2013. október 8., kedd

NYITOTT KAPUK DÖNGETÉSE

Állítólag ezeket döngette Gyurcsány, mikor október 23.-a közös megünneplését kezdeményezte – legalábbis Bajnai szerint, aki azt is elmondta, hogy az Együtt – az MSZP - vel együtt – már régebben tervezi a közös ünneplést a forradalom évfordulóján.
Mit mondjak, meglepett a hír, hiszen negyed évszázados tradíciót tört meg ezzel a Szocialista Párt, nevezetesen titkot tudott tartani.
Merthogy az együtt ünneplés döntése valószínűleg a mély titok kategóriájába tartozik, mely ha kiszivárog a tömegek közé, akkor valószínűleg halálosabb hatással járna, mint a Szíriában bevetett szarin harci gáz, de legalábbis nem kívánatos és  visszafordíthatatlan folyamatokat indítana el a társadalomban.
Még a végén az is elképzelhető, hogy a demokratikus oldal választói abba a hibás feltételezésbe esnek, hogy egységben az erő, és azt gondolják, hogy akár el is lehet hajtani Szeretett Vezérünket a bikabornyú bánatos, kócos farkára, - brrrrrrrr, belegondolni is rettenetes!
Ilyen embert próbáló időkben, mikor Viktornak amúgy is mennyi a gondja, kezdve a MOL-ban elfekvő pénzei bizonytalan helyzetével, folytatva a bajai buktával, az időközi választás elvesztésének fenyegető rémével harcolva!
Aztán lassan fogytán van a csökkenthető rezsielemek száma is, a legutóbbi javaslat a kamionparkolók tündéreinek tarifacsökkentéséről valamiért nem tűnik igazinak, szóval a Vezér mostanában csak maga elé mormolva csóválja a fejét, mint a tanyai ökör: van gondom, nem mondom!
Ha kiderülne, hogy a gondosan tervezett Big Nose Action kudarcba fulladt, lehet, hogy egy rövidebb Grazi kirándulást is kellene tennie…
Mindenesetre azért nincs ok az elkeseredésre, a helyzet csak látszólag változott, de a háttérben tovább folyik a demokratikus pávatánc, mely abban különbözik a szociopata pávatánctól, hogy a táncosok az alaplépéseket sem képesek elegánsan előadni, mindenképpen a parasztcsárdás szabályai szerint szeretnék járni a pavanet.
A nemkívánatos folyamatot elindításáért természetesen megint Gyurcsány a hibás, ő küldött SMS-t a pártvezéreknek, melyben a néptömegek kívánságát emlegette felszólította őket a közös ünneplésre.
A csapda összezáródott szeretett kollegái lábán, mivel azt már senki sem tudta tagadni, hogy a választók többsége ezt igényli, de azért Mesterházy reménykedett benne, hogy el lehet valahogy majd sumákolni, ellentétben Bajnaival, akinek leszakadt a szívéről a malomkő, és boldogan konstatálta, hogy vélhetőleg megússza a dolgot.
Merthogy azt azért titkon ő is sejtette, hogy ő ugyan rendben van elől, mint pártvezér, mégha az összképet kissé rontja is a mellette trappoló Karácsony, Juhász és Kónya, de a család meg Oszkó talán kevés lesz tömegnek.
Amúgy is vérciki a helyzet, mert azt maga az Úr se tudja, hogy Kónya nem pöccent-e be, mikor a szobor-ügyben a szokásos kis aljaskodások során odadobták a jobboldalnak, prédának.
És hát tizenöt embernél többet a magas vezetés tagjai közül egyedül ő tud kivinni az utcára, habár a szobordöntögetésre rászervezhettek volna jobban is… - Oszkót meg nem is biztos, hogy jó mutogatni, mert még valakinek eszébe jut a munkáltatója, és ez nemkívánatos gondolati láncot indíthat el – pfű, de nehéz is egy tömegpárt vezetőjének lenni!
De azért persze azt nem tűrhették, hogy Ferkó tematizálja a közbeszédet, át kellett venni a kezdeményezést, de úgy, hogy Mesterházynak, pártjának kongresszusa előtt már ne kelljen semmiben sem állást foglalni, akkor nem hibázhat, nem lesz miért támadni.
Így aztán Bajnai igent mondott a közös ünneplésre, sőt, azonnal ki is bővítette a kört, abban a hitben, ha ott lesz minden demokratikus, orbánkergető erő, akkor a sok közül egy lesz csak Gyurcsány, majd szépen beleolvad a tömegbe.
Jó terv, már csak Gyurcsány van útjában a megvalósításának, ezt azért a Bajnai-Mesterházy duó is sejtheti, mert az eddigiektől eltérően már nem két, hanem három nagy ellenzéki erőről beszélnek, gondolom, nagy szívtáji fájdalmak közepette.
Bajnai egyébként úgy interpretálta a dolgot, hogy átfogó megmozdulást tervez az Együtt-PM Szövetség, amelyen minden Orbán ellenes ellenzéki erő képviseltetheti magát.
Ebből pontosan kiderül, hogy Bajnainak fogalmi zavarai vannak, mert láthatólag nem tud egzakt különbséget tenni az „elmegyek hozzátok vendégségbe” meg a „főzzünk együtt ökörpörköltet” kifejezések között, mert, ugye, az ördög a részletekben lakozik.
Nem mindegy ki beszél azon a rendezvényen, milyen időtartamban, az egészet kinek a rendezvényeként kommunikálják.
Merthogy van, aki az ellenzéki összefogás tüntetésére elmegy, de mondjuk, van, akinek  Juhász ott állhatna a sarkon napestig egy zacskó – na, jó, legyünk kíméletesek – gyógypemetefű cukorral, azzal sem tudná odacsalogatni.
Szóval ne legyünk azért előre túl boldogok, mert a hátországban az öreg partizánok és partizánkák még szorgalmasan robbantgatnak, például az MSZP zenebona-szakácskönyv-tyúkudvar portálján a legfontosabbnak az tűnik, hogy egy kissé már aktualitását vesztett Gyurcsány-fikázó levelet tegyen közzé a szerkesztő, gondolom, a választási egységfront összekovácsolásának érdekében.
Orbánról már tudjuk, hogy hol fog beszélni az ünnepen, a mieinkről még azt sem, hogy hol lesz az a zsákutcácska, ahol felmászhatnak a színpadra.
Azért haladunk, ütemesen - innen már csak egy kis lépés a közös lista, de azt azért javasolnám, hogy a Pató Pál Párt is képviseltesse magát a rendezvényen...

