai még nem találtak megfelelő kifejezést az "éhező gyerekek" helyettesítésére. Az nem egészen vehető át, amit Harrach (de utálom) mondott erre a TV-ben, miszerint azért nem eszik a gyerek, mert a felnőttek sem esznek, ilyen szokás van náluk.
Hát nem egy rohadék?

kekec írta...

Wok,
annak mondjuk nem örülök, hogy kurucinfót pakolsz fel ide, viszont igen tanulságos végigolvasni a hivatkozott cikket. Ciántabletta vékony cukormázzal. A nyomorra vonatkozóan majd minden bekezdésében van igaz mondat (ez a cukormáz) amely alatt a méreg húzódik.
Az okokra vonatkozó alapvetésben és a végkövetkeztetésben semmi különbség nincs a fidesz és a jobbik között - egykutya az egész radikális jobboldal.
A multik a munkaerő 20 %-ával termelik meg a GDP 80 %-át. SEMMIVEL sem lehetne jobban lepusztítani a szociális és egészségügyi rendszert, mint az "elkergetésükkel"
És semmivel nem tudsz meggyőzni, hogy nem CSAK a fidesz hajt az 5 milliós Magyarországra. A mostani jobboldali ámokfutás egyszerű alattomos népirtás, stresszkezeléssel próbálják csökkenteni a Radkós korosztály létszámát, amely feltartóztathatatlanul közeledik a nyugdíjas korhoz. A jobbik ugyanezt egy kissé nyíltabban csinálná.
Mi ezért inkább a MOMA-t és a most induló PKP-t tartjuk értelmes jobboldalnak.
(de a Barikád címlapja a gerezdekre eső naranccsal tetszik)

kekec írta...

Wok
egyike a kivételesen igaz mondatoknak:
"A történelmi tapasztalatokból ítélve a magyar tűrési küszöb elég magas, de utána a detonáció is kontinens méretű szokott lenni."
Jobb lenne elkerülni a detonációt!

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Racionalis()

Itt nyílik ki a bicska a zsebemben!

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20150305-puskas-akademia-ujabb-tao-siker-ketmilliardbol-epulnek-futott-focipalyak-felcsuton.html

Wolk írta...

Én sem örülök a kurucinfónak. A cikket elolvasva a nyomorral összefüggő felsorolás lesújtó.

Más megközelítésben:

"..Az emberekből kilúgozták az emberre jellemző erkölcsi gondol-kodást, a személyes felelősség érzetét.
A belőlük válsághelyzetben összeve-rődött tömegek bármire képesek..

...A rájuk zúdult balsors miatt a felbőszült emberek bűnbakokat keresnek.

A tömegek azokra a hirtelen kiemelkedő hangadókra hallgatnak, akik leginkább megérzik az akaratlanul
is állatias viselkedésre beállított emberek lelke mélyén kavargó torz indulatokat.

A tömegek azok ellen
fordulnak, akik vezették őket és amint a 20. században is annyiszor, utólag felfoghatatlan és értelmezhetetlen
borzalmakat követnek el..."

A felélt jövő
A Fenntartható Fejlődés Egyetemközi Kutatócsoport helyzetértékelője
Írta: Hetesi Zsolt fizikus, ELTE Fizika Tsz.csoport, FFEK elemző

http://www.3dikvilaghaboru.hu/letoltes/ffek_csoportjelentes.pdf

"A multik a munkaerő 20 %-ával termelik meg a GDP 80 %-át." írod.

Ezért erőltetem, hogy fontos az alapjövedelem. Hiszen a fennmaradó 80%-nak is kell vagy munka vagy jövedelem az élethez.

Élet a munkanélküliség-alapú társadalomban? Hogyan?

Talán a többiek pusztulásra vannak ítélve?

hello írta...

NO COMMENT

W írta...

Az egyház szerepe az, hogy leemelje az állami támogatásokat aztán jónapot!

Wolk írta...

"maja • egy napja

az az érdekes, hogy a 70-es években, mikor a nagyapám fogta magát és lelépett a családjától, a nagymamám egyes egyedül, érettségivel fel tudott nevelni három gyereket.

igaz, hogy panelban laktak, igaz, hogy a nagymamám egész életében dolgozott és nem voltak gazdagok, nem telt mindenre, viszont soha nem volt olyan, hogy nem volt mit enni, vagy nem telt a számlákra, sőt, még az is kijött, hogy minden nyáron elutaztak a Balatonra, és azt is meg tudták oldani, hogy az apukám és testvérei egyetemre mehessenek. ők voltak a középréteg.


én 91-ben születtem, már a rendszerváltás után, északon. és mást sem láttam egész életemben csak azt, hogy sorban zárnak be itt minden gyárat (itt több ezer ember gyárakból élt meg), szedik szét őket, hogy csak protekcióval lehet munkát kapni, hogy a politikusok lenyúlják a pénzt, amit fejlesztésre kapnak, hogy villákat építenek maguknak, miközben a többdiplomás embereknek nincs munkájuk. hónap elején az emberek anyagilag gyakorlatilag mínuszban vannak, nemhogy a nyaralást, de még a cipővásárlást is kétszer meg kell fontolni, és azok a fiatalok, akik elkerülnek egyetemre, soha az életben nem mennek már vissza a szülőhelyükre. és akkor csodálkoznak, hogy miért van ez, miért szegények az emberek, miért nincsenek fiatalok. na, vajon miért. én is mérnöknek tanulok, nincs protekcióm, mégis hol kapnék munkát? őszintén szólva, abban sem vagyok biztos, hogy az országban kapok munkát. ismerek olyanokat, akik anyagi okok miatt nem tudnak egyetemre menni (természetesen nem önköltséges képzésekről van szó, államilag támogatott tanulást sem engedhetnek meg maguknak), és olyat is, aki Msc-s diplomával már két éve keres normális állást, és el kellett mennie árufeltöltőnek.


most ez a középréteg, én ezt a középréteget ismerem, a szüleim meg azt. érdekes ez a különbség. és borzasztóan szomorú."

http://444.hu/2015/03/09/balog-zoltan-felmillioan-elnek-tartos-szegenysegben/