2016. április 15., péntek

SARIA

Ha  közhangulaton múlna, jövő héten bevezetnénk a halálbüntetést.
Két hét múlva levágatnánk a tolvajláson értek kezét.
Három hét múlva kitépnénk a hazugok nyelvét, de aztán, miután hirtelen súlyos kommunikációs nehézségek merülnének fel, és a televízióban is már mindenki csak mutogatna, a nyelvkitépés (mert azért tépni kell, természetesen) a felséggyalázás elkövetőire vonatkozna.
Akit az uraság erdeiben falopáson érnének, azt fel kell kellene lógatni a nyakánál fogva, jó magasra.
Három hónap múlva megköveznénk a házasságtörő asszonyokat, ez erősen visszavetné a népesedési statisztikát, de kit érdekelne -végre rend lenne.
A férjnek jogában állna elkergetni megunt feleségét, aki csak azt vihetné magával, amit magán visel, a lányt, akit bezárt ajtó mögött találnak egy férfival, a rokonságnak joga, az apának vagy a testvérnek kötelessége lenne kivégezni. 

Szép világ jönne el végre, már megint példát mutatnánk a világnak, mint a szögesdróttal.
Talán
 mi lehetnénk az első európai ország, mely a sariát bevezetné.


Merthogy ugye, mint már leírva is láttam, Friderikusznak azért nincs igaza, mert a közönségszavazáson az emberek többségének nem tetszett az az értékrend, amit a Gerő Andrással folytatott vitájában képviselt, továbbá az ATV is elhatárolódott tőle.
De türelem, mindjárt lejár a szerződése és átveheti végre a kommunikációs teret a neves időjós.
Merthogy az erkölcs az, amit a többség vall, és egy bűncselekmény erkölcsi kérdés is, nem csak büntetőjogi, ugye.
Így aztán szemet szemért, fogat fogért, mely szép jogelvet ugyan már a rómaiak is meghaladták, de hát kik voltak azok a rómaiak?
Macskaevő olaszok, azok nekünk nem példaképeink, mi különben is a cicók pártján vagyunk!

Végülis a jog is csak úri huncutság, arra találták ki, hogy a gazdag ember megússza a dolgokat, míg a szegényembernek akkor is ülnie kell, ha abba a retkes szomszédjába beleteszi a bicskát, mert a tyúkja átkódorgott a kertjébe, - vagy esetleg szőlőkaróval üldözte a kertjébe áttévedt, szép kis libámat, megérdemelte a rohadt a halált!
És bár magyarember - tekintet nélkül képzettségére, anyagi és társadalmi helyzetére - veri a családját, mint szódás a lovát, megrontja a saját gyermekét, második felesége hozott kis kurváját meg pláne, de ettől még az erkölcsei épek maradnak és ha hall egy öregember fél évszázaddal ezelőtt elkövetett bűnéről, hát említett erkölcsök úgy törnek ki belőle - csak a száján keresztül - mint három nagykanál ricinus után a tegnapelőtti vacsora.
Nincs megbocsátás, nincs felejtés, nincs kegyelem.

Terror van, a média sem azt teszi, ami a dolga lenne, nem tanít, hanem beszáll a gyűlölködésbe.
Igaz, a társadalom tagjai között vannak jogvégzett emberek is, akiknek tudniuk illene, hogy mi a differencia a XVI. század erkölcse és joga és a XXI. század joga és erkölcse között, de ezek az emberek - a médiával együtt kussolnak, mert ezt kívánja az anyagi érdekük.
Vagy egyszerűen csak kényelmesek.

És ez felülír mindenféle erkölcsöt, jóllehet erkölcs címen Magyarországon kizárólag a genitáliákkal foglalkoznak, pedig ez talán a legkevésbé meghatározó része az erkölcsnek.

Azt vélik sokan, hogy az erkölcs felülírja a jogot, erkölcs pedig az, amit ő annak tart.
Pedig ez óriási tévedés,  a jogot éppen azért találta ki magának az emberiség, hogy keretek közé szorítsa a sok-sok, egymástól eltérő véleményt, és megfogalmazza a társadalom számára azokat a szabályokat, melyek közül ha valaki kilép, hát büntetést kap.
De kit érdekel ez?
Hetedíziglen, a leszármazottaival együtt, mert tűrhetetlen, amit művelt akkor, amikor a bűn mai számonkérőjének még talán az apja sem élt, és bár a társadalom akkor sem tűrte, meg is büntette, de azért kövezzük meg, és vegyük tőle vissza a kitüntetéseit, melyeket nem a valaha volt bűncselekményért kapott, hanem azért, amit a társadalomnak adott.


