2011. június 5., vasárnap

KÖTCSE

Ez a Kötcse egy speciális hely, itt mindenki etet mindenkit.
Ki madártejet alkot, és azzal kínálja vendégeit, ki meg jó magyar cubákokkal a hasában hülyeségekkel eteti az ország népét.
Kinek – kinek ízlése szerint.
Orbán a rettenetesen titkos és zártkörű  kilencedik kötcsei találkozóját „A nemzeti kormányzás első éve” címmel tartották vasárnap.
Már ez a cím maga is egy eszement ostobaság, hiszen igencsak nehéz dolga lenne annak, akinek el kellene döntenie azt, hogy mitől is nemzeti egy ország kormányzása.
Hacsak a címet adó politikus nem orvosi eset, hiszen minden kormányzás nemzeti keretek között folyik, hacsak a fogalmat egy különösen sötét pillanatában ki nem akarja terjeszteni a határokon túl, más államok területén élő magyarokra, legyenek azok egyes, kettes, sőt többes állampolgárok.
Merthogy azokat nemigen kormányozhatja az ambíciózius hadvezér, legfeljebb elbeszélgethet velük, eltárgyalgathat azoknak az államoknak a vezetőivel, melyek területén a lekormányozásra szántak élnek, és ha sokat bosszantja ezeket a vezetőket, akkor forgathatja ő a kormányt akármerre is, a magyar nemzetiséget csak a szakadékba tudja kormányozni.
Ez persze számára lényegtelen, hiszen őt az ember az utolsó, aki érdekli, első az anyagi érdek, utána a politikai érdeke és utána hosszú-hosszú szünet, - az áldozatokat meg majd elsiratjuk, állítunk az emlékükre kopjafát meg székelykaput.
Aki most mosolyogva csóválja a fejt, az nyugodtan abbahagyhatja, ne zavarja a gondolkodásban az ide-oda lötyögő káposztalé, mikor megpróbál analógiát vonni a délszláv háborúval, annak nacionalista-soviniszta jellegével és borzasztó kimenetelével.
Szóval jobban járunk, ha a törperőmű csak itthon akar kormányozni és ezt akár nemzeti kormányzásnak is nevezheti, ha már képtelen az értelmes magyar beszédre.
Ha viszont a rendezvény vendégei annyit ehettek volna az egyébként sportolónak remek Kovács Kokó István ökölvívónk menüjéből, amennyit ez a kormány megérdemel, akkor elég lett volna tányér helyett egy-egy kávéscsésze-alj, azt se kellett volna telemerni…
Így viszont jót lehetett lakmározni a pásztortarhonyából, harcsapörköltből, a túrós csuszából, meg a sült bárányból Kovács Kokó István módra - én azért a szalvétákra felírtam volna, hogy hányan fagytak meg a télen a vezér szeretett népéből.
Liba nem volt, a libák megválogatják, hogy milyen társaságba járnak, ügyelnek a szellemi nívóra, nem szívesen adják alább...
Orbán persze nem hazudtolta meg magát, előadta mostanság divatos hülyeségeit a háborúról, melyet az államadósság és a munkanélküliség ellen vívunk éppen, meglehetősen érdekes eszközökkel.
Például harminc éves államkötvényeket dobunk piacra hét százalék feletti – majdnem nyolc százalékos  kamatot garantálva, egyben garantálva ezzel az államháztartás rapid felborogatását és a nép további elnyomorodását.
Aki beteszi a lábát egy élelmiszerboltba, az már érzi, hogy ebből számára előbb-utóbb vesztes háború lesz és ő személyesen a hősi halottak között találja majd magát, esélye ennek elkerülésére körülbelül annyi van, mint Hitlernek a háború megnyerésére 1945 tavaszán, úgy május környékén…
