2013. október 26., szombat

SVÉDTORNA

A svéd közszolgálati televízió műsorában főszereplővé sikerült válnunk.
A műsor a szélsőjobb európai előretöréséről szólt, melyet a svéd alkotók általános jelenségként jellemeztek, megjegyezve, hogy a szélsőjobb előretörése és az antiszemitizmus napjainkban Magyarországon a legerősebb.
Ez természetesen azonnal kiverte a biztosítékot a magyar kormánypártnál, de az egész magyar jobboldalon is, az érintettek értetlen ábrázattal kapkodták a fejüket jobbra-balra, mint pigpongasztalt leső liba a szerva után – keresték, hogy a svédek kiről is beszélnek.
Hát, ami azt illeti, nem is könnyű meghúzni a határt - eddig tart a jobboldal, innen kezdődik a szélsőjobb – egy olyan országban, melyben a hivatalban levő miniszterelnök a nemzeti ünnepen katonai díszsorfal előtt hirdeti híveinek, hogy hadrendbe kell állni, hogy aki nem az ő pártját támogatja az ellenség.
Aki a csőcselék rendzavarását megfékezni szándékozó, törvényes módszereket és eszközöket használó rendőrséget, mint tömegbe lövő vadállatokat jellemzi, és aki önmagát a törvényességet felrúgó, tomboló, gyújtogató, a Parlamentet körbehugyozó csőcselékkel azonosítja.
Aki ilyesmit legutóbb megengedett magának, azt Hitler Adolfnak hívták, aki – csakúgy, mint a hivatalban levő magyar miniszterelnök – türelmetlen puccsot kísérelt meg a törvényes hatalom ellen, aki ugyanúgy elbukta kísérletét, és akit aztán a veszélyt felismerni nem képes választópolgárok később ugyanúgy törvényes választáson jutattak hatalomra, mint a mai magyar miniszterelnököt.
Aki ezután egy labilis jogi helyzetet felhasználva új alkotmányt fércelt össze, lebontotta a jogállamot, a végtelenségig centralizált vezérelvű államszervezetet épített ki, minden pozícióba a saját embereit ültetve és bebetonozva velejéig antidemokratikus rendszerét.
Ezer a hasonlóság, talán csak országunk mérete és Vezérünk kvalitásai, emberi kisszerűsége szabják szűkebbre a magyar kísérlet kereteit, és ezek – meg a világpolitika csillagainak szerencsés konstellációja - akadályozzák meg, hogy Magyarország tüchtig kis fasiszta állam legyen.
Namármost, ha ilyen kezekben van a hatalom, akkor hol is húzódik a szélsőjobb határa?
Orbánon innen, Orbánon túl?
Merthogy az ne tévesszen meg senkit, hogy legitim eszközöket használt fel egy illegitim rendszer kialakítása érdekében – legálisan birtokolt pisztollyal is lehet gyilkosságot elkövetni - anno Hitlert is megpróbálták beleszuszakolni a jogállami kategóriák keretei közé, hogy aztán keserves árat fizessen érte az emberiség.
És bár Orbán úgy aránylik Hitlerhez, mint veréb a libához, de arra azért elég, hogy a magyarok életét megkeserítse, hogy az országról alkotott képet a pöcegödör mélyére lökje, hogy visszalökje az országot vagy nyolcvan évvel a múltba, erkölcsileg-anyagilag egyaránt.
