2011. június 22., szerda

kapcsolat.hu

Érdekes fejleményeknek lehetünk tanúi a kapcsolat.hu házatáján.
Az MSZP elnöksége elérkezettnek látta az időt, hogy a baloldal egyetlen valamirevaló portálját kivegye Gyurcsány kezéből
A Táncsics Alapítvány Kuratóriuma megvizsgálta a Táncsics Alapítvány igazgatói, valamint a Kapcsolat.hu Kft. ügyvezetői posztja személyi szétválasztásának lehetőségét.
A Kuratórium új ügyvezető igazgatót nevezett ki a Kft. élére 2011. július 1-i hatállyal Németh Imre személyében.
Gondolom, ezzel a döntéssel Gréczy Zsolt is kiszorult – innen is.
Nemigen kedves az MSZP vezetésének Gyurcsány, innen messziről legalábbis úgy tűnik.
Természetesen részükről ésszerű ez a döntés, nagy kár, hogy a portál messze nem olyan jelentőségű, mint amilyennek azok hiszik, akik most – gondolom – sikerként élik meg a dolgok ilyetén fordulását.
Tulajdonképpen a portál megtette a dolgát, fórumot adott azoknak, akik a Szocialista Párt életében markáns változásokat láttak szükségesnek, és azoknak, akik a pártom kívül ugyan, de egy markánsan baloldali közösséghez szerettek volna tartozni.
Azt ugyan hiába vártuk, hogy a baloldali politikusok élnek majd a kommunikációs felület lehetőségeivel, talán Szanyi volt a kivétel, akinek üdítő randalírozásai arra mindenesetre jók voltak, hogy megmutassák a baloldalon belüli véleménykülönbségeket, és ez se semmi.
Ha jöttek volna többen, akkor talán a viták is árnyaltabbak lehettek volna, de hát nem jöttek, hanem a folyosókon sutyorognak mind a mai napig egymással a saját, leszűkült kis világukban.
Pedig itt kaphattak volna érdemi hozzászólásokat is érdemi problémákhoz, talán a hozzászólók köre is szélesedett volna, ha komolyan veszik a kommunikációt, de – kívülről úgy tűnik – azt se tudják, hogy azt eszik e vagy isszák, úri huncutság az.
Aztán csodálkoznak, amikor a politikai ellenfél profinak is mondható kommunikációs gőzhengere beletapossa őket a földbe.
Rétegigényeket elégít ki a portál, hiszen nem minden párttag és nem minden szimpatizáns szereti vagy érti a számítógépet, de ez a réteg más rétegek mozgósítására lenne képes, ha lenne egységes szemléletű és világos célokkal rendelkező irányítása – de ez sincs.
Így a portál leginkább egy nyugdíjas vitaklub arculatát veszi fel, ami nem lenne baj egyébként, mert van vagy hárommillió nyugdíjas szavazó.
De akkor őket kellene megcélozni, az ő igényeiknek megfelelővé kellene tenni az oldalakat.
A párt tagságának és sajnos a baloldalnak is gerincét adó, középkorúnál idősebb generációk jelentős része – még azok is, akik kényszerből betanított munkásként dolgoznak rajta – úgy néz a gépre, mint liba a piros kukoricára, mély gyanakvással és idegenkedéssel.
A portál létrejötte óta a világ megint változott, megjelentek a közösségi kapcsolatépítő oldalak, élükön a facebookkal, és a fiatalabbja arrafelé orientálódik.
Gyurcsány is felismerte ezt, és jelenlétének súlypontja áthelyeződött oda, a kapcsolat.hu – n egyre ritkulnak személyes megjelenései, ritkulnak az általa jegyzett blogok, és a portál lassan odakerül a sarokba, a megunt játékok közé, közvetlenül az Amőba mellé.
A világ márpedig csak olyan, hogy a politikában is a celebekre hajt, és a mi oldalunkon vitathatatlanul Gyurcsány a listavezető, akinek minden megnyilvánulása érdekes azok számára, akik szeretik, azok számára, akik nem szeretik és azok számára főleg, akik utálják, mint Fejenagy a kukoricagölödint - ők a portálra elfojtott mazochista késztetéseik kiélése okán járnak.
Egy portál is a média része, és ezt is ugyanúgy el kell adni, mint a Kiskegyedet vagy a Storyt, márpedig egy újságot is a címlapja ad el.
Ha a címlapon Kovács Józsi műkörömépítő kisiparos főzi a madártejet szalonnakockákkal, akkor az a kutyát se érdekli, na de ha mondjuk a címoldalon a mi celebünk játssza el fésűn és fluszpapíron Orbán lovasszobra előtt az „ott fox majd sírni, ahol senkise láááát!” című örökzöldet, akkor betöri az ajtót, csak hogy értesülhessen a legfrissebb politikai hűha részleteiről.
Na, mindegy, - ez Gyurcsány dolga.
Szerintem ugyan a politika cirkuszában neki nem a magányos kötéltáncoshoz, inkább talán a kilenc-tíz tányérral dolgozó tányérpörgető akrobatához kellene hasonlítania, de ő tudja…
A változás azért már meglátszik a portál életén, a szerkesztés kissé lelassult - én azért még reménykedem, lehet, hogy csak itt a nyár…
Pedig ebben a portálban lenne lehetőség.
Pontosan az, amiről a Demokratikus Koalíció szól, a széles összefogásról a demokrácia védelmében, egy európai Magyarország megteremtéséért.
Ennek a lehetőségnek – attól tartok – befellegzett.
Ha a portál a továbbiakban a hivatalos MSZP arculatát mutatja, akkor innen a liberális vagy mérsékelt konzervatív olvasó vagy blogger úgy fog menekülni, mint vadliba a vadászaton.
A portál előtt pedig – irányítói szándékai szerint – két lehetőség áll, vagy a Szocialista Párt honlapjához hasonló vérfagyasztóan izgalmas és érdekfeszítő intézmény lesz, vagy – és ez az utópiák kategóriájába tartozik- fejlődni fog és a baloldal egy valóban jelentős orgánumává válik.
Most kezdődik a kapcsolat Koncert 2011 Budapesten, rendezvényein fiatalok ezrei vesznek részt.
Már járni kellene a várost a kapcsolat.hu hirdetését hordozó autóknak, a portál nyitólapját átmenetileg át kellene adni a könnyűzene kedvelőinek, ha már a nevet elvitték, akkor rá kellene ülni kicsit a rendezvényre, behozni hozzánk a fiatalokat.
Ha valaki még emlékszik esetleg a Teenager Partyra a Szabad Európa Rádión, az tudja, miről beszélek.
Persze ehhez kicsi kreativitás és sok munka kellene, - egyelőre mindkettő hiánycikk.
Hát várjuk meg a fejleményeket és legyünk optimisták – nem igaz?