Persze a Vezér - végighallgatva jellembajnok környezete igencsak óvatos megjegyzéseit – hullanak a szoci szavazók Főnök, hehehe! – megadta a receptet is a győzelemhez, miszerint helyre kell állítani a munka becsületét, beleértve természetesen a kétkezi, fizikai munkát is!
A becsület helyrepofozása azzal indul, hogy lehetővé teszik, hogy a munkáltató egy éven át a heti negyven óra helyett negyvennégy órán át dolgoztassa változatlan bérért a rohatt dologtalan munkakerülőket, akiket alkalmazni kegyeskedett.
Aki nem értené egészen pontosan, ez éppen tízszázalékos munkabércsökkentést jelent, és így már tökéletesen érthető Orbán nagyívű eszmefuttatása, hogy mindenkit megkér majd egyhavi bérének felajánlására az adósság ellen vívott harcban.
Még túl is jegyzik a dolgozók a miniszterelnöki elvárást, hiszen a tizenkétszer tíz százalék az uncigcvancig százhúsz százaléka egyhavi munkabérnek, ha előbb nem, télre prognosztizálom, hogy a Kedves Vezetőt valaki pofánveregesse egy hólapáttal.
A magyar ember kis spéttel gondolkodik, de azért gondolkodik.
Igaz, lehet, hogy addigra már valamelyik közmunka-hadosztály tagja lesz és nem XXI. századi technikával szántja a nagy magyar gumipitypangmezőket, nyakában a járom, mögötte meg ott ballag és ostorával egyet – egyet a véknyába csippent a tolókocsis rendőr, hajsz, Rendes!
Merthogy a magyar ember éppen olyan, mint a Rendes, amelyik egyébként párban szánt a Bimbóval…
Addigra már természetesen rend lesz az országban, Kósa polgármester is elérte már célját, megszűnt az összevisszaság, egységes cégtáblákra süt a nap egész Debrecenben, és azt mind-mind a jóbarátok tervezték, mázolták szerelték és kasszírozták.
És Lázár polgármester álma is teljesül addigra, az ország összes gyorséttermében csak és kizárólag egységes recept alapján készített autentikus magyaros lóhamburgert lehet majd kapni, - akinek a pataszög jut, azt majd a fogturizmusból felvirágzó magyar fogorvosok elküldik Bangladesbe.
Ott öntenek alumíniumkilincsből is használható fogműveket, merthogy aki itten elhullajtja a fogait, annak komoly összegeket kell lottóra fordítani, hogy esélye legyen egy magyar fogorvos- fogtechnikus tandemet megfizetni.
Ez majdnem annyira lehetetlen, mint tőlük az adót behajtani, hiszen ezeket a munkákat nem számlára csinálják, márpedig a vállalkozó számlát ad, ezen adószám van, ettől adóalany, - pénzt meg csak adóalanyoktól lehet behajtani.
Egy vasárnapi interjúban azt mondta: „higgadtan, nyugodtan, emberséges módon, de ezt a változást végig fogjuk csinálni, akkor is, hogy ha egyébként nemcsak tüntetnek a házam előtt, hanem beköltöznek a hálószobámba".
Szerintem lassan elkezdhet gondolkodni azon, hogy ki feküdjön mellé az ágyba, Szima Judit vagy Árok Kornél.
Lehet, ezért vetette őrizetbe a határozott fellépésű és követelménytámasztó szakszervezeti vezetőnőt?
Kornél, te vagy az igazi, a többi csak kaland!

:O))))

15 megjegyzés:

terlasz írta...

Aszondod Pupu. hogy hamarosan Orbánné Árok Kornéliának hívák a főszakszervezetist?

PuPu írta...

Vagy fordítva, Árokné Orbán Viktóriának a Vezért...

:O)))))))

Névtelen írta...

Jót kacagtam, meg tud indulni rendesen az agyad!

Névtelen írta...

Éva hosszú, napi regényét hiányolom a hsz-ek közül...

Névtelen írta...

És akkor még nem is írtál arról, mitől is polgári ez a kormány...

MoonRiver írta...

A nemzeti Orbán fogalmai között nem az a nemzeti, amire mi gondolunk. Nem szabad a szavak jelentését belőlük levezetni. Én régóta úgy értelmezem, ha bárhol valaki kinyög egy "nemzeti" jelzőt, az azt jelenti, hogy MI! Azaz nem ti, idétlen élhetetlen liberálisok, balosok. Aki közülünk való, az nemzeti, aki nem, az pedig nem lehet nemzeti.
Így aztán egy csomó "nemzeti", pl:ünnepek, egyes sportolók,(pörkölttel, vagy nélkülük, színészek, stb), Trianonfélék, meg minden egyebek, azok a mieink és nem a tiétek.
De ezt nem én találtam ki, egyszerűen a kommunikációjuk minduntalan erre az értelmezésre utalt.

Névtelen írta...

Nol -
Villámcsapás szakította félbe Orbán Viktor beszédét Gödöllőn...

A hívők szerint ez nehogy már dicsérő égi jel legyen a fideszes ámokfutásra...Remélem a következő már betalál!

Névtelen írta...

szeretnéd ha belevágna mi? ne kívánj másnak rosszat, mert a végén te esel bele.

éva írta...

Azok, akik névtelenül kommentelnek, mi a fenének nem írják alá legalább a szövegüket, hogy meg lehessen őket különböztetni?
Annak a névtelennek, aki hiányolta a hosszabb kommentemet:
Orbán Kötcsén hadikommunizmust hirdetett. Annak összes következményével együtt. Mi mást lehet várni egy párttitkár fiától, akinek a pártjában a legnagyobb az 1 főre eső MSZMP vezetőségi tagok száma?
Az antikommunizmus elég jó alapnak tűnik egy választási pártszövetségnek akár a Jobbikkal is.
MONDOM, hogy Tétényi Éva évekkel a mai politika előtt járt - figyelni kell rá!

Névtelen írta...

Névtelennek: Igen, szeretném, ha belecsapna a villám Viktorba, ahogy ő csapkod a szegények felé!! Nekem 2ooo óta nagyon szar, csak megváltás lenne, ha megdöglenék! De Viktor majd megoldja a befejezést a tetves törvényeivel, ugyanakkor ő sem ússza meg, mert egy ilyen érzéketlen elmebeteg tuloknak csak rossz vége lehet...Elég baj, hogy még 3 évig tűrni kell ennek az isten barmának a hülyeségeit!!

ELVILEG írta...

A magyarok 2/3-a egy opportunista kaméleon hipnózisának fogja. Sajnos az evolúciós fejlődése a társadalomnak 2010-ben megállt. A paranoiás fertőzést nehéz lesz megállítani. A bárgyú magyarokat csak az EU.ébresztheti fel nemzetiszocialista álmukból.

villam_csapo írta...

"Nekem 2ooo óta nagyon szar, csak megváltás lenne, ha megdöglenék!"
Nem túl szerencsés Névtelen aláírás nélkül: Akkor ácsorogjál jó sokat a szabadban, (neked meg van engedve, hogy fa alá állj...) lehetőleg délután, jön a vihar/villám nemsoká!

éva írta...

Ez a villámcsapás valóban égi jel: a pontosság a királyok udvariassága. Ha Orbán királynak képzeli magát - máskor legyen pontos. Ha nem pofátlan fél órás késéssel kezdi a beszédért, akkor még a VILLÁMCSAPÁS ELŐTT BEFEJEZHETTE VOLNA.
Isten nem ver bottal (hanem egyéb cukros módon: pl villámmal)

Névtelen írta...

senki halálát nem szabad kívánni.

éva írta...

Ugyan névtelen, nem kívánták a halálát. De egy jó kis kóma??? Csak amíg egy kicsit rendbe jön az ország (pár évtized)