2016. április 20., szerda

BOKÁNRUGOTT PÁVATÁNCOS

Túl van ez a Kohl-látogatás bonyolítva.
Az elemzők értetlenkednek, az átlagolvasó meg pislog, mint vándorliba, mikor Semjént lát - akkor most mi is van?
Pedig - szerintem - nem olyan bonyolult dolog ez az egész.
Faguriga legyek narancssárgára festve, ha Pocak vitéz ezt a forgatókönyvet képzelte el, mielőtt útnak indult Deutschlandba, ő valami egészen másra számíthatott.
Tudta, Helmut Kohlnak vannak fenntartásai Merkel menekült-politikájával kapcsolatban, ezért azt gondolta, hogy a veterán exkancellárral remek duettet adhatnak elő a migráns-politikáról, megerősítve ezzel pozícióit és remek hátteret adva világ - de legalábbis - Európa-megváltó elképzeléseihez.

Úgy tűnik, tévedett.

A tévedés oka talán a politikai kultúra és a balkáni kulturálatlanság összecsapásából adódhat, nevezetesen abból, hogy kiderült, hogy ami itthon és a kelet-európai térségben bizton eladható, arra - a megosztó politikára - nem vevő Európa demokratikusabb része.

Így aztán nem is sikerült szembefordítania Kohlt Merkellel, merthogy ez lett volna a cél - Merkel pozíciójának gyengítése és az ellentétek nyilvános felmutatása a német politikán belül.
No lám, Kohl sem támogatja ennek az erőszakos spinkónak az ámokfutását!
De hol nagy a szükség, közel a segítség és ezt aktuálisan Victor Stacheldraht és kis elaborátuma képezi a német nép és Európa számára!
Utóbbi egy olyan javaslatnak készült, melyet nem lehet visszautasítani:
Nagy kár, hogy az akció végére egy kisdiák röpdolgozatának szintjére lett visszaminősítve, olyan javaslattá, megfontolandó ötletté, mely a hálás magyar nép és szeretett Vezérének személyes hozzájárulása egy nehéz probléma megoldásához.


Nincs ezen mit csodálkozni, Orbán populista, míg Kohl még jelenlegi állapotában is ezerszer jobb politikus, mint ez a bánatos pocista valaha is lenni tud.
A populista azt mondja mindenkinek, amit partnere vélhetőleg hallani akar.

Ez általában sikerül is, hiszen ki ne szeretne több pénzt, megvalósulva látni a Kétfarkú Kutya Párt minden program-elemét, csajokat és sört - de néha azért elképzelhető, hogy a populista is téved.
Például olyankor, amikor a partnerét saját magával méri, mígcsak ki nem derül, hogy vannak még Európában politikusok, akik elvi politizálást folytatnak.
Na, azokkal nehéz a helyzet, főleg, ha a választóik nem csak a populista állásponttal ismerkedhetnek a médiából, és az sem lebecsülendő tapasztalat, hogy társadalmuk túlélt már egy Hitlert.

Lássuk be, azért egy Habony a kanyarban sincs egy Göbbelshez képest...

És ez még a jobbik változat arra, hogy az exkancellártól távoztában miért tette le a mi kis harcimarcink a vazallusi nagyesküt Merkel mellett, mikor rájött, hogy kihúzták a lába alól a szőnyeget.
Merthogy rájött, az kétségtelen, hiszen korrigált is azonnal, csak az a baj, hogy mindenki látta a Nagy Pofáraesést, ami nem tett túl jót a Világpolitika Döntő Tényezője imázsnak.
De van egy rosszabb változat is.
A bűnözők politikai karrierje ott szokott rossz irányt venni, mikor valamelyik politikai ellenfelük rájön, hogy a koma zsarolható.
Mikor az orra alá tudnak nyomni egy dossziét, mondjuk Gripen felirattal, benne banki átutalások másolataival, esetleg hangfelvételek leirataival, de lehet a dosszién más felirat is, a lényeg a tartalma.
Orbán esetében pedig dossziéhegyek állhatnak rendelkezésre valamennyi jelentős politikai partnere részére, és jelentősnek itt, most, kivételesen ne az azeri elnököt tekintsük.
Már Putyin esetében is felmerült a zsarolhatóság opciója, erre utalt a Pakssal kapcsolatos villámgyors döntés, a szövetségi rendszerünkön belüli érdekes mozgásaink, az egész ambivalens viszonyrendszer orosz barátainkkal.
És mint hajdani kollegám, a történelmi nevet viselő K. hőr. főhadnagy szokta mondogatni volt: nem zörög a haraszt, ha a szél nem zergenye...


Egy zsarolható miniszterelnök pedig rosszabb, mint egy idegen állam általi megszállás, mert a viszonyokat zavarossá teszi.
Ha bekerékpároznak Budapestre a 3. 
Piréz Kerékpáros Fajfenntartó Hadosztály borostás képű és vad ábrázatú harcosai, mindenki tudja, hogy asszonyokat-lányokat össze kell kenni korommal, nagykendőbe bugyolálni, arcukra és hasukra filctollal kiütéseket festeni, zsírt bödönben elásni a tyúkólban, krumplit elvermelni, majd sűrű hajlongásokkal biztosítani az új rezsim képviselőit múlhatatlan örömünkről, megtagadni a Felház Egyházat, a magyarok Istenét, majd várni, mígcsak el nem eszi innen őket a fene.

Közben persze kötelező a dézsmát elcsalni, saját kis üzletecskéinket megkötni velük - ez tradicionális és elengedhetetlen megszállás idején...
Ha viszont a miniszterelnök zsarolható, akkor anélkül adhatja el asszonyainkat-lányainkat kilóra, mint a kacsát, hogy akár észre is vennénk, aztán utána már lengethetnénk itten a szivárványszínű zászlót akkordban.
Gyermekeink janicsárrá lennének, az ellenállók gályarabbá, és még az a kis örömünk se lenne meg, hogy szidhatnánk a pirézeket, meg kellene maradnunk a már nagyon megunt zsidók és cigányok mellett, hiszen a piréz csak mosolyogni jönne Magyarországra, hóna alatt hol egy atomreaktorral, hol egy autógyárral...

Janicsárokról jut eszembe, hogy a Corvinus után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is új rektort kap, egy éleslátás tekintetében kihívásokkal küzdő, Jumurdzsák névre hallgató, sokat megélt harcosról szólnak a folyosói pletykák...

Száz szónak is egy a vége, addig kellene itt valamit ügyintézni, míg Egyeske rezsit nem csökkent ÁFA tekintetében is, - az általa felemelt adót csökkenti, melyet - a reményei szerint ismét megnyert választások után - ismét felemel majd, vagy átkereszteli migránsvédelmi adóvá.
Hálás népe pedig megköszöni neki azt a pénzt, amit tőle lopott el hihetetlen szorgalommal.

A kételkedés viszi előre a világot.
Én például abban kételkedem, hogy hazám választópolgárainak többsége normális...

De majd még meglátjuk.

:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu, Kohl jelentése káposzta, a szén németül Kohle.

PuPu írta...

Húúúú, de szégyellem!
Javítom!
:)

Geza írta...

Az odaig rendben van, hogy megnyugodtam, a Kohl-tol meg a Cameron-tol sem kapott ez a fszfej semmi biztatot. De ha ez igy van, akkor mi a fenenek vetteek ezek az urak a faradtsagot, hogy egyaltalan fogadjak ezt a manust? [Plaane, hogy helybe jojjenek!] Ha Orban annyira marginalizalhato, mint ahogy legtobben szeretnenk, akkor meeg mindig miert adhatja elo a "pontjait" egy EU-s testulet elott, es talakozgat neves nyugati politikusokkal? Egy genyo meeg akkor is veszelyes, ha latszolag semmi szava sincs - hiszen a bomlasztoi tevekenysege elobb vagy utobb beszivarog azok koze, akik a valsagban levo rendszerben valamilyen okbol kifolyolag nem akarnak egyuttmukodni. Orban meg kitarto …

nemóvatos írta...

"Orbán esetében pedig dossziéhegyek állhatnak rendelkezésre valamennyi jelentős politikai partnere részére, és jelentősnek itt, most, kivételesen ne az azeri elnököt tekintsük."
A helyzet az, hogy Putyin tudja használni azokat célszerűen (talán még az azeri elnök is), na de azok akiktől mi a fegyelmezést várnánk, még a saját adófizetőik érdekében sem???
Persze ha Gorbánnal együtt munkálkodnak azon, hogy a magyarok az EU-n kívülre de minimum egy puffer (felvonulási) zónába kerüljenek keleti irányba, akkor értem. (az előző posztban írt francia kavarással együtt)
Csak akkor inkább a szocializmust sírom vissza.(moszkovita kommunisták nélkül ha lehetne)

Névtelen írta...

Orbán ugat, a mag Európa pedig halad.
http://mno.hu/gazdasag/merkel-a-politikanak-nincs-koze-az-eszaki-aramlat-2-hoz-1338523

Az Északi Áramlat 2 projekt részvényesi megállapodását tavaly szeptember elején írták alá a hat érintett cég vezetői. A Gazprom orosz gázipari vállalat, a holland–brit Shell, a német E.ON és a BASF/Wintershall, az osztrák OMV és a francia Engie (korábbi nevén a GDF Suez) azt tervezi, hogy két új – a már meglévő vezetékpárral azonos –, évi 55 milliárd köbméter szállítási kapacitású vezetékkel bővíti a Balti-tenger fenekén húzódó Északi Áramlatot, amelynek kiindulási pontja Viborg, és a németországi Greifswaldig tart.

Úzbence írta...

PuPu! Nagyon tetszik a Victor Stacheldraht elnevezés!Lehet,hogy így fog "bevonulni"a történelemkönyvekbe? Diktátorunk hírből sem ismeri az elvi politizálást,ezért gondolta,hogy sikert fog elérni Kohlnál.Lám a szép tavaszi virágcsokor sem tette meg a hatását!Hogy a választópolgároknál miért sikeres még mindig,ez számomra érthetetlen.Tényleg nincs több ilyen ország!

góbé írta...


Csak ugy általában, különös figyelemmel Geza jegyzetére...: Talán összes-küvés-dolognak tünhet, de szerintem a volt kancellár, akinek azért nimbusza van a nyugati, - de a keleti -világban is, hajlott korára nem piszkolja be a kezét, nem rombolja le renoméját azzal hogy az EU első diktátorával csacsog, kvaterkázik, merthogy nem is erről volt szó.

Valszeg sohasem tudjuk meg hogy mi is zajlott, hangzott el kettejük között, de van egy sejtésem miszerint Kohl, mint a napi politikán kivüli de azért respektálandó személyiség, azon felvetéseket, problémákat, ill a lehetséges, a mi kis g.micinkre váró retorziókat fogalmazta meg, melyek a mi kotonszökevényünket akár napok alatt a süllyesztőbe tehetik.

Besegitett Merkelnek, aki aktiv, az EU megkerülhetetlen politikusaként, pártcsaládon belüli vezetőtársával szemben a megfelelés miatt mindig is toleránsnak, visszafogottnak kellet lennie. A gyanu árnyékát is kerülnie kell hogy akár a maga, akár az EU képviseletében egy tagország belügyeibe beavatkozik.

Kohl kora, tekintélye, történelmi tevékenysége okán kikezdhetetlen, támadhatatlan, és sulya van annak amit tesz. Orbánról ordit hogy rendesen helyretették.



Tomas Mayer írta...

Szvsz. Kohl ultimátumot adhatott Orbánnak, hogy ha nem csatlakozik az általa megfogalmazott közös közleményhez: leveszi róla a kezét, és akkor a fidesz/kdnp igen rövid idõn belül az EPP-n kívül találhatja magát.