2013. április 21., vasárnap

TÖKÖLŐDÉS


Mesterházy írt Bajnainak és Gyurcsánynak, Bajnai írt Mesterházynak és morcos lett, mert Mesterházy írt Gyurcsánynak is, Juhász-füvész közben szorgalmasan vetette a vadkender-magokat, ezzel próbálva maga mellé állítani a köztudottan laza és cseppet sem képmutató magyar népet.
Ha már mindenki ficergett, hát Gyurcsány se bírta ki nyugton, nekiveselkedett és ő is írt – ő Erdő Péter bíborost választotta levelezőpartnerül - nagy taktikai érzékkel választások előtt támadva a klérust, akiket megpróbált a néhai szakállas bácsik helyzetébe pozícionálni.
Ha már úgyse támogatnak, legalább dühöngjenek, és fújjanak kénköves lángot minden rajtuk található, sokat próbált lyukon…
Hogy Erdő Péter kinek írt, az egyelőre rejtély, de hogy nem rázta meg mélyebben Gyurcsány levele, arra ciánkálit mernék venni.
Egyvalaki hallgatott üdítő kivételként, ő pedig Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője.
Igaz, ő dolgozik is, szervezete létezik és működik, nem merül ki a tevékenysége nyugdíjasklubok üzemeltetésében vagy pártprimadonnák szerepelgetésében.
Persze az ő propaganda-szakemberei is gyengék, mint a nyári harmat, hiszen hiába főz egy vendéglős jó ételeket, ha a vendéglőjét nem tudja eladni a piacon, miközben az, aki ürgepörköltet és nutria-kolbászt árul, dögre keresi magát.
Agyamra mennek ezek mind.
Minap nagy tehetetlen mérgemben már kedvenc libám tollát is megtéptem, mert egyszerűen nem igaz, hogy ezek az egyébként nem buta emberek nem látják, mire megy ki a játék – vagy esetleg vannak, akik nagyonis látják.
Bokros bezzeg azonnal átlátta a helyzetet, és így nyilatkozott: „Történelmi bűnt követ el, aki azzal, hogy nem hajlandó szövetségre lépni a többiekkel, lényegében biztosítja a rezsim túlélését. Az ország nem bír ki még négy év Orbán Viktort.”
Azt is mondta, ha lesz ellenzéki összefogás, akkor frissen gründolt pártja indul a választásokon, ha nem, akkor csak az Európai Parlament választásán.
Ezzel a sok tökölődéssel és taktikázgatással mára Bajnai is többé-kevésbé leamortizálta magát, pedig szponzorai felfedése óta igencsak oda kellene figyelnie arra, hogy milyen nyilatkozatokat tesz, meg, hogy meddig húzza még a határozott, egyértelmű, tiszta állásfoglalást
Különben is kényes helyzetbe manőverezte magát, hiszen a Milla elolvadt alóla, maradt neki belőle Juhász, sokra megy vele.
Ha a Szolidaritás kilépne mögüle – mondjuk, éppen az időhúzásra hivatkozva - hárman maradnának, a harmadik Oszkó lenne, akinek természetesen nem fog tetszeni Bokros szereplési vágya sem, hiszen a bajuszkirály igencsak jónevű és nemzetközileg is többszörösen bizonyított közgazdász, míg Oszkó egyetlen erénye, hogy a Gyurcsány által szállított kifogástalan anyagot nem szabta el.
Ez se semmi persze, de azért mert egyszer eltalálta a labdát, még nem kellene labdazsonglőrnek képzelnie magát, persze ő ezt másként gondolja.
Bajnai ma már csak akkor tudná visszahozni a sírból álmait, ha átértékelné a szerepét, mint egy eltévedt GPS - újratervezés.
Mondjuk, azt mondaná, hogy egyezzünk meg Bokrosban, akit a szocialisták is el tudnának talán fogadni - ha jó volt Gyulának, legyen jó Attilának is alapon.
Emellett jó lehet egy hazal jobboldalinak is, szerintem Gyurcsány is jó kompromisszumnak tartaná - végre el lehetne kezdeni dolgozni.
Mert ami ma az ellenzéki oldalon folyik, az nem munka, az alibi-tevékenységek halmaza, önsmirglizések, önáltatások özöne, választási haszon nélkül.
Meg spekulálgatások, hogy megéri-e egyáltalán harcba szállni 2014-ben.
Vagy várjuk ki, hátha 2018-ra Viktor már teljesen beketyeg, vekkerrel a nyakában vezényli a lovasrohamot Brüsszel ellen, az ország népessége meg egyharmadával lecsökken éhenhalás okából kifolyólag?
Itt ma minden úgy történik, ahogy a Fidesz akarja, itt ma arról beszélnek, amiről a Fidesz beszélni akar, itt ma a választó csak nézhet, mint a birka, hogy magukat államférfiaknak tekintő politikusokban annyi felelősség sincs az ország sorsa iránt, mint aranyhörcsögét nevelő kisgyerekben kis kedvence, vagy Ludas Matyinak elkonfiskált libái iránt.
Pedig – már ha lenne valaki, aki a választási felkészülést irányítja, de nincs ilyen - már az egész országnak ellenzéki akcióktól kellene zengeni, minden településen és minden nagyvárosban állandó műsorral kellene szórakoztatni a Fidesz kampánystábját, hetente csinálni a székház-foglaláshoz hasonló, a közvéleményben nyomot hagyó eseményeket, feljelenteni Orbán Viktort a 2006-os puccskísérlet miatt, a demokrácia felszámolása és egyszemélyi hatalomra törés miatt, a költségtérítési hiénákat csalás miatt, a zöldeknek meg ott kellene hisztériázni a Kossuth tér fái miatt.
Össze kellene vetni Kubatov mai szerepét Torgyán hajdani szerepével a Fradi körül, kriminalizálni a szurkolótáborokat, megvádolni őket hivatalosan is a 2006-os puccskísérlet miatt, követelve egy hatékony törvényt a randalírozás ellen.
Rá kellene ragasztani a kormányra a „gazdagok kormánya” címkét, és még ezer dolgot, alacsony költségvetéssel, magas hatékonysággal.
Még csak hazudni sem kellene, csak kitalálni, megszervezni, megvalósítani.
Persze, ez munkával jár, méghozzá unalmas aprómunkával, öregasszonyokkal való bíbelődéssel, ennél azért egyszerűbb elmondani egy-egy beszédet magánegyházunk hívei előtt, aztán fürdőzgetni kicsit a hazai medence langymelegében, bizton tudva, hogy a mi medencénkben nincsen cápa.
És kellene csapatot és szervezetet építeni, mert ki a fene fogja megmondani az esetleges társadalmi aktivistáknak a kampányban, hogy mi lesz a teendőjük, ki fogja koordinálni a munkájukat - vagy majd az is, ahogy esik, úgy puffan?
Azt mondják, nem kell szervezet, választók kellenek, csakhogy azok nem úgy nőnek, mint a dudva, azokat meg kell keresni, fel kell keresni és meg kell győzni, hogy érdemes elmenni a választásokra és a mieinkre szavazni, mert ha győzünk, az pozitív változást hoz az életükbe – és meg is kell tudni mondani, hogy mi lesz az a pozitív változás.
Ehelyett van a tökölődés, a szavazóbázis és az aktivisták mélységes lenézése és elhanyagolása.
Van ember, aki komolyan azt képzeli, hogy ezeket elég lesz majd decemberben, a két ünnep között szervezni?
A szocialisták nagy előnye mindig a szervezettség volt, de hol van ez már?
Amikor a DK elvált a szocialistáktól, volt vagy tízezer tagja és szimpatizánsa, mára hova lettek ezek?
Hol a Milla, hol a 4K, hol vannak a többiek?
Tudna valaki a Párbeszéd Magyarországért formációról valamit, bármit is, ha képviselői nem ülnének a Parlamentben?
Baráti társaságokkal itt nyerni nem lehet, de ezek magjai lehetnének egy széles aktivista-hálózatnak. 
Nagy kár, hogy ebben a szedett–vedett seregben csak a tábornoki pozíciókra akadnak jelentkezők, markotányos vagy lövész senki sem szeretne lenni.
Bajnainak pedig el kellene mondani, hogy vagy csatlakozik, vagy ottmarad az út szélén, legőszintébb sajnálatunkra.
Egyszer végre színt kellene már mindenkinek vallani.
Szerintem már így is kifutottunk minden ésszerű határidőből.

:O)))

21 megjegyzés:

rézevőfiamór írta...

Én nyáron fogok végleg kiköltözni Székelyudvarhelyre.
Ennek az országnak annyi, kedves Kasszandroszom.

terlasz írta...

"Bajnainak pedig el kellene mondani, hogy vagy csatlakozik, vagy ottmarad az út szélén"
Az is lehet, hogy mi a nép maradunk az út szélén Bajnai nélkül, mert pillanatnyilag nem látszik értelmesebb megoldás, mint amit ő javasol és még nincs kellőképpen "megkaraktergyilkolva". Így aztán úgy tűnik, hogy a hogy a nép nagyobbik fele hajlandó lenne mögé állni.
Miért gondolod Pupu azt, hogy Bokros jó min.elnök lenne? Talán mert egy jó technokrata?
Egyébként remek az írásod, mint mindig!

Névtelen írta...

Pupu!
Ez az egyik legjobb blogod - gratulálok!
Hoztam hozzá egy elmélyítő szemléltető videóanyagot!
A bölcs bagoly és a szentjánosbogárlány története - körülbelül 4 perces.
Az egyik a politikát/politikust a másik a választópolgárokat mintázza!!!
http://www.youtube.com/watch?v=W3_UyM4dB3A

özv. Kussné

hello írta...

Kedves PuPu!

Tegnap egy általad is ismert barátomnak írtam le privát levélben válaszként az alábbi - megengedem, felettébb szentségtörő - véleményemet. Azt írta rá vissza, nem én hülyültem meg, hogy ilyen gondolatokig jutottam.
Na, akkor megosztom itt Veletek is.

"Én egyre inkább arra a következtetésre jutok, hogy miközben a demokratikus ellenzéki pártok lázasan igyekeznek elhitetni magukról, hogy hiszik és akarják a kormányváltást, összevissza sasszéznak egy általuk kimódolt koreográfia szerint, ám ez csak holmi taktikai színjáték, ugyanis ugyanakkor már felmérték, hogy
1.) a választási győzelem részükről az összes ismert körülmény fényében felérne valamelyik divatos szent újabb csodatételével.
2.) De ha meg is történne, akkora orbitális méretű rakás fekália szakadna "örökségként" a nyakukba, az akárhány évekre bebetonozott zsigeri ellenségeikről már nem is beszélve, akik gúzsba kötnék minden mozgási lehetőségüket, amivel képtelenek lennének belátható időn belül hatékony megoldásokat találva értelmes dolgot produkálni a társadalom égető problémáira.
3.) Márpedig akkor seperc alatt az istenadta nép jó erős jobbos und szélsőjobbos segédlettel úgy zavarná el őket, hogy az életben többet fel nem tudnának tápászkodni belőle.
4.) És akkor még nem említettem egy ilyen csodaszámba menő győzelem esetére az azonnal mozgósítható "hazaffyakat", lásd még 2002-t és 2006-ot... Akiknek semmi nem lenne drága, nem 1 db hidat foglalnának el, és akár simán ránk gyújtanák immár az előjátékként előadott tévészékház helyett az országot cakk-pakk.

Mondd, hogy hülye vagyok, hogy becsavarodtam attól, amit magam körül látok - de nem hiszem, hogy a hiba az én készülékemben van."

Nyilaskereszt írta...

"Ismételten súlyos vereséget szenvedtek a balliberális erők a hétvégi időközi választásokon, ráadásul a kormánypártok Szendrőn több mint 50 százalékos részvétel mellett szereztek sima abszolút többséget a többi jelölttel szemben, ami a baloldal egyik hónapok óta szajkózott reményét zúzta apró darabokra.
Szendrőn Barccsal ellentétben már ringbe szállt a szocialista párt, azonban a várakozásaikkal ellentétben nagyon komoly pofonba szaladtak bele. A Fidesz jelöltje 52,61, az MSZP 22,67, míg a három független jelölt együttesen 22,72 százalékot ért el. A kormánypárt sikerét több dolog is növeli. A településen 2010-ben még független polgármestert választottak, akinek még kihívója sem volt, valamint a részvételi arány 53,32 százalék volt, ami egy országgyűlési választáson is megfelelő eredménynek számítana.

A balliberális ellenzéki erők az utóbbi hónapokban minden egyes vereségük után azt hangsúlyozták, hogy az adott választás eredményét nem lehet mérvadónak tekinteni, mivel egy országgyűlési választáson lényegesen többen mennének el, és akkor a bizonytalan szavazók preferenciája is megjelenne, ami számukra kedvező lenne. A szendrői választás világosan megmutatta, hogy a Fidesz még magas részvétel mellett is képes sima győzelmet aratni, ráadásul a kormánypárti jelölt összességében több szavazatot kapott, mint a másik négy jelölt.

A szentendrei, a dunakeszi és a monori időközi választások után az újabb baloldali vereségek egyértelműen azt mutatják, hogy a kormány továbbra is erős legitimációval rendelkezik, ráadásul Szendrőn kimagasló részvétel mellett hódították el az első helyet. Az újabb választási bukták vélhetően tovább élezik a baloldalon belüli küzdelmet, ami minden bizonnyal a következő hónapok időközi választásain tovább rontják az ellenzéki pártok győzelmi esélyeit."

:)

éva írta...

Pupu, ez tényleg a 22-es csapdája:
14-ben győzni kellene, mert Bokrosnak teljesen igaza van abban, hogy az ország nem bír ki még 4 orbánévet.
Viszont ha győznek, a bebetonozott emberkékkel, a lerabolt országgal és a szélsőjobb ellenszéllel kellene megküzdeni - azaz nem is igazán érdemes nyerni - jobb lenne azt 18-ra hagyni, amikorra már a hívők többsége is felébred a narancsmákonyos álomból, és a bebetonozott embereknek is már csak 1-2 év van hátra a mandátumukból - az azért meg tudja változtatni az üléspontot is.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy az ellenzék az utóbbi verzióra hajt.
ENNYIRE már csak nem hülyék, amennyire mutatják?
Még a legjóindulatúbb feltételezés, hogy ezzel a szétesett képpel Orbánt be akarják csalogatni egy előre hozott választásba. Ami eleve
hülyeség: egy nappal előre sem fog lemondani a hatalomról!

hello írta...

Ha itt egy "nyilaskereszt" nicket választó - nomen est omen, hogy egy szikrányi kételyünk se legyen a hovatartozásáról :-(( - a Fidesz győzelmét sorolja lelkesen, abból számomra 1 infó jön le:
oltári kamu, mikor a Jobbik támadja fideszéket - ők már a velük koalícióban kormányzásra készülnek!

Névtelen írta...

Az egyszerű honpolgár szemszögéből még az is egy érdekes aspektus, amiképpen igyekszik eligazodni a mindennapok kissé bonyolultabb koordináta-rendszerében.
1.) Mi történik szándékosan és mi történik véletlenül.
2.) Mi nem történik szándékosan és mi nem történik véletlenül.
3.) Miről szólnak hírek szándékosan és miről szólnak véletlenül.
4.) Miről nem szólnak információk sem szándákosan, sem véletlenül.

Hát ilyesféle saját élményű össztársadalmi tanulási folyamatba keveredtünk. Nem könnyű az eligazodás ez igaz, de amit mégis meg tud tanulni az ember, attól valóban megbölcsülhet, még iskolába sem kell járnia :-) - mindezt ki még fiatalon, ki már csak öregen élheti meg...

özv. Kussné

Kaláris írta...

Már egy éve mondogatom monomániásan, hogy kamu az egész "ellenzéki összefogás"-nak nevezett alibizés. Több esetben is majdnem lehülyéztek, többek között itt nálad is Pupu. Látom másnak is kezd leesni a fatantusz...Még csak azt sem mondhatjuk, hogy rosszul taktikáznak. Szakadjon csak az Orbán banda nyakába az égig érő trágyadomb, amit építenek. Ma tudtam meg, hogy a legjobb barátnőm is elmegy külföldre dolgozni. Takarítónő lesz a diplomájával egy osztrák szállodában. Háromszor annyiért, mint amit most keres. Dögöljön meg mindenki, aki oka ennek...Én is libát tudnék tépni, vagy valakinek a haját marékszámra...1

Geza írta...

Az indulatok tekinteteben talan Kalaris-hoz vagyok legkozelebb [bar a kulfoldre tavozas mindenkinek sajat ugye es nem kell mindig politikai indokokat keresni mogotte - persze az is igaz, hogy azok eleg jo stimulaciot adhatnak]. Nyilvan az emberekben van a hiba (Nemetorszagban is igy volt a 30-as evekben es mon-n is ez a helyzet - 2010-tol mindenkeppen). Az igaz, hogy az ellenzek "tokolodik", az is igaz, hogy a Bajnai szurke, de hogy a fszfej valaszto mikor az idokozi valasztasokon beixel akkor minek az istennek teszi oda azt a fidesznek, azt mar fel nem tudom fogni. Es azt sem tudom felfogni, miert nem orditja a kozvelemenykutato pofajaba, hogy mennyire utalja az egeszet. Szerintem a valasz egyszeruen az, hogy NEM UTALJA. Ez az ostoba, mosott agyu meeg mindig el van ezekkel a banditakkal, es hagyja elvezni oket. Ez a fo problema (azon felul, hogy az ellenzek hangadoi - a DK kivetelevel - igen ritkan [es akkor is erotlenul] mutatnak ra a rendszer melyen gyokerezo aljassagara).

oxenos írta...

József Pryma Eddig azt gondoltam, oxenos magyar hangja Pupu, most be kell látnom, Pupu azt írja, amit én holnap fogok gondolni.

Szóval, volt itt három miniszterelnöke az MSZP-nek. Medgyessi: pártonkívüli: mert párton belül nem volt konszenzus, randábban: ő volt a legnagyobb közös osztó, vagy a legkisebb közös többszörös. Miféle országvezető erő, aki nem képes saját embert kinevelni meg felépíteni egy választásra? És az MSZP boncok csatája annyira lekötötte a pártot, hogy nem fogták le időben a kezét. Aztán jött Gyurcsány: egy hitét és hitelét vesztett tehetségtelen, de ambíciózus pártvezetés lenyelte, majd odalökte a Fidesznek, egy partizánlabda- játékban azért az SZDSZ maradványaival leamortizálva, mellesleg MEGINT fütyülve az ország meg lakosai sorsáral, majd, mikor Gyurcsány - aki körökkel jobb bárhol, mint miniszterelnökként, merthogy itt és ma nem tisztességes meg naív politikusokra, hanem politikai ambícióktól mentes szakemberekre van ezen a poszton szükség - bedobta a törölközőt, jött a MEGINT pártonkívüli Bajnai, akivel annak a sok rohadt boncnak szerencséje volt, mert azt csinálta, amit kellett, mellesleg és nem ezért, megmentette maradék becsületüket IS az ország mellett....Most az aktuális miiniszterelnökjelölt aki kétségtelenül el tudta adni magát a boncoknak és úgy tűnik, ő a csapat irányítója, /ki tudja viszont, mekkora pályán????/, aki egyben legalább is Orbánnal egyenértékű: soha nem volt más, mint politikus...Úgy gondolja, a választási győzelem párban jár a miniszterelnöki poszttal.. ez tragikus. Nem kevésbé tragikus, hogy az a két ember, aki SZAKEMBERKÉNT bizonyította kvalításait az ország sorsának jobbra fordításában, /ami itt és most CSAK a gazdasági trendváltást jelenti/ vagyis az a két ember, akinek gazdaságirányításban sorba áll Európa a tanácsaiért, nos, ez a két ember: Bajnai meg Bokros, nekiáll politizálni... Ébresszétek már fel őket!!!!!!!!!!! Azzal tökölnek, hogy pénteken vagy hétfőn üljenek le...anyád!!!!!!!! Deklarálják, hogy EGYÜTT dolgozva rángatják ki a dágvánvból az ország szekerét..És higgyétek el, Európa AZONNAL mellénk áll. Nem kevésbé tragikus, hogy itt rengetegen Gyurcsányban látják a megmentőt. Nem Ő az. Nem kell nálam jobban bízni benne..de mi ketten, én meg ő, tudjuk, hogy az igazság erő nélkül szart sem ér. Legyen elég, hogy a kik majd vezetik az országot, figyeljenek a szavára..Ebben kell őt támogatnunk. Legyen államelnök, legyen egyházfő, legyen a Fradi elnöke, mindegy. Csak: aki vezet hallgat rá, legalábbis meghallgatja döntés előtt.
pár másodperce · Tetszik

Névtelen írta...

Az egyszerű embernek az az ünnepi álma, hogy élőben, egy asztalnál, egymás mellett ülve, beszélgetni lássa és hallhassa: Dávid Ibolyát, Bajnai Gordont, Gyurcsány Ferencet, Karácsony Gergelyt, Kuncze Gábort, Mesterházy Attilát és Orbán Viktort.
Mindenki jelen van...
A beszélgetést Bagdy Emőke moderálja...

A párbeszédeket követően minden értő lény számára feltisztul a kép: mit várhatunk el, mit kérhetünk számon és miképpen alakul a felelősség komplex kérdése - KÖLCSÖNÖSEN!!!

Az egyszerű embernek ez az egyszerű álma.

özv. Kussné

Névtelen írta...

Elfelejtettem a lényeget, ez egy sorozat lenne!!!

özv. Kussné

hello írta...

Az imént hallottam a Klubrádióban Rangos Katalin mai Szabad Sávos vendégének, Kéri Lászlónak a műsor végén elhangzó mondatait. Szerinte a Fidesz megérdemelné, hogy ez az általuk 2010 óta összehozott trutyi egy 2014-es győzelemmel az ő nyakukba folyjon vissza, csak az ország nem érdemelné meg, mert akkor aztán tennének róla, hogy később se tudjunk megszabadulni tőlük.

PuPu írta...

hellonak
hát az ügy gyanús, az kétségtelen.
De akkor, ha már nem akarnak nyerni, akkor tisztességesebb lenni a bojkott mellett szervezkedni, persze azt is csak együtt.
Rég volrt ennyi amatőr egyrakáson pártpozícióban...
:O)))

Zsuzsanna írta...

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy hoppá, bocsánat ez a macskám véleménye. Az enyém meg ez: Hát Pupu, Te tényleg felülmúlhatatlan vagy!

rézevőfiamór írta...

Szar... PARDON! mester házy nevű hominida mikor jut el odáig, hogy bocsánatot kér azért a pitiáner aljasságért, aminek következtében a DK-nak nem lehet frakciója?

hello írta...

Kedves Rézevőfiamór!

Ugyan nem a Delphoi jósda papja vagyok, de szerintem soha!
Hogy ez M.A. saját kútfejének produktuma volt, vagy bizonyos szerető párttársai GY.F. iránt táplált, ki nem húnyó ellenszenvének az újabb ékes bizonyítéka, nem tudhatjuk, ám az eredmény láttán ki-ki felmérhette, hol is tartanak politikai etika tárgyában.
Amit persze az sem ment, hogy a hazai palettán e téren náluk bőven lejjebb is tanyáznak jónéhányan... :-((

Varga Éva írta...

Tyű, ez már döfi!
1. oxenosnak:
Olvasd el ezt a cikket, szerintem a szájad íze szerint való lesz és egyetértesz vele:
http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=205153:bajnai-gordonrol&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

Ezzel biztosan:
"Én azt szeretném, ha Bajnai Gordon lenne Magyarország miniszterelnöke, és Gyurcsány Ferenc lenne az, fogalmam sincs, milyen hivatalos pozícióból, aki nap mint nap elmagyarázza nekünk, miről szól a Bajnai-féle kormányzás, mi miért történik, és hogyan illeszkedik mindez a szabad, polgári, európai Magyarország távlati céljához."
Persze, ha Bajnai miniszterelnöksége nem naiv képzelgés - és sajnos nekem egyre inkább annak tűnik. Ahelyett, hogy egyre jobb lenne, egyre haloványabb lesz ...

Bokroshoz:
Én már amikor híre járt, hogy Bokros pártot csinál, akkor mondtam: ő lehetne a közös nevező, mindenkinek be kéne mögé állnia és hagyni, hogy melózzon. Lehetőleg anélkül, hogy bárki a háttérből hetente meg akarná buktatni. A többieknek is ki lehetne már osztani a tárcákat és abban minden résztvevő politikai erő azt csinálná, amiben a legerősebb. Előre deklarálni, hány fővel és milyen minisztérium lesz, mit fognak csinálni és hogyan?
Deklarálni kéne továbbá, hogy hogyan rakják a süllyesztőbe - nem hiszem, hogy okos, demokratikus érzelemmel bíró alkotmányjogászok ne tudnának ezer módszert rá - a bebetonozott pártkatona tisztségtviselőket és az ócska tákolmányt.
Pl. Szentpéteri Nagy Richárd tett egy tétova javaslatot ezirányba, fel kéne karolni és pontosítgatni.
Csomó dolog van, amit lehetne csinálni, miközben a választókerületi indulókról egyeztetnek.
Egyebekben:
ha az ellenzék arra játszik, hogy szarkupacot nem óhajtja eltalicskázni 2014-től, hanem megvárja, míg maga alá temeti a fideszt, akkor hülyébb, mint gondoltam: ez az orbáni diktatúra nem arról szól, hogy ha nagy a gebasz, akkor elpucol. Ez arról szól, hogy mindörökre és bármi áron.
Ami meg a "lakósságot" illeti: ha ez utána három év után még mindig van 1,5-2 millió hülye, aki inkább fakérget rág, és képtelen öt percre előre tervezve még a SAJÁT jövőképét is elképzelni, ha abban nincsen benne a felcsúti lókupec oltára és a napi ánusztisztítás, akkor ez akkor sem fog megváltozni, ha ezek az emberek elkezdik a saját ivadékaikat megenni - már bocsánat a szemléletes hasonlatért. Kitől vár itt bárki pálfordulást? Akit lehetett és aki erre hajlandó volt, azt már mind megvették kilóra. Akit nem, az meg nem oszt, nem szoroz, mert rég elvesztette - köszönhetően a fidesznek - a hitelességét és a szakértői arcát: nem csak Gyurcsányt karaktergyilkolták le ezek, hanem módszeresen, évek alatt mindenkit, akiben potenciális ellenséget (!!!!) láttak.
2. özv. Kussnénak:
Hidd el, NEM SZABAD LEÜLNI ezekkel közösen. Az legitimálja azt, amit most éppen művelnek. És mint előbb írtam: azt, aki most is Orbánra szavaz, nem tudja sem meggyőzni, de még megingatni sem senki arról, még maga Orbán sem, hiába égne olajos rongyként egy ilyen fórumon, hogy ő rossz választás. Ez nem így működik. Legalább ezt kéne már tisztán látni.
A fidesz mára egy vallás, amiben emberek hisznek, Orbán benne a próféta - vagy az isten, kinek mi tetszik - és emiatt BÁRMIT megtehet. Ezt nem lehet lerombolni egy (több) kerekasztalbeszélgetéssel ...
3. rézevőfiamór-nak:
Mesterházy totálisan alkalmatlan miniszterelnöknek. Pártvezetőnek pedig ... hát, meg kéne nézni egyszer, hogy ha nem állna mögötte senki, akkor mennyire lenne meggyőző egy fejből elmondott beszéde egy utcai nagygyűlésen ...
...és sosem kér bocsánatot, hisz a célt, amiért ezt tette, véghezvitte: kipöccintette a porondról azt a szereplőt, aki perpillanat a legnagyobb akadály volt előtte. Bár azt nem gondoltam, hogy Bajnai sem lesz neki nem hogy nagy, de még kicsi falat sem ....
:-(

vadvirág írta...

Régóta mondom, Mesterházy nem alkalmas miniszterelnöknek.Sem.
A Bokros nekem is tetsző megoldás lenne.

Névtelen írta...

Kedves Vica!

Nekem nem szoktak válaszolni, ezért külön köszönöm, hogy reagáltál :-)

Érvelek a saját eredeti álláspontom mellett, mert szerintem nagyon is fontosak lennének a beszélgetős kerekasztalok - persze normálisan levezetve és elsősorban a kultúra megjelenítésére. Ebből mindenki - saját ismeretei, igényei alapján - érthetne, értékelhetne.

Vallás és a prófétaság összefüggései. A valóban hívő ember tökéletesen tudja, hogy a hit nem tanulható kötelező módon. Semelyik vallás semelyik hite. Mivel ezt egy egyszerű özvegyasszony is tudhatja - megrökönyödik, ha ezt a prófétákon nem láthatja...
Van egy budapesti iskola ahová az elmúlt időszakban tizennégy elsős gyermeket írattak be a szülei - hittanra. A hittanos szülői értekezleten négy szülő volt jelen.
Erre a megbeszélésre megjelent az evangélikus, a református, a zsidó, a katolikus, a HIT gyülekezetének és egy bizonyos rózsakeresztes szervezetnek katekétája - ez utóbbi izgalmasan kiosztotta az összes egyház megjelent képviselőjét.
Ezt több szempontból is fontos történésnek tartom...
Ha valaki hívő attól még nem biztos, hogy hülye.
Talán inkább más szempontból érzékel és értékel bizonyos jelenségeket - hát ezért is lennének nélkülözhetetlenek a kerekasztal találkozások oly fontos "hogyanjai".

Azt hiszem a legtökéletesebb racionalizmus - idealizmus (minél magasabb szintű humanizmus) nélkül folyton-folyvást kevésnek bizonyul...

özv. Kussné