2013. április 29., hétfő

GUSZTUSTALANOK


Van pofátlanság, van mélységes pofátlanság, van mértéktelen pofátlanság és van Orbán Viktor.
No, meg a sameszai persze, a két fegyverhordozó, Lázár és Navracsics, akik naponta végrehajtják a természet törvényeit meghazudtoló hőstettet: felnéznek derekukig érő Vezérükre.
Ritka gusztustalan népek, ha még megérkezik hozzájuk erősítésképpen Rogán, ahhoz már egyenesen Daedalon kell a felkészületlen magyarnak.
A Vezér viszont egyre magabiztosabb, idáig csak levitálni próbált a Nándorfehérvári teremben és esetenként titkon kipróbálta halottak feltámasztását kézrátétellel.
Ennek köszönheti egyik kedvenc elítéltje, hogy ma ő tervezgetheti kockás papíron, hogy hova kerüljön a Kossuth téren a Horthy - Orbán lovas-szoborcsoport, őt egyértelműen Viktor hozta vissza a politikai halálból.
Eleinte azt hittem, hogy most majd a Dunán való séta, a vízenjárás attrakciója kerül sorra, de olvastam, megint előkerült a belvárosi gyalogoshíd terve, ebből arra lehet következtetni, hogy beszari vezérünk még nem tartja megfelelő kiképzettségűnek a TEK embereit, és tart az ellenséges békaemberektől, depersze ez azért nem tartja vissza őt semmitől, meg amúgy is, építik már Wolfsburgban a páncélozott, tengeralattjáró mikrobuszt.
Viszont elhatalmasodott rajta a kór, és elszemtelenedett, miként hajdan Berija - ő is azt hiszi, hogy nem fogja a golyó.
Ami azt illeti, a fogorvosát rendesen kistafírozta, már csak kitüntetni kell, mint tette ezt a cipészével első regnálása idején, de nem kell kapkodni, annak is eljön az ideje.
Lehet, arra épít, hogy majd a világ legdrágább fogaival el tudja kapni a felé repülő lövedéket, emberfelettit az emberfelettitől jeligére…
Ma szóba került a dohány-kiskereskedelem szabályozása, miután kiderült, hogy a Fidesz a Párt ügyévé tette a dohányárusítást, persze csak a gazdaságosan üzemeltethető településméretek esetében, mert azért lesz falu, ahonnan egy csomag cigarettáért be kell utazni a szomszéd városba, de kicsire nem nézünk – ez alól a Vezér természetesen kivétel.
Kiderült, hogy a koncessziós pályázatok elbírálását választókerületi elnökök meg megyei választmányok végezték, így aztán kevés esélye volt, hogy hajszál kerül a levesbe és figyelmen kívül hagyják Lázár és Rogán intelmeit, melyek szerint szoci vagy LMP-s még véletlenül se kapjon trafikot.
Innen már csak egy lépés a munkahelyi pártalapszervezetek feltámasztása, meg a megyei párt-végrehajtóbizottság visszahelyezése jogaiba, a párthatásköri lista pontosítása.
Kis trafikot a települési pártbizottság hagyhat jóvá, de az autópályák mellett kialakításra kerülő Nemzeti Szivarda üzemeltetőjének személyét mindenképpen a Megyei Pártbizottság első vazallusának kell előzetesen jóváhagynia.
Mára az is kiderült, hogy a vazallusokat nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy ne kenhessék meg a kalácskájukat kaviárral jó vastagon, ezért aztán Lázár samesz a kiskereskedelmi árrés emelésére tett javaslatot, első nekifutásból tíz, majd a miniszterelnöki instrukció után – ne szarakoggy Jamesz, hamár lúd, legyen kövér! – felemelte javaslatát tizenkét százalékra!
Az Orbán-család majd a dohány-nagykereskedelemben fogja kifejteni áldásos tevékenységét, az üzletet majd Sepsi László, a másik büntetett előéletű haver fogja vezetni, ennyi minimum megjár neki!
Lázár persze minden eddigi teljesítményét alulmúlóan pofátlan és agresszív volt, poénkodott egy sort a szocialisták rovására, kicsit a pofáraesett pályázók rovására, miszerint ő elég befolyásos, de azt még ő sem tudja elérni, hogy minden koncessziót szoci-közeli vállalkozók nyerjenek el.
Annyira gusztustalan volt, amennyire csak egy kivakarózott szolga gusztustalan tud lenni.
Igaz, neki egy akkora segg nyalása után, mint amellyel kezdte, egy vezéri segg maga a megkönnyebbülés…
Pökhendi és cinikus módon viccelgetett vagy harmincezer ember rovására, akik nem is oly sokára munkájukat és kenyerüket vesztik.
Azt is mondta, hogy ez az intézkedés arra is szolgál, hogy megvédje az embereket önmaguktól – na, itt kaptam először sikítófrászt, hiszen ez maga a tömény bolsevizmus, ezt a magyar munkásmozgalom már a múlt század közepén meghaladta.
Lázár meg valahogy ottfelejtődött Sztálin és Bulganyín között félúton, ő az, akitől minden vak néni retteg, mert ide-oda vezetgeti a két szemben levő járda között, ha akar átmenni, ha nem…
Azt akarták – mondta – hogy minél nehezebb legyen dohányáruhoz jutni, mert ő a dohányzásnak nem híve.
Én meg az ő híve nem vagyok, pedig nem is dohányzom.
Nem tudom, de nem elképzelhetetlen, hogy a szotyola egészségtelenebb a dohánynál, ki tudja - koleszterin-problémák, plakkok, stroke, miegyebek okozója, csak még nem kapott ezért a felfedezésért Nobel-díjat senki.
Ellenben a szotyi az nem szenvedélybetegség, de ahogy a hatalomvágy, úgy a dohányzás is az.
Én már csak tudom, láncdohányos voltam, tizenhárom éve dobtam el a cigarettát, de addig, míg nem vergődtem magammal zöldágra, addig elmentem volna egy doboz cigarettáért kézen járva is Kiskunhalasra a Sepsikerhez.
Hárommillió dohányos életét keserítik, ezt ők egészségvédelemnek nevezik, holott a dohányos embert a guta ütögeti, mert nem elég, hogy ennek áremelés lesz a vége, de még autózhat is a bagóért, valamint tudja, hogy akkor már megint a hülyének nézés minősített esete forog fenn.
Ezt meg nem szeretik az emberek, és nem vigasztalja őket, hogy a villanyszámla háromszáz forinttal olcsóbb lesz átmenetileg havonta, ha a cigaretta meg száz forinttal lesz drágább – naponta.
Mindenesetre én valami koherenciazavart érzékelek a Fidesz által hirdetett magasztos antinikotinista elvek és a választókerületi potentátok családja és strómanjai által birtokolt dohánykoncessziók kapcsán.
Hát, majd meglátjuk, várjunk mostmár türelemmel, amelyik politikus elveszti a nép iránti alázatot, az a választást is el szokta veszteni.
Már, ha lesz választás, ugye, de az is lehet, hogy nem lesz.
De akkor mindegy is, akkor úgyis elnyomják a csikket a hátukon.

:O)))

12 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Még annyit – hogy kerek legyen a történet – kedves Pupu, hogy a gusztustalanok vasárnap benyújtottak, kivételes sürgős tárgyalást kérve, keddi elfogadással egy olyan törvényjavaslatot, amely lehetetlenné teszi a kíváncsiskodók számára a betekintést a pályázatokba, a pályáztatás részleteibe, mint közérdekű adatokba. Mivel sok szervezet jelezte érdeklődését a pályázatok részletei iránt, a kivételes sürgős tárgyalás és elfogadás kérését nem kell különösebben indokolni. Ja, és a törvényjavaslat vonatkozna a folyamatban levő ügyekre is. Na, ugye, hogy van lejjebb is?

Neked5gb írta...

Mindig van lejjebb.. Kimondhatatlanul aljasok, leirhatatlanul szemetek. Mocskos maffiabanda.

Névtelen írta...

A napokon belül megélhetésüket vesztő tizezrek közül mennyien tombolnak az utcán?
Én egy darabot sem látok!
Nemsokára visszasírjuk még a mai állapotokat is. Van még lejjebb. Birka a nép!

Névtelen írta...

Megérdemlik a bagósok, hogy egy sort is írjanak értük? NEM! Én a cigaretta égő végét nyomnám a szájukba! Csak azt érdemlik. Utazzanak káros szenvedélyükért, meg persze fizessenek csak, ha annyira ökrök!

Névtelen írta...

"az üzletet majd Sepsi László, a másik büntetett előéletű haver fogja vezetni, ennyi minimum megjár neki!"

Ja, csak előbb elvégzi a reinkarnációs tanfolyamot...

Névtelen írta...

Névtelen írta 4:05-kor megjegyzésére,
biztos, hogy erről van szó???
Érdemes lenne még egyszer elolvasni!
Erzsébet

Geza írta...

Annyi a "Nevtelen", hogy az mar na! De szerencse, hogy az ido-koordinataval lehet azonositani, ugyhogy csak azt tudom mondani Nevtelen4:05, hogy egy eleg nagy (azt akartam irni, hogy bunko, de itt ilyet nem irunk, inkabb csak azt, hogy) nagyon eldobtad az agyadat ettol a dohany tematol. En soha nem dohanyoztam, de nem tudom megerteni azokat, akik igy kirohannak miattuk. Azt meg a vilag szemetsegenek tartom, ahogy diszkriminaljak Oket. Mindent meg lehet oldani intelligensen is, es a dohanyzas elleni hiszteria csak arra jo, hogy az emberek hipokratizmusat tovabb erositse. Szerencsere meg vannak olyan orszagok, ahol egy pohar rum es egy szivar "elfogyasztasa" termeszetes dolognak szamit es beleillik abba a termeszetes eletelvezetbe, amelyhez a dohanyosokat karantenbazaroknak lila szellentesuk sincs.

Névtelen írta...

Hont András írása:
http://hvg.hu/velemeny/20130429_Hont_Szabadsag_te_szulj_nekem_trendet

"...közös cselekvésre csak ott van mód, ahol az egyén bízik magában, és ezért bízik abban, hogy a másik is ezt teszi, tehát bízik benne..."

özv. Kussné

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Nagyon szeretem olvasni az irásaidat, de van egy dolog ami nagyon zavar.
Az Orban Viktor magasságával kapcsolatban többször ironikus megjegyzéseket olvasok. A mi családunk sem magas, ezek a megjegyzések bántóak, mivel erről nem tehetünk.
jutka

Névtelen írta...

Tehát nem elég elgázosítani a zsidókat, a dohányosokat is kell, meg mindenkit aki nem fideszes fasiszta. És mindenkit aki nem ősmagyar és nem védi a vizeket és nem ov alattvalója.
És ha ezek mind ki lesznek írtva, akkor jön el a fasiszta kánaán.

Névtelen írta...

A 8.14 -es íráshoz : De ő nem csak testileg törpe !!!urgively

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Van lejjebb. Lézer az általad említett mondókájához még hozzátette, hogy és hatezer új munkahelyet teremtenek. Azt nem, hogy viszont 34 ezer ember veszíti állását, kenyerét.
Ma vitriolba mártottad a tollad, de nagyon tetszett az írásod.
Hogy mikor "ébrednek" fel az emberek? Hát nincs olyan messze. Ha valaki ránéz az NB-I B Keleti csoportjára, láthatja, hogy karnyújtásnyira van az első osztálytól a Felcsút csapata...
Üdvözlettel: morzsi.