2013. április 12., péntek

NAGYKÖVETI TÉVEDÉS


Tulajdonképpen a politikát figyelemmel kísérő ember már nem is csodálkozik, nem is dühöng, csak csendes rezignáltsággal nézi országát a világban, mint Jóska bácsi a zsiráfot az állatkertben: ilyen állat nincs is.
Márpedig van, hiszen ki a fene merte volna feltételezni azt, hogy Izrael állam nagykövete vállonveregeti Orbán Viktort, merthogy unser Führer egy határozott gesztussal leállította egy olyan gusztustalan csorda randalírozását, melynek világrahozatalánál maga is ott bábáskodott, együtt ringatva a polgári kör pihepuha kőbölcsőjét Vona neonyilas vezérrel, aki mellette, a jó rendőr mellett a rossz rendőr szerepét alakítja.
Aki kicsit is kiismerte Viktort, Isten Ostorát, mellyel a magyarokat veri, az pontosan tudja, hogy ez a kis – mellesleg teljesen jogellenes – gesztusa a kettéfűrészelt Cipolla előadásának része.
Az előadást a főszereplő rendezi, a porondot is ő rendezte be, szerintem még a forgatókönyvet is ő írta.
Az első felvonás már lement, a drámai konfliktus bekövetkezett, a gaz széljobber nyilasok bántani akarják a zsidókat, hangosan körbe akarják berregni bűzokádó motorkerékpárjaikkal az Élet menetét, sólet és libamell helyett gázt ajánlanak nekik, de Mátyás király jól keresztbe tett nekik!
Most jön majd a második felvonás, melyben a gaz széljobberek bíróságra mennek, de aztán a Führer utasítására Szné Hanta Tünde majd kijelöli az eljáró bíróságot Kecskeméten vagy Szolnokon, és láss csodát,  a bíróság első fokon a Rendőrségnek ad majd igazat.
Utána, a harmadik felvonásban ugyan a másodfok megállapítja, hogy a Rendőrség nem járt el szabályosan, de hol lesznek már akkorra a zsidó menetelők – és még ők örülhetnek, ha nem Bergen-Belsenben…
Bűncselekményt nem lehet bűncselekménnyel reparálni, márpedig a hatalommal való visszaélésnek számít, ha egy állam vezető tisztségviselője - túllépve hatáskörét - a törvényi előírások alól kiemel egy konkrét ügyet, melyben a jogszabályoktól eltérő eljárásra utasít állami szerveket, hatóságokat.
Félreértés ne essék, a franc se akarja megvédeni ezeket a motorizált férgeket, de szar egy ország az, amelyikben a mindenkori miniszterelnök kénye-kedvétől függ, hogy élhetnek-e emberek állampolgári jogaikkal, - a jövő héten majd az ellenzéki megmozdulást is be lehet tiltani ilyen alapon.
De ezen nem lepődik meg senki, ez a Mi Reménységünk a hetvenhét magyar népmesén szocializálódott, és annak dacára, hogy képességei és mentalitása legfeljebb Mujkó szerepére predesztinálják, eltökélte, hogy ő lesz többek között  az Atyaúristen, Horthy, Sztálin, Goebbels, stb… reinkarnációján túl a modern Mátyás király is.
Más kérdés, hogy helyes-e az állampolgároknak olyan jogokat adni, mellyel belegyalogolhatnak más emberek kegyeleti vagy egyéb jogaiba, vagy félelmet ébreszteni különféle társadalmi csoportokban?
Ez nem is valódi kérdés, természetesen nem helyes.
Mindenki más szabadsága éppen addig tart, ahol az én orrom elkezdődik, és e tekintetben közömbös, hogy az orrom horgas vagy krumpli-jellegű.
Ellenben a miniszterelnök felelőssége az lenne, hogy a cigánygyilkosságok, a szélsőjobb primitív, de agresszív bohóckodásai láttán, büszkén hangoztatott kétharmada meghozza azokat a törvényeket, melyek – mellesleg vállalt nemzetközi kötelezettségeinkkel összhangban – törvényen kívül helyezik a nácizmust és a neonyilas hordák garázdálkodását.
Ja, hogy az erre való törekvésnek nyoma sincs Orbán Magyarországán?
Amikor az izraeli válogatott barátságos mérkőzésén szappant mutogatnak és gusztustalan zsidóellenes jelszavakat óbégatnak ugyanazok, akik a Vezér puccsát akarták diadalra juttatni 2006-ban, akkor nincs min csodálkozni.
Ugyanazok vonulásznának most is, akik 2006 októberében ott bőgették motoraikat az 56-os emlékmű avatásán, félelmet és riadalmat keltve a gyávákban – köztük az akkori köztársasági elnökben, Oroszlánszívű Lászlóban, a védett vadvirágok bátor védelmezőjében.
Nincs min álmélkodni, azon viszont el kellene spekulálni, hogy ezek a motorosok maguktól ilyen gusztustalanok, vagy magas helyről érkezett felkérésre ocsmánykodnak?
Hajlok rá, (cui prodest?) az utóbbi a realitás, olyanok lesznek ők ebben az előadásban, mint Godot, a Godotra várva című színdarabban, aki nem jelenik meg a színpadon, de várni  betölt egy teljes estét, remek előadás…
A harmadik felvonás persze itt is majd meghozza a happy endet, a motorosok elmennek kirándulni Erdélyországba, a Vezér a zsidó kongresszuson úgy fog fényleni, mint családi jelképe, a krétaporral kifényezett sárgaréz karikagyűrű.
Ami viszont meglepett, az a zsidó állam nagykövetének reakciója.
Ilan Mor azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azonnali reakciója volt az egyetlen helyes megoldás a holokausztra emlékező, az április 21-i budapesti Élet menete körül kialakult helyzetben.
Én azt hiszem, hogy téved a nagykövet.
Ebben az országban törvényt hozni pontosan tíz percbe kerül -  kell hozzá egy bánatostekintetű Fidesz-képviselő, egy Ipad, egy vonat és tíz perc, aztán öt napon belül ki lehet hirdetni a törvényt.
Ha ezt megteszik, és azonnali hatállyal betiltanak minden neonáci, neonyilas szervezetet, beleértve a bármilyen egyenruhában vagy civilben, bármilyen parlagfű-ellenes ötletekkel előhozakodó újnyilas vagy neonáci  bandát, akkor megkésve bár, de helyesen járnak el.
Ha a náci bűncselekmény büntetési tételének alsó határa öt év lenne, azt is meggondolnák a meccsre járó neonácik, hogy mosakodni merjenek-e egy magyar – izraeli barátságos mérkőzés előtt, nemhogy szappant mutogatni.
Emellett a kötelező hittan és a mindennapi testnevelés helyett be lehetne vezetni a demokrácia fogalmát és a jogállam működését magyarázó órákat, még ha nehéz is lenne mai illusztrációkkal szolgálni a tudnivágyó kisiskolásoknak és nagytudású tanáraiknak.
A Nagykövet Úr pedig talán jobb lett volna, ha meg sem szólal, de ha már igen, akkor azoknak az intézkedéseknek, törvényeknek a hiányát kéri számon, melyek oda vezettek, hogy nyolcvan év után ismét virulhat a történelem talán legbarbárabb eszméje, követői pedig félelemben tarthatják a békés, de nehezen felejtő utókort.
Ha ez így folytatódik, akkor a Dilis királysága eltart még egy darabig, ami azért a magyar nép jövőjét tekintve igen sajnálatos lenne.
Persze ne feledkezzünk meg azért arról sem, hogy a mára kialakult helyzetben vastagon benne van a mai magyar liberális értelmiség, köztük sok zsidó is, akik doktriner hülyeségeikkel megbénították azt az oldalt, amelyik – talán az ember iránti zsigeri elkötelezettségből – tenni is szándékozott a nácizmus ellen, nem csak pofázni.
Nem várom én el tőlük, hogy önkritikusan nyilatkozzanak idiótaságuk eredményéről, de azt igen, hogy legyenek álmatlan éjszakáik amiatt, hogy ők is részesei voltak annak, hogy ide jutott ez az ország.
Orbánt odaengedni bármilyen zsidó kongresszusra - már elnézést - a hülyeség minősített esete.
Olyan, mintha Hitlert hívnák zsinagóga-avatásra.
Merthogy bűncselekményt elkövetni nem csak tevéssel lehet, de mulasztással is, és az a gyanúm, hogy a nácizmust eltűrni nem lehet gondatlanságból.
Zsidó honfitársainknak el kellene tűnődni arról, hogy hova vezetett anno a kollaboráció, még ha egy-két Weiss és Chorin meg is úszta ezzel a zsidóüldözést.
De hatmillió halott több, mint két - háromezer életbenmaradott.
Horthy is csak akkor lépett fel határozottan a deportálások ellen, mikor megmutatták neki a kötelet, melyet neki fontak, addig úgy csinálhatott, mintha köze sem lenne a dolgokhoz, hogy eufemisztikusan írjam le a népirtás fogalmát, nehogy náci barátaink perre menjenek…
El kellene kezdeni talán gondolkodni.