Aki nem úgy beszél, ahogy az aktuális irányvonal megköveteli, az megkapja a magáét, elsősorban verbálisan, de lehet, hogy egzisztenciálisan is.
De nem ez a legszomorúbb az egészben, hanem az, hogy az emberek milyen ostobán tűrik, hogy manipulálják őket, hogy a ma fontos dolgok helyett fél évszázaddal ezelőtt elkövetett tettekkel etessék azért, hogy nehogy a mai bűncselekményekkel kezdjen el foglalkozni.

Hogy eltűrik, hogy elembertelenítsék őket, hogy szembefordítsák őket egymással, saját vallásuk erkölcsi előírásaival, a humánummal, a joggal, hogy engesztelhetetlen, gyűlölködő kis állatokat csináljanak belőlük, akik azt hiszik, hogy ha együtt üvöltenek a falkával, akkor ők magas erkölcsiségű emberek, jóllehet csak szerencsétlen tönkremanipulált ostobák.

Akinek meg esze van, az felmászik az Alcsútdoboz melletti Rézhegyre, oszt röhög a markába...

:O)))

42 megjegyzés:

Kibic37 írta...

Tökéletes látlelet.
Mélységesen elkeserítő, mert minden szava maga a valóság.
Semmi újat nem tudok hozzáfűzni, mert csak magamat ismételném.

Unknown írta...

Kedves Pupu doktor bácsi!

Nagyon szépen köszönöm a rám fordított időt. Nagyon jó a diagnózis, mégis akad egy apró bökkenő. Hiába részletezted az összes bajom, ha nem adtál receptet. Így azt kéne higgyem, hogy menthetetlen vagyok. Én erre nem vagyok hajlandó, s "követelem" a receptet! Orvosság kell, és ne próbálkozz placebóval!

nemóvatos írta...

Ez már a harmadik poszt, ami egy "könnyen"(?) megítélhető témáról szól és mivel (mint írod, kedves Teve)
"...az emberek milyen ostobán tűrik, hogy manipulálják őket, hogy a ma fontos dolgok helyett fél évszázaddal ezelőtt elkövetett tettekkel etessék azért, hogy nehogy a mai bűncselekményekkel kezdjen el foglalkozni." (utóbbiakat észre sem veszi,fel sem fogja)
az alcsútdobozi Rézhegyről a röhögés még egy darab ideig hallható lesz.
Minden estre elmentem az unokáim iskolájához meg a közeli kórházhoz talpig feketében.
Szép napot!
nemó.....

mavtelep írta...

nemóvatos
PuPunak tökéletesen igaza van. Mint a pestis, úgy fertőzi az emberek egy részét a gyűlölet és
a saria szelleme, mintha nem is a XXi. századi Európában lennénk.
Ahogy tulképp már Fridit is cinkosnak tekintik, ahogy az Index tovább boncolgatja a hajdan történteket kétes hírű szerző
beszámolóira alapozva, az már nem csak visszataszító, de teljesen erkölcstelen is . Döbbenet T
Szervusztok, jó reggelt !

Jutka írta...

Tisztelt Pupu!
Végignéztem az említett Friderikusz vitát, és sajnos nekem nem (se) egyezik meg a véleményem sem vele, sem veled. Bocsánat.
Vannak elkövetések amit még 55-év után sem lehet "megbocsájtani"és nem érvülhet el. Pl. a háborús bűntetteket. Ez is ebbe a kategóriába tartozik.
Ezt mi nők máshogy látjuk.

igénybejelentő írta...

Púpos Teve!
Kimaradt az írásodból két fontos bekezdés:
1. minél közelebb van a (köz)erkölcs és a jog, többek között annál kevésbé tűrik a különféle manipulációs trendeket az emberek - bárhol a világon!
2. mikor kezdődött + mi az oka + kik a felelősök a magyar társadalom (köz)erkölcsi állapotáért és a jogi züllöttségért?

Mikor írsz erről?
Érdekelne!
És persze a vázlatosan kidolgozott boldogságtervezeted se tartsd titokban!

Avi írta...

Tisztelt Pupu!
Bár én nem vagyok nő, de mélységesen elítélem a nőkkel szembeni erőszakot. Azért mert az említett "ember" cselekedete már több mint fél évszázados, nem feledteti, hogy egy erőszakos nemi erőszak tevékeny résztvevője volt. Ezzel az erővel kéretik elfelejteni a világháborúban asszonyaink a hol baráti, hol ellenség általi megpocsékolását. Kéretik elfelejteni mert már oly régen volt, a magyar hatóságok hathatós és lelkes tevékenysége által a halálba küldött honfitársaink százezreiről stb. A maffia mai gaztette és az elmúlt időszakokban elkövetett bűnök elítélése nem zárja ki egymást.
Egyébként kérdem én: rábíztad volna serdülő lánykádat egy ilyen előéletű emberre?

talalom írta...

Pupu! Most, ha lehetne 1000 lájkot nyomtam volna. Nem ismétlem el, amit napok óta hajtogatok.
Jutkának annyit: nem "mi" nők - a nők egy része így, más része meg tudja különböztetni a büntetést, meg a bosszút.
Ne gyertek ezzel, hogy egy ember élete tönkrement és ez megbocsáthatatlan. Amikor egy rabló még jól el is veri az áldozatát (bár életben hagyja), az sem kevésbé aljas. A rablónak kijár az új esély? Azt vegyétek észre: éppen az áldozattal szúrtok ki, ha nem hagyjátok, hogy megbocsássa, elfeledje az ügyet, hanem habzó szájjal bosszúért lihegtek.Tudom, hogy a konkrét eset áldozata már elhunyt. De lehet olyan, aki egy ilyen ügy után fel akarna állni, és szíve szerint nem utálná az egész hímpopulációt. De a jelen reakciókból úgy tűnik, az az elvárás vele szemben, hogy ha Pityi megpocsékolta, akkor sikoltva meneküljön Palkó elöl is. Különben még azt hiszik: Nocsak, máris Palkóhoz bújik? Akkor az a Pityi-ügy sem lehetett akkora baj...
Így lehet szépen, véglegesen tönkretenni az áldozat életét, puszta "igazságérzetből".

Kapat írta...

Jutka 8:52
Nagyon sok nő nem gondolja másképp, mint PuPu. Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy maga az elkövetett bűn ne lenne elítélendő számunkra is.
De az a módszer, ami sajnos jellemző a fideszre, nem tetszik. Az, hogy bárkit kicsinálhatnak, ha céljaik úgy kívánják. Alattomos, undorító, kíméletlen módon szisztematikusan teszik ezt.
A legkevésbé sem számít az emberi élet tisztelete, a magánszféra érinthetetlensége sem. A falkaszellemre építenek, no meg az emberek legrosszabb indulataira.
Nagyon is megértem, hogy immár harmadszorra tér vissza PuPu is erre a nagyon sok ember véleményét (pro és kontra) kiprovokáló témára, mert ez abba a kategóriába tartozik, amivel nem tudunk mit kezdeni. Aki nem akar akár a barátaival is nap-nap után konfrontálódni, kénytelen engedni, a fennen hangoztatott, "erkölcsi magásságokból" hírdetett, elítélő véleményekkel szemben. Aki ezt nem teszi, úgy jár, mint Fridi. Ő sem magát a történést pártolja, hanem egy ember (vagy több) életének tönkretétele ellen emelt szót, mert úgy érzi, kötelessége. Kötelessége, ha egész életében a nyilvánosság előtt, sikerrel képviselt jó ügyeket.
A legkézenfekvőbb indíttatás nem világos? Pedig egész rendszerük erre épül.
Lassan sikerül az egész társadalmat beterelniük ebbe a rendszerbe. Nem szeretnék ebben segédkezet nyújtani!

talalom írta...

AVI-nak. Nem ilyen előéletű edzők kezére, hanem a "beteges, adalékanyagokkal és mesterséges állományjavítókkal feldúsított élsport" (Konok Péter találó jellemzése: hvg.hu) karmai közé nem engedném sem a lányom, sem a fiam.

Kibic37 írta...