Súlyosítja a helyzetet, hogy a műsorban a megkérdezett Heller Ágnes ezt ki is mondta, sőt, példákkal illusztrálta is a helyzetet.
Heller Ágnes egyébként is állandóan ott van a célkeresztben, Orbán hatalma éppúgy nem kedveli, mint ahogy ellenséges valamennyi független szellemmel, kézbentarthatatlan, valódi értelmiségivel szemben.
Most sincs ez másként, nekem nagyon úgy tűnik, hogy Heller Ágnes mostanában nem fog szolgálati autót kapni sofőrrel, de havi egy-két milliót sem.
Mint ahogy a másik megszólaltatott, Alföldi Róbert sem, holott tehetnek Orbán mamelukjai bármit, tarthatják magukat bárkinek-minek, ma akkor is Alföldi Róbert Magyarország első számú kultúrpolitikusa, tetszik ez Orbánnak vagy sem, akkor is.
És hát bizony, a svédek megállapítása a magyarországi neonácizmus, a nyilasok mai utódainak előretöréséről megcáfolhatatlan valóság, mint ahogy az is tény, hogy a kádári sötét elnyomatás éveiben sem a nácizmusnak, sem a rasszizmusnak, sem az antiszemitizmusnak nemhogy csak tere, de divatja sem volt.
Igaz, akkor azok a társadalmi viszonyok sem álltak fenn, mint amelyek ma jellemzik az országot.
Akkor is voltak ugyan szegények és gazdagok, de a társadalmi olló nem nyílt olyan tágra, mint manapság és nem éltek milliós tömegek kilátástalan jövőtlenségben, gyermekeik nem éheztek, nem kellett kilátástalan helyzetük megoldásának csodáját embertelen eszmék hirdetőitől várni.
Akkortájt nem azt mondták az embereknek, hogy a dologtalan cigányok elveszik, vagy a hazafiatlan zsidó bankárok elcsalják tőlük a pénzüket, hanem azt mondták, hogy dolgozzunk mindahányan azon, hogy aki dolgozik, az megéljen – és akik dolgoztak, azok valóban meg is éltek.
Ma némelyik baloldali párt azt hiszi, hogy a társadalom betegségeit azzal lehet orvosolni, ha ugyanakkorákat vagy nagyobbakat ígér/hazudik, mint a kormánypárt, de ezzel csak a szélsőjobb megerősödését segíti elő, hiszen nekik ezt – tekintettel hatalomban töltött éveikre – ugyanúgy nem hiszi el senki, mint a kormánypártnak, míg a neonácik ilyen tekintetben szüzek.
A választó akár azt is képzelheti, hogy akár még megoldást is kínálhatnak a bajaira, hiszen mástól elvenni valamit a magyar ember mindig szeretett, és ilyen tekintetben szinte mindegy is, hogy a kifosztandó gazdag, mint Krőzus, vagy szegény, mint a templomi segédegér.
A gazdaság az alapja mindennek, a nyomorgót könnyen el lehet vinni embertelen rémálmok felé, az embert, aki elfogadható anyagi körülmények között él, aki jövőt lát maga és gyermekei előtt, azt nehéz elvinni a szélsőségek felé.
Orbán csicskásai persze már megint nem a valósággal foglalkoznak, hanem a tükröt szeretnék összetörni, mely a valóságot mutatja.
Nem fog sikerülni.
Nem a svéd közszolgálati televíziónak kellene erről műsort készíteni, hanem a magyarnak.
Őszintét, okosat, a problémával őszintén szembenézőt, nem szarkenegetős egyrészt-másrészt műsort.
Meri valaki megcsinálni?

:O))))

18 megjegyzés:

Jutka írta...

Heller Ágnes csak az igazat mondta, hogy az Orbán barátjai ülnek a vezető helyeken. Ezt hogyan akarják megcáfolni?
nagyon szomorú az egész, mert azt gondolják hogy már nem emlékszik senki sem arra , hogy mi volt a Kádár alatt, vagy 2006-ban.
Várhatják a bocsánatkérést a Svédektől.

Neked5 írta...

Íme, Magyarország leendő EP képviselője , lekörözi a Twitter huszárt:
"Mindazon gyurcsányisták, akik azt gondolják, hogy a politika lényege a nép átbaszása, azok bátran menjenek a süllyesztőbe! Akik Mesterházyn azt kérik számon, hogy miért is nem dobta oda magát demagóg módon pár tucat szélsőliberális idótának, azok ideje lejárt. Mesterházy valóban nem élt azzal a lehetőséggel, hogy szélkakasként forgolódjon egy őt kirekeszteni akaró banda előtt. Sokkal inkább azt tette, amire vállalkozott, amit ígért: megemlékező beszédet tartott. Szerintem ez az államférfiúi erény! Kurva könnyű közönség-segget nyalni! Ezt bármelyik bohóc-politikus megcsinálja. Gyurcsány is megtette ezt a gyakorlatot, s nem csak most. Az a tökös, amikor az ember állja a pillanatnyi próbát, és hosszú távra gondol. Igen nagyot csalódtam volna Attilában, ha bedől a provokátoroknak. Jól tette, hogy sziklaszilárdan arra összpontosított, amit igért. Ezért lesz jó kormányfő!"
Ha valaki nem ismerte volna fel a stílusáról, Szanyi Tibor képviselő ur osztotta meg magvas gondolatait a facebook közönségével.


Neked5 írta...

Ő pedig "csak egy választó"
(Akit valószínűleg nem olvas a képviselő ur (vagy ha igen, azt mondaná Gyurcsánybérenc, széksőliberális idióta, provokátor)
Hoztam!! Találtam!!! Érdemes elolvasni!!!

Utolsó kirohanás
2013. október 25., 20:01
Előre szólok, hogy nem leszek szalonképes. Most nem. Érzékeny lelkűek ne olvassák el, vagy csak saját felelősségre.
Nem fognak érdekelni a stílusra vonatkozó kommentek. Most ez van bennem és így. Pont.
Emlékeztetném az általam mára szemernyit sem tisztelt, magukat uraknak nevező söpredéket néhány dologra!
Nevesítve a teljesség igénye nélkül: Bajnai Gordon, Juhász Péter, Mesterházy Attila és seggnyaló pulijai.
Azok, akiknek a segge alatt éppen ott van a Kossuth téri OPNI épület széke, belőlünk élnek olyan kibaszott jól!!!
Azok, akik éppen arra ácsingóznak, hogy az a bizonyos szék a seggük alá kerüljön, belőlünk akarnak olyan kibaszott jól élni!
A titulusban, miszerint "országgyűlési képviselő", benne foglaltatik a lényeg! A KÉPVISELŐ! A választók és az ország érdekeinek KÉPVISELŐJE.
Ezért kapják a nem kevés "tiszteletdíjat". Nem azért, hogy a saját kis önös érdekük szerint éljenek, a választó meg dögöljön meg, négy év múlva már úgyis lesznek újak is.
Többek között az is a dolguk, hogy meghallgassák, meghallják, hogy mit is kérnek a választóik! Most éppen - nem most, már lassan 3 éve ordítjuk teli torokból - ÖSSZEFOGÁST!
Nem két vagy három párt összefogását, hanem a TELJES DEMOKRATIKUS ELLENZÉK összefogását. Mert másképp nem megy basszátok meg! Nektek jó, mert a kurva jó sorotok meglesz ezután is. Szartok ti arra, hogy kormányon vagy ellenzékben, a lényeg, hogy ott üljetek és ha a "tiszteletdíj" emelését kell éppen megszavazni, akkor teljes egyetértésben tudjatok "igen" gombot nyomni!
Amit egyébiránt ideje lesz beszüntetni, mert egy rohadt kanyit nem érdemeltek, arról nem is beszélve, hogy milyen alapon emelitek vagy egyáltalán szavazzátok meg a saját fizetéseteket? Ki a munkáltatótok? Ki küldött oda?
Döntsék el a választóitok, hogy mennyit érdemeltek. Majd ha dolgoztok tisztességesen, akkor kapjatok pénzt!
Pillanatnyilag tudjátok mit érdemeltek? Nagy lófaszt a seggetekbe, azt is szeletelve, nehogy még élvezzétek is!
Akkor, amikor üvölti több ezer ember bele a pofátokba, hogy ÖSSZEFOGÁST, akkor Ti sértődős ovist játszotok, beveritek a durcit és dacból közlitek, hogy csakazértsem!!
Mit képzeltek Ti magatokról????
Tudjátok Ti mit jelent ebben az országban megpróbálni élni, élve maradni?????
Halvány fingotok sincs róla!
Tudjátok Ti, hogy ez a rezsim hány embert, hány családot taszított a teljes reménytelenségbe???
Halvány fingotok sincs róla!
Tudjátok Ti mit jelent vegetálni (mert az minden, csak nem élet) közmunka bérből, rokkantsági járadékból, segélyből, vagy a semmiből????
Halvány fingotok sincs róla!
Tudjátok Ti mit jelent éhezni és fázni???????
Halvány fingotok sincs róla!
Azzal tisztában vagytok - mert nem vagytok hülye gyerekek, még ha annak is mutatjátok magatokat -, hogy ezt a kormányt leváltani csak teljes ellenzéki összefogással lehet, és még úgy is necces.
TI NEM AKARJÁTOK LEVÁLTANI EZT A KORMÁNYT!!!!!
TI MOSOLYOGVA HAZUDTOK BELE A POFÁNKBA ÉJJEL-NAPPAL. NEM KICSIT, DE NAGYON!

Ti egy dolgot akartok, bekerülni a parlamenti székbe. Bemászni a sok szerencsétlen, nyomorgó, éhező, fázó, beteg ember, kisnyugdíjas hátán, hogy aztán Nektek habzsidőzsi legyen.
Nagyon remélem, hogy az emberek szeme kinyílik és ha már mindenképpen vesznünk kell, akkor vesszünk emelt fővel és ne kapjatok szavazatot, csak a hűbéreseitektől. Az meg kurva kevés lesz az üdvösséghez!
Nézzetek bele a tükörbe és köpjétek szembe magatokat! Én megtenném, hogy egyenként leköplek Benneteket, csak sajnos kis pont vagyok ahhoz, hogy elég közel tudjak menni.
készítette: Szontagné Kondor Andrea

Névtelen írta...

Reménykedtem.Október 23-ig reménykedtem, hogy az ellenzék pártjai tudják a dolgukat.
Tudják, hogy csak ÖSSZEFOGÁSSAL lehet eltakarítani ezt az elmebeteg despotát.
Most ott tartok, hogy semmit sem értek. Mi történt? Hol van az MSZP tisztességes tagsága? Miért nem kólintják fejbe a hülye vezetőiket? Egyáltalán, mi késztette Mesterházyékat arra, hogy a fidesz malmára hajtsák a vizet? Valóban csak arról lenne szó, hogy féltik a túlfizetett "munkájukat? Valóban nincs az MSZP-ben senki emberfia, aki látná, hogy élünk mi? Tényleg nem látják, hogy ha nem fogják meg egymás kezét, és nem kérik a mi támogatásunkat, nem csak a köztársaság, de Magyarország is odavész.
Szomorú szívvel jegyeztem: Szalai Veronika

D. Elemér írta...

Nagy igaszságot irt Pu pu
Garatula
maga tudja mi a STÁJSZ!
nagy tisztelöje
ELI.

Névtelen írta...

