2011. június 8., szerda

DRÁGAJÓBOLGÁRÚR…

A rinocérosz vigyázzmenetben közelítette meg Orbán Viktort és elkérte a címet, ahol olyan vastag bőrre lehet szert tenni, mint amilyennel a mi Szeretett Vezérünk gondoktól barázdált ábrázata van huzatolva.
Az ember, aki még nem veszítette el teljesen a hitét abban, hogy talán csak kissé direktben értelmezi a mi Viktorunk a kétharmados felhatalmazást és csak nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy ne úgy játsszon az országgal, mint mikor gyermekkorában a faluszélen a homokba pipiske keretében alkotott, most beláthatja: tévedett.
Tán még Dávid Ibolya találta meg a megfelelő hasonlatot Orbánra: olyan ő, mint a mesebeli kisgömböc, amely gurultában mindent felfal, ami az útjába kerül.
Hát most éppen a Klubrádió került az útjába, amelyik bátran használhatná a hajdani Szabad Európa Rádió szlogenjét: a szabad Magyarország hangja.
Ez a rádió nem egy szennyadó, a hangneme kulturált, teret ad jobboldali véleményeknek is, véleményeket ütköztet és megmutatja a dolgok színét és fonákját – sajnálatosan ma egyedüliként a médiapiacon.
Ennyit sem bír tolerálni a mi saját, különbejáratú bonzai-diktátorocskánk, ennek az adónak pusztulnia kell.
Természetesen nem mondja ki nyíltan senki, hogy ennek politikai okai lennének, hanem áltárgyilagos pofákat vágva pályázatot hirdetnek a rádió által használt frekvenciasávra.
Aztán általuk ügyesnek vélt módon a pályázatot úgy írják ki, hogy a Klubrádió még csak véletlenül se rúghasson labdába, a pályázat ugyanis zenei adóra szól, merthogy abból nálunk szűk a keresztmetszet és nagyon hiányzik a húsz mellé még egy huszonegyedik – ez vélhetőleg reggeltől estig az Orbán-kantátát (van ám ilyen, nem mese ez, gyermek!) fogja nyomni.
Első időkben még nem lesz kötelező a hallgatása…
Félmilliós hallgatótábora van ennek az adónak, akik szeretik, azok még anyagi áldozatot is vállalnak a műsorfolyam zavartalan fenntartása érdekében, és az életük szerves részét képezi, hogy amikor felhangzik Drágajóbolgárúr simogatóan és megtévesztően szelíd hangja, akkor ott hegyezik a fülüket a rádió mellett a konyhákban, az autókban, a portásfülkékben.
Nem másért, csak, mert itt olyasmit is hallanak, amellyel a saját tapasztalataik is egybevágnak, és végre kiszabadulhatnak egy-két órára a harctéri düh légköréből, a nyálcsorgatóan idióta állandó győzelmi mámorból.
Elönti őket a nyugalom, mert itt emberek beszélgetnek egymással és nem kell olyan szürreális marhaságokat hallgatni, mint amilyenekkel Orbán szóvivője látja el a népet.
Az emberek vevők a normális viselkedésre, vevők a nyugodt, békés, kulturált hangvételű vitákra – itt ilyeneket hallhatnak.
Megkérdeztem az anyukám, hogy ő miért vett műsorperceket, hiszen vannak nála gazdagabbak is.
Azt mondta, hogy neki ez a rádió fontos, mert ha ez megszűnik, akkor vele együtt megszűnik a tájékoztatás sokoldalúsága, és ő már élt a Szabad Nép félórák korában -  ahogy visszaemlékszik, nem nagyon tetszett neki.
A Klubrádió egyébként pályázott másik frekvenciára, mikor közeledett a frekvenciaengedély lejárta, meg is nyerte a pályázatot, aztán úgy járt, mint az Operaház frissen kinevezett igazgatója, gyorsan megsemmisítették az eredményt és új pályázat kiírását határozták el, de nem is eredménytelenül – a Klubrádió ezek között a feltételek között akkor sem nyerhet, ha fejreáll.
Ötszázezer ember, ötszázezer hallgató, félmillió választó nem kevés, ez lehet talán az oka annak, hogy Orbán nem akar kockáztatni.
Szerintem pedig éppen ezzel kockáztat, mert nem minden ember olyan idióta, mint azok a zombik, akik minden lépésére ájultan hozsannáznak, vannak még, akik tudják, hogy a szocialisták ilyen lépésre soha nem vetemedtek volna, hiszen Horn Gyula, amikor a Magyar Nemzet éppen dögrováson volt, akkor átsegítette az anyagi nehézségeken.
Az öreg pufajkás tudta, hogy az a társadalom, amelyik nem engedi megszólalni a különféle érdekcsoportok véleményét, az halálra van ítélve.
Helyes döntések csak a vélemények ütköztetésével születhetnek, és aki azt gondolja, hogy csak az ő ügye az egyetlen akceptálható ügy, az együgyű.
Most a helyzet éppen afelé tar, hogy a tavon a kacsák belé akarják fojtani a szót a libákba, de kérdem én, nem az a tapasztalat, hogy egy liba minél nagyobb veszélyt érez, annál jobban gágog?
A Capitolium libái is ettől tettek szert némi hírnévre.
Nálunk a libák még hallgatnak.(A bárányokat megette már Viktor…)
Pedig nagyon meg kellene védeni a mi kis tavacskánkat, a Drágajóbolgárúr névre hallgató intézménnyel és munkatársaival együtt, mert ha nem védjük meg, akkor a következő kanyarban elbúcsúzhatunk Kálmán Olgától is, akkor marad egyetlen napilapunk, ha egyáltalán marad, és nem teszik öt perc alatt tönkre mondvacsinált ürügyekkel kiszabott bírságokkal.
Orbán sarokba szorítja a társadalmat, nem ismer sem méltányosságot, sem kompromisszumot abban a cirkuszban, amelyről azt képzeli, hogy ő igazgatja.
Megkérdezhetné pedig a bohócügyi államtitkárt, és akkor megtudhatná, hogy a cirkuszban azért kör alakú a manézs, hogy az oroszlánok, a tigrisek ki tudjanak térni, ha nem bírják tovább az idomítást.
Ha sarokba szorítanák őket, nem maradna választásuk - támadnának.
Talán érdemes lenne megjegyeznie ezt ennek a tehetségtelen porondmesternek is…


:O))))

14 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Ez nekem is szúrta a szememet, és csak azért nem írtam belőle bejegyzést, mert úgy éreztem, itt elérkeztem a béketűrésem határához. Én is vettem pár percet, pedig hiteleim vannak és a lyukas zsebem mellett minden egyebem is lyukas lassan. Jó volt a Szabad Európa párhuzam, azt juttatta eszembe, hogy mi van akkor, ha ez a rádió kiköltözik, mondjuk csak ide Ausztriába? Volt már ilyen, hogy külföldről hallgattuk a bezavart, recsegő adásokat. S akik még a választások utáni hevületben túlzásoknak gondolták az első felszisszenéseket hős vezérünkről, azoknak ismét mondom: a valóság mindig rosszabb lesz, mint amit előre erről bárki elgondolhat. Orbán ráült egy "országszánkóra", a lejtőn már akkor sem tud megállni, ha akarna, mindenféle szempontból viszi őt már a (saját) tehetetlensége is. Drukkoljunk, hogy rövid legyen a pálya, mert sajnos minket is felültetett. (Van akit jóhiszeműen, többünket némi erőszakkal.)

Névtelen írta...

Azt még nem tudjuk, hogy ki a cirkuszban a bohóc, de azt igen, hogy ki a jellemtelen, gerinctelen, hatalomvágyó törpe!

bulgargyuri írta...

"Természetesen nem mondja ki nyíltan senki, hogy ennek politikai okai lennének, "
Így van, ezt csak te állítod, h az az ok, de legalább rugózhatsz rajta kicsit :D

Névtelen írta...

kinek fog hiányozni a perverz bolgár?

éva írta...

Pupu, a tetszési adataid alapján az ilyen balgagyurik egyre kisebb arányt képviselnek. Lassan nem érik el a parlamenti küszöböt, és IQ-ban is csak 70-el döcögnek.
Csak így tovább!

Puputolvasó írta...

Az ország szégyene lenne egy Ausztriából sugárzott "Szabad EurópaKlub Rádió" de ésszerű határokon belül sokan hoznának érte anyagi áldozatot is, hogy hallhassák. Ott talán / még / nem tartunk, hogy csak zárt körben, lehalkítva kelljen hallgatnunk de az európai demokráciák szégyenfoltja már ma is a magyar médiaszabályozás.

Névtelen írta...

évike hanyas vagy?

PuPu írta...

éva, te egy másik éva vagy?
Lehetne esetleg odaírnod, hogy éva2?...
És te hol látsz itt tetszési adatokat?
Ejnye...
:O)))))

éva írta...

Én a kekec éva vagyok /már írtam: egyszerűbb volt új nevet felvenni, mint az elfüstölt gépem után előkeresni a régi jelszót/. Majd kekecként írom máskor alá.
Egyébként meg Pupu a szöveged alatt van egy tetszik-nem tetszik mező, most éppen 89 áll szemben 4-el, azaz a nem tetszik még 5 %-ot sem éri el (mint parlamenti küszöb).
Névtelen: nem illik egy hölgy kora után érdeklődni! De már nem vagyok naposliba, sőt a pecsenyelibaságból is kezdek kiöregedni Ratkós létemre.

Névtelen írta...

nem az éveid számát tudakoltam.

éva írta...

Névtelen (aki juszt sem ír alá nicknevet)
Nekem a "Hanyas vagyról" mindig az ilyen refrénű monológ ugrik be. Akinek alacsony (az évei száma, vagy más)az persze nem így áll hozzá.
De az IQ-ról sem illik érdeklődni, egyébként meg annyi, hogy kevesen érik meg azt a kort.
kekec

Névtelen írta...

gratulálok, derék emberke vagy, veregesd hátba magad.

éva írta...

Anatómiailag nehezen kivitelezhető javaslaton kívül a bloghoz van hozzáfűzni valód? Vagy ötlethiány miatt személyeskedsz?
kekec

Névtelen írta...

Ez már mindennek a teteje, már így sem lehet más tv-t rádiót hallgatni csak ahol a törpekirályt istenítik. Ezt nem szabad hagyni. Mért nem segit a demokrácia megvédésében az EU.?