2020. április 17., péntek

ENDLÖSUNG

Nem meglepő, hogy már megint a legelesettebbek kontójára próbál politikai hasznot bezsebelni a Nemzet Megrontója, most éppen a krónikus betegeket használja fel erre a célra.
A kórházak kiürítésének ötlete abszurd, mellesleg undorító húzása a kormányzatnak, hiszen elesett, kiszolgáltatott emberekről van szó, akiket úgy adnak haza, hogy senkinek nincs fogalma arról,. hogy a szakszerű ellátás híján miként tudnak életben maradni.
A koronavírusról azt lehet tudni, hogy a legyengült immunrendszerű embereket támadja, és ki rendelkezik gyengébb immunrendszerrel az idős embereknél, akiket esetleg már hosszabb ideje a kórházak krónikus osztályain ápolnak?
A boltba nem engedik be az idős embereket, csak meghatározott idősávban, de a kórházból úgy teszik ki őket, mintha egyenesen szanatóriumba kerülnének, ahol megfelelő felszereléssel ellátott, jólképzett egészségügyi személyzet gondoskodna további sorsukról.
A valóság ezzel szemben az, hogy mehetnek a józsefvárosi, komfortnélküli szoba-konyhába (wc a folyosó végén...), ahol majd Jóska munkába indulás előtt kedvesen biztatja őket: aztán iparkodjunk életben maradni Papa, a frigóban talál maradék töklevest, idehúztam az ágy mellé.
De ez az élethelyzet elképzelhető akár Alsómocsoládon is, ahol a hidegebb napokra Juliska az intenzív mozgást tudja ajánlani Sári néninek, aki a kezét se képes már felemelni, viszont napjában kétszer ő is becsinál.

Ők azok, akiket korunk Mengeléje lovaglópálcájával hazafelé irányított, megspórolva még elpusztításuk költségeit is.
Nem ellenkeznek, hiszen az ő érdekérvényesítő-képességük valamennyiünk közül a leggyengébb.
Beletörődve sorsukba hallgatnak, és hallgatnak hozzátartozóik is, akiknek fogalmuk sincs, mit tehetnének egy ilyen helyzetben - sok közülük maga is súlyos megélhetési problémákkal küzd.
Hát nem egyszerűbb velük erősködni, mint kiüríteni Lőrinc barát, vagy Rasi egy-két szállodáját, esetleg megnyitni régebben bezárt kórházakat?
Hulljon a férgese, a nyugdíjrendszer úgyis az összeomlás határán áll, az egészségügy romokban, ha a kormányzatnak szerencséje van, az ilyen élhetetleneknek még a leszármazottait is megritkítja a vírus - fele munka-dupla siker, ugyebár...


Mindemellett a külügyminiszter a határontúli magyarok között gyűjti a szavazókat, viszi nekik a maszkot, a felszerelést, hálára kötelezve a szomszédos országok kormányait, kiknek kötelessége lenne ezt saját állampolgáraik számára biztosítani - nemzetiségre való tekintet nélkül.
Nem csoda, hogy olyan hírek járnak a közösségi portálokon, hogy Erdélyből és Kárpátaljáról ideszállított fertőzöttekkel akarják feltölteni a kiürített kórtermeket, merthogy a nép a migránsok szapulása kapcsán megjegyezte, hogy mi a leghatékonyabb vádaskodás - az ismeretlenre és a félelemre kell építeni, ellenség meg kell a magyarnak, még ha magyar is az az ellenség.
Merthogy azt is megtapasztalja, hogy a határontúli magyar kedvesebb a kormányzatnak, mint a határokon belül élő - majd megmutatjuk mi, hogy elhatalmasodunk a szomszéd államokon, ha a fene fenét eszik, akkor is.
Közben a hazai egészségügy és a lakosság a hiánnyal küszködik, emellett emberek százezreit fenyegeti a gazdasági ellehetetlenülés, a nyomor - de nekik ezidáig nemigen jutott egy árva peták sem.
Nem is fog, ameddig ez a banda mindent haza akar vinni - minap, a járvány tombolása idején kétmilliárdot például balatoni kikötők fejlesztésének nevezett posványosítási programra.
Sőt, ha valaki felveti, hogy emelni illene legalább a családi pótlékot, akkor felháborodnak az illetékesek, hogy ez aztán végképp tönkretenné a közerkölcsöket, hiszen a most lapátra tett dolgozók könnyedén találhatnak munkahelyet, mint a kormány ezt tudja - mi meg másként tudjuk.
A kormányfői roadshow a látszattevékenység és a fontoskodás iskolapéldája, hiszen ez az ember gyakorlatilag semmihez sem ért, egyetlen szakvizsgája sincs, saját állítása szerint is csak a miniszterelnökséghez ért - erre cseszünk mi rá folyamatosan.
Beszól az ajtón: Ellenőrzés!
Ugyan, mit tud ő ellenőrizni? Legalább nyalná meg a kilincset, bizonyítva kormánya munkájának hatékonyságát, vagy esetleg azt ellenőrzi, megvan-e még a kórterem?
Míg oda nem ért, addig megvolt.
Nem biztos, ha elmegy onnan utána is meglesz.