"...erkölcs címen Magyarországon kizárólag a genitáliákkal foglalkoznak..."
Azt hiszem, ebben minden benne van.
Sajnos :(((

Névtelen írta...

azt mondjátok:
Bocsássunk meg Kiss Lászlónak!
azt kérdezem: miért? miért bocsássuk meg a tettét, s az utána következő „erkölcsos” élettét, s a rengeteg eredményt?
régi vesszőparipám, s már sok esetben kérdeztem, most is megteszem, hátha valaki választ tud adni nekem:
.
miért van a sportolók, a sportban tevékenykedő edzők között túlnyomó többségben – mintegy 90-95%! – velejéig romlott, erkölcsileg rothadt,
VALÓBAN ROSSZ EMBER?
.
van kivétel – aki sajnos erősíti a szabályt! – például Puskás Ferenc, akiről a vele együtt éveket játszók mondják, hogy embernek talán jobb volt, mint játőkosnak. ami talán felfoghatatlanul nagy dicséret, tekintettel arra, hogy egyike a valaha volt legjobbaknak.
miért van, hogy egy olyan féreg, mint a kájpáti gyujika – aki Puskásnak köszönheti diplomáját – annyi eredményt ért el, vagy a smittplagi?
.
s itt érkezünk el ahhoz a ponthoz, mikor újra kérdezem, miért bocsássunk meg Kiss Lászlónak?
Kiss László mondhatni egy peches ember. nagyon sokáig jó helyen volt jó idő ben, s az edzői kvalitásait sem vitatom.
most viszont pechére az ő esetén keresztül a társadalom szembesül az uszodák világának csillogó felszíne mögött lévő
.
UNDORÍTÓ VALÓSÁGGAL!
.
vitatom Kiss edzői módszereit – a veréseket, doppingolást – hiszen akik most azt mondják bocsássunk meg neki, azok minden további nélkül elítélik a volt NDK-s államilag irányított doppinglaborokkal teli sportéletét, „eredményeit”, melyek fiatalok ezreinek tették tönkre életét.
javaslom elolvasni, hátha sikerül egy picit messzebb is látni, mint Kiss László megmentése, OK?
http://ripost.hu/cikk-szepesi-nikit-is-utottek-megalaztak-az-uszodaban?source=hirstart

commune írta...

Érdekes volt megfigyelni, hogy a magyar sajtó, szinte egyként lement kutyába, igazlátó, olaszliszkai lincselőbe gyakorlatilag. Az is érdekes, hogy a két kivétel a két ellentétes póluson álló újságíró Bayer és Friderikusz.
az, hogy az átlagember, az olaszliszkai lincselők szintjén van, azon őszintén szólva én nem csodálkozom, de hogy az újságírók akiknek elvileg a tájékoztatás lenne a feladata, nos hogy ők is pont ezen a szinten vannak, azért az meglepett. Ahelyett hogy egy ilyen jogilag és erkölcsileg bonyolult ügyben rögtön ítélkezni kezdtek volna, inkább feltehettek volna egy pár helyénvaló kérdést. Például:
- létezik-e olyan, hogy valaki elkövetett bűnei megbocsáttassanak?
- ha igen, akkor mik a feltételei? mit kell csinálni hozzá? őszinte megbánást kell tanúsítani, bocsánatot kérni? példás utóélet kell hozzá?
- ha egyszer egy bűn megbocsájtatott, onnantól hogyan kezeljük az illetőt? folyton-folyvást felemlegessük neki, vagy számonkérjük rajta bűnös múltját? vagy egyszer és mindenkorra "ad acta" tesszük?
és így tovább, szóval rögtönítélés helyett szívesebben olvastam volna, ezekről a kérdésekről, ezek még a megoldáshoz is közelebb vittek volna.

rookie írta...

Tudod PuPu azért jó a blogod, mert a magas EQ-jú teve mondatait, átlagos kommentelőknél magasabb IQ-jú emberek gondolják át-, és tovább. Fűszerként persze vannak olyanok, akik képesek végiggondolatlanul olyan színvonalú embereket idézni, mint G. Fodor, és feltenni a hallatlanul ostoba kérdését: "Te rábíznád serdülőkorú lánykádat Kissre?
Először is: Kiss 2-3 évvel idősebb fiúként követett el bűnt egy kis híján felnőtt nőn. Semmi "serdülőről" nincs szó.
Másodszor: serdülő leánykámat pontosan Kissre bíztam volna: több évtizedes bizonyítéka van arról, hogy nem beteg személység, hiszen beteg tettét soha nem ismételte meg! Azon ritka (?) bűnelkövetők egyike, akin tökéletesen fogott a törvény,a jogalkotás célja, szándéka és értelme: bűnhődött és soha nem ismételte meg. Tehát a sok "erkölcsös" lincselővel szemben, megélte a bűnt, a bűnhődést, és erkölcsi nemesülésének urbi et orbi bizonyságát adta. Kiss bizonyítottan megnemesült (bezonyám, sok-sok kiss hülye csápoló!) a büntetés révén! Ki a fenére bíznám a lányomat egy ilyen helyett?
Lévai L(incselő) Katalin professzor és társai kőkorszaki furkósbot-erkölcse nem jutott el még odáig, hogy a bosszút párezer évvel ezelőtt kiiktatták a jogból.
Viszont olvastam egy jót, idemásolom:
"história
Azért ki és mi módon fog büntetőjogilag felelni, hogy ezek a lapok erőszakot tesznek a jogon és az erkölcsön?
Az aljas indokból - az anyagi indítékot (honorárium, többlet példány árbevétele) különösen súlyosan ítéli meg a törvény - elkövetett terrorcikkek íróinak, szerkesztőinek felelősségét is meg fogjuk egyszer tárgyalni. Mondjuk a „sajtóerőszak” bűncselekményének felállításával.
Ezeknek a lelki terrorlegényeknek és –leányoknak nincs szükségük semmiféle Nagy Testvérre. Ők maguk azok."
http://nol.hu/mozaik/nem-csak-egy-no-megeroszakolasaval-vadoltak-meg-kisseket-1611241
A NOl sikeres erőfeszítéseket tesz a szennylap minősítés elérésere.

