2019. április 3., szerda

FÉLÜNK ÉS MEGHALUNK

Azon töröm a fejem, hogy mi lesz, ha Soros mégsem örök életű, és egyszercsak, váratlanul visszaadja sötét lelkét a Sátánnak.
Lehet,  félbehagyott művet hagyna utódjára?
Vagy nincs is mű, mert a helyiérdekű ördögűző az oroszok után a Sátánt is hazazavarta?
Azért van ok az aggodalomra, merthogy az ördögűzés bonyolult és nehéz tudomány, az eredmény meg kiszámíthatatlan, van úgy sokszor, hogy a Sátán győz.
De van olyan is, hogy maga a Sátán ölti fel az ördögűző történelemből évezredek óta  jól ismert gúnyáját, és Istenes dumákkal hülyíti az Úr együgyű teremtményeit, hirdetve, hogy majd ő megvédi őket az ördögtől.
Azok meg mennek utána, mégha az ördögűző csuhája alól ki is lóg a lóláb, melynek tövénél ott lengedezik az istenfélő polgár jutalma erős hitéért.
Mindenesetre a Sátán tudja, hogy az ember életének egyetlen dolog ad valódi tartalmat, ez pedig a félelem.


Szeretünk félni, létszükségletünk szinte a félelem, ha éppen nem kell félnünk semmitől, csak pislogunk tanácstalanul, mint a luki nyúl, mikor üres a mező...
A félelem jó, a félelem eligazítást ad olyan esetekben, mikor cselekednünk kellene, mert azonnal  tudjuk, hogy ki vagy mi ellen kell védekeznünk. És mennyivel egyszerűbb a világ, ha van, aki eligazít bennünket ebben a fontos kérdésben...
A védekezés formája magyar sajátosság - népünk ezt ellenfelünk háta mögött térdre ereszkedve, vad nyelvcsapásokkal végzi, gondosan odafigyelve a csapások egy speciális rózsával megjelölt pontos helyének kiválasztására.
Féltünk hajdan a tatároktól - ellenük a tengerig futva, félelmetes hátunkat mutatva  harcoltunk, aztán féltünk a törököktől, ezért is neveztük országunk egy részét hódoltságnak és nem harcosságnak, féltünk a Habsburgoktól, akik királyokat adtak nekünk - utódaik ma errefelé várják sorsuk jobbra fordulását.
Féltünk az oroszoktól, akik internacionalista kötelezettségüknek eleget téve 1848-ban puskalövés nélkül besétáltak a világosi síkig, aztán féltünk tovább. Félelmeink megszüntetése érdekében az I. Világháborúban nyakunkra húztuk a Bruszilov-offenzívát, a II. Világháborúban pedig Ukrajna megszállóiként vitézkedtünk, melynek következtében ismét beballagtak az orosz csapatok, de már nem puskalövések nélkül.
Aztán 1956-ban is esett néhány lövés, utána meg hosszú ideig csend és Varsói Szerződés, meg barátság, egészen addig, míg I.Viktor Mihály ki nem zavarta őket.
Aztán egy darabig nem féltünk, csak a rendszerváltás után éledt fel a régi, ismerősen kellemes érzés, hisz oly kevesen szeretnek térképet nézegetni és még kevesebben kulturáltan viselkedni.



Másoktól nem nagyon féltünk, pedig talán nem lett volna baj, hiszen fél évszázaddal a világháború után nagyobb anyagi kárt okoztak az országnak, mint a háború.
A rendszerváltásig volt egy ország, melyet hazánknak nevezhettünk, most vendégek vagyunk a saját hazánkban.
A helyzet olyan, mintha a lakásodban az utolsó sámli is másoké lenne, te pedig takarítónője vagy az új tulajdonosnak, akitől persze lop a közös képviselő.

Te meg méltatlankodsz, mert téged nem engednek lopni, vagy mert még mindig nem fogtad fel, hogy az asztal hiába áll a szobád közepén, az már nem a te asztalod, de még raktározási díjat se számíthatsz fel érte, mert a lakás sem a tied már.
Erre most bedőlsz a kis potrohosnak, aki egyszer már részt vett a lakásod elkótyavetyélésében, most meg a megváltó szerepében tetszelegve rugdal a szakadék felé, az országgal együtt.
Amit eddig még nem loptak el, azt majd ellopja ő.

Telhetetlen, pofátlan és arrogáns, igaza volt Dávid Ibolyának, olyan, mint a mesebeli kisgömböc, felzabál mindent, ami az útjába kerül.
Ami a legfelháborítóbb, az a mocskos mentalitása, ahogy a legelesettebbekkel bánik.

Ahogy kizsigereli a nyugdíjasokat, ahogy a szerencsétlen sorsú állami gondozottak lába alól kihúzza a szőnyeget.
Ahogy a gyerekekkel bánik.
Ebben az országban minden megyének volt gyermektábora, ifjúsági tábora, ma egy sincs, ellopták Zánkát, a beszélő fóka megkapta Csillebércet, a sok botlábú fejenként egy stadiont, a román, ukrán államnak adót fizető magyarok úgy ki lettek sámfázva lóvéval, mintha itthon nem létezne gyermekszegénység, nem élnének létminimum alatt tengődő nyugdíjasok, és nem lenne egyre félelmetesebb a ránk ásító holnapi nyugdíj-probléma.


A pesti, meg az agglomerációban élő kispolgár pedig boldogan gügyög cukicicájának, miközben a végeken emberek élnek úgy - és nem a lumpenek - hogy nem jut nekik fele sem, mint amennyit a szerencsésebb polgár a macskájára költ havonta.
Félreértés ne essék - nem a macskáktól sajnálom a Whiskast, csak tudom, hogy a gazdáik egy részének fogalma nincs arról, hogy van falu, ahol már kocsma sincs, orvos sincs, iskola sincs, bolt sincs, ahol van, hogy a család a nagymama nyugdíjából él - de miből fog élni a következő egy-két generáció?

Már nem is iszik a nép, hanem mindenféle ócska kábítószeren él, hogy szakadt volna anyjába a feje annak, aki ide juttatta ezt az országot.
Most éppen Sorostól félünk, meg a muzulmánoktól, meg az oroszoktól, mint ahogy nagyszüleink féltek a kolhoztól, a csajkarendszertől, meg attól, hogy az asszonyokat is be kell adni a közösbe.
Na jó, voltak asszonyok, akik annyira azért nem féltek ettől, de nekik is csalatkozni kellett a reményeikben, de ettől még évtizedeken keresztül erről szólt a nóta, mint most a migránsokról.
Félni itt Kínától kellene, ahol a térfigyelő kamerák felvételei alapján pontozzák a kínai polgárt, és akkor utazhat, tanulhat, ha a hatalomnak megfelelő módon viselkedik.
A világ hihetetlenül bonyolulttá vált, eljött az eszement politikusok kora, az Úr legyen irgalmas a világhoz.
Eljött Mad Max világa...


Talán az utolsó leehetőségeinket éljük fel, amikor nem a diktatúrát, hanem a másik demokratát akarjuk megsemmisíteni.
Persze vannak jelei azért annak, hogy nem mindenki marhult meg teljesen, Sorost például kitüntette Bécs városa, mert a CEU odatelepítésével feltette a tudományos világ térképére az osztrák fővárost, aztán talán mára visszaszorultak a pártok legostobább idiótái, de a rengeteg baj még csak most következik, mert odacsinálni egy steril műtő közepére nem túl nagy kunszt, megy az hamar, de mire abból a műtőből megint steril tér lesz, sokat kell sikálni, beleszakadhat mind a tíz körmünk is.
De akkor is meg kell majd csinálnunk, ha ezeket eltakarítottuk, ha lehet örökre.
És nem szépelegve, nem beleájulva a sportszerűségünkbe, politikai korrektségünkbe, hanem drasztikusan, egyszer és mindenkorra.
Ezen kellene dolgozni, nem moralizálgatni, arra majd ráérünk, ha ezek az ócsai lakótelepen lesznek, a határról áttelepített kerítések mögött, erős őrizet alatt...


Azért addig is ki kellene húzni valahogy.
Lehet rettegve is, de biztos, hogy ez a legjobb megoldás?



:O)))

10 megjegyzés:

rézevőfiamór írta...

Fél a rosseb fasza!

Undorodom!

stirlitz írta...

Amit viktor csinál jó politika enyi döl lové (családnak ország is kap morzsákat sok idióta megörül ) Nem sajnálom a vidéket óriási szerepük van abban hogy az ország ide jutott

FIGYELŐ I írta...

ITT NEM ORBÁN A BŰNÖS !!!
HANEM AKIK ELNÉZIK. ORBÁN NAGYON JÓL TUDJA, KIT HOGYAN KELL MEGFOGNI. KINEK ESSEN LE A FORINT KINEK A GARAS.EZEN AZ OLDALON IS LEÍRHATÓ MINDEN= HA JÓL ÜL IS = .KB 70 EMBERNEK TETSZIK ÉS NINCS TOVÁBB.=KARAVÁN HALAD.=PUPUT TISZTELEM TALÁN ERŐFESZÍTÉSE EGYSZER GYÖKERET ENGED.DE EGYBEN BIZTOSAK LEHETÜNK HA VÁLTOZNA IS VALAMI A PÉNZT ÉS AZ ORSZÁG BECSÜLETÉT VISSZA NEM KAPHATJUK.













Cereus írta...


Orbán, világosan látszik elvesztette józan ítélőképességét. Uniós min.elnökként csak magyar zászlók előtt díszelegve gyalázza, provokálja saját pártcsaládja vezetőit, és tagságát.
Nem fogják megbocsátani bomlasztó tevékenységét. A baj az hogy az egész ország fogja viselni
szédült tetteinek következményeit. Mert a demokrácia malmai lassan őrölnek. Ezt Orbán nem értheti mert nem is tudja mi az. Ő egy egyszerű bozótharcos aki minden helyzetre keres és talál ellenséget azonkívül elhiszi magáról, hogy nagy tettekre képes. Ez lesz legnagyobb csábos tévedése.

1970 írta...

"Nem sajnálom a vidéket óriási szerepük van abban hogy az ország ide jutott"

Kedves stirlitz!

Én azt gondolom, hogy elsősorban a rendszerváltó elitnek és politikusi gárdának van óriási felelőssége abban, hogy országunk idáig süllyedt. Ám ennek az elitnek van még egy hatalmas bűne: ténykedésük "eredményeként" kaptuk meg "jutalmul" ezt a kisgömböc formájú és jellemű őrültet, aki egyetlen dologra képes érdemben: az ország erőforrásainak eltulajdonítására, illetve tönkretételére.
Nekem pl. személyesen tele van a hócipőm azzal, hogy ennek a rendszerváltó elitnek egyes képviselői saját felelősségük elismerése helyett még mindig csak arra képesek, hogy visszamutogassanak egy olyan korra, aminek az égadta világon semmi köze ahhoz, ami jelenleg az országban folyik.

obsitos írta...


Nagyon jóírás és egyben végtelenül elszomorító . Remélem az ellenzéki vezetők olvassák ezeket az írásokat.
üdv.

góbé írta...


Csak úgy szer- de inkább rendszertelenül: "...Már nem is iszik a nép, hanem mindenféle ócska kábítószeren él..."
Nagy igazság !!! A '90-es években a lakókörnyezetemben 6-8 kocsma/presszó megélt. Ma már egy sincs, és nem a magyarember lett absztinens !!!

Más: Ne becsüld le - leegyszerüsitve - a félelmet. Manapság meghatározza - by Marx: determinálja - a társadalmi viszonyokat !

Amikor a jól menő vállalkozás tulajdonosa azzal szembesül hogy a cége, a tudta és szándéka ellenére "eladó", ráadásul jóval a piaci ár alatt, ellentmondás fennforgása esetén a NAV, meg mindenféle egyéb nerrileg szervezett szervezet napok alatt ellehetleniti...
Egy lájk csupán bárhol, mely nem nerrrr.-brrr. kompatibilis és már ugrott az állás, a munkahely. Egy kétértelmü beszólás az alsómocsoládi kocsmában s már oda a közmunka is...

Kilenc - 9 !!! - év nem volt elég "nagyjainknak, képviselőinknek" annak felismerésére hogy a magába fordult, félelemmel töltött, más előtt lassan megszólalni nem merő egyedeket valamiféle közös akolba kellene terelni.
Megértetni, elhitetni velük hogy ez nem törvényszerü, másképp is lehet és kell is élni, értelmezni saját sorsukat és akár tenni is lehet érte.

Az hogy az egészségügy, az oktatás már nem válságban van, az evidens. Már bedőlt !!! Foltozgatják, próbálják szinezni, de sem terv, főleg szándék nincs arra hogy legalább a 10 évvel kozábbi szintre visszahozzák.
De, nyakunkon a lakhatási válság !!! Az hogy a fidesz lexarja, evidencia. Az hogy a "mi pártjaink" észre sem veszik, iszonyatos gáz !!!

Évente 100-120-ezer embert lakoltatnak ki. Többségük devizás. Egy -talán nem is - apróság:

Ugyan mi akadálya volt olyan törvényjavaslatnak, mely szerint a devizahitelek bedőlésekor, amennyiben a bank megszerzi az adott ingatlan tulajdonjogát, további követelése nincs, nem is lehet, azon a jogi és morális alapon hogy a kölcsönt az adott ingatlanra adták, mely végül a tulajdonukba került. Az ingatlan volt az ügylet, a kötés tárgya !!!

Az ingatlant vagyigy-vagyúgy megszerezték. Ha olybá tünik, hogy még akár követelhetnének is, az kizárandó, tekintve hogy egy adott ügyletben a kozkázatot is illik megosztani, nem pedig mindent a kiszolgáltatottra rálőcsölni.

Kis odafigyeléssel, szakértelemmel, de leginkább kellő erkölcsi érzékkel meg lehetett volna akadályozni, hogy egy 6 milliós kölcsönből 4 millát visszafizető, akinek még a lakását is elárverezték és mehetett az utcára akár három gyerekkel, ezek után még 12-15 millával tartozik a banknak, melyet az unokái sem tudják majd kifizetni.

Lehetne még folytatni az felcsokkolt ház,-lakásárakkal, a gusztustalan albérleti dijakkal. De ! Hamár minden stadion megépült, valszeg a bérlakások épitéséből is birnának lopni, ezt inkább elnézném o1G-nek.
Pár-ezer éve valakik ( talán a föniciaiak ??? ) mondták, hajózni muszály. Ha már, ahogy kinéz, o1G-t még vagy 15-20 évig ki kell birnunk, abba is belenyugszom jobb hiján, hogy nekik lopni is muszály...





KZs írta...

Ez a bejegyzés április harmadikán született, április negyedikén volt 74 éve, hogy véget ért a második világháború ebben az országban. Senki sem említette itt sem..
Végül is teljesen lényegtelen, elhanyagolható, életünkre, gondolkodásunkra, félelmeinkre semmi befolyást nem gyakorló eseményről van szó..
Miközben a majd száz éve zajló ismétlődik, már láttuk, ismerjük a göbbelsi propagandát, ismétlődik, nem ismerjük fel, még jó hogy kissebb a szemétdomb .. a guppi egy memóriabajnok az emberhez képest..
Az analógiák, az ok okozati összefüggések felismerése? Nem lehet mindenki programozó matematikus !
Az őrület/a gondolkodás totális hiányának legékesebb bizonyítéka, ha mindig ugyanazt csináljuk és mindig más eredményt várunk..
Mit reméltek? egyszer majd csak felesik a sajt a fára ?
LOL

1970 írta...

Kedves KZs!

Teljesen igazad van, de magad is "finomkodva" fogalmaztál: "74 éve, hogy véget ért a második világháború ebben az országban".
Fogalmazzunk a történelmi hűség kedvéért pontosan: 74 éve, hogy ez az ország felszabadult (felszabadították a szovjet csapatok) a náci és nyilas uralom alól, amelybe hazánkat buta és korlátolt politikai elitje (a lovastengerész vezérletével) kormányozta.
A többi, az analógiákra, az ok-okozati összefüggésekre vonatkozó utalásod helytálló. Szomorú, hogy a jelenlegi politikai elit nagyjából ugyanolyan "minőségű", mint a '30-as, '40-es évekbeli elődje volt:(. És észre sem vesszük, hogy lassan ugyanott tartunk...

Attila írta...

Üdv!

Egyetértek FIGYELŐ bejegyzésével (12:44). Akik Orbán füttyölésére örvendezve táncolnak, azok az igazi bűnösök.

Attila