2013. október 16., szerda

ADÓKÍNOK

Kínlódik Varga Mihály, márpedig ha ő sziszeg, akkor Orbánnak fáj valahol valami.
Jelenleg éppen az adórendszer átalakítása, mert bárhol nyúl hozzá a jelenlegi adórendszerhez, azonnal belenyilall érzékeny lelkébe a kín.
A probléma a luxusadóval indult, merthogy az adóbevételeket növelni kellene, de a források már mind elapadtak, most éppen ott tart a kormányzat, mint teve a sivatagban, mely a hajdan virágzó oázis kiszáradt kútja előtt állva bús pofával lesi, ahogy pereg belefele a homok.
Mindazonáltal a teve a púpjában azért cipel némi tartalékot, míg a magyar kormány már mindent szélbeszórt, amihez csak hozzáfért.
Remek tranzakciókat hajtott végre, mint például az orosz kézben levő MOL részvények kivásárlása, vagy a Rába államosítása, de a következő húsz-harminc év potenciális adófizetőinek világgákergetése is parádés húzás volt, csakúgy, mint a magán-nyugdíjpénztári vagyon eltapsolása.
Úgyhogy tartaléknak csak a hazafias elszántság maradt, nagy kár, hogy ezért szart se adnak a piacon.
Nemzetünk bánatos vezetője most a zsebében kotorászik, de semmivel sincs jobb helyzetben, mint csóró rátóti legény, ki pénzért nyúlt a zsebébe, zsebébe, hej, a zsebébe, desajnos tökmag akadt a kezébe…
Nem egyszerű helyzet, mert a pénz rohadtul kellene, ezer helye van, és hát hogyan lehetne itt brillírozni, ha nincs semmire se már pénz?
Az adóbevételek meg csökkennek, mert bár a rezsicsökkentést a közműcégek nyakába lőcsölte a Vezér, de azt azért nem tudta kiokoskodni, hogy a kevesebb nyereség után több adót fizessenek a cégek.
Így nyilvánvalóan az adóbevételek is csökkennek, azokat is pótolni kellene, merthogy a költségvetés kiadási oldala nemigen csökkent és jövőre sem fog csökkenni, namármost a választások évében új adót bevezetni nem tűnik túl jó ötletnek!
Ha mégis ilyesmire kerülne sor, csak az segítene, ha legalább a legszebb magyar érzésre, az irigységre lehetne építeni bevezetése során, tehát azt lehetne mondani, mint hajdan Rákosi elvtárs: fizessenek a gazdagok!
Ez szép jelszó, és nem az első lenne, melyet a dúsfürtű diktátortól nyúlnak le a fideszes spin-doktorok, hiszen a minap már azt is meghallgathattam a televízióban, hogy „a föld azé, aki megműveli!”
Igaz, hogy Rákosiék nem úgy értelmezték a dolgot, mint mai utódaik, például egy percig nem gondoltak sem Mészáros Lőrincre, sem a Méltóságos Asszonyra, az ország első traktoroslányára, sem a többi kulákra, ők arra a zsellérre gondoltak, akinek akkor még tudott munkát adni a mezőgazdaság, de akik mára már oly feleslegessé váltak, mint libán a propeller.
Szóval hiányzik a gazdagok adója, az egykulcsos rendszer ezt nem is tudja korrigálni, viszont a többkulcsos rendszert bevezetni nagyon rosszul jönne ki – még a végén valaki azt gondolhatná, hogy mégiscsak a szociknak volt igazuk, olyan istenfia pedig nincs, ezt bárki beláthatja!
Az általános forgalmi adót sem lehet emelni, mert egyrészt mi mondhatjuk magunkénak Európa legmagasabb ÁFA – adókulcsát, ezt tovább emelni majd legfeljebb a következő olimpián tudhatja bárki is, másrészt meg a meglévők mellé még egy adókulcsot bevezetni nem engedi az Unió – ebből is látszik, mily felesleges és haszontalan szervezetről van szó.
Ennek fényében már teljességgel érthető, ha a Haza Esze ki kívánja kormányozni belőle Magyarországot, és hát - lássuk be - igaza is van, hiszen mégiscsak tekintélyesebb megnevezés a semmitmondó Magyarországnál (pedig már ez is jobb, mint a snassz Magyar Köztársaság…) a méltóságteljes Magyar Királyság, főleg, ha annak élén maga Őfelsége I. Viktor Mihály király áll.
Na, akkor lehet akár tizenkét ÁFA- kulcsa is a megmaradt hatmillió alattvalónak, merthogy ez akár még két évet is igénybe vehet, és négymillió ember sem hal éhen hamarabb – elképesztő, hogy egyesek mennyire tudnak ragaszkodni tyúxaros kis életükhöz.
A luxusadó pedig kikerülhetetlen, és remek bevételi forrás, hiszen a luxus relatív fogalom.
A csalitosban összebarkácsolt fóliasátor lakójának például luxus a szalámit nem szép zölden, a KUKA-üzletláncban beszerezni, a faluszéli putriban luxus a plusz tizenöt fok a kinti mínusz tizenöthöz képest.
Sokat kell ám ahhoz agyalni, majd helybenfutni, hogy egy négytagú család innovatív és korszerű módon, tiszta és környezetbarát mozgási energiával felfűtse a szobát!
De a luxus után adózni kell, kivéve a társadalom felső tíz százalékát meg azokat, akik elvi okokból eddig sem adóztak, hisz kimutatható jövedelmük nincs.
Azért nem egyszerű a Lánglelkű Vezér élete sem, hiszen jövő májusig valahogy ki kell húzni, de persze a Parlament egyébként teljesen felesleges épületét még nem adta el, megvan még a Keleti pályaudvar és a Nemzeti Galéria műkincs-gyűjteménye is - legfeljebb beadjuk a zaciba a koronát meg elzálogosítjuk Szegedet a buznyákoknak, Botkával együtt - őt kilóra adjuk - szóval vannak még rejtett tartalékok, csak a fantáziánkat kell megmozgatni.
A választás után meg már mindegy, az úgyis vízválasztó, mert vagy Orbán hatalma lesz bebetonozva húsz évre, vagy ellenfelei, a Népstadion helyén épülő Orbán Viktor Nemzeti Stadion vasbeton alapzatába.
De most gondok vannak.
Persze a Vezér majd megoldja, legfeljebb újabb frontot nyit és leköltözik a Führerbunkerbe, a borospince alá, még szerencse, hogy a Cinege utcában nem tör fel a talajvíz!
Tulajdonképpen jókat lehetne röhögni ezen a vergődésen, de bevallom, a víz leszakadt rólam, mikor Vargamiska odanyilatkozott, hogy a nyugdíjakat talán nem kellene luxusadóval terhelni.
Volt katonáéknál egy kollegám, ő nevezte a neonlámpát nejlonlámpának, ő szokta idézni a népi bölcsességet: nem zörög a haraszt, ha a szél nem zergenye!
Az első lépés egy adó bevezetésének útján, ha letagadjuk az adónemet, meg az adóztatási szándékot, mellé meg csapágyasra forgatjuk a szemünket.
Nyugdíjasok, aggódjatok, a hatalom azt mondta, hogy nem nyúl a kis pénzecskétekhez!
Talán…
Ha meg mégis, hát akkor így jártatok!
Nyuggerek, harcra fel, hegyezzük ki a mankókat, szereljük fel sarkantyúkkal a járókereteket, nézzünk szigorúan, készüljünk a harcra!
Védjük meg a luxusunkat!
:O))))

5 megjegyzés:

dmolnar írta...

Jó.. nagyon jó.. csak persze szomorú is egyben...

hello írta...

Járókeretem hálisten - még?! - nincs, max. a bugyimból kihúzom a gumit, és csúzlit csinálok belőle...

Promenád írta...



Nyuggerököl-vasököl !

Ha odacsapunk vele a szavazófülkében.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Ha belegondolok, hogy a nyugdíjasok támogatják a munkanélküli, egészségkárosodott gyerekeiket és segítik az unokák taníttatását, akkor viszont már igen nagy a gond a nyugdíjak adóztatásával.

Adóznának de miből ?

A nyugdíjasok a kevésből is a családot segítik.
Ha ezt a segítséget is elveszik, akkor már tényleg bajban lesznek a családok.

Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok !

morzsi írta...

Juhhé! Mi ez a sírás rívás? Gazdagok vagyunk! Te is kedves Pupu, meg Promenád, Sphagin, hello, meg Plenair is, mind mind!
Olvastam az újságban, valaki nyert 240 hektár földbérleti jogot (hektáranként évente 70.000.-Ft-ot fog kapni) pedig nem is pályázott!!!
Na most ha én, meg Ti sem pályáztatok, akkor az nekünk is jár, nemde?
Szóval nem kell becsinálni, biztosítva van a jövőnk és öreg korunk. "Mert Magyarország jobban teljesít."