A hozzászólások kissé elkanyarodtak a bejegyzés témájától, (svéd TV) de nem baj, látszik, mi foglalkoztat minket nagyon, nem, mintha a fasizálódás nem.
Egyszerű útkaparó ésszel a következőket gondolom.
Amikor meghirdetett az összefogás, tavaly, azzal, hogy menjetek a pártotok vezetőihez és mondjátok, hogy fogjanak össze velünk, stb, azt én komolyan vettem és lelki szemeim előtt megjelent egy olajfa, na jó, itt az nincs, akkor egy akácfa koalició, amibe MINDENKI beletartozik, aki le akarja váltani a jelenlegi iszonyatot.
Aztán jöttek a finnyázások, én nem, meg vele nem, direkt nem mondok neveket, nem a nevek, hanem a jelenség érdekes.
Most ott tartunk, hogy azt remélem, megalakul hamarosan az a bizonyos akácfa koalició, amibe vagy betagozódnak a többieket kizáró egyesültek, vagy nem, és ha nem, úgy eltünnek a balfenéken, hogy hírük sem marad.
Más.
Tegnap megnéztem (újra, hányadszor?)az 1984 c. filmet. Biztosan az én hibám, hogy dermesztő "áthallásokat" találtam. Ilyenek voltak benne, hogy (nem szószerint) ezt a nyelvet 50-ben már nem beszéli senki (mert az újbeszél legújabb verziója lesz az államnyelv) szóval, csak a proletárok fogják beszélni, de azok alantasak, nem is emberek...meg, hogy a háború nem azért folyik, hogy győzzünk, hanem mert állandóan fenn kell tartani a háborús állapotokat.
A sikeres agymosásnak igen drasztikus módja látszik a filmben, ma annál kevesebbel el lehet érni a kívánt hatást.
Hogy van ez?
Nem tudom miért, de nálam nem jelennek meg teljes terjedelmükben a megjegyzés beküldéséhez való mezők, ezért ide írom, hogy én, útkaparó írtam a fentieket.

Jutka írta...

Szanyi képviselő (úr) is elmehet a búsba. EP képviselő akar lenni, ami nem kevés pénzt, semmi munkát, és távol ettől az országtól jelent.
Tud egyáltalán idegen nyelvet?
igaz ez nem feltétel, lásd Áder Jánost és másokat.

reménykedő írta...

Válasz
Utolsó kirohanás
2013. október 25., 20:01-re

Eddig mindig MSZP szavazó voltam, de október 23-a és az MSZP-E14 nyilatkozat után erre semmi okom nincs.
Az MSZP 2018-ra az MDF, a Kisgazdák és az SZDSZ sorsára fog jutni. Ez halálbiztos! Végleg eltűnik a süllyesztőben, megérdemelten. Jó lesz erre időben figyelmeztetni az MSZP híveket, hogy ne érje őket meglepetésként.
A kisemberek érdekeit egyedül Gyurcsány viszi tovább a parlamentben.

Névtelen írta...

Csodálkozom, hogy az általam nagyra becsült Pupu is még mindig az összefogás hiányát kéri számon az ellenzéktől, mikor egyedüli megoldás a Bartus által javasolt bojkott.
Ez az ellenzék pedig megérdemelné, hogy Orbán elevenen megnyúzza őket.

Névtelen írta...

elkeseredett...

Kedves reménykedő...
Látom elvesztetted a reményedet az MSZP iránt, így vagyok ezzel, én is. Igazad van, még időben kell figyelmeztetni őket, el fognak süllyedni, ha nem változtatnak a jelenlegi hozzáállásukon és vezetőgárdájukon.

Névtelen írta...

Demokraták figyeljetek!

A nagy csatazajban minden média nyilvánosságot mellőzve erőltetett ütemben épülnek az ABC stadionok!
A, mint Argentína
B, mint Bosznia-Hercegovina
C, mint Chile

rövidesen szükség is lesz rájuk.

útkaparó írta...

A hozzászólások kissé elkanyarodtak a bejegyzés témájától, (svéd TV) de nem baj, látszik, mi foglalkoztat minket nagyon, nem, mintha a fasizálódás nem foglalkoztatna.
Egyszerű útkaparó ésszel a következőket gondolom.
Amikor meghirdették az összefogást, tavaly, azzal, hogy menjetek a pártotok vezetőihez és mondjátok, hogy fogjanak össze velünk, stb. azt én komoly szándéknak vettem és lelki szemeim előtt megjelent egy olajfa, na jó, itt az nincs, akkor egy akácfa koalíció, amibe MINDENKI beletartozik, aki le akarja váltani a jelenlegi iszonyatot.
Aztán jöttek a finnyázások, én nem, meg vele nem, direkt nem mondok neveket, nem a nevek, hanem a jelenség érdekes.
Most ott tartunk, hogy azt remélem, megalakul hamarosan az a bizonyos akácfa koalíció, amibe vagy betagozódnak a többieket kizáró egyesültek, vagy nem, és ha nem, úgy eltűnnek a balfenéken, hogy hírük sem marad.
Más.
Tegnap megnéztem (újra, hányadszor?)az 1984 c. filmet. Biztosan az én hibám, hogy dermesztő "áthallásokat" találtam. Ilyenek voltak benne, hogy (nem szó szerint) ezt a nyelvet 50-ben már nem beszéli senki (mert az újbeszél legújabb verziója lesz az államnyelv) szóval, csak a proletárok fogják beszélni, de azok alantasak, nem is emberek...meg, hogy a háború nem azért folyik, hogy győzzünk, hanem mert állandóan fenn kell tartani a háborús állapotokat.
A sikeres agymosásnak igen drasztikus módját mutatják be a filmben, ma annál kevesebbel el lehet érni a kívánt hatást.
Hogy van ez?
Tényleg ennyire hülyék volnánk?

Névtelen írta...

http://www.szanyi.hu/cv2.html

daczu írta...

Kedves PuPu.
Van sok demagóg dolog, amit az embereknek meg kellene magyarázni.
Nincs olcsó állam, csak rosszul működő. Az állam drágaságát nem a képviselők magas bére adja, hanem a sok, felesleges hivatal, a túlszabályozás, a közalkalmazottak alacsony bére, és az ebből adódó zsarolási potenciáljuk lehetősége.
Emlékezzün a vasutas, vagy a mozdonyvezetők sztrájkjaira, vagy az orvosok külföldre távozására.
Nem a bankok, a szolgáltatók a drágák, hanem a hiányzó munkahejek, az állami bevételek csökkenés, a kilátástalan gazdaságpolitika miatti keresetcsökkenés, vagy a kereset hiánya a szegénység növekedés a probléma. Nem újabb adókat kellene kitalálni, hanem a gazdaságot élékíteni.
Kitalálták, hogy a nagycsaládosok az eü-, nyugdíjjárulék terhére kaphatnak több pénzt. Így viszont az egészségügytől, és a nyugdíjalaptól vesznek el indirekt pénzt. Kevesebb lesz a bevételük.
A megélhetésért küzdő embereknek nagyon nehéz ezt elmagyarázni. Egyszerübb az, hogy kizsákmányolnak minket, és harcolnunk kell.
Gyurcsány az egyetlen politikus aki nem fizetségért dolgozik, illetve jótékony célra fordítja a politikusi keresetét.
Én nem engednék képviselőnek 40 év alatt senkit. Tanulják meg, hogy mi az élet, mi a munka, de nem mint "TÁSKAHORDÓK". A nyugdíjkorhatár elérése után, szintén nem lehetne képviselő. Legyen ő is nyugdíjas. Mint szakértő dolgozhatna, mivel a tudásukra szükség van, de ne legyen képviselő.
Így is gazdagodhatnak 25 évig, ha jó politikusok.
Azt is el kellene magyarázni az embereknek, hogy pártok nélkül nem megy. Kulka, és Csákányi Eszter a civilek között elvállalta a demokratikus tüntetések narrátori szerepét, de 23-án, mivel pártos rendezvény volt, már nem válalták. MIÉRT?
Szerintem a demokrácia lényege "A LEGKISSEBB ROSSZ MEGTALÁLÁSA". A kompromisszum keresés, a kölcsönös engedmények nélkül nem megy. Nem csak az én akaratom számít, hanem a másét is meghalgatom, és ha meg tud gyözni az igazáról akkor elfogadom. Ehhez pedig idő kell, sok-sok idő!!!!!!!!!!!!!
Kötelezővé tenném a szavazás intézményét. Nem lehetne 1/3-dal 2/3-ot szereni, és senki nem mondhatná, hogy én nem ezt akartam.
Biztos, hogy találni olyan országot, ahol kötelező a szavazás intézménye. Ne csak a munkához, a megélhetéshez, a lakhatáshoz legyen jogunk, de a szavazás is legyen a kötelezetségünk. Nem miattunk, hanem az ország végett, és nem azt kellene keresni, hogy miként menjenek minnél kevesebben szavazni.
Nem tudnák a szavazók azzal büntetni a pártjukat, hogy nem szavaznak, csak azzal, hogy más pártra.
Látszólag nem a mai témáról írtam, de szerintem végig erről szólt a mondanivalóm.
Cak azt akartam mondani PuPu, hogy jó volt az írásod.
daczu

