2013. október 4., péntek

KÉTSÉGES VÁDAK

Eredetileg csak a neve tetszett meg neki, azt hitte, kiégett az elsőbetű a neonreklámban...
Beszorult a Mi Reménységünk, mint macska feje a tejfölösköcsögbe Hernádi Zsolt ügye kapcsán.

Most államférfit imitálva komoly pofával ül, és kétségbeesetten pislog jobbra-balra, keresi a csapdából a kivezető utat.
Próbálja menteni Hernádit, mert ezzel magát menti, közben hülyeségeket beszél holmi kétséges vádakról, mely ismét csak azt erősíti, hogy a vád – a vesztegetés – akár igaz is lehet.
Nagy a baj, és ezen most – úgy tűnik - nem lehet segíteni duplafenekű beszéddel, sunyi ravaszkodással, üres lózungokkal - ahogy elnézem, itt kőbe szaladt a kasza, ő meg érzi a büdösséget.
Már ott tart, hogy amikor megjött az elfogatóparancs a MOL elnöke ellen, akkor olyan gyermeteg akcióba kezdett, mint a „nem megfelelő nyelven átadott okmányra” való hivatkozással előadott időhúzás, melyet akár Karinthy is írhatott volna Tanár úr kérem című művében, közvetlenül a Magyarázom a bizonyítványom klasszikus befejező mondatai után.
…de mostanában ne tessék bemenni az iskolába… a kaput kiemelték… most átalakítják… most nincs kapu…
A baj nem abban áll, hogy a Videoton díszpáholyának egyik tartóoszlopát be akarják csukni a horvátok, mert - hát istenem - kinek mi vagyon megírva, ugye, meg aztán ez alig több, mint parasztáldozat, hiszen nem férje egyik lánynak sem, használat után eldobható, és még örüljön is, ha megússza szabadlábon a hülye ügyetlenkedését!
A baj az, hogy ki tudja, ha becsukják, akkor miket fog vallani, hiszen a vallomásokat nem a magyar ügyészek fogják jegyzőkönyvezni.
Ilyen kiélezett helyzetekben könnyen előadódik, hogy a vád nem áll meg azon a szinten, ahol eredetileg meg kellett volna állnia, és bizony, itt az érdekek sem esnek egybe.
Persze meg lehet próbálni megsaccolni, hogy a mostani horvát kormányfőnek mennyiért lesz korpás a haja, de ez még kockázatosabb, hiszen itt nem egy véres baltáról van csak szó, nem is csak Hernádi bánatos fejéről, hanem a Mi Boldogságunk gereznájáról, ami – mint tudjuk – felbecsülhetetlen értékű.
A horvát kormányfő érdeke pedig az, hogy elődjét minden bírói fórum bűnösnek találja, mert ha sikerül a bűnösséget bizonyítani, akkor nincs se rá, se pártjára tovább gond, csak a csíkos ruha meg a cella fűtése.
Márpedig az elődjén csak két korrupciós ügyben találtak fogást, és ebből az egyik éppen a MOL- hoz kapcsolódik.
Merthogy állítólag Hernádi Zsolt megvesztegette a korábbi horvát kormányfőt, hogy segítse hozzá vállalatát a horvát olajtársaság többségi tulajdonrészének megvásárlásához.
Kormányfőt nem ötfilléres alapon vesztegetünk, erről a Gripen – vesztegetést bonyolító osztrák arisztokrata tudna – és ha van Isten, egyszer fog is – beszélni.
Márpedig egy ilyen akció, ilyen nagyságrendű pénzmozgással egy nagyvállalatnál sem mehet anélkül, hogy a menedzsment, az Igazgatóság és a Felügyelőbizottság prominensei ne tudjanak róla, de miután a Magyar Állam is tulajdonos, így Orbánnak, - aki még azt is személyesen engedélyezte, hogy a Jahn Ferenc Kórház csepeli krónikus részlegénél dolgozó, hatvankettedik életévét betöltő, a nővérkék között tisztes rendet vágó gerontológus főorvos tovább dolgozhasson - szintén tudnia kellett róla.
Ha ez kiderül, akkor elképzelhetetlen, hogy Vezérünk ne kerüljön a gyanúsítottak közé.
Előkelő társaságban lenne, mivel a MOL Igazgatóságában ott ül a Videoton VIP páholyának törzsvendégein túl az egész Fidesz-közeli elit - azeri olajkút, párnagáz, tőzegbányászat - lenne miről beszélgetniük az előzetesben.
Személyes csapdáról van itt szó, melyből nem lesz könnyű kiszabadulni, és ami rengeteg pénzébe fog kerülni még a magyar adófizetőknek, akik egyébként nagyon szeretik a MOL - t, hiszen a magánnyugdíjra félretett megtakarításaikból is inkább a cég részvényeiből vettek egy jelentősebb pakettet.
Majd jó lesz később a mosdó tapétázásához, ha a dolog így folytatódik.
Így aztán most Orbán vadul hátrálna kifelé az ügyből, míg horvát kollegája abban érdekelt, hogy minél mélyebbre nyomja a fejét abba a pöcegödörbe, melyet személyesen hozott létre és melyben eddig oly vígan fickándozott.
Most többet ér a hosszú távú barátság az INA irányító részvénypakettjénél, most semmi se lenne drága, ha meg lehetne úszni a balhét.
Kérdés, meg lehet-e, vagy a mai horvát belpolitikai helyzetben ez nem lenne kívánatos?
Érdekes lesz elnézegetni, mire megy a magyar politikai és gazdasági elit egy ekkora békával, le tudja nyelni, vagy a torkán akad?
Mindenesetre az ellenzék szokás szerint vagy ügyetlen, vagy érdekelt az ügy eltusolásában, erre sem lenne baj, ha fény derülne.
Orbán ma arról beszélt, hogy nem a MOL az egyetlen magyar érdekeltségű cég, melyet a horvátok zargatnak.
Ha igazak a pletykák az Orbán-család személyes érdekeltségeiről Horvátországban, akkor nehéz napjai lehetnek a Haza Megmentőjének.
Nem egyszerű dolog Keresztapának lenni…

:O))) 

11 megjegyzés:

pleinair írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Ebbe bele törhet a bicska! Úgy tűnik INA-ba szállt a bátorsága, és inkább Hernádit választotta, így véli védeni a saját hátsóját a Kedves Vezető!

útkaparó írta...

Egyesek orosz ármányt orrontanak, de nem remélem, hogy valaha is kiderül a valóság, mert nagy erők munkálódnak az ellenkezőjén.
Mindenesetre izgi, hogy egy idegen állam igazságszolgáltatása szorongatja a Pata (copyright by Váncsa István) tökeit, csak el ne engedje mielőtt letérdel!

Névtelen írta...

Rosszul latjatok! Horvatorszag minket magyar embereket tamad, aki nekik drukkol az sajat nemzete ellen van, tehat hazaarulo! .... Dobjuk a mocsarba, dobjuk a mocsarba! :)

James Bond írta...

Nincs min csodálkozni. Csupán az derül ki, hogy ez a maffia (fedőnevén: NER) is úgy működik(?), mint minden más dolog ebben az országban: vagyis szarul. Nemzetközi összehasonlításban kb. egy harlemi hátsó udvarban működő bandával vehetik csak fel a versenyt, bár azok kissé átgondoltabban dolgoznak.

És mi lesz itt, ha egyszer a Griffmadár is felröppen... (a madár neve svédül Gripen)

Névtelen írta...

http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/a-horvat-itelet-bizonyitotta-hernadi-bunosseget.html

Ki-ki gondolkodjék el....

Névtelen írta...

Nagyratörő,de buta gengszternek mindig akad banánhéj.O.

168 óra írta...

OFF
168 óra 2013. október 3.
Hogyan tovább?
Lakner Zoltán: Önámításból nem lesz győzelem - részlet az újság 7. oldaláról

"Karácsony Ágnes kérdez:
Az Élet és Irodalom múlt heti számában arról is írt: a demokratikus ellenzék belviszonyait még mindig a bizalmatlanság jellemzi, amelyet nem tudnak leküzdeni. Gondolja, azért még meghaladhatják kölcsönös sérelmeiket - fél évvel az országgyűlési választás előtt?
Lakner Zoltán válaszol:
Engem személyesen is foglalkoztat, hogyan lehet kisegíteni a demokrácia pártjait a körkörös gyanakvásokból. Bizalom nélkül nincs szövetség. Ha pedig kialakul a szövetség, és vannak közös üzenetek, akciók, a választó végre esélyt láthat a kormányváltásra. Kell ez a lélektani áttörés ahhoz, hogy az ellenzéki tábor érezze: 2014 nem a Fidesz privát választása, ez verseny, amelyben egyetlen ellenzéki voks sem veszhet el."


A kulcsfogalom itt a lélektani áttörés, amiről sejthető, hogy milyen közösségi közegben, csoport környezetben, bánásmódban kedvezőtlen az esélye és milyenben jöhet létre.
ON

pleinair írta...

Nekem a Miboldogságunk péntekenként
világbahörgött hazugságai hallatán mindig az a disznó jut eszembe amelyik azt mondja: gyuriii, gyuriiii, mindaddig, míg nyakára nem kerül a kés.
Türelmetlenül várom a közelgő időt, mikor, mint az utolsót hörgő ártányból, Miboldogságunk torkából is felszakad az utolsó pénteki üzenet: györgy!
(Elnézést kérek a kényes ízlésű értelmiségi elittől)

Névtelen írta...

Na ez az, - amikor valaki bele csinál a ventillátorba...

Névtelen írta...

Az a tragédia, hogy ez a szegény (értsd:csóró) ország dupla áron megvásárolta az E-ON VESZTESÉGES gázüzletágát, holott még féláron sem lett volna szabad. Ugyanakkor az előállt helyzet miatt kénytelen elkótyavetyélni a NYERESÉGES INA részvényeit. (Bár ne vették volna meg ilyen gyalázatos módon, de ezt most hagyjuk.)Hihetetlen, hogy egyetlen ember így herdálhatja a százmilliárdokat, és soha, semmilyen módon nem lesz érte számon kérve, mint ahogyan a többi gyalázatosságáért sem!

CR