2011. június 12., vasárnap

KÜLDETÉSTUDAT

Eleinte azt hittem, simán szociopata.

Aztán most, hogy nyilatkozott a szomszédban a Kronen Zeitung című bulvárlapnak, kiderült, hogy amit egyre inkább gyanítottam, az sajnálatos valóság.
Ez az ember küldetéstudatos is, szegény, a sajnálatos állapota mellé - igen rossz párosítás ez.
Talán a múlt század totalitáriánus államainak vezetői voltak ilyenek, meg magyar követőik közül leginkább Szálasi - ő akarta teljesen átformálni a magyar társadalmat, új intézmények létrehozásával, új fogalmak bevezetésével, agresszív kérlelhetetlenséggel.
Talán még Rákosi is szóba jöhet, a vas és acél országa ugye…
Azt nyilatkozta a mi vicinális diktátorocskánk, hogy „Egy ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét: a gazdasági törvények terén.
És nem csinálok titkot abból, hogy ebben a vonatkozásban megkötöm a következő kormány kezét.
És nem csak a következőét, hanem a következő tízét"
Nekem ebben már az is tetszik, hogy a valóságnak megfelelően egyes szám első személyben beszél.
Nincs lacafacázás, nincs mellébeszélés, „ÉN” van és mindenki másnak kuss, ami ismerve a Fidesz és házatája politikai viszonyait rendben is van, mindössze a delikvens demokrácia-felfogásáról ad meglehetősen kiábrándító képet.
Ezen az sem segít, hogy az interjúban odavet egy mellékmondatot arról, hogy a demokrácia szolgálja legjobban egy nemzet érdekeit.
Ez a derék ember teljesen eltévedt, mint az a libacsapat, amelyik Alaszkába indult és Londonban kötött ki.
Ha számára az jelenti a demokráciát, hogy gazdasági tekintetben meg kívánja kötni a következő tíz kormány kezét, akkor jobb, ha tőlem tudja meg: ezt nem demokráciának hívják, hanem bolsevik népboldogításnak, diktatúrának.
Csak azért nem nácinak, mert nálunk a náci ideológia terjesztését a mi Vezérünk a Jobbikra szignálta ki.
Ha jól tudom, egy parlamenti választás a magyar miniszterelnököt arra hatalmazza fel, hogy egy cikluson keresztül kormányával irányítsa a Magyar Köztársaság kül és belpolitikáját és valósítsa meg az alkotmányosság keretei között gazdasági-politikai célkitűzéseit, a beterjesztett kormányprogramot, de nem hatalmazza fel sem az egyoldalú alkotmányozásra, sem arra, hogy korlátozza az őt követő kormányok gazdasági-politikai mozgásterét.
És arra sem hatalmazza fel az ötvenkét százalékos választási eredménnyel elért kétharmados parlamenti többség, hogy felrúgva minden politikai tradíciót, többezer éves jogelveket, politikai egyeztetések nélkül törvénykezzen – akár visszamenőlegesen is - az általa darabonként személyesen kiválasztott mamelukcsordája segítségével.
Igen darabonként, mert akiket ilyen alantas szerepre rá lehet venni, azok nem érnek többet, mint egy darab szarkaláb…
Ennek az embernek nem a magyarkormány élén lenne a helye, hanem egy nagyon nyugodt helyen, ahol kedvére tervezgethetne, együtt betegtársaival, Napóleonnal és Julius Caesarral…
Ha nem lehet megállítani hamarosan, keservesen meg fogja Magyarország bánni
Nehéz hónapok várnak ránk…

:O)))

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyen hely lenne Sümeg, sok hasonló gondolkodású ember tölti ott szagszabadságát és tervezi a jövőt

MoonRiver írta...

"A helyzet fokozódik." (Tabi László: Karcolatok 1976)

Névtelen írta...

Egyáltalán nem kell félnie, mert a következő választáson az ön bandája túlnyerheti magát és mindent amit Viktor csinált azt megsemmisítheti. A matematika egy kicsit sántít önnél, a kétharmad és az 52% nem egyenlő.

éva írta...

Matekzseni névtelen: Pupu ÉPPEN erre utalt:
hogy az alig több, mint fele a leadott szavazatoknak nem a választásra jogosultak 2/3-a.
EDDIG úgy tudtuk ugyanis, hogy a forradalom a matematikára nem terjedt ki: 2,700 ezer szavazó a 8,000 ezer választásra jogosultnak akárhogy számolom, nem a kétharmada!
De egyébként én is remélem, hogy a következő választásokon az ellenzék kap annyi felhatalmazást, hogy mindent visszacsinálhat, amit ez a küldetéstudatos szociopata és bandája elkövetett!

éva írta...

Névtelen névtelen:
Nem Pupunál sántít a matematika, hanem a fidessnél. Ők azonosítják az 52 %-os választási eredményüket (gyengébbek kedvéért: alig több, mint a fele) a NÉP 2/3-os felhatalmazásával. Ilyet hibát normális ember nem követ el.
Pupu! Én is szociopátiát diagnosztizáltam a páciensnél, ez a küldetéstudat szövődmény lehet nála.
kekec

B. Tamás írta...

Tisztelt Névtelen!
Önnél pedig a szövegértelmezés nem stimmel.
"...az ötvenkét százalékos választási eredménnyel elért kétharmados parlamenti többség..."
Ez azt jelenti, hogy 52%-os szavazói támogatással nyerte a választásokat, amelyet a magyar választási rendszer 2/3-os parlamenti többségre duzzasztott.
Ez azt jelenti hogy amikor Viktorka a kétharmadra hivatkozik, akkor téved ugyanis a támogatottsága nem 66,6666, hanem csak 52 százalék.

éva írta...

B.Tamás milyen udvarias, példát vehetnénk róla!
"TÉVED" Orbán, amikor megerőszakolja a matematikát és a tényeket,
"TÉVED" amikor forradalomnak nevez egy sima demokratikus szavazást, amelyen alig sikerült több szavazatot szereznie, mindenféle "téves" viszont feneketlenül populista ígérettel, mint 50%
"TÉVED" amikor Kötcsén hadikommunizmust hirdet (bár ez talán valós ígéret)
Eszem azt a kis tévedős szívit nekije!
Ja: majd elfelejtettem: kekec (az előző évák is)

kuldetestudo írta...

Minden nézőpont kérdése: Pupu te küldetéstudatból ócsárolod vitykát, pedig pszichés állapototok sokban egyezik, ennyi erővel te is lehetnél min.állnok, bár ennél többet mint ő, te se tudnál... :)

Névtelen írta...

Szánalmas és buta Orbánozás a köbön, a hullamód húgyfoltosra bukott ballibsi oldal ss-ezése, szociopatázása, a pupu és az éva nicknevű egyedeik által elkövetett rágamazás vagy OV esetében a kezelőorvosi praktizálásuk esetén az orvosi titoktartás megsértése (mert, különben honnan vennék, hogy OV beteg?), de valós és versenyképes alternatívát felmutatni nem tudnak, és ezért Magyarország elbukásának élharcosai, maszop- és szadeszbunkó üzemmódba kapcsolt megannyi, szánalmas kis lófing. Nos, az itt és most felsoroltak mind ti vagytok. Ja, és a moderációtokat pedig feldughatjátok egymás seggébe, ti bunkó, húgyfoltosra bukott, ostoba, stupid ballibsi csőcselék... Hol van a versenyképes és karizmatikus alternatíva? Hol van és mi a program? Sehol. Csak vagytok ti, ti bunkó ballibsik. 2014-ben végleg kibuktok a politikából. Már három év sincs addig hátra...

realista írta...

"Névtelen írta...

Szánalmas és buta Orbánozás"

Egyetértek!Szépen összeszedett.

PuPu írta...

Nem kell ahhoz tyúknak lenned, hogy felismerd a záptojást, vannak annak tünetei - például büdös.
Nagyon teccik neked ez a "húgyfoltosra bukott" szóösszetétel - nem a tudatalattid dolgozik?
Három évet meg akkor is kibírsz, ha addig mindennap bepisilsz...

:O)))))

idegenszivu írta...

hajra nevtelenek. matematika ide, matematika oda, aki nem ment el szavazni annak nincs joga reklamalni. orulok neki, hogy kiesett a bunbanda, a lopos tarsasag, remelem orokre a sullyesztoben maradnak. hulye az aki ebben a marakodo, mihaszna gittegyletben bizik.

éva írta...

Húgyfoltos névtelen!
Pupu sajnos lelőtte a poént - én viszont nálad (ránézésre, amatőr pszichológusként) mazochizmust diagnosztizálok. Ha ennyire nem tetszik, mi a francnak olvasod - kivéve persze, ha a szenvedés okoz neked élvezetet.
Ha ezt viszont nem magánszorgalomból, hanem csak megélhetésiből követed el: próbálj egy kissé értelmesebb szöveget nyomatni.Az nem komment, hogy idetrottyantasz valamit, mint egy liba!

Névtelen írta...

Nem baj, hogy a Lipótmezőt bezárták. Ezen az oldalon egymásra találtatok.

Névtelen írta...

Ami nekem a problémám van: a következő választást megnyerő nem fityisz csapatnak nem lesz ÉRDEKE visszavonni a törvényeket. Ennél kényelmesebbet, hogy beleszólás, ellenőrzés, ellensúly nélkül lehessen kormányozni egy akármilyen országot, a Jóisten még nem teremtett. Elég lesz azt mondania, hogy a törvények megengedik. Hogy ez így demokratikus. Ezt kúrta el a Viki, ez az, amit nem ért meg. Kivéve, ha megint nyernek.