2019. december 2., hétfő

NÉLKÜLEM

Kitört - no, nem a pesti limbó-láz, hanem a nacionalista őrület, majd lecseng ez is, mint a többi, persze addig még hátra van Trianon évfordulója, addig azért húzós lesz a dolog.
Az ok ezidőtájt az Ismerős Arcok együttes dala, melynek bánatos elbőgése közepette egy focimeccsen nem állt fel az Index újságírója, miközben az összes khm... - szóval az összes szurkoló felállt.
Hogy neki miért kellett volna felállnia?
Hát mert a többiek felálltak, és ő ezzel leleplezte önmagát, miszerint ő nem egy vérből való azokkal, akik felálltak, ami - ki tudja? - talán nem is olyan nagy baj.
Habár kétségtelen, hogy hátrányos helyzetű, hiszen akik ott haptákba vágták magukat egy műdal hallatán, azok állandóan hirdetik: "Nincs az egész Dzsungelban olyan bölcs, jó, okos, erős és nemes nép, mint a Bender-log, a Majmok Népe!"
Az idézet a Dzsungel könyvéből való, melyből kiderül, hogy a Vadon Népe erősen lenézi a majmok népét, mert "
Nincs törvényük, nincs vadászkiáltásuk, nincsenek vezetőik - csak bolond szavaik vannak, és apró, nyúlkáló, tolvaj kezük.
Az én hibám lesz, ha itt éhen halok, vagy megölnek" - gondolta Maugli, és igaza volt, különösen a tolvaj kezek tekintetében.
Szóval eljutottunk oda, hogy azok, akiknek taknyuk-nyáluk összefolyik egy ilyen enyhén giccses dal éneklése közben rá akarják kényszeríteni a velük való azonosulásra azokat is, akiknek még maradt csepp eszük ebben a tejjel-mézzel folyó Kánaánban.


Jómagam természetesen egészen addig toleráns vagyok, ameddig mindenki eldöntheti, hogy dallal kívánja-e belemanőverezni magát a közös szégyenbe, melyet derék labdarúgóink állítanak elő olyan havi fixért, melyet talán akkor érdemelnének ki, ha karddal vagy lándzsával küzdenének a különféle Arénákban, de erre most kevés az esély.
Az viszont még bekövetkezhet, hogy az Index újságíróját két félidő között a szünetben a mókusok elé vetik, a drukkerek meg - talp a talpon, hogy zenei műveltségem is fitogtassam kissé - kiegyenesített középső ujjal adnak utasítást a zsebrák kinyiffantására.
Érdekes ez az egész.
Tulajdonképpen a profi sport lezüllesztése, ha az teret ad mindenféle politikai irányzat számára, merthogy a profi sport nem erről szól, hanem magasan képzett sportolók viadaláról, amiért mi pénzt fizetünk, ők meg pénzt kapnak, és ez így rendben is lenne, hiszen mindenki szívesen azonosul Messivel.
De hogy miért is kellene nyáladzó sovinisztákkal azonosulni, az számomra érthetetlen.
Szégyen ide, szágyen oda én az ilyesmit kiirtanám a stadionokból - menjenek azok, akiknek kedvük van hozzá a Vérmezőre óbégatni, a sportot meg hagyják meg annak - ami - szórakoztatásnak.
Hogy aztán sovinisztáink médiapatkányai, publicistái mit írnak, nyilatkoznak, az az ő dolguk, de ne próbálják rákényszeríteni zavaros és vesztes eszméiket az épeszűekre.
Az ellenzék pedig ne hagyja magát belehúzni ebbe a szartengerbe, mert holnap ezzel akarnak majd éket verni az ellenzéki egység pártjai közé, ami, ha sikerülne, nagy kár lenne



A hazafias érzelem szép dolog, rengeteg dolog van, amire büszkék lehetünk, de speciel a nacionalistáinkra nemigen.
Persze valahol mindenkiben ott bujkál egy csepp nacionalizmus, és ha üldözöttnek érzi magát, vagy nemzettársait, akkor felszínre is tör - nem egy párttitkárral énekelgettem közösen Ceusescu idején a "Régi mániám, tankkal végigmenni Románián" slágerét,
Jóllehet pontosan tisztában voltam ennek irrealitásával, mégis, valaghogy jólesett, merthogy sajnáltam az erdélyi magyarokat a falurombolásért, a szegénységért, a kilátástalanságért.
Ma inkább azokat sajnálom, akik vegyesházasságban élnek vagy abból születtek, mert hallgatniuk kell a sok féleszűt, de lehet, még fel is kell állniuk hozzá.
Maugli így foglalta össze  a dolgot: 
"Valamennyit Tabaki, a sakál haraphatta meg - gondolta magában -, most megvesztek. Ez bizonyosan nem más, mint veszettség.

Én sem tudom pontosabban körülírni...


:O)))

6 megjegyzés:

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Teljesen egyetértek veled !

Örülök, hogy a helyére raktad a dolgokat ezen a téren is.

Üdv Sphagin.

talalom írta...

Pár éve kínlódom azon, hogy az ilyen nyálas nyavalygásokról, mint ez a nóta, lerántsam a minden gazságot eltakaró leplet. Ezügyben indulatos vagyok: hajlamos elővenni a nyóckeri proli modoromat. A baloldalnak, de a szabadelvű konzervatívoknak is MOST kellene nagyon hangosan elővenni az ügyet.
Meddig tűrjük, mi magyarok, hogy galád uszítók örökké beleverják a pofánkat egy 100 éve megkötött mocskos szerződésbe, ha akarnánk valamit? Mit takargatnak a gyászleplek mögött, mi folyik a kandelláberek félhomályában? Micsoda perverz disznóság gigantikus kolumbáriumba zárni élő, magyarok (is)lakta településeket? Ez a nemzet él - és élni is akar a nemzetek családjának megbecsült tagjaként, nem siránkozó vénasszonyok módjára!

Névtelen írta...

Szerintem a stadion nyitányra eltervezett és megszervezett hazaffyas giccsnóta elôadása a nemzeti érzelmek felkorbácsolásával azt a célt szolgálta, hogy palástolják az Orbán által megrendelt és közel 200 milliárd forintba került betonhodály költségei miatt a fejükhöz kapókat, ahelyett legyenek büszkék rá. Belépôre úgysem telik majd sokaknak, hát kaptak helyette manipulácós nemzeti agymosást.

Legyenek arra büszkék a magyarok, hogy a sok-sok üresen tátongó vidéki focihodály után - egy korszerû és nagy befogadóképességû budapesti focistadiont is felavathat Orbán (az adójukból).

A nép kábítására találták ki az avatómeccsen a nemzetieskedô és ézelemkorbácsoló giccsnóta bevetését.
/Amadeus/

Katsa írta...

Hm.
Ha nekik ez a hazaszeretet kinyilvánítása, akkor az bizony nélkülem lesz

Czékus Lajos írta...

A Himnusz eléneklése klub mérkőzéseken engem legalább annyira bosszant, mint az a Nélküled hisztéria. Mi a fészkes fenének kell elénekelni egy Fradi találkozón a csapatnak a Himnuszt, mikor jó esetben kettő, vagy három (Dibusz, Lovrencsics meg Varga) értik, hogy mit is énekel a nagyéreemű, Tocmac meg a többi csak értetlenül nézelődik közben.

Zazi írta...

Így igaz. ��