2020. május 26., kedd

A SUNYI SUTTYÓ BOSSZÚJA

Azt képzeli, hogy mindenki úgy működik, mint ő.
Hétfőn még liberális vagyok, de kedden rájövök, hogy így nem férek hozzá a húsosfazékhoz, hát kedden már polgár leszek, szerdán meg vadmagyar, míg végül eléri, hogy Trianon évfordulója román nemzeti ünnep legyen.
És eléri, hogy a társadalom végletesen kettészakadjon - politikailag és gazdaságilag egyaránt.
Amikor az asszonyból őstermelőt csinál, vazallusai törvényt hoznak az őstermelői kedvezményekről, amikor az idegenforgalomban nyomul, akkor oldalbavágja strómanjait és rokonait kis vissza nem térítendő támogatással, és mára teljesen elfelejti a faluszéli kis házat, ahol az egyik szobát konyhának hívták.

A pesti értelmiséggel szembeni kisebbségi érzéseit a budai oldalról, felülről nézve kompenzálja, de készülnek már a tervek a Várpalota rekonstrukciójára is, ahol olyan rezidenciája lesz, hogy Ceaușescu is megnyalná mind a húsz ujját, ha megérte volna...
Utálja a bűnös várost, utálja a benne élő embereket, mert ha lenéz az erkélyéről, ahol az unokája szaladgál a kisbiciklijén (hadd szokja a közeget...) rengeteg nála emberileg ezerszer különb állampolgárt lát, és ez azért titkon idegesíti.
Nem buta ő, csak egy hatalomba belerészegedett suttyó, aki sajnálatos módon rengeteg negatív tulajdonsággal rendelkezik, még szerencse, hogy szociopata, és ez sem érdekli, mint ahogy a nép sorsa sem.
Hulljon a férgese, ha az politikai hasznot hoz, mert a gazdasági hatalmat számára a politikai hatalom hozza, nincsenek skrupulusai.
Mondják, a hatalom deformálja a jellemet, és most tanulmányozhatjuk azt is, hogy mit hoz akkor, ha valakinek gyárilag hiányzik ez a tulajdonsága.
Telhetetlen, és aki anno azt mondta rá, hogy olyan, mint a mesebeli kisgömböc, az látnok volt.

Nem visel el maga mellett konkurenciát, most éppen az OTP - és Csányi - arcába dobott kesztyűt, már ha ezt a kifejezést egy parasztgyerek esetében egyáltalán értelmezni lehet.
A pestiekkel szembeni ellenszenve okán állandóan azt hangsúlyozza, hogy ő parasztgyerek, ami persze nem igaz, de jól hangzik - a preciz kifejezés inkább a suttyó, de az nem hangzik ilyen jól.
És persze - saját bevallása szerint - péntekenként kitör belőle a macsó is - vélhetőleg olyankor jár sok kislányt meghágni...



A szemét fővárosiak meg vették a bátorságot és ellene szavaztak az önkormányzati választáson, hát akkor majd meglátják, megérte-e?
Értelemszerűen magasztos célokra, de elvette a pénztárcájukat.
Teljesen törvényesen természetesen, merthogy arról már eleve gondoskodott, hogy minden rablását törvénnyel fedezze.
Hadd dögöljön éhen a város, vezetése hadd kényszerüljön arra, hogy embereket bocsásson el a város szolgálatából, hadd tudják meg, hol lakik az Úristen (a karmelita színházban...) - majd legközelebb meggondolják, hogy mit mernek megtenni!
És ha a főváros fél, akkor a falu retteg, mert ott még a kiskirályoktól is tartani kell, különben oda a közmunka, és jön a bírság, ha a talicskán nincs kétkörös tárcsafék...
A büntetés kiszabása előtt természetesen álságos pofákat vág és együttműködéséről biztosítja a főváros vezetését, mely olyan, mint a kiselefánt, nehezen tanul, de könnyen felejt és elhiszi a szirénhangokat, korrekt partner szeretne lenni,  de valahogy nemigen engedik neki.

És akkor most éppen csendes sopánkodás van, pedig már belengette az internet korlátozását is, majd jókat röhög a hídon átvonuló tömeg telefonjainak fényén és erősen reméli, hogy leszakad a Lánchíd.
Majd azt is rá lehet fogni Karácsonyra, aki karácsonyra már politikai hulla lesz, ha nem magyarázza el a fővárosiaknak, hogy miről is szól ez a történet.
Reménykedjünk, hiszen a remény hal meg utoljára, de egy ketrecharcos és egy balett-táncos verekedéséből utóbbinak csak akkor van esélye, ha behívja a ketrecbe a nézőket is.
Azok pedig csak akkor mennek, ha rájönnek, hogy az érdekeik veszélyben forognak, hát meg kell ismertetni őket azzal, hogy mi vár rájuk, ha hagyják a suttyót emberkedni.
Budapesten többen laknak, mint a Fidesz szavazótábora tokkal-vonóval, hát rá kell ébreszteni őket a saját erejükre, mert az "úgysem tudunk csinálni semmit" mentalitása egyenes út a halálba.



Egy Váci Mihály nevű költő írta egyszer:


Nem elég elindulni,
de mást is hívni kell!
S csak az hívjon magával,
aki vezetni mer!

És a vezetés, mint tudjuk, nem méznyalogatás...


:O)))

13 megjegyzés:

Anikó írta...

Szomorúan mondom, hogy tökéletesen találó írás Pupu.

sphagin írta...

Kedves PuPu !


Nem a remény hal meg utoljára, hanem a reménykedő !

talalom írta...

Pupukám! Egy pici kiegészítés: a suttyó inkább kormeghatározó - kamaszkorú parasztgyereket (mttezőgazdasági munkás) jelentett. Ezért én inkább a bugris-t használom, akit pl. a nagyszüleim falujában a tekintélyes emberek lelegyintettek, a kocsmából meg úgy vágták ki az örökös hőbörgéséért, hogy a taknyán csúszott az árokba. (Márhogy meglegyen a bayerzsóti fíling.) Igaz, akkor oda az alliteráció. De a bugrist nagyfokú gyávaság is jellemezte: csak akkor hőzöngött, ha körülállták a benga nagy marhái. Új alliterációt ajánlok: a beszari bugris bosszúja.
A többi ok, és most nem felejtettem el tetszikelni sem.

neveletlen írta...

Budapesten talán többen laknak mint a teljes Fidesz tábor, csak hát sokan nem felejtenek.
Az őszödi betont kemény fából faragták.

https://magyarhang.org/publicisztika/koffein/2020/05/27/ennyi-tehetsegunk-van-gyerekek-felcsuti-stadion-oszodi-betonbol/

Jutka írta...

Nagyon remélem hogy az a sportcsarnok csak nem fog megépülni és a Főváros ehhez nem nyújt segítséget. Érezze hogy nem tehet meg mindent.
csak abból ért hogy ha megzsarolják. Lám az EU végre talpára állt és megijedt hogy nem kap pénzt. Persze mindent meg tud csinálni.

Névtelen írta...

Ha elveszel tőlünk mindent, többé már nem lesz fölöttünk hatalmad.

Névtelen írta...

"Csak addig van hatalmad az emberek felett, amíg nem veszel el tőlük mindent. De amint egy embert megfosztasz mindenétől, többé már nincs a hatalmadban – Ő ismét szabad." - Szolzsenyicin

Miklós írta...

Tökéletes leírása a helyzetnek, csak hát Budapest nem mozdul, akkor tudunk tömeget demonstrálni, ha mi is megyünk Budapestre...

pleinair írta...


A sunyi suttyó nem fogja visszavonni az önkormányzatokat sújtó megszorításokat. Még a DK kérésére se! Ettől a (talalom kedvéért) bunkó bugristól nem kérni és nem követelni kell, hanem az önkormányzatok közös akciójaként kényszeríteni aljas intézkedéseinek bojkottálásával, hatalmának ignorálásával. Ha ez bizonyos kockázattal jár, akkor ezt a kockázatot vállalni kellene. Nem veszíthetünk többet, mint amennyivel ennek a szocio-pszichopatának a bosszúja károsítja meg az önkormányzatokat és a lakosságot. Ki kell már találni végre a hatékony támadás módszerét! Nem hiszem el, hogy ez a g. mindig túljár az egész ország és az Unió eszén!

1970 írta...

Kedves pleinair!

Dehogy jár túl az Unió eszén! Tökéletesen nekik megfelelő (gazdaság)politikát folytat kifelé (ezért a németek támogatása), miközben befelé leönti ezt az üres nacionalista, soviniszta, fasisztoid mázával (határon túliaknak), valamint a "szociális intézkedéseivel" (határon belülieknek). A kisgömböcnek nincsenek olyan képességei, hogy "túljárjon mások eszén"; ez az ember világéletében semmi mást nem csinált, csak megfelelt az éppen aktuális külső elvárásoknak. Ehhez pedig úgy váltogatta az ideológiáját, mint más a gatyáját.
Egy dolog érdekli a pénz, amihez a politikai és gazdasági hatalom csak egy eszköz. Ennek az embernek nincsenek elvei, nincsen értékrendszere, nincsenek normái. A legrosszabb ember, aki politikusként megjelenik...egy nulla.

talalom írta...

Kedves Neveletlen! Nem az öszödi beszéd a beton - hanem hazai fejek milliói...

pleinair írta...

Kedves 1970

Egy másodpercig se gondolam, hogy ez a suttyó okos lenne. A jogvégzett haverjai gondolkoznak helyette, a saját és az ő érdekében, oszt jónapot. Emlékszem a Gyurcsány vita alkalmából a képére kiűlő, rémülettel vegyes butaságra.

1970 írta...

Kedves pleinair!

Nem is vitatkozik azóta, de ha végig nézed a Hornnal folytatott vitáját (1998), ott sem vitatkozott, csak idétlenül röhögcsélve osztotta az észt. Csak akkor ezt még sokan benyelték neki.
Pont úgy, mint ma FGyAndrásnak...bele ugyanabba a folyóba.