2015. március 11., szerda

VAMZER A LEJTŐN

Horn Gyula pufajkás volt, és amikor ezt felemlegették neki- úgy ötmilliószor - évente, akkor nem tagadott, hanem megkérdezte: Na és?
Orbán Viktor nem kérdez semmit, lapít, mint libapotty a fűben, iparkodik terepszínűvé válni.
Néha elenged egyet-egyet hazafias szólamai közül szerzőként jegyzett könyvéből, melynek címe: Kis hazafias olvasókönyv nagyonhülyéknek.


Horn Gyuláról mindenki tudta, hogy pufajkás volt, ennek tudatában választották miniszterelnökké.
Medgyessy Péterről nem tudta senki, hogy SZT állományú kémelhárító tiszt volt, aki a pénzügyek területén jeleskedett, hiszen ameddig miniszterelnök nem lett, úgy tűnt, hogy ahhoz ért.
Orbánról is tudtuk sokan, hogy vamzerként vészelte át sorkatonai szolgálata kemény megpróbáltatásait, de eddig hiányzott a gyanú mögül az azt megalapozó tényállítás - hát most az is megvan.

De nem mondja, hogy na és, hanem a vazallusait kergeti idiótábbnál idiótább helyzetekbe, olyanokkal próbálja védetni magát, akiknek erről a helyzetről minimális ismeretei sincsenek, és akik nyakig ülnek a kényszerben, mert a stallumukat a kis DNS hordozó kezéből kapták.
Élősködők, akik tudják, ha a gazdaállat elhullik, beledöglenek ők is.
Minden nemzetnek olyan fegyvere van, amilyet érdemel, az USA repülőgép hordozókkal, mi ezzel a szerencsétlen DNS hordozóval veszélyeztetjük a világbékét...
Mondhat itt már bárki bármit, a predikátum - a nemesi előnév - melyet keresztapjától kapott, rajtaragadt már, mint szamáron a fül, és a spicliség stigmáját se fogja tudni magáról lemosni mostmár soha, ebben a büdös életben.


Mert ő nem ügynök, nem hírszerző, mint James Bond, nem hozható fel mentségére, mint Medgyessynek, hogy csak hazája pénzügyi biztonságát akarta óvni, nem lehet rá azt mondani, hogy világnézeti elkötelezettségből tette, amit tett, mint Horn Gyula.
Ő egy egérszürke, mezei vamzer volt, aki vélhetőleg egy-két  plusz kimaradás lehetőségéért adta el magát, és még ez a jobbik eset, de az is elképzelhető, hogy lopott, és ezzel zsarolva szervezték be.
Merthogy, ha jelentenie kellett, akkor beszervezték, és hiába mondta Lajosnak, amit mondott, ezzel csak azt lehet bizonyítani, hogy tégla volt, de hogy mit jelentett, azt mindössze ketten tudják, ő, meg Lenin - Lenin, mint kép szobája falán.

Esetleg még a tartótisztje, de van az a pénz, amitől feledékeny lesz az ember, különösen ha a másik opció egy kocsiról leeső létra, ugye...

A tetejébe hibázott, mert olyannal húzott ujjat, akivel nem kellett volna, ami abból is látszik, hogy a háború még el sem kezdődött, de máris ezer sebből vérzik, és innentől kezdve már csak idő kérdése, hogy mikor rakja égnek politikai - és remélhetőleg gazdasági - bakancsait.
A Keresztapa című könyvben van egy jelenet, melyben a Keresztapa azt kérdezi consiglierijétől, hogy a családot a kábítószeres üzletbe bevonni kívánó Solozzo milyen ember.
A válasz: szicíliai.
Szicíliai, tehát "jellemes", aki képes - az életét is beleértve - mindent kockára tenni az ügyért, mely mellett elkötelezte magát.
Ha ebben a maffia-terminológiában próbáljuk megfogalmazni Simicska személyét, akkor azt kell mondanunk, hogy Simicska szicíliai...


Simicska a pénzügyek területén mozgott, nem kispályás versenyző, tudja mi hogyan működik, és lám, egyre-másra dőlnek be pénzügyi intézmények, mindegyiknél már így, az elején kitapintható a Fideszes szál, csakúgy, mit az oroszországi befektetéseknél, ahol Mészáros Lőrinc elfelejtette, hogy tulajdonos egy cégben, - igaz, ő feledékeny típus, meg aprópénzzel nem is foglalkozik.
Aki azt hiszi, hogy a történet akkor kezdődött, amikor Simicska állapotfelmérésének eredményét közkinccsé tette, az nagyon téved - és valószínűleg tévedett Vityka is, amikor Lajos csendességét félelemnek értékelte.
Lajos valószínűleg dolgozott, az ő szemfedőjét hímezgette esténként a kandalló fényénél, a kanna mellett, melyben a bosszút forralta.
És dolgozgatott is, vélhetőleg - talán ő kalkulálta ki, hogy mikor érdemes megindítania a nyílt konfrontációt, melynek koránt sincs
 még vége, ellenben ha ez ebben az ütemben folytatódik, akkor két hónap múlva Büszkeségünk rálép a saját nyelvére.
Márpedig folytatódni fog, merthogy muníció van hozzá, mint ezt Simicska el is mondta.
Szegény Viktornak nincs szerencséje a jóbarátokkal, egyik nagyobbat rúgott bele, mint a másik.


A Családban pedig elkezdődött a csendes helyezkedés, ami azért érdekes, mert lassan már nem marad fideszes felsővezető, aki ne ülne nyakig a szarban, ne kellene magyarázkodnia, ne bukna le naponta háromszor, és miután az RTL is feladta az apolitikus szerepet, erről már az ország is tud.
Hogy a Hírtévétől elmennek azok a másod - harmadosztályú műsorvezetők meg képernyős arcok, akik tudják, hogy tehetségük után a szakmából soha meg nem élnének, mert csak valakinek a - minimálisan is - lélegeztetőgépének csövével a szájában életképesek, ez nem fog Simicskának gondot okozni.
Ezer és ezer fiatal vár bizonyítási lehetőségre, és ha Simi meghirdet egy konzervatívra hangolt irányváltást, annyi tehetséges embere lesz, mint égen a csillag.
És lesz nézője is, meg olvasója is, mert a jobboldali/konzervatív ember nem hülye, nem agresszív, nem kirekesztő, csak éppen nem szereti Lenint, de hát ez meg igazán tolerálható.


Ami most fárasztó lesz, az a sok ostoba aktivizálódása, akik olyanok, mint a francia férj, akitől a kéményseprő alól kiszólva azt kérdezi a felesége: Most nekem hiszel Drágám, vagy a szemednek?
A válasz esetükben nem kétséges, de tulajdonképpen lényegtelen is, mert vagy kiábrándulnak idoljukból és vele a politikából, vagy elmennek cigányt riogatni fokossal meg karikásostorral, mígcsak egy nyeszlett kis cigányember el nem ves
zíti a türelmét és a veséjükbe nem vágja a bicskát.
Akárki jön ezek után, első dolgának a szélsőjobb törvényen kívül helyezése kell, hogy legyen.
A Jobbik parlamenti alelnöke szépen elmondta, hogy a cukiságok kinek szólnak, ellenben mi a Jobbik valódi álláspontja a társadalom ügyeiben.
De ez még odébb van, addig még sok pofátlanságot fogunk látni a mi szpáhijainktól, akik az utolsó fillérig ki akarják majd facsarni a pénzt belőled, hiszen érzik, hogy hatalomban tölthető napjaik meg vannak számlálva.

Ahogy a népi bölcsesség mondja: azt már tudjuk, hogy mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz.
Isten megsegít, meglátjuk...

:O)))







18 megjegyzés:

Zsóka írta...

" Gazdaállat ", nagyon jó !

több nap, mint kalbász írta...

Mit jelent az a szó - vamzer?

PuPu írta...

A VAMZER SPICLIT, BESÚGÓT, TÉGLÁT JELENT...

Kapat írta...

PuPu, ez remek! Olyan, mintha hájjal kenegetnének!
Nagyon jó lenne, ha minél előbb látnánk a móka végét!
Ami megtörtént, annak meg kellett történnie. :-)
Igazán nem vagyok kárörvendő, de ez a nyikhaj megérdemli a sorsát, ami remélem, minél hamarabb beteljesül! Oly sok ember életét keserítette, keseríti. Elég volt!

Geza írta...

Kellemes iras, jo volt olvasni, egy kicsit pro-simicskas, de hat ez ertheto. Egy picit tulozva azt is mondhatnank, hogy a simicska olyan, mint a hitler ellen lazado tabornokok, mikor kezdtek raajonni, hogy az egesz ugybol valoszinuleg rosszul fognak kijonni (addig persze a majdnem minden neemet nem nagyon elmelkedett errol - meg plane a rendszer barbaar voltarol). Mindamellett, en is elvezem, es egyet lehet erteni abban, hogy ez a fszinak finom kis politikai es hivoletszambeli veszteseget fog okozni. Szoval a belharc egy kellemes momentum, engemet nagy orommel tolt el, mikor a hienak elkezdik egymast enni.

kekec írta...

Pupu
Na ilyen az, amikor az ember néz - és nem lát. Mert a Simicska pénzügyi vonalas zsenialitása - és a bedőlő nagyonmagyar bankok között eddig még nem láttam az összefüggést.
Bár lehet, hogy csak szerencséje volt az időzítéssel - vagy nagyon is értesült arról, hogy mennyien és mennyit buktak a svájci atombombán.
Mindenesetre Simicska mellett szól, hogy pár hét alatt sikerült média-személyiséggé kinőnie magát, akinek minden megmozdulása HÍR. Vagy magától van ennyi esze - vagy van annyi esze, hogy jól megfizessen valódi szakértőket.
És már nagyon hiányzik egy NORMÁLIS, mérsékelt konzervatív párt.
Egyébként meg sziporkáztál!

Névtelen írta...

Jó reggelt!

Böngészés közben a kurucinfón találtam egy infot a Fényestekintetű Padisah-ra vonatkozóan. Ott a beszervezést dokumentummal igazolják. Hogy ez valódi vagy hamisítvány, eldönteni azt én nem tudom. Hozzá kell tennem, hogy az egy szélsőjobbos portál, tehát nem szoclib beállítottságú. Valakinek meg kéne vizsgálni, mert lehet, hogy igaz, lehet hogy nem.

Anikó írta...

Megint nagyon jót, figyelemfelkeltőt, gondolkodni valót írtál.
A sok ostoba inváziója már megindult, hogy védjék a gazdaállatot, hogy az ATV-be minek hívják be például a Gulyás gyereket az Orbán besúgásával kapcsolatban, az számomra érthetetlen, nem is élt még akkor, gőze nincs semmiről, de nyilatkozgat, leginkább hatalmas hülyeségeket, Kálmán Olga meg izgatottan lihegve próbálta faggatni, de csak a papagájkommandós dumát hallhatta, mint pl. tegnap este is megállt az eszem a jobbikos faggatásától, akitől hússzor követelte, hogy határolódjon el egy alszervezetüktől, persze, amikor direkt azért hozták létre, hogy majd azok cigányoznak, meg durvulnak stb, a jobbik meg finomkodik a következő választásig... Nem is értem ilyeneket minek hívnak be egyáltalán és ezzel húzzák a műsoridőt.

Szerintem Mészáros Lőrinc nem egy agyafúrt, dörzsölt, minden hájjal megkent üzletember, hanem egy egyszerű felcsúti paraszt, aki ért az állattenyésztéshez, a mezőgazdasági munkákhoz, meg a falu ügyeinek intézéséhez /ez nem biztos, lehet, hogy csak élelmes, ügyes, helyi asszonyok csinálják helyette/, de hogy Orbán felcsúti intézője az biztos. Mint régen is a földesúr intézője aki helyben mindenen rajtatartotta a szemét.
Azért van az, hogy időnként elfelejt pár milliócskát, egy-két céget, amit állítólag ő alapított, mert ezeket nem ő csinálja, hanem a nevében valaki, vagy valakik, ő csak megkapja az utasítást, hogy az őrületesen gyarapodó számlájáról, mikor, hová, és kinek utaljon és mennyit.
Neki ennyi a dolga, meg a faluban és annak határában dolgozgatni, szemét mindenen rajtatartani, jutalmul megkapta a disznófeldolgozót, valszeg ez volt a karácsonyi kérése és álma.
Vajon mi lett az tokaji Orbáni/Lévai szőlőkkel??? Arról nagy a csend, ott ki intézősködik vajon????

Szerintem a dominó eldőlt a brókerházak bedöntésével, és sorban dőlni fog az egész fideszlégvár a kormánnyal együtt, csak nehogy államcsődbe vigyék az országot az utolsó erőlködéseikkel, mert akkor nekünk egyszerű embereknek, az ország semmiről nem tehető lakosságának annyi, se fizetések, se nyugdíjak, semmi nem lesz.
Nem akarok vészmadárkodni, se jósolgatni, de egy picit már ideges vagyok látván az események felgyorsulását.
Emlékeztek Orbánéknak arra a választási kampánydumáikra, plakátjaikra, hogy rosszabbul élünk? és ezt elmondatták megtört arcú, idős anyókákkal naponta harmincötször, meg is buktak vele, mert nem volt igaz, mert jól/jobban éltünk a Gyurcsány érában.
A szocik még ehhez is hülyék, hogy most ezt ők kihasználják, most hangoztassák, mert most ráadásul igaz, hogy rosszabbul élünk.
Én legalábbis 2010 óta szép lassan egyre rosszabbul, anyagilag is és mindenhogyan is.

asta írta...

Szuper írás!! Gratulálok!:) S. sziciliai... ebben van a lényeg. Muníció pedig annyi van, hogy harminc évre elég. Ő mondta.
Jelenteni pedig vagy önként, vagy nyomásra szoktak... ha valaki zsarolható volt, könnyű dolga volt a beszervezőnek. Kezd a dolog krimiszerű lenni. Kár hogy nem tudunk a végére lapozni, hogy megnézzük mi lesz a megoldás:))

woody írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
woody írta...

Igazi angolosan
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning."
Ez nem a vég. Nem is a vég kezdete. De talán ez a kezdet vége.

Kibic37 írta...

Hát érdekes dolgok zajlanak mostanság :))
Olvastam valahol egy kommentet, ahol az illető úgy nyilatkozik, hogy a hosszú bájtok éjszakája után soha nem hitte volna, hogy egyszer valamikor Simicska pártján lesz. Valahogy így vagyok vele én is...

Az az ember mindig egy nagy talány volt. Több írás is foglalkozik személyével, mint például egy 2012-es Origo cikk, vagy Debreczeni József "A Fideszes Rablógazdaság" c. könyve, és ezekből a jámbor olvasónak többnyire az jön le, hogy a Fidesz első számú embere nem is a Mici, hanem a Simlicska (© Horn Gyula). De hogy ott ő képviseli/képviselte a szürke állományt, az tuti. Azt hiszem lassan valóban elérkezünk az ismert kabaré-bekiabáláshoz: "Apa, kezdődik!"

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Nem szeretném a hurrá optimizmust lankasztani, mert örömmel (kár-örömmel) nézem, ahogy egymásnak esnek a régi kollégiumi haverok. Egy mellékes dologra szeretném csupán felhívni a figyelmetek.

Napóleon-t nem az ellenzéke döntötte meg, Hitler is önjáróvá vált és nem a német nép felkelése győzte le, no és Sztálin sem a bíróság előtt felelt tetteiért.

A gazdasági háttér kiépülése után viktorunk elég erősnek érzi magát, hogy függetlenítse magát addigi segítőitől, mint tette ezt annak idején is, eltávolodva az addigi liberális vonaltól. A haver, itt Simicska, meg nem feltétlenül egy pénzügye zseni, bár a leírások szerinti életvitele sokkal inkább arra utal, hogy magát a feladatot élvezi, és nem a bankszámláján lévő nullák számától elégül ki. Viszont a cégei a megrendelésektől függnek, amik pedig a haverja kezében vannak. A Magyar Aszfalt pedig hirtelen sok megrendelést kap, míg a Közgép keveset. A Közgép vagy a Mahir pedig nem egy Apple, vagy Samsung, de nem is Intel, azaz nem tudást ad el, hanem a jó kapcsolatokra épült vállalkozás. Simicska persze átalakíthatja a cégeit, de amit fölépített, azt ez a kis g..i szét akarja verni, kivenni alóla. Innentől pedig ez harc, amiben nincsenek szabályok.

Egy dologban azonban ez nem egyszerű, mert Putyin is lecsukatta, vagy külföldre kényszerítette aki nem tetszett neki, vagy eltette láb alól. Ez nem egy fair küzdelem, mert az, aki megszokta, hogy olyan törvényt hajt keresztül a parlamenten, ami hétfő reggel eszébe jutott, az nem fog azzal törődni, hogy ki és mit szól hozzá. Kicsinálja a másikat és tudja, hogy akik ezt látják körülötte, azok megtanulják, nem érdemes vele kikezdeni. Az alfa hím ki lesz ebben, majd meglátjuk, de megtanultam, hogy egy ilyen inkorrekt játszmában nem az győz, akinek igaza van, hanem aki gátlástalanabb és kihasznál minden eszközt.

több nap, mint kalbász írta...

Racionális ...15:13
Az állatvilágban gyakran a kiöregedett alfahímek a leginkább ön+közveszélyesek...

NewTiborc írta...

Érdemes elolvasni, ez a hülye gyurcsány már megint hazudott a "Mari" néninek.
http://tet.network.hu/club/tet/blog/tet_klub_hirei/amit-orban-viktor-nem-tett-ki-a-honlapjara-allambiztonsagi-multjarol
Szerintem a Lajos nem beszél mellé.

PuPu írta...

Kedves New Tiborc, nem tudlak követni - hogy is jön ide Gyurcsány?
Mert rendben, Mari néni mindenütt ott van...
:O)

NewTiborc írta...

Hát, úgy Kedves PuPu, hogy a jelenlegi "közfelfogás" szerint egy hazug ember van az országban, az pedig a patás ördög Gyurcsány és egy igazmondó sosem hazudtam ember van Ő pedig a jelenlegi miniszterelnökünk. Szerintem a Gyurcsány nem hazudott, csak végre próbált kitörni a mocsárból, remélem evvel nagy vitánk nincs. Hogy a sosem hazudtam meg igaz e azt döntsd el Te magad a link mögött lévő cikk elolvasása után. A Mari néni meg ezt a balga népet jelképezi.

NewTiborc írta...

Bocsi! és még az, hogy ami ebben az országban büdös, káros avagy valami miatt negativ azt csak a Gyurcsány okozhatta. Vagy talán nem ismerős? Ezért ha más hazudik annak is a Gyurcsány az oka.