A mai kormányzati munka lényege a ködösítésen túl a látványteremtés: csináljunk úgy, mintha csinálnánk valamit.
Kásler professzor töketlenkedéseinek, Müller Cecília ordító inkompetenciájának méltó megkoronázója a kormányfői ugribugri, miközben az országban a dolgok már a nevetségesség határait régen átlépték, kezdve ezzel a vicces kijárási tilalommal, a vírusgyanúval és az ominózus tünetekkel kórházban jelentkező ember mintavétel utáni hazaküldésével, hadd fertőzze meg az anyját, meg a gyermekét is.
Az OKJ vizsgák szüneteltetése mellett nevetséges az érettségi megtartása, az OKJ vizsgával ugyanis pénzt lehet keresni, míg az érettségi hiánya néhány hónapig még túlélhető - gondolom.



Ezt az egész bandát a járvány lecsengése után bíróság elé kell állítani, mert amit tesznek, az bűntett.
Az ellenzéknek pedig gyűjteni kell az adatokat, dokumentálni a bűnöket, és a járvány végén be kell nyújtani a számlát.
Következetesen és keményen, mert itt a mi öregjeinkről, gyermekeinkről, unokáinkról van szó.
Nem kellene erről megfeledkezni.



:O)))

10 megjegyzés:

KZs írta...

Vajon hol van az orvoskamara? Miért nem szólítja fel tagjait a parancs megtagadására, hivatkozva a hippokratészi esküre, hogy ők emberek gyógyítására és nem kiírtására tettek fogadalmat? Egy orvost le lehet váltani, de mindet?
Az Endlösung nagyon jó kifejezés a jelenség leírására, a "törvények" feltétlen betartása, a parnacsra tettem védekezéssel takaródzás eredménye -mint ismert- az lett, hogy adott időpillanatban adott helyen törvényes az, hogy embereket zsúfolt marhavagonokban megsemmisítő táborokba szállítanak...
Hol az értelmiség, hol az Akadémia? Hol vannak ezeknek messzire halló hangú tagjai?
Hát nincs egy ember az embertelenségben?

1970 írta...

Kedves PuPu!

Tökéletesen igazad van, de ezzel a töketlen, neolib. ellenzékkel nem fog menni az eltakarítás, meg a felelősségre vonás. Ennek az elitnek a politikai kultúrája a béka s.gge alatt van fényévekkel, erkölcseik, eszményeik, értékrendszerük, normáik nincsenek. Következetességet nem ismerik (Nézd meg, holt tartunk az őszi "nem engedünk a nyelvvizsga követelményéből!" mantrától!), a társadalmi szolidaritást egy az egyben pusztították el, uszítva egymásra honfitársaink különböző rétegeit, csoportjait.
30 év alatt az országot teljesen tönkretették...

Kapat írta...

Orbán, aki hazafiságát szavakban gátlástalanul hirdeti, szimpátiát keltve tájékozatlan hívei, és érdekvezérelt, jellemtelen zsoldosai körében, tökéletesen tönkretette (és még tesz is, mert teheti) az országot.
Ráadásul kezére játszottak a közelmúlt történési is. Az EU tehetetlenségére jellemző, hogy minden alkalommal, amikor úgy látszott, hogy Orbán elleni szankciók már elkerülhetetlenek, közbejött valami fontosabb probléma, melyhez képest Orbán országrontó, antidemokratikus lépései eltörpültek. Először a görög válság, majd a migráció, (mely hatásos fegyvere a mai napig is Orbánnak), jelenleg pedig a koronavírus.
Korifeusai, médiaszakemberei mitikus országmentő szerepében tündököltetik, a teljesen kisajátított médiumok és sajtótermékek segítségével.
Ezáltal az emberek befolyásolása akadálytalan. Megdöbbentően tájékozatlanok! Még a közvetlenül őket érintő történéseket, keserű tapasztalatokat is legyőzi a kormány által terjesztett hazugságok meggyőző erejű tömege.
A bosszúálló Orbán, az önkormányzati választások alkalmával elszenvedett fővárosi veresége után, már nem először, ismét felszította a Budapest- vidék ellentétet. Meggyőződésem, hogy szisztematikusan, alaposan előkészített módon, igyekszik ártani a bűnös városnak és annak vezetésének. Mérhetetlen becsvágyát, kapzsiságát, gátlástalanságát juttatja érvényre, jelenleg emberi sorsok, életek árán is. Meddig még!?

talalom írta...

1. Az orvoskamara tiltakozott - többször is.
2. Látom megvan a bűnbak is: na ki? Hát a "neolib" ellenzék. Elég fölösleges a megértés magas küszöbét ostromolni. De azért: sokan nem látják ma sem, hogy a "neolibnek" mondott, de valójában neokon gazdaságpolitika minden tételét aggályosan követi a magyarországi junta (leánynevén kormány). A víruskoronásnak nyilván nem tetszett az "ilkonzervatív" kifejezés, így kötött ki az "illiberálisnál". A tömeg meg beszopta.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Nagyon elszomorító a helyzet.Március 30.-án meghalt az emelei szomszédom.Hogy hol következett be a pillanat, ahol az utósó sóhaj elhagyta az ajkait, azt nem lehet pontosan tudni.Mentővel vitték be innen a lakásából hordágyon,mert 91 évesen,régóta fekvő betegként nagyon kapkodta a levegőt.A kórházban tán le se vették a hordágyról, hozták ide vissza.De a lépcsőházban már nem jöttek fel vele, valahol a mentőautó és a lépcsőház bejárat között meghalt,ekkor vissza vitték.Hogy azzal az autóval,vagy másikkal, nem tudom,még nem volt sötét,de kegyelet okból ki se néztem.Mindenesetre nagyon sajnáltam,régi barátunk, lakótársunk esküvöi tanúnk volt a férjem részéről.Béke poraidra, Géza!
Sokszor elgondolkodok rajta, vajon milyen sors is vár ránk, akik már a 76.-ik évüket tapossák...Mert hát ugyebár a boldog öregkort kirdető drága öregek házában sem garancia az ágyban, párnál közötti elmúlás, hol felgyulladnak ezek az avitt épületek, hol a calicitól fosnak össze mindent, hola vírus miatt halnak meg az elhanyagolt magukra maradott ápolásra szoruló emberek.Tévedés ne essen ezek nem ingyenes kegyhelyek.
Ha engem megkérdeznének, amire nagy valószínűséggel nem fog sorkerülni- én azt javasolnám, mindenkinek adassék meg az az úri gesztus, hogy amikor úgy érzi, a gyorsuló leépülése okán jobban szeretne a saját ágyában otthon meghalni, akkor a adjon neki egy cián tablettát vagy egy injekciót.Mert ép ésszel nehéz az út végének az elviselése, a lelki fájdalomnál nagyobb nincs.
Ahogy most élünk,már lassan a purgatóriummal felér,hogy teljesen egyedül van az ember.Innen már csak egy ugrás a lét és a nemlét határa.
A praktikum okán mindenki fellélegezne, az öregek azért,mert megmenthetnék a családot a további gondoskodás anyagi és lelki terhétől, és a saját leamortizálódásuk a lelki nihil elől menekülnének az aktívan önként való eltávozásba.Ha rám lenne bízva én lennék az első jelentkező az aktív eutanáziára.
A legnagyobb legdemokratikusabb tétele az életünknek,hogy aki megszületett, annak meg kell majd halnia.
De hogy hol, mikor, és hogyan az a szokásjogon alapuló törvénykezéssel leírható.
A humánum azt diktálná, hogy engedélyezve legyen az eutanázia,mint egy élet leg feszültségmentesebb feloldozása a további szenvedés alól.
Bár 1975.-tól, a Társadalom Biztosítás II.Törvény életbe lépésétől nagyrészt ezen a területe dolgoztam,fel tudnám sorolni, milyen gazdasági előnyökkel járna az ország számára.
De én önző módon most már magamra és a leendő sorstársaimra gondolok,pedig imádok élni,még így a jelen állapotomben, félvakon,egy szemműtétre 1,5 év várakozása közben is.
A körülmények gyors változása okán javaslom népszavazásra az eutanázia engedélyezését állami költságvetés /SZTK,TB , NAV, ki tudja mi most kinél van a nagy buksza/ terhére a temetési hamvasztási költségek állami vállalásával.
Mert élni szép, élni jó, de szenvedni?
Szenvedni?
Akar a fene...

1970 írta...

Kedves talalom!

Figyelmedbe ajánlom, sok szeretettel:
https://merce.hu/2020/04/17/senki-sem-neoliberalis-mindenki-neoliberalis/

De csak akkor olvasd el, ha meg is kívánod érteni a Téged (is) körülvevő társadalmi valóságot. Amennyiben csak a szokásos mantráidat fújod, akkor ne fáradj...

Névtelen írta...

Folytatás...

Hazánkban mind a Kormányzat, mind pedig az Ellenzék hozzáállása fertelmes… A Kormányzat félelemben tartja, kiszolgáltatott helyzetbe teszi az embereket, főleg az időseket… Az Ellenzék valós megoldásokat nem kínál, hisz valójában nem is tud, hanem uszít… Amit pl. művelt ez a szegény Szabó Tímea is a Parlamentben az borzalmas volt… Mint egy ideggolyó…
Nem azon vannak, hogy győzködjék az embereket, hogy egy kis türelemmel, összefogással hamar túllehetünk rajta, hanem egyre inkább fokozzák a válságot… Miért kellene feltétlenül tömegessé válnia a betegségnek…?!
Nem minden egészségügyi dolgozónak adnék 500 ezer Ft-ot, csak annak a néhánynak, aki tényleg a betegek mellett van és velük együtt küzd…
A gyógyítás szinte szó szerint leállt… Bárkinek bármi baja lehet, és nem tud orvoshoz jutni, nem kap szakszerű segítséget… Ki hallott már olyat, hogy a háziorvos nem elérhető, ám ha mégis elérhető, akkor telefonon keresztül okoskodik, hogy mit tegyünk… Állítom, hogy a Dózsás kollégáim lényegesebben többet és színvonalasabban tesznek egy ügyfélért, mint ezek a (más megbocsáss…) fajankók…
Az oké, hogy van ez a betegség, amelynek a lefolyásával még mindig nincsenek tisztában, de szinte leállt minden körülöttünk… Miért kell(ett) ez? Az embereket csak stresszelik a napi hírekkel… Én inkább osztogatnám a maszkokat, a kesztyűket,a fertőtlenítőszereket,és járnék az embereket, és óvatosságra inteném őket… A mi intézményünk egyik nagy titka a takarítás… Kis odafigyeléssel, gondossággal nem lenne kosz és annyi bogár…
El nem hiszem, hogy pl. a 80-90 évesek mind koronavírustól haltak meg… Ez pusztán statisztika... Naponta bekérik a kórházaktól az infót… Érdekes, hogy otthoni elhunyt személyről sohasem számolnak be, csak a kórháziról…

Az én Édesanyám egy rendkívül okos és széles látókörű asszony, de már rá is nagyon rossz hatással van ez az egész médiás rémhírterjesztés… Minden nap lesi a számokat… Több csatorna híreit nézi és mindenre reagál… Van úgy, hogy szólok neki, hogy inkább nézegesse a „krimi-csatornáját”.
Minden reggel korán kelek, kávézás után autóval viszem magammal pl. vásárolni… Kint ül az autóban, vagy kiül egy padra, míg jövök… Nem akart kimozdulni, de nem engedem, hogy a lakásban maradjon bezárva, nem lehet megmaradni egy erkély nélküli pici lakásban, liftünk sincs. Ráadásul szívbeteg, cukros, vérnyomás problémái vannak, és hiába mozog a lakásban, mindig tesz-vesz valamit, rettenetesen be vannak dagadva a lábai… Trombózist kaphat… Én masszírozom minden nap többször… Volt egy fószer kb. két hete az ATV-n a Fórum utáni beszélgetős műsorban, amit nem kedvelek, de szoktam időközönként nézni, aki ugyanazt mondta az Édesanyjával kapcsolatban, amit én. A pasi akár baloldali, akár nem, de szépen elmondta a véleményét, ami az enyémmel azonos, bár pl. a Vadai Ágnesnek nagyon nem tetszett, pedig a férfinek igaza volt, szerintem… Hiába veszek egy csomó újságot a Mamának, rejtvényt is fejt és pl. sokat fest (!), mindhiába…
Pl. a húsvéti sonkát úgy vettem meg, hogy a piacon bent lefotóztam, kivittem a képet az Édesanyámnak az autóhoz, hogy válasszon… Az ismerős eladó nagyon nevetett… )
Nem tudok sajnos biciklizni menni, mert az Édesanyám teljesen rémült, hogy bajom lesz… Őt viszont igyekszem kimozdítani… Sokszor viszem a testvéremékhez is… A kocsiból köszön a gyermekeknek… Egy csomó ennivalót vittünk nekik Húsvétkor, mintha eljöttek volna…
Szerintem megmérgezték az életünket az állandó rémisztgetésekkel, aminek egyelőre nem látni a végét… Értem én, hogy súlyos betegség, de azért az embereket nem kellene minden tekintetben tönkretenni… Nem is tudják az okát és az ellenszerét, csak a pánikkeltés zajlik, látszatintézkedésekkel...

Ennyikeh egyelőre…

SZERETLEK.❤


Névtelen írta...

eléggé bizar itt most neolibcsikről beszélni.Az ellenzék el van lehetetlenítve.Ha nem látja mi folyik itt parasztvakításon túl, akkor inkább ne írjon hülyeségeket!

Kovács Erzsébet írta...

Nem mese:
ha használok vele.
Ma sokat gondolok a férjemre,aki ma lenne 80 éves, ha még élne.
De nem,2012 július 12én délelőtt 11 órakor húnyt el szív-tüdő
embóliában a karjaimban, a saját lakásunkban.
6 szíműtétje volt, a 6. nagy nyitott,mely után oxigénpalackos
lett 1 évig.
Amikor a halála után a 2 nagy oxigénpalackot elvitte a szállító,
sirdogáltam, vígasztalásként mondta, nem tehettem volna annál
többet,mint ami tettem, hogy élve maradjon.
Meséltem Neki,hogy az utolsó 2 hétben majdnem állandóan kérte az
oxigént a légszomja miatt.Azt mondta, az előrehaladó folyamatnak
ez a velejárója,és minél többször van oxigénen,az gyorsítja a vég
közeledését.mert a tüdő légbuborékai szétpukkadnak,és egyre kisebb
az a tüdőfelület, ami az oxigén felvételéhez a véráramba jutáshoz
szükséges.Ezt soha senki nem mondta se neki se nekem, bár ha tudtam
volna sem lettem volna okosabb,hogyan hosszabbíthatnám meg az életét.

A sorsát senki sem kerülheti el.Csak eszembe jutott,akik olyan csinna-
drattás ripacskodással követelik a lélegeztető gépet, tudják e hogy mit beszélnek..Mert csodák nincsenek.A lélegeztető gép csak egy bizonyos átmeneti időszakban segítség.De fel nem mérhető káros hatása is van a túlhasználatának,
és nem ad örök életet senkinek.

Remélem, ezzel az információval nem él vissza senki.Azt mondják, a bölcsek mindig tétovák,sok módon mérlegelik a legjobb utat.Csak a hülyék bátrak és nagy pofájúak,a poltikai élvemaradásukért akárki fogadatlan prókátoraként követelnek tacepaóznak, a kibiceknek semmi sem drága.

Talán jobban kellene hinni az orvostudomány felkent tanult társadalmának, és gátat kellene vetni a politikai szélhámosok durva és agresszív megnyílvánulásainak.

Az otthon maradás, a szabályok betartása ,a tisztességes emberi hozzáállás,az
állami instrukciók konzekvens figyelembevétele és betartása, a REND a fejekben
a záloga, hogy élhessünk még egy kicsit.És nem akárhogyan.
Szeretetben,békességben,és bizakodva teljenek a napjaitok!

talalom írta...

Jaj! Rend kell a fejekben! Szépen, akkurátusan kisimított agytekervényekkel - mit tekeregnek erre-arra. Csakzavarák az állami instrukciókat...