2013. április 18., csütörtök

HÁROM ÉV HELYBENJÁRÁS


 Ez a lényege Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter konvergencia programjának, melyet oly büszkén jelentettek be a kormányzati körök, mondván, nem lesz megszorító csomag.
Már persze, ha marad a Fidesz.
Hát az biztos, hogy ha ezek valamit bejelentenek, akkor ott el kell kezdeni azonnal gyanakodni, az ember leginkább attól tart, hogy megint valamilyen fideszes szemantikai csúcsteljesítménnyel találja szemben magát.
Mondjuk, kiderül, hogy amibe belegebed az ország, az nem megszorító csomag, hanem önkéntes nemzeti felajánlás, mint ahogy a seggberúgást is a nemzeti térben kell elhelyezni, a „Nem az a legény, aki adja” program keretében.
Szóval kössük fel a gatyát/kombinétot, a jövő már megint elkezdődött!
Természetesen Varga miniszter nem az örökkévalóság időtartamára tett ígéretet a megszorítások elkerülésére, mindössze erre az évre, ezzel pedig nagyobb meglepetést nem okozott, hiszen a választásokig mindössze egy év van már csak hátra, márpedig ilyenkor egyetlen politikus sem folytat megszorító politikát, inkább szotyolát és pattogatott kukoricát osztogat a népnek, ez utóbbit a libák takarékossági megfontolásokból pattogatás nélkül kapják, ha nem teszik, nyugodtan pattoghatnak…
Azért a programból egyértelműen kiderül, hogy amerre most elindultunk, arrafelé az útjelző táblákra nem az van kiírva, hogy Kánaán, hanem az, hogy Tönk.
A Népszabadság szerint varga miniszter programjának megfelelően befagyasztják a béreket a közszférában, csak a pedagógusoknál lesz emelés – szerintem az elbocsátott pedagógusok béréből adnak vissza valamennyit a maradék tanaraknak.
Igaz, cserében az osztálylétszámokat kicsit megemelik, eleinte mérsékelten, de 2014 második felében a Hoffman Rózsa terv keretében elindítják az egy iskola–egy osztály mozgalmat, mely igen takarékos létszámgazdálkodáshoz fog vezetni.
Az ideális iskola a polgármester feleségéből, mint igazgatóból, az anyósából, mint iskolatitkárból és Évike néniből, az univerzális tanárból fog állni.
A kirúgott tanarak megspórolt bérének ötödét el fogják osztani az igazgató és az iskolatitkár között, Évike meg dolgozzon boldog mosollyal a száján, és ne mutasson rút anyagiaskodásával rossz példát a serdületlen ifjúságnak.
Persze nem csökken az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója sem, a nép a negatív kimenetelű kísérletek ellenére bátran átállhat a fényevésre.
Úgy tervezik, nem lesz devizaadós-mentés sem, mivel a devizahiteles-mentési programot az ócsai Orbán Viktor lakó és élményparkkal letudták és a problémát megoldottnak nyilvánították.
Félszocpol sem lesz, legfeljebb teljes szocpol, ha a választások hajnalán az első exit pollok elsöprő ellenzéki győzelmet jövendölnének, akkor délben lenne még egy parlamenti ülés…
Persze ilyen helyzet nem állhat elő, a Vezér nem bíz semmit a véletlenre, a pártok választási költsége annyi lehet majd, mint a mint a közgyógyellátottak jövedelmének fele
Mérséklődik a gyógyszertámogatások reálértéke, de ezt a nép úgysem veszi észre, hiszen az ára nem fog emelkedni, csak minden másnak az ára, míg a jövedelme csak a képviselőknek és a „közelieknek” A közlekedési támogatások mértéke nem emelkedhet, drágulnak a kedvezményes bérletek, a kedvezmény az lesz, hogy aki ezzel rendelkezik, annak nem kell tolni a buszt vagy húzni a vonatot.
A konvergenciaprogramból kiderül: 2014-től lesz Varga-csomag.
De nem mindjárt év elején ám, majd csak a Mikulás hozza, nem kell választási évben ingerelni a népeket.
Nem lesznek állami beruházások, ami lesz, - stadionok, székelykapuk Alcsúton, - arra az Unió ad majd pénzt, hacsak addig Törpokos ki nem navigál bennünket belőle.
Nem lesz több pénz a közmunkákra sem, ebből viszont az következik, hogyha a foglalkoztatottsági rátát emelni akarjuk – márpedig akarjuk, mert azzal lehet a hülyék előtt villogni – akkor a két négyórás közmunkás helyett négy kétórást alkalmazhatnak az Önkívületek, melyek természetesen a program szerint kevesebbet fognak költeni, mint eddig költöttek.
Ez érthető is, a nincsből nincs mit költeni, úgyhogy várható, hogy a muskátlikat a villanyoszlopokon felváltja majd a szépen virágzó parlagfű, és csak idő kérdése, mikor jelennek meg a gyönyörű levélzetű cannabis-ültetvények a parkokban.
Nomármost, a Varga féle konvergencia-program legfőbb érdeme, hogy semmi köze nincs semmiféle konvergenciához.
A szó maga valami olyasmit jelent, hogy összehajlás, összetartás, de mi tudjuk, magyarember nem hajlik, inkább törik!
Ez a program is Orbán otthon szerzett közgazdasági ismeretein alapul: kisfiam, kapcsold le a lámpát, mert nyakonváglak!
És ez nem volt üres fenyegetés, egy kőbánya párttitkára maga is munkás, márpedig munkásököl-vasököl, oda üt, ahova köll…
Így aztán most szorgalmasan kapcsolgatja a lámpákat lefelé, lassan az egész ország sötétbe borul.
Ennek meg csak a csúnya nők örülnek – hátha a sötétben őket is tapogatja végre valaki.
Mondatnak is hálaadó könyörgést Orbánért, aki most lesz ötven éves, Allah növesszen körmöt a csúnyájára, hogy hadd kívánjunk neki innen is minden szépet-jót, még ha ezzel kissé rontjuk is a boldog életre való esélyünket.
Szóval, konvergencia program már van, már csak az országgal kellene kezdeni valamit.
Sajnos ismét meg kell állapítani, hogy Varga miniszter nem egy Lord Káldor, de még csak nem is egy Fekete János - Varga miniszter egy tehetségtelen, szervilis csinovnyik.
Már csak Matolcsyban reménykedhetünk.
Reménytelen a helyzet…

:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Van pénz az országban is, csak nem igazságos és ésszerű az elosztás!
Először is a béreket kellene teljesen megreformálni,mert lehetetlen hogy valaki 46 ezer forintot kapjon egy munkáért per hó, mások meg ötszörösét és itt most nem magasan qualifikált szakemberre gondolok; majd egy vagy több okos embernek meg kell oldani, hogy tetemes különbség legyen az alapvető, a mindennapi életünket megkönnyítő és a nem sűrűn használt dolgok árai között!
Ha csak a szomszédos Ausztriában nézelődünk e téren, látjuk, hogy a fizetésükből mennyi mindenre tudnak költeni, ráadásul a kisemberek is el tudnak menni nyaralni, nem probléma nekik a taníttatás sem. Nem tudom miért nem lehet ilyesfajta tanulmányokat végezni?
Jelenleg senki nem tesz érdemben semmit az ilyen feladatok elvégzésére, nincsenek okos, feladatokat megoldó szakemberek a vezetésben, minden ebek harmincadjára jutott!!! :'(
Kati

Névtelen írta...

Engem érdekelne egy olyan tanulmány ami azt is elemzi, hogy az elmúlt három esztendőben az ellenzék - akár külön-külön, akár együtt - miben járt helyben és miben alkotott közös(ségi) érték(rendszer)eket!

özv. Kussné