2013. szeptember 9., hétfő

NYÍLT LEVÉL

Szokatlan műfaj a szövetségkötések során.
Képzeljük el, amint Churchill 1942-ben nyílt levelet kap Sztálintól, melyben a vörös cár felszólítja, hogy valljon színt: hány országra tart igényt Európában?
Ugye, hogy hülyén hangzik?
Mesterházy levele sem kevésbé szörnyű, de persze ha az a cél, hogy az Orbán megbuktatására szövetkezőket idióták gyülevész csapatának tüntesse fel, akkor meg lehet nyugtatni a Szocialista Párt átmeneti vezetőjét, hogy akciója elérte a célját.
Mesterházy nyílt színvallásra szólította fel Gyurcsányt, nyilatkoznia kellene, miszerint hány helyet szeretne a közös listán, és tényleg Gyurcsány Ferencet akarják-e a második helyre?
Fogós, ravasz kérdések ezek, miután erről Gyurcsány alig százszor nyilatkozott már mindenféle fórumokon és - gondolom – elmondta a szocialisták kissé nehézfelfogásúnak tűnő tárgyalódelegációjának is, így aztán valóban indokolt a nyílt levél.
Persze aki nem ül mindenféle hevederekkel felszerelt játszóruhában egy belülről kilincs nélküli, párnázott szobácskában, az nyilván nehezen tud elképzelni egyenlő felek között olyan egyezséget, melynek az a vége, hogy az egyik szövetséges párt elnökét a másik szövetséges párt leradírozza a politikai térképről, jóllehet, valamiféle szellemi zavar következtében a Mesterházy - Bajnai kerékpáros károspáros mégis ezt képzeli.
Butuskaság, de hát ebben a folyamatban nem ez az első lükeség, lássuk be.
Ezek a fiúk akkora taktikai érzékkel rendelkeznek, mint a magyar futballválogatott Bukarestben, tárgyalási technikájuk pedig a magyar szurkolók kifinomult érvrendszerét idézi - ugyanonnan.
Persze nem kell ezen álmélkodni, ez a folyamat már akkor félresiklott, mikor az Együtt és a Szocik vad mutyizásba kezdtek, akkor kellett volna a szocialisták tagságának jól fenéken billenteni bánatos, és szokás szerint kamarillapolitikát folytató vezetőiket, mert ép ésszel egy ilyen helyzetben nem lehet annyira gyűlölni Gyurcsányt, hogy helyette pszeudopártokkal folyjék az alkudozás.
Gyurcsány pártja (de utálom ezt a kifejezést is, de jó lenne, ha a demokraták pártja lenne…) legalább valóságos párt, valóságos tagsággal és szimpatizánsokkal rendelkező párt, akik elkötelezettek a demokrácia mellett, még ha soraikban meg is találhatók ugyanazok a szélsőségesen elfogult emberek, akik nagyobb ellenséget látnak a szocialistákban, mint a kis zsarnokban.
Ennek persze vezetői szinten nem szabadna megjelenni, mert aki ilyen szemléletet mond magáénak, az egyszerűen nem szabadna, hogy vezető legyen egy modern demokratikus pártban, nevezzék azt bárminek is, szégyenkezve vállalt szocialistának vagy harminc kötőjellel ékesített gittegyletnek.
És mégis.
Emberileg ez persze érthető, mert mindkét mutyinger úgy utálja Gyurcsányt, mint liba a kukoricagránátot.
Hogy ennek mi az oka, azt most ne is boncolgassuk, legyen elég annyi, hogy a Gyurcsány bokájára felszerelt mikrofonhoz mindketten tűzoltólétrával érkeztek, és ezt nem azért írom, mert odalennék Gyurcsány taktikai zsenijétől…
Mindenesetre Gyurcsány nem támasztott durva feltételeket, a közvélemény-kutatásokkal igazolt arányokat szeretné megkapni, azt meg, hogy a listán kapott helyeket kivel töltsék be, talán rá lehetne bízni a Demokratikus Koalíció illetékes testületeire, európai szokások szerint.
Hogy a DK önálló parlamenti frakciót szeretne, az nyilvánvaló, indokolt és jogos abban a választási rendszerben, melyben mozogni kénytelenek vagyunk.
Habár a feltételezés az volt, hogy több biztosítékot Orbán képtelen lesz beépíteni annak érdekében, hogy ha veszít is, nyerjen, de mi azért megmutattuk, hogy tudunk még csiszolgatni rajta, smirglizgetni – a magyar baloldal tehetséges a végtelenségig, mikor a saját nyakára dobható hurkot fonja…
Szóval a tét itt nem más, Gyurcsány bőre.
És a demokratikus oldal két vezére, akik nem biztos, hogy arra vállalkoztak, amire így párban legalkalmasabbak lennének, azt képzeli, hogy a DK szavazói majd át fognak szavazni rájuk, merthogy olyan emelkedett népek, akik számára első a demokrácia, második a Ferencváros.
Hát – hadd tájékoztassam azokat, akik ebben a hitben ringatóznak, hogy - ez nem lesz így, és ennek okát elsősorban saját magukban keressék.
Egy Gyurcsányt kizáró és pártjának tagságát alapanyagként kezelő döntés után őket soha többé nem fogja a DK egyetlen szimpatizánsa sem demokratának tekinteni, és még, aki idáig évtizedeken át szocialista szavazó volt, az is úgy fogja utálni őket, mint a lágyszívű kántor a kukoricagölödint.
És ezen az sem fog segíteni, ha Gyurcsány személyesen fogja őket szavazásra bíztatni, mert az emberek nem vevők a gyáva, sunyi, jellemhibás emberek támogatására, nemmellesleg tudják, hogy az összefogás ilyetén kezelésével csak veszíteni lehet.
Szép példája ennek Vác, ahol olyan túl sok nem kellett volna a sikerhez, de a képviselőválasztáshoz aztán minden kis szavazatocskára szükség lesz, mindenkit el kell tudni vinni választani, mert aki otthon marad, az Viktorra szavaz.
Erre persze kizárják az összefogásból – ami egyébként csak az ő szóhasználatukban összefogás, mert egyébként csak korlátozott csatlakozási lehetőség „alma játszik-körte nem” alapon, és semmi, de semmi köze nincs egy demokratikus választási szövetséghez – azt a Schmuck Andort, aki ha csak annyi választót hoz, mint ahányan a Radetzky-indulóra tapsoltak neki, eldöntheti a választásokat.
Mennyin is múlt az Orbánt állítólag legitimáló kétharmad?
A mi dicső vezetőink számolni sem tudnak, mert ha számolni tudnának, akkor számolnának azzal, hogy ez számukra két lehetőség: az első meg az utolsó, mert ha a demokratikus oldal veszít, akkor ők mennek a levesbe, és soha-soha több esélyük nem lesz.
Meg kellene becsülni a szavazókat, én azt mondom, de attól tartok, erre az illetékeseknek előbb kellett volna rájönni.
Mondjuk akkor, amikor hónapokon keresztül a semmiről vitatkoztak, meg taktikázgattak, felvágva a saját maguk által felfújt lufit, mint a görögdinnyét.
Érdeklődéssel várom, hogy képesek e egyáltalán némi korrekcióra, vagy akár csak a realitások tudomásulvételére?
Nincsenek illúzióim…