pamagd írta...

A bojkottról:
Lényegét tekinve igaz Bartus hozzáállása.
De:
Egyrészt Gyurcsány azért csak jobban ismeri, hogy Brüsszelben hogy viszonyulnak a választási törvényünkhöz - jaj mit írok, szóval Orbán választási törvényéhez. Én nem tudom, hogy az EU hogy reagálna. Elég erősnek találná-e az Orbán elleni érveket.
Másrészt, az Isten szerelmére, a bojkotthoz is összefogás kéne. A DK egyedül nem tudja a válsztást bojkottálni, ahhoz még nem elég erős. Azzal csak a saját halálos ítéletét írná alá.
Talán tavaszra - addig még sok víz lefolyik a Dunán, és lesznek különböző cselekedetei mind Orbánnak, mind az MSZP-nek, amik érvül szolgálhatnak a nép meggyőzésére - ha megerősödik a DK, akkor tavasszal már kezdeményezheti, hogy bojkottáljuk a választást. Ma még nem.

Névtelen írta...

Felejtsétek már el ezt a bojkottot egyszer és mindenkorra!Ennek akkor lett volna értelme, amikor megszavazták az új választási törvényt.Akkor egyedül a DK hívta fel rá a figyelmet, de le sem szarták a többiek.Ha csak egy párt csinálja meg, akkor az a saját sírját ássa, mert a többi ellenzéki párt, aki elindul legitimálja a választást.Ott ahol egy szaros egyszerű választási szövetséget nem képesek összehozni, majd egy teljes körű bojkottra hajlandóak lennének,Őt hónappal a választás előtt már kontraproduktív bojkottot emlegetni, mert az ellenzéki média kihasználja.Ismerem Bartus írásait: egy idealista, aki ellentmond neki a blogján azt kitiltja.Nem érti meg, hogy a politika nem fehér és fekete, na mindegy a bojkott emlegetése manapság már nem megengedett..

kekec/éva írta...

Én sajnos lekéstem Bajnait. Pedig ez a "hekkelés" inkább őt illette volna!
Mesterházy nem ígért egy éve teljeskörű ellenzéki összefogást - hanem Bajnai! Mesterházy "csak" tovább mutyizgatott, ahogy az mszp már megszokta. Ő aztán nem okozhatott ezzel senkinek sem csalódást (no talán csak néhány naivabb mszp tagnak) Az igazi csalódást Bajnai okozta.

sphagin írta...

Azért kell a választáson részt venni, hogy feketén fehéren kiderüljön az esetleges csalás. Addig amíg ki nem derül, addig csak feltételezés ! A választás ellenőrzésére kellene inkább koncentrálni, ahogy Kuncze is javasolta. A DK jár el helyes, hogy részt vesz a választáson, de egyértelműen elutasítja az Orbán rezsimet és nem fogja legitimálni, nem úgy mint a többiek ! Bajnai még visszautasíthatatlan ajánlatról beszél a FIDESZ esetében ! Ebben sincs tehát egyezség, pedig kellene !