2022. június 21., kedd

HOGYAN CSINÁLJUNK VILÁGHÁBORÚT



Merthogy ez a cél, ez egyre inkább nyilvánvaló.
A recept egyszerű: találd meg azt az országot, mely megéri a kockázatot, mert ásványkincsei, energiahordozói felettébb kívánatosak, de - sajnos - az adott ország tulajdonában vannak, így aztán fizetni kell érte.
Ez lenne a kisebb baj, hiszen ameddig dollárral kell fizetni, addig ez csak nyomdai kapacitás kérdése, a FED - a dollár kibocsájtója akkor és annyi dollárt ad ki, amennyit az USA érdekei megkívánnak.
A pénz fele-kétharmada külföldre kerül, aztán - ha valakinek nem tetszik a rendszer -, akkor a pénzintézetek "befagyasztják" - ez a kifejezés a rablás szofisztikált formája a huszonegyedik században. 
Legutóbb az orosz jegybanki tartalék mintegy felét sikerült "befagyasztani", ennek harmada euróban volt, de ez gyakorlatilag mindegy is, a tulajdon szentségének főpapjai már éppen olyan lelkesen osztják egymás között a zsákmányt, mint anno az iraki amerikai támadás előtt egy évvel az olajmultik az iraki olajvagyont.
Aki ehhez a rendszerhez hozzápiszkál, az közellenség, a seggénél csak a lelke feketébb és megérett a pusztulásra.
Ami nem Amerikáé, az nem kell a világnak, el kell hát venni.
Kína is számíthat rá, hogy egyszer majd "befagyasztják" igencsak tetemes amerikai követeléseit, ott Ukrajna szerepét Tajvan fogja eljátszani, bizonyára ott is akad majd egy Zhe Len Ching, vagy valami ilyesmi a hiúság vásárán.


A kívánatos ország kiválasztása nagy körültekintést igényel, de ennek az érintett kormányzat nincs híján, erre példa a második világháború utáni összes helyi konfliktus, melynek egyik résztvevője mindig az USA volt, még ha olyan kesztyűbábokat is alkalmazott, mint a  jelenlegi ukrán bohóc.
Ő élete főszerepét játszva minden nap mást mond, de legalább Bidennek nem kell megtanulnia a hasbeszélést - egyébként meg a szöveget úgyis elfelejtené -, de kuss, ő így száll le a bicikliről...
Persze gondoskodni kell erkölcsös indokról, aztán jöhetnek a hős és legyőzhetetlen amerikai csapatok, mint ezt tudjuk - hol a tömegpusztító fegyverek birtoklásának réme, hol az emberiség védelme - egyik cél magasztosabb, mint a másik.
Jelzem, eddig atomfegyvert még csak az USA vetett be és vegyifegyvert is alkalmazott Vietnamban, ki lenne hát alkalmasabb az erkölcsi gigász szerepére, mint Amerika?
Kár, hogy menet közben mindig kiderül, hogy az indok hamis volt, és a világ egy hangyafaxnyival sem lett sem jobb, sem biztonságosabb, mint  a Nagy Amerikai Küldetés (rablás) előtt volt, csak éppen százezrek haltak meg, viszont az emberek sem élnek jobban, az éhség-övezetekben sem duzzad az emberek hasa, a demokráciának nevezett néphülyítés se szökkent szárba. (Habár majdnem, csak éppen a szökkenés hiányzott és egy ékezettel többet láthatunk a valóságnál...)
Ahol nincs rabolnivaló, ott aztán nem érdekes az emberiség miként léte, például Szomáliából úgy vágtatott ki seggel előre  a hős G.I. Joe, hogy csak úgy füstölt a lába alatt a talaj, Ruandában sem támadt kedve vitézkedni, hogy gátat vessen a népirtásnak - minek? 
Mije van Ruandának? Fekete parasztjai meg hegyi gorillái, mindet csak etetni kellene, csak a hülyének kell egy ilyen snassz ország.


Az első lépés logikusan az, hogy a kívánatos ellenséget ki kell jelölni.
A többi állat körbepisili a területét, az USA körberakja támaszpontokkal, és miden az ő területe, vagy az lesz, ha egyszer nekiveselkedik.
Vannak persze csicska-államok is.
A cellamenő közülük Nagy-Britannia, mely a leggusztustalanabb és leggátlástalanabb valamennyi zsákmányra éhes hiéna közül. 
Tűzzél valakire egy jelvényt és elkezd annak megfelelően viselkedni.
Jelöld meg ellenségedként, és az lesz belőle.
Legutóbb Anglia Oroszországot jelölte meg ellenségként, ezzel is jelezve, hogy a Birodalom még valaki a világpolitikai pályán, ami érthető, de nem biztos, hogy jó ötlet.
Aztán kezdjed el pisztergálni, mint bögöly a bikát, és vágj csodálkozó pofákat, mikor a farkával agyoncsapja az elszemtelenedett rovart. 
De ez ne jelentse azt, hogy véget vetsz a szenvedéseinek, küldjél rá egy másik bögölyt - csak elveszti a türelmét!
Aztán jelentsd ki, hogy a bögöly a védelmed alatt áll, és ha agyoncsapja azt is, akkor te jogosan irtod ki a gyermekeit hetedíziglen, hiszen te a szabadság felkent bajnoka vagy.
Jelenleg Litvánia ez a bögöly, hiszen jelenlegi tulajdonosa tudja, hogy Oroszország kényes a flottatámaszpontjaira, amikor a Fekete-tengeri flottát meg akarták szabadítani Szevasztopoltól, akkor Ukrajnának ráment a Krím, ha meg akarják szabadítani a Balti-flottát Kalinyingrádtól, arra rámehet Litvánia, minimum.


