2013. április 4., csütörtök

ÁPRILIS NÉGYRŐL SZÓLJON AZ ÉNEK


Hát, lassan vége a napnak és – úgy tűnik - sikerült úgy abszolválni, hogy egy szó sem esett a felszabadulásról.
Ha nincs bajunk, hát csinálunk magunknak.
Most éppen egy újabb tabut gyártunk, a tetejében még idióta tabut is, csak azért, hogy nehogy azoknak a szerencsétleneknek lelki válságot okozzunk, akik éppen most akarják visszamenőleg megnyerni a második világháborút.
Úgy általában persze mindenki – legkivált a liberális értelmiség és a mai szocialisták – elmondja mindenfelé, hogy milyen fontos a múlttal való szembenézés, csak az a baj, hogy amikor szembejön velük a múlt, akkor szemérmesen elfordítják a fejüket és lesütik a szemüket, mint Juliska, mikor Jancsi a kezébe adja a csúnyáját.
Hát igen, kedves Juliskák, ez itt, ami előttetek van, az mind-mind a mienk, részesülj hát te is belőle, szívesen adjuk!
Igen, kedves Juliska, mi is részt vettünk a második világháborúban, és nem a győztes oldalon.
Bizony-bizony, még csak azt sem mondhatnánk, hogy a jó oldalon, már ha létezik egy világháborúban jó oldal egyáltalán, de ebben a háborúban – kivételképpen - létezett.
Ez is különbözteti meg egy átlagos háborútól, mely általában gazdasági érdekekről szól - itt ezen túl még egy szociopata őrült népe hátára felkapaszkodva világuralmat hazudott nekik, majd teleköpködte a Földet gyűlölettel, egy Dzsingisz kán kegyetlenségével gyilkolva és rombolva.
Neki voltunk – ma többek által büszkén hirdetve – utolsó szövetségesei.
Az átkosban a történet olyan interpretációja volt uralkodó, mely szerint már szinte a Nagy Szovjetunió barátai és szövetségesei lettünk volna, a háborút meg a nácik, a hitleri hordák vívták vadállati kegyetlenséggel, ezenközben kihajtva a frontra kétszázezer szerencsétlen magyar bakát, akiket a szegényparasztságból és a szervezett munkásságból választottak ki.
Hát erre most egyértelműen kiderül, hogy ezek a nácik mi, vagy mi is voltunk, a kétszázezerből a fele nem frontharcos volt, hanem megszálló egy olyan országban, melyhez semmi közünk nem volt, mellyel kapcsolatban mégcsak területi igényeink sem voltak.
És amelyik diplomáciai úton kérte is, hogy maradjunk ki ebből a háborúból, ennek esetén kilátásba helyezte, hogy a háború utáni rendezés során tekintetbe veszi és segít érvényre juttatni területi igényeinket az etnikailag homogén magyarlakta területekre.
Ami legutóbb nyilvánosságra került az orosz levéltárak anyagaiból, az megrázó volt.
Ami kiderült a magyar honvédről, aki egy szál szuronnyal különb, mint a NATO összes harcosa együttvéve, az megrázó és szörnyű, ocsmány és gusztustalan, de sajnos igaz.
Hát akkor ne beszéljünk róla, mint ahogy a többi mocsokról se beszéljünk, amit magyarok követtek el, helyette szavaljunk hőskölteményeket, fessük szép színesre a zsidókat a vagonokba puskatussal beverő csendőr ethoszát, ez már tradicionálisan jól bevált módszer.
Ne beszéljünk a gázkamrába hajtott gyerekekről, nagymamákról, se a magyar honvéd által a felgyújtott házba visszadobott menekülő gyermekekről, se a meggyalázott asszonyokról, de a meggyilkolt szülőkről se, soha, senkinek egy szót sem, mert akkor olyan, mintha meg sem történt volna.
Pszichológusok tudják, embereknél megszokott a hárításnak ez a formája, de hogy egy egész nép nézze már majd száz éve a Rorschach-teszt pirosban fürdő pacáját puncinak, ahelyett, hogy kimondaná végre, hogy vér, meg seb, meg gyilkosság meg bűn, meg halál – elsősorban saját magának, a saját érdekében, az azért már beteges talán.
Hogy végre tudjon majd normális emberként viselkedni a világban, hogy végre a helyére kerüljön az értékrendje, hogy képes legyen elfogadni, hogy már az is megtiszteltetés számunkra, hogy a nemzetközi közösség egyáltalán befogad bennünket és talán hajlandó megbocsátani nekünk, a kiirtott és felégetett, porig rombolt falvakban dúló állatok leszármazottainak.
Nézzen szembe ezzel a sok cigányozó, zsidózó féreg is, és jusson eszükbe, hogy nem lesz mindig szerencséjük, mint a háború végén volt, hogy az új hatalom az elhallgatás árán vette meg vadonatúj szövetségeseit.
Itt sokan sértett pofákat vágnak, mikor elhangzik a szó, hogy felszabadulás.
Merthogy ez megszállás volt.
Hát a megszállás az volt, amit mi Ukrajnában csináltunk, a kiirtott, felégetett falvak, a németek által is csodálkozva szemlélt kegyetlenség, rablás, erőszak, gyilkosságok.
Aki azon sopánkodik, hogy az oroszok elvittek százezreket kárpótlási munkát végezni, az adjon hálát az istennek, hogy nem gyújtották ránk egytől-egyig a házat Ukrajna miatt a II. Ukrán Front katonái.
Ne őket gyűlöljük, gyűlöljük azokat, akik ilyen helyzetbe juttatták az országot, gyűlöljük azokat, akiket ma hős Ludovikás tisztként ünnepelgetünk, holott nem tettek eleget sem az emberi, sem tiszti kötelességüknek, mikor katonáikban engedték elszabadulni az állatot.
És vessük meg Horthyt, mert ő volt a Legfőbb Hadúr, aki pontosan tudta, hogy mit művelnek katonái megszállóként és tűrte - de hát ez nem nagy meglepetés Siófok és Orgovány után.
1945. április negyedike szimbolikus dátum, az is volt mindig, - elvileg akkor értek véget a magyarországi harcok, az idősebbje még emlékszik tán, Battonyától-Nemesmedvesig.
A nagybátyám Makónál esett el, huszonnégy éves volt, motoros futár.
Itthon várta a menyasszonya, soha nem tért haza hozzá, a szüleihez, a testvéreihez.
Miért is halt meg?
A semmiért?
Lázálmokért?
Nem azt mondom, hogy itt személyében bárkinek is állandó bűntudattal a lelkében kellene élnie, hiszen ami történt, az már régen volt, már a mi generációnk sem lehetett a bűnök elkövetője, de azt állítom, hogy ezekről a dolgokról mindenkinek tudnia kell.
Mert ha nem tudnak róla a mai emberek, akkor igen könnyű félrevezetni őket a haza védelméről szóló matyómintás, nemzetiszín-szalagos, pitykéslajbis hazaffyaskodással, visszaélve az ember természetes hazaszeretetével.
Nem sunnyogni kellene, hanem elmenni Ukrajnába a magyar állam képviselőinek, és ott, a földig hajolva kellene bocsánatot kérnünk az ellenük elkövetett bűnökért.
Bizony, nem a Szabadság-téri szovjet emlékmű ellen kellene tiltakozni, hanem minden évben ilyenkor el kellene oda menni a nemzet képviselőinek, és letenni a hála és megemlékezés koszorúit a talapzatára.
Igen, a háláét - azért, mert nem irtották ki ezt a népet, mind egy szálig.
És a megemlékezését, emlékezve arra a másfélszázezer halottra, akik a nácizmus megsemmisítéséért, az ország német megszállás alóli felszabadításáért Magyarországon adták életüket.
Nyugodjanak békében, magyar, orosz, német és román katona - mindahányan.

 :O)))

32 megjegyzés:

Amar írta...

Megrendítő írás! Kedves Pupu! Minden sorod igaz, de sajnos kevesen tudják ezt.Most más szeleknek kell fújni, az a trendi. Vajon miért?

Avi írta...

Köszönöm Pupu!

Geza írta...

Fantasztikus iras es mindenben egyet ertek vele.

éva írta...

Pupu köszönöm!
Nem itt tartanánk, ha a politikusok is képesek lennének ilyen tisztán és világosan beszélni.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
A legőszintébben gratulálok ezen írásodhoz (is).
Csak neveld a népet továbbra is. Akiknek fizetett dolguk lenne ez, sokan közülük mással vannak sajnos elfoglalva.
Üdvözöl:
Mészáros László

Cereus írta...

Balga a nép, mert hagyja újra és újra történelem hamisítóktól átveretni magát. Itt elsősorban a leharcolt külsejű újmagyar történészekre gondolok.

Névtelen írta...

Tegnap a Fiala műsorában szereplő ifjú ember mit sem tudott a nevezetes dátumról, egyáltalán a magyar közelmúltról, mondván, hogy nem különösebben érdekelte a történelem az iskolában. Így aztán nem csoda, hogy Schmidt Mária hírhedt intézménye, és az általa képviselt eszmeiség kellőképpen ártalmas az új nemzedékre, mivel sikeresen összemossa a két diktatúrát. A történész asszony különben elképesztő ostobasággal képviselte a kormányapologetikát, kicsit sem átlátszóan ám.
Tulajdonképpen Fialán kívül nyilvánosan nem hallottam, nem láttam senkit a médiában, aki egyáltalán szót ejtett április 4-ről.

Avi írta...

http://nepszava.com/2013/04/magyarorszag/eljen-aprilis-4-e-a-felszabadulas-napja.html
Az egész blogvilágban talán ennyi a tegnapi napról megemlékező írás!
A TV-kről híroldalakról nem is beszélve. Ez a szörnyű.

Unknown írta...

Pupu barátom!

Szívből gratulálok mai írásodhoz. Minden szavával egyetértek.
Ha eltakarítottuk ezt a szörnyű rezsimet (remélem, nem sokára), alakítsunk egy beszélgető klubot. Nagyon jó lenne végre összejönni értelmes,becsületes emberekkel.

Névtelen írta...

Kedves Pupu és többiek!

A Klubrádióban is oly módon volt szó tegnap április 4-ről, hogy az aktuális napi szavazás témájává tették, meg kell-e róla emlékezni vagy sem.
A vélemények közül 3-at emelnék ki:
Váradi Júlia - ha jóindulatú vagyok, a Klubrádió védelmében (?) - azonnal együtt említette azzal, hogy ez egyúttal a szovjet megszállást is magával hozta. Nekem ez nagy csalódás volt tőle.

Szilágyi János még kategórikusabban elutasító módon nyilatkozott a felszabadulásról.

Mindössze egy nyugdíjas betelefonáló adott - szerintem - reális választ arra, hogy ez a nap jelentette Mo.-nak, hogy vége lett a bombázásoknak, hogy feljöhettünk a pincékből, hogy újra elindulhatott az élet. Hogy a fasiszta hordákat kiűzték az országból.
Vagyis, hogy igenis megérdemli ez a nap, hogy tiszteljük, hogy megemlékezzünk róla, hogy akik a felszabadítóknak köszönhetik az életüket - vagy az ő leszármazottjaik - hálával gondoljanak rájuk.

A műsorvezető Neumann Gábor is hozzátette, hogy 1945 után azonnal nem 1949, 1951 vagy 52 következett,
ezért aki ezeket egybemossa, rossz úton jár.

Én ez utóbbi 2 véleménnyel értek egyet, és persze PuPuval maximálisan! Pár méteren múlt, hogy nem a mi házunkat hanem a szemben lévőt találta el egy bomba. Akkor most nem tudnám PuPu blogjait nap mint nap az éleslátását, a szókimondó véleményét maximálisan tisztelve, köszönettel és elismeréssel olvasni, valamint az ismerőseim körében terjeszteni!

Zsófi írta...

Köszönöm Pupu, ahogy a többiek is tették.

Fájó az igazság, sokon megkövezik azokat, akik ki merik mondani!

Remélem, azonban, hogy sokan vagyunk, akik legalább ugyanezt érezzük.

Kár, hogy ennyire "hithű" ateista vagyok, így nem hiszek abban, hogy a túlvilágról láthatom, amikor a történelem igazat ad nekünk!

pleinair írta...

Ha létezik néplélekre jellemző érzelmi beállítottság, akkor az oroszokat a gyermekszeretet jellemzi.
Bátyám a háború idején 3 éves volt. A Krisztina körúti ház lakói pincében rettegtek, mikor egy-két orosz katona
berobbant a helyiségbe. Bátyám ekkor kitárt karokkal, "katona bácsi" kiáltással szaladt feléjük és átölelte az egyik baka lábát. Anyukám és a többi lakó lélegzete is elállt az ijedségtől, hogy most mi lesz, mit tesznek a katonák a kisgyerekkel. Föllélegeztek, mikor a baka széles mosollyal fölvette és egy kicsit dédelgette a bátyámat. Ettől kezdve az orosz katonák őrizték a pincét, és cukrot, kenyeret hoztak, mikor csak tehették - így mesélték szüleim a történetet.
Vajon a magyar néplelket mi jellemzi? Ha belegondolok, valami zavaros, színében nem homogén masszát, mint valami szürrealista képet látok magam előtt. Mintha itt kavarogna kelet és nyugat egymással keveredő, de egységes eleggyé válni képtelen sodrása, és ebből a sodrásból a legrosszabb elemek kapnának el, és húznának le minket legerőteljesebben. Ezzel küzd, aki itt küzdeni mer, akik pedig engednek az erőnek, az öncsaló hazugság egyre vastagabb rétegei alá temetik a lelkiismeretüket.
Ha így van, mitől van ez így? Földrajzi determináltságból ered-e egy Európa közepén létező nép számára ez a meghasonlottság?
Ami Schmitt(?) Mária tegnapi szereplését illeti, ő aztán dominanciájának teljes arzenálját bevetette ennek "rossz" erőnek a szolgálatába. Jaj annak, aki a karjai közé kerül, megroppantja szerencsétlen áldozatának a gerincét is. (nem csak átvitt értelemben)

Névtelen írta...

Az lehet, hogy 48-tól diktatórikus hatalom volt itt. De a nagy különbség az, hogy az a diktatúra nem irtott népet, nem gyilkolt és nem tartott fent haláltáborokat.

pretty írta...

Részben én is láttam Fiala műsorát és nagyon fölháborított amikor az egyik betelefonáló azt mondta miésr emleget kommunizmust Schmidt Mária amikor nem volt sehol világon,ő ez után is bizonygatta,itt az volt.Egy történésznek nevezett valaki így nyilatkozik,akkor egyértelmű,hogy nincs tisztában a kommunizmus alapvető elveivel.Ezek után mit akarunk számonkérni azoktól akiket ilyenek oktatnak.Egy ismerősöm mesélte csak ámuldozott amikor az érettségi előtt álló lánya Horthy-ról beszél,de nem akarta akkor megcáfolni lánya állítását,mert félt,hogy érettségin rosszat mond.Kikérem magamnak,hogy nyálas szájú,magukat politikusnak tartó szélhámosok akarják megmondani,hogy én minek éltem meg 1945.04.04-et.Még Gerő A.is úgy nyilatkozott,hogy ez egy szimbólikus dátum,tehát nem ekkor szabadítottak föl és ezzel azt suggalta hamis dátumot ünnepeltünk.Azt egy törtésnésznek is illene tudni,nem egy napon szabdították föl az egész országot.

Névtelen írta...

Beszéljünk arról,hogy ki kezdte el bombázni kassát??? Mert a fel nem robbant bombák típus szerint mind szovjet volt!!! Ki kezdte magyarország terrorizálását?? Hitler zsarolta Horthyt is a háború miatt...különben mi lett volna ha nem indulunk harcba a szovjetek ellen?? Akkor Hitler ss katonái írtottak volna minket?? Nem valószínű,de háborúban előfordul,hogy bűnt követnek el a katonák!! A másik észrevétel tőlem az ,hogy van e arra biznyíték ,hogy ukránok 100 ezreit irtották magyar katonák??? Itt a háború után és közben is elég sok ártatlan magyar halt meg a szovjetek és bérenc kommunista magyarok kezétől?? Akkor ki a náci? Ma ki a náci?? A magyarok? Nem az usa és egyéb szövetségese akik mindenhol hadjáratokat folytat? Szeretném azt is tudni ,hogy ki bombázta le magyarországot 1944 áprilisában amikor is civil áldozatok is voltak győrben és budapesten! Amerikai bombázók tették ezeket! Bombáztuk mi magyarok amerikát???? Nem!!! Pupuka te sem gondolod komolyan ,hogy a magyarok tehetnek mindenről ami rossz! Tényleg vicces ez az egész és hazudni nem becsületes sőt manipulálni arctalanul másokat ... Amúgy amikor itt voltak a szovjet csapatok és már beilleszkedtek az itteni magyar emberek közé a szolgálatuk ellátása közben sok szovjet tiszt nem értette,hogy miért tanítják a történelem órán azt ,hogy a szovjetek a felszabadítók?? A szovjet tiszt aki jóban volt a magyar polgárokkal ő bevallotta ,hogy ők megszállók és az a parancsuk ,hogy itt legyenek! Na most akkor ki a megszálló és miért kéne a magyarokat kiírtani az ukránoknak??? Mert parancsot teljesítettek és háború volt? Amúgy jobb lett volna ,hogy ha a németek eljutnak időben moszkváig és nem Sztálingráddal foglalkoznak mert akkor ők győzhettek volna és magyarok is megkapták volna ami jár!!! Sőt ...a mai helyzet nem ide fajult volna mivel nem indult volna be ez a kemény kapitalista rabszolgatartó ideológia és nem kellett volna szenvedni a komcsi diktatúra szarságaitól ráadásul megmaradt volna a magyar ipar és gazdaság önállósága és önrendelkezése mivel Hitlernek nem a magyarok voltak a szálkák csak az ilyen élősködő diktatúrát követő hatalmak a komcsik és kapitalista rablódemokrata hatalmak!!!

Névtelen írta...

Amúgy volt nálunk haláltábor! '51 től Recsken...ott aztán sok embert kínoztak és minimális életfeltételek mellett dolgoztattak bányában és végeztek is ki csak aztán kitudódott a dolog és 53 ban felszámolták...sok ember sírját ott kell keresni !Nem volt diktatúra igaz?? Ma írtják az embereket és kínozzák őket?Ezt csak ti szeretnétek elérni és abban hülye fejetekben ez valósul meg csak a gondolataitokkal nehogy megvalósítsátok!!!!

pretty írta...

Látom a névtelennél a szabad pálinkafőzés megtette a hatását,mert józan ÉSSZEL ennyi zagyvaságot összehordani lehetetlen,erre még Schmidt Mária sem lenne képes.

Avi írta...

Névtelennek 2013. április 5. 13:17!
Minden személyeskedés nélkül. Keresd meg a neten megtalálod Horthy kormányzó levelét a szovjeteknek amiben szeretne kilépni a háborúból. Minden szavadat megcáfolja úgy Kassa bombázásáról mint a továbbiakról. Gondolom szellemi atyádnak csak jobban hiszel mint elkorcsosult komcsilibsiknek és a történéseket átélt embereknek, történészeknek. A hős magyar ludovikások cselekedeteiről a nemrégiben szabaddá tett orosz levéltári anyagokból tájékozódhatsz, ha már nem hiszel a cikkírónak. Jó sok tanulást kívánok neked és a hozzád hasonlóaknak.

Névtelen írta...

Az önismereti munka egy életre szóló "földi pokol" hát még az önkritika. Kevés ember képes rá és a kialakulásának (elő)feltételei vannak. Pedig ezek nélkül nincs felnőttség csak csökevényes formában működhetünk. A bocsánatkérés és megbocsájtás már egy önálló önismereti specialitás.
Szerintem nincs ez másképp társadalmi viszonylatokban, visszatükröződésekbe sem, mint ahogy az egyes emberekben.
A mindennapokban ezek a jól felismerhető felnőttségi mutatók - szerintem.
1. Felvállalja önmagát olyannak, amilyen.
2. Folyamatos változásban be/rálátásban van
3. Képes konfrontálódni és az érdekeit érvényesíteni úgy, hogy közben nem sérti mások méltóságát, tiszteletet sugároz
4. Először inkább megelőlegez (pl. tiszteletet, bizalmat) semmint számonkérő, le/kiosztó
5. Krízishelyzetekben képes a stabil és pozitív energiaforrásait mozgósítani - mások érdekében is


özv. Kussné

Névtelen írta...

Tisztelt Avi! Nekem nem a szellemi atyám ! Visszatérve Horthy levélre,erről az a véleményem ,hogy félt és ez tényleg így is volt ,de ekkora ökörséget is csak Horthy tudott tenni... te meg egyet értesz ezzel :D :D Pretty te meg ne írjál zagyvaságokat a pálinka főzésről mert magadból indulsz ki és leszarom ki az a Schmitt Mária ...tényleg nem érdekel és ha fáj az igazság sajnos ez van és ezt kell elfogadni amúgy meg a háborúban nincsen igazság és jó ...ráadásul a történelmet mindig a nyertesek írják vagy hazudják?? :D tiszta viccesek vagytok itt ezzel a bloggal együtt szerintem ti sem gondoljátok ezt komolyan :D

Unknown írta...

Névtelennek
Kedves Névtelen! Próbálom megérteni az indulatot, amivel egy higgadt, tárgyszerű írásra reagált, de nem sikerül. Ugyanis az, amiről olvasott, nem vélemény volt, nem sokat szidott ballib eszmefuttatás egy számára idegen ideológia alapján, hanem tény, aminek utánakereshet, utánaolvashat - már ha hisz egyáltalán másnak, és nem a világ másik felét (azaz a másként gondolkodókat) gyűlölendő, legyőzendő, hazug félnek tekinti.
Levelének legmegdöbbentőbb része azonban az, amikor azt sajnlja, hogy nem a németek győztek, mert akkor megkaptuk volna azt, ami jár. Kérem, tisztelje meg magát azzal, hogy érett, önállóan gondolkodni tudó felnőttként nyilvánít véleményt.
Veres István

Névtelen írta...

Avi

A linkre utalva írod:
http://nepszava.com/2013/04/magyarorszag/eljen-aprilis-4-e-a-felszabadulas-napja.html
"Az egész blogvilágban talán ennyi a tegnapi napról megemlékező írás!"

Ne keverd a blogvilágot a nepszava.com portállal, mert egy napi híreket taglaló és rendszeresen publicisztikát közlő oldallal az egyszerzős blog világ messze nem azonos.
Szakmailag is kb. ég és föld a különbség, holott erre Pupu rendszeresen rácáfol.

Pupu megint nagyot alkotott, gratula!

Avi írta...

Névtelennek 2013. április 5. 15:58
Nem keverem össze a blogokat és az AN-t. Nekem Pupu és az AN a két kedvencem. Amit írtam az csak annyi volt, hogy hiányoltam Magyarországon a médiából az említett fontos évforduló megemlékezését. Aztán, hogy blog vagy ujság, TV, rádió az tökmindegy. Egyszerűen elhallgatják pedig a nélkül a nap nélkül a fintorgó és gyülölködő népség nagy része ma nem is élne esetleg valamelyik náci rabszolgatáborban törné a követ mint azt a németek eltervezték a szláv faj és köztük a magyarokkal.

Névtelen írta...

"Gerő A.is úgy nyilatkozott,hogy ez egy szimbólikus dátum"
Prettynek:
Tényleg szimbolikus dátum, tekintve, hogy a szemtanúk szerint még április 11-én is folytak a harcok.
A szimbolikussággal szerintem nincs is gond, felteszem, május 8-a után is előfordulhatott szórványosan elszigetelt akció.
Az is érthetetlen a médiában az agyonhallgatás, mert láthatólag még itt a blogban is igen erős indulatokat generál a kérdés.
Magam részéről mindenképpen felszabadulásnak vélem '45 április mondjuk 4-ét, ám érdemes a kiegyensúlyozottságra törekedni a történelem megítélésében, ennek érdekében javaslom elolvasni ezt a Történelemtanárok Egyesületének új honlapján:
http://tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3115&id=230071

csbandi írta...

Köszönöm!

D.elemér Eger írta...

Nagyon nagyot írtál pu pu . hiába nagy vagy tisztelettel Eli eger

Fispán Géza írta...

Minden szavaddal egyetértek örülök, hogy neked legalább volt bátorságod elírni..
A szép szavak nem igazak, az igaz szavak nem szépek. Lao ce

Névtelen írta...

Köszönet ezért az írásért. Nyugodjanak békében mindazon katonák, akik életüket vesztették hazánkban és szerte a világban. Bocsánat a magyar katonák által elkövetett bűnökért, emberhez nem méltó magatartásokért. Az élőknek kötelessége tanulni a múltból. Ezt sokan teszik ideológiai árkok mentén, s azok képesek ugyanazon barbárságokat elkövetni küldetéstudatukkal, másik ember iránti megvetésükkel mint amivel most szembesültünk a mi hősi és szégyenletes történelmünkben. Nos, ez a fajta ember is újra és újra megjelenik és először szóban majd ha akár pici hatalmat is kap, akkor tettekben is képes ismét bántani. Mindaddig amíg egymás sértése fontosabb mint a közös megegyezés addig tort ül a turáni átok rajtunk. Ez a mai 2/3 legnagyobb történelmi hibája. Elmulasztotta az emberek közötti árkok betemetését, sőt még mélyebbre vágta a különbözőségeket. Ezért nincs most jövő, csak vegetálás. Április 4-én lehetőség lett volna megvitatni közös műltunk, gyökereink tisztázását. Ezért ismételten köszönöm az írást. F Eger

PuPu írta...

Örülök, hogy vannak, akiknek tetszik a poszt, remélem olvassa egy-két fiatal is, mert velük kellene elsősorban megértetni, hogy a történelemtanulás célja a jövőbeni hibák elkövetésének megnehezítése.
Nem az igazság leírásához kell bátorság, hanem a letagadásához...
:O)))

Fispán Géza írta...

Kedves Névtelen!

Én nem hülyéznélek le Téged, max keveset tudsz a XX szd. sajnálatos eseményeiről..

Vegyük sorra:

_ A kassai bombázásokról, ha vannak állításodat alátámasztó forrásaid, küldd már el az ezzel foglalkozó szaktörténészeknek, már nagyon várják.

_ Miközben diplomáciai úton (Molotov, Kristóffy) kísérlet történik a háborúba való belépésünk megakadályozása érdekében, nem túl célszerű szovjet részről egy magyar várost bombázni. De tegyük fel, hogy így történt...akkor is elgondolkodtató az az anekdotába illő sztori amelyben Keresztes Fischer belügy miniszter a döntő kormány ülés előtt így szólt:
_ Uraim! Ha már a térképre nem is, legalább a Földgömbre nézzenek már rá, hogy kit is támadunk meg?

Továbbá tudnod kell, hogy a Vatikán bombázásakor angol gyártmányú fel nem robbant bombákat is találtak, ugye egyetértünk, hogy Anglia nem bombázta a Vatikánt _ sőt nem is ármánykodott sokat VIII Henrik óta_ hanem valakiknek a provokációja lehetett inkább.


Üdvözlettel: Fispán Géza

Unknown írta...

Pupuka megint történelmezik! Nem kellene.
Az összes információd eme "nagy kegyetlenkedésekről" a szovjet levéltárak anyagaiból előkerült "dokumentumokra" hivatkozik.
Ez egyszerűen nevetséges. Ezen szovjet levéletárak anyagaiban lesz a Katyni 40 ezer lengyelből "népellenség", ezen anyagok a manipuláció és a hamisítás NKVD-s vagy KGB-s fellegvárából előkerült "bizonyítékok", melyeket te itt kétely nélkül átvéve arra használsz, hogy gyalázhasd Magyarországot és a magyar katonákat, hogy ilyan szembenézésre késztess minket melyekre egyszerűen nincs valóságalapod késztetni. Ha a sztálini jegyzőkönyvrendszer neked HITELES, akkor mit várjunk tőled., mi lesz majd kevésbé hiteles?

A magyaroknak semmi keresnivalójuk nem volt Ukrajnában és Oroszországban, oda őket egy téves politika rendelte, mely Erdély megtartása és további megszerzése érdekében ebben vélte a megoldást.Horthyt el lehet ítélni, hogy nem volt Nostradamus, nyilván te bölcsek bölcse PupUka az lettél volna a helyében -, de hazudgatni és a hazugságból további öngyülölő frusztratív megállapításokat tenni a magyarokra jól mutatja korlátaidat, melyek egyre inkább a - nem meglepő módon - kőateista olvasói táborod populista megvezetésére korlátozódik.

Vezetgesd csak tovább, gyűlölködj csak tovább, hazudj csak tovább, éljenek a sztálinista belügy által felvett dokumentumok igazságai!
Mintha Magyarországon nem épp egy másik diktatúra készülne hasonló hitelességi szinttel, te itt hitelesíted a legocsmányabb siktatúrák egyikét!
Pupulisták előre, sződd a selymet elvtárs!

Fispán Géza írta...

http://film.indavideo.hu/video/f_doni_tukor

Ezt a filmet a rémHÍR tv, a Takony tv, m1 ..nem fogja bemutatni.