2013. április 9., kedd

ORBÁN ÉRTELMISÉGE


Már több mint kétezer értelmiségi, szimpatizáns és egyesület csatalakozott a Szellemi Honvédelemhez, azaz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiáltványához, amelyben elítélik, és nem tűrik szó nélkül, hogy bárki is gyalázza Magyarországot és a magyar kormányt.
Fentieket Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke, a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) elnöke, a civilek részére juttatandó költségvetési pénzek felett diszponáló Nemzeti Civil Alapprogram teljességgel civil, minden pártelkötelezettség nélküli, nemzeti és civil elnöke tette közkinccsé.
Ugyanitt megtudhattuk, hogy a CÖF megszervezte azt is, hogy a csatlakozók jelezhették, részt kívánnak-e venni a Szellemi Honvédelem napi munkájában. 
Több, mint ezren jelezték, hogy segítenek, és aktívan részt vennének a munkában. 
Mindez azt jelenti, hogy együttes erővel azonnal reagálni tudunk a támadásokra, és megvédjük hazánkat. 
Gyakorlatilag felállt egy civil honvédő hadsereg, mozgalom, s a jövőben egyetlen gyalázatos, lejárató megjelenést, megnyilvánulást sem hagyunk szó nélkül.
A Legnagyobb Magyar Civil (Juhász füvész idegösszeomlást kap, ha ezt megtudja) leszögezte, a Békemenet mellett így már a Szellemi Honvédelem is egy erős, határozott civil etikai megmozdulás, amely kulturáltan, a tények mentén munkálkodik.
Én ugyan jobban örülnék neki, ha szervezete jelenleg inkábba Tisza mentén munkálkodna, bizonyára több hasznot hajtana a homokzsákok töltése, az országnak, mint ez a gyermeteg katonásdi.
Körülbelül hat évesek voltunk, mikor állandóan csapatokat szerveztünk, legyőzhető ellenségeket kerestünk, aztán a nagy többség kinőtt ebből, aki meg nem, arra ma beköszöntött az aranykor.
Ez ugyan egy komolytalan gittegylet, de arra remekül meg fog felelni, hogy költségvetési szivattyúként működjön, a hatalom holdudvarába tartozó kisegzisztenciáknak lökjön valamit, hadd érezzék ők is, hogy valaki lett belőlük, hadd borzongjanak bele az izgalomba, hogy ők akkor most éppen védik a hazát.
Olyan kisszerűen szánalmas ez az egész, az infantilizálódó magyar közélet szép példája: Lacika hősi harca a homokozóban - a tényekkel.
Csak hogy tudd, kedves olvasóm, a te pénzeden is hízik a nemzeti főcivil és sleppje, merthogy ő osztja a pénzt, márpedig nyomtató nemzeti lónak nemigen lehet bekötni a száját, kívülnézetből meg nem látszik éppen fényevőnek, inkább olyan jóllakott napközis fazonja van.
Mindenesetre érti az idők szavát, és ha a Vezér állandóan háborúst akar játszani, akkor ő majd biztosítja hozzá a katonákat, és ha kell, akár hősiesen fel is kiált: Tandiribili!
A legújabb hadsereg felállását a főcivil és követői szerint az indokolja, hogy „ötven, magát értelmiséginek mondó osztrák és német, szakmájukat tekintve filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő kiáltványban buzdítja Európa polgárait a magyar kormány megdöntésére. 
Lázadást szítanak, Magyarországot a kontinens "rothadó gócának" nevezik. 
Mint írják, a magyar népet fel kell szabadítani, az Orbán-kormány egyre fasizálódó uralma alól.
Íme, újra összenőtt, ami összetartozik: az internacionalizmus és a globalista kozmopolitizmus. 
A leginkább árulkodó mondat a kiáltványban az, amikor arról írnak, „az Orbán-kormány zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot.”
Igen, itt a lényeg: az európai közvélemény e főgurujai, felkent véleménymondói számára a „jobboldaliság” főbenjáró bűn”. 
Hát erre most mit is lehet mondani?
Hogy a filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő nem értelmiségi?
Vagy, hogy a véleményüket nem mondhatják el szabadon?
Hiszen a kétezer magyar értelmiségi és egyesület is elmondhatja véleményét, mondjuk, a román vagy szlovák nemzetiségi politikáról, de ettől még nem lesznek internacionalisták, csak idióták, de ez meg az ő dolguk.
Hogy Orbán és az ilyen túlhabzó főcivilek Magyarországát a kontinens rothadó gócának nevezik?
Ez a véleményük, de ehhez nem kell sem osztráknak, sem németnek lenni, ezt mi is nyugodtan elmondhatjuk, ezer érvünk van mellette, ellene meg senki nem tud érdemi érvet állítani.
Még amikor a Vezér be akar puncsolni egy jó mélyet Európának, akkor is kilóg az önkényuralmi lóláb, hiszen a Nemzeti Érzelmű Motorosok provokatív vonulását betiltani messze nem az ő hatásköre.
Ezt akár abból is tudhatná, hogy hosszú hónapokon keresztül vizsgáltatta, adott-e Gyurcsány konkrét utasításokat a Rendőrségnek 2006 novemberében, mikor szépreményű puccsa megbukott?
Ami pedig az ország jobboldali rezsimmé alakítását illeti, abban nem a jobboldaliság, vagy a jobboldal kormányra kerülése a probléma, hanem a jobboldali uralom kizárólagossá és megdönthetetlenné tétele.
A demokrácia nem egyetlen erős központi erőtérről szól, hanem az emberek érdekeinek sokoldalú és sokrétű artikulálásáról, plurális társadalomról.
Dejszen tudja ezt minden jobboldali, csak játssza itt a hülyét, - igaz, a szerepet nagyon hitelesen adják, az kétségtelen…
Felmerül még az a kérdés, hogy ez a hadsereg miképpen véli elérni a célját?
Jön az ezer szellemi honvéd lábszártekercsben, Wass Albert köteteket és Orbán Viktor Összes Beszédeinek köteteit lóbálva, majd miután körbekiabálták, fejbecsapkodják velük a gaz ellent?
Vagy addig küzdenek ellenük, mígcsak nem gyakorolnak nyilvános önkritikát?
Nevetséges egy társaság ez, csak valahol nagyon siralmas is ez az egész.
Orbán zsoldosai már annyi értéket devalváltak, egyel több vagy kevesebb már nemigen számít, de azt azért úgy gondolom, hogy civilnek lenni nem egy nagy kunszt.
Civil, hát legyen, kit zavar?
Marinéni is civil, meg a postás is, annak dacára, hogy egyenruha van rajta, oszt jónapot - legfeljebb mosolygunk a nagy civil felhorgadáson.
De értelmiséginek lenni az más dolog, az már bizony felelősséggel jár.
Az azt feltételezné, hogy gondolkodni is illene, nem csak beállni a sorba, oszt várni, mikor dől ránk a hatalom pénzestarisznyája.
Aki nem képes felmérni, hogy mi a differencia az egyoldalú és kizárólagos jobboldaliság elleni támadás meg a demokrácia elleni támadás között, az ne nevezze magát értelmiséginek.
Jobb mindahányunknak, ha szellemi honvédő marad.

:O))))

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem a felelősség ma általános hiánycikk!
özv. Kussné

Geza írta...

A kep a diszcsapatrol sokat mondo, de meg jobb lett volna, ha a Batthyany Kor-rol is betettel volna valakit, mert a kep azert igy lett volna teljes (ha mar az "ertelmisegrol" szo esett). Valamikor 2010/11-ben tartott eligazitast a fonok nekik. Akkoriban egy par napos hir volt a "realitas" es a "valosag" szinonimaknak szembeallitasa abban a bizonyos beszedben. A tudosok csak ultek mint a birkak, semmi felhorkanas a mely allombol. Kitettem az irodam ele a megfelelo idezetet, csak hogy a tobbi "ertelmisegi" mit szol hozza. Termeszetesen, a reakcio teljesen partszimpatia fuggo volt.

En egyebkent felhaboritonak tartom az "ertelmisegi" szo hasznalatat majdnem minden kontextusban. Ez hasonlo ahhoz, minha bizonyos emberek valasztojogat kerdojeleznenk meg. Millio egy olyan dolog van az eletben (es ilyen a politika is), amelyrol alkotott velemeny egy magasabban iskolazott ember eseteben eppen olyan hamis lehet, mint egy kevesbe tanult embere. Remelem egyebkent, hogy sokan "terjesztik az iget" a rendszer ellen, nem csak a par "ertelmisegi".

éva írta...

Pupu
Van egy könyv: "Értelmiségiek, diplomások és szellemi munkások" a címe, és hosszan taglalja, hogy ezek messze nem azonos kategória.
Ráadásul van egy rossz hírem is a CÖF számára: értelmiségnek nem kinevezik az embert!
Amit az is mutat, hogy a zemberek még ma sem tudnák (a hivatalos kormányszócsövekből) hogy minek tartják külföldön az országot, ha ezek a szánalmas "szellemi munkások" el nem terjesztik!

pretty írta...

Ki meri kétségbe vonni orbán jogát ahhoz,hogy ő bárkit utasíthasson ebben az országban.Előző uralkodása alatt az Osztrák határon hosszú sor állt, amikor ő arra ment és ezért utasította a vámtiszteket,hogy nem kell olyan alapos ellenőrzést tartani,hogy ne kelljen annyit várakozni.Amikor egy buta,nagyravágyó féregnek hatalmat adnak,akkor azt hiszi őneki mindent szabad.Elnézést kérek de én az ilyet nem tudom embernek nevezni.

Névtelen írta...

Nem a magát "értelmiségnek" tartókkal hanem a hívőkkel, (az ezer?) önkéntessel van a gond. Ők fognak a lépcsőházakban hallgatózni, "házmesterként" megbízhatóan viselkedni, előre tudni a cukor meg húsár emelésről, egyforma színű inget (barnát, feketét) hordani, provokálni és jelenteni, (tovább is van mondjam még?) és a végén ugyanúgy megszívni mint a többi kisember.Miattuk lesz megint ez az ország olyan mint '45 vagy '89 előtt volt. Ez a gáz.
Az "adj gázt" betiltása padig egy jól kitalált Orbán szereplés volt a WJC kongresszus belépőjeként. Siralmasan röhejes.

Névtelen írta...

Van itt egy probléma! Szerintem elég nagy sértés sok magyarra nézve ,hogy általánosítanak itt emberek akik más dolgokat képzelnek ennek az országnak sorsáról! Szerintem nem kéne a többséget sérteni mert nagyrészük ugye ártatlan és ugyanolyan demokratikus felfogású mint a "demokratikusok"...nem kell nekem itt sokat magyarárkodni,hogy itt más dologról van szó...igen bizony mocskolják a magyarokat és nem igaz sok dolog amivel vádolnak minket...joga van demokráciában egy nemzetnek saját magát védeni!!!!

hello írta...

PuPukám, van egy, asszem, nem alaptalan sejtésem: ez a "hadtest" nem annyira a külföldi bírálóink ellen fogja aktivizálni magát - azok ugyanis ettől még gond nélkül írják-mondják majd a továbbiakban is a vélményüket az Orbán-kormányról -, hanem sokkal inkább a hazai, az általános kormányzati agymosás hatásával szemben intakt, még mindig önállóan gondolkodni merő, azaz változatlanul képes és hajlandó állampolgárokat fogják teli tüdőből támadni.

Unknown írta...

Tudod kedves Névtelen, a német nép sem volt hitlerista, kegyetlen gyilkos... csak néhány őrült tette mindezt. Oszt mégis őket is megbélyegezték... Mert minden vezető tükrözi a népe gondolkodását. Mert hagytuk, hogy ez az ember legyen a mi tükrünk. :( Felady

pretty írta...

A többség azt sem tudja mit jelent az,hogy demokrácia,mit jelent az,hogy liberalizmus,ugyan úgy mint sok templomba járó nem tartja be a vallás előírásait.

Névtelen írta...

A baloldalisag es a jobboldalisag vilagnezet. A demokracia es a diktatura viszont a hatalom gyakorlasanak modja. amelyet lehet a valasztopolgarok tobbsegenek a meggyozesevel (demokracia) vagy a diktator biraloinak a megfelemlitesevel, az elnemitasaval es a likvidalasaval (diktatura) megvalositani. A fidesz, a Sovjet altal fentartott baloldalinak nevezett diktatura utan celszeruen a baloldalt allitja be ellensegnek. Igy adva volt az, hogy magat jobboldalinak nevezze.
A demokraciaban vannak baloldali es jobboldali partok. Akar baloldali, akar jobboldali demokrata part gyoz a valasztason, attol a hatalom gyakorlasa demokratikus marad.
A diktatura az ellenseg kivalasztasa utan a baloldalisag vagy a jobboldalisag alarca moge bujva gyuloletet szit a kivalasztott ellenseg ellen. Valojaban soha nem kepvisel vilagnezetet. A diktator celja a hatalom minden aron valo megtartasa es sajat, valamint tamogatoi vagyonanak a gyarapitasa az elnyomottak penzenek az ellopasaval.
Magyarorszagon a demokraciat csak kulso segitseggel lehet visszaallitani, mivel Orban az emberek megfelemlitesenek rendszeret mara teljes mertekben kiepitette.