2019. október 14., hétfő

ÚJ IDŐK ELŐSZELE

Hát akkor kapott Viktor egy rendes kis hasbarúgást.
Nagyon dicséretes, lehet okunk az örömre, az elmúlt tíz év alatt úgysem volt sok...
Legörvendetesebb a fővárosi eredmény.
A Fidesz-ellenes erők győzelme kétségbevonhatatlan.

Külön tetszik nekem, hogy az I. kerület - a Vár is elesett, a második kerületben sem sikerült megtartani pozícióját a Fidesznek.
Úgy tűnik, a budai kispolgároknak is elege van a hatalmaskodásokból, a lakáspanamákból, a hatalom pöffeszkedéséből.
Talán az is elképzelhető, hogy a helyieknek jobban tetszett a Vár kulturális központként, mint Horthy emlékhelyként, és talán a suttyót se találták kerület-konformnak a helyiek.

A vidéki nagyvárosok közül tízet elvitt az ellenzék, olyanokat is, ahol Orbán személyesen kampányolt a Fidesz mellett.
A falu maradt a Fideszé, amin túlzottan nem lehet csodálkozni, a nyolcvan éves Julcsa néni erényét Orbán védi leghatékonyabban a migránsoktól, emellett a közmunka és a kevés számú munkahely is fontos tényező.
Mint az augsburgi vallásbéke után tudjuk, cuius regio, eius religio - akié a föld, azé a vallás, és ez az 1555 óta eltelt rövid idő után sem változott nálunk, erre az Augsburgra mi folyamatosan rácseszünk...
És hát igen, a falvak zöme nem intellektuális fölényéről híres, az egyszerű ember pedig inkább a szívével gondolkodik, mint az agyával, ennélfogva inkább vevő a hazafias lózungokra, mint azok, akik a városokban élnek.



A feketeleves persze még hátra van.
Döbrögi megmondta közvetlenül a választás után is, hogy tudatában van annak, hogy a Fidesz többsége a megyei közgyűlésekben és a falvakban töretlen, ennek megfelelően fog a továbbiakban is politizálni, ami azért nem ad okot túl sok örömre.
És akkor itt van még az önkormányzati munka, melyben nehéz lesz megértetni a pártpolitikai elfogultságokkal átitatott képviselőkkel, hogy csak addig erősek, míg egy csapatban játszanak.

Annál is inkább, mert a Fidesz meglehetősen gátlástalan, és ha valaki kell neki, akkor azt iparkodik megvenni - a vételárat pedig hozzáigazítja a delikvens politikai súlyához.
Ne legyenek illúzióink, ez nem a Grál-lovagok országa, erre a Borkai-ügy a legjobb példa.

Itt, ahol ügyet csináltak abból, hogy egy rendező egy színésznő-jelöltet állítólag a csúnyájával ijesztgetett, most nem ügy, hogy valaki lopott pénzből"rendezett" pornó-videó szereplője lesz, és ebben a pornó-videó másodlagos, csak eszköz a közpénz-lopás feltárásához.
Erre most a választók tapsa adja az ütemet a polgármesteri akcióhoz.
Hogy a győriek nem prűdek, az biztos, de az is biztos, hogy túl sok eszük sincs.


Arra kell számítani, hogy a szirénhangok után Orbán megpróbálja szembefordítani egymással az ellenzék pártjait - az oszd meg és uralkodj elvének megvalósításában Röfi felülmúlhatatlan.
Persze ő sem lesz örökké legyőzhetetlen - egyszer csak elindul lefelé a lejtőn, és azt hiszem, ez az önkormányzati választás lehetne az első lépcsőfok a lefelé vezető úton.
Reménykedjünk.
Gratuláljunk a győzteseknek és adjuk meg nekik a száz nap türelmet, aztán kérjük rajtuk számon az ígéreteiket.


Sok sikert a munkájukhoz!



:O)))

47 megjegyzés:

Attila írta...

Üdv!

A lehető legnagyobb segítséget meg kell adni a lejtőn való elinduláshoz. Gondolok itt néhány jól sikerül seggberúgásra!

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Ma megint nagyon jókat írtál.
A legnagyobb vonzerőd az okos tárgyilagosság.
Mit lehet itt kívánni?
A kétkezi munka divatja következik,mindenki két kézzel kapaszkodok a nadrágjába, hogy le ne essen róla.
Gergő, ahogy Tarlós becézte, csoda, hogy túlélte ezt az attakot, ami ellene folyt,és úgy lefogyott, hogy majd leesik róla a nadrágja.Gratulálok Neki, szuper ember,meg ís írtam Neki, egy baja van,hogy a Gyurcsány áll mögötte és diktála a vénséses Soros leckét,a migránsokat.Egyébként ott pislogott a háta mögött, volt képe, azok után, hogy a Kálmán Olgára akarta cserélni még a kampányidőszakban.De a Kálmán Olga is odagyülekezett, úgy látszik,most volt mit felvennie a pléhpofán kívül is.
És Orbán is a nadrágját tarthatja,mert Őróla is majdnem leesik, de más okoból.
Még a Simicskát hiányoltam, mert azért Ő ész dolgában a csúcs, Neki van hózentrógere, és a kezei szabadok,és tevékenykedhet Vele.
Amiért a Fideszre szavaztam, az a Dalai Láma ominózus hittétele, miszerint Európa az európaiké, a migránsok menjenek haza,és otthon építsék újra a hazájukat.És Orbán ezt képviseli Brüsszelben, most a Matteo Salvíni vonal felerősődése révén talán a Brüsszel "nyagyjai" is eszükhöz térülnek, már Merkel mama és a francia vezér is kezdi magáévá tenni a Dalai Láma hittételét, és valami rapid megoldás látszik kivonalazódni.
A török átok Erdogán személyében testesül meg manapság, van pofája Afrikában a kurdokra lövöldözni,szóval, a pecsenyesütést és a pofonosláda feszegetést nagy ívben műveli.Ugyanakkor fenyegetőzik, hogy ráereszti a migránsokat Európára,hogy még nagyobb kedvezményeket kapjon Brüsszeltől.És hogy komolyan vegyék a fenyegetését, azért manőverezik Afrika északi partján.

