2019. november 12., kedd

MOCSKOS KEZEK, TISZTA ERKÖLCSÖK

Vagy mi vagyunk tiszta hülyék?

Az ország éppen olyan állapotban van, mint nyuggerei - tisztelet a szerencsés kivételnek.
Kívülnézetből még csak egyben volna, hiszen a nyugdíjasnak is van kabátja és papundekli franciaágya, többségüknek tán még cipője is, de például füle már több van, mint foga, a gyógyszereit is felírják, ha szerencséje van, de kiváltani már nem mindenki tudja.
Az országban is demokrácia van, habár a Parlament elnöke már reformerként tündököl. mivel a fékek és ellensúlyok rendszere már a fékek és egyensúlyok rendszerét ismerő jogtudós számára is tűrhetetlen.
Az ő világképében nincs hely még az egyensúlynak sem, és ez egészen addig így is lesz, míg csak el nem vesztik az egyensúlyukat és pofára nem esnek, amiben minden épeszű ember őszintén reménykedik, pedig ma már mindenki sejti, hogy ez nem nagyon fog menni véráldozatok nélkül, és a véradók jobb esetben ők lesznek.
Mindegy, majd felvésik az ő nevét is az emlékműre, melyet oly boldogan avattak fel minapában, csak úgy csillogott az az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében kipolírozott szeme.
Nagyon utálja a kommunistákat.
Ha valaki, hát ő aztán jól ismeri őket - majd minden felmenője Lenin emlőin nevelkedett, egyetemi karrierjén pedig meglehetősen sokat lendített nagypapája Szochazás múltja.
De a másik díszmadzag is mintha elfelejtette volna a kedves papa párttitkári előéletét, nem szólva saját ifjúkommunista múltjáról - Szamuely és Korvin Ottó forognak sírjukban az osztályárulók láttán...
Miért van az vajon, hogy ezek még küllemileg is olyanok, mint amilyen a jellemük?
A zsírdisznó, a róka, a patkány, a zsúrpubi, a hájfejű - a fene tudja, ezek között talán egy normális küllemű sincs, amelyik meg kinéz valahogy, az meg hülyeségeket beszél folyamatosan.



A nép szegényebbje meg döngő léptekkel masírozik a sír felé.
Az állami egészségügynek megint lekevertek egy maflást, hogy a fal adta a másikat.
Felvételi tilalom van a kórházakban, jóllehet a munkaerőhiány óriási, lassan a betegek egymás alól húzzák ki az ágytálat.
Persze lehet, csak azért, mert ha belenéznek, látják benne a jövőt, no meg meg Viktort, a Pantokrátort.

Ki van ez találva rendesen, akinek van még öt fillér a zsebében, az hordja csak szorgalmasan a magánellátásba, akinek meg nincs, az üljön le szépen sírgödre szélére és várja meg, míg beleszédül.
Persze ehhez hatalmasságaink csapágyasra forgatják a szemüket, miközben a várólisták nem azért nőnek, mert az egészségügyi dolgozók lusták, hanem azért, mert mesterségesen korlátozzák az állami ellátórendszer teljesítményét, hadd várjon a rákos beteg a leletére, a türelem rózsát terem, olcsóbb lesz a koszorú.
Hányinger ez a banda, állandóan a legelesettebbekkel szórakoznak, élükön a gyász-szegélyes körmű miniszterrel, aki vénségére a maradék eszét is elvesztette, úgy tűnik.
Nézni is elborzasztó, mikor valaki egy élet munkáját seggnyalással és szolgalelkűséggel koronázza meg, nem irigylem a leszármazottait...



Itt járt Erdogan, a város bedugult, a két paranoiás meg csókolgathatta egymást akkordban - ilyenkor azért vagyunk nagyon türkök meg kipcsákok, hogy el tudjuk mondani, hogy mi olyan ügyesek voltunk, hogy anno képesek voltunk százötven évig megszállni magunkat, Zrínyi Miklós meg le van sz@rva.
Viktor még túl is teljesített, ő a mai napig megszállott.
Nagyurunk valóságos poliészter, vagy mi is, utoljára tán Sztálin volt ekkora tehetség.

Minap egyik éjjel a rakparton hazafelé autózva felnéztem a Várra, sötét volt, csak egy ablakban világított a lámpa: Viktor elvtárs dolgozik, sóhajtottam megkönnyebbülten.
Nincs ok az aggodalomra, jó kezekben vagyunk!
Jó, jó - kicsit enyves, kicsit mocskos, de dolgos!
Szerencsénk van, lövethetne is ránk...


:O)))

8 megjegyzés:

Levanszarva Mégaszaris írta...

LövetHETNE?

Nyugi, fog!

nemóvatos írta...

"Szerencsénk van, lövethetne is ránk..."

Ha a dolgok így folytatódnak, még eljön ennek az ideje is.

Anikó írta...

Igen, azt hiszem mi vagyunk teljesen tiszta hülyék !!!

talalom írta...

Bizony lövethetne! Megalapozták törvényesen is: az SS-törvényben, a gyülekezési törvényben pl. Vajon tudja az a sok marha, aki ma azon szívózik, hogy a hetvenes években a rendőr igazoltatott,ha 3-4 ember csoportosult? (Érdekes, nekem nem volt ilyen élményem,pedighát pl. a délutános műszakról kijőve káromkodási versenyt rendeztünk a csöndes újpesti utcában.) Tudja-e,hogy ma, ha kijövet a boltból megáll a szomszédjával politizálni, akkor megsérti a gyülekezési törvényt, mert ezt a romboló cselekedetet 30 nappal korábban egyeztetnie kellett volna a rendőrséggel?
A jogállam nem valami felesleges cafrang - tudják ezt a kikupált jogászok, azért verik szét. Sőt, azt is tudják, hogy az "eccerűnép" többségét se érdeklik az efféle huncutságok. Azért nyomatják teljes erővel, hogy a politika csúnya dolog, nem kell vele törődni,hogy a nép "eccerű" is maradjon. Szerintetek normális dolog, hogy amikor pl.Trócsányit elutasították, azt mondta: "Politikusok kezében vagyunk.". És a "nép" megértően bólogatott. Könyörgöm: Trócsányi se kötésmintát cserélni ment volna az EB-be, mint ahogy évtizedekig képviselőként, miniszterként se az "egy sima, egy fordított" problémájával foglalkozott.

Névtelen írta...


"a rakparton hazafelé autózva felnéztem a Várra,"

Máskor ne tedd! Éppen azért a budai várat válaszotta, hogy onnét lenézhessen az alattvalókra - akik szükségképpen felnéznek rá (vagy oda fel, a várba).
Legjobb fel se nézni, akkor az ember legalább nem érzi magát annyira lenézettnek.
/Amadeus/

1970 írta...

"Vajon tudja az a sok marha, aki ma azon szívózik, hogy a hetvenes években a rendőr igazoltatott,ha 3-4 ember csoportosult? (Érdekes, nekem nem volt ilyen élményem,pedighát pl. a délutános műszakról kijőve káromkodási versenyt rendeztünk a csöndes újpesti utcában.)"

Kedves talalom!

Érdekes ez a megjegyzésed, különösen annak fényében, hogy Te vagy mindig az élen, amikor azt az ostoba liberális mantrát kell szajkózni, amely szerint napjaink valósága a Kádár korhoz hasonlítható. Ennél nagyobb butaság nincs, amivel az emberek fejét tömködhetnék (pl.: Révész S. kioktató stílusú írásaiban a HVG-n). Ugyanakkor csodálkoznak ugyanezek nagy kerek szemeikkel, hogy nem tudunk kijönni ebből a sz.rból, amiben jelenleg vagyunk, és amikor erre magyarázatot kell adni, akkor megint előjön a sablonos duma arról, hogy a "Kádár rendszer így, meg a Kádár rendszer úgy". Még véletlenül se kelljen szembesülni mindazzal a felelősséggel, amely az elmúlt 3 évtized döntéshozóit, elitjét, celebjeit, stb. terheli:((.
(Még most is Újpesten élsz?)

Vöröskarom írta...

... pedig nem jó, ha sokáig dolgozik - mondják, a legrosszabb kombináció ha a hüjjjeség - jelen esetben a rosszakarat - szorgalommal párosul...

kekec írta...

Azért tanulhatunk az oroszoktól is
https://infostart.hu/tudositoink/2019/11/16/mostantol-a-rokonok-es-baratok-neven-levo-vagyont-is-el-lehet-kobozni