A Juditkáknak címezve mondom: a családon belüli abúzusok 72 %-át a FIÚ gyermek ellen követik el. Sokféle háború van angyalka, csak óvatosan a bűnök méricskélésével... mert fülsértő lesz a röhögés.
Ilyen gyorsan azért nem szabad eljutni az akasztás követeléséig. ****************************************************************************

Ha a jó írásokat egy púponként számítjuk, akkor PuPu egy százlábú teve. Minima calculo.

Unknown írta...

Tisztelt Névtelen 10:45!

Exceptio probat regulam.
A kivétel próbára teszi a szabályt.

Üdv.

rookie írta...

Tudod névtelen – de talán ezt a fosztóképzőt nem a név után kellene tenni - kérdésedet azért könnyű megválaszolni, mert nem kérdés. a Te kijelentésed,… hogy is írjam … a valóság minden elemét nélkülözi.
Ócska edző ép olyan arányban van, mint ócska ember az élet minden területén. Bár esetükben – lévén a sport teljesítményorientált, és a sportok majd’ egészében a teljesítmény mérhető, - hamar kiderül a tevékenységük haszna, általában a sportoló teljesítményében, de gyakran a tehetségtől el várt eredmény elmaradásában. A sportban sokkal könnyebb utolérni a sánta kutyát, mint a leghétköznapibb mindennapos tevékenységeiben.. Már pusztán ez a tény visszafogottságot követel.
Kárpáti Gyujika , miként Schmitt is, olimpiai bajnok. Ezt mindenki tartsa tiszteletben, pláne olyan, aki 50 métert sem futott le saját örömére, és alig tud különbséget tenni a lovaglás és a lólengés között. Olimpiai bajnokságuk saját erőfeszítéseik eredménye. Aki simán vízbe fulladna egy ötperces viktóriázás alatt (ami NEM a nemi erőszak egy kódneve!), vagy elájulna egy szokványos, négy órás vívóedzés vége felé, az nem tudhatja, mennyi munka van egy sima országos bajnokságban. Ezen nem változtat, hogy ők is pénzből élnek, és ővelük is elszalad a ló, és az elég sem elég. De ez nem élsportolói mivoltuk sajátossága.
TE nem bocsáss meg Kissnek. A társadalom már évtizedekkel ezelőtt megtett, a törvény(ek) erejénél fogva. Miért hihetnéd Te, és a hozzád hasonló emberek, hogy egy törvény csak az ő aláírásukkal érvényes, kötelező rájuk? Mindössze egy pillanatnyi gondolkodás kellene ahhoz, hogy átlássák: mivé volna a jogrendszer, ha ilyennel épeszűen elő lehetne állni? Hatályos törvény rendelkezik így: Ennyi és nem tovább! De Nagyegójú Emberkék amolyan „Ugocsa non koronat” röhejes melldüllesztéssel és harcias szemforgatással szállnak szembe a társadalom akaratával. Hívén, hogy ők a Nagy Mocsok Eltakarítói – mint az ostoba kakas, aki azt hiszi, hogy az ő kukorékolásától kel fel a Nap. Országszerte zeng-zúg a hamis erkölcs nagyharangja.
Ami a nemzetközi doppingot illeti, az NDK mellett valamennyi fontos sportágban már réges-rég orvoscsoportok álltak szemben orvoscsoportokkal. Silány, politikailag motivált és az outsiderek megvezetése ez az „NDK-sozás”. Csak hát amit az USA megengedhetett magának pl. Szöulban –t.i. amikor a Wada ellenőrizni indult sportolóikat, a CC magához kérette (!) a NOB vezetőit, és közölte, ha nem állnak le, akkor megszünteti olimpia-főszponzori állásást , s láss csodát! egy sem bukott meg… - azt pl. más ország nem.
Befejezésül: a „fiatalok” és szüleik pontosan tudják, hogy a milliódolláros jövedelmeknek mik a kémiai feltételei. Persze ne feltétlenül a mezei futásra tessen gondolni.
Abbahagyom.