Erről mesélj Pupu, mit lehet ezzel az Erdogánnal kezdeni, nem csodálkoznék, ha kiderülne, a Soros bácsinál most Ő a fő kedvenc, aki a szarkeverést világméretekben űzi jó pénzért.
Itt aztán most mindenki legyen ám toppon, mert a Junker papa sem az a fajta, aki a búcsúmérkőzésen nem akar mág egy nagy búcsúgólt rúgni, az se baj számára, ha a védőt teljesen leveri a lábáról,szóval, reszkess Európa, erről Merkel tudna mesélni.
Az életünk egyik legizgalmasabb hetei hónapjai előtt állunk, és leesik az állunk, hogy mi minden történik velünk napról napra.

Annyira izgalmas a téma, hogy még itt Attila barátom is felkészült egy szabadrúgásra.És igaza van, a lejtőn nagyon kell vigyázni.És a felősség azé, aki nem sportszerűen alkalmazza a szabadrúgást.Mert a lejtőn aztán nem lesz megállás.

Pupukám, Te,mint a kurdok helyzetének ismerője, mit szólsz hozzá, mint a fő tótumfaktum :
-Mi a teendő ?

Szánalmasok írta...

Borkai azonnali eltávolitása hozta volna vissza a FIDESZ hitelét.Igy a Keresztény szabadsághoz
a papság hozzállása is csak pénz kérdés. Az ifjuság példakép olinpikon egy nemzet ifjuságat kérdőjelezi meg.Nemzeti nagyjainknak kövér, semjén: STB.szintén tetszik ez a dalia.Orban csak nevetgél rájött milyen gyenge is a légvára

nemóvatos írta...

A Fideszre szavazó Erzsikének fel sem tűnik, hogy Erdogánnak éppen Orbán parírozik, falaz és minimum hallgat a migránsáradat felkorbácsolása érdekében kifejtett gátlástalan, ocsmány, embertelen magatartásához.
Amúgy Brüsszelnek se esze se hatalma se katonai ereje, hogy bármit tegyen a menthetetlenül hibbant Tramp nélkül, a török szultán ellen.
Talán jól jöhetett volna Putyin, ha EU-ék nem bonyolódtak volna bele a Krim miatti embargóskodásba.

1970 írta...

Az előző rendszer olimpiai bajnokot, ez pedig egy k.rvapecért csinált ebből az emberből. Számomra felfoghatatlan, hogy ezek után akad akár egy ember is, aki odahúzza az X-et a neve mellé. Valóban igazad van PuPu: nem sok eszük van a győrieknek.
Az azért érdekelne, ki szivárogtat (szerintem a másik maffiafőnök, Simicska van a háttérben), és az is izgalmas kérdés, mi jön ki Rogánról.
https://neocasino.wixsite.com/ezazordogugyvedje/post/felk%C3%A9sz%C3%BCl

Attila írta...

Üdv!
K.E.

Barátod neked a radai rosseb, de nem én! Szerencsére a barátot meg lehet választani.

"A török átok Erdogán személyében testesül meg manapság, van pofája Afrikában a kurdokra lövöldözni,szóval, a pecsenyesütést és a pofonosláda feszegetést nagy ívben műveli".
Erdogán Afrikában lövi a kurdokat? Ez tök új számomra! Eddig úgy tudtam a kurdok Közel-Keleten élnek. Erdogán ezek szerint behajózott Szulejmán hajóhadával valahová Afrikába.
Bruhahahaha...

Attila

Joszi írta...

Erzsike!Allitolag járt a marxista egyetemre.Nem nagyon figyelhetett az előadásokra, szemináriumok ra, ha e
Nnyire tudatlan maradt.Ezt a pró naci, fideszes propaganda szöveget, amit sorosozo, gyurcsanyozo butaság okkal, e enyhén szólva, emésztetlenul felbofogni méltóztatik, ujra ehetne, mielőtt idehanyja.

földönjáró írta...

Most először érzek én is valami remény félét komolyabban.A legyőzhetetlenség mítosza megdőlt,és talán néhány vagy sok jelenleg még orbánista,is elkezdhet kitáncolni.A belső ellenség,így vagy úgy megkezdte a rombolást,és kapkodás közben több lesz a hiba is,ami elvezet valahová.Azért csak valahová,mert ezt a féktelen anyagi és mentális rombolást helyretenni,nem kis munka lesz,akárki is fogja megpróbálni.Sérelmekkel fog járni,ami újabb populista agyrémbe vezethet.Végtelen bölcsesség és tudás szükségeltetik hozzá,hogy ebből mennyi lesz a jövő politikusainak?Meglátjuk.

Kapat írta...

Ami igazán nagy öröm, rés keletkezett a pajzson. Megtépázva földön hever a fidesz verhetetlenségének mítosza. Valóban nagy kérdés, hogyan tovább?! Remélem a történések bizonyították, hogy nincs lehetetlen.
Ha jól figyeltünk, Orbán sajtótájékoztatója (közvetlenül a választás eredményének megismerése után), egy valóságos kórkép volt. A döbbent dühtől, (a mesterkélt visszafogottság ellenére) szinte reszketett az az ember. Lehámlott a magabiztosság álarca, láthattuk a félelmet, a dühöt és a nemtelen bosszúvágy vegyes érzéseit rajta. Egy pillanatig nem szabad hinni neki, amikor együttműködésről beszél!! Az önkormányzatokból az összes fidesznyiket ki kell szórni, különben egyetlen nyugodt pillanata nem lesz az ellenzéki polgármestereknek és stábjuknak sem! Részükről csak rombolásra, akadályoztatásra számíthatnak. Ne legyenek illúzióink!

Villon írta...

Orban ugy fel a tomegtol, mint az ordog a tomjenfusttol. Meg kell neki igerni, hogy minden kicsinyes pitianer bosszura tomegmegmozdulas lessz a valasz. Addig kell utni a vasat amig meleg. El kell kuleni a kulfoldi medianak es Brusszelnek a lancszavazastol es az ukranok buszozasarol keszult videokat. Meg azt a kepet, hogy egy7 3x3 meteres putriban tobb mint 60 ember van bejelentkezve. Es akkor meg folytathatnam... Vagyis a mi kis gazemberunk most vedekezesre szorul. Ezt irgalmatlanul ki kell hasznalni..