És ez a jobbik változat, merthogy Litvánia - mecsoda meglepetés - NATO tag lett az amerikai ígéretek ellenére, így egy katonai konfliktus egyúttal konfliktust jelent a NATO-val is, ami egyenes út a világháborúba.
Amerika emelte a tétet, és csak remélni lehet, hogy a világ 
megússza a világháborút. 
Oroszország megmondta, hogy nem engedi veszélyeztetni saját biztonságát, és az már kiderült, hogy nem a levegőbe beszélt.
Hogy mi szükség volt most nekiuszítani a litván törpét Oroszországnak, azt csak a Pentagon stratégái tudják, habár én azt hiszem, még ők sem tudják pontosan, de egyelőre jó ötletnek tűnik.
Mindenesetre ami most folyik, az egyértelműen Oroszország terelése a harmadik világháború felé, amitől mentse meg az emberiséget az Úr.
Ennek értelme sincs, oka sincs, eredménye se lesz, már ha a világháborút nem tekintjük eredménynek.
De az már nem csak Európát fogja érinteni, abban már romba fognak dőlni az amerikai nagyvárosok, és senki nem lesz hálás azoknak, akik ezt a helyzetet előidézték.
Oroszország felkészült egy összecsapásra az Egyesült Államokkal, kérdés, Amerika mennyire készült fel ugyanerre, mondjuk Kínával megspékelve?
A világ ismeri Amerikát és nem mindenki van úgy beleájulva Biden és az USA szent seggébe, mint a magyar mainstream értelmiség, amelyik soha, semmiből nem tanult.
Ma is olyan buta és gőgös, mint elődei voltak Horthy korában, kultúrfölényről papol, de lábat csak kéthetente mos, igaz, akkor fogkrémmel, mert fogalma sincs, hogy mire jó a tubus.
Álmodozik, hogy csapataink, a 23. kerékpáros fajfenntartó hadosztállyal az élen visszaveszik a Szent Székelyföldet, meg a Kárpátalját -  édes Erdély itt vagyunk...
Jó lenne, ha tudatosulna, hogy egy világháború az ország és lakosságának megszűnését eredményezné - már amennyiben ez eredménynek mondható.


Végtére is ezen dolgozunk, már évszázadok óta, nagy kár, hogy a sikerre már egy fejfa sem fog emlékeztetni, elpárolog velem, veled, a gyerekeiddel együtt.  
Szóval csak mérsékeljük a lelkesedést.


:O)))

46 megjegyzés:

sphagin írta...

Kedves PuPu !


Nem tudom, hogy csak engem zavar e, hogy miközben Putyint véded, közben Orbánt meg bántod ?

A kettő szinte egy és ugyan az, szinte mindenben.

Ez, hogy lehetséges ?

Üdv sphagin.

1970 írta...

"mint a magyar mainstream értelmiség, amelyik soha, semmiből nem tanult.
Ma is olyan buta és gőgös, mint elődei voltak Horthy korában, kultúrfölényről papol, de lábat csak kéthetente mos, igaz, akkor fogkrémmel, mert fogalma sincs, hogy mire jó a tubus.
Álmodozik, hogy csapataink, a 23. kerékpáros fajfenntartó hadosztállyal az élen visszaveszik a Szent Székelyföldet, meg a Kárpátalját - édes Erdély itt vagyunk...
Jó lenne, ha tudatosulna, hogy egy világháború az ország és lakosságának megszűnését eredményezné - már amennyiben ez eredménynek mondható."

Kedves PuPu!

Ezt a kitételedet különösen aktuálissá tette tegnap a "vármegyék", meg a "főispánok" feltűnése. Ez már tényleg a humor kategóriája lenne, ha nem a mi bőrünkre menne a játék.

Attila írta...

Üdv/
Engem is zavar, sőt kifejezetten kiakaszt a feltétel nélküli Pütyin és orosz imádata. Azért Orbán még messze nem tart ott, ahol Putyinék már vannak. Eddig sem írtam sokat.de most Meghatározatlan időre felfüggesztem tevékenységemet az oldalon.

Attila

PuPu írta...

Kedves góbé, véletlenül kimoderáltam sphaginhoz szóló hozzászólásodat, mellyel egyébként teljesen egyetértettem.
Tudom, nagy kérés, de beírnád újra?
:O)))

1970 írta...

"Azért Orbán még messze nem tart ott, ahol Putyinék már vannak."

Kedves Attila!

Ez a megjegyzésed - azon túl, hogy megmosolyogtató - súlyos aránytévesztés, már ami a két figura összehasonlítását illeti.

anteus írta...

Már két hete megjelent egy szokásos Orbán-beetetés: "lakóterületi" választásra készülünk.
Ez a háromévtizedes módszere, kezdi hozzászoktatni a zembereket az új szóhasználathoz.
A balf@sz ellenzék mikor ébred rá, hogy vége az önkormányzatiságnak, és célegyenesbe fordult a Kormányzói hatalom megteremtése.

anteus írta...