:O)))

37 megjegyzés:

Alizka írta...

Számomra egyértelművé vált,hogy az Együtt,de leginkább senkivel és az MSZP mutyija rávilágított,egyáltalán nem akarnak kormány váltást.Csupán az Ő megélhetési biztos helyüket akarják a Parlamentben.Úgy érzik nagy falat számukra az ország rendbetétele.Szégyen,gyalázat részükről a szavazók akaratának semmibe vétele.A nép vidéki településeken,városokban az összefogást kérik,követelik a kormány váltás érdekében.Mind ez süket fülekre talál,egy ember hallja meg hangjukat.Tetszik vagy nem,Őt Gyurcsány Ferencnek hívják.
Aláírás:Egy nagyon dühös szavazó!

pleinair írta...

Ezek a fijjuk (Bajnai, Mesterházy)végtelenül egyszerű észjárásúak és együgyű lelkek.
Mindkettőjük mumusa Gyurcsány, ő az akit orbánnal vállvetve utálnak, ő az, akit látni se akarnak soha, sehol, kiváltképp a parlamentben, mint farakcióvezetőt. Hiányzik nekik a rivális, aki minden percben saját tehetségtelenségükkel szembesíti őket és a közvéleményt? Nem!!! Ezért a nemes együttműködés elsődleges célja, a DK frakcióalakításának gáncsolása. Minden más lófütty ehhez képest.

Névtelen írta...

A nyílt levél a bizonyítéka annak, hogy nem lesz közös lista.Ezt bővebben szerintem nem kell megmagyarázni, hogy miért.Nyilvánvalóvá vált, hogy az MSZP nem győzelemre játszik, hanem túlélésre:egyedüliként akar a parlamentbe kerülni riválisok nélkül.Az hogy Mesterházy miben bízik,azt már nem tudom.Néhány hete még kérdésként sem merült fel bennem, hogy nem az összefogásra szavazok.Nem volt kérdés, hogy valószínűleg egy MSZP vezette közös lista,közös egyéni jelöltek lenne a legoptimálisabb és legreálisabb, benne MSZP,E14,DK és mindenki aki szavazókat tud hozni.Ezzel szemben pedig a lehető legrosszabb forgatókönyvet valósították meg.Mesterházy ha miniszterelnök szeretne lenni,arra most lett volna esélye, amihez Gyurcsány nagyban hozzá tudta volna segíteni.Ha külön megy nem nyerhet.Legközelebb már nem ő lesz a jelölt, mert az MSZP eltünteti és kiemel mást, például Botkát.Neki most van itt az egyetlen alkalma erre és képtelen kihasználni.Ezek után már nem kérdés, hogy akkor is a DK-ra szavaznék, ha a szavazatomon múlna az ellenzéki győzelem.

hello írta...

Kedves PuPu, jó ideje már nekem sincsenek.
Ez az egész történet már annyi sebből vérzik, hogy borzasztó.

Én valószínűleg gyógyíthatatlan illúziókat tápláltam még az elején, de úgy képzeltem, hogy az utolsó darabig összegyűjtik egy úgymond választási pártszövetségbe az összes demokráciát, jogállamiságot, ez által logikusan kormányváltást akaró formációkat, ezzel sikeresen győznek a választáson, majd nem sokra rá meghirdetnek egy olyan valódi, szabályos, törvényes választást, ahol már a pártok normálisan megmérethetik magukat - és amely eredmény abból kikerekedik, azok és arra kormányozzák tovább az országot.

Választhatok, hogy azt dalolom az ABBÁ-val, hogy "I have a dream", vagy a Csárdáskirálynővel, hogy "Álom, álom..."

Névtelen írta...

Tegnap született:
ELEGEM VAN !
Elegem van abból, hogy sumák, megélhetési politikusoktól a semmit sem érő megélhetési bakelitpolitológusokon, a s....nyaló, helyezkedő gerinctelen médiamegmondó embereken, a magát okosnak tartó, de a tényleg demokráciát akaró kisembereken át a magát értelmiséginek tartó, de az elmúlt 20 évben beszari okoskodókig mindenki engem győzköd, hogy akkor is arra a senki, sumák, fabatkát se érő politikusra, pártra kell szavaznom, aki magát tartja a valakinek, ezért aztán nagy mellénnyel hirdeti, hogy aki nem rá szavaz az áruló.
NEM VAGYOK HAJLANDÓ SEM 2014-BEN DE SOHA TÖBBET CSAK AZÉRT SZAVAZNI VALAKIRE, VALAMIRE, MERT NINCS JOBB !!!!!!!.......vagy ha van, akkor ezek a felsorolt nagyhangúak el akarják velem hitetni, hogy "AZ NINCS".
Nem vagyok hajlandó megalkudni, maradék elven behódolni a megélhetési politikusok nyomulásának.
Engem ne zsaroljon senki azzal, hogy ha nem megyek el ezekre a tizedrangú percemberekre szavazni, akkor Orbánt tartom hatalomban. Hol a garancia, hogy ezek különbek lennének. Miért én erőszakoljam meg magam, miért engem kiáltanak ki felelősnek.
Felelős az az értéktelen politikusi garnitúra, amelyik 20 éve ül a nyakunkon, csak egymást váltogatják, és rabolják az országot, ki aljasabbul, ki tehetségtelenebbül. Igen, Orbán fasiszta diktatúrát épít, DE hogy teheti, azt a mostani mszp-nek, a volt szdsz-nek köszönhetjük......és most ezek zsarolnak engem???????

Névtelen írta...

A Népszava egy-két nappal ezelőtti - a nyílt levéllel foglalkozó - cikkéhez (sajnos már nem találom meg) a hozzászólások között volt egy fickónak két hozzászólása is. Zsigeri mszp-s lehet, vsz jó "pozícióban". (Hogy ezek miért tartják mindig fontosabbnak a "pártot", mint az ország népét...)
Szóval azt fejtegette, hogy tiszta sor, hiszen nyilvánvaló, az Mszp most nem akar nyerni, fölkészül '18-ra. Most a többi ellenzéki pártok kiszorítása folyik.
És ezt ez az ember teljesen helyénvalónak, dicséretesnek tartja, sőt még büszke is rá!!!
...
De akkor mi a búbánatról beszélünk???
Ha ezek nem is akarják megnyerni a választást, akkor mit is veszélyeztet a DK ???
pamagd

Vokál Fanni írta...

Én már régóta ezt dalolom:
http://www.youtube.com/watch?v=hVpafXI03aU
:-)))

törölve írta...

Valaki törölte a hozzászólásomat :-(((

Névtelen írta...

moose írja:
Mi zavar engem?
- Nincs Alkotmányunk, amely garantálja az alapvető emberi jogokat, a tiszta választást, a magántulajdon védelmét, az emberi méltósághoz való jogot, ...stb.

- Nincs demokratikus jogállam, ami automatikusan felelősségre vonná azokat, akik vétenek az alapvető emberi jogok, a demokratikus értékek ellen.

- Nyilvánvalóan csalni akar a fidesz a 2014-es választáson,... ha nem így lenne, akkor pl. lenne erős választási bizottság minden párt képviselőjével,... a számítástechnikai hátteret a pártok közösen ellenőrizhetnék,...(szavazatszámlálás hitelessége, eredmények, program tisztasága,...stb.

- Zavar, hogy a külföldi állampolgárok szavazataival csalni lehet, akár a "halottak" is "szavazhatnak",... ugyan ki fogja ellenőrizni, hogy ki jogosult, ki szavazott, ha nem is a lakásukra kapják a szavazó
lapot,...Különben is,... a FIDESZ azt ígérte, hogy a külföldi magyar állampolgárság nem jár szavazati joggal,...
-Igenis,...ELLENZEM, hogy olyanok szavazzanak, akik NEM VISELIK a SZAVAZATUK KÖVETKEZMÉNYEIT!Ez baromira ZAVAR!

- Mszp-E14 nem akar senkivel összefogni,...bármennyire is akarják a választók az egységes fellépést,... tehát nem is akar nyerni,...!

- Rengeteg energiát visz el tőlük a "mi vagyunk a legerősebbek és egyedül is nyerni fogunk" látszat és zsarolási potenciál fenntartása,...bár már a látszatra sem igen adnak,...ha adnának nem viselkednének ilyen bunkó, lekezelő módon a DK-val és a többi kis párttal.

Szerintem a DK induljon egyedül, ... tartsa egyenesen a gerincét,... a választók várnak a tiszta beszédre, hogy felnőttként kezeljék őket,... lehet, hogy ez 1% lehet, hogy 10%,... de az is lehet, hogy előkerülnek a "rejtőzködők is"!...

.... és IGEN! csatakozom...
ELÉG VOLT!
Nem fogok elvtelenül szavazni,... arra szavazok, aki megígéri, hogy visszaállítja a jogállamot, a demokráciát, a jogbiztonságot, a mindenkire egyformán érvényes törvényeket,... egyszóval elsőre az 1989-es ALKOTMÁNY-t, aztán lehet aktualizálni az EU-s alapjogok tiiszteletbentartása mellett.