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
A rés a pajzson Kapat szavaival élve nem rés, hanem a poklok kapuja.
Nem tudom ide beszkennelni a Nógrádi úr tudósításait, a Te oldaladra egy részét átküldtem,igen a kurdok a törökök elől Afrika északi partjaira menekültek, de Erdogán csapatai ott is üldözik Őket, ez egy majd 2 éves tvtudósítás videója,amit nem felejtettem el,én 25 éve jártam filozófia szakosítóra, nem tudom, ez mennyiben nyom a latban arra vonatkozólag, hogy a ténykérdések mellett le lettem szólva.A lakmusz papír az Attila, a pamplónai bikaviadalon a bika nem fut olyan gyorsan, mint ahogy az Attila rámrongyol, ezzel aztán mindent megmondtam a hozzászólók témaismeretéről.A lényeg az összhangzattan, aki nem az Ő véleményüket harsogja, annak még az 1x1 tudását és megkérdőjelezik.
Azt hiszem, mostanában megint hanyagolni fogom ezt a "BÉKE TÁBOR"-t, mert nem sokkal különbek,mint a falusi kutyák, ha egy idegen elindul a felvégről az alvég felé, a kutyák már ugatják, pedig még oda sem ért.Ennyit az egészről,itt sose lesz más, mint kakofónia.Sok örömöt egymásban,összeilletek!
Majd a Kapatot kérem, magyarázza el Attilának, a kakofonia mit jelent, semmi köze a kakához, amire Attila gondol, aki úgy rázta le magáról, hogy a barátomnak neveztem, mint kutya a vizet.Igaza volt,nem a barátom, ahhoz nagyon alacsony.
A bokáimhoz sem ér fel.

stirlitz írta...

KE
Kerpel-Fronius Gábor is elindult az előválasztáson mert momentum jól szerepelt.
Kérdezd meg viktorka haverját a kurd kérdésről már intézi.
A nagy illiberális demokratát

Kovács Erzsébet írta...

Stirlitz-nek
Kösz, hogy megszólítottál.
Az ember végső elkeseresedésében kérdez meg olyan embereket, akikt a szíve szerint barátjának tgondol, még ha a vélemények nem teljes azonossága okán ez egy egyoldalú kapcsolat.
Ha csak hallgat az ember, és várja, majd csak jobb sorsra fordul a világ, az elmúlt évszázadok során nem sok jót hozott a mi népünknek sem.
Az értelmes emberek még ellenkező érdekek mellett sem adhatják fel az emberi beszéd
fontosságát, ha csak arra gondolsz,én mit gondolok, sose tudod meg, csak ha szóba állsz velem,megkérdezed, mi a véleményem, válaszolsz ,és én meghallgatva, átgondolom, hogyan kerülhetnénk mindkettőnk megelégedésére egy jobb helyzetbe.Most ez lenne az országban is a fő tevékenység, az eszmecsere.Hogy ne a süketek párbeszéde legyen ...mert amíg egymást áztatjuk és versengve utáljuk, addig elballag mellettünk az idő...
A hallgatás a leg haszontalanabb emberi tevékenység, mert még a lehetőség sincs kihasználva,hogy összefogjunk.Például az ENSZ miért nem változtat a nézetein.miért támogatja a migrációt, a Pupunal küldött Nógrádi tvriport hozzászólásai között nem egy ember írt erről,/2 év,ECHO tv/ ezek szererint a hallásküszöböt érte el, sőt, még az ECHO tv-t is megszüntették, talán még sóval is beszórták a helyét.
A történelmünk során,ha valamilyen nagy külső háborúk és területszerző viták voltak, mindig ráfaragtunk a hallgatásunkkal,mint a gyámolt gyerek felett döntöttek a sorsunk felől Trianon vonatkozásában is....
Ezek a migráns témák nem volna szabad, hogy hidegen hagyjanak bennünket, mert Brüsszel is vakvágányon van a baloldali politikusok,mint a bányalovak húzzák a témát, és az Európai Únió varázsszavát emlegetik, ami egy sohasem volt sohasem lesz fogalomkör.Itt van Lengyelország példája,a magyar embereknek nem közömbös a barátságuk, a V4-ek összefogása és talán most at olasz Matteo Szalvíni mozgalma felnyitja a szemeket és kinyitja a fülejet, hogy össze kell foögniEurópának, míg visszafordíthatatlan dolgok nem történnek.
És Pupu csodálatosan jól tájékozott bölcselő ember, érdemes meghallgatni, amit mond.
És, aki hallja, adja át, egy francia filmparódia filmcíme volt, a háborús ellenállási mozgalom csetléseit botlásait parodizálta ki, mert a jó szándék olykor kevés éles helyzetekben, mint a német megszállás volt a II.világháború alatt.Nevetzgéltünk a filmen amikor gyermekkorunkban a moziban néztük.De mint minden kabarénak megvolt a jelen számára is a titkos üzenete, hogy az embereknek össze kell fogniuk,beszélni kell egymással,mert a külső ellenséget nem lehet eléggé időben felismerni.És az információk áramlásának még ma is a fő eszköze, az emberi hang.Nem csak anyagában, minőségében is.Én ezt szeretném,ehhez a legjobb házigazda az általunk imádott Pupu, aki teret ad, fórumot.Ne rongáljuk az idegeit, ha már itt vendégeskedhetünk az Ő internetes asztalánál.Becsüljük meg Őt, egymást és saját magunkat.Ez a vox humána.Vágyálmom.

Villon írta...

Erzsebetnek... Voltak egy paran, akik a "mondanivalodat" a logikadat es a rogeszmedet es a lelki seruleseid kritizaltak. Szamon kertek toled, hogy az igereteid nem tartod be.Felek attol. hogy akit megdicsersz ennek nem orul maradektalanul.A "kommunista" tovabbkepzesed legalbb annyit er mint Orban hazugsagai.Ez a blog szerintem, es amint emlitettem masok szering is tobbet erdemelne....

PuPu írta...

Ez a blog egy olyan felület, ahol te is, mások is - Erzsike is - nyugodtan elmondhatja a véleményét, akkor is, ha vannak, akik nem értenek vele egyet.
Merthogy csak a vélemények ütköztetése visz előre, és ha mindenben egyetértünk, az egy politikai álláspont kialakításánál nem vezet sehova.
Egy kézzel nem lehet tapsolni...

:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Villonnak:
Van egy örömhírem számodra,Téged soha nem foglak megdícsérni, ab ovo nincs miért.

Pupunak:
Igazi úri ember vagy.
Sajnálom, hogy nem vagy a kertszomszédom, milyen frankón elbeszélgethetnénk itt a kertásás közben a világ folyásáról,csak a varjak kárognának bele néha a mondandónkba.

Hogy itt a Villon színvonala könnyedén vijjoghasson, tisztelettel kilépek e körből,mert én már itt túlfeszítettem a húrt így 76 évesen egy ismeretlen embert barátomnak merészeltem nevezni.Hát, ami azt illeti , ezen akár lehetne nevetni is.

Azért kicsit elszégyeneltem magamat, mert olyan emberekkel akartam véleményt cserélni, akik bizony nagyon nagy szegénységben vannak ami a szellemi szárnyalást illeti.Itt a szüreti taposókádszerű leprázást nem tudom elfogadni.És igaza van Pupunak, egy kézzel csak ütni lehet.És egy lábbal csak rúgni,mint ahogy Attila már felkészült a lejő tetején.Mit lehet itt tenni, ha itt csak erre van igény.

És, hogy tehermentesítsem az általam imádott Pupu blogoldalát, aki mégis véleményt kíván rólam nyilvánítani itt teheti meg:
Emami Bácskai Béláné facebook.com
kovacserzsi@88gmail.com
06209437367

Isten veled, Pupu! Jó volt itt lenni Veled!Szép napot! Erzsi

1970 írta...

Kedves Kapat!

Pontosan emiatt vagyok rendkívül szkeptikus az elkövetkező időszakot tekintve.

Attila írta...

Üdv!

Így van Pupu! Ez az oldal vélemény nyilvánításra való amibe belefér a kritika. Van, aki ezt nem tűri, mert mindenkinél okosabbnak tartja magát. Az sem baj, csak ne kezdjen el személyeskedni. Pedig a foximaxi emlőin nevelkedett valaki ezt tette és teszi továbbra is Erre még csak nem is fogok reagálni, pedig lenne hozzá kedvem, tehetségem.

Attila

góbé írta...


Persze-persze, tényleg azért is jó itt, mert szabad a levegő, a lélek...és persze a vélemény...
És ha már vélemény: Bájos üzenete van annak, hogy "nagyjaink" végre ezer év után felismerték azt, amiről itt a blogon 4-5 éve beszélünk !!!
A párokon átivelő, megmég a jobbikat is el-, meg befogadó összefogás, hogy-hogynem frenetikus eredményt hozott. Hozsánna !!! Remélem a dolog kifutása is jó lesz...

Sajnos nagyon igaza van Lendvai Ildikónak, ez csupán egy lehetőség, mellyel nem csak érdemes, de kell is élni.

Más: Erzsikém, Egyetlenem ! Hiszed-avagy nem,most is - lehet kár hogy csupán 3 hónapig birtam, - de tényleg most is csak a jobbitó szándék vezérel.

A foxi-maxin nem tanitottak formális logikát !?!
Hogy földrajzot nem, az nagyon látszik...( ugyan hogyn kerülnek szir menekültek a török határ mentéről É-Afrikába, 1000-1500 km-re, 3-5 országhatáron át ??)

Te ! Megszavaztad saját bevallásod szerint, a haza üdve okán azt az orbánviktort, aki szembemenve az Európai Unióval, arra bátoritotta Erdogán barátunkat, hogy a talán konszolidálni látszó Sziriába sereggel betörjön, kiújoljon a káosz, akár újabb menekült hullámot is inditva. Erdogánunk meg megorrolás esetén meg azzal fenyegeti Európát, újra megnyitja a határokat a menekültek előtt !

Félelmetes hogy képtelen vagy észrevenni, kedvenc, megszavazott, "honvédő" orbánod, mint egy falat kenyeret, mint a messiást, úgy vár egy újabb durva menekülthullámot, csakhogy bizonyithasson NEKED is, hogy majd jól megvéd. Addig meg kinjában tököl, meg sorosozik...

Az sem vet rád jó fényt, hogy félelmetes nyelvcsapással hozsannázod PuPu-t, de lealázod azzal, hogy oda sem figyelsz arra mit is, miről is ir...
Megpróbálkozhatnál némi szövegértéssel-értelmezéssel az eggyel korábbi posztja vonatkozásában:

" ORBÁN MIGRÁNSOKAT GYÁRT " 2019.10.10. ........... Sok sikert, drukkolok Neked..., nemkülönben érdekelne mit is szürtél le a posztból...






Attila írta...

Na még egyszer, hátha lesz valami reakció.

Kedveskéim!
Ti egyáltalán nem vagytok kedvesek.
Valószínűleg felhagyok a szellemi továbbképzésetekkel, mert már átcsúsztatok a léc alatt, a kritikátlan Soros imádatotokkal.
Míg itt a muslincákat hajszoljátok egymásra vagy egymás elől,- a mondandótok kicsinységére utalok ezzel - agyilag képtelenek vagytok felfogni, hogy itt Európa elrablása folyik, mert itt és most erről van nagyanban szó.
Aki még mindig nem érti, nem érti - a ma esti híradóban látható volt egy világra szóló kampány, ami svédországból induló a diákmozgalom, melyet a Soros bujtogat és pénzel hátulról, és a klímaváltozásra,annak álorcája mögé bújva a migráns támogatás világraszóló dömpingjét akarja megvalósítani a ma élő felnőtt társadalmak gyermekei unokái által.A fiatalok által akarja a vén szemét minden eddigi rendszer alól kihúzni a jog által biztosított rendet.A bezúduló migránsok azt ordibálják Francia országban, hogy Francia ország nem a franciáké---Mi ez kéremszépen, ha nem egy revolúció, forradalom?És ez egy fiatalkorúak ellen elkövetett gyalázatosság, egy politikai pedofília,
a CEUIZMUS -nak az elmebaj határait súroló agyi eltévedelyedése, amikor a milliárdos elmeháborodásában már a diákok sokaságát forditja a szülők generációi ellen..országhatárokon átívelő megrontás.
Most aztán kedveskéim jöhettek ti itten akármilyen avitt érvekkel.
Itt a Soros szemétsége az eddig még soha nem látott tömeges gyermekrontás esetét követi el,államok és országok ellen .Mert van az a pénz, amiért vagy amivel nem csak a mi életünket, de még az unokáink unokáinak az életét is megrontja a vén szemét...
De aki elhatározta, hogy Ő már pedig a Gyuri bácsit isteníti, az Ő emlőjén hízik és gyarapodik,ki tudja milyen hamis tudat okán, azzal már nem nagyon lehet mit kezdeni.
Elég lenne, ha mindenki a saját unokájának elmondaná, hogy ez a spekuláns egy szemérmetlen számitó vén marha, és elmagyarázná a saját gyermekének vagy unokájának, hogy akinek a sok rabolt arany egy hamis hatalmat, a pénz uralmát a kezébe adja, az még egyáltalán nem biztos, hogy egy igazi tisztességes ember, sőt, egy még soha sem volt ártó féreg, aki a Mengelét és a többi auswitzi kegyetlenkedőt túlhaladó ártó , a pestist is túlhaladó féreg.
A bajok nem nevén nevezésével kezdődik ez a szellemi szodómia.
Ébredj, Európa!
Bár ez a világraszóló kampány már úgy ki lett tervelve, hogy ezt csak akkor lehetne megállítani, ha mindenki megállna, és egy lelki meakulpával beísmerné, hogy Ő maga is tudta,miről van szó. csak egy gyáva szar alak, és nem meri azt mondani, bocs, de én is egy kicsit vagy inkább nagyok hülye vagyok, és nem engedné, hogy a fiatalságot is, a jövő népességét is egy szellemi és fizkai megsemmisülébe hajszolja egy vén bolond, akár mennyi pénze is van.Mert Ő akar lenni az Európai Egyesült Államok feje.A vén hülye.Minden eurócentjéhez az elhalt zsidók vére tapad.

