2013. október 19., szombat

BOMBA BARTUSRA

Valami túl nagy visszhangja nem támadt, hogy a jobboldal elhatározta, eltakarítja a kommunikációs térből az Amerikai Népszava főszerkesztőjét, Bartus Lászlót.
Régóta szálka lehet már ő a jobboldal körme alatt, de ameddig a médiapaletta színes volt, addig ő is csak egy volt a baloldali véleményformálók közül, még ha cikkei, posztjai időnként vihart is kavartak.
Mert kavartak, ez nem kétséges, manapság népszerű kifejezéssel élve ő megosztó személyiség, aki a kifejezéseket sem nagyon válogatja, megírja azt, amit gondol az adott témáról, személyről, helyzetről.
Azért is van rengeteg olvasója, mert elemzései pontosak, jövendölései, prognózisai beteljesülései láttán számos neves politológus magábaroskadtan, bánatosan néz maga elé, csendesen csikorgatva fogait.
Nem minden esetben kell vele egyetérteni, de minden esetben érdemes elgondolkodni az írásain, elemzésein, mert ezer eset bizonyította már, hogy jó érzékkel fogja meg a problémák lényegét, remek stílusban elemez, elkötelezettségéhez pedig a legkisebb kétség sem fér.
Anélkül, hogy akár egy lépést is tett volna, mára ő került célkeresztbe, és ahogy látom, nem kimondottan élvezi az űzött vad szerepét.
Nem ő változott, a körülmények változtak meg körülötte, átalakult a magyar média.
Már amennyiben átalakulásnak lehet mondani azt, hogy az internetes felületeken túl minden néven nevezhető médiumra rátette a kezét a Fidesz, a baloldal pedig ottmaradt kommunikációs lehetőségek nélkül.
Egy ideig ezt nehezen lehetett észlelni, de mára egyértelműen kiderült, hogy még az olyan patinás lapok, mint például a Népszava függetlenségét is megnyirbálták, - hiába, aki fizet, az rendelheti a zenét.
A palettán az internetes felületek is átrendeződtek, a hajdan a baloldalhoz közel álló Index egyértelműen jobbra tolódott, még azok az újságírói sem kellettek egy idő után, akik hajlandók lettek volna a kenyérért megkötni a maguk kis kompromisszumait.
Az internetes világban két mértékadó balliberális portál maradt talpon, a másik a Galamus.
Hogy ezek fenntartása mennyi nehézséggel jár, azt nem tudom, de mindkét portál tartott már rövid üzemszünetet, ameddig össze tudták szedni a pénzt a folytatáshoz.
Rajtuk kívül csak a magányos bloggerek egymástól elszigetelt egyedei írnak buzgón, bármiféle erkölcsi vagy anyagi elismerés nélkül, nekik valóban csak olvasóik érdeklődése a fizetség.
Úgy tűnik, most eljött az ideje az internet jobboldali domesztikálásának is, ehhez pedig az út a jelenlegi véleményformálók ellehetetlenítésén keresztül vezet.
Közülük is első Bartus László, mert őt utálja legjobban a jobboldal, és mivel általában átlát a pitiáner trükkökön, ő a legveszélyesebb is a jobboldali kommunikáció számára.
Ezt az embert anyagilag szinte lehetetlen megfogni, egzisztenciálisan nem lehet fenyegetni, miután Amerikában él becsukni sem egyszerű, habár nem megoldhatatlan, de ez aránytalan veszteségekkel járna, így hát erkölcsileg kell tönkretenni.
Ez azért kecsegtet a siker esélyével, mert rengeteg politikust, üzletembert és egyéb emberszabásút sértett már vérig, rengeteg ellenségre tett szert, akik mind-mind lelkesen tapsolnának – sok esetben nem csak erkölcsi – pusztulásának.
Nem szereti őt a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, nem szereti a szélsőjobb, nem szereti a Fidesz, de nincsenek érte oda a szocialisták sem, bizonyítva ezzel azt, hogy rendes emberről van szó.
Így aztán most nekimentek.
Orbánék ha valamihez, hát emberek tönkretételéhez remekül értenek, szokásuk a piszkos munkákat másokkal intéztetni – erre a feladatra most a Goj Motorosokat találták meg.
Nőügyekkel csak akkor lehetett volna ellehetetleníteni, ha előkerül néhány felvétel egy édes együttlétről Selmeczi Gabikával, de ez még a photoshop korában is meredek akció lett volna, így hát a kiiktatásával megbízottak eldöntötték: ügynök lesz!
A Goj Motorosok hát előhúztak egy kartont, meg egy jelentést, a Hit Gyülekezetének vezetője, Németh Sándor pedig meglebegtette, hogy vannak dokumentumai Bartus ügynökmúltjáról.
Az előmutatott „bizonyítékok ezer sebből véreznek, némelyik eleme a dokumentumoknak olyan, mint mikor a Krisztus megfeszítéséről készített filmen az egyik lator csuklóján a keresztfán megcsillan egy karóra, kicsit kiábrándító.
De hát ne csodálkozzunk, a titkosszolgálatoknál is világgá zavartak mindenkit, aki értette a szakmáját, utódaik meg most éppen ott tartanak a felkészülésben, hogy Mattyasovszkyt olvasnak és Hódnak képzelik magukat, egyelőre gyufaszálakat rágva…
Bartus dühöng – jogosan, a Goj Motorosok meg ráléptek a fékre, de a feladat egy részét azért már teljesítették. a megvádolt feje felett jó ideig ott lebeg majd a gyanú árnyéka, - a jobboldal erről majd szilárd rendszerességgel gondoskodik.
Bartus László egyszemélyes intézmény a baloldalon, kiiktatásával sokat nyerne a jobboldal, amely most már az internet maga alá gyűrésén munkálkodik, egyre szűkítve a felhasználók mozgásterét.
A felhasználók véleménycseréjének fórumait is szűkítik, megszünt a Népszava blog-rovata, a nolblogon hetekig nem lehetett kommentelni, a bloggereknek akadozott a belépési lehetőség, szóval nem volt a portál kimondottan felhasználóbarát.
Ha nincs Bartus, nem lesz Amerikai Népszava sem, márpedig lassan oda jutunk, hogy hasonló portált a honi pályán nemigen találunk, viszont egyre több a baloldali retorikát alkalmazó jobboldali, sok esetben populista szélsőjobboldali portál, az emberek pedig hihetetlenül könnyen manipulálhatók.
Nehéz rendet tenni a fejekben, ha egy megjelenő hírrel, véleménnyel szemben nincs hitelesnek tekinthető, megbízható kontroll-lehetőség, ha nincs olyan felület, ahol megmagyarázzák legalább a net népének azt, hogy ami vele történik, az nem svédtorna, hanem az ilyet kerékbetörésnek hívják.
Ezért kellene, hogy védjük meg Bartust, ezért kellene, hogy bloggerek és olvasók álljunk ki mellette, ne hagyjuk, hogy elkoptassák a becsületét.
A Fidesz nagy mestere annak, hogy ellenfeleit egyenként vadássza le, tudnának erről mesélni ellenfelei és hajdani szövetségesei is.
A módszer ismert, nem kell bedőlni neki.
És el kell kezdeni törni a fejünket azon, hogy hogyan kellene ezt az áldatlan média-állapotot felszámolni.
Biztosan lenne megoldás, meg kell keresni!


:O))))

24 megjegyzés:

Avi írta...

Annyira pitiáner és amatőr hamisítványt próbáltak elhinteni, hogy csak azok fejében okozhat némi zavart akiknek egyébként is zavart volt az elméjük.

neked5gigabájt írta...

Valóban pitiáner... A Gój motorosok facebook oldalán és az index.hu fórumán (Aktuálpolitika) olvashatók a Bartus Laszló, ill. Mészáros Imre által irt párbeszédek. Néhány idézet, Mészáros Imre, facebook:

"..Azt írja, hogy idézem megvezettek. Ez sincs kizárva, de ezt
azért sem gondolom, mert az átadáskor 2013. október 10-én
erről hang és képanyag készült, és jeleztem akkor annak
a személynek, hogy amennyiben provokáció, akkor nyilvánosságra
hozzuk a nevét. Ismert baloldali személyről van szó!"
ugyanott, lejjebb, hozzászólásban:

"Lehet, hogy megvezettek, mondja ő, de nyilvánvaló, hogy ha igaz is, mi akkor is jól fogunk ebből kijönni.
Ugyanis az emberről hang és videó felvétel készült. Én nem tudom, hogy kinek az embere, de eddig amit ígért betartotta."

- Most akkor ismert vagy nem ismert személyről van szó?

Index forum, Mészáros Imre:
"Jelenleg Ön semmilyen konkrét bizonyítékot nem prezentált
számomra, csupán csak ellentmondással élt. "

- Milyen "konkrét bizonyitékot" kéne prezentálnia Bartus Lászlónak? Tételesen cáfolta, leirta hogy miért hamisak az ott szereplő adatok: a lakcimtől az összes valótlan állitásig.Valamint hogy azokban az években nem használtak nyomtatót,számitógépet, irógépen ilyne betütipus nincs. MIt kéne még prezentálnia?

a level folytatása:
"Bennünket nem a bosszú, hanem a hasonló elbánási mód
vezetett, amit Ön is alkalmazott velünk szemben.
Ahogy más bal-liberális média is, amikor hazug és hamis
állításokat közölt rólunk 2006-óta egészen 2010-ig.
Helyreigazításoknál, nekem bizonyítékokat kellett letennem
az asztalra és ennek ellenére, számos esetben jogi eszközöket
kellett igénybe vennünk, hogy igazunkat bebizonyítsuk. "

- És mindehhez mi köze Bartus Lászlónak? MI köze neki ahhoz hogy "más balliberális media" milyen hamis állitásokat közölt a Gój motorosokról és nekik milyen bizonyitékokat kellett letenni és jogi eszközöket igénybe venni? Ha a hasonló elbánási mód vezette a Gój motorosokat más balliberális media állitólagos hazugságai miatt,
miért nem ott kerestek ügynököket, miért Bartus? Akkor ez mégiscsak bosszu,annak is az alávaló, primitiv fajtája..

tovább... :
"Nincs megbízó, hanem egy olyan baloldali személy(ek) akikkel
abban egyetértünk, hogy ügynökök ne legyenek a magyar
közéletben."

A fb.on (ld. feljebb, azt irja, nem tudja kinek az embere... akkor mégis tudja? Mellesleg Bartus Laszlo, mint ujságiró (aki nyilvánvaló, hogy nem volt ügynök) nem szereplője a magyar közéletnek - ha jól tudom.

a level többi része meg annyira zavaros, primitiv, hogy abból már nem érdemes idézni.

Végezetül: Kedves PuPu! Örülök, hogy megirtad ezt a blogot, Bartus Laszló mellett, és nagyon szeretném, ha ezt az irást az Amerikai Népszava oldalán is megjelentetnék, ha az AN leközölné, hadd lássa az ott jelenlévő nagy létszámu olvasótábor, hogy van egy, EGYETLEN EGY! irás Magyarországról, amely kiáll egy ujságiró mellett, ugyanis egyetlen egy hazai hirportálon sem találkoztam egyetlen ujságiróval sem, aki megvédte vona kollegáját.

Geza írta...

Lehet, hogy nincs igazam, de en nehezen tudom elkepzelni, hogy akik eddig az AN-t olvastak, azok egy ilyen hir kapcsan hirtelen kiabrandultan neglegaljak azt a forumot, ahonnan eddig ugy ereztek, hogy szamukra megfelelo hangon es szinvonalon jon az "ige". Kulonben is, ha barkivel kapcsolatban ilyen "hir" felmerul, azon csak rohogni lehet, ma maar semmi relevanciaja nincsen. A kerdes az, hogy mi a viszonya az adott illetonek a mai rendszerhez. Ketsegtelen, hogy a fiu es az altala vezetett felulet igen nagy szerepet jatszik a baloldal "ebrentartasaban", es nagy veszteseg lenne, ha egy ilyen ostobasag miatt az AN befejezne mukodeset. Minezek mellet azert remelem, hogy ha PuPu tamogato szavaira ezuttal a Bartus ur reagal, mint ahogy ez egy ~evvel ezelotti bejegyzes utan tortent, akkor most kisse szivelyesebb lesz mind az oldal fenntartojaval, mind pedig az ide kommentelokkel szemben.

woody írta...

http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/igy-nez-ki-egy-6-os-karton.html

woody írta...

http://nepszava.com/2013/10/velemeny/bartus-laszlo-tisztelt-kadar-titkarsag.html

Neked5gigabájt írta...

A gój motorosok azóta valószínűleg rájöttek hogy átverték őket, ennek a mocskos vádaskodásnak a kiagyalója szerintem jobboldalhoz áll közel, az ilyen ocsmányság arrafelé divat, és miután megdőlni látszik az ügynökvád, rá kéne valahogy kenni a baloldalra, azért tekerőzik a gój motoros vezető össze-vissza.

Névtelen írta...

A probléma ott kezdődik, hogy az átlag magyar nem olvas Bartust. A vidéki szavazó körzetekbe nemhogy Bartus nem jut el, de mondjuk Kálmán Olga sem. Bár ha eljutna sem segítene, mert sajnos népünk többsége olyan szinten birka, hogy történjen bármi őt nem érdekli. Csak az érdekli, hogy a mi Viktorunk vérünkből való vér, csontunkból való csont. Nokedlial eszi a pőrkűttet, a disznó ólba gumicsizmába megy ganézni.
És ez neki bőven elég.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Úgy gondolom, hogy tehetnek Bartusnak egy szívességet !
Amúgy nem is olyan rossz reklám ez neki !
Ha valaki eddig nem olvasta volna, akkor most okvetlen utána néz, hogy miket írogat !

A Goj motorosokról meg legtöbben tudják, hogy hova tartoznak és úgy gondolom, hogy elég szegénységi bizonyítvány, hogy már őket is be kell vonni egy ilyen "munkához" !

Egyrészt nem a szakmájuk és ügyetlenek ehhez, másrészt eleve bakot lőttek.

Az is aki kitalálta !

Jó, hogy megírtad ezt a blogot, kedves PuPu !

Üdv sphagin

Jutka írta...

Kedves Névtelen!
Milyen igazad van.

mindhalálig Beatles írta...

PuPu köszönöm az írást,és valóban mindent felszámolt ez a banda,amely nem az ő hazugságait mossa tisztára.

hello írta...

Nem tudom, úgy általában a társadalom hol tart ezzel az ügynökmúlt-gumicsonttal, de ha abból indulok ki, hogy a nem kevés számú ismerősömnek, ahogy nekem is, már rohadtul unalmas, azaz EGYÁLTALÁN NEM érdekel a téma, akkor csak nagyon erőszakoltan lehet a témát mindig újra előkapni.
2 és 1/2 évtized múltán még mit kérődznek rajta?

Hozzáteszem: fogalmam sincs, de soha nem is érdekelt, engem bárki bármlyen célzattal megfigyelt-e. Sosem árultam hazát, viszont a gondolkodásom sok dologban eléggé öntörvényű volt világéletemben, úgyhogy akár ki is vívhattam volna ilyen irányú "érdeklődést".
Igaz, nálam gyengébb képességű, de "kezelhetőbb" emberek előbbre jutottak, de mert mindig jobban szerettem dolgozni, mint dolgoztatni, ezzel nem alapjában véve volt bajom, max. a válogatott bornírtságaikkal.

De meg egyébként is: nem vagyok olyan naiv, hogy azt higgyem, manapság nincsenek meg a hatalom fenntartásának és működtetésének rendszerében a XXI. századi utódaik.
Akkor meg miről beszélünk?

pleinair írta...

neked5gigabájt írta, és én egyetértek vele:
"Kedves PuPu! Örülök, hogy megirtad ezt a blogot, Bartus Laszló mellett, és nagyon szeretném, ha ezt az irást az Amerikai Népszava oldalán is megjelentetnék, ha az AN leközölné, hadd lássa az ott jelenlévő nagy létszámu olvasótábor, hogy van egy, EGYETLEN EGY! irás Magyarországról, amely kiáll egy ujságiró mellett, ugyanis egyetlen egy hazai hirportálon sem találkoztam egyetlen ujságiróval sem, aki megvédte volna kollegáját."

vadvirág írta...

Kedves PuPu!
A neked5gigabájt-tal és pleinair-ral teljes mértékben egyetértek.
Ne engedjük Bartust bemocskolni.
Egyébként éppen most olvastam Tabajdi Gábor: a III/III krónikája c. könyvét. Orbán ugyanezt a rendszert akarja visszahozni (vagy már meg is történt). Ma már nem a régi ügynökök érdekesek, hanem a mai "retkek". Remélem Bartus bepereli a Gójokat.

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
Remélem ez az írásod olvashatóvá válik az AN-en is.
Amúgy gójék valóban ingyen reklámot hoztak Bartusnak.

Névtelen írta...

Ki a francot érdekel hogy ki volt ügynök,ki nem.
Itt és most hirdesse az igazságot.O.

pleinair írta...

Akkora kártérítést kell a nyakukba vágni, hogy belegebedjenek!
Meg kell tanítani nekik, mi a magyarok istene, vagy hol lakik az úristen, vagy...stb.

D. Elemér írta...

Pu pu hogyne figyelnék meg az embert pláne ha az eredeti nevével van mint én
de Kit ÉRDEKEL egy munkásember az jelentéktelen
na de szavazásnál ott már más a helyzet itt 60 év mulva sem lesz jobb a melósnak
de mivel én kulturálisan művelt volnék sőt még németül is tudok persze nem perfekt igy nyitotT az út nyugatra CSAK NE MAGYAR FIZESSEN MERT OTT MÁR / nem tiszta a helyzet
tudja én ember szerető vagyok nem Állat.nekem nem sok egy embert megismerni
De farkasnéval a baronesel egy nyugati út az nem semmi lenne Pláne a 15 sz-i fugázás .nem lenne gond kissé körülményesebb volt a körbe kenegetés a lyukak be tömése hézagolása de a technika nem sokat változott ill finomult és a kényesebb részekre még jobb oda figyelés csak a fugázó hegyével fugázunk ....

morzsi írta...

Kedves Pupu! Azért lássuk be, elég gyerekesek vagyunk ezzel az "ügynöközéssel".
Amikor a gyerekünk óvódába kezd járni, az első dolog amit megtanítunk neki, hogy "ne árulkodj", s már nagy iskolás, mire a "ne lopj"-ot. Kis hazánkban a kémregényeknek nem túl nagy keletje van, ellentétben más nyugati országokkal. Azokban már régtől tudják, milyen fontos szerepük van a hírszerzőknek, s ennek megfelelően meg is becsülik azokat. (Csak megjegyzem, hogy Angliában ha valakit felkér az MI, az együttműködésre, akkor az nagyobb "kegy" mint a királynő kézcsókja...)
Honnan tudhatja ma, egy fiatal, hogy egy Radó Sándor (Dóra) nevű magyar ember, a II. világháború után minden szövetséges államtól megkapta annak legmagasabb katonai kitüntetését? Meg Korda Sándor... akiről csak azt tudjuk, hogy milyen remek filmeket rendezett, - pedig... volt egyéb dolga is.
A mai fiatal csak azt tudja a szüleitől, hogy " a Józsi, tégla volt és rólam jelentett..."
Tegyük a szívünkre a kezünket, volt mit jelenteniük? Volt aki szembe ment a rendszerrel? Én egyet sem ismerek. Üdv: - morzsi -

Névtelen írta...

Eldrad írja:
.
Pupu, és mindenki más:
.
Pár pontosítás.
.
1, Bartus nem "balos", de főleg nem "balliberális". Neki ilyen értelemben nincs politikai orientációja.
.
2, Ezzel a "hatos karton" hülyeséggel nem hogy ártottak volna Bartusnak és az AN- nek, de még használtak is; sokkal többen ismerik azóta az AN- t, mivel olyanok is felkapták ere a fejüket, akik eddig hírből sem hallottak róla, de pont ilyen fórumra van szükségük. Ami nem terel, nem finomkodik, hanem elmondja, mi van.
.
3, A Gay motorosok nem léptek semmiféle fékre, hanem elkezdték felfogni, hogy Bartus esetében nagyon rosszba kötöttek bele.
Ez az ember ugyanis nem fog meglapulni, nem fog visszavágás nélkül sarokba állni, ahogy eddig azt MINDENKI megtette, akinek a magyar nyilas- szélsőjobbos - demagóg áramlat nekiment.
.
4, Bartus nem "mérgelődik", hogy már megint mit tesznek vele, hanem tökösen és emelt fővel teszi a dolgát. Néha (ritkán) tényleg túloz, de kevés nála bátrabb ember van.

joti írta...

De hiszen minden bizonyíték valódi, ha az én igazamat bizonyítja, és minden bizonyíték hamisítvány, ha az ellenfelem igazát támasztja alá.

Borvirágos Farkasné írta...

Kedves D. Elemér!
Küldtem a Bloggazdának egy csodálatos, négy darabos fugázó készletet, nála érdeklődjön :-)
Azzal szorgalmasan gyakorolhatja a XV. századi kalligrafikus fugázó elemeket! Egy-két évtizedes kitartó tanulással még akár velencei NAGYMESTER is lehet.
Majd írja meg miképpen halad - a téma mindannyiunkat érdekelné :-)))
Borvirágos Farkasné

Névtelen írta...

Eldrad írja:
.
joti:
.
- Ez marhaság. Objektív szempontok alapján bármikor, könnyen ellenőrizhető dologról van szó.
.
Egy ilyen dolog pedig nem attól függ, hogy a te bizonyítékod, az enyém, vagy másé.
.
Jól is néznénk ki, ha egy bizonyíték hitelessége nem az objektív vizsgálatoktól ÉS a vizsgálhatóságtól függene, hanem hogy kinek az anyaga...
.
Ez az idióta "hatos karton" meg többszörösen bizonyíthatóan hamisítvány.
.
Az AN természetesen bemutatja mindezt, tessék:
.
http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/igy-nez-ki-egy-6-os-karton.html
.
Érdemes megnézni a többi, kapcsolódó cikket is. Elég világos, és aki dolgozott már valaha számítógépes szöveg- és/ vagy képszerkesztővel, ÉS írógéppel is, az tudhatja, mi van.

dmolnar írta...

Kedves PuPu!

Valóban, ez egy ügyetlen provokáció, de sajnos az a baj, hogy te vagy az egyetlen, aki ezt szóvá teszed. Az írásod jó és igaz, valóban kellene valami változás a médiában, de az az érzésem, erre még sokáig kell várni..

Unknown írta...

Ez tényleg bomba volt! Nem Bartusra, hanem a magyar újságíró társadalomra, amelyik behúzza fülét, farkát, és a tényeket messze elkerüli.Sőt! Említeni sem meri...Aki tégla volt, az nem áll ki a napra! Aki tégla volt, az most mind a fidesz-kdnp, és mszp pártokban húzza meg magát.Ugye milyen bájos? És hallgat mindenki mint aki besz..t.. Kösz PuPu hogy kiálltál Bartus Laci mellett! Mi hiszünk az ártatlanságában!