2011. június 30., csütörtök

ROHANÁS

Mintha hajszolnák.
Mintha maga is érezné, hamarosan véget ér a dínom-dánomnak, vége lesz a kegyelmi állapotnak, amikor azt csinál a kétharmadra hivatkozva, amit akar.
Mintha attól tartana, hogy felébred a társadalom a kómából, és véget vet a randalírozásnak.
Talán még az is felködlik előtte, hogy mit művelt annak idején Gyurcsánnyal, és attól tart, hogy az általa a társadalomra szabadított szörnyeteg felett elveszíti a kontrollt és vele szemben ugyanúgy fognak viselkedni, mint rettegett ellenlábasával tették.
Jönnek a törvények zsákszámra, valóságos társadalmi konzultáció nélkül, a konzultáció fogalmát megcsúfoló ócska kis trükkök bevetésével.
Mintha a felszámolt OPNI egyik osztálya az Intézet bezárása után, gyógyszerei és szakképzett ápolók nélkül elhatározta volna, hogy együttmarad és jogot fog alkotni - ha már a terápiás gyurmát kicsavarta kezükből a hatalom…
Az alkotmányozásnak nevezett cirkusz jól demonstrálta, hogy mire is számíthatunk.
Egy olyan testülettel belevágni egy ilyen jelentőségű jogszabály megalkotásába, amelyiknek tagja Pozsgay, maga a közröhej, de ezt lehetett még azzal fokozni, hogy Orbán személyesen is beszállt a jogalkotásba.
Ami azt illeti, innen már csak egy lépés, hogy a felépítendő paksi atomreaktor tervein is otthagyja kézjegyét a mi polihisztorunk, aztán legalább megoldódna a magyarság eliminálásának ezeréves problémája.
De lett is itten alkotmány rekordidő alatt, és hogy milyen minőségű lett, azt mi sem tanúsítja jobban, mint az a nagy egyetértés, mellyel minden nemzetközi fórum fogadta.
Igaz ugyan, hogy a kritika csak arra való, hogy legyen mit visszautasítani, jöjjön bár Európa legképzettebb jogászaitól, - mit értenek azok hozzá, meg mi közük is van ahhoz, hogy a mi Vezérünk milyen államot álmodott itt Európa közepére?
Magyarember meg, akire sűrűn szeret hivatkozni a hatalom, csak a vállát vonogatta, merthogy egyrészt azt sem tudja, hogy az Alkotmányt eszik, avagy isszák, másrészt meg azt hiszi, hogy ez is csak jogászkodás, az pedig úri huncutság, amivel neki nincs dolga.
Hát majd most lesz, mert erre az alapra építgeti rá Orbán kedvenc sarkalatos törvényeit, melyek majd részletesen elmagyarázzák neki, hogy mennyire nagy senki ő a saját hazájában, és mennyire nincs neki joga semmihez, ellenben milyen ütemben kell húznia az evezőlapátot a gályán, ha neadjisten a Vezér vízisízni akar.
Normális országokban a jogalkotás komoly szakmai munka, ahol ilyen tevékenység folyik, oda a Lázár-kaliberű jogászokat még táskahordozónak sem engedik be, jelenlétük megcsúfolása lenne a szakmának.
Normális országokban a törvények komoly egyeztetések után születnek, ezekbe bevonják a törvény érintettjeit, igyekeznek kompromisszumos megoldásokat kialakítani, figyelembe véve azok érdekeit is, akiket a készülő jogszabály érinteni fog.
A mai jogalkotás diktátum, az államnak nevezett Orbánviktor elképzelésein alapuló, formailag egy jogszabályra hajzó parancs, amelynek mintája tán a sztálini vagy hitleri jogalkotásban lelhető fel.
A jogalkotás normális országokban- időigényes babramunka, tapasztalt és hozzáértő szakemberek folytatják az egyeztetéseket, aztán a kodifikációt.
A törvény tervezetét ismét megvitatják, esetleg társadalmi vitát is kezdeményeznek a tervezettel kapcsolatban és, csak amikor már minden oldalról megvizsgálva úgy tűnik, hogy jól fogja szolgálni a társadalom érdekeit, akkor kerül csak a Parlament elé.
Nálunk meg Lázárjanó csak beleköp egyet a tenyerébe, aztán belemártja a kalamárisba a lúdtollat, összecsap két-három törvénytervezetet egy délután, másnap már tárgyalja is a Tisztelt Ház, harmadnapra a Nemzet Gojóstola aláírja, negyednapra megjelentethető a Magyar Közlönyben, oszt magyarember már szívhat is azonnal.
De hát ne csodálkozzunk, forradalmi időket élünk, nincs idő a totojázásra, és ha hibázunk, hát hibázunk, ha érdekeket sértünk, hát annyi az érdekeknek, megmondta már Sztálin elvtárs is, hogy ahhol libát vágnak, ott hullik a toll, vagy hogyis…
Nincs időnk, sietni kell, mert ha nem sietünk, még rájön valaki, hogy átvertük az országot.
Hát rohanunk…
Van is valami Ady nevű komcsi költőnek erről egy verse, ott megírja szépen, hogy hova is rohanunk tulajdonképpen…


:O)))

7 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, megint nagyjából egyetértek: egy kivétellel: én nem nevezném rohanásnak, amikor a szakszervezetek most adtak(ráadásul ingyen és bérmentve)3 HÓNAPI HALADÉKOT az irgum-burgumra. Mert a szeptember 29. után majd lesz ez meg az - nem igazán értelmezhető másképp. Tehát ez csak cammogás. Viszont az is régi mondás, hogy "Lassú víz partot mos"
Sajnos a magyar nép többsége alulinformált (mivel információit kizárólag a fidess uralta médiákból szerzi be), tényleg csak akkor fog felébredni, hogy ez az egész fülkeforradalom az ő rabszolgaságba döntéséről szól, amikor a saját bőrén tapasztalja. Amikor ő is megtudja, (amiről a fidess médiákból nem értesülhetett) őt meggyőzték arról, hogy a ceausescu méltó utódjának, a KÁRPÁTOK ÚJ GÉNIUSZÁNAK "önként" felajánlják 1havi jövedelmüket vagy nyugdíjukat az államadósság csökkentésére (ily módon 2-3 év alatt már meg is térülne a MOL kisebbségi részvényére elherdált 500 mrd)vagy amikor az "igazságos" közteherviselés címszó alatt pl a nyugdíjakra is kiterjesztik a 16 %-os SZJA áldásos hatásait, vagy tényleg csak annyi nyugdíjat utalnak, amennyi befolyik: aztán lehetne a nyugdíjfizetés napján jókat izgulni. Persze ezt a kettőt lehet kombinálni is. Nyomorbán személyesen fogja kiszámolni, hogy hány %-al kell csökkenteni az aktuális utalást (vagy a jobbkezére bízza, az még rosszabb) Tehát: Döcögünk (amolyan 4 ökrös szekér sebességgel) a forradalomba. Lassan, de biztosan.

barki írta...

oszt mondd csak, rakosi elvtars tartott-e konzultaciot a publikkal mikor megalkotta a hon imadott korabbi alkotmanyunkat? azt a bizonyos bebetonozottat.

Névtelen írta...

Az "Új magyar SZAMIZDAT online" ismét működik. Titkos, biztonságos a szalai-cenzúra hatáskörén kívül.Cikkek, hozzászólások és elhallgatott hírek közlésére újra nyitva van. http://szamiszdat.com, (nem gépelési hiba "sz" betűvel)

PuPu írta...

Rákosi elvtárs pont olyan konzultációkat szokott tartani, mint Orbán elvtárs, csak ő nem hazudta magát demokratának.
A hőn imádott korábbi alkotmányunknak meg annyi köze van Rákosi elvtárshoz, mint libának a magfizikához...
:O))))

Névtelen írta...

Úgy vettem észre az utóbbi hónapokban az index fórum "polidilin" hogy nem egy fideszes szavazó mély undorát és csalódását fejezi ki Orbán "politikájával" kapcsolatban. Jó lenne ha hozzád hasonló emberek visszatérnének a fórumra és beszállnának a vitába. Most nagy szükség lenne rá. Az emberek többsége nem érti az alkotmányjogi kérdéseket, csak annyit ért, hogy tudott plazma tévét venni, vagy sem.

éva írta...

Indexre csalogató névtelen. Egyrészt tényleg jó lenne több Pupu mindenhol. Másrészt ő tudja, hogy mennyit tud vállalni. Nem sok főállású újságíró ír MINDEN NAP ilyen terjedelemben és színvonalon, mint ő, tehát lehet, hogy idő hiányában nem tud "beszállni a vitába"! Ráadásul a narancskullancsok miatt némi mazochizmus is szükségeltetik hozzá.
Viszont az is igaz, hogy egyszerű emberek által is felfogható tömörséggel és egyúttal élvezetesen kevesen írnak úgy, mint Pupu.
Fő helyen van az állatkerti sétámban (melyet másoknak is bátran ajánlok): Pupu, Varánusz,
Négymadár, Neonbagi fészke. Segít elviselni az elviselhetetlent.
De egyébként azt megtehetnéd, hogy a vitatott témához felteszed Pupu odavágó cikkének linkjét.

Kertész írta...

Szeretem olvasni az Éva hozzászólásait itt is és a másik helyen is.Igaza van, Pupunál jobban senki nem írja le a szomorú valóságot. Igen, a linkek segítségével továbbítani kell ezeket a nagyszerű összefoglalókat még levélben is!Nem véletlen, hogy nő a Pupu követőinek száma.Az egy kicsit zavar, hogy a beirkáló névtelenek késve szólnak a témához, emiatt a reagálások is akkor lehetségesek, amikor már új témák vannak, no de sebaj,ismét el lehet olvasni a bejegyzést .
Köszönet Pupunak az írásokért!