:O)))

9 megjegyzés:

pleinair írta...

De jót nevettem! Kösz' PuPu!

terlasz írta...

Találó szöveg jó humorral! Jókat kacarásztam. Köszi Pupu!

PuPu írta...

Én köszönöm!
:)

Névtelen írta...

Ez jó volt:-)
Ilyet kérünk minden reggel egyet PuPu!

Rezeda Elekné Egresi Melinda írta...

Pupu!
Én rendelnék egy mihamarabbi blogot, legyen a címe: Elfogadást bemelegítő SZERETETFESZTIVÁL

Köszönöm - előre is :-)

olvasó írta...

http://hvg.hu/itthon/20131008_Megvan_hol_tuntet_oktober_23an_a_balolda

hello írta...

Akkor ilyen még nem volt:

"Abban állapodtak meg, hogy a pártok (az MSZP, az Együtt–PM, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokraták Pártja, a Liberálisok, a Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt és a Modern Magyarország Mozgalom) képviselői azonos időtartamban szólalhatnak fel. A szónokok listáját még nem véglegesítették, ahogyan további technikai egyeztetések is várhatók.

A 4K! távolmaradásával kapcsolatban Juhász Péter azt mondta: vezetőinek egy részével közösen szervezték a korábbi Milla-demonstrációkat, azóta azonban különböző pártokban politizálnak, az október 23-ai rendezvényt pedig pártok és nem civilek szervezik.

A Szolidaritás szobordöntő akciójának házigazdája, Dopeman fellépése nem került szóba, és nem is tartja valószínűnek a szerepeltetését.

Arra a kérdésre, mi indokolta, hogy az MSZP és a közvélemény-kutatásokban nem mért kis pártok vezetői ugyanolyan hosszan szólhatnak, Juhász Péter azt mondta: a nagyvonalúság, és épp a szocialisták vetették fel ezt a lehetőséget, hogy ebből ne legyen vita."

Unknown írta...

Nem beszéltünk össze!
Kedves PuPu!
Tegnap két levelet írtam egy DK-s barátomnak két órányi különbséggel az alábbi sorrendben és címekkel:

Igen szomorú!
'Kedves T.
Igen szomorú, hogy a sistergő és komor eltökéltség (az én korábbi jelzőim), az emelkedett és távlatos összefogás helyett az Együtt 2014, és - nem kertelek - Bajnai Gordon részéről ismét a rövidlátó politikai önzés, a földhözragadt taktikázás és trükközés megnyilvánulásaival szembesülünk. Úgy gondolják: érdemes ellopni a "show"-t. Mily szomorú! Mily erőtlen és bánatos! Nem tudok róla, hogy válaszoltak volna GYF jól publikált felhívására egy "közös" megemlékezéssel és tüntetéssel kapcsolatban. Ez nem válasz! Sunnyogás! Azt mondják: álljatok mögém! Vagyis azt mondják, ami tűrhetetlen, eddig is az volt: a csatlakozás felajánlása az összefogás helyett. Az október 23-i megemlékezésnek és tüntetésnek kinyilvántartottan és hirdetetten közös kezdeményezésnek kell lennie. Az "álljatok mögém ti többiek!" jelszó nemtelen, gyáva és káros! Vagy rosszul látom?

Hogyan lehet egy ilyen balga és bánatos felhívásra értelmes és emelkedett választ adni?'

és....

Elemelkedés

"Korábbi levelem még a szombaton közreadott Bajnai nyilatkozatot tükrözte. A ma (délben) megjelent Bajnai nyilatkozat valóban reménykeltőbb: néhány centire elemelkedett a földtől, bár a "Gyurcsány nyitott kapukat dönget" kitétel óvatoskodó és óvatosságra int: a kihátrálás felé kacsint bátortalanul. Mindegy! Saját kérdésemre válaszolva: az értelmes és emelkedett válasz kulcsa a feladat! Mi a feladatunk? Mi az amiben az egyetértés szilárd és eltökélt? Akaratot kell megjeleníteni. Az akarat strukturál (mint ismeretes - ME)! Képesek vagyunk-e a lényegtelent, vagy a kevésbé lényegeset az elsődlegesen lényeges alá rendelni? Mi az amit el fogunk törölni, és mi az, amit ujjá fogunk teremteni? A gyanakvást és a féltékenységet az akaratnak kell feloldania!"

Kedves PuPu!
Bajnai nyitott kapukat dönget! Úgy látszik hasonló dolgokra vagyunk érzékenyek! Talán túl érzékenyek?

ME


guglikugli írta...


Nem értem. Mit is ünnepelünk? Azt, hogy rengetegen meghaltak, megsérültek, utána százezrek "menekültek" nyugatra? Ezt meg kell ünnepelni? Nem lenne helyénvaló megemlékezésnek nevezni?
Hogyan lehet ünnepelni egy elbukott forradalmat?
Tegyük már helyre a fogalmakat!