Kedvas sphagin!
Nagyon nem ugyanaz.
Amit az oroszok - és korántsem Putyin - akarnak, az a földi természet 1/6-ának birtoklása.
Az USA a XVII
századi forgatókönyv XXI
századi frissítése. A gondjuk mindössze az, hogy, a mai vőrös bőrűek legalább annyit tudnak, a tüzes vízről mint a tüzes levegőégről.
Ebben a problematikában a magyarfityfaszt egybevetni az oroszokkal -


anteus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
anteus írta...

legalábbis mulatságos.

Bubu64 írta...

Pupu!
Szerinted mi lenne a jó megoldás az Orosz- Ukrán problémára? Eddig folyamatosan szapultad az USA-t, az UK-t. Az EU-t. Mi kellene csinálniuk, hogy Putyin megnyugodjon, nem akarja senki bántani Oroszország Maty-ot?

góbé írta...

Pupunak: igyexem...

Anarchista írta...

Kedves Pupu! Állítólag az emberi társadalmak négy generáció után elfelejtik a kataklizmákat és elkezdenek ugyanolyan hülyén viselkedni, mint a tömegkatasztrófa előtt. Az utolsó világháború 1945-ben zárult (de lehet, hogy csak felfüggesztatték határozatlan időre). Ha egy generációnyi időtartam 25 - 30 év akkor még nem lenne itt az ideje a felejtésnek. De közben az ember faj elhülyülése sebességet váltott, ezért már nem kell négy generáció ahhoz, hogy a történelmi leckéket feledjük...
Viszont ha ez a helyzet ti. , hogy az emberiség nagy része teljesen hülye ekkor nem kell könnyet ejeteni, mert ahogy a mondás tartja "aki hülye haljon meg!"
De lehet, hogy csak túlságosan fatalista vagyok! Ennek ugyanakkor van oka is. Ti. a hétvégén beültem egy Sheffield-i pub-ba néhány magyar ismerőssel és volt köztük egy kormánypárti szimpatizáns házaspár. Mikozben hallgattam őket még a sör sem ízlett! Ma meg a munkahelymen találkoztammegnyilvánult egy kolléga aki meg tory szimpatizáns - mit szimpatizáns - tagja a Conservative Party-nak. Szóval elment a kedvem az élettől Úgy érzem neked is. Hidd el megértelek.

Czékus Lajos írta...

Nekem ebben a Oroszország vs USA ügyben egy régi, az "átkosban" született vicc jutott eszembe:
Politikai tiszt kérdezi a katonákat: - Ha választani lehetne, te melyik hadseregben szolgálnál, a szovjetben vagy az amerikaiban? Több katona őszinte választ ad, miszerint az amerikaiban szolgálna inkább. A cigány viszont a szovjetet választaná. A tiszt megdicséri, hogy milyen fejlett ez a cigány katona politikailag, s megkéri, hogy indokolja is meg a választását. - Hát a solgálat, az solgálat mindegyikben. De a fogság.....
Aktuálisan ma a "szovjet" helyett az "orosz" szerepelhetne ebben a viccben.
Vessenek a vérszomjas mókusok elé, de - minden bűne, hibája ellenére, amit szemére lehet hányni az USA-nak - én is az amerikai fogságot választanám az orosz helyett... S ehelyett a mostani 'magyar fogság' helyett is.....

Attila írta...

Üdv!
Kedves 1970!

sphagin bejegyzésére reagéltam (19.03 óra), de nem zavar, hogy mosolyogsz! Tedd azt! Egyébként arra gondoltam, hogy Putyinnál nem szívesen lennék ellenzéki. Könnyen belefuthat az ember valamilyen novicsokos vagy plutoniummal ízesített teába.

Attila

anteus írta...

Guantanamon (és a kitudjahányszáz ilyenek egyikén?)
Hááát, te tudod...

1970 írta...

Kedves Attila!

Amiatt mosolyogtam, mert Putyin és a kisgömböc szerepe a világpolitikai színtéren egyszerűen nem összevethető. Putyinnak - bárhogyan is ítéled meg a tevékenységét - világpolitikai súlya van, szemben ezzel az ugráló és köhögő bolhával.
Egyébként pedig miből gondolod, hogy kis hazánkban az elmúlt 10 évben ilyesmik nem történtek? Szerinted itt nagy biztonságban van annak az élete, aki egy kicsit is ténylegesen veszélyezteti ennek a "Kárpátok új géniuszának" a hatalmát? Szerintem semmivel sem vagyunk lemaradva, csak Putyin esetében egy köhögésbe is beleremeg a világ, míg ennek a pattogása egyszerűen vicces (egyben tragikus is hazánk szempontjából).

Widder Gábor írta...

Hát, kedves Pupu, azt hiszem belelovaltad magad egy téveszmébe! Kár!

góbé írta...

Már nemcsak Sphaginnak...:

Ukrajna: Az elmúlt 8-9 évben nálunk nem volt hir, de megtörtént !! A döntően orosz nemzetiségü Donyeck és Luhanszk, autonómiát kivánó és azt meg nem kapó megyékben, miután egyéb választásuk nem lévén kikiáltották az önálló, "népköztársaságot", az ukrán nEMZETHY hADSEREG KB 14-15ezer embert ölt meg. Nőket, gyerekeket is !!!
Közben volt még egy "apróság", betiltották több más mellett az orosz nyelv használatát is. Volt ukrán részről nem kevés atrocitás a polgári lakossággal szemben.