:O)))   

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

na, jó! akkor a kapcsolatról kilépek.
gyf. olvasható a facebookon.
nem hiszem, hogy jó vásárt csináltak, nem lesz értelmes olvasójuk...

kovi írta...

e l k é p e sz t ő!!! pupu, ha nem olvashatnánk, honnan tudnánk meg dolgokat? vakok/süketek az elnökségi tagok? igaz amit a hozzászólók zöméről gondolsz, de sokszor tettek fel jó cikkeket és tán hasznosan győzködték, akit kellett..ez is egy fórum volt, hírhozó és országos..nem csodálkozhatunk, hogy itt tartunk. félelmetes országgá váltunk. 1 tízmilliót fektetett kétvállra...

kistigris írta...

Zsoci is eleresztett pár blogot. Hogy milyeneket, abból is látszik, hogy említésre se méltattad... :)
Ez ugyanaz, amit Szanyiról írtál: egy merész dobbantással alulmúlták önmagukat, holott fogadásokat lehetett volna kötni arra, hogy ez lehetetlen.
Még alább is van...?
(hogy tudd: kis/vadtigris)

éva írta...

Pupu, mi az, hogy "profinak is lehet mondani" a fidess kommunikációját? Herr Goebbels legjobb tanítványairól beszélsz!

Ha hinni lehet Bartusnak az Amerikai Népszaván (és én hiszek) akkor nálunk épül "Az unió első fasiszta állama" a legjobb "Római iskola" szerint. Mielőtt valaki is háborogna: a cikkek alapvetése a duce fasizmusa nagyon nem azonos a német nemzeti szocializmussal (az nácizmus)
Csak nálunk antifasiszta jelszóval mosták össze a két fogalmat.
Nekünk EZZEL kellene küzdeni ezerrel, és itt megélhetési bohócok "forradalma" meg Gyurcsány one man show-ja zajlik, miközben már szilárdul a fasizmus rendszerének betonja. Amit később már nehéz lesz feltörni! Egyetlen reményünk az ország kicsisége és gyengesége, itt nem fogják tudni gazdasági prosperitással eltakarni a diktatúrát, mint anno Olaszországban.

Egyébként meg az Mszp legalább következetes: előbb eltüntették a SAJÁT honlapjukról a fórumot, aztán kitiltották Gréczit a még megmaradt balos médiákból, most meg elsatnyítják a Kapcsolat.hu-t is.
Az elmúlt években annyira semmilyen volt a kommunikációjuk, hogy meggyőződésem szerint az azért felelős személy/ek a fidess fizetési listáján találhatók. INGYEN senki sem lehet ennyire hülye és képességhiányos!
kekec

Névtelen írta...

Nem szeretem a Kapcsolatot.Bár idegennyelvű,meg torrent oldalakon is elboldogulok,ez nekem kusza.Pont egy baloldali fórumon többszintű tagságot kiagyalni, számomra érthetetlen.Éppen csak vércsoportot nem kérnek a legmagasabb szintű tagságért.Ja és tavaly óta nézegetem a főúri kincsek az Esterházy kastélyban nevű pazar programot.Ha nem változtatnak,törlöm a regisztrációmatEzt az üzemeltetőnek is meg akartam írni,de nincs rá lehetőség,nem hittem a szememnek.O.

Névtelen írta...

Ezt a változást a Kapcsolaton már hetek óta érzékelem! Azóta többször napokra kitiltottak, pl. Varánusz blog feltétele vagy a Szanyit "méltató" blogok feltétele stb. miatt. Volt már olyan is, hogy technikai okokból töröltek egy hivatkozást!

Ikovacs

Névtelen írta...

Én már kiléptem a kapcsolatról...
----
Éva nagyon rémisztő amiket írsz! Ha már itt tartunk, akkor késő is, nem?

Névtelen írta...

ez a grafika is jó:))) igen, igen, igen, igen, igen,igen jó!, de a puch-os fergeteges volt......azt nem tette zsebre.... :))))))