2013. október 1., kedd

JOGSZOLGÁLTATÁS RASSZISTÁKNAK

Azt mondják az okosok, hogy az igazságszolgáltatás helytelen fogalmi meghatározás, merthogy a bíróságok legfeljebb jogszolgáltatásra képesek, az igazságtétel nehéz munkáját pedig ráhagyják az Úrra.
Neki van ideje az örökkévalóságban elbíbelődni vele, meg aztán ő mindent lát, neki könnyű.
A bíróságoknak nem ennyire, merthogy bírónak is emberek mennek, konkrétan jogi egyetemet végzett emberek, és miután emberek, így nem tévedhetetlenek, nem rendelkeznek sem a mindentudás, sem a mindent látás képességével.
A tetejében – ember voltukból kifolyólag – gyarlók is, ha a karrierjükről esik szó, akkor sokan közülük elgyengülnek, hiszen nekik is vannak gyermekeik, van karrierálmuk, ők is szeretnének jobb autót, nagyobb társadalmi tekintélyt, kicsit színvonalasabb életet.
Ha ennek ára csipetnyi konformizmus, hát megfizetik, különösen akkor, ha a fizetség még a neveltetésükkel sincs ellentétben, ha az otthonról hozott elvek többé-kevésbé összhangban vannak kimondott vagy kimondatlan hatalmi elvárásokkal, sok esetben – sajnos – bizonyos elég népes társadalmi csoportok elvárásaival, saját előítéleteikkel.
A bírói pálya egyébként is meglehetősen kontraszelektált, eluralták a nők és a kevesebb jövedelemmel is beérők, ami persze megint csak óriási veszélyeket hordoz magában.
Arról most ne beszéljünk, hogy a pálya elnőiesedése mennyire kárára van például a házassági bontóperekben érintett férfiaknak, de az is vicces, mikor egy huszonéves bírónő ítél bonyolult gazdasági ügyekben, a gazdasági élet szokásos menetének ismerete nélkül.
Hogy az eljárások elhúzódása mennyire negatívan hat az ítélkezésre, azt el sem lehet mondani, hiszen minden nappal halványodik a tanúk emlékezete, elkezdik az igazság helyett azt mondani, amit ők látni, hallani, tudni szerettek volna, mérlegelgetnek, okoskodnak – aztán lótúró lesz a tanúvallomásukból, nem az objektív valóság bemutatása.
Hogy ez mennyire így van, arra legszebb példa a ma hozott másodfokú ítélet, melyet a 2009-ben Sajóbábonyban Jobbik-szimpatizánsokra támadó romák ügyében hozott a Debreceni Ítélőtábla.
Az ítélet a vádlottak mindegyikének büntetését súlyosította, a magyar demokrácia nagyobb dicsőségére.
2009 novemberében csaknem polgárháborús helyzet alakult ki a Borsod megyei Sajóbábonyban, miután a Magyar Gárda és a Jobbik lakossági fórumnak nevezett cigányriogatást tartott a településen.
A helyi romák – joggal - fenyegetve érezték magukat, ennek dacára nem voltak elég alázatosak, hanem meg akarták védeni családjaikat, a neonácik meg fegyelmezgetni szerették volna őket, ezért elszabadultak az indulatok.
Az akkori események nagy figyelmet kapott epizódja volt, hogy a város egyik pontján „őrséget álló” romák botokkal, kapákkal és egyéb kéziszerszámokkal felszerelkezve megtámadtak egy „arra járó” kocsit, amit összetörtek, utasait pedig megtámadták.
A Rendőrség meg szundikált.
Az „arra járó kocsiban” gárdisták ültek, akik úgy gondolták, hogy akkor most mindent lehet, lehet például „járőrözgetni” meg lehet erőt fitogtatni, meg provokálni az egyébként rettegő, de a családjaik védelmére a végsőkig elszánt cigányokat, akik túlpörgetett idegállapotukban botokkal és vascsövekkel némi
karosszéria-átalakítási munkát végeztek a gárdisták harci szekerén, azok meg összecsinálták a kocsiban a lábuk szárát, habár személyesen bajuk nemigen esett.
De eshetett volna, nem is csodálkoztam volna egy percig sem.
Ha mélyebben belegondolok egy olyan helyzetbe, amikor senkiházi neonácik csuklyában üvöltöznek a karámom előtt, hogy megdöglötök tevék, bent meg retteg a gyerek meg az asszony, hát bizony nem tartom elképzelhetetlennek, hogy előkotrom a vasvillát, és ha éjjel odajönnek a karámomhoz „járőrözni”, hát lehet, oldalba is verem vele, akit éppen elérek.
Mert nekik nincs joguk engem provokálni, fenyegetni, nincs joguk engem fegyelmezgetni, megpróbálni megfélemlíteni, nincs joguk a nyugalmamat háborítani, még akkor sem, ha én „csak” egy büdös teve vagyok.
Ha nem tetszik nekik valami, hát jelentsenek fel, habár az sem egy életbiztosítás manapság, de legalább a törvény nevében vernek agyon, ahogy ez már mostanában szokásos.
Első fokon az elkövetőkre – heten voltak, mint a gonoszok - rájuk toltak néhány évtizedet, de ez nem volt elég, hiszen a Magyar Gárda és a Jobbik méltatlankodott, ezért most megfejelték az elsőfokú ítéletet, hadd okosodjon a cigány, tanulja meg, hol a helye.
Ami nem megy a Gárdának, majd megy a bíróságnak.
Nem, nem a gárdisták merítették ki a csoportos garázdaság valamennyi tényállási elemét két napig tartó busójárásukkal, hanem a cigányok, akik ez idő alatt nem mertek kijönni a házaikból, akik kimenekítették a gyermekeik egy részét a faluból, akik attól rettegtek, hogy rájuk gyújtják a házat.
Aztán meg most kaptak a pofájukra, az ítélet ugyanis a közösség tagjai elleni erőszak tényállásán és rongáláson alapult, merthogy a romák, miközben verték a kocsit, azt ordították, hogy meghaltok magyarok.
A gárdisták perszenem követtek el ilyen hibát, ők a mai napig azt üvöltözik, ha felhorgad bennük a honfibú, hogy megdöglötök cigányok.
Namármost a bíróság ezzel az ítéletével természetesen azt is kimondta, hogy a magyar cigányok nem magyarok, hiszen a magyarokat fenyegették.
A magyarság legfeljebb más nemzetekkel – például a franciákkal - összevetve közösség, a nemzeten belül nem közösség, hanem maga a többségi nemzet, melynek része – kisebbségként -  a cigány is, meg az egyéb nemcigányok, a sok bizonytalan származású keverék, mindközönségesen a magyarok, ugye.
De, hogy magyar cigányok a magyar állampolgárok közösségének részei, az biztos.
És ha a gárdista magát magyarnak, a cigányt meg cigánynak nevezi, akkor a világ legtermészetesebb dolga, hogy ha egy cigány nagy félelmében fejebe akarja vágni, akkor nem hívja méltóságos úrnak, hanem lemagyarozza a barmát, aki egyébként a magyarság szégyene.
Az egyik szégyene, mert a másik szégyene a magyar igazságszolgáltatás, amelyik állandóan a csőcselék mosdatásával van elfoglalva, meggyalázva hivatását, esküjét, emberségét.
Ebben az országban tombol a rasszizmus, de valamiért még a cigánygyilkosságok tetteseivel szemben sem mondták ki sokáig, hogy az indíték rasszista, és most is kerülgetik csak inkább, mint macska a forró kását, mint kimondják, hogy ezt a bűncselekményt a nácizmus ihlette, elkövetői pedig elvbarátaikkal – a Gárdával, a nyilasokkal, a Jobbik szélsőségeseivel együtt - nácik.
Első áldozatuknak nem a magyarság, nem a rémtetteiktől elhatárolódó nemzet, hanem egy német magánszemély állított síremléket.
Szánalmas egy ország lettünk, ha van Isten, súlyos lesz az ő büntetése.
:O)))

13 megjegyzés:

neked5 írta...

Megint remek!

Higany írta...

"az igazságtétel nehéz munkáját pedig ráhagyják az Úrra.
Neki van ideje az örökkévalóságban elbíbelődni vele, meg aztán ő mindent lát, neki könnyű." Persze és van egy 10. pontos, "mit nem szabad"KŐ TÁBLÁJA, ha abból MI valamit megszegünk, küldhet bennünket a pokolba, ahol lakik a Sátán az Ő "teremtménye."

hello írta...

Tökéletesen igazad van, az eset elképesztően, csőlátásosan elfogult a nácitempó javára.

Csak reménykedem, hogy ezt sokan így gondoljuk - miközben a hírt látva-hallva-olvasva max. egymás között dohogunk/mérgelődünk/felháborodunk/átkozódunk (nem kívánt törlendő), de semmiféle hivatalos tiltakozás nem történik az ítélet ellen.
2013-ban vagyunk, Magyarországon.

Promenad írta...

Az írás,mint mindíg,ezuttal is kitünö !
De van néhány apróbb kifogásom. Így az,hogy a bíróságon azonos beosztásban nincs különbség a nők és a férfiak fizetésében. Továbbá huszonéves bírónóre már csak azért sem bízhatnak bonyolult gazdasági bűnügyet,mert ebben a korban még nemigen kapnak bírói kinevezést. Ahhoz végig kell járni a szamárlétrát !

PuPu írta...

Kedves Promenád, a differencia a bíró és egy jól menő ügyvéd jövedelme között áll fenn, a bírói szakvizsga pedig megvan úgy huszonhat év körül.A szamárlétra megmászása a fogalmazói beosztással kezdődik, úgy huszonnégy körül...
Persze egy bíró sem lesz helyből kinevezve a Kúriára, de ettől még az ügy lehet bonyolult és embereknek létfontosságú a döntése...
De nem ez a mai jogszolgáltatással a legnagyobb baj, hanem az átpolitizáltsága...


:O)))

Névtelen írta...

Biztosan nem az bíró hozott ítéletet, aki Győzikét felfüggesztett börtönre ítélte több mint 20 milliós adócsalásért.....egy fehér embert ezért simán lecsuktak volna.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Csak tudnám, hogy miért tartják egyesek a bíróságot még függetlennek a hatalomtól ?

Az ítéletek és a tevékenységük egyaránt azt mutatja, hogy bizony el vannak ők is kötelezve, nem is akár hogy.

Itt van az általad is ismertetett eset, de a rendőrtábornokok pere se kutyafüle.
A politikai célok messze fölülírják a valóságot és a hatalom eszközévé silányítják a bíróságokat is, az ügyészség mellett természetesen.

A rendőrségről már ne is mondjunk semmit, mert az csak azt teszi és úgy, ahogy mondják nekik.

Már azon is csodálkoztam, hogy Baján csalást állapított meg a bíróság. Szerintem többet nem fog ilyen előfordulni ! Tesznek róla !

Üdv sphagin.

dmolnar írta...

Kedves PuPu!

Ahogy a bajai csalásban hozott ítélet maga volt a politikai bátorság, úgy ez az ítélet maga a megtestesült gyávaság és némi fasiszta befolyás..

Az embernek ég a képe, habár nem én hoztam az ítéletet, hogy ez megtörténhet....

micike írta...

Az adott társadalmat legjobban ismerők: az ügyvédek, az orvosok, a pedagógusok és a könyvelők.
Jelenleg közülük igen kevesen facebook tagok...

Ez egy kis napi humor:
http://www.youtube.com/watch?v=KAYYs-niFVA

Névtelen írta...

"De nem ez a mai jogszolgáltatással a legnagyobb baj, hanem az átpolitizáltsága..."

Ja. Emlékszünk szegényhülyebarom Dániel Péter esetére a szobordöntögetéssel, ahol a nem kontraszelektált bíró még jól meg is véleményezte, hogy szerinte társadalmilag hasznos volt a rongálás, mivelhogy olyan szobrot rongált a szegényhülyebarom kvázi-ügyvéd, amilyennel maga a bíró sem szimpatizált.

Hogy mik vannak!?

sicc írta...

Dániel Péter nem anonim tette, amit tett. Őt sem való névtelenként "hülyebaromozni" Legalább egy nicknév-nyi bátorság kellene, mielőtt mást lebarmolunk.

Névtelen írta...

Nem az anonimitás a lényeges, pubi.

Névtelen írta...

Nagyon tetszik h ezért a hivatásos rettegésért valaki pénzt kap. Ennyi tömény propaganda félelem. Ez igen. Én is irok ilyet ha 17000 usd-ért... Imádnám. Csúnya gonosz nácik...