:O)))

9 megjegyzés:

Geza írta...

Sajnos minden ugy van, ahogy ezt itt leirtad. De talan az is igaz, hogy nem kell ahhoz zsidonak lenni, hogy undorodjunk az antiszemitizmustol, mert adott esetben mi is valhatunk "praktikusan zsidokka". En mar akkor is ideges lettem, amikor egy napig volt itt a filozas a "hogy viselkedjunk amikor a rogan beszel' temakorrol. Mint hamar bebizonyosodott az is egy nagy etetes volt. Sok zsido honfitarsunk persze ezt is bekapta. Nem ertem miert. Mit akarnak elerni azzal, hogy bedolnek ennek a hulyenek. Felhaborito, hogy a motorozas onkenyes betiltasat udvozlik, azt meg nagyivben leszrjak, hogy egyebkent meg mi van az orszagban. Izrael egy demokratikus orszag, es tisztan kellene latni nekik, hogy mo nem az, nem pedig tapsikolni barminek ami a rovidtavu erdekeiket szolgaljak.

éva írta...

Pupu, még Te sem érted igazán, hogy mennyire előrehaladott Orbán "betonozása". Minden JOGI alapja megvan az ilyen egyszemélyes utasítgatásnak, mert az előző években szép nyugiban, az ellenzék tétlen asszisztálása mellett megteremtette!
"Készen áll a nagy mű, az Alkotó megpihenhet"
http://hvg.hu/itthon/20130409_Betilthate_Orban_Viktor_adj_gazt
Az izraeli nagykövet tehát csak annak gratulált, hogy a meglevő eszközöket használta is Orbán. Ha a magyaroknak maga a jogalkotás nem bökte a csőrét, ő miért ne élvezze az előnyeit?!
És (bár nehéz) de próbálj gondolkodni a náci motorosok fejével: az ő szemükben nem igazán hitelesíti Orbánt egy izraeli dicséret! eunlyze

éva írta...

(az utolsó szó a blogmotornak szólt - volna)

pretty írta...

Egy demokratikus országban,ahol működik az igazságszolgáltatás,orbán a megérdemelt büntetését töltené a mai nap is.Hazánkban csak suttogni mertek arról,hogy miért járt a FRADI szurkolóknál.Amikor az általa fölbiztatott csürhe verte szét a várost ő puskapor szagot emlegetett,ezzel azt sugallva amit a rém TV.riportere hangoztatott,hogy kitört a forradalom.Ők mindenkit megvádolnak lopással,hatáskör túllépéssel,senki nem merte kivizsgálni miért igért a két választás között egy megszünőben lévő KFT.-nek 184 millió forintot,amiből 92 milliót meg is kaptak.

PuPu írta...

Kedves éva, a gyülekezési törvénynek van arra előírása, hogy mikor lehet betiltani egy rendezvényt, aszerint kell eljárni.
Olyan törvény nincs, hogy a végrehajtó hatalom feje, a miniszterelnök bármikor felülírhatja a törvényt, neki éppenhogy annak keretei között kellene mozogni, mint ez a cikkből egyébként ki is derül.
Hogy Pintér elvonhatja az illetékes kapitányságtól az ügyet, az is eléggé sajnálatos, gyengíti a jogállamot. Ősi államigazgatási elveket pocsékol meg, de hát ők nem is jogállamot szeretnének építeni, hanem diktatúrácskát, demokratikus jelmezbe öltöztetve.
Namármost itt a demokratikus jelmez a törvényesség, ezt dobta le Orbán, és kilógott a csúnyája.
Bármennyire is rokonszenves dolog betiltani a nácik rendezvényét, ettől még nem jogszerű, ellenben már régen be kellett volna tiltani a náci szervezeteket jogszerűen s hatékonyan.
Ezt kezdeményezhetné jogszerűen Orbán, de nem kezdeményezi.
Majd ad nekik három pofont - vagy egyet sem, ahogy éppen kedve tartja?
Mennyire árulkodik ez a mentalitásról...

:O)))

Névtelen írta...

A nagykövet ur, igen nagy butaságot csinált! Talán megmondták már neki

Avi írta...

Szerintem Izrael vezetői pontosan ismerik a pávatáncost. Tudják, hogy az egész csak egy nagy blöff mint amilyen az IMF tárgyalás. A nagykövetnek nem volt más választása mint üdvözölni a betiltást mert ha nem tette volna akkor joggal háborodott volna fel minden magyar zsidó!. A nagykövetnek ebben az esetben nem volt mérlegelési lehetősége, hogy a mai magyar joggal mennyire összeegyeztethető a kedves vezető betiltása. Azt az országban élő magyaroknak és a bíróságoknak kell majd eldönteni. Éppen elég nehéz dolga van a magyar zsidóságnak az őket "képviselő" vezetők kormányhoz való dörgölőzése és az ebből fakadó semmittevése a társaikat fenyegető valós veszély elhárításának elmulasztása miatt. Tessék elolvasni Bartus László és Lázár György írását.

Névtelen írta...

Hétköznapi tévedés

Tavaly egy politikai közösségépítő szervezetfejlesztőtől kaptam egy emailt, amiben arról tájékoztatott, hogy hajléktalanoknak ruha+téli egyéb kellékek gyűjtése lesz egy fővárosi nagy forgalmú téren, egy hétköznapi délutánon 16-19 óra között. Ezen a napon hideg, havas esős idő volt, még két hegyvidéki ismerősömmel vittünk elég jó állapotú téli ruhákat, pulóvereket és nagyobb mennyiségben papírzsebkendő csomagokat. Körülbelül 17 órára értünk oda, de sehol senkit nem találtunk. Érdeklődtünk, kérdezgettünk a téren, vártunk egy órát, de senki nem látott ott senkit sem előttünk, másnap sem utánunk!
Felmerült bennem, hogy talán rosszul emlékeztem és hazatérve első dolgom volt megnézni azt az emailt! Az teljesen rendben volt hely, idő, cél - szóval minden klappolt. Tehát vagy a program elmaradásáról nem értesítetek, vagy csak én kaptam meghívót erre a szép téli estére...
Lehetett volna eldönthetetlenül 50-50% is, ha nem lettek volna egyéb "mellékletek"!

Ezen a napon hárman lettünk hegyvidéki Józsi nénik :-) Szóval zsiráf nélkül maradtunk a hidegben és nekünk is eszünkbe jutott a demokrácia demokratikus működése és jogállam jogállami ténykedése is - persze csak kicsiben!

özv. Kussné

Névtelen írta...

Ez nem nagykoveti tevedes. Ez egy rendkivul ostoba es felhaborito lepes volt a magyarorszagi zsidok ellen. Izrael, a magyar, valamint a nemzetkozi zsidosag abban az oriasi tevedesben van, hogy fel tudjak kelteni Orbanban a humanistat, ha a zsidosag melletti suketelesevel kapcsolatban ugy tesznek, mintha a fidesz es a Jobbik zsidoellenessegevel szemben Orban lenne az, aki ezektol megvadi oket.
Orbant eppen a zsidok nem ismernek ki? Nem latnak, hogy mi Orban vegso celja?
A magyar zsidok legjobb valasza az izraeli nagykovet nyilatkozatara az lenne, ha levelben tomegesen tiltakoznanak az izraeli kormanynal az Orbanrol a sarat lemosni akaro politikaja ellen es a nagykovetnek es fonokenek a levaltasat kovetelnek.