Én ennél többet nem tudok tenni,mint a szegény szabóinas a meztelen király udvarában, hogy megmondtam , a vén szemét politikai pedofil a világ megrontásán aktivizálja magát.

Minden relatív.
Ti tudjátok, a belsőtök, a szívetek mélyén az iránytű merre mutat.
Persze, ha eurócentekkel vannak alápöckölve, az íránytű nem a jó irányt mutatja.
LELKETEK RAJTA! HA VAN MÉG EGYÁLTALÁN LELKETEK.
EZ VAN, HA HÜLYÉK VAGYTOK, TI FELNŐTT GYEREKEK!
2019. május 22. 0:15

Nem kommentálom, minek is?! A hsz önmagáért beszél.

Én csak egy egyszerű földhözragadt mérnök vagyok, aki képtelen filozófiai magasságokban szárnyalni. Nagy hiányosság ez bizony, de már nem fogok változtatni rajta.

Attila

Promenad írta...

Csak egyetlen kérdésem lenne :
vajon hogyan tud gátat vetni az uj főpolgármester a stadionépítési örületnek,valamint annak,hogy lassan már nem lesz olyan sportesemény,aminek ne a szerencsétlen fóváros adna otthont ?
Megnézi e,hogy ugyan mennyibe is van nekünk ez az értelmetlen gigantománia ?

Névtelen írta...

Azért tudott az előző rendszer olimpiai bajnokot, ez pedig k$rvapecért csinálni borkaiból, mert mindkét lehetőség benne volt. Ő döntött, megalázva a választóit, a családját és elsősorban saját magát. Nem áldozat, hanem ragadozó.

talalom írta...

Attila! Eddig azt gondoltam, a mérnökök racionália emberek, akiknek nélkülözhetetlen a logika. Úgy tűnik, tévedtem, a Te esetedben legalábbis.
És igen, Franciaország nemcsak a franciáké, hanem pl. az enyém is. Ahogy London, München vagy Graz nemcsak az angoloké, németeké, osztrákoké, hanem pl. az odamenekült több százezer magyaré is. Pedig ők nem is bombák, "csak" szellemi, lelki gyúanyagok miatt kerestek új helyet Hazánkban, a Földön. És attól nem szeretem kevésbé a Balaton felvidéket, a zalai dombok szelíd hajlatait, vagy éppen a pesti utca pörgését, mert egy francia, egy olasz - netán, oh irgalom atyja ne hagyj el - egy kurd vagy afgán menekült is meghatottan legelteti a szemét a nekem oly értékes tájakon. (Szebb tájai tán léteznek a Földnek - de számomra értékesebbek nem.)
Az meg különösen aljas, aki egymás kinyírására uszít, ahelyett, hogy arra ösztökélne: férjünk meg egymással békében,mielőtt még kirúgnánk magunk alól mindannyiunk otthonát: a Földet

Villon írta...

Attilanak.
Senki nem tokeletes minden "tudomanyban".Ettol meg valaki lehet "rendes" ember. Amit it fent ideztel, nalam is, meg masoknal kiverte a biztositekot, Ui; En a lelki serult primitiv bofoges szinvonalu siramnokat nyavikolast es propagandat es midezt filozofiara hivatkozva, a "filozofia" meggyalazasanak fogom fel. Az meg csak hab a tortan, hogy egy alacsony szellemi szinvonalu valaki, ki akarja oktatni azokat, akik intelligenciaban fenyevekkel folotte jarnak.ui; Gondolom tobben egyetertenek avval, hogy a "velemeny" nem helyettesitheti az "erveket".Tisztelettel....

Attila írta...

T. talalom!

Ezt nem értem kristálytisztán! Kifejtenéd kissé bővebben?

T Villon!

Az természetes, hogy mindenhol akadnak hiányosságok. Ezt a kioktató, mindenkinél okosabb stílust nagyon utálom. Nem különben azt, h Erzsébet szinte minden egyes megjegyzését Pupu dicsőítésével kezdi. Nagyon szervilis.

Attila

Joszi írta...

Döbbenetes, hogy ezt a migrans baromságot e elmevel bárki megeszi.Erzsike , azon a marxista egyetemen, ahova én is jártam, azt tanítottak, hogy semmit sem szabad , elfogadni a nélkül, hogy ne kérdeznének ra ujra és ujra a valóság tartalmára..Ennek a Sorosozas nak pedig nulla a valóságtartalma.Attol, hogy Attila meg zsido ért is kever a receptje, nem lesz valóság, csak undorítóbb , kis zsidózás sál fűszerezve.Az egész pusztán orbanek kitalációnak, pont azonos hitlerek zsidózás A-val, egyszerű htatalomtechnikaigyuloletkeltres.

góbé írta...

Bevállalva hogy szabályt szegek, fontossága és tanulsága miatt mégis bemásolom....
...Nem csak Erzsikének...:

“...Gyalázatunk vissza fog hullni ránk.
Napok óta erre gondolok, ahogyan nézem a híreket Észak-Szíriából. Nézem kurd ismerőseim fotóit a közösségi médiában, a képeket a halottakról. Nem sokáig vannak fent ezek a képek, mert az algoritmus kiszűri a vért és az erőszakot, és letiltja őket. Nem szeretik látni az emberek.

Kétségetek azonban ne legyen: vér és ölés zajlik most Észak-Szíriában, európai ésszel szinte felfoghatatlan szinten. Égnek a kurd nagyvárosok, civilek ezrei menekülnek az ágyúzás, légicsapások és az utcáról-utcára zajló lövöldözések elől.

A kurd önvédelmi erők pedig reménytelen védekező háborút folytatnak - ellenünk.

Azok a kurdok, akiket 2014-ben még az európai civilizációnak a megmentőjeként ünnepeltünk. Azok, akik az egyetlen népcsoportként a térségben meg tudták állítani és visszaverni az Iszlám Állam nevű halálszektát.

Helyettünk ontották a vérüket, mi pedig modern kütyüket adtunk nekik érte cserébe. Na, nem olyan modern kütyüket, amivel meg tudnák védeni magukat, de ahhoz elegendőket, hogy harcoljanak a különböző szélsőséges csoportokkal.

Önként harcoltak értünk és az érdekeinkért. Azért, hogy a világ egyáltalán tudjon arról, hogy vannak olyanok, hogy kurdok.

Míg tőlük alig száz kilométerre a nőket élő állatként adták a pénteki nagy piacon, addig az észak-szíriai kormányzat forradalmi emancipációt hirdetett. Törvényben írták elő, hogy minden társadalmi pozícióban 50%-os helyet kell fenntartani a nőknek, és a közel-keleti társadalmakban szinte egyedülálló módon létrehozták a női hadosztályokat, akik bátrabban és büszkébben harcoltak, mint a férfiak.

Többet tettek a női emancipációért a világban, mint bármelyik európai femnáci. Nem látszatproblémákon szájkaratéztak, egyszerűen átkapcsolták a patriarchális társadalmukat.Ezt pedig bárki láthatta, aki elment Rozsavába.

A legfontosabb szövetségeseink voltak a térségben. Egy nép, ami szét van szórva Irakban, Szíriában, Törökországban és Iránban, aminek sosem volt saját országa. Élni akartak, önrendelkezést. Azokat a dolgokat, amiket mi alapvetőnek tartunk.

Észak Szíria lett a kurdok mintaországa. Sikeresen integrálták az arab törzseket is.

Öt éven keresztül hitegettük őket, hogy a kiontott vérük nem lesz hiába, hogy emlékezni fog rá a világ.

Nos, hazudtunk.

góbé írta...


folyt:

A NATO vezetője, az Egyesült Államok elnöke megegyezett a törökökkel, hogy kivonulnak Észak-Szíriából, hogy Erdogan azt csináljon velük, amit akar.

Kisebb áldozatnak tűnik ez, mint a szövetségen belül konfrontálódni a ,második legnagyobb katonai erővel. ( Törökország...)

Pontosan tudtuk, mit akar Erdogan. Senki ne merje abba ringatni magát, hogy döntéshozóink nem voltak tisztában azzal, miről határoztak.

Erdogan etnikai tisztogatást végez Szíriában, hogy a Törökországban élő hárommillió menekültet oda tudja telepíteni, és ezzel megszüntesse a kurd konfederációt.
Megölik a kurdokat, otthonaikba pedig arabokat költöztetnek be, nyelvüket betiltják, tanáraikat, melyek mindezt túlélik koncentrációs táborokba hurcolják.

Ezt pedig mi, vérforraló cinizmussal nézzük végig. Csodát ne várjunk: a kurdok el fognak esni. Az Eufrátész vörösleni fog a vértől.

Nem lennék meglepve, ha tíz éven belül kurd önkéntes merénylők robbantgatnának szerte Európában. Valószínűleg én is ezt tenném, ha tudnám, hogy kik határoztak úgy, hogy hagyják, hogy miután értük harcoltam a szemem előtt végezzék ki a családomat, irtsák ki a falumat. Valószínűleg semmi mást nem akarnék, csak minél nagyobb pusztítást okozni azoknak, akik ezt tették velünk.

Ez pedig a NATO. Kényelmes azt mondani, hogy nem mi voltunk, hanem Törökország. De, mi voltunk, mi is tagjai vagyunk a szövetségnek. Engedtük az egyik tagállamnak, hogy pogromot és népirtást csináljon, ugyanúgy hagytuk, hogy ez megtörténjen, mint a holokausztot is hagytuk.

A teljes felelősség a miénk. Sosem fogjuk lemosni a szégyent. Sosem fogjuk tudni jóvátenni. Történelmi igazságtalanságban veszünk részt, és a vér a kezünkön Istenhez kiállt.

A gyalázat vissza fog hullni ránk..."

Kapat írta...



Kedves 1970!

Valóban komoly probléma, mi lesz "az elkövetkező időszakban".
Azt hiszem az öröm pillanatai után ez jut először eszünkbe. Azt már tudjuk, kikkel állunk szemben. Egy maffiamódszerekkel megszervezett gépezettel, olyan gátlástalan alakokkal, akik szorult helyzetükben mindenre képesek.
Valami biztató elkezdődött, most kellene a társadalomtudósok, közgazdászok, tudós társaságok együttműködő segítsége.
Igen sok tisztességes, akár konzervatív szemléletű ellenzője is van Orbánék garázdálkodásának, az ország tönkretételének.
Többen közülük rendszeresen hallatták hangjukat. Gondolok itt pl. (természetesen a teljesség igénye nélkül) Mellár Tamásra, Petschnig Mária Zitára, Bod Péter Ákosra, Békesi Lászlóra, Várhegyi Évára, Balázs Péterre, stb. Kitűnő jogászainkra, akik rendszeresen megvilágítják az alkotmányellenes törvénytelenségeket, társadalomtudósainkra, akik függetlenül politikai nézeteiktől a tisztesség pártján állnak, akiknek Magyarország, gyerekeink, unokáink jövője fontos. Szeretnék bizakodni, hogy feladatuknak tekintik a kedvezőnek ígérkező folyamatok segítését. Tisztességgel, tudományuk hasznosításával!

1970 írta...

Kedves Kapat!

Én sajnos rendkívül szkeptikus vagyok e téren, ismerve a hazai - mindenféle - elit erkölcsi hozzáállását a dolgokhoz. Pl.: A sportelit egy szót sem szólt a Borkai ügyben. Senkit nem zavar közülük, hogy ugyanazt az olimpiai életjáradékot veszik fel, amit ez az ember? Nincs egy gerinces köztük, aki azt mondja, hogy addig nem veszem fel, amíg ez az ember ugyanezt megkapja? Tán csak nem ugyanezt csinálja a többségük, miközben fennen hirdeti a "család szentségét"?!
Más:
"Talán Demszky győzelmének estéjén örültem annyira közéleti eseménynek, mint október 13-án este, amikor Karácsony Gergely győzelméhez gratulálhattam."
https://merce.hu/2019/10/14/koszeg-ferenc-orban-a-volokalamszki-orszaguton/
A "jó öreg" Kőszeg Ferencünk írta ezt a napokban, és ettől nekem borsódzni kezdett a hátam. Vannak fenntartásaim Karácsony Gergellyel kapcsolatban (pl.: mind a mostani, mind az országgyűlési választások előtti napokban mondott kapitális ostobaságokat, teljesen átgondolatlan módon), de ő jelentette az egyetlen garanciát arra, hogy ezt a tősgyökös bunkót (https://index.hu/belfold/tarlosvsmdf0/) el lehet küldeni végre a főpolgármesteri székből. Csak remélni tudom, hogy nem fog az egykori liberális rendszerváltó elit rátelepedni az új fővárosi vezetésre. Vagy a kerületekre...
A "tudós társasággal" kapcsolatban is vannak gondjaim. Az MTA szétveréséhez is simán asszisztáltak, de a felsőoktatásban is botrányos folyamatok zajlanak.
Persze, van köztük értelmes figura (pl.: Vértes András), akinek a véleménye épp azért mérvadó, mert nem változik óránként, épp ezért hiteles. De a nagy többség számomra leszerepelt, sajnos.
Talán az öreg Moldova véleményére lennék kíváncsi. Hogy látja most a jövőt?
(Az ország vezetését hagyjuk, hiszen jól leírtad, milyen alakokról van szó. Nézd meg, mit művelnek a Borkai ügyben! Mi ez? Hol vannak a fennen hirdetett alapvető erkölcsi elvárások? Kilép a maffiaklánból, és azt gondolják, ezzel lemosták magukról a mocskot? Ennyi az egész? Novák "Kotkoda" Katalin asszony számára is ezzel el van intézve a dolog??? És Győrrel mi lesz? A városon ott marad a bélyeg? Arra már magasról teszünk?! Ocsmány, hányingerkeltő, gusztustalan az egész.)

talalom írta...

T. Attila! Hsz-nek hosszú lenne, kérlek,kérdezz konkrétan. De Góbé hsz-e a magyarázat egyik része.

Attila írta...

T. talalom!

Az egyszerűség kedvéért bemásolom mire gondoltam.

Attila! Eddig azt gondoltam, a mérnökök racionália emberek, akiknek nélkülözhetetlen a logika. Úgy tűnik, tévedtem, a Te esetedben legalábbis.

Ezt nem értettem kristálytisztán. Kibontanád?

Attila

Kapat írta...

Kedves 1970!

Okos, reális érveiddel szemben semmit sem tudok ellenérvként említeni. Egyszerűen arról van szó, hogy a nálam is elő-elő bukkanó szkepticizmusomat háttérbe szorítva megpróbáltam egy kis fénysugarat látni a történtekben.(talán nem alaptalanul!)
Teljesen önzetlenül gondolkodó embereket nagyon ritkán találni a politikában. Akik mégis belecsöppennek, megismerve annak álságos, többarcú természetét, igyekeznek minél előbb menekülni a politikának nevezett szemfényvesztésből. Csak vágyaimnak adtam hangot azzal, hogy általam sokra becsült, nagytudású és önzetlennek vélt emberek kezében szeretném tudni az ország politikai irányítását.
Tudom, ez ellentmond előző vélelmemnek, de már olyan nagy szüksége van az embernek egy kis reményre, mert ami most van, nem maradhat így. Ezt biztosra veszem, csak szeretném sürgetni a jobbító folyamatokat.
Vértes Andrást én is sokra tartom, valóban hiteles személyiség.
Győr problémáját oldják meg a győriek. Ha nekik ez a bélyeg nem teher, az a város szégyene!

1970 írta...

Kedves Kapat!

Igazad van: önzetlenül gondolkodó emberek nagyon ritkán vannak a politikában. Akik ilyenek azokat nagyon hamar kinyírják, vagy - ha hosszabb ideig hatalmon tudnak maradni - utólag - jellemzően haláluk után - kígyót-békát kiabálnak rájuk. Azok, akik számára a hatalom egyedül a saját maguk és maffiakörük zsebeinek teletömködése miatt fontos.

sphagin írta...

Ez az ökör Attila nagyon el van tévedve !

Elárulná, hogy mi a fészkes fene érdeke lenne Sorosnak, vagy bárkinek az EU migránsokkal való elárasztásához ?
Melyik ország olyan marha, aki feladja a saját önrendelkezését és csak azért, hogy orbánnak és persze Attilának igaza legyen, mindenáron migránsokat, bevándorlókat akarna a saját helyére betelepíteni !

Van ilyen marha népség ?

Hogy a jóistenbe képes ekkora marhaságokat bevenni egy mérnökember ?
Mert egy analfabéta még csak, csak.

Milyen jogon feltételez egy ilyen sehonnai ostoba ember az ellenzékről olyan marhaságot, hogy saját magát és a családját feláldozva a migránsokat akarja előnyben részesíteni az övéivel szemben ?

Egyszerűen elképesztő az az ocsmány gondolat, ami ilyet feltételez bárkiről !

Attila !
Vedd tudomásul, hogy az itteni embereknek is legalább olyan fontos a saját hazája, mint neked és te sem vagy semmivel sem különb, még akkor sem, ha ökörségeket gondolsz másokról !

