2022. december 22., csütörtök

NAGY AGYMOSÁS



Háromszázegykét napja tart ez az izé, melyet Putyin különleges hadműveletnek, Zelenszkíj agressziónak, a nép egyszerű gyermeke háborúnak, a Pápa harmadik világháborúnak nevez, és a maga módján mindannyijuknak igaza van.
Ez egy valódi hibrid háború, mely az élet minden területén folyik.
A hadviselő feleket viszont nem ismeri fel mindenki, mert azok egy részét elfedi a média zaja és füstje, így aztán sokan csak a két bajnokot látják, a mögöttük álló erőkről nemigen vesznek tudomást.
A világ híhetetlen gyorsasággal változik, az ember nem képes ezt hasonló gyorsasággal követni, ezért aztán a mai világ proxy-háborúja úgy él a tudatában, mint a hajdani páncélos lovagok harca, annak minden szépségével.



Tegyük hozzá: már az a kép sem volt igaz, a lovag ott is, akkor is vérben gázolt, ölt, rabolt, fosztogatott.
Ja igen, és megerőszakolta a szépséges Ginevrát, merthogy a harcosok számára ez a győzelem betetőzése, az ellenség végső és teljes megalázása, lett légyen Ginevra bármily randa is úgy egyébként, akit békeidőben a lovag dárdanyéllel sem piszkált volna.
Sokszor az az ember érzése, hogy ez a háború a hazudozásokról szól, és ebben a felek gátlástalansága nem ismer határokat.
Első lépésként elzárták az ellenfél információs csatornáit.
Így aztán nem lehet megtudni, hogy mi az ellenfél véleménye arról, hogy az orosz katonák számára kiosztották a kéjgázdemizsonokat, abból szippantanak, mielőtt meggyakják az ellenség szüzeinek kismacskáit (elkeseredett nyávogásuk Kijevig hallik...) , vagy, hogy az ukrán egyenruhának elengedhetetlen tartozéka a Waffen-SS karjelzés, és hogy a krivoj-rogi orosz zsidó komikus gázsiját a krími híd felgyújtása után duplájára emelték.
Mindenki a saját közönségének játszik, és az, hogy az ukránok többet hazudnak, csak annak köszönhető, hogy többet kommunikálnak, így aztán érdekes dolgokat tudhatunk meg.


Például azt, hogy háromszáz nap alatt pont háromezer orosz harckocsit lőttek ki, napi tízet, egyel se kevesebbet. 
Putyin olyan, mint az állatorvosin az üvegló, melyen a ló összes betegsége tanulmányozható, a tetejébe minap még össze is szarta magát, mert otthon leesett a lépcsőn.
Ezt bizonyára a házvezetőnője pletykálta el a piacon, így szokott ez kiderülni világhatalmak vezetőiről, mint tudjuk.
Tizenkét dublőr segíti a munkáját, ebből tizenegy a politikai beszédeit mondja, míg ő egy betonbunker mélyén lapul, egy meg a barátnőjének csinál eltitkolt gyerekeket.
Tulajdonképpen már meg is halt, csak a holttestét minden reggel kiültetik egy trónszékben a Kreml elé, hogy emelje a harci morált, mely az orosz hadseregben egyébiránt nem létezik.
Iván a zsoldkönyvében Zelenszkíj képét hordozza, meg az útmutatót, hogy hogyan adja meg magát Ihornak, ha majd találkoznak a Majdanon.
De azért a legtöbbet és legprimitívebb módon a brit titkosszolgálat hazudik, - igaz, a hazugságait a bennszülötteknek szánja, akiknek - modern idők - rézdrót és üveggyöngyök helyett szavlejárt lőszereket ad ajándékba, így segítve elő az orosz hadiipari fejlesztéseket és az orosz hadiipar modernizálását.


Rá is fér ez a modernizálás Oroszországra, mely köztudottan fából faragja rakétái alkatrészeit, mikrocsipjeikben a szilícium homok formájában található, míg nyugati megfelelőikbe az ötvenegyes körzetben rabláncon tartott földönkívüliek fúrják a fekete lyukakat, melyek egyszerűen elnyelik az ellent.
Azért valahol szörnyű, hogy a propaganda, mely komoly kutatásokkal alapozza meg munkáját, mennyire primitívnek ítéli meg célközönségét.
Ennél már csak az rettenetesebb, hogy nagyon úgy tűnik, igaza is van.
Közben megtekinthetjük Bident Zelenszkíj társaságában, az amerikai elnök azért hívhatta meg Washingtonba ukrán kollegáját, hogy meggyőződjön arról, hogy bár nyilvánvalóan tud állva szopni, de vajon megáll-e a söröskorsó a fején?
Ha igen, akkor hasznos eszköz, nem úgy, mint Nagyurunk, aki állandóan ficereg és hepciáskodik.
Ha már belpolitika, én szoros korrelációt vélek felfedezni szeretett népünk aktuális propagandához való viszonya és Nagyurunk végletes elpofátlanodása között, mellyel például a Honvédséget egyik beszállítója kezére adta, a kecske és a káposzta ősi viszonyát demonstrálva.
Így aztán most folyik az elrettentő erejű haderő kiépítése, már csak annak meghatározása várat magára, hogy kit is akarunk elrettenteni, hacsak nem a világ összes normális embere a célszemélyek csoportja.
Tipikus gyarmati viselkedés a mienk, elitünket meg a hajdani komprador-burzsoázia fogalmával tudjuk leírni.
A munkásosztály helyébe lépő hatmillió magyar gróf és grófnő pedig fabatkákért meg rézpitykékért barkácsolgatja a nyugati cégek profitját.
Közben Vezérünk stabil rezsiről delirál.
Nincs cukor, gyógyszerhiány van, nincs fűtés, az árak az egekben, az infláció a sztratoszférában, a Haza Görcse már mindenkivel összeveszett, már Putyinnal megélt szerelme sem a régi, még szerencse, hogy Graz stabil.


Daliás időket élünk.

:O)))

28 megjegyzés:

Nagy István János írta...

Pistám !!!! Az oroszok megtámadták Ukrajnát Tény .Putyin rengeteg orosz és ukrán ember életét vette el evvel a támadással Tény Az orosz harckocsik romjai teritik be az ukrán búza mezőket.Tény Az orosz hadsereg morálja egyenlő a nullával.Tény.Biden nem Putyin neki nem kell egy majom .Aki a seggét nyalja mint a mi vezirünk minden oroszok cárjának..Mert nem sürün hívatja magához.Tény.Az oroszok nem tudnak chipet gyártani mert a háztartási gépekből veszik ki a chipeket Mosógatógép vagy mosógép tehát az új orosz tankok már tudnak színeset is mosni .Arra sem képesek ,hogy légzsákot Pgyártsanak vagy ABS féket.Ami a sluszpoén azért ált le egy inggyár mert ing gombot sem tudnak gyártaniTény Tehát teljesen megdölt az orosz ipar attól,hogy nem kap nyugatról alkatrészeket.Ez egyébként a VILÁGHATALOMRA jellemző.Tény.A XXI században folyik média háború is mindenki más számokat mond.Azonban az oroszok pusztitásai semmivel sem magyarázhatok.Tény.Putyinak nem elég,hogy ő minden oroszok cárja még a Szovjetuniót is vissza akarja állítani.Szép ,álom és szép terv.Épp olyan szép terv .Amikor azokra a fegyverekre hívatkozik amit az orosz hadiipar állított elő önerőből az is szép.Szóval az oroszok agreszorok Nincs különleges hadművelet nincs proxy háború hanem egy mocskos civileket gyilkoló agrreszió van ,Tény .Ne akard megmagyarázni,hogy az oroszoknak van igaza.Mert a harcok UKRAJNÁBA vannak.A borzasztó az,hogy amig te mentegeted az agreszort.Addig emberek halnak meg házak dőlnek romba.Mindkét ország szegényedik és megy tönkre.Tény .Mert a Putyin azt hiszi,hogy ő egy VILÁGHATALMAT vezet.Rá is ráférne egy kis grazi kezelés.

KZs írta...

Az első komment kíválóan szemlélteti, hogy mire gondolt Pupu, amikor ezt írta:
„Azért valahol szörnyű, hogy a propaganda, mely komoly kutatásokkal alapozza meg munkáját, mennyire primitívnek ítéli meg célközönségét.
Ennél már csak az rettenetesebb, hogy nagyon úgy tűnik, igaza is van. „
Pár évvel ezelőtt a National Geographic készített egy sorozatot az űrállomásról visszatérő űrhajósokkal. Meglehetősen figyelemre méltó, hogy a különböző nemzetiségű emberek mind ugyanazzal a tapasztalással/életérzéssel /felismeréssel szembesültek odafent, néztek le a „kék bolygóra” : Otthonom, a Föld...
Szerintem azért erre rá lehet jönni idelentről is :)...
Persze tudom, hogy minden ami orosz kukába vele Tolsztojtól Csajkovszkijon át, de azért felhívnám halkan a figyelmet, hogy sokszor és sokan fogalmazták meg különböző nyelveken, hogy embernek lenni gyógyíthatlan betegség, köztük az egyik kedvencem:
Jevgenyij Jevtusenko: Akar-e Moszkva háborút
Akar-e Moszkva háborút?
Megmondja minden árnyas út,
kérdezd a nyírfát és fenyőt,
a csönddel áldott, tág mezőt,
a katonát, ki ott pihen
a nyírfa alján névtelen,
s az ő fiát hívd mint tanút:
akar-e Moszkva háborút.
Nem értünk hulltak el csupán
harcosaink, csaták sokán.
Hanem, hogy minden földeken
az álom boldog, szép legyen.
Hol lomb sziszeg, s plakát hunyorg,
alszol Párizs, alszol New York,
álmotok tán felelni tud:
akar-e Moszkva háborút.
Igaz, tudunk harcolni mind!
De nem akarjuk, hogy megint
tengernyi hős vérezzen el
gyászos hazai téreken.
Kérdezz meg minden jó anyát,
hallgasd meg hitvesem szavát,
s már szíved is felelni tud:
akar-e Moszkva háborút.

Szinte mindenki arról beszél, hogy Putyin agresszor, arról meg szinte senki -Pupu az üdítő kivételek egyike-, hogy problémája volt, úgy gondolta- és méltán: nem jó ez, nincs ez rendben így, és meg akarta beszélni. Magyarra fordítva azt a választ kapta, hogy kuss kisfiam, ne szólj bele a nagyok dolgába!
Van egy másik kedvenc National Geographic sorozatom: Kinn az orosz vadonban.
Szinte minden karácsonykor leadják újra és újra, persze lehet, hogy a jelenlegi geopolitikai helyzetben kihagyják, de ajánlom mindenki figyelmébe, megunhatatlan. A következő szöveggel indít a narrátor:
Oroszország a Föld legnagyobb országa..
ugye ismerjük a vonatkozó viccet:
Te papa, a führer látta ezt? :)
A ki a jobb, magyarok! melldöngetőknek meg egy másik viccet mesélek:
Amikor Kádár Pekingbe érkezett, Mao megkérdezte tőle: Mennyien is vannak maguk Kádár elvtárs? Tíz millióan- felelte Kádár. Aha, mondta Mao, és hol szálltak meg?
Bővíteném egy saját tapasztalással: Amikor a fiam hazaérkezett Sanghajból, rögtön nekiestünk, mesélj, milyen volt?
Ő elgondolkodott: Hát, amikor kiléptem a repülőtérről, először át kellett értékelnem a nagy és a sok fogalmát! :)
Békés karácsonyt mindenkinek!

Névtelen írta...

Valóban ilyen egyszerű lenne a "sztori"?

Amiede írta...

Nagy István János!
Csak gratulálni tudok!
Nem is értem, hogy az emberek miért felejtenek ilyen gyorsan?
Vagy nem is volt háborus emlékük? Vagy nem tudják mi a háború?
Nos, a háború az nem az ártatlan emberek, gyerekek gyilkolászása még akkor sem ha őméltósága cáratyusnak beszélgeti támadt volna kedve.

Unknown írta...

Valóban feledékenyek vagyunk. Ha jól emlékszem még a gimnáziumi történelem érettségire, bármelyik háborút húztuk szóbelin, a tétel úgy kezdődött, hogy a háború kirobbanásának az előzményei.
Mára az előzmény ismertetés maximum annyi - túl a blogban felsorolt putyini betegségeken, deviancián - hogy egy reggel Putyin mogorván ébredt, kikászálódott az ágyból, nyújtózott, majd ásított egy nagyot és azt morogta maga elé: "ma megtámadom Ukrajnát". (brit hírszerzési források alapján.) És ezzel minden tisztességes ember egyetért. Ennek folyományaként, kitiltja az oroszokat - ha lehet mindenhonnan, az orosz kultúrát a művelt nyugatról Csajkovszkíjtól, Puskinon át az előadóművészeken keresztül, a sportrendezvényekig. Könyvégetés még nincs, de amúgy tipikusan vegytiszta fasiszta megnyilvánulás, de kit zavar? Az emberek már elfelejtették a háborút, pedig a Földön a II. világháborút lezáró békeszerződés aláírása óta folyamatosan, minden nap dörögnek valahol a fegyverek, van háború - bár lehet, hogy ott sehol sem történt/történik agresszió.

anteus írta...

Csak mocskos civileket gyilkoló agresszió.
Sok ilyen volt és van. Például 1945 és 1976 között 120, világszerte.
E mocskos, civileket gyilkoló agresszor volt az USA 28 háborúban (23,3 %) GB 21 (17.5%), Fr. 13 (10.8 %), Holl 3 (0,03%), B 4 (0.03%) - csak európai erkölcsi fáklyavivőket említve.
A Szovjetunió: 1, mint tudjuk.
Ez az összes mocskos, civileket gyilkoló agressziók 0,0008 %-a.
Hogy a Nagyok is megértsék: ez nyolc tízezrelék.
Szemben erkölcsi üvöltözők: 57,5 %. Ezt is kiírjam betűvel, vagy megy a megértés anélkül is?

anteus írta...

Természetesen mindössze nyolc ezrelék. Ostoba hiba, sajnàlom
De a lényeg érdemben nem változott.


kekec írta...

Kedves KZS.
A vers lényege: "gyászos hazai téreken" Az még eddig nem történt meg, bár az ukránok nagyon húzogatják a medve bajszát az oroszországi rakétatámadásokkal (nem véletlenül röviditették meg az amerikaiak a nekik adott rakéták hatótávolságát) és tüzecskékkel. Ha elég paranoid vagyok, azt akár az OROSZ titkosszolgálat is elkövetheti, hogy felélessze az "oroszország anyácska" védelmi reflexet a népben.
éa kedves anteus
a SZU IS szépen leszerepelt Afganisztánban, de Oroszország sziriai éles fegyverkisérletét hová sorolod? Meg a Gúziai 5 napos háborúját? stb:
https://hu.frwiki.wiki/wiki/Liste_des_guerres_de_la_Russie#F%C3%A9d%C3%A9ration_de_Russie

Nagyon nem szívesen értek egyet a jobboldallal, de sajnos tényleg úgy tűnik, hogy az USA az utolsó ukránig hajlandó harcolni a hegemóniája fenntartásáért, és az Unió készségesen tercel hozzá, ezzel rombolva a saját versenyképességét is. Talán kölcsön kellene nekik adni a "Nem leszünk gyarmat" molinót! Ezzel meghosszabbítják az ukrán nép tagadhatatlan szenvedéseit.
Ha nem is a III-ik világháborút látjuk, de kétségtelen, hogy új világrend van születőben - és a szülés mindig vérrel és fájdalommal jár.

anteus írta...

Kedves kekec,
sehová. Az általam ismertetett adatok l945-76 közötti adatok - mint olvasható.
A korrekt felsorolásod megkövetelné, hogy az általad közölt bűnlajstrom (SZU/orosz: 24) mellé közöljük a csak USA bűnlajstromot is: 31.
Mert az amerikai csatlósállamok háborús bűncselekményeit még nem is vettük számba.

És még szó sem esett e háborúk áldozatainak számáról.

1970 írta...

Kedves anteus!

Egy kiegészítés: Törökországot és Izraelt ne hagyjuk le erről a "dicsőségtablóról". A törökök is eszméletlen dolgokat művelnek a kurdokkal, mind a mai napig, NATO tagként, annak hallgatólagos asszisztálásával. Izraelt ügyeit pedig ismerjük mindannyian...
(Ez egészen pontosan 0,8 százalék, azaz valóban 8 ezrelék.)

Katalin írta...

Az a szomorú, hogy a tájékozatlan Svédek, Finnek, Lengyelek stb. bedőlnek a propagandának és félnek hogy Oroszország őrájuk is veszélyt jelent. Valakinek fel kellene világosítani a őket, hogy az orosz katonák csak Putyin atyai szeretetét tolmácsolnák nekik és még a kiscicáknak is vinnének finom pástétom konzerveket hogy ne nyávogjanak.

anteus írta...

Kedves Katalin, igazad van. Pontosan így lenne, mint ahogy az amerikaiak is csokoládét, játékokat és gyógyszert vittek a napalmmal (elolthatatlan gázolaj- zselével) felégetett Észak-Vietnámban My Laiba, ahol több száz nőt,csecsemőt, gyereket és öreget irtottak ki (a férfiak dolgozni voltak, az amerikaiak tudatosan választották meg így a tömeggyilkosság időpontját).

Amúgy kíváncsian várom mi lesz amikor az öt déli USA-állam bejelenti elszakadását... nagyon érik.

De eszünkbe juthat miként lett Texas USA-állam: 1845-ben elfoglalták és annektálták Mexikó területének közel felét! Aki azt hiszi, hogy a mexikóiak feladták hazájuk területének visszaszerzését, az nem sokat tud a nagyszerű észak-amerikai grállovagok országáról.

Szóval olvasni, majd olvasni és végül olvasni. S ha ez megvan, akkor ítélkezni.

Audiatur et altera pars - vallották a műveltebb latinok a bírósági ítéletek meghozatalának módjaként.
Nem hülyeség. Nem-alkalmazása az.

góbé írta...


Anteus !

Az ellenőrző könyvedbe jegyezz be egy 5-öst ! Majd aláirom !

Katalin írta...

Kedves anteus. Nagyon ízletes salátát tálaltál fel az Egyesült Államok bűneinek egy kis részéről. Szerintem azért nem kapsz ötöst, mert meg sem említetted a rabszolgaságot, az eredeti népek jóformán teljes kiírtását, a dél-amerikai politikai beavatkozásokat, Iránt, és még sok más bűnt. Azt, hogy ezzel mi a mondani valód azt nem tudom. Az Oroszokat kell hagyni elkövetni háborús bűnöket mert Amerika, Németország, Magyarország is elkövetett borzalmas tetteket?

Katalin írta...

Kedves anteus. Úgy látom ön szeret olvasni. Figyelmébe ajánlom Steven Pinker könyvét: The Better Angels of our Nature. Pinker úgy látja, hogy véres múltunk dacára az emberi társadalom javul. Én egyet értek vele. Éppen most olvastam arról, hogy a 19. században milyen körülmények között és hány órát dolgoztak apró gyerekek az angliai bányákban. Persze sokan nem értenek együtt vele. Azok akik nagyon szeretnek olvasni elolvashatják a The Darker Angels of our Nature című könyvet.

Amiede írta...

Kedves Anteus!
Szerinted mindez mentesíti a Putyint a háborus bűnök alól? Eddig úgy tudtam, hogy a háborút nem a lakótelepeken vivják a gyermekágyak és az öregek otthona ágyai mellett.
Számomra okfejtésed az igazságtartalma ellenére elfogadhatatlan.
Ártatlan emberek halála az mindig gyilkoás volt és lesz. Az is igaz, a módszer mindig a gyengék fegyvere volt és nem keresztény emberek álláspontja.
Mindenkinek lelke rajta, nekem elég volt egy Don kanyari tapasztalat, az okozótól függetlenül.

anteus írta...

Talán segítem az egyetértésünket, ha megemlítem, hogy a szovjet/orosz (!) listát is bűnlajstromként közöltem...

anteus írta...

Köszi, talán nekiveselkedek.
Ámde, én úgy látom, hogy egyre gyorsuló ütemben romlik - bár még nem tisztàztuk MELYIK emberi társadalom?

Két alapvető tényezőt említek csak: a munka és a család pusztulását.

kekec írta...

kedves anteus!
Én csak arra akartam rámutni, hogy a 8 ezrelék és a közel negyven százalék között azért van némi nagyságrendi diferencia. Egyik sem jobb a Deákné vásznánál, mindkettő nagyhatalom, amelyik durván is érvényesíti a vélt vagy valós érdekeit. Ezért MINDIG kritikával nézd, amelyik patyolattisztának akarja valamelyiket feltüntetni!

góbé írta...


Kedve Katalin, Ameide !

Kár Anteust macizni...Én néznivalót küldök nektek, Oliver Stone: Amerika elhallgatott történelme. (Videa)... Utána értelmet nyer az a bizonyos "...az vesse rá az első követ..." kezdetü intelem....

1970 írta...

"Pinker úgy látja, hogy véres múltunk dacára az emberi társadalom javul. Én egyet értek vele. Éppen most olvastam arról, hogy a 19. században milyen körülmények között és hány órát dolgoztak apró gyerekek az angliai bányákban."

Kedves Katalin!

Ön szerint ez a helyzet változott, a 19. század óta? Javaslom, nézzen egy kicsit körül Európán kívül is...

1970 írta...

"Az is igaz, a módszer mindig a gyengék fegyvere volt és nem keresztény emberek álláspontja."

Kedves Amiede!

Kun páter "munkásságának" ismeretében ez azért "meredek" kijelentés...

Katalin írta...

Kedves anteus,
A “család” fontos, de csak egy fejlett társadalom tud biztosítani jó életet az emberek legnagyobb részének. Anyai nagyapám villamos vezető volt. El vitték katonának az Első Világháborúban, így a család jövedelem nélkül maradt. Nagyanyám megtanult villamost vezetni és minden nap dolgozott. Öt éves anyám vigyázott a két éves öccsére. Mindkét nagyszülőnek hét testvére volt de egyik sem lakott olyan közel, hogy segíteni tudjon. Apai nagyapám szüleinek kávéházuk volt és polgári jómódban éltek. Sajnos a szülők fiatalon meghaltak és nagyapám árvaházba került. Vannak romantikus elképzelések a családról de a valóság a múltban sem volt rózsás. Az én szüleim elváltak, de azért a mi életünk sokkal jobb volt mint őseinké.

Amiede írta...

Kedves 1970!
Hozhattok ide mindenféle páter meg egyéb gazemberek kirívó tevékenységét indoknak, magyarázatnak akkor sem elfogadható az amit az ukrán lakossággal művelnek. Én nagyon röstellném magam ha ilyen emberek védelmében még a számat is kinyitnám!!
Úgy látom nektek kellene egy ks ismeret bővítés a háborúról, pl a Don kanyar igazi történetéről. Jó apám ott volt mint parancsnoki távírász, magyarul a hírek utasítások zöme rajta keresztül mentek. Nagyon sokat mesélt a történtekről, érdekes módon teljesen más dolgokat mint amit nektek tanítanak. Igen ez az ami a történelemből kimaradt, mert olyanok alakítják akik még a közelében sem voltak az eseményeknek. Persze az elszenvedők és hiteles résztvevők már a földben pihennek így mindenki azt mond amit akar úgy sem cáfolja senki. A történelmet meg Mariska nénétekkel az élen minndeki a saját szája ize szerint alakíthatja.
Végül pedig ha egy kis szemernyi hit szorult belétek azt nektek is tudni kell, hogy amit Isten adott azt ember el nem veheti, főleg az emberi életet. Ezért nincs felmentés semilyen agresszor számára a körülmények ellenére sem.

anteus írta...

Kedves Katalin!
A család már évezredekkel ezelőtt megindult a lejtőn - mára (épp a "legfejlettebb" régiókban) egyre kevésbe családi és társadalmi. Neutrális fogyasztói közösséggé szűkül. Ezt értettem pusztulás alatt.

1970 írta...

Kedves Amiede!

Igazán nem értem a dühös - és kissé agresszív - kirohanásodat, melyet egyetlen mondatom váltott ki Belőled. Elképzelhető, hogy zárt gondolkodásodba és világképedbe nem fér bele az attól eltérő tapasztalatok megosztása, de a gondolkodó ember (amint a "jó pap") addig tapasztal és tanul, amíg él.
Arra mindenesetre megkérlek, hogy olvasd el még egyszer, amit írtam, majd, amit Te írtál és próbáld meg értelmezni mind a kettőt. Ezt követően válaszolj légy szíves az alábbi kérdéseimre:
1. Kit értsünk a kommentedben szereplő "Ti" kifejezés alatt? Több embernek írtál egyszerre? Kiknek?
2. Hol, mikor írtam én arról, egy szóval is, hogy agresszort támogatok? Ezt meg tudnád velem osztani?
3. Elhiszem, hogy a távírász édesapád ezt vagy azt tapasztalt, de a történészek ismerik a forráskritika fogalmát. Azt azért talán nem vitathatjuk, hogy az 1941-es magyar vezetés agresszorként viselkedett egy szuverén országgal szemben, amikor megtámadta a korabeli Szu-t. Vagy Te tudod, hogy mit is keresett ez az ország a Don-kanyarban? Ezen a ponton nem érzed, hogy - óriási logikai bukfenccel, saját magadnak is ellentmondva - éppen Te vagy az, aki körömszakadtáig védesz egy agresszort? Vagy kettős a mérce?

Amiede írta...

Kedves 1970!
Ha csak enyire tellik a korábbi megjegyzésekre akkor felesleges itt beszélgetni.
Ennek ellenére kívánok Neked és szeretteidnek békés, háború mentes, szeretetteljes Új Esztendőt.

1970 írta...

Kedves Amiede!

Akkor, ha jól értem, nem kívánsz választ adni a kérdéseimre?! Sajnálom..., pedig éppen ez lenne a beszélgetés (eszmecsere, vita, stb.) lényege, amit én - Veled ellentétben - soha nem tartok feleslegesnek.
Boldog, egészséges új esztendőt Neked is!