Névtelen írta...

te rookie!

jól tetted, hogy abbahagytad!
arany bogár...
tényleg nem a nemi erőszak kódneve? egyszer láttál egy embert, aki ismert egy embert, akinek a nagypapájának volt egy testvére, aki látott egyszer egy vízilabdaedzést, vagy úszni embereket?
húúú öcsi!
a sportról, a teljesítménysportról, a teljesítménysportolókról - vízilabdázók, stb - van-e fogalmad?
kicsi szívem!
ha, és amennyiben valaha voltál sportpálya , edzőterem, uszoda közelében, s láttál valóban edző gyerekeket, fiatalokat - fiúkat, lányokat - akkor nem írnál csacsiságokat,
.
DE
.
semmi baj!
nem lehet mindenki okos, kellenek a - finoman, udvariasan fogalmazok - nem okosak is!
ezért kellesz te is.
most idézek neked valakit, akire mindig lehet számítani, aki a világirodalom egyik klasszikusát írta:
"kellesz nekem, mint kóc a seggembe! hiszen te hülye vagy!"
rá kellett jönnöm, hogy igazat írt az író, s ezáltal óriási a teher, amit rád ró!
tudod, amiről beszélek az a valóság, s nem egy magát nem is tudom minek képzelő valaki képzeletének világa. éltem az úszóedzők között, sportoltam velük, ismerem őket.
nekem te ne beszélj!
vízilabda - benne éltem több tíz évig.
vívás - most hunyt el az egyik legjobb barátom - isten nyugosztalja! - olvashatsz róla a napi hírekben.
.
abramovics voltam, s vagyok

PuPu írta...

Megbocsátós Névtelennek:
Nem a tied a megbocsátás joga, az az áldozatot, és ha hívő vagy, akkor Uradat illeti.
Ki vagy te, hogy feltolod magad hozzá?
Ki vagy te, hogy kétségbe vonod a tanítását?
Ami pedig a konkrét személy edzői módszereit illeti, - attól tartok ennek megítéléséhez sem képzettséged, sem jogod sincs, legfőképpen nemigen ismerheted sem a szülők, sem a versenyzők motivációit, olyan ez, mintha egy primabalerina felkészülését értékelnéd, - ahhoz se értesz, számodra csak az eredmény értékelése marad.

Amúgy Szepesy Nikit senki nem kényszerítette fejéhez tartott pisztollyal az edzésre.
Aztán hogy miért bánta ezt meg, ez más kérdés, - ő tudja, - lehet, ha világbajnok lett volna belőle, ma más lenne a véleménye.
Ezeket a versenyzőket ugyanis csakis az elért eredmény hitelesíti,eredmény híján az összes befektetett energia és szenvedés haszontalan és többé-kevésbé értelmetlen is.
Neked nem Kiss Lászlót kellene helyrepakolnod, hanem elsősorban saját magadat, attól tartok.
És még egy rövid megjegyzés: akármiről írok, ti állandóan ugyanazt a pár
hülyeséget mantrázzátok, én K.L. helyében a gatyát is leperelném rólatok.És hidd el, egyiketek se úszná meg.
Egyébként a véleményedhez jogod van, de azon azért gondolom meglepődnél, ha kiderülne, hogy akkor is rágalmazást követsz el, ha a régi bűncselekményt személyes és nyomós ok nélkül nyilvánosan kommentálod.
Ebben az országban egyelőre - úgy tűnik - megteheted, de remélem, hogy lesz itt még olyan jogi szemlélet, amely helyre teszi az agyad...
Téged nem zavar, hogy eszköz vagy, mintha bunkósbot lennél?
:O))))

PuPu írta...

Természetesen agresszív hülyeségeket irkálsz, kedves Abramovics, kezd ez nálad tendenciajelleget felvenni.
Hogy te radikalizmusnak gondolod a bunkóságot, az engem nