2013. szeptember 16., hétfő

VACSORACSATA

Fene tudja, mi a jobb: ha egy politikus beszélni kezd, vagy ha egy politikus hallgat.
Mindkettőre volt példa mostanában, én meg tobzódhattam az elégedettségben, végre új bölcsességek birtokába juthattam…
Kónya Péter a Facebookon üzent Gyurcsány Ferencnek, szerinte ugyanis a DK elnöke az összefogás helyett az ellenzéki vetélkedést választotta, és ha nem mutat több bölcsességet, felelős lehet azért, hogy Orbán Viktor újra hatalmat kap.
Ha most elfeledkeznék a higgadtság minden bloggert kötelező szép erényéről, akkor azt írnám, hogy hát, azért ehhez pofa kell, de ez az egész annyira abszurd, hogy amúgy is elakadt a szavam, így aztán könnyű volt tartanom a szakma szabályait.
Már azon is elképedtem ugyanis, hogy Kónya Péter megszólalt, és azonnal eszembe jutott a vicc az ötéves Pistikéről, aki soha életében egy büdös mondatot nem mondott, majd egy vasárnapi reggelinél odaszólt a meglepetéstől sokkot kapó anyjának: Forró a kávé!
Anyja döbbenten kérdezte: Hát te tudsz beszélni, kisfiam?
Már miért ne tudnék? – kérdezett vissza Pistike.
Hát mert eddig soha, semmikor, egy szót se… - magyarázkodott a meglepett anya, mire is Pistike megmagyarázta: Hát idáig még soha nem volt forró a kávé!
Szóval most hirtelen Kónya Péternek is forró lett a kávé, vagy csak valaki elmagyarázta neki, hogy bármit is érzett, az csak az érzékszervek csalása volt, hiszen a kávé forró – és sziszegett is egyet, demonstrálandó a helyzetet.
A kávét ez esetben Gyurcsány Ferencnek hívják, akinek az a bűne, hogy elfelejtette megindultan megköszönni, mikor Kónya elvi alapokon álló harcostársai háromszor leköpték és négyszer seggberugták.
Kónya szerint több bölcsességet kellene tanúsítania, ez esetben például boldogan és alázatosan át kellene adnia pártja tagjainak és szimpatizánsainak írásos kötelezvényeit, melyben vállalják, hogy a következő választáson kis kanyarral Viktorra fognak szavazni – a kis kanyar neve Együtt2014.
Hiába, előzetes hosszú akklimatizálódás nélkül politikusnak állni hozzávetőleg olyan, mint a Szaharában a számum kavarta homokviharban tévelyegni, ami még egy tevének is kihívás, jóllehet ő erre a környezetre van optimalizálva.
Sajnálom Kónya Pétert, meg dühös is vagyok rá.
Sajnálom, mert a sok pszeudo-párt és pártnak nevezett szűk baráti körök között neki - a sors különös kegyéből - valódi politikai erő került a háta mögé, és még akkor is sajnálom, ha ez az erő a szinte robbanás-szerű színrelépése óta nem annyira virágzik, mint inkább fonnyadozik, de ettől persze még valódi erő és a rejtett lehetőségek tárháza.
Sajnálom, mert megértem, hogy mint katona fegyelemhez szokott, és ahhoz, hogy a rá szabott feladatokat legjobb tudása szerint hajtsa végre, ő pedig iparkodott megfelelni, merthogy azt azért nem hiszem, hogy mint katona ne tudná, hogy ha valakire lőni kezdenek, akkor az – ha van mivel – akkor előbb-utóbb vissza fog lőni.
Márpedig – úgy tűnik – van mivel, habár ellenfelei mindenképpen ennek ellenkezőjét iparkodnak bizonyítani.
Erről írta egy kommentben egyik kedvelője: „Én csak azt nem értem: ha DK "1 % - os párt... Nincs mögötte mérhető támogatottság... Megosztó... Vállalhatatlan..." stb. akkor miért kínlódnak vele, üzengetnek? Ha annyira nem számit, hogy nem volt érdemes bevonni az összefogásba, akkor az együtt/külön összefogás tegye a dolgát, a DK is azt teszi.”
De haragszom is Kónya Péterre, mert tudnia kell, hogy ha a maffia felvesz a soraiba valakit, akkor azt elküldi ölni, hogy többé ne legyen módja kilépni a körből.
Lehet, meglepő, amit írok, de nekem az Együtt2014 tagszervezetei közül legalább kettő a Fidesz „ötödik hadoszlopa”, - így hívták a spanyolok Franco betelepített ügynökeit a spanyol polgárháborúban…
Kónyát is diszkreditálták, attól tartok, ő maga ezt észre se vette.
Katonaember, egyenes jellemmel, fel se tételezné szerintem, hogy valaki a deklarált céljaival ellentétesen ügyködik, pedig hát az ellenzék megosztottsága senki másnak nem kedvez, csak és kizárólag Orbánnak, meg azoknak, akik az ő fizetési listáján szerepelnek.
Nem tudom, mit szólt volna, ha a szocialistákkal való együttműködés jegyében azt mondják neki, hogy nézd Péter, tehertétel vagy nekünk, hiszen több szavazatot viszel, mint hozol, így hát nincs helyed a képviselőjelöltjeink között sem, menj Isten hírével, csak előtte a szervezeteidet, az aktivistáidat meg a szervezeted szavazatait add le a ruhatárban!
Ugye, milyen hülyén hangzik?
Érdekes, hogy emberek néha nekiállnak beszélni, mikor hallgatni üdvösebb lett volna…
Ennek szép példája Gyurcsány Ferenc is, pedig őt már az anyukája is figyelmeztette, hogy aki lotyaszájú, annak sok bajt jegyez az álmoskönyv.
Ő az ATV-n, a Fórum című műsorban elmondta, hogy úgy látja, 2008-ban a népszavazás után le kellett volna mondania.
Ugyanakkor szívesen vacsorázna Orbán Viktorral, szerinte izgalmas és cifra beszélgetés lenne.
A Demokratikus Koalíció elnöke hozzátette, hogy benne nincs harag, és a kormányfővel mint magánemberrel nincs baja. Politikai kompromisszumot ugyan nem kötne vele, és nem ért vele egyet, de neki "nem büdös a miniszterelnök."
Hát, szerintem meg a ciklus végéig nem kellett volna lemondania, mert ha valaki chiken game-be kezd (ez az a játék, melynek során a két szemberohanó kocsit vezetők közül az veszít, aki félrerántja a kormányt…) akkor az ne trükközzön, akkor padlógáz és mosoly a recept…) – aztán meg kellett volna várni, míg a választó is rájön, hogy itt éppen puccs zajlik…
De ez nem bosszantott, mert ez politikai mérlegelés kérdése, az meg az ő szakmája, biztosan vannak információk, melyeket ő tudott, mi meg nem – hát legyen.
De ez a vacsoracsata, ez kiakasztott.
Írtam már erről, akinek van kedve, az itt olvashatja, a legelső bejegyzés az  oldalon, a 2012. január 20. –i posztban.
Szóval, nekem Gyurcsány ne adja elő a jóságos Feri bácsit, ne vigye túlzásba az általa feltehetően korrektségnek vélt szellemi kihívást, hanem viselkedjen ésszerűen. 
Hősünk ezekben a dolgaiban olyan, mint Assisi Szent Ferenc, - assisi, hogy a választó díjazza majd a nagyvonalúságát, pedig  a nép némi élettapasztalattal is rendelkező gyermeke egyszerűen csak hülyének nézi.
Méghogy Orbán nem büdös?
Mint a kolera, kedves Feri, mint a kolera, olyan büdös!
Körüllengi a fasizmus bűze, a diktátorok orrfacsaróan penetráns illata, a profi bűnöző odőrje, - ez a koma annyira büdös, hogy a görény térdenállva könyörög a receptért.
Ezzel együtt vacsorázni?
Hát mit szólnának a választók, ha éppen ő, akit egyébként ez a magánember magánemberi minőségében is, - ha biztos lenne benne, hogy elkerüli a büntetést - már régen megölt volna a valóságban is, nem csak karaktergyilkolászta volna, éppen ő tenné szalonképessé ezt az országrontót, ezt a manifeszt bűnözőt?
Elképesztő.
Jómagam azzal ülök egy asztalhoz, aki számomra emberileg elfogadható, a patkányok meg zabáljanak ott, ahol akarnak, a saját társaságukkal.
Szóval ebből a beszédből sok gond származik, azért is szereti a nép azokat a politikusokat, akik ki sem nyitják a szájukat, mert azoknál kevesebb az esély arra, hogy hülyeségeket beszéljenek.
Talán kellene ezt a kérdéskört átbeszélni a tanácsadókkal.
Az se baj, ha némelyik új lesz, és ismeri az átlagember nem túl emelkedett, de roppant lényeglátó gondolkodását…


:O))) 

34 megjegyzés:

Enikö írta...

Drága PuPu, NAGYON köszönöm a mai blogbeírást - már teljesen ki voltam akadva, hogy csak nekem áll égnek a hajam Gyurcsány kedélyes vacsorázgatási ötletétöl?! Meg is írtam, s csak rámszóltak a nagy demokrata polgártársak, a fanok - vagy hallgattak...! Ha Gyurcsány priviben jól ellenne Orbánnal, akkor mi a fészkes fenéröl van itt szó? Akkor SEMMI sem stimmel a felállásban, a DK összes nyilatkozataiban! Itt mi kérem barátokkal, osztálytársakkal, családtagokkal fordítunk hátat egymásnak, mert másként látjuk Öszödöt meg a NER-t, s akkor Fecónak kedve volna a Viktorral kajálni?

odour control írta...

Nekem nagyon tetszik ez a vacsoracsata ötlet, ha rajtam múlna eleve sorozatban gondolkodnék. Mindig többre tartottam a bátor konfrontálódást, mint az alattomoskodást!!! Arról nem is beszélve, hogy az atombomba biztosra megépített magyar politikai SUNYIBUNKER-sátorban már azok is unatkozhatnak, akik az év 365 napján állandóan belül laknak (már mióta), hát még az egyszerű honleány! Neki csak az a dolga, hogy négyévente kívülről megszavazza; mi legyen belül a "vacsora"!

Erről meg eszembe jut zseniális Nagymamám népi bölcsessége.
Az egyszeri asszony amikor már nem bírta az embere áporodott szagát, mivel a teremtés koronája nem igen szeretett fürödni, égi sugallatot kapott. Először kedveskedett az urának mindenféle szappannal, habfürdővel, tengeri szivaccsal, illatos törölközővel - a fürdés azonban elmaradt. Ekkor aztán egyet gondolt a bölcs asszony - kettő lett belőle! Egyik vacsora után szépen gondosan megágyazott az emberének az udvaron lévő kukoricagóréba. Gyertyát is gyújtott, majd a kikészített lópokrócra ráírta, hogy a frissítő fürdőre legjobb lesz a kút bársonyos vize és előre kikészítette szamárzsírból készült proletárszappant is! Kikísérte az embert a góréhoz és az okos feleség elmagyarázta, hogy ezzel az ájerral ami a házasságukból árad tulajdonképpen elláthatják a ház éjszakai külső védelmét. A férfi szagkomplexumától még a finnyás róka is elkerüli a baromfiudvart...
Hogy mi történt később, erről a történet már nem szólt!

kekec/éva írta...

Pupu, már csak azért sem kellett volna szólnia, mert két emlékezetes fidesz-résztvevős vacsiról tudunk, amiből a baloldalnak és személyesen
Gyurcsánynak kevés haszna származott:
1. Orbán-Torgyán a második forduló előtt
2. Gyurcsány-Navra csicska (oszt mi lett belőle, na mi? Karaktergyilkolászás.
Ráadásul, ha Orbán "az undor maga"
az erősen üti, hogy az embernek étvágya támadna tőle.
Hellernek volt igaza: Ferink "túl jó" de legalább következetes lenne!
Ha pedig ezt a "keresztényi" szöveget valamely újonnan csatlakozó (mondjuk a kereszténydemokrata Kerék-Bárczy)
javasolta, akkor régen rossz!
(akkor is, ha valamelyik régi)
Nincs "magánember" Orbán. A Keresztapával nem pacsizunk!

Névtelen írta...

odour control,

hogy mi történt utána? Aktivizálódott a vak komondor ......

sphagin írta...

Hát ! Azt Gyurcsány nem mondta, hogy nagy egyetértésben vacsoráznának, ha jól tudom. Minden esetre a falatok után tisztességgel megvárnák, hogy nem e megfullad a másik, mielőtt válaszolnának neki. Az biztos, hogy sok értelme nem lenne egy ilyen asztalhoz ülésnek. Miről is tudnának tárgyalni ? Vagy udvariaskodnának, vagy elkerülnék a konfliktust, ha nem akarnák a tányérokat egymás fejéhez vágni. Szóval, összességében igazad van, kedves PuPu .

odour control írta...

névtelen 7:14

Folytatásként írjál róla önálló blogot, hogy ez miképpen történt!
A vak komondor aktivizálódása - címmel.
Ha jól sikerül az írás lehet, hogy Pupu beszerkeszti vendégoldalra is :-)

Geza írta...

Megint 100%-osan egyetertek, de van egy kis (vagyis marha nagy) emelygos erzesem. Elment a GYF-nek az esze? A DK legfontosabb szerepe eppen az a tiszta es vilagos moralis kinyilatkoztatas (akar mindennapi szinten is), hogy ramutat a fidesz es vezetoinek merhetetlen aljassagara. Ezt az embert a fidesz vezette puccs kiserlet, ha meg ennel is rosszabb idoket eltunk volna, akar meg is olhette volna! Mit szol ehhez a DK elnokseg tobbi embere? Mit szol ehhez Debreczeni? Na es persze, mit szolnak a tagok? Csak huledeznek, mint en. Hat ez egy eleg idegesito momentum, mit mondjak.

Névtelen írta...

pupu!! a politika nem grállovagok vasárnapreggeli bájcsevegése... de nem is a vikingek mindnt lemészárló őrültsége..

útkaparó írta...

Ha ezt a vacsora ötletet Gy.F. a PC jegyében (politikailag korrekt? na neeee!)mondta, akkor is rosszul hangzik. Mi-a talpasok-nem vagyunk vevők az efféle megengedő viselkedésre. Nincs helye már itt ennek. Kedves Feri! Térj észre és ne beszélj butaságokat, ha lehet.

Névtelen írta...

Pupu,előbb-utóbb csak megneveled ezt a hebrencs Ferit.Nála legalább van erre remény,képes tanulni,ellentétben az összes többivel.O.

Lusti írta...

Kónya Péter: "Mielőtt az összefogás pártiak megnyúznának,jó lenne ha utána néznének,hogy mind a Szolidaritás nyár elejei közgyűlésén,mind az Együtt-PM választó kerületi megbeszélésén azt kértem a vezetőinktől és az aktivistáinktól hogy fogjanak össze helyben a demokratikus ellenzék szimpatizánsaival (beleértve a DK-t is!).Az Mszp-vel folytatott tárgyalásokon azért adtunk vissza 4 választó kerületet az Mszp-nek és állapodtunk meg 31 egyéni indulásban a 106-ból,hogy segítsük az Mszp megállapodását a DK-val.Azt is vállaltuk, még a nilvánosság előtt is,ha létrejön az Mszp-DK megállapodás,bárkit (akár GYF-t) indít jelöltként a DK a megállapodás szerint nekik járó VK-kban,úgy fogjuk segíteni,mintha a saját jelöltünk lenne!Az előző posztom is az együttműködésről és a közös felelőségünkről szólt.Tegnap én külföldön voltam,de tudomásom szerint sok Szoli tag vett részt a DK gyűlésén és ezzel nincs is baj.Nem egymással kell küzdenünk,nem egymást kell legyőznünk,hanem 2014-ben (és nem 18-ban!) a Fideszt és Orbán Viktort!Többször elmondtam már,ha 2014-ben újra a fidesz győz,az emberek visszamenőleg legitimálják azt a gyalázatot,amit Orbánék művelnek ezzel az országgal,az emberekkel.Ezt nem hagyhatjuk!Ezért kész vagyok személyesen baráti jobbot nyújtani minden demokratának párthovatartozásától függetlenül, és együttműködni a demokrácia védelmében és orbánisztán megdöntésében!"
Egyébként tényleg sokan voltak ott a Szabadság hídon, akiket a Szoli'-ból ismerek...

Még nem tudom eldönteni, h ez a bejegyzés alátámassza-e amit írtál/érzel, vagy sem... de majd kiderül... egyelőre ott tartok: "Mi van?!" :)

Névtelen írta...

ioGratula Pupu! Az írásai jók, nagyon profik. Csak ugyebár ez utóbbiban Ön is belecsúszott a nagy nemzeti média játékba, miszerint "ki kell egyensúlyozni" mindent. Ha Kónyázunk, akkor legyen Gyurcsány ekézés is. Ez a fő szempont. Tényleg ez ma a fő szempont? Az egyik legjobb, legmértékadóbb blogban?

Névtelen írta...

No....Kedves PuPu és kommentelők!
Két apróság: Talán a szövegkörnyezetet illett volna figyelembe venni: Somogyi, aki nem volt éppen ...hhhmmmmtárgyilagos, azt kérdezte, hogy ha meghívnák egy vacsorára, amiről elére nem, csak ott derülne ki, hogy a minidiktátor is ott van...akkor mit csinálna. Mit kellett volna Ferinek mondani????? Azt, hogy elfutna?????
Másik: ....beszélünk, beszélünk a demokráciáról, de még mindig nem érezzük a zsigereinkben.
Gyurcsány politikus és magánember! A magánembernek nincs semmi baja a magánember orbánnal.....én ezt hallom tőle 10 éve, miért most ez a nagy felzúdulás??????
A politikus a politikust elitéli, megveti, kiiktatná a közéletből.....
Valahol itt kezdődik a politikus uraim.

Cereus írta...

Bután feltett provokatív kérdésre nagy nyilvánosság elött, durva nemet mondani legalább akkora felelőtlenség, mint igent felvállalni keresztényi szeretetből. Mára már világos, ki beszél őszintén, és ki az aki "soha nem hazudik", de mellébeszélni sem kell. Nálam egyértelmű GYF véleménye OV-ról, amit minden fórumon nagyon határozottan kinyilatkoztat. Hiba volt! Szerintem rájött Ő is.
PuPu ! Jó hogy írtál róla. Van elég ellensége, én tovább nem bántanám!

bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Nagyon jó. Remélem Gy.F. olvassa a blogodat és abbahagyja Orbán emberi lénynek tekintését.
Assisi.....:)))

törölve írta...

ÉS 2013. szeptember 13.
Nádas Péter: Ami mellette szól, s ami ellene - részlet a 4. oldalról

Az utóbbi években azon gondolkodom, hogy élnem kéne a polgári engedetlenség alapvető emberi jogával. Néhány hete aztán elmentem egészen a könyvespolcomig, hogy megnézzem Thoreau-t, miként képzelte el a maga politikai vállalkozását. Legalább harminc éve, hogy utoljára kezembe vettem a polgári engedetlenség kötelezettségéről szóló traktátusát. Ajánlatával ma kudarcot vallanék. A modern államgépezet egy szempillantás alatt morzsolna szét. Ki kéne valamit találnom. De addig sem ajánlhatok mást magamnak, mint azokat a klasszikus ellenállási formákat, amelyeket már az antikvitásban is használtak szabad emberek. Korábbi évtizedekből van ilyen jellegű gyakorlatom, bár úgy látom, hogy az egykori izolációban és szeparációban kialakult kisközösségi ellenállási formák, a tömegtársadalmi léptékek és a mágikus tudattartalmak elszabadulása miatt ma kevéssé használhatók. Még a kérdéseim is levegősebbek lettek azóta. Az emberállat genetikai állagában vajon van-e szellemi ugrásra elegendő tartalék, avagy az emberi jelenség immár minden szellemi és pszichikai lehetőségét kimerítette, s így egyetlen járható útja a szellemi és mentális regresszió. Tulajdonképpen nem többet, mindössze egy hüvelyknyit kéne a saját állatiasságától még eltávolodnia. Hogy legalább a humanizmus néhány évszázadáról ne kéne lemondania, ha már a felvilágosodottságáról, azaz népművelésről ilyen módon lemondott. Számolhatunk-e még egy olyan etológiai vagy antropológiai fordulattal, amely a közös érdek alapján teszi átjárhatóvá, ha nem is a reflektálatlanul működő egyéni érdeket, de lagalább egy hüvelyknyit még a kettő határterüketéből. Vajha a tudaton legalább az egyéni és a közös összefüggésének szerkezeti képe átderengene.

Névtelen írta...

etele1:

nade pupukám, te két politikai axiómába futottál bele :o)

1) a konkurencia mindig erkölcstelen, ha "ellenünk" indul.

... márpedig ha a DK indul, akkor nincs sok választása, mint a fennforgó 31 E2014-es körzetben aratni, mert az E2014 a gyengébbik konkurencia és az emeszpétől jval kisebb valószinűséggel szavaznak át.

2) ha egy politikus elvtelen gesztusokat tesz, akkor a másik szavazói felé nyit

jelen esetben akármilyen meglepő és mulatságos, de Gyurcsány Orbán szavazói felé nyitott. Ui. a maradék "szocialista" körzetekben inkább a jobbközép Orbánből kiábrándult szavazókat lehet elvinni (lehet, nade kinek?)

Ennél egyszerűbb képlet nincs. Mit nem értesz? :o)

PuPu írta...

Kedves etele1,
1. A konkurencia nem erkölcstelen, erkölcstelen a nép hülyítése.
2. Gyurcsány semmi újat nem mondott, emellett elvtelen sem volt - a DK eleve nyitott a jobb és a balközép felé.

Csak bátran kérdezz, segítek ám!

:O))))

Névtelen írta...

kedves pupu, irod:

"1. A konkurencia nem erkölcstelen,
erkölcstelen a nép hülyítése."

Itten mostan arról volt szó, hogyan fejtegette az E2014 szószlója, hogy mennyire magasan próbáltak együttműködni... még a "körzeteiket" is "visszaadták"

__ehhez képest__ idézem: "a DK elnöke az összefogás helyett az ellenzéki vetélkedést választotta, és ha nem mutat több bölcsességet, felelős lehet azért, hogy Orbán Viktor újra hatalmat kap."

Amint látod bizony itt fajsúlyosan arról van szó ki milyen "erkölcsöket" mutat fel.

Együttműködni "erkölcsös", Orbán szekerét tolni meg "erkölcstelen" a megvalósult baloldalrólnézvést, ugye csakcsak nem tagadod? :p

Irod még: "2. Gyurcsány semmi újat nem mondott, emellett elvtelen sem volt - a DK eleve nyitott a jobb és a balközép felé."

Ugyanmár. a megvalsult baloldalon Orbánról a "viktátorról", a néhol már náci rendszert épitnek jellemzett politikusról kijelenteni, hogy ővele magánemberként semmi baj nincs még szép, hogy elvtelenség.

Hiszen mi az elv?

Hát az, amihez ragaszkodunk.

Márpedig a mevalósult baloldalon _eddig_ mindenki ragaszkodott ahhoz hogy Orbán elutasitottsága abszolút...

Az azért meglep, hogy számoodra nem igy van. Eddigi irásaidalapján nem gondoltam, hogy Orbánnal kvaterkáznál ;)

Geza írta...

Marhara nem ertem, hogy lehet meg csak elkepzelni is azt a helyzetet, hogy valaki leuljon ezekkel az emberekkel egy asztalhoz azon felul, ha ezt szukseges megtenni a politikai targyalasok sikere erdekeben. Csak ebben az esetben fogadhato el a mindennapi szokasrend, es csak azert, mert a celt bekes eszkozokkel akarjuk elerni. Ezzel teljesen szoges ellentetben van az, ha en egy kellemeses elvacsorazgatok valakivel, mert jo egyutt enni es mert vannak kozos gondolataink. Mondhatna valaki, hogy persze, hogy vannak! Hat oe is egy csaladfo es erzo ember! Termeszetesen ez mindenkirol elmondhato, hogy sarkitott peldaval eljek, Hitler, meg a tobbi is simogatta a gyerekeket, meg kerult erzelmi viszonyba masokkal (tehat voltak emberi tulajdonsagai), de ezek meglete nem jelent semmit tarsadalmi kartekonysaguk tekinteteben.

Mar hallom a hangokat, hogy "de hat Nyugaton, meg az USA-ban is ...". Hat igen, de ott nem bunkok altal tamogatott (levezenyelt) puccskiserlet alanyairol es nem is majd a hatalmat magahoz kaparinto es azzal 100%-osan visszaelo emberekrol van szo. En is jo erzessel neztem, amikor Obama es a republikanus ellenfele (a tradiciokat kovetve) a valasztas elott par nappal reszt vett egy kozos jotekonysagi vacsoran, es ott igen jo humorral "tosztolgattak" egymast es a jelenlevoket. Az is igaz persze, hogy barmelyik gyozelmeenek nem az az eredmenye, hogy utana az alkotmanyt ujrairjak, meg a Time Square-en naggyulest tartanak, majd utana pedig atnevezik.

terlasz írta...

Pupu! Ha a "kiegyensúlyozottság" érdekében csak ennyi negatívum jutott eszedbe Gyurcsányról, akkor még van remény...
Láttam az adást és csak mosolyogtam a hülye kérdésre adott kézenfekvő válaszon. Lehet ilyen kérdésre jó választ adni kapásból?

hello írta...

Kedves Kommentelők, azt hiszem, nem alaptalan a gyanúm, hogy sem maga Gy.F., de még a felkent tanácsadói SEM szokták olvasni PuPu blogjait - SAJNOS!
Mert ha nem így lenne, és PuPu számtalan bölcs javaslatának akár csak x hányadát is megismerték és magukévá tették volna, már sok mindenben nem itt tartana Gy.F.!!!

Amúgy meg nekem ebből a mai posztból Kónya Péter megnyilatkozása a sajnálatos, merthogy lassan minden olyan politikus, aki iránt korábban némi reményt tápláltam, mond vagy tesz valami generálisan hervasztót.

hello írta...

A vacsoracsata-ügyben itt kikerekedett vitához pedig csak 1 megjegyzés: az általam eddig ismert esetek nagyon nagy %-ában Feri sajnos a saját kárán SEM tanul. (Ha mégis, az számít a kivételnek.) Továbbá képtelen kibújni a bőréből.

Neked5 írta...

Megint egy remek írás! Gratulálok! :))))))
A idézettel is egyetértek, mintha csak én irtam volna :))

hello írta...

Tovább próbálkozik Gyurcsány az ellenzéknél - 09:09


Levelet ír Bajnai Gordonnak és Mesterházy Attilának Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök azt kéri az Együtt-PM és az MSZP vezető politikusaitól, hogy amellett, hogy most külön készüljenek a választásokra, a voksolás előtti utolsó napokig állapodjanak meg. Gyurcsány Ferenc a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, a megállapodást úgy képzeli, hogy attól függően, hogy kinek milyen mért támogatása van, kölcsönösen léptessék vissza egymást arányosan az egyes választókerületekben, hogy mire eljön a választás napja, addigra bal és liberális oldalon egy jelölt legyen mindenhol.
(Klubrádió)

"Nem adom fel" - énekelhetné Feri Somló Tamással...

PuPu írta...

Kedves Terlasz!
Eszem ágában sincs egyensúlyozgatni, csak az időbeni egybeesés meg Gyurcsány személye miatt került a két téma egy posztba.
Kényelmes helyzetben vagyok, nincs megfelelési kényszerem senki felé, de ez persze hoz magával negatív dolgokat is.
Például azok, akikről írok, nem olvasnak, merthogy a politikus is leginkább azt a szerzőt szereti olvasni, aki az ő véleményét írja meg.
De hát nem örülhet egyszerre mindenki, így ez az én önkiszolgáló boltom, én legalább örülök, mikor megírom, hogy szerintem mi is a tutifrankó.
Ti pedig már a nettó nyereség vagytok számomra...
:O))))

PuPu írta...

Kedves Terlasz!
Eszem ágában sincs egyensúlyozgatni, csak az időbeni egybeesés meg Gyurcsány személye miatt került a két téma egy posztba.
Kényelmes helyzetben vagyok, nincs megfelelési kényszerem senki felé, de ez persze hoz magával negatív dolgokat is.
Például azok, akikről írok, nem olvasnak, merthogy a politikus is leginkább azt a szerzőt szereti olvasni, aki az ő véleményét írja meg.
De hát nem örülhet egyszerre mindenki, így ez az én önkiszolgáló boltom, én legalább örülök, mikor megírom, hogy szerintem mi is a tutifrankó.
Ti pedig már a nettó nyereség vagytok számomra...
:O))))

hello írta...

''Ha nem egymást cseszegetjük, akkor lehet az országgal is foglalkozni'' - Mesterházy - 19:14


Mesterházy Attila megerősítette, hogy az együttműködéssel kapcsolatos témát lezárták –reagálta a szocialista pártelnök arra, hogy Gyurcsány Ferenc a végső pillanatban is meg akar állapodni az ellenzéki együttműködésről. Azt kijelentette a pártelnök, hogy nem haraggal álltak fel az asztaltól a DK-val történő egyeztetés után.
(Klubrádió)

Inkább nem írom le, amit erről gondolok, hátha a monitor nem viselné el...

Dagi Manci írta...

Én bruttó nyereség vagyok!!!

hello írta...

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326899_egy_velemenyvaltozas_ive

pleinair írta...

Nekünk az a dolgunk, hogy, ha van Gyurcsánynak hibája, arra figyelmeztessük.
Bartus L. írta a Megint Gyurcsány c. blogjában:

...Mi azt mondjuk, hogy “puha vagy Feri!” Ezek nem érdemelnek kíméletet, és csak magadat gyengíted ezzel. Ha bármilyen megfontolásból engedsz az igazságból, mert elhiszed, hogy ezt az emberek nem értik meg, magadat gyengíted. Az emberek nem hülyék, megértik. Orbánnal is sokkal keményebben kell konfrontálni, ha meg akarod állítani. Nem szabad belemenni a legkisebb elvtelen kompromisszumba sem, mint amilyen ez a hazug választás lesz. Bűnözésről beszélj, illegitim hatalomgyakorlásról és rendőr után kiálts. Mert ez a valóságos helyzet. Bűncselekmény történt, államcsíny, bűnözők foglalták el az országot. Tömegek fognak követni, a sok okoskodó süket értelmiségi pedig ott fog lihegni, ha látják, hogy az emberek hallgatnak rád. Akkor majd küldd el őket."

Szerintem Gyurcsánynak ezerszer keményebben kellene orbán határtalanul aljas bűnbandája ellen fellépni. Annál is inkább, mert nincs mit veszteni se neki, se a DK-nak, sőt. A tisztességünket, a tekintélyünket veszítjük el, ha nem szállunk minden erőnkkel szembe ezzel a maffia hatalommal.

Gyurcsány tekintélyvesztésének oka az engedékenység és a végtelen szelídség. Egy tudós embernél ez pozitív tulajdonság, de politikus esetében parttalan demokratizmust eredményez, és ez már nem erény. Az ilyen politikusnak ellenségei gyöngeséget szimatolva esnek neki, és barbár tömegeket uszítanak rá.
Ebben volt és van része Gy F.-nek, és ebből kell a tanulságot levonnia. Csak kemény, konfrontatív, leleplező modorban, a pillanatnyi gyöngeség és megingás látszatát is kerülve szabad ezekkel szembeszállni.
Ehhez kívánok belátást és erőt a "mi Ferinknek." Orbán nevét meg a "szájára se vegye", különöse ne baráti vacsora lehetőségére utalva, mert ennek a felvetésétől is elhányjuk magunkat.


Zsuzsanna írta...

Pupu Kedves! Te tényleg fantasztikus vagy! (Csak ezt a beírósdit nem bírom, százszor kell próbálkoznom a hieroglifáiddal.)

Névtelen írta...

Kónya --szerintem--rossz sorrendben szólalt meg a facebookon, de a Klub rádióban korrigálni tudott(?)Ezért jogos lehet PuPu pistikés kritikája.
Az elmondttakból úgy tűnik --nekem--, hogy az MSZP.a 4 mandátum és a DK. kapcsán cinkelt lapokkal játszott (és félek, erről nem is fog leszokni).

hello írta...

http://nepszava.com/2013/09/velemeny/vendeghy-kornel-a-kiraly-meztelen.html

Vendéghy Kornél:
A király meztelen