Szóval : Elmész te a sunyiba !

Attila írta...

Csak utánad kedves Sphagin!

Ugyanis ezt a bejegyzést nem én tettem, hanem Kovács Erzsébet.
Csak a rend kedvéért nem írtam ki a tettes nevét, mert akkor nem jelent volna meg. Volt rá példa.
Azt nem gondoltam, hogy vannak itt 0 memóriával és IQ-val rendelkező személyek és ebben bizony nagyot hibáztam.
Ostobaságod határtalan, mert többen voltak akik felismerték Erzsike hozzászólását, csak te nem.
Javaslom dátum alapján nézz utána. Most 22:05-kor még olvasható a "LÁTOGATÁS A VELENCEI TÜKÖRNÉL" blogban. 2019. május 13.

PUPU! Légyszíves ezt beengedni.

Köszönöm: Attila

PuPu írta...

Uraim, ha lehetne ne egymásról mondjunk véleményt, inkább a témát feszegessük!
Attila, én mindent be szoktam engedni, ami a kulturált viselkedés keretein belül van, beleértve ebbe a nőkkel szembeni kötelező tiszteletet is...
:O)))

sphagin írta...

Kedves Attila !

Ha már voltál olyan szíves, hogy más írását propagálod, akkor ne csodálkozz, hogy ebből rád is ragad egy kis fröccs!
Magyarán mondva, köszönd magadnak az egészet, az óvatoskodásod miatt.
Ami engem írásra késztetett, az a szerintem válasz nélküli vádaskodása a jobboldalnak, a "migráns barát" ellenzékiekkel szemben.

Itt nem a te neved a lényeges, mert nap mint nap találkozunk vele és én még nem találkoztam olyan írással, amely ezt kellően visszautasítaná.

Igen, kb. olyan szinten, mint ahogy írtam is !

Ehhez nem szükséges memória, mert ahogy írtam, nap, mint nap találkozni vele, de még IQ sem, mert egyszerűen képtelenség ekkora marhaságot feltételezni bárkiről !

Az, hogy te lettél ennek az áldozata, azt köszönd magadnak és az óvatoskodásodnak, Úgy, hogy megérdemled !

Azt azért el kell ismernem, hogy a szöveg egy kissé homályossá tette a látásom és eszem ágában se volt másra tippelni, mivel eddig még nem tapasztaltam hasonló megfontolásokból fakadó írást.

Egyetértek PuPuval, hogy a témát feszegessük és, ha nem akarsz személyeskedéseket generálni, akkor te se tedd azt és minimum ne legyél kétértelmű, ne bújj mások mögé !
Én is ezt tettem !

Bár végén elküldtelek a sunyiba, de ezt tekintsd az általad eltitkolt nevű célszemélyre vetítve és mindjárt jobban érzed magad.
Ehhez még IQ sem kell.

Remélem a tanulságot levonod, mint ahogy én is, bár a szándékos megtévesztést nehéz elkerülni és úgy látszik, hogy ehhez nem vagyok elég rafinált.

Üdv Sphagin.

Attila írta...

Üdv!

Szánalmas! Ennyike!

Attila

1970 írta...

Kedves sphagin!

Általában hasznosabb és tisztességesebb egyszerűen elismerni saját tévedésünket ("bocsánat, elnéztem"), mint értelmetlen módon csapkodni és vagdalkozni.

sphagin írta...

Kedves 1970 !

Általában igazad van, csak amikor nincs általában, akkor nincs igazad sem !
Annál is inkább, mert elismertem és meg is indokoltam, hogy miért néztem el a dolgokat.
Sőt, Attila, maga is elismerte, hogy szándékosan tévesztett meg.

Ami azt illeti, hogy amit te csapkodásnak vélsz, azt jó lenne, ha értelmeznéd is és akkor nem írnál ilyen marhaságokat!

Persze, vedd ahogy akarod, engem a saját véleményem érdekel, amiben igazam van, úgy érzem.


sphagin írta...

Kedves 1970 !

Amit te értelmetlen vagdalkozásnak vélsz, az általában igaz, csak, hogy amikor nem általában van, akkor bizony az sántít !

Az elnézést elismertem az írásomban, bár Attila sem tagadta, hogy szándékosan tévesztett, azért, hogy az írását befogadják-
Tény, hogy ez nekem eszem ágába se jutott és mint, ahogy írtam, a tartalomra koncentráltam !

Amit tehát csapkodásnak és vagdalkozásnak vélsz, azt illene értelmezni és megfelelően elismerni, nem pedig okoskodni az egészen.
Persze megértelek és bocsánatot kérek, hogy ilyen magasságokba bele mertem ütni az orromat, mint a ti társaságotok, ígérem többet nem fog előfordulni.

Minden esetre a hasznosságról és a tisztességről nem kérek kiokosítást, pláne tőletek !

sphagin írta...

Attila !

Ha már szándékosan tévesztesz meg az írásoddal, akkor utána nem illik nagyképűnek lenni, hanem a saját felelőséged tudatában illene viselkedni.

Ennyi IQ azért szorulhatna beléd !

Ennyike !

Attila írta...

Kedves 1970!

Hagyd, felesleges!

Attila

1970 írta...

Kedves sphagin!

Ismétlem, ne csapkodj és vagdalkozz, hanem gondolkozz egy kicsit!
Hidd el hasznosabb, mint értelmetlenül ragaszkodni a tévedésedhez.

góbé írta...


Uraim !

Ez olyan meddő, hogy sehova sem visz! Beszéljünk inkább a nőkről ! ( Cseh-Bereményi: Antoine és Désiré )
Kezdjük azzal, hogy hová lett az okos és gyönyörü Demeter Márta......

Ha már a poszt, az ÚJ IDŐK ELÓSZELE kikerült benneteket...

Pedighát, vannak történések: Kotonszökevényünk elkezdte a kegyes jófiút játszani, miszerint ha a budapestiek nem akarnak ligetprodzsektet, meg atlétastadiont akkor nem is lesz...
Mert ő olyan... Vajon milyen ???

1970 írta...

Kedves góbé!

Ugye, nem veszed kisgömböc egyetlen mondatát is komolyan?! Nevetséges már az is, amikor szólásra nyitja a száját, ugyanakkor szánalmas is az egész színház. Az ország szempontjából viszont az egész végtelenül tragikus:(.