Úgy veszem észre, hogy kezd a nőknek elege lenni,...

NEM ENGEDJÜK MEG, HOGY a GYEREKEINKET is ÁLLAMOSÍTSÁK!

Itt az ideje, hogy végre értelmes, talpraesett, béketeremtő NŐI miniszterelnöke legyen az országnak!

Pl. Vadait vagy hozzá hasonló szintű hölgy miniszterelnököt szerintem a férfi honfitársak is elfogadnának.

szerintem a DK induljon önállóan a 106 körzetben,...és állítson listát,... kampányoljon,...és nyerjen!

Az MSZP pedig szépen elporlad a többi akarnokkal dayingegyütt,... mert dönteni a választók fognak,... persze csak a felmerülő választékból,... ezért is kell önállóan a DK a palettán! :)

tolsztoj írta...

Ez a blogbejegyzés egy elkötelezett Gyurcsány fan fanyalgása. Az a nonszensz, hogy Bajnai és Gyurcsány rajongói ordítják az összefogást. Az összefogás megvalósulni látszik, de ők ezt nem hajlandóak összefogásnak tekinteni egészen addig amíg nincs kimondva rajongásig imádott politikusuk lesz a miniszterelnök-jelölt. Továbbá Mesterházy és az Mszp szórjon hamut a fejére, ostorral csapkodja magát és kérjen elnézést azért hogy létezni mer. Annyira nevetséges és abszurd ez a mentalitás, de az összes Gyurcsány és Bajnai fan reakciója ugyanaz. Ha nem lesz összefogás, akkor azért nem lesz, mert az ilyen hangok erősödnek fel a DK-ban illetve Bajnaiéknál. Nyilván ezért is majd az Mszp-t lehet majd ostorozni. Pedig tükörbe kéne nézni és nagyobb józansággal kéne kezelni ezt a helyzetet.

tolsztoj írta...

A kommentek között is javarészt elvakult DK-sok abszurditásait olvasom, akik már most az Mszp-t hibáztatják azért, mert esetleg nem lesz összefogás. Miközben ők maguk úgy élik meg hogy csak olyan összefogás létezik, ahol Gyurcsány az első ember és a DK diktál mindenben. Csak egy a baj a Bajnai fanok ugyanezt érzik, ugyanezt gondolják.

Avi írta...

tolsztojnak!
Ha nem vette volna észre akkor nézzen körül a saját házatáján ahol már régóta a Gyurcsány a hibás szöveg megy!

törölve írta...

Csepeli György: A hatalom anatómiája Kossuth Kiadó 2013
Részlet a könyv 19. és 20. oldaláról

Pesszimizmus - optimizmus

Bármelyik dimenzióban is nézzük az emberről alkotott felfogásokat, mindegyik dimenzióban az egyik pólus leíró, megállapító, míg a másik inkább normatív. Az időben egymással társalkodó gondolkodók között az igazi vita abban van, hogy az embert elfogadják-e olyannak, amilyennek mutatkozik. Akik az embert az irracionizmus, a konfliktus és a verseny mintái szerint írják le, nem gondolkoznak azon, hogy lehetne-e másképpen is. Az alternatíva egy eszmény, miszerint az ember racionális, konszenzuskereső és kooperatív. A pesszimisták nem hisznek az eszményben, vagy ha hisznek is benne, nem tartják lehetségesnek, hogy nevelés révén az eszményből valóság lehet. Az optimisták viszont vagy eleve kétségbe vonják a pesszimisták emberképének valóságát, vagy ha el is ismerik, azt állítják, hogy az ember nevelés révén javítható, tökéletesíthető, aminek eredményeként az eszményből valóság lesz.
Az optimisták azzal vádolják a pesszimistákat, hogy emberképükből hiányoznak az ideálok, míg a pesszimisták szerint az optimisták nem számolnak a realitással. A két emberkép ellentmondása azonban látszólagos, hiszen éppen a politikai folyamatok elemzése mutatja meg, hogy az emberben egyszerre és egyidejűleg benne van a "jó" és a "rossz". A politikai együttélést szervező értékeken múlik, hogy melyik jut érvényre.
(folyt.köv.)

törölve írta...

Csepeli György: A hatalom anatómiája című könyvből másolt idézet folytatása

Szabadság - egyenlőség

A politikai értékeknek két ideáltípusa van; a szabadság és az egyenlőség. E két érték megléte vagy hiánya alapján a politikai együttélés négy ideáltípusát írhatjuk le, melyek különböző mértékben nyithatnak teret az emberi természetnek.

1. Lehet olyan társadalom, hogy nincs benne sem egyenlőség, sem szabadság. Ezek a társadalmak despotikus uralom alatt élnek. Nincs bennük kezdeményezőképesség, dinamizmus, egyetlen erejük a tömegük, s egyetlen legetőségük a tömegükben rejlő erő mechanikus bővítése, melynek eszköze, az expanzió. Amikor terjeszkedésük kritikus pontját elérik, összeomlanak, s nyom nélkül eltűnnek. De amíg az inflexiós pont fel nem tűnik, addig töméntelen szenvedést képesek alattvalóikra és a befolyási övezetükben az élőkre zúdítani.
2. A despotizmus szöges ellentétét képezik azok a társadalmak, ahol mind a szabadság, mind az egyenlőség érték. Ezek a társadalmak a rend és a rendetlenség különös kombinációjaként egyszerre hagyják kibontakozni az egyéni képeségeket, miközben nem teszik lehetővé, hogy az egyik egyén alávesse magát a másiknak.
3. Vannak olyan társadalmak, ahol az egyenlőség maga alá gyűri a szabadságot. Az egyenlőség bázisán a társadalomban erős lesz az összetartás, de az egyéni kezdeményezések visszafogása, az egyéni célok közösségi mederbe terelése kevéssé dinamikus, a külső körülmények változásához alkalmazkodni képtelen társadalmat eredményez.
4. A másik véglet, amikor a szabadság korlátlanul érvényesül, miközben nincs egyenlőség. Ilyen társadalomban az érvényesülni akaró egyén nem válogat a céljai megvalósítását szolgáló eszközökben, miközben nincs korlát, mely határt szabhatna az elszabadult egyéni ambícióknak.

törölve írta...

Csepeli György:
A társadalmat működtető rend ugyanis nem a külső világban, hanem a tudatban van, s aki a tudatot uralja, az a rend őre és biztosítéka.
(ezt csak törlési útmutatónak szántam)

pretty írta...

Akkor lehetne összefogásról beszélni,ha kezdettól fogva a kis pártok bevonásával megtárgyalva állították volna a listát és választották volna ki az egyéni jelölteket.Választőknak el kellett volna magyarázni hogy csak egy közös jelölt van és kérjük arra szavazni,mert ez a eltétele a rablóbanda eltávolításának.Az LMP.-ből kivált emberkék több szavazatot hoznak mint a DK?Azok a magukat politikusnak tartó személyek akik a kis pártok kizárásával egyezkednek a képviselő jelölésről nem az ország érdekét,hanem saját javukat tartják elsőnek.Egyszer a "kapcsolat" fórumán egy MSZP.-s azt írta pártonkívülinek semmi köze mit csinál a párt,elfelejtik,hogy a pártonkívüliek is szavaznak.

PuPu írta...

törölve nicknek:
Itt csak én törölhetek hozzászólást, én meg nem töröltem senkit.
Nicknevet meg nopláne nem!
Ne akarj mártír lenni, vagy keress hozzá másik blogot.
Csepeli Györgyöt szeretem, de nem ez az a hely, ahová be kellene másolni egy komplett könyvét, de azért ezt sem töröltem, csak sajnálkoztam, hogy megnehezíted a többi kommentelő dolgát!
:O)))

PuPu írta...

Kedves Tolsztoj, a bajom nem az, amit te kiolvasni szeretnél a posztból.
Talán lassabban kellene olvasnod és legfőképpen prekoncepciók nélkül!

:O)))

hello írta...

Kedves Pretty, én nicknév szerint emlékszem, ki írta anno ezt a baromságot - és bár az illető több hajmeresztő teóriával is traktálta a blogos közönséget, de gyanítom, nem ő volt az egyetlen, aki az MSZP-ben ezt gőgösen így gondolta, ezért még az sem biztos, hogy a saját kitalációját adta ott elő.

Zsófi írta...

Tegnapi tartott ki az "összefogás mindenek felett" - zsigeri - alapelvem. De mostanra elenyészett, elveszett.
Egy hete még azt mondtam a DK elnökségi ülésén, ha külön indulunk, én kilépek a DK-ból.
Az orbánizmus leváltása érdekében inkább az öngyilkosságot, azaz az elvtelen megállapodást választanám Gyurcsány helyében mindaddig, amíg van remény! Ez az ország érdeke, és ez felülír minden párt-érdeket!
Nem tudnám megmondani, mi változott meg bennem ez alatt a 6-7 nap alatt!
Tán a reményem halt ki teljesen abban, hogy a demokratikus oldal - bármilyen gyarló is - győzhet.
Tán az eddig teljes sikerrel leküzdött ellenérzéseim a szövetséges, vezető erőt képviselő két nagy iránt, áttörték a tudatosság, vagy még inkább elviselhetőség, megbocsájthatóság gátját?
Egyben biztos vagyok: nem a Gyurcsány-fanság diadalmaskodott!
A DK és Gyurcsány egy olyan Bajnai-Mesterházy által zseniálisan kidolgozott csapdába sétált, ahol messzemenően visszaéltek a pontosan Gyurcsány által már 2010. végén kidolgozott szövetségi politikával!
Ebből a csapdából pedig nem lehet jól kijönni!
Egyszerűen nincs jó megoldás.
A vereség - a demokratikus ellenzéki oldalé - sajnos borítékolható a felemás, megerőszakolt, vetélkedést magába foglaló egyezségük miatt.
Esély már nincs a győzelemre.
A DK felszámolhatja ugyan önmagát, de a bűnbaknak kikiáltott párt (már most az, a döntés előtt!) szavazói mára, a méltatlan szerep miatt nem fognak lelkesen szavazni a nekik jutó, a pártot megölő MSZP mellett!
Sok minden elnézhető és megbocsájtható, de ez nem
A legtöbbünk pl. szívesebben látná Bajnait miniszterelnöknek.
Ha a megmérettetést választjuk - és miért ne, nekünk épp úgy szabad, mint amazoknak! - talán bekerülünk a parlamentbe, talán nem! Talán megerősödünk!
Az a parlament így is, úgy is ismét Fideszes többségű lesz!
Hiába tudom, ez az impotens ellenzék is fényévekkel jobb a mai hatalomgyakorlóknál, az esély elveszett a győzelmére.
A DK beolvasztásával, Gyurcsány kinyírásával, vagy anélkül egyaránt!
Akkor viszont mi DK-ok legalább harcoljunk azért, amiben hiszünk!

Geza írta...

Tolsztoj:

Mar megbocsass, de annyit minimalisan be kellene latnod, hogy az MSZP (meg egyelore nagybetuvel irom ennek a tarsasagnak a nevet) es az E-14 (meg ezet is) bi-lateralis targyalasai semmilyen szinten nem voltak meltoak egy, a jelenlegi rendszer megbuktatasara iranyulo valasztasi egyuttmukodes elinditasahoz. En ezektol az elmult egy evben nem hallottam kiejteni a DK roviditest, a GYF roviditesrol meg nem is beszelve. A dolog akkor kezdett kielezodni, mikor a "targyalasok lezartaval" mar a DK-val valo egyezkedes elkerulhetetlenne valt.

A "DK fan"-sagrol meg annyit (csatlakozva a PuPu megjegyzesehez), hogy kicsit melyebben bele kellene olvasnod a blogba es a megjegyzesekbe, es akkor talan megertened, hogy a "fan"-sagnak van neemi alapja. Ehhez persze az is eleg lenne, ha objektivan vegiggondolnad, hogy a jelenlegi szemet hatalom es a buta nep mit tett a demokraciaval es ki(k) az(ok), aki(k) ezt a helyzetet a maga teljes melysegeben artikulalja(k).

törölve írta...

Pupu nicknek:
1. Akkor nyomozd ki, hogy ki törölte a tegnap esti hozzászólásomat. Elvégre Te vagy a Bloggazda+Blogbirtokos. Valószínűleg nem érthette meg, hogy nyílt levél helyett nyílt dalban (operettben) üzentem meg - a civilek és a politikusok szerelmi viszonyát.
2. Szerencsére nem vagyok egy mártír típus, azt más blogokban kell keresgélned, ha esetleg az elesetteket+támaszra szorulókat kedveled.
3. Csepeli György könyve oldalanként 33 sor és 195 oldal :-)
Mondjuk számoljunk 190 oldallal akkor ez 6200 körüli sor :-)))
Ebből én 56 sort másoltam, ami a könyvnek 0,8 százaléka.
Az lehet, hogy nem jól számoltam, sajnos számtanból soha nem voltam csillagos ötös - csak énekből!!!
4. Hoztam a törlési alapanyagot:
http://www.youtube.com/watch?v=hVpafXI03aU
5. Nekem tetszik az új nevem - köszönöm a lehetőséget és egyben az esélyeket, Csepeli György tanítása értelmében is!!!
Az élethosszig tartó tanulás híve vagyok :-))))
Te is?

Geza írta...

Kedves Zsofi:

Szerintem oltari baromsag lenne, ha a DK az alapelveit feladva maszna bele egy ilyen korulmenyek kozott megszuletett valasztasi szovetsegbe. Barmennyire is ellentmondasnak hangzik, de a politikaban is van moral, amelyet nem lehet odalokni annak a taknyolasnak amelyben par DK-s kepviselo nyomogathatna a gombot a 2014-es "parlamentben". Egyebkent meg ha a DK-nak nem lesz meg kulon az 5%-a, akkor meg mar az egesz orszag ugyis ugy el van cseszve, hogy abban hadakozni a demokraciaert egyszeruen nevetseges lenne (bar mar most is elegge illuzorikus).

Törzsi írta...

Kedves Zsófi!
Olvastalak, sokszor bizony rémüldözve - bevallom - mérhetetlen naivitásodon, jóhiszeműségeden.
Azt gondolom, hogy az első pillanattól EZ a forgatókönyv müködött. Hogyan is kezdődőtt?
Ne legyenek pártlogók, kitűzők csak a tömeg, na az kell.
Örülök, hogy időben - azt gondolom nagy trauma árán is, de világossá vált számodra is -, hogy kikkel is kellene kormányozni.
Ha véletlenül győzelem lenne, az csak nagykoalicióban működne. EZZEL A FIDESSZEL.
Szerinted ki is kormányozna akkor?
A folyamat mostanra odajutott, hogy valaha általam demokratának tartott Népszavában leírja a főszerkesztő, hogy jobb lenne, ha a DK elnöke mégcsak képviselői helyre se ácsingózna, hanem besegítené 3 emberét. (Éljen a szalámi!)
Egyszerűen el vagyok képedve, s mélyen felháborodva.
Valóban azt hiszik, hogy majd a pénztárnoki alamizsnáért cserébe az olvasóktól buksismit kapnak?
Nem. Előfizetés lemondást.
S azért csendben figyeljünk csak arra a Figyelő cikkre miszerint MA sokat tárgyal Csányi és Demján urakkal.
Az urak biztosan karitatív együttmüködési megállapodásokról beszélgetnek. Ugye?
Egyetértek veled: induljon a DK egyedül.
Őszinte barátsággal: Törzsi

Promenad írta...


Vajon olvassák e az érintettek ezt a blogot ?
Sok tanulságul szolgálhatna számukra !
Amugy Alizkának tökéletesen igaza van !

kekec/éva írta...

S DK közzétette a tárgyalási ajánlatát - naná. hogy ezt az mszp nem fogadra el. Ezért a DK külön indul.
http://nol.hu/belfold/a_dk_megnevezte_hat_feltetelet__a_hetedik__gyurcsany?ref=sso
Jó lenne, ha végre elkezdenének kampányolni - és nem a "rezsucsökkentéssel" foglalkoznának, hanem azzal, hogyan akarnák kivezetni az országot a szoaréból.
Az mszp-ről meg annyit, hogy "arculatváltással" ők maguk írják csupa kisbetűvel: mszp, ahol a "p" egy balkanyar után függőleges zuhanásba megy át.

morzsi írta...

Tényleg nem tudom, hogy kinek van igaza.
Alizkának, pleinar-nek, vagy másnak. Nekem is rokonszenves Gy.F., de minél többet emlegetik, annál inkább erősödik bennem a kép, hogy leginkább Kossuthoz hasonlítható. Remek szónok és csapnivaló politikus, taktikus. Tömegeket képes mozgósítani, de miniszterelnökként nem veszi észre 2006-ban, hogy az akkori ellenzék valójában államellenes puccsot szervez, majd hajt végre. A haladást szolgálja, de nem veszi észre, hogy a Jobbik a gazdasági válságot kihasználva nyomul előre kéz a kézben a betiltott Magyar Gárdával. És nem veszi észre, hogy a médiában vita folyik arról, hogy ő, valójában idegbeteg, vagy már elmebeteg. (Egy politikusnak többet kell elviselni... Mennyit?)
Nem érzi, hogy a hátában egy késsel (a legfőbb ügyész) éli mindennapjait és párttársai nem érte, hanem ellene küzdenek. Mi ez? Politikai vakság, vagy nem tud több fronton harcolni?
Én arra fogok szavazni a baloldalon, aki egy szemernyi esélye lesz, hogy eltávolítsa ezt a bandát. Bárki lesz az, csak mutasson már egy kis határozottságot, férfias vonásokat. Tisztelettel: - morzsi.

Törzsi írta...

Azt gondolom, hogy arra a pártra, amelyik vétójogot követel magának egy másik párt jelöltállítására és ezt a sajátjáéra nem adja, valamint előre rögzítí, hogy megvétózza GyF-n kívül: Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Varjú László indulását is, arra a demokrata jelző nem alkalmazható.
Továbbá, aki azt hiszi ezek után, hogy kormányt akarnak váltani, az olyan fokú vakságban szenved, hogy szemészhez is késő.
És ezek miatt kellene a DK-nak öngyilkosnak lenni?
Száradjon le a kezem, ha oda x-elnék véletlenül.
(Soha másra nem szavaztam...eddig.)

hello írta...

Csúnyán hazudnék, ha azt mondanám, hogy az MSZP a szívem csücske, de ha a helyükbe képzelem magam, végül is most megértem M.A.-t az ő elnöksége élén: az MSZP korábbi, mindnyájunk által jól (és kevésbé) ismert dolgainak megalapozott kritikájaként döntött végül 2011-ben a kiválás mellett Gy.F. és a vele tartó DK-sok.

Akkor most elég bizarr helyzet lett volna akár M.A., akár az ismert keményvonalas, korábbi vad és eltökélt Gy.-ellenesek részére egy csont nélküli "összeborulás", még ha a hangoztatott tét a jelen kormány leváltása is. (Ami, ahogy a kép alakul, jobban inkább hangoztatott, semmint valódi, komolyan elérendő céljuknak tűnik!) Így azután nincs ok a csodálkozásra, csak a papírforma jött be, hogy betartanak a DK-nak.
A gusztustalan ebből szerintem nem maga a tény, hanem az a farizeus és hitegető pávatánc, amit a nagyérdemű közönségük félrevezetésére mostanáig előadtak e téren.
Az viszont nem kicsit visszataszító - még ha ezt politika fedőnévvel is illetik...

Ebből már széles spektrumú demokratikus ellenzéki összefogás nem lesz. Azaz Orbánék sikeres leváltása sem.
Akkor meg rizikó nélkül elindulhat külön a DK. Nem vádolhatók azzal, hogy rajtuk múlt a vereség.
A szavazók meg majd eldöntik, mit gondolnak erről az egészről.

Az én igazi félelmem, nehogy ebből nevető harmadikként a Jobbik profitáljon, hogy a Fideszből kiábrándult tömegek nehogy feléjük forduljanak.

etele1 írta...

kedves pupu,

emlékszel mennyit irtam, hogy baj, hogy az emeszpé nem haladta meg a gyurcsányi gazdaság és társadalompolitkát?

Vajon miért nem kérnek Gyurcsány Ferencből?

Hát azért, mert az egyetlen mód, ahogy meg tudják különböztetni magukat a 2006-2010-es ciklustól, az Gy.F. --személyének-- elutasitása.

Ha az emeszpé újragondolta volna a --politkáját-- akkor ma nem lenne gond Gy.F. és a DK választási indulása.

Névtelen írta...

dogbakszi 2013-09-10-14:52

A legutóbbi hír, hogy az MSZP már senkivel sem...
(Se a DK-val, se a Schmuck féle társasággal, se a Fodor féle liberálisokkal... (Nem véletlenül mondta Gyurcsány, hogy egy lista, egy miniszterelnök-jelölt, és egy közös ellenzéki képviselőjelölt körzetenként kell, mert csak így lehet leváltani az Orbáni rezsimet)
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy valóban nem akarnak nyerni, vagy esetleg a háttérben megtörtént a Puch-Simicska paktum, s erről eddig nem szivárogtatott ki az MSZP (nem úgy, mint Öszödről).
- Nekem az együttműködésről más elképzeléseim vannak.
Együttműködés két fél között számomra azt jelenti, hogy mindkét fél kölcsönös elégedettségén alapuló egyezség születik egy közös cél elérése érdekében.
- Nem tekinteném együttműködésnek az egyik fél által, a másik fél érdekeinek figyelmen kívül hagyásával születendő egyoldalú diktátumát.
- Ha egy párt magáról azt állítja, hogy demokratikus, akkor azt le is tudjuk ellenőrizni... a cselekedetük alapján... és a jelenlegi helyzetben azt láthatjuk, hogy az MSZP semmivel nem külömb, mint a fityisz... ugyanúgy egypárti hatalomra tör, a többi politikai résztvevő teljes negligálása mellett...
- Hajdan nyáridőben Teddyéknél Konrád György azt fejtegette, hogy legyen Bajnai az, aki vezeti az országot (mert ő ismerte az aspiránsok képességét, valamint tudta, hogy a közvélemény kutatásoknál magasan Bajnaira mondták a megkérdezettek, hogy alkalmas az ország vezetésére, míg Mesterházyra sokkal kevesebben.), míg Mesterházy legyen az, aki Bajnai mögött tapossa a pedált.
Sajnos Konrád nem vette figyelembe a Puch féle szárnyat (mely miatt Gyurcsány úgy döntött 2011-ben, hogy inkább kilép az MSZP-ből, minthogy felesleges és időrabló harcokat vívjon az MSZP ex-pénztárnokával) és ezért ő még egy bizakodó forgatókönyvet vázolt fel ott.
Ma úgy látom, hogy még most ősszel, ideje lenne egy új szárszói találkozónak, ahol a hatalommániás MSZP-s önjelülteknek felvázolják, mivel is jár a mostani meg nem egyezésük.
S ha ennek a dolognak a következményeit nem tudják, vagy nem akarják felfogni, akkor erről a tényről a demokratikus oldal választóit értesíteni kellene, jelezni kellene nekik, hogy akkor most hova is kellene szavazni.

Névtelen írta...

T. etele1!

Ha korábban újra gondolta volna a politikáját az MSZP, akkor lehetséges, hogy nem Mesterházy lenne jelenleg a pártelnök, de lehet, hogy Gyurcsányék nem is lépnek ki az MSZP-ből.
De ez csak egy feltételezés, egy HA-HA... bár sajnos nincs nevethetnékem a történteken...
dogbakszi

MoonRiver írta...

Örültem a bejegyzésnek, különösen az elejének. A "Nyílt levél" hallatán, megállt kezemben a szilvalekváros fakanál. Miért is hittem azt, hogy ha megbeszélni valójuk van nagyjainknak, hát megbeszélik. Ez rémesen egyszerű, hiszen naponta egy kupacban lógnak országunk te(te)jén. De úgy tűnik, a MÓDI, már fontosabb, mint a tartalom, vagy a lényeg. (Megyek is, nyílt levelet rittyentek, szétküldöm a "fészbukba" a szülőknek, értekezzen az, aki képtelen lépést tartani a mai korszellemmel.) MSZP-DK 0:1 v. 2 v.3 ? Egymást hátba-szúrókra nem szokás szavazni, mondta régen nagyanyám.

Geza írta...

Moon River:

Igy kivulallokent azert azt nem latom, hogy hogy van ez az "egymast hatba-szurosdi". 2006 utan az mszp vezetosege hagyta magara GYF-et, most pedig ugyanaz az mszp tamaszt elfogadhatatlan felteteleket (pl. bizonyos szemelyek kizarasat a kozos listabol). Ez nekem inkabb egy egyoldalu gyilkolgatasnak tunik, mint egy kolcsonos hatbaszurosdinak. Egyebkent meg mindenkeppen menj el szavazni, mert a finnyaskodas vezetett el a jelenlegi borzalmas allapothoz.

irkomirko írta...

Ha valaki eltaktikázta magát, az Mesterházi Attila. Már a veresége forgatókönyvét szerkeszti, előre a kisebb pártokra kenné a felelősséget. Tulajdonképpen bebizonyosodott, hogy az MSzP jobban tart Gyurcsánytól, mint O.V.-től. Pupu írásával maximálisan egyetértek. Persze sok idő van még a választásokig, ha lesz egyáltalán? Miért van olyan érzésem, hogy nem is lesz kiírva? Miért készülődik a rendeleti kormányzásra a Fidesz? Talán kevesen regisztráltak a friss kettős állampolgárok?...Áder János miért intett arra, hogy most még ne kampányoljanak?...Szóval jöhet itt még sok érdekes fordulat, és megjósolhatatlan mit hoz a 2014-es esztendő?

László írta...

A jelszavuk SZÖVETSÉGBEN A 2014-es VÁLASZTÁSOK SIKERÉÉRT ! szóval mint a szórólapjaikon írják - a mai Gyurcsány egyeztetés előtt! Az MSZP a széleskörű együttműködést támogatja a 2014-es országgyűlési és önkormányzati választásokon....A demokratikus erők összefogásával le lehet és le is fogjuk győzni a FIDESZ - KDNP-t. Szóval lehet a két párthoz a szavazófülkében csatlakozni, de a többi kis pártnak legyen ez is elegendő!!!! Jó irányba mennek a dolgok???

Kaláris írta...

A posztban leírtakkal nagyjából egyetértek, de azt már tisztáztuk egyszer kedves Pupu, hogy nem a lágyszívű kántor utálja a kukoricagölödint, (ő a szemérmetes Erzsókot szereti lángzó szerelemmel)hanem a fondor lelkületű egyházfi...:))