2010. február 15., hétfő

EMLÉKMŰ...

Ma virradóra feliratokat mázoltak a Szabadság téri szovjet emlékműre és leöntötték vörös festékkel.
Az emlékműre a "gyilkosok" illetve "1956" és "árulók" szavakat festették fel az aktuális idióták.
Érdekes emberek vannak, - néha elgondolkodom, hogy talán jobb lenne kényszergyógykezelni őket, mint büntetni.
Igen szánalmas, amikor valaki visszamenőleg át akarja írni a történelmet, megnemtörténtté hazudná viselt dolgainkat, majd elégedetten hátradőlne: micsoda fasza nemzet vagyunk.
Pedig jobb lenne szembenéznünk a tényekkel, a világháborúk során betöltött dicstelen szerepünkkel és ennek következményeivel, - szerintem egyátalán nem baj, hogy van egy emlékmű Budapesten, amelyik a magyar fasisztákat emlékezteti ideológiájuk következményeire.
És a magyar demokratákat arra, hogy hová vezet a szélsőséges eszmék tolerálása.
A szovjet hadsereg vérrel fizetett ezért a néhány négyzetméterért a magyarországi harcok során, és tetszik-nem tetszik egyeseknek, a németek által megszállt országot felszabadította.
Hogy aztán a későbbiekben hogyan fordult a történelem és hogyan lett a felszabadításból tartós megszállás, az már egy másik kérdés, de azt azért szögezzük le: az oroszok nem jókedvükből jöttek hozzánk, - Voronyezsig vittük nekik a meghívót.
Amikor elfoglalták Budapestet, a gettóban összezsúfolt zsidók létszáma 1945 februárjában elérte a 80 ezret , rajtuk kívül az un. védett házakban még hozzávetőleg húszezer ember rettegett a nyilasok razziáitól, melyek sok esetben halállal jártak.
A magyar honvédség vesztesége a háború során 300 000 fő körül volt, a polgári lakosságból háborús cselekmények, a légitámadások és a földi harcok következtében 44 000-en vesztették életüket.
A német megsemmisítő táborokban – valamint kisebb részt a budapesti nyilas vérengzések során – 497 ezer zsidót gyilkoltak meg.
És rengeteg áldozata volt a hadifogságnak, - negyedmillióra tehető a számuk, - ők szintén a magyar politikai vezetés, Horthy és Szálasi  áldozatai.
A polgári lakosság rengeteg szenvedésének is ők az okozói, hiszen nem várható sem kegyelem sem jóindulat attól a katonától, akinek lerombolták a házát vagy apját-gyermekét felakasztották dicső partizánvadászaink, mikor megszálltuk a szovjet területeket.
Szóval kell ez az emlékmű, de nagyon.
Egy időben Károlyi emlékműve volt divatban, most ez és a budapesti Nehru parkban álló Roma Holokauszt emlékmű, meg a dunaparti holokauszt emlékmű, a vascipők sora jött divatba, de öntötték már le vörös festékkel a Kossuth téri sortűz emlékművét és bizonyítandó, hogy a hülyeség internacionális, ukrán nacionalisták a Vereckén felállított, a magyarok bejövetelére emlékeztető műalkotást öntötték nyakon festékkel.
Boldog országok azok, amelyekben a különböző korok emlékművei békésen elvannak egymás mellett, - talán nálunk is van remény erre, hiszen Szulejmán szultán emlékművét egyelőre békén hagyják a hazaffyak...
:O)))

.

Nincsenek megjegyzések: