2010. február 6., szombat

ERŐ...

Az erő velem van!
Ezt mondá legutóbb Lüke Égbenjáró (Luke Skywalker, magyar hangja Orbán Viktor).
És még egy kicsit cizellálta is, - jöjjön - úgymond - a gyenge kormány helyett az erős, legyen erős az ország és legyen erős a paprika is!
Orbán papa annakidején igen jól beleverte fiába az erő és az erőszak kultuszát, - bár sok év telt el azóta, de a tanulékony fiú nem felejtette el a leckét.
Izomból kell a problémákat megoldani, nem mindenféle demokratikus ökörségekkel szarakodni, - hiszen lám, most is az nyert, aki erőt mutatott az utcákon azzal szemben, aki iparkodott betartani a parlamentarizmus demokratikus játékszabályait.
A módszer egyszerű, - neki kell menni az ellenoldalnak, majd amikor az önvédelemből visszaüt, akkor tele kell sírni a világot embertelen módszerekről, kilőtt szemekről, bolsevista erőszakszervezetekről és emígyen belemanőverezve magunkat a kommunizmus áldozatának szerepébe annyiszor ismételgetni ezt, ameddig a zemberekben ezek az állítások rögzülnek.
Mert amit sokszor ismételnek, az egy idő után igazzá válik, -  ez sajnálatos tény.
A nép feje nem káptalan, hogy emlékezzen alapvető tényekre, esetleg emlékezzen a Vezér múlban elkövetett disznóságaira, -a nép különben sem a fejével, hanem a gyomrával és a szívével gondolkodik.
Ha valakik ezerszer elmondják neki, hogy az ország összeomlott és ő tulajdonképpen rosszul él, és hogy teljesítmény nélkül is lehet jobban élni, - akkor a nép hülye lenne nem hinni ebben.
Hiszen akkor neki több és jobb jár és az ország állapota sem tőle függ, hanem egy felsőbb hatalom, - mondjuk egy bölcs Vezér - elhatározásától.
Ki a franc szereti azt hallgatni, hogy a teljesítménye csapnivaló, ő maga adócsaló és egoista, az ország meg balkáni?
Hát nem jobb azt hallgatni, hogy mások az okai az ő - általa a tényektől függetlenül rettenetesnek ítélt - helyzetének?
Cipollánk meg bűvöli a népet és hazudik megállás nélkül.
Nyugodtan meg tudja ezt tenni, hiszen az akció során bizton lehet számítani a magyar médiára, amelyik egynapos szenzációkra szocializálódott, elbulvárosodott és úgy odahagyja a témákat, mint eb a Szaharát.
És addig-addig tárgyilagoskodik, míg elsikkadnak a tények.
És lehet számítani  a  magyar véleményformáló értelmiségre is, amelyik doktrinerségében és finnyás idealizmusában nem lát tovább az orránál, -  a tényeket figyelmen kívül hagyva életidegen elveket kér számon a végsősoron a társadalom önvédelmében eljáró hatalmon.
No, most majd eljön az ő idejük, most aztán lesz nekik egy edzések százain izmolt terjedelmes segg, - nem lesz tovább hiányérzetük.
Félhetnek, nyalhatnak és bólogathatnak, - megérdemlik.
És megérdemli az ország népe is ezt a kóklert,  aki következmények nélkül nézheti sík hülyének őket, és akiben ma éppen megváltót látnak.
Majd megjön idővel az eszük, csak sokba fog nekünk kerülni ez a tanfolyam...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: