2011. június 17., péntek

VILÁGVÉGE

Nem holnap lesz a világvége.
Pedig jól érzékelhetően erre játszik az MSZP Elnöksége, ez a ki nem mondott, csak körülírt cél.
Nem a valóban nem könnyű kérdés tisztázása a cél, hanem elémenni a pártszavazásnak, jó demokratikus módon.
Meghirdetni előre, hogy demostaztán döntünk, ha a fene fenét eszik is, oszt aki nem áll utána be a sorba, azt majd jól megregulázzuk, adunk a pofájára, aztán vagy lógatja csendben azt a nagy orrát, vagy fel is út – le is út, mehet zabot hegyezni Kukutyinba.
Talán ott még akad zöld mező, ahol meggründolhatja a liberáldemokrata pártját, sok sikert hozzá!
Elment innen már nagykaliberű politikus, itt van mindjárt a kiváló taktikai érzékkel megáldott Szili, vagy a remek pozíciót betöltő Csintalan, elmentek másfelé, de mégis megmaradt a Párt.
Vagy lehet, hogy talán ezért is?
Szóval nagy vérengzésre lehet számítani holnap, rettenetes mészárlásra, minden erre lett már hetek óta kihegyezve, éppencsak, hogy nem vezetgették egyelőre pórázon, da aki élt és mozgott a Szocialista Párt Gerontokrata Frakciója környékén, az mind aktivizálódott, sőt, még az ádáz ellenél is jó tempóérzékkel éppen a kongresszus ellőttre időzítette az albizottsági meghallgatást.
Azért albizottság, mert a parlament alja alkotja a tagságát, - és persze nem is fogadtak el egyetlen választ sem, ami azért eléggé megnyugtató.
Ugyanis már csak statisztikailag is képtelenség, hogy legalább egy-két kérdésben ne lehetett volna egy közel hat éven át dolgozó miniszterelnöknek igaza, ami egyébként, ha megnézzük, hogy hogyan ténykedik jelenleg a bizottság tagjainak gazdaállata, nagyon nevetséges állásfoglalás.
Csak azt nem értem, hogy Gyurcsány miért leli örömét benne, hogy odaáll ezeknek bizonyítani az igazát?
Nem kellene ezekkel szenvedni, nem demokratikus testület ez, jobban járt volna, ha szervez egy fórumot, ahol a meghívottak közgazdászok és volt pénzügyminiszterek, MNB elnökök, Bokrostól akár Bod Péter Ákosig, velük lehetett volna vitatkozni.
De kérdem én, kik ezek az alsenkik, akik olyanok, mint a Fidesz-tagok általában – gombnyomogatásra programozott biorobotok, akiknek a fejében éhendöglene az agyevő kukac…
De nekiesett Gyurcsánynak Kertész Ákos, két nekifutásban is megpróbált belerúgni és boldogan szajkózta ő is a szocialista aggok házában közkedvelt állítást, miszerint minden úgy jó, ahogy van, oszt majd a választás előtt köthetünk szövetségeket.
Hogy kivel?
Ez olyan, mintha beteljesülne a férfiak vágyálma, és egy ujjuk lenne – az is elég a fülpiszkáláshoz, -ellenben tíz szabad vegyértékük nőne, de egyikre sem akadna nő közel s távol semerre…
Gyümölcsöző perspektíva, nemde?
Csurka óta valahogy úgy vagyok vele, hogy az író írjon, és csak magánéletileg, a kocsmában politizálgasson, hiszen van néhány remek írónk, akik jól elvannak anélkül, hogy beszállnának a napi politikai sárhajigálásba.
Van itt kérem minden, pártpénztárnoki igehirdetéstől sejtelmes képpel előadott papírdarálásig, hülyeségek mantrázásáig, láthatólag agyvérzés előtti előadásban, és holnap lesz valószínűleg dörgedelmes határozat is, csak le ne kelljen mondani a mindennapi ludaskásáról, még a végén lefogyna a társaság...
Mégsem holnap van itt a világvége, hanem a pártszavazás után.
Ha a pártszavazásra feltett kérdéseket a tagság helybenhagyja, akkor megnyílik az út a párt átalakítása felé. 
És ez a lényeg.
Ezt kellene megértetni mindenkivel, hogy holnap nem búsulni kell, hanem készülni a pártszavazásra, megértetni a tagsággal, hogy a Szocialista Párt a mai szervezeti formájában már politikai vitakörnek sem jó, mert nem tűri a vitát, pedig ez minden politikai formáció halála…
Szóval, csak csendes önbizalom kell és sok munka - a siker nem fog elmaradni.

:O))))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az utóbbi napok, hónapok, évek híreit olvasva, arra jutottam, hogy az Mszp-t nem lehet, nem kell, mert nem is lehet átalakítani. Olyan, mint egy nagyon pofás régi épület, ami bár mutatós valóban, de ha megbontják csak egy téglányi helyen, akkor összeomlik, de a legrégebbi téglák, úgy összetapadnak, hogy aki már volt ilyen romeltakarításon, az tudja, hogy mekkora baromi munka szétválasztani és letisztítani őket, hogy esetleg egy új ház építéséhez fel lehessen használni ezeket is, de nem lehet, mert tisztítás közben repednek, törnek, mintha direkt nem akarnának részei lenni egy új épületnek. Egyszer bontottunk le egy régi házat, de csak annyi tégla maradt ép, hogy szegény anyósomék épp csak hogy egy disznóólat tudtak építeni . Gyurcsányt nevetségessé fogják tenni holnap, ezt abból gondolom, ahogy törökzsolt viselkedett az atv-ben.
Gyurcsánynak 2 évvel ezelőtt már egy új pártot kellett volna alapítania. Nem azt várják szerintem tőle az emberek, hogy leváltsa a fideszt, ezt együtt kell más pártokkal megtenni, hanem azt várják el tőle, hogy teremtsen lehetőséget arra, hogy választhassanak baloldali és baloldali párt között, mert sok baloldali nem tud azonosulni a jelenlegi Mszp-vel, ugyanakkor tartozni akarnak egy baloldali párthoz: ez lehetne Gyurcsány szociáldemokrata pártja, ami lehet, hogy csak 8 év múlva lesz kormányzó párt, de ott lesz jelen már 2o14-ben is, ahol kell, ahol igény van rá, és ahol pl. nincsenek szanyik...GYF. ne kínlódjon az Mszp-vel, szerintem nem az az ő útja...

Névtelen írta...

Kertész Ákos a KIVÁLÓ Makra óta nem írt semmi rendkívülit, ami elgondolkodtató...Gyurcsány ügyben nem szaladt el vele a ló, hanem egyszerűen a paci ott hagyta faképnél...A ló kényes állat...Gyurcsány párti... :))Ez van.

MoonRiver írta...

Én sem értem, hogy mi ez Gyurcsánynál és még biztos, hogy vagyunk így jó páran.Ez a "párthű vagyok, ha beledöglök is!" játék?

kj írta...

Azt pontosan tudom,hogy ha minden így marad, 2014-ben sem kell elmenni szavazni sem a családomnak, sem nekem. Ez bizony -4 szavazat. Nem nagy tétel, de ha más is így gondolja...?

éva írta...

Első névtelen: 98 %-ban egyetértünk. Az eltérés: szerintem 2 évvel ezelőtt még nem volt érett a helyzet egy új párt alapítására - akkor azt mondták volna, hogy elmenekült a süllyedő hajóról, meg megsértődött, hogy nem lehet tovább pártelnök...stb, stb. No meg ez a fránya aláírás hiány!
De az utolsó bekezdés olyan jól sikerült, hogy terjeszteni fogom!
kekec

Kaskötő István írta...

A "Döntsd a tőkét..." márkázott baloldaliság már rég a múlté és sajnos azt Kertész és kortársai nem képesek elfogadni. A mai munkás és munkáltató viszonya már nem olyan egyszerű, fekete-fehér, mint a munka és munkás sem az ami volt. Egy magát "szoc-dem" pártnak nevező intézmény sem számíthat olyan széleskörű támogatottsásra ami befogadná - az igenis magát baloldalinak valló értelmisésget is. A kérdés egyszerű, maradjon-e egy merev baloldali "munkás" párt vagy tükrözze a valóságot, egy olyan társadali igényt ami a javak, és kötelezettségek arányos elosztásán alapul, elfogadja és él a kapitalista gazdasági rendszer keretein belül,igyekszik annak előnyeit kihasználni és káros velejáróit minimalizálni. Kormányzó és nem örökre kárhoztatott ellenzéki szerepre készülni fel. Ha nem, hát Kertész & Co. a történelem emléktárába kerül a vörös kalapácsos emberrel együtt.
Tessék kérem ezt elfogadni egy nyolvan éves öreg faszitól, aki képes volt megtartani baloldaliságát és a saját indentitás krizisen túl még a világ fantasztikus változásait is képes volt megemészteni. Ez adja nekem a jogot a "beleszólásra" és aki erre nem képes, álljon félre, az ideje lejárt.

jomunkas írta...

"Szóval, csak csendes önbizalom kell és sok munka - a siker nem fog elmaradni."

Ehhez tényleg egy új párt kell :D

Névtelen írta...

Marxban nagyon nagy értelem van, és sok igazsága túl fog élni rendszereket, embereket, de Kaskötő lájkolva van... Egy kertész a gazokat húzogassa ne a másoknak nagyon is hasznos és tetsző termőfákat akarja felaprítani, csak azért, mert árnyékot vet a szegfűre, olyan terebélyes lett az évek során...Amúgy is: egy virágot könnyebb átültetni, mint egy fát, bár egyesek ezt nagyon rosszul, fordítva gondolják...

Névtelen írta...

Teljesen megdöbbentem, hogy az Mszp nem hívta meg Kósáné Kovács Magdát...
(Ez off?)