2015-ben az USA biztatására Ukrajna a NATO-ba történő belépéssel kacérkodott. Felmondta, ill. nem kivánta meghosszabbitani a krimi orosz támaszpontok bérletét. Ott, most, ha Putyin nem annektálja a Krimet, NATO, valójában amerikai támaszpontok vannak.
Nemmellesleg ezt követően Zelenszkij és csapata meghiusitotta a Krim vizellátását.

Putyin 8 éven át jelezte és kérlelte az ENSZ nevü gittegyletet a humánus politikai rendezés érdekében !!! Mostanra megunta, elővette a "B" tervet...

Mijja faxért kell hergelni a nyuszinak a medvét, ha a tapsifüles nem tud repülni. Most azon hisztizik, hogy nem segit rajta eleget a Nyugat...

Már jeleztem emlékeim szerint a blogon De Gaulle egy nagyon fontos és örökbecsü nyilatkozatát miszerint Európa az Atlanti óceántól az Uralig tart. Az angolokat sem engedte be a Közös Piacba, mert az USA kiszolgálójának tartotta őket. Ennek igazságát a Brexittel be is bizonyitották.

Az ukránoknak miért nem volt jó egy el nem kötelezett státusz ??? Ausztria...Svájc...Svédország....???

Hogy jön ide a mindig zavarosban halászó o1G, aki ha nincs zavar, akkor csinál...

anteus írta...

Jó irás...
Látom, te is szeretsz borsót hànyni. Ami éppúy nem tapad a biliárdgolyón, mint a falon.

Megvan a Csontbrigád esti tűznéző-ritusa?

kekec írta...

Pupu nem szorul védelemre, de a gyengébbeknek azért elmagyarázom: Nincs beájulva Putyintól, de a csapból is folyó amerikai agymosással szemben felhívja a figyelmet arra, hogy Oroszország nagyhatalom, és ugyanúgy nem tűri a határain való motoszkálást, mint az USA (kubai válság - talán még emlékeztek) Ez a háború úgy kezdődőtt, mint minden kocsmai verekedés: valaki nem tűrte a fenyegetést, és (vissza)ütött. Pedig előre jelezte, hogy hol van a piros vonal, amit nem enged átlépni, és a Krimnél már megmutatta, hogy komolyan is gondolta.
Az USA meg kész az utolsó ukránig harcolni az oroszokkal. De TALÁN VAN ANNYI ESZÜK, HOGY EZT NEM AKARJÁK AZ USA TERÜLETÉRE IS KITERJESZTENI.
Bár az amerikai héják nem az eszükről híresek. Ezért kell aggódni egy lehetséges III-ik világháború miatt.

sphagin írta...

Góbé !

Bizony a verekedés általában úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt !

Engem nem győztél meg arról, hogy az Ukránok hergelését nem segítette az orosz titkosszolgálat.
Igen, szinte egészen biztos, hogy voltak ellentétek a lakosság körül, amit nagy szorgalommal telepítettek az oroszok a Krímbe és máshova is.
A nyelvhasználat kérdése is így merült fel, gondolom és ezt szívják a magyarok is !

Mit tud tenni egy ország, ha ilyen konfliktussal áll szemben ?
Ráadásul, nekik is van olyan, mint a MI Hazánk nevű alakzat és ők az azovi gárda.

Az oroszok alig várták már, hogy annektálhassák a területeket és a rossz vicc, hogy egyúttal a teljes tengeri blokád is megvalósul, úgy mellékesen Ukrajna számára !

Ki van ez találva rendesen és ne hivatkozzon itt senki semmire !
Az oroszoknak, ha békét akartak volna, lett volna más eszközük is a helyzet megoldására, de nekik ez kellett !

Nem kell bemutatni őket, velük éltünk eleget és ne gyertek, nekem a hülyeséggel. Nem ártatlan bárányokkal állunk szemben, bárhogy is igyekeztek ezt bemutatni !

Üdv sphagin .

sphagin írta...

Góbé !

Bizony a verekedés általában úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt !

Engem nem győztél meg arról, hogy az Ukránok hergelését nem segítette az orosz titkosszolgálat.
Igen, szinte egészen biztos, hogy voltak ellentétek a lakosság körül, amit nagy szorgalommal telepítettek az oroszok a Krímbe és máshova is.
A nyelvhasználat kérdése is így merült fel, gondolom és ezt szívják a magyarok is !

Mit tud tenni egy ország, ha ilyen konfliktussal áll szemben ?
Ráadásul, nekik is van olyan, mint a MI Hazánk nevű alakzat és ők az azovi gárda.

Az oroszok alig várták már, hogy annektálhassák a területeket és a rossz vicc, hogy egyúttal a teljes tengeri blokád is megvalósul, úgy mellékesen Ukrajna számára !

Ki van ez találva rendesen és ne hivatkozzon itt senki semmire !
Az oroszoknak, ha békét akartak volna, lett volna más eszközük is a helyzet megoldására, de nekik ez kellett !

Nem kell bemutatni őket, velük éltünk eleget és ne gyertek, nekem a hülyeséggel. Nem ártatlan bárányokkal állunk szemben, bárhogy is igyekeztek ezt bemutatni !

Üdv sphagin .

PuPu írta...

Kedves Widder Gábor, sajnos én az ilyen kommentekkel nem tudok mit kezdeni, ez kb. ugyanaz, mintha azt írnád, hogy Pista hüje vagy.
Ez vagy igaz, vagy nem, de ezt megítélni nem az én szakmám, és a tied sem ha jól gondolom.
Nem a dekódolással van bajom, értem én a gondolatod, mindössze egyet hiányolok: a konkrét problémát.
Na, arról tudnánk beszélgetni, de sem te, sem sokan mások nem képesek körülírni - konkrétan - hogy melyik állításommal mi a bajuk, a tetejében a véreskezű csecsemőgyilkos színvonalú kitételek és a személyem minősítgetései se érdekelnek túlzottan - itt meg el is vagyok kényeztetve a facebookhoz képest.
Szóval, ha nem csak lehülyézni akarsz - az is szép törekvés persze - , akkor próbálj meg valami olyasmit írni, hogy pl. nem igaz, hogy a NATO terjeszkedik Oroszország felé, hanem az oroszok akarnak rakétákat telepíteni Mexikóba, azzal lehet mit kezdeni...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Attila, ha te azt olvasnád valahol, hogy az amerikaiak megmérgezték Putyin alsógatyáját, hát nem röhögnél?
Pedig ők aztán már kipróbáltak ezt-azt Fidel Castron.
Az ellenzékiség meg gumifogalom, engem is bele lehet számítani, meg a Betyársereget is, mégsem ugyanarról beszélünk.
Az áruló kémeket meg meg szokták büntetni, mindig, minden felé a világon, hát istenem, ezzel számolni kell, mielőtt valaki hazaárul.
Ez a Navalníj meg Oroszország ellenségeinek szekerét tolja meglehetősen ügyetlenül, ebben a világpolitikai helyzetben ez nem illendő dolog.
:O)))

PuPu írta...

Kedves Anarchista, az ember csordaállat, megy arra, amerre a kolomp szól, a dolgoknak utánanézni, gondolkodni lusta, olvasni lassan már nem is tud, szövegértelmezési képességei a nulla felé konvergálnak.
Nézd csak meg a mai televízió-műsorokat, ezek pontos mérések alapján a tömegeknek készülnek, akiket legfeljebb Sarka Kata műmellei hoznak ki a közönyből, és azt hiszik, hogy semmi közük sincs az új főispánokhoz.
Aztán majd csodálkoznak, ha deresre húzzák őket, de még akkor is Viktorban reménykednek.
Apropó, tudod, hogy a Horthy-rendszer kezdetén még létezett errefelé a botbüntetés?
Pont arrafelé megy a társadalom, aggódom is a fenekem miatt erősen!
:O))))

PuPu írta...

Kedves Bubu64, vissza kellene vonni Oroszország határai mellől a NATO kódnevű USA támaszpontjait, ismét meg kellene egyezni velük a taktikai rakéták telepítésének korlátozásáról, be kellene fejezni az orosz állampolgárok vagyonának pofátlan elrablását, a bomlasztás pénzelését, az oroszok elleni provokációkat.
Ez persze illúzió, de Amerika menjen szépen haza, és hagyja békén Európát, míg rossz vége nem lesz a dolognak.
Kereskedni kell velük, nem harcolni, és engedélyezni Puskint meg a Háború és békét, az orosz (és mellesleg a magyar) nyelvű kisebbségek alapvető jogait.
Putyin egyébként nem nyugtalan, csak éppen nem Gorbacsov - ezt ha orosz lennék, helyeselném.
De attól se vagyok elájulva, hogy Európa az USA csicskája lesz - lett...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Sphagin, attól, hogy megállapítom, hogy Julcsa gyönyörű. még nem vagyok szerelmes belé, sőt, ez azt se zárja ki, hogy megállapitsam, hogy egy mosdatlan szájú lotyó, de ha a tetejébe még erkölcsös és viselkedni is tud, csak pofánveri azt, aki a seggét akarja fogdosni, akkor miért is haragudnék rá?
Úgy látom, ma az a liberális minimum, hogy mindenkinek ugyanazokat a fasságokat kell hajtogatni, miszerint Putyin véreskezű tömeggyilkos, és agresszor.
Putyin egy világhatalom megválasztott első embere, ha az oroszoknak jó, akkor nekem nincs okom arra, hogy sopánkodjak miatta. A tüzet nem ő gyújtotta meg, az önkéntes tűzoltók meg benzinnel locsolgatják nap nap után, nem is csoda, ha ettől kicsit sprőddé válik.
Tőled is megkérdezem: ha a szomszéd Józsi egy benzineskannával körbelocsolja a házadat és az idióta gyerekének azt mondja, hogy Vologya, kapsz egy seggenfütyülő gumikutyát, ha ezzel a gyufával, amivel megajándékoztalak meggyújtod, akkor te egy baromállat vagy, ha seggberúgod a gyereket, az apját meg bunkósbottal hajtod el, még mielőtt a házad lángra kap?
Megjöhetne végre a józan eszetek, mielőtt kollektív hamvasztáson veszünk részt - nem nézőként.
:O)))

Anarchista írta...

Kedves Pupu. Nekem a nyakam viszket. Mert a régi időkben a hozzám hasonlóknak megkötötték a nyakkendőjét. Cserébe a tenyerem is egyre jobban viszket... és a mutatóujjam is ficánkol. 🤨 Nincs rám jó hatással a NER. Tüneteim vannak tőle!

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Nem tetszik, ahogy próbálsz beskatulyázni másokat, azért mert nem szeretik, ha hülyének nézik őket !
Értem én, hogy mivel példálódzol, csak éppen nem igaz !
Pont az oroszok dicsekednek azzal, hogy pár perc alatt lemossák Londont a földszínéről és akkor te jössz ezzel a benzines marhasággal !
Teljesen mindegy, hogy hol vannak a támaszpontok, ezek szerint és azt is elfelejted, hogy velük szemben meg a határ másik oldalán ott vannak az orosz támaszpontok ! Amik ugye, Európára néznek és nem Amerikára !

Köztudott, hogy ezt a híres fegyverüket is már vagy 10 éve fabrikálják az oroszok, nyilván nem a békére törekvés miatt, pedig hol volt még akkor Zelenszkij, meg a többi.

A Békétlenség se most kezdődött Ukrajnával, hanem amikor szisztematikusan betelepítették az orosz lakosságot a Krímbe és a többi helyre és az ottaniakat meg Szibériába vitték !
Megágyaztak a békétlenségnek és államot akartak az államban ! A hergelésre meg elég volt a vezényszó is, mert már oda voltak telepítve akik ezt megtették !
Addig amíg a Lukasenkó féle vezérek voltak hatalmon Ukrajnában semmi gond nem volt, ment minden az orosz érdekek szerint.

Persze nem gondolnám, hogy az Ukránok is ártatlanok és ma született bárányok. Védik az érdekeiket, amiket az oroszoknak kellene garantálni, hiszen ezt vállalták !

Hamis úton jársz a nagy orosz imádatoddal, de ez legyen a te gondod és az Orbáné ! Egy cipőben eveztek.

Persze lehet neked ettől több információd van, amiről más nem tud, de sajnos innen, ahol én állok ez így látszik !

Üdv sphagin.

anteus írta...

Kedves Hatalomellenes!

Vedd figyelembe, hogy az brüsszeliták épp most akarják betiltani az ólomtartalmú lövedékek vadászati célú használatát. Úgyhogy inkább vakard a mutatóujjadat.

Az EU-ból ki lehet pattanni, a NATO-ból macerás. Bár a románok reménykedhetnek, hogy nekünk sikerül... s akkor Bandholtz tábornok mai reinkarnációja sem lesz itt.

A Horthy-Hitler páros a magyar zsidókat tette sorstalanná. Ez mai mai utód a magyarok egészével teszi ugyanazt.
"Sorstalanság" - az eredeti Kertész-definíció szerint. (A végső kocsma. Magvető 2014. p. 12-13.)

1970 írta...

"Hogy jön ide a mindig zavarosban halászó o1G, aki ha nincs zavar, akkor csinál..."

Kedves sphagin!

Elnézést Góbétól, hogy helyette teszem fel ismét a kérdését, de ha elolvasod újra az első kommented, majd góbé reakcióját, akkor nagyon jó lenne, ha erre a fontos kérdésre válaszolnál.
Putyin és a kisgömböc összevetése (függetlenül Putyin megítélésétől!) legalább akkora ökörség, mint az a neolib mantra, ami a NER és a Kádár korszak között von párhuzamokat.
Ezeket a lényeges vonatkozásokat persze ki lehet időlegesen kerülni mindenféle sületlen szövegeléssel, de egy idő után ezekre a kérdésekre választ kell adni (már persze ha szeretnénk egyáltalán, hogy hazánk végre kikerüljön abból a híg ürülékből, amiben nyakig vagyunk).

PuPu írta...

Kedves sphagin, itt van a Krím nemzetiségi összetétele: https://evfm.elte.hu/media/e8/fa/4e2a12f62b213cfc728ebadc69d499fd287e907df29a381108f87f220fe4/evfm_krim.png
Az oroszokat pedig nem kellett betelepíteni, mert amikor elkezdődött a XIX. század végén az iparosítás, betelepültek maguktól, főként a Donbasz területére. Gyári munkások és bányászok voltak, nem tíz évvel ezelőtt történt a dolog.
A klasszikus ukrán társadalom paraszti alapokra épült, ma is a mezőgazdaság az erőssége.
A sztálini kitelepítések azokat érintették, -a Krímben a tatárokat - akik szemben álltak a szovjethatalommal, vagy a II.Vh-ban kollaboráltak a németekkel, de ennek is már vagy nyolcvan éve, és a kitelepítettek többsége már hazatért.
Sajnos a katonai kérdéseket csak katonai logikával lehet kezelni, a határok mellé telepített ellenséges támaszpontokra nem válasz a honi helyőrség, ha felmondják a taktikai rakéták korlátozására vonatkozó szerződést, akkor azonnal vizsgálni kell, hogy mit és mennyi idő alatt lehet elérniük az új helyzetben és meg kell tenni a megfelelő ellenlépéseket. Ezen lehet szépelegni, de nem érdemes.
A nagyhatalmak folyamatosan fejlesztik a fegyvereiket, a hiperszonikus rakéták fejlesztése éppen tíz évvel előzi meg a hasonló amerikai fegyverek fejlesztésének állapotát.
Nem fenyegetőznek vele, csak tudatják, hogy vannak ilyen fegyvereik és hogy a végsőkig el vannak szánva érdekeik védelmére.
Valóban kedvelem az oroszokat, de nem imádom őket sem kritikátlanul, mindössze a jelenlegi helyzetért Amerikát vélem felelősnek.
Persze más lenne a helyzet, ha a mexikói-USA határ mexikói oldalára orosz támaszpontokat telepítenének.
A példám meg - szerintem - eléggé érzékletes, érdekelne, hogy egy ilyen helyzetet te hogy oldanál meg, mert erre még egyiktek se válaszolt - megvárnád, míg lángol a gyerekeid körül a ház?
Tőlem aztán szeretheted az amerikaiakat is, a nép mindenhol kiszolgáltatott, az imperialista játszmákon csak veszítenek az egyszerű emberek, de az azért nem baj, ha tudják, hogy miként működik a világ.
:O)))

anteus írta...

Nyakig? Minden nyílásunkon zubog befelé.
Mint Nagy Antall mondta volt: lemerülni és kibekkelni.
Lemerülni, mert a cigatettaszünetnek vége.

góbé írta...


Anteusnak: A Guantanamo telitalálat volt !... Egy rakat Rejtőt olvastam, a Csontbrigád valahogy kimaradt.

A "nemis vagyok ruszofób"-oknak: Tessenek venni a fáradtságot s meghallgatni mit is mondott Putyin az ENSZ naggyülésen 7 (hét) évvel ezelőtt ! Nem lehet ráfogni, hogy nem szólt időben. 03.09-től élesedik, 07.28-nál robban.

https://www.youtube.com/watch?v=xDcbW2GUbG8

Ugyanúgy praktikus lenne megtekintenetek - kb. egy éve már ajánlottam a blogon : Oliver Stone: Amerika elhallgatott történelme. 8-10 részes doku. Itt kezdődik:

https://videa.hu/videok/film-animacio/oliver-stone-amerika-elhalgatott-tortenelme-FKwFawg9YRQgBAAB

Stone, -ha esetleg valakinek ismeretlen lenne - Oszkár dijas filmrendező, forgatókönyviró.
vagy harminc filmet rendezett, többek között a "Szakasz", a "JFK-A nyitott dosszié" füződik a nevéhez... Jó szórakozást !




1970 írta...

"Mint Nagy Antall mondta volt: lemerülni és kibekkelni."

Kedves anteus!

A "lemerülős és kibekkelős" alak elég masszívan hozzájárult ahhoz, hogy ma "minden nyílásunkon zubog" az ürülék. Nem véletlenül nevezte Moldova "Tél tábornoknak".

sphagin írta...

Kedves PuPu !


Kár ellenséget keresned ott, ahol nincs !
Kár beskatulyáznod bár kit, ha nem is ismered.
Egyáltalán nem vagyok elájulva az Amerikaiaktól, nem is voltam soha.
Mindent azért ne varrjunk már a nyakukba, mert értelmetlen.

Szerintem a betelepítéseket se úgy kell érteni, ahogy te azt leírod. Igen, volt ilyen is, de volt másmilyen is, megfontoltabb !Tudod te ezt, csak kerülöd mint a macska a forró kását !

Nincs nekem bajom azzal, hogy szimpatizálsz az oroszokkal és nem is ezen akadtam fenn. Azon már igen, hogy egy táborban evezel Orbánnal ezen a téren !

Én nem tartom az oroszokat sem ártatlan bárányoknak, mondjanak bár mit. Nem hiszem, hogy pl. a Mexikói határhoz kellene telepíteni fegyvereket, amikor elég a nemzetközi vizeken járőröztetni az orosz tengeralattjárókat, úgy 200 mérföld távolságból. Ez is azt mutatja, hogy értelmetlen erre hivatkozni, mert a támaszpontok ma már nem sokat jelentenek. Ismerik őket és az igazi veszélyt a mozgó célpont jelenti.

Amióta az eszem tudom az oroszok mindig háborúztak, a nyugat meg döglődik !
Az ellentétek meg kibékíthetetlenek.
Az egyik a piacgazdaság híve, a másik meg a parancsolgatás híve, ahol megmondják mindenkinek, hogy kell befogni a szájukat !

Te az utóbbit kedveled én meg ezt utálom !
Talán ennyi a különbség köztünk.

Üdv sphagin.

Attila írta...

Üdv!

Kedves sphagin! (17.54)
Egyre jobban bosszant PuPu oroszimádata, mert ez ügyben szerintem elvesztette realitás érzékét. Unalmas és nem helytálló a benzines hasonlata. Meg kell kérdeznem, hogy mit keresnek a két oceán mélyén sündörgő orosz atomtengeralattjárók (persze már éppen nemzetközi vizeken) Amerika partjainál? Hány perc alatt érnék el az atomrakétáik a Pentagont vagy a Fehér Házat? Örülnék, ha PuPunak konkrét számadata lanne erről.
Végül is mindegy. Egy atomháborúban nincs győztes, csak vesztes.

Attila

sphagin írta...

Kedves 1970 és Góbé !

Úgy jön ide, hogy köztudott Orbán orosz imádata és PuPu hasonló vélekedése.

Mindegy miből fakad, a végeredmény ugyan az. Orbánt, valószínűleg beszervezte a KGB is és ezzel tudják sakkban tartani. PuPu viszont csak szimpatizál a szegény oroszokkal.

Az indíttatás tehát lehet különböző, viszont egyik sem jó a végeredményt illetően !

Beszélünk itt orosz érdekekről, meg csúnya Amerikáról, csak elhallgatjuk, hogy a piacgazdaság híveinek is van joguk védeni magukat !
Nekik a létüket fenyegeti a Putyin és Orbán féle rendszer !

Ez a fő bökkenő és kibékíthetetlen is ! PuPu ezt is védi, amikor kiáll egyik, vagy másik mellett !


üdv sphagin.

anteus írta...

Igaz, de én a közismert viccből vett utolsó gondolatra koncentráltam.

anteus írta...

Ez 1970 -nek ment...

1970 írta...

"Amióta az eszem tudom az oroszok mindig háborúztak, a nyugat meg döglődik !
Az ellentétek meg kibékíthetetlenek.
Az egyik a piacgazdaság híve, a másik meg a parancsolgatás híve, ahol megmondják mindenkinek, hogy kell befogni a szájukat !"

Kedves sphagin!

Esetleg nyugodtan hozzátehetted volna még a "demokrácia védelmét", meg a "nyílt társadalom eszméjét" is. Ezeket nagyon aktívan "védte" a "nyugat" a koreai, a vietnámi, a (számtalan) dél-amerikai, a délszláv, az iraki, a líbiai, a szíriai, az afganisztáni, meg egyéb kalandjaik során, miközben kemény diktatúrákkal üzleteltek/üzletelnek (akik esetében "természetesen" nem gond a nyílt társadalom totális hiánya). (Blair ellen éppen a napokban tüntettek. Miért is?)
Egy kicsit szelektív a memóriád.
Azt azonban továbbra sem értem, hogy miképpen jön ide a kisgömböc, aki nem több egy pattanásnál egy bolha hátsó felén. Semmilyen világpolitikai súlya nincs, viszont annál aktívabban keveri az ürüléket itthon, miközben tömködi a zsebét.
PuPu vélekedéseinek és a kisgömböc kavarásainak pedig végképp semmi közük egymáshoz. Ha nem látod a kettő közti különbséget, és olyanokat gondolsz, hogy "mindegy miből fakad, a végeredmény ugyanaz", nagyon súlyos tévedésben tartod saját magad.
El kellene végre engedned a berögzött neolib mantráidat, hogy megértsd a történéseket...

góbé írta...


Egyetlen Sphaginom ! /mer'másik nincs hál'Istennek./ De akár Attila és mások is...

Legalább egyszer próbálj meg nem mellébeszélni! Konkrét felvetések mellett elmész, fújod a mantrát...

1.: Mért érdeke Ukrajnának, hogy a politikusaik 30 év után felmondják az orosz flotta bérleti szerződését a Krimben ?!?

2.: Miért érdeke az ukránoknak, hogy a hazájukban, oroszok lakta területeken nem szólalhatnak meg saját nyelvükön, tisztogassanak távozásra kényszeritsék az oroszokat...

3.: Mi érdeke füződik az ukrán népnek ahhoz, hogy politikusaik fegyverrel, 14ezer orosz megölésével érvényesitsenek olyan "jogokat" amit még Ceausescu sem mert megtenni Erdélyben ?!?

4.: És ha már itt tartunk... Ha az erdélyi, vagy szerbiai magyarok valósitanák meg törekvéseiket oly vehemenciával mint az ukrajnai oroszok, mi pedig támogatnánk őket
akár fegyverrel is a román állammal szemben, akkor mi lennénk azagresszor és a románok a hős védő ?!?

Szóval, vajon kinek az érdeke az ukrán konfliktus??? Hajrá nektek!!!

Sokat segitene ha rászánnátok magatokat az általam fentebb jelzett felvételekre.



Attila írta...

Üdv!

Még hozzátenném, hogy Putyin 2-3 hete nem lacafacázott, kerek perec kimondta, hogy ősi orosz föidet foglalnak vissza. Semmi nácitlanítás, semmi NATO. Ősi orosz föld. Punktum!

Attila

pietnik írta...

A mai ukrajnai háború jobb megértése érdekében olvassátok el az alternatív hírek-ből a Oroszország/Putyin és a Nyugat-Game over" c.ű cikket,amiból majdnem pontosan meg lehet "olvasni" a mai helyzetelőzményeit.Biztosítok mindenkit,hogy ha körültekintően olvastatok bolna az elmúlt tíz év alternatív híreit,és benéztetek volna a pillanatnyi jelenések mögé,akkor nem ugrottatok volna neki Pupunak.

Attila írta...

Üdv!

Kedves Góbé!
Amiket írtam megcáfolhatod, ha tudod. Ha esetleg nem menne, nem fogunk összeveszni. Azért próbáld meg lécci!

Attila

góbé írta...


Üdv Attila !

Előbb Te jössz ! Biztos hogy én vagyok az idősebb, illetlenség részedről a korábban feltett kérdéseimre, felvetéseimre nem reagálsz, hanem kérdéssel felelsz...

Amúgy, természetesen, ettől függetlenül válaszoni fogok neked, csupán azt szeretném, ha forrást is megjelölnél állitásodhoz. Tudod..., egy adott szövegkörnyzetben sokmindent, sokféleképp lehet értelmezni. Nem szeretnék pontatlan lenni.

Összeveszni biztos nem fogunk, szeretem az értelmes, épitő vitát különösen ha a tények s nem szubjektiv elkötelezettség, elfogultság dominál.