2022. május 9., hétfő

A GYŐZELEM NAPJA UTÁN



Elmasíroztak a katonák, eldübörögtek a harckocsik, önjáró lövegek, rakéta-komplexumok, az égen hiába kerestük a repülőgépeket, helikoptereket, az időjárásra való hivatkozással a légibemutató elmaradt.
Persze, naná, - fel se tudnak szállni, nincs üzemanyag beléjük!
Jutott üzemanyag viszont a járművekbe, a T-34-esen kívül egyéb technika is maradt, persze majd a brit hírszerzés megállapítja, hogy valószínűleg papírmasé rakéták és felfújható tankok vonultak, melyeket biciklikre szereltek.
Ezeket ukrán hadifoglyoknak kellett tekerni, háromszáz gyermek és két kutya  le is esett a bringákról, mert a kezüket hátrakötözték, a kutyák farkát meg hozzádrótozták a vázhoz. 
A parádén résztvevő katonanők meg felfújható guminők voltak valójában, csak szépen kikerázták őket...
Putyin tíz perces beszédet mondott, nem tette közkinccsé a világ elpusztításáról szőtt terveit, nem csurgott a vér a szája széléről, nem vitték koszorúzni lánctalpas tolókocsival, nem szenvedett ki nyilvánosan, nem fenyegetett senkit.
Ebből a parádés brit hírszerzés azt a következtetést vonta le, hogy a beszéd a hidegháborús beszédek leghidegebbje volt, hatására a Föld felmelegedése három fokkal csökkent.
Már régebben is kedveltem a brit tudósok felfedezéseit (örökmozgó,  parlamentáris demokrácia) de napjainkban mesterművek születnek a szigetországban, semmi sem drága, csak ne a miniszterelnökükről szóljanak a hírek, aki egyébként úgy néz ki, mint aki a Bedlamból szökött meg, az ápolószemélyzet pillanatnyi elmezavarát kihasználva.
Nagy tehertétele ő országának, mi már csak tudjuk, van minékünk saját járóbetegünk, csak nem itthon jár rendelésre.
A brit külügyminiszter is szuper, nőböl van, valódi HP - és itt senki ne a nyomtatóra gondoljon. 
Ez valamiúj trend Európában: abból lesz külügyminiszter, aki másodállásban az elefántokat tanítja balettre a porcelánboltokban...

Szóval, nagy lehet most a csalódás, Biden is aggódva gondolhat az oroszok agresszív viselkedésére a lengyelek el... - nem, a bulgárok ell... - essejó, megvan! az ukráncok elleni harcuk során, Putyin egy tömeggyilkos, nem olyan humánus, mint volt példának okáért Truman! Vagy a Bushok! Vagy Trump! És biolaborokat telepít Ukrajnában, mint Joe Biden - ja, nem,az az én fiam...
És agresszor, nem úgy, mint mi Irakban, Szíriában, Líbiában, és még vagy száz másik helyen!
Elképzelni is szörnyűség, hogy mit tennének, ha nekik is ezer katonai bázisuk lenne a világban szertefele, mint nekünk... gondolta, - de közben elaludt, ökölbeszorítva kezét, benne a világ jövőjével...
Európa meg egy fintor nélkül csicskázgat Amerikának, talán majd télen megjön az eszünk, vagy befagy a seggünk, de a kettő közül az egyik biztosan!


Itthon meg a szokásos menetrend szerint vereség utáni szaporodásba kezdtek az ellenzéki és magukat ellenzékiként bemutatni kívánó  pártok.
A szocialisták Ujhelyi világmegváltó javaslatát ízlelgetik, melynek mottója: Lássuk uramisten, mire megyünk ketten.
Gyurcsány megállapította, hogy a DK már régóta nem egy párt, ezzel többen egyetértünk, de most, hogy maga a guru is kinyilatkoztatta...
A Jobbikot iparkodnak szétverni azok, akiknek nem tetszik, hogy elindult egy konszolidált jobboldali néppárttá válás felé, kell a szélsőjobb, mint falat kenyér, és hát kell valaki, aki ki akar lépni az Unióból, erre Máris szomszéd szervezett pártot, de jó is lenne, ha értelmes népünk felkarolná az ötletet, nem kellene Putyinnak ránk dobni rettenetes bombáját, benne egy marék gyémánttal a Vezérnek, csak semmi pazarlás!
Egyébként meg döngő léptekkel haladunk az éhendöglés felé, valahogy nem lehet arról hallani, hogy a Vezér farokfelcsapva rohanna tanulmányozni cigány szavazói ügyességét, ahogy éppen kijönnek a huszonnyolcezerből.
Viszont értelmiségünk színe-virága az ukránok sajnálatával van elfoglalva, régebben teljesen értelmesnek tűnő emberek is hülyeségek garmadáját képesek a hálás publikumra önteni, hadd butuljon a magyar.
Mit mondjak: a jövő történelemkönyvei nem fogják korunkat a nemzet virágkoraként számontartani.


Ha még lesz jövő, és lesz történelem.
Az iskolákban kötelezővé kell tenni a Mad Max megtekintését, egészen jó ötletek vannak benne a túléléshez...

:O)))



25 megjegyzés:

Bubu64 írta...

Pupu!
Most már tényleg olyan érzésem van, hogy Putyinnak szurkolsz, mert sajnálod szegény kiközösítettet.

anteus írta...

Miféle győzelem napja?
A Világháború Lezárásanak Napja.
"A jó qurva anyátok!" - mondják erre pl. japánok.

PuPu írta...

Kedves anteus, az oroszoknak ez valóban a Győzelem Napja - húszmillió halottal váltották meg a jogot, hogy annak hívják, aminek akarják, nem?
:O)))

PuPu írta...

Kedves Bubu64, gyűlölöm, ha manipulálni akarnak.
:O)))

góbé írta...


Kedves Bubu 64!

Vélelmezem, ha nem is emlékezhetsz, de utána olvastál, hogy anno Ámérika mekora hisztit levágott, amikor az oroszok Kubába rakétákat telepitettek. Sem előtte, sem utána...
Ámérika pedig mint a domináncs fax, vindikálja magának a jogot, hogy oda pakol, ahová kedve tartja, főleg úgy, hogy a a potenciális vetélytársnak meghúzogassa a bajszát.

Ukrajna, a seggében az oroszokkal, ugyn miért nem kivánt úgymond a semlegességét kinyilvánitani, miért kezdett Ámérika biztatásával a NATO felé kacsingatni, a majd 3-5 milliós orosz anyanyelvü polgáraival kormalkodni, a Krim vizellátását miért torpedózta meg??? stb....stb...

Ha Putyin kusstiban marad, ma a Krimben amerikai (alias NATO) támaszpontok vannak, az orosz flotta nemhogy a Földközi, de a Fekete Tengeren sem müködhötne.
Én is azt mondom, túllőttek a célon, de az egészet a tőlük, a határaiktól 7-8.000 km,-re lévő Ámérika prvokálta..

anteus írta...

Kedves PuPu!

Gondolom, másnak is feltűnt a sajtóparancs: nix "Győzelem Napja"!
Helyesen tehát: A Világháború Lezárásának Napja" - ahogy a kormányoldalakon olvasható.
Mintha nem robbant volna még augusztusban két atombomba... de ezek tesznek minden valóságra.
Tragikusan röhejesek.

Attila írta...

Üdv!
Ne már! Sajnálnom kéne az orosz tesoinkat? Mindenki őket védi! Persze tudom én, hogy gyalázatos népség az amcsi, de mennyivel jobbak a ruszkik? Ugyanolyan birodalmi tudatuk van, csak más szósszal tálalják fel. Hogy is volt az a Molotov-Ribbentropp paktum? Mi történt Katynban? Hogy is volt az a szovjet-finn háború? Miért is?
Miért is pusztult éhen több millió ukrán a 30-as években? Méghogy Putyinék (oroszok) kreálták az ukránokat. Szemrebbenés nélkül hazudik Putyin. A Kievi rusz, ha jól emlékszem 890 körül már létezett, 1000-ben kőtemplomok voltak Kijevben, Moszkva helyén még vagy 150 évig nyírfácskák növekedtek. Aztán hogy is volt 1654-ben, hogy az orosz tesók egyesültek az ukrán tesókkal? Lefordítom! Az orosz tesók bekebelezték a testvérnépüket. Tetszik érteni? Ennyi elég is mára!

Attila

1970 írta...

Kedves anteus!

Inkább röhejesen tragikus ez az egész.

Bubu64 írta...

Kedves Góbé!
Egy kérdésem van, ha Magyarország lenne Ukrajna helyzetében, akkor Te mit választanál, vagy inkább kit?

PuPu írta...

Kedve Attila, nem kell senkit se sajnálnod, se szeretned, se utálnod, ez itt nem az a hely, reményeim szerint.
Szeretném azt hinni, hogy itt olyanok beszélgetnek, akik szeretnék megérteni az aktuális események mozgatórugóit, ehhez pedig tárgyilagosság kell.
Tudnék neked néhány dolgot írni a felsorolt példáidról is, de felesleges, ahogy látom, te hitéletet akarsz élni, én meg erre alkalmatlan vagyok.
A történelem meg nem aktuálpolitika, jóllehet vannak utóbbinak is történelmi vonatkozásai, de könyörgöm, ne itt akard meg megnyerni visszamenőleg Voronyezst...
De ettől persze te még éljél érzelmi életet nyugodtan, csak ne mérgelődj, mert azt szeretném, ha itt nyugodtan mondhatná el mindenki a véleményét, lehetőleg a saját véleményét.
Remélem egyetértünk...
:O)))

Attila írta...

Üdv!
Kedves Pupu!
Költői kérdés volt, nem vártam rá választ! Mindenkinek szive joga, hogy ide mit ír. Hitélet? Az egy kicsit távol áll tőlem úgy vélem. Lehet rosszul gondolom. Nem fokozom tovább.

Attila

1970 írta...

"Egy kérdésem van, ha Magyarország lenne Ukrajna helyzetében, akkor Te mit választanál, vagy inkább kit?"

Kedves Bubu64!

Rendkívüli naivitás azt gondolni, hogy Ukrajnának ebben a helyzetben van választási lehetősége. Volt korábban, azonban azt ők maguk puskázták el. Értelmes reálpolitikával nem jutottak volna oda, hogy ők maguk legyenek a nagyhatalmak ütközőzónájának közepén. És most elsősorban az ostoba oligarcha vezetésükről, a porosenkokról, meg zelenszkijekről (meg elődeikről) beszélek, akik ide juttatták ezt az országot, és még ebben a helyzetben is saját színészi, meg bohóc hajlamaikat élik ki. A kialakult állapotokért súlyos felelősség terheli az orosz és az amerikai vezetést, de leginkább ezt a végtelenül ostoba és korlátolt ukrán politikát, amelynek következménye elsősorban a saját lakosságukat sújtja. 1956-ban volt itt egy vezető, akinek volt annyi esze, hogy felmérje: a legrosszabb, ami történhet, hogy a nagyhatalmak hazánkban ütköznek meg egymással. Sikerült is elkerülni. Sajnos Ukrajnának nincs egy Kádárja.

KVZoltan írta...

Pupu, elvesztettél mint olvasót. Méghozzá azért, mert az Általad leírtakból nem tudtam megérteni, amit írni akartál, az álláspontodat. Így viszont fölöslegesen töltöttem az írásoddal az időm

góbé írta...


Üdv 1970 !!

Jövök neked eggyel, időt és energiát spóroltál meg nekem....kösz....

anteus írta...

Ha megengedsz két megjegyzést:
az ukránok problémája a IX. szàzadig nyúlik vissza;

56 -ban a legkevésbé sem volt ilyen a nemz. politikai helyzet, s bár Kádárnak volt komoly szerepe, de ekkora politikai súlya nem is lehetett volna.

PuPu írta...

Kedves KVZoltán, végtelenül sajnálom, hogy nem értetted meg, amiről írtam, kétségkívül nem lehet benne mindent szó szerint értelmezni.
Mit tegyünk, az írásaim jelentős része tartalmaz ilyen elemeket, én így szállok le a bicikliről, ha érted....
Az olvasó hozzáadott szellemi teljesítményével lesz kerek a dolog, de hát ez nem mindenkinek fekszik, amit őszintén sajnálok...
Veszteség minden továbbállt olvasó.
Sajnálom...
:O)))

Attila írta...

Üdv!

Gratulálok Putyin elvtárs!
Többezer katona élete és iszonyú sok haditechnikai eszköz pusztulásának árán sikerült elérni, hogy Ukrajna NATO tagsága jócskán halasztódjon! Cserébe újabb taggal bővül a NATO keleti szárnya.
Várhatóan a 200 évig semleges Svédország sem fog sukat totojázni. 2 jól kiképzett és remekül felszerelt hadsereg akár el is zárhatja Oroszországot Murmanszktól. A Balti-tengeren sem lesz örömhajókázás. Ezek a nyavalyás usákok a 2 ország állapolgárait kilóra megvették, csak lépjenek be a NATO-ba. Pfújjjjj!

Attila

1970 írta...

Kedves anteus!

Bár a megjegyzéshez nem illendő megjegyzést fűzni, én mégis megteszem.

Természetesen akár a saját problémáinkat is vissza tudjuk vezetni a nagy barlangi medvéig is, mégsem lehet egy ilyen kommentben ezt részletesen kifejteni. Véleményem szerint az ukránok jelenkori helyzetének alapvető okai mégis az elmúlt 3 évtizedben keresendők.

Egy kis ország nagy vezetőjének természetesen soha nem lehet meghatározó politikai súlya, nemzetközi szinten. Kádár akkor ezzel a gondolatával abszolút befelé szólt.
Azonban a kis országok kis vezetői időnként okozhatnak igen komoly nemzetközi problémákat, egy-egy kellően át nem gondolt mondattal, beszólással, törekvéssel. Pl.: bejelentik mindenfajta átgondolás nélkül, hogy kilépünk a VSZ-ből.
Persze más volt a nk-i helyzet, de vannak azért komoly hasonlóságok is...

KVZoltan írta...

Pupu, komolyan az én szelemi alulteljesítésemnek állítod be, hogy megmagyarázatlanul hagyod, hogy a bucsai lemészároltakat biciklizteted a Vörös téri katonai parádén úgy beállítva, mintha a nyugati újságírás hisztériáját mutatnád be vele? Zsidókról és túlhevített kenyérsútő kemencékről is fogunk olvasni Nálad?
Mint látod, hozzá tudom adni a cikkedhez a magamét. De nem biztos, hogy örülsz neki. Ezért lenne fontos értenünk, miért írsz vállalhatatlannak tűnő, ködös álláspontból, ami annyira hasonlít az orosz dezinformációs álhírekhez.
Írhatod, hogy hülye vagyok, de Neked fontosabb, hogy az írásaid értelmezhetök, nem félreérthetők, és egyáltalán vállalhatók legyenek, ne pedig egy nem sikerült Pesti Srácok-utánzat, amire majdnem két évtizedet szántál az életedből, hogy felépítsd, és most beszántod. Mert majd mi belefantáziáljuk az ellentétét annak, amit az írásod igenis erősen sugall.
Kérlek, sugalld picit jobban, mit kell beleképzelnünk, hogy teljes legyen a gondolatod

PuPu írta...

Kedves KVZoltán, nem foglalkoztam én a te szellemi teljesítményeddel, nem ez a poszt tárgya, ugyanis.
Aminthogy Bucsáról sem írtam, jóllehet az a történet ezer sebből vérzik, de ez sem volt a poszt tárgya, ellenben a nyugati és hazai (balkáni) újságírás hisztériája valós, néha dühítő, néha nevetséges, lásd a kategorikus kijelentéseket Putyin szándékairól, az elérendő célokról, a szegény mariupoli nácikról, akik elfelejtik megadni magukat, de néhány civilt bent tartanak azért védőpajzsként, jóllehet ezerszer kihozhatták volna. Szóval a lemészároltak nem bicajoztak az én írásomban, már, ha vannak ilyenek.
A harcnak természetesen vannak áldozatai, sajnos a polgári lakosságban is, de nem tartanám helyesnek, ha - már megbocsáss - itt folyatnád a nyálad Jancsi és Juliska szomorú történetén, akiket a gonosz Putyin meg akart vacsorázni.
Egyébként is, a hírek szerint ezidáig csak az ukránok győztek, háromszor semmisítették meg az orosz harckocsik összességét, lelőtték az összes orosz repülőgépet, sajnálhatnád inkább szegény oroszokat.
Aztán, ha kérhetlek, itten nekem ne zsidózzál, mert ez igen nagy seggfejnek mutatna be téged, ami azért kár lenne.
Nem én írogattam mobil krematóriumokról, hanem a nyugati média próbált ezen a módon negatív asszociációkat kelteni a gyanútlan olvasókban.
Amit te itten hozzá akarsz adni az én posztomhoz, az veretes baromság, de tőlem úgy járatod le magad, ahogy akarod, te dolgod.
Kedves, hogy aggódsz értem, de ha követted a blogot, akkor tudod, hogy nemigen akartam megfelelni soha senkinek, mindig a véleményem írtam meg, melyek évek múltán is vállalhatónak bizonyultak, amit a te véleményedről nemigen mernék prognosztizálni.
Ez a blog nem akar tanítani, ide olyanok szoktak jönni, akik már tanultak, többé-kevésbé ismerik az életet és nem lehet őket cukimuki cicákkal meg egyebekkel megetetni, te üdítő kivételnek tűnsz.
Ha egy álláspont vállalhatatlannak tűnik, mint írod, akkor az akár vállalható is lehet, azt meg, hogy mi a dezinformációs álhír, nem te foggod meghatározni.
A kommunikációs térben folytatott háború nagyban is úgy folyik, mint kicsiben, a hírek fogyasztóját elzárjuk az információtól, ezt errefelé nem Putyin teszi, ha jól sejtem.
Amit leírok, azt szoktam vállalni.
Hogy ti (kikről beszélsz ? Laposföld hívők? Vagy csak királyi többes?) mit fantáziáltok, az engem meglehetősen hidegen hagy, engem a tények szoktak érdekelni, a fantázia világát meghagyom nektek, bárkik is vagytok.
De azért köszönöm, hogy aggódsz a blogért.
Azért írd fel valahova a géped fölé, hogy a szar a legjobb étel, százmilliárd légy nem tévedhet...
:O)))

Anarchista írta...

Keves KVZoltan. Én nem szeretek beleszólni semmilyen nézeteltérésbe. Ennek ellenére most megteszem. Az én véleményem szerint is túlzás az ami a - magát baloldalinak tituláló - "woke" értelmiségi körökben zajlik. Ez elé tart görbe tükröt Pupuő azzal a mondatával, hogy "...értelmiségünk szine-virága az Ukránok sajnálatával van elfoglalva teljesen értelmesnek tünő emberek is hülyeségek garmadáját képesek a hálás publikumra önteni, hadd butuljon a magyar."
Néha provokatív a hangvétel, de nekem ez még akor is tetszik ha esetleg éppen nem értek egyet az állítással. Ez esetben az irónia naggyon is helyénvaló. Én immár nyolc éve élek az Egyesült-Királyságban és itt most tényleg minden arról szól, hogy semm ne szóljon a jelenlegi miniszterlnök régi és új botrányairól meg egészében a "british ruling class" disznóságairól. Itt Yorkshire-ben ukrán zszlóba borult néhány kisváros, amelyek korábban akkora töbséggel szavaztak a brexitre, hogy az a vlágűrből is látszott, annyira utálják a sok idegent. Én is kaptam az ívet a kampány alatt, hogy majd ki leszek hajítva az országból... Nekem elég nevetséges, amikor ezek az emberek ontanak krokodilkönnyeket - az általuk egyébként lenézett - ukránokért.
Végül felhívnám a figyelmét arra, hogy nem biztos, hogy bölcs dolog felülni bármelyik imperialista nagyahatalom szekerére és kritikátlanul elfogadni annak világmagyarázatát, ahogy ezt teszi a "baloldali" magyar értelmiség. Én sem szívlelem az orosz imperializmust, de az amerikait és a kínait sem. Az éledező német változattól meg a frász tör ki!
Szóval ha valakinek van egy karcos véleménye amely nem egyezik az ellenzéki entellektüellek világlátásával akkor az nem biztos, hogy az "oroszok szekerét tolja." Csak éppen van saját véleménye. Amivel természetesen lehet nem egyet érteni.
Elolvastam figyelmesen, még kétszer a posztot de nem találtam benne nyomát, "hogy a bucsai áldozatokat bicikliztette". Ja és ha már Bucsa én is mondok néhány közismert földrajzi nevet, amelyek az amerikai történelem legsőtétebb fejezeteit idézik: "My Lai (Vietnam), Abu -Ghraib (Irak), Hiroshima és Nagaszaki (Japán), Chile, Nicaragua, Kuba stb."
Amit ki akarok nyögni, hogy a rabló háború az rabló háború mindegy ki indítja és mive igyekszika azt igazolni. De most minden az oroszok bűneiről szól és éppen a többi imperialista rezsim a leghangosabb!
Szerintem erre célzott a szerző!

Attila írta...

Üdv!

Buli van! Egyet (se) fizetett, kettőt kapott pluszban!

Attila

Névtelen írta...

Miért nem jelenik meg a kommentem?

PuPu írta...

Azért nem, mert itt az a szabály, hogy nicket kell adnod magadnak a hozzászólásodhoz, hogy a beszélgetőpartnerek beazonosíthassanak.
Próbálj így kommentelni, meg fog jelenni!
Nem túl nagy kérés, vagy mégis?

:O)))

KVZoltán írta...

Szia, Pupu!

Nem volt cél, hogy ne jelenjen meg. De csak a cookie-k engedélyezése után jelenik meg akkor is, ha bejelentkezem. Ritkán engedélyezem a cookie-kat.

Szóval, enyém az a két korábbi komment, hogy vajon miben változtak a fenti gondolataitok az elmúlt egy évben.

KVZoltán