2022. június 28., kedd

EURÓPA IS ELKÚRJA. NEM KICSIT, NAGYON!



Boldog voltam amikor beléptünk az Európai Unióba.
Azt gondoltam, tetszik, de ez számomra már nem sokat jelenthet, nos persze tévedtem.
A határok átmeneti láthatatlanná válása megkönnyítette az utazásokat, az ember már szinte európainak érezhette magát, mikor beleült az autójába és elő sem kellett vennie az útlevelét az uticéljáig.
Azt gondoltam, majd a gyerekeimnek még jobb lesz, ők már igazi világpolgárként vállalhatnak munkát bármerre ezen az óriási munkaerőpiacon, az unokák meg tanulhatnak bármerre, akár a legszínvonalasabb egyetemeken is, ha a képességeik megengedik.
Merthogy az évek során majd itt is euróban adják a fizetéseket, melyek vásárlóereje fokozatosan közelít egymáshoz a különböző országokban, melyek szép ütemesen egyre közelebb kerülve egymáshoz államként kezdenek viselkedni, melynek mi is büszke magyar polgárai lehetünk.
Megszűnik a primitív nacionalizmus, értelmét veszti a revansvágy, mivel a mindenki ott élhet Európán belül, ahol számára a legkellemesebb.
A régiók Európája átnyúlik az államhatárokon, a nemzeti hagyományok, a kultúra sokszínűsége pedig egy színes, érdekes, jól élhető társadalmat hoz létre, demokratikus keretek között minden európai ember számára.
Persze akkor kicsit, ma már látnivaló, hogy nagyon utópisztikusan egyetértettem De Gaulle megállapításával, mely szerint Európa az Atlanti óceántól az Urálig tart, de ennek is örültem.
Abban bíztam, hogy ha a hajdani szocialista világrendszer és a kapitalista világ képes volt közeledni egymáshoz, akkor a nyugati államok és Oroszország relációjában is elképzelhető ez.
A folyamat végén azután létrejöhet egy egységes európai gazdasági-politikai és kulturális tér, mely méltó vetélytársa lehet a XXI. század nagy kínai kihívásának.
Nagyon sajnálatos, de megint tévedtem.
Az ember nem sokat okosodott, mióta lepottyant a fáról, és néha-néha szereti vágyait realitásként kezelni.



Most éppen ott tartunk, hogy errefelé visszatekertük a történelem kerekét vagy száz évvel.
Magyarország élén egy bűnöző áll, a nép jelentős része ezelőtt negyven évvel elképzelhetetlen nyomorban él, és apatikusan várja azokat a hónapokat, melyekben eldől, hogy éhen döglik, vagy megfagy a lakásában.
Mindemellett lelkesen szajkózza a sületlenségeket és ütemesen drukkol azoknak, akik mielőbbi mennybemeneteléhez megteremtik a megfelelő feltételeket.
Tróger kormányzat és idióta ellenzéke kéz a kézben teszik tönkre ezt a hajdan oly normálisan működő, élhető országot, melyet legjobbjai már odahagytak, mert máshol mosogatni is jövedelmezőbb, mint errefelé tanítani, vagy a betegágyak mellett robotolni.
A nép butul, jelszavakon és valóságshow-n hizlalt elméje már a saját életében sem képes megkülönböztetni a vágyait a valóságtól, lassan már a kanalat sem tudja önállóan a szájához emelni, celeb kell, akitől ellesheti - érdekeit pedig éppúgy nem ismeri fel, mint ellenségeit.
A folyamatok természetesen inga módjára viselkednek, kilengenek egészen szélső pontjukig, és csak reménykedni lehet, hogy a mai szélsőségesek azért nem lövik Dunába a zsidókat, cigányokat, libernyákokat, migráns-simogatókat, esetleg az ukránokat, merthogy errefelé a szerelem sem tart örökké.
Főispán, alispán, szolgabíró, hajdú, deres - jajj a seggednek, te veres! 
Újra lesz határőrség, tehát várhatólag újra lesz határ, csendőr meg sorkatona, mire ideér a tatár.
Vonzó kilátások - nem igaz?
 

Vágyaim Európája meg egyre távolabb kerül a realitásoktól, egy büszke államszövetség helyett vazallusok lettünk, ami önmagában egy végzetesen elherdált lehetőség, de legalább cserébe nem is kapunk semmit, csak egy nemzetközi szintre emelt gyűlölet-cunamit, meg egy orosz Sorost, esetleg Gyurcsányt, hogy legyen kit gyűlölni.
Szeretni meg azt kötelező, aki nyíltan világuralomra tör, nemzeti küldetésének tartja a Föld vezetését, jóllehet még saját országát sem képes kordában tartani.
Európa az USA csicskája lett, olyan kurva, amelyik élvezettel teszi a dolgát, és az amerikai társadalom jólétéről gondoskodik, akár saját polgárai rovására is.
Vezetőit speciális gondoskodást igénylő gondozottak bentlakásos intézményeiből szedték össze, se eszük, se felelősségérzetük nincs egy deka se.
Boris Johnson éppen úgy néz ki, mintha egy elmegyógyintézetből szökött volna, megnyilatkozásai is ezt támasztják alá, de nála még talán érhető, Kerül, amibe kerül, ha csatlakozik hajdani gyarmatai mai uraihoz, hátha úgy néz ki majd messziről, mintha Anglia még világhatalmi tényező lenne.
Kabinetje tagjai is szereptévesztésben vannak, egész tevékenységük olyan, mintha a "Csengetett Mylord?" sorozat egyik epizódja lenne.
Ha nem ennyire lennének kártékonyak, roppant komikusak lennének.
Félnek rettenetesen, hogy London pénzügyi vezető szerepe erősen meggyengül, nem is alaptalanul, dolgoznak a projekten rendesen.
Emellett a Brexit következményeivel is meg kell birkózniuk, a monarchia minden eresztékében recseg-ropog, a skótok, az írek nem túl elégedettek a dolgok állásával, az impérium nélküli imperialisták meg tovább szeretnék játszani jelmezbáljukat, az ukrán helyzettel fedve problémáikat, feledve a Falkland-kaland képmutatását. 
Franciaország lehetne akár az európai átalakulás motorja is, de Macronnak láthatólag nagy a kabát, melyet próbál lazán viselni, Németország meg éppen mostanában veszíti el azt a politikai, erkölcsi és gazdasági tőkét, melyet a Mutti hosszú évek fáradságos munkájával felhalmozott.
Ez az Európa nem az az Európa, mely valaha is világpolitikai tényezővé válhatna, ez az Európa gyarmati sorra ítélte magát.


És akkor itt van még Oroszország is, mely a média és az angol titkosszolgálat szerint már hatszor összerogyott, elvesztette haderejét, fizetésképtelen és gyenge, emellett barbár és Ukrajna összes bölcsődéjét le szeretné rombolni atombombával.
Csak emlékeztetni szeretném azokat, akik még tanultak olvasni, hogy anno a Szovjetunió is más, magasabb minőségben került ki a II. Világháborúból, mint amilyennel elkezdte, Oroszországnál is fennáll a lehetőség, hogy a kényszer fejlődést hoz.
Katonai téren ez már megtörtént, könnyen megeshet, hogy a kikényszerített modernizáció súlyos csalódást fog eredményezni nyugaton.
Mindig elfelejtik a nagy igazlátók, hogy Európa egyoldalú függése az orosz energiahordozóktól egyúttal Oroszország egyoldalú függése is volt - Európától. 
A kényszer nagy úr, Oroszország mára kiépített egy ütésálló gazdaságot, építi csővezetékeit Kína felé, olajexportja új piacokra talált, deviza és aranytartalékai bőségesek, bevételei fedezik a kiadásait - bár mi állnánk úgy, mint ők.
És lehet, megtanulnak hamburgert sütni, autót is tudnak gyártani, most majd megtanulnak személyautót is készíteni.
Nyersanyag, üzemanyag van, akad majd erre szellemi kapacitás is, hátországa stabil, szövetségi kapcsolatai szilárdak, erről az USA gondoskodott, mikor Kínához szorította - érheti itt még az Uniót meglepetés, nem kevés.
És minket is.



Azzal szoktak néhányan szórakoztatni, hogy megírják nekem, hogy orosz propagandát terjesztek, pedig csak megpróbálom megérteni a világot, benne Európát és Magyarországot.
Mit mondjak, a világot még csak meg lehet érteni, de Európát nemigen.
Mikor azt hallom, hogy német politikus fegyverkezést követel, feláll a szőr a hátamon, mikor a magyar politikai alvilág Kárpátalja visszacsatolásáról ábrándozik, egyszerre fog el a félelem és a hányinger - hát soha nem nyugszanak ezek az elmebetegek?
Mert az lehetséges, hogy a világ megússza az atomhalált, de ez nem jelenti azt, hogy nekünk is ilyen szerencsénk lesz.
Szeretném, ha Európának megjönne az esze és mihamarább lezárná konfliktusát Oroszországgal.
Nem lesz könnyű, mégis meg kell próbálni - hátha jobb lenne, mint egy kínai-orosz birodalom árnyékában létezni az elkényelmesedett és saját nagyságába beleájult európai embernek.
Lehet választani - ma még.


:O)))

27 megjegyzés:

Czékus Lajos írta...

Az, hogy "Európa" nem űgy valósult meg nálunk, ahogy elképzeltük, az a mi hibánk. Sikerült az egykori éllovasból - ezek mi voltunk a szoc. országok között - az utolsó előtte helyre 'leküzdenünk' megunkat. Európa egyébként jól van, sokkal jobban, mint ahogy most mi vagyunk. Azért is, mert gyakorlatilag nem vagyunk Európa része.

Amit Oroszországról írtál, miszerint minden megvan ahhoz, hogy erősödjön, fejlődjön, az mind igaz. Mai hír, hogy teljesítette fizetési kötelezettségeit, tehát nem csődült be, ahogy néhány nyugati közgazdász várta.
De az a tömérdek kincs, ami ott található, szinte kiapadhatatlanul, ott is csak egy réteg jólétét biztosítja. Nálunk ugye van cca. 3 millió szegény, ott legalább 15-ször több, de több is. Ez a háború sem segíti az orosz nép nagy részét életszínvonala emelkedéséhez. Elég sokszor jártam ott - Szovjetúnió és Oroszország "korában" is -, hogy érezzem, milyen jó onnan hazajönni. -
Írod azt is, hogy a II. VH után mekkora fejlődés következett be hadipar tekintetében a Szovjetúnióban. Igen. Csak akkor a Nyugat, pontosabban Amerika a Vörös Hadsereget látta el korszerű fegyverekkel. Ez nagyban hozzájárult a fejlődéshez. Most a Nyugat meg Ukrajnát segíti fegyverekkel.
De hagyjuk most a fenébe azt, hogy ez a háború kinek a hibájából keletkezett, azt biztosan tudom, hogy nem az én hibámból, márpedig én is a saját bőrőmön, meg a pénztárcámon érzem - sok millió hozzám hasonló ártatlannal együtt, Téged is beleértve Pupu -, hogy rendesen szívunk miatta.

sphagin írta...

Kedves PuPu !


Értelek és igazat is adok neked, bár nem mindenben.

Talán ezt köszönhetjük magunknak is, hogy nem voltunk elég okosak és körültekintők !
Hiába mondták nekünk, hogy a szabadság azzal is jár, hogy a szélesre tárt ablakon bejönnek a legyek, a szúnyogok, de még a madár is betévedhet.

Ki figyelt ilyesmire a nagy mámorba s a lehetőségek tárházára koncentrált. Mindenki dinasztiát szeretett volna létrehozni és ezt el is érték egyesek az Orbán segítségével.

Ehhez viszont pont a szabadság nem kellett, mert az nem tette volna ezt lehetővé !

El vagyunk/ voltunk mi tájolva, nem is kicsit és bár piacgazdaságot hirdetünk, de pont az ellen dolgozunk ezerrel.
Igen sokan ezt teszik, mert nem tetszik nekik, nem fűlik nekik a foguk ehhez.

Az ember már csak ilyen, mindig a könnyebbik oldalát keresi a dolognak.
A fenne akar itt demokráciát és önkormányzatiságot !

Mondják meg mit tegyünk és kész !
Ja, hogy közben átvernek bennünket? Ezt már megszoktuk, ismerjük, nem mondott itt igazat nekünk soha senki ! Aki meg akarna, az meg egyenesen a patásördög és ne is ügyeljünk rá !

Nem különb itt az orosz se, de a többi se. Kína is sunyít és azt lesi, hogy mikor jöhet ő a sorban és lehet meghatározó.

Mi meg lelkesen dörgölődzünk ide, oda, hátha leesik némi kis morzsa nekünk is.

Nem vagyok optimista, se ettől, se attól.
Egyik se fenékig tejfel, mint hittük.

Talán kezdhetnénk valami mást és kezdésként elzavarhatnánk Orbánt !
Nagyon beágyazódott már, ideje lenne váltani.
Hátha kiderülne, hogy a nyugat utálatát neki is köszönhetjük, nem csak Putyinnak.

Én azt mondom, hogy, ha egyszer Á-t mondtunk, akkor tartsuk is magunkat ehhez, mert egyébként eluralkodik a káosz.
A szabadságot ne keverjük a szabadossággal és a kötelességet, meg a jogot szigorúan együtt kell nézni, mert joga csak annak lehet, aki teljesíti a kötelességét is.

Már csak a legyek miatt is és a tisztánlátás végett.
Erről elfeledkeztünk és most itt vagyunk befürödve.

Üdv sphagin.

Belák Andrea írta...

Európa valóban lefelé indult azóta, mióta 2004-ben csatlakoztunk. De ne felejtsd el, hogy ez egy olyan Európa, amiben ott van mind a mai napig Orbán Viktor, aki nagyon sokat tett annak érdekében, hogy lefelé csúsztunk. Ezzel azt szeretném mondani, hogy Európa mi is vagyunk, és az elkeserítő változásért mi magyarok is felelősek vagyunk.
Ami meg az oroszokat illeti, hát - én inkább Európában maradnék, az életem fele amúgyis a Szovjetúnióhoz volt kötve, és nem vágyok vissza.
Az lenne jó, ha végre találnánk egy olyan embert Magyarország élére, aki ismét európaivá tenné ezt az országot, és nem szegény Navrasicsnak kellene kupeckedni, mert amúgyis betartanánk a közösen vállalt szabályokat.
Ha Európa ma gyenge, az bizony erősen a mi felelősségünk. Orbánnal nem fog menni.

KZs írta...

Kedves Andrea!
Ha nem Orbán lenne a miniszterelnök, akkor te ma úgy 800 ft-rt tankolnál 1 liter üzemanyagot, bírnád? Télen a lakásodban rakhatnál tábortüzet a bútoraidból, ha nem akarnál megfagyni, gyertyával világítanál, ha még lehet majd gyertyát kapni, és enni meg egyszer ennél, talán. De csak ha nincs hiteled, mert akkor még szomorúbbak a kilátások. Hetei vannak Európa népeinek, hogy felálljanak és azt mondják: elég volt! és olyan messze zavarják el vezetőiket, hogy soha többet ne kerülhessenek döntéshozói szerepbe. Különben a szegénység olyan mélységeivel fogunk megismerkedni, amit elképzelni sem nagyon tudunk. Amerika nagyon mellé lőtt, maga a menthetetlenül a történelem szemétdombjára kerülő múlt, mert lehet hogy ma még azt gondolja, hogy övé világ összes pénze, és megveheti az egész világot rajta, csak kis hiba, hogy a világ felébredt: tartsd meg a pénzedet, nekem elég ami az enyém: maga a világ :) Oroszország természeti kincsei, Kína és India termelő kapacitásai nem szorulnak Amerikára, és a rossz hír: Európára sem. Lehet hogy 1-2 évbe beletelik, mire a technológiai hatalom is az övék lesz, de ellesznek addig is,, Zhao Lijian tett a minap egy rendkívül szellemes nyilatkozatot: a G7 országaiban 777 millió ember él, a bővülés előtt álló 5 BRICS országban már most is 3,2 milliárd. :) Ha India is belép, hamar 5 milliárdnyian lesznek, és még vendégmunkásra sem fognak szorulni :)
Valójában az a feladat, hogy hogy kerüljük el, ha el tudjuk kerülni, hogy a porrá omló haláltusájában ne nyomja meg a piros gombot, utánam az özönvíz felkiáltással :(
Az igaz, hogy Európa gyengesége erősen a mi felelősségünk, amennyiben a 800 millió európait érted a min, de jelenleg ha tetszik, ha nem, úgy áll, hogy vagy Orbánnal, vagy még matematikai esélyünk sincs..
Ha jót akarsz a gyerekeidnek/unokáidnak, matematikában/számítástechnikában illetve reál tudományokban képezzék magukat olyan magasan, amilyen magasan csak képesek rá szellemi erejükből, legyenek szakterületük legkiválóbbjai, akkor talán megveszi őket az új világ, és lesz jövőjük.
A jövő közel van, és az a kommunizmus lesz, amikor is az emberek képességeik szerint járulnak hozzá a közjóhoz, és szükségleteik szerint részesednek a közösen létrehozottból. Már nincs messze, hiszen már ma szinte mindenből többet vagyunk képesek előállítani, mint amit elfogyasztani vagyunk képesek, csak elosztani nem tudjuk még, még először el kell felejtenünk a magántulajdon fogalmát. Kis közgazdasági kitérő: a magántulajdon és a személyes tulajdon nem szinonim fogalmak, a magántulajdon csak és kizárólag a termelőerők és eszközök halmazán értelmezhető. A személyes tulajdon attól válik magántulajdonná, hogy a tulajdonjog erejével arra lehet kényszeríteni embereket, hogy a munkaerejüket áruvá tegyék, magukat emberből munkaeszközzé silányítsák.
Rossz hír, hogy sajnos felejteni sokkal nehezebb, mint tanulni.
Sphaginnak meg: A szabadság a felismert szükségszerűség, szabad vagy, ha megcselekedheted a szükségszerűt.
Ha nem ismered fel, esélyed sincs a szabadságra..

1970 írta...

Kedves Belák Andrea!

Az a helyzet, hogy kis hazánk már volt európai és világszinten elismert ország, magas színvonalú mezőgazdasággal, saját iparral, működő (és komoly eredményeket felmutató) oktatással, normális egészségüggyel, stb. Tudom, erre a korra most egyesek köpködnek, de csak azért, mert képtelenek ebben az országban normális, értékalapú politikát folytatni, ami elismerést hozhatna hazánknak, egyben értelmes perspektívát adhatna az embereknek a jövő tekintetében.
Navracsicsot pedig semmiképpen sem sajnálnám: tett ő azért bőven, hogy idáig süllyedtünk...

1970 írta...

"Az igaz, hogy Európa gyengesége erősen a mi felelősségünk, amennyiben a 800 millió európait érted a min, de jelenleg ha tetszik, ha nem, úgy áll, hogy vagy Orbánnal, vagy még matematikai esélyünk sincs.."

Kedves KZs!

Meglehetősen szelektív a memóriád és/vagy gyorsan elfelejtetted, hogy ennek a kisgömböcnek mi a felelőssége abban, hogy ez az ország - európai szinten is - hova züllött. Azt gondolom - már elnézést ezért -, hogy ennél nagyobb butaságot ma nem lehet leírni. Ez az alak ennek az országnak a tragédiája, és amíg ez itt lesz és itt pöffeszkedik, addig SEMMI esélyünk arra, hogy ebből a sz.rtengerből kikerüljünk. Sőt éppen ellenkezőleg: addig merülünk egyre mélyebbre, miközben az udvartartása jókat röhög egy megalázott, szétvert országon és annak polgárain.
Ha más nem is jut eszedbe, gondolj legalább arra, hogy milyen komoly felelősség terheli a társadalmi szolidaritás és kohézió totális elpusztításáért, aminek eredménye egy teljesen atomjaira hullt, beteg társadalom. Már csak ezért az egyért is nagyon remélem, hogy ez az alak egykor nagyon-nagyon meg fog fizetni...

Kapat írta...

Szomorú helyzetben vagyunk, de azért annyira nem, hogy egy tolvaj gazembernek még hálásak is legyünk. Orbán csak a saját zsebére gondol, valamint arra, hogy megfelelő kis látszólagos engedményekkel kivédje az elégedetlenség valós megnyilvánulásait, melyek veszélyeztetnék hatalmát. Ugyanis ha elveszítené, a börtön várna rá.
A politikai gazdaságtant alkalmazni kellene, nem pedig "szlogenjeit" pufogtatni!
Ez az ország (Rákosi korszakát kivéve), még soha nem volt ennyire kiszolgáltatott, ennyi szegény, elkeseredett, elbutított ember még soha nem volt "hálás" alamizsnáért egy maffiózónak!
"1970" minden szavával ismét tökéletesen egyetértek!

góbé írta...


Kedves KZS ! Nagyon elgondolkodtadtál! No nem egyetlen orbánod, a hazát mentő tevékenységének általat történő hozsannázásán, sokkal inkább azon, hogy ezen félelmetes levezetést -

"...Ha nem Orbán lenne a miniszterelnök, akkor te ma úgy 800 ft-rt tankolnál 1 liter üzemanyagot, bírnád? Télen a lakásodban rakhatnál tábortüzet a bútoraidból, ha nem akarnál megfagyni, gyertyával világítanál, ha még lehet majd gyertyát kapni, és enni meg egyszer ennél, talán..."

mellyel mi, buta tudatlanoknak, az egyetlen üdvözitő felismerést szándékoztad jótékonyan közzétenni... Szóval azon gondolkodom, mily minőségü és mennyiségü tudatmódositó hatása alatt szándékoztál homályos elménkben minimum gyertát gyujtani, és menteni lelkeinket ???

Szerinted Kant, ( az örök, de most valahogy kimaradt hivatkozásod )ezen bornirtságodat hogyan értékelné ?? ( e kérdést költőinek szántam...)
Holnap szánok rá néhány percet hogy helyetted is szégyeljem magam az újabb fidesz kétharmad miatt. Te úgysem fogod, holott lenne rá okod !!!

Kapat, 1970, finom és szinte kedves volt veled... Nekem erre már se időm, se kedvem ...



Attila írta...

Üdv!

A konfliktus lezárásának van egy egyszerű módja: Az orosz tesók húzzanak a f...ba, ahogy a Kígyó-sziget védői megüzenték az orosz hadihajónak.

Attila

PuPu írta...

Attilám, hogy te mekkora szakértő vagy!
Tényleg ez a legegyszerűbb mód, ahogy ezt a Kígyó-sziget védői megüzenték a hadihajónak, majd hősi halált haltak, kitüntették őket, majd harmadnapon halottaikból feltámadtak - csupa Krisztus.
Legegyszerűbb mód a legegyszerűbb embereknek!
:O)))

Anarchista írta...

Kedves Pupu, Amit a magyar nép leki állpotáról írtál (ti. apatikus) talán még enyhe kifejezés is. Azon lehet csak elmélkedni, hogy ez a lemming tudatállapot mikor kezdődött. Talán valmikor 1514-környékén. Tudod, amikor Wrbőczy-ék végleg lenyomták a magyar nép fejét a pöcegödör aljára. Akkor megtanulta a magyar (a.k.a. büdös paraszt), hogy hol van az ő helye. Szerintem (és ez hangsúlyosan szerintem) azóta várja zsibbadtan, hogy épp mit méltóztatnak vele tenni aktuális urai. 1920 környékén aztán volt egy felzúdulás, amit kiválló vezetőink Wrbőczy-hö máltóan kezeltek is. Azóta néma, kuss és nix ugri-bugri! A jelenlegi uraknak már nem is kell ilyen szközökhöz nyúlni (Milyen büdös az égett emberi hús ugyebár!), mert az eredmény garantált! Korábban volt egy eszmecseerénk a kisantantról és ennek a tanulásra képteln népnek az eltörléséről. Tévedtem! Nincs szükség a kisantantra! Itt van nekünk az elhízott békegalamb.
Ha lehet egy javaslatom a magyar népnek, akkor azt mondanám az utolsó húzza magára a koporsótetőt!

Atila írta...

PuPu!
Javaslok új szemüveget csináltatni, mert olyasmit olvasol ki a hozzászólásomból amit én nem írtam, nem állítottam. elhagyok belőle fél mondatot, hogy Te is megértsd. Nem először magyaráztál bele a hozzászólásomba, olyat amit nem állítottam.

A konfliktus lezárásának van egy egyszerű módja: Az orosz tesók húzzanak a f...ba!

Így már tudod értelmezni? Az elhagyott mondatrészt a gyengébbek kedvéért írtam bele, hogy tudják honnan származik az idézet.

Attila

Ha zavar az orosz ellenességem, egy szavadba kerül és elhúzok a f@szba.
Most szólok: a jenkiket sem kedvelem. utálom őket.

góbé írta...


Attila ! Ne felejtkezz el, jössz még nekem az előző posztban némi válasszal, indoklással, hogy én is mehessek...
Ha már megszólitottál, nem illik ellazsálni... Bár ha végig gondolom, ez is egyfajta válasz, reakció...

Attila írta...

góbé!

Nem lazsálok le semmit, még úgy sem, hogy meg sem szólítottalak. Egyébként kérdezd meg PuPut miért nem adta be a 47. hozzászólást, amt neked szólt. Valószínüleg figyelmetlen volt, nem nézte vissza azt a blogot. Úgyhogy semmivel nem jövök neked, kár erőlködnöd, mert a végén kilószám veheted a vanisht a gatya miatt. Azért irkálj ha nagyon akarsz, de már most jelzem hogy nem óhajtok veled semmilyen vitába kerülni.
Na még egyszer! Erre reagáltam!

"Egyetlen Sphaginom ! /mer'másik nincs hál'Istennek./ De akár Attila és mások is..."
2022. június 25. 13:32


Attila

PuPu írta...

Meg kell nézni, melyik poszthoz szóltatok hozzá, én mindegyiket közzéteszem, kivéve, ha rasszista vagy náci duma, de ilyen errefelé kevés akad...
:O)

góbé írta...


Üd PuPu !

Fontosnak tartom, hogy letisztuljanak a dolgok, ne legyenek félreértésből származó konfliktusok. Lehet hogy hosszú, de talán nem terjengős leszek:

Attila !

A "Hogyan csináljunk világháborút" posztban '22.06.25. 13.32.-kor kelt hozzászólásomban először Sphagint, rögtön utána téged megszólitva ( lehet itt hibáztam, hogy csupán másodikként emlitettelek ?!?) föltettem 4 (négy) konkrét tényeken alapuló kérdést melyre egyikőtök sem válaszolt mind a mai napig.

Te, '22.06.27. 19.39.-kor Közöltél egy véleményt, miszerint Putyin nem lacafacázva ősi orosz földeket szerez vissza éppen most.
Másnap, '22.06.28. 0931.-kor engem, - más Góbéról nem tudok - nicknév szerint megszólitva:

"... Kedves Góbé!
Amiket írtam megcáfolhatod, ha tudod. Ha esetleg nem menne, nem fogunk összeveszni. Azért próbáld meg lécci!..."

Erre válaszoltam neked azt a bizonyos "...előbb Te jössz..." kezdetü jegyzést. ( '22.06.28.18.49)

Szeretem a vitát, a kihivásokat, akár provakativan is, de akkor kéretik nem mellébeszélni !!! A Te korodban ez meghátrálásnak, sumákolásnak tünik az én értékrendem szerint..

Közlöd: Na még egyszer! Erre reagáltam!
"Egyetlen Sphaginom ! /mer'másik nincs hál'Istennek./ De akár Attila és mások is..."
2022. június 25. 13:32

Mit is ?!????

Eztet:!?! "... kár erőlködnöd, mert a végén kilószám veheted a vanisht a gatya miatt. Azért irkálj ha nagyon akarsz, de már most jelzem hogy nem óhajtok veled semmilyen vitába kerülni..." Ez ? Válasz ? Mire te szerencsétlen ???

Nos, nem túl kedves JÖVŐNK ZÁLOGA, ATTILA ! Nem ártana cizellálni még a stilusodon, a szövegértelmezéseden és az általad közölni szándékozott tartalmon ! (??? Ennyi telik, hogy gatya meg vanish, meg irkálj...) Azért drukkolok neked, csak egy kicsit vagy reménytelen, azért ne add fel...!

( Csak hallkan súgom, oda kéne figyelni, nemkülönben emlékezni hogy mikor, kinek, mit irsz, kit szólitasz meg ! A másik alázásához is még sokat kell fejlődnöd, tanulnod! Ha gondolod segithetek, természetesen egy kultúrált határon belül. Ezt bátran veheted egy jobbitó
szándékú jó tanácsnak.)


Attila írta...

Hehehehe! nagyon nem szerencsés/

Attila

góbé írta...


Attila ! Csak ennyi telik az "Y" generáció önjelölt üdvöskéjétől...???...:

"...Attila írta...
Hehehehe! nagyon nem szerencsés/
Attila..."

Siralmas! Érdekelne meddig birsz még süllyedni...Tessen már felvenni a kesztyüt, érvekkel, tényekkel igazolni hogy mink'vagyunk a fejlődésképtelen őskövületek, de majd TI !!!... Mutatjátok az utat, a jövőt, a fejlődést!

De az efféle semmitmondó mellébeszéléssel, sumákolással nemhogy bizalmat, de alappal alátámasztott aggályt, sőt nem kevesekben félelmet gerjesztettek !!!
Igy alapozzátok saját jövőtöket ??? Bár ha belegondolok, megfelelő intenzitású nyelvcsapással, az épp aktuális segg kiszolgálásával még akár sikereket is elérhettek !
Nézd el nekem, hogy ehhez nem kivánok "sok" sikert !
Ezt a kis időt, meg ellenetek is kibirom !






Attila írta...

HÖHÖHÖHÖHÖ!
Az irgalmatlanul nem szerencsés!

Attila

Attila írta...

Üdv!

Россияне домой! Russians go home! Russen gehen nach Hause!

hogy góbé is értse: ruszkik haza!

Attila

Belák Andrea írta...



Kedves 1970!
Tudod, én azért megpróbálnám Orbán nélkül.
Kedves K.Zs!
Tudod, nem tankolok. Nincs autóm. Egyelőre a Horngyula bérlettel közlekedem Budapesten, amíg, ezt is el nem szedik. Halálosan hálás vagyok Orbánnak a 13. meg az inflációval emelt mindenféle nyugdíjakért. Így elértem, hogy napról napra kevesebb jut. De sebaj! Mészáros úr, a megszemélyesített péztárca gondoskodik a pénzem megtartásáról. Vigyáz rá, hogy el ne költsem.
Ne haragudj! Bizony ennél nekem könnyebb volt az Öszöd utáni megszorításkor. Bizony több jutott...
Ami a háborút illeti, én azt nem akartam. Tudom, akkor is illik segíteni azokon, akik ugyanúgy nem tehetnek róla, akárcsak én.
De nem lehetne, hogy e célból végre az előbb emlitett "Pénztárca Úr" nyiljon ki, és engem hagyjanak élni, amíg a jóisten engedi?

Belák Andrea írta...

Kedves góbé! Örülök, hogy megírtad KZs-nak, az én nevemben is szóltál. Nem tankolok semennyiért, 3 gyerek felnevelése, és két lakás megteremtése után már nem jutott oénzem autóra. A Horngyula bérletet használom Budapesten ezzel közlekedem. Azt, hogy Orbánt mentegesse, azt én is nehezen viselem. Sajnos a tegnapi bejegyzésem nem jelent meg, valami zűr volt vele, de Veled egyetértek.

1970 írta...

Kedves Attila!

A németnek azért fuss neki még egyszer, mert nagyon nem sikerült!

1970 írta...

Kedves Belák Andrea!

Azt gondolom, hogy kisgömböc eltűnése a legfontosabb alapfeltétele annak, hogy normális, élhető országban éljünk ismét végre (erről írtam fentebb). De ehhez ennél több is kellene: utána a politikai (és egyéb) elit jó részét is ki kellene hajítani a fenébe...

Attila írta...

Üdv!
Kedves 1970!
2x is nekifutottam, de ez a nyavalyás gugli fordító ragaszkodott az eredeti változathoz. Mivel én nix dajcs, nem volt mit tennem, bele kellett nyugodnom.

Attila

Attila írta...


Kedves 1970!

Ez jobb valamivel? Ez is googli fordítás, csak csvartam egyet rajta.

Russen, geh nach Hause!

Attila

1970 írta...

Kedves Attila!

Hát igen, "gugli a barátunk", amint tudjuk:)
Most már csak azon kellene gondolkodni, hogy 1941-ben az oroszok (és nem mellesleg az ukránok!) hogyan mondhatták honfitársainknak, hogy "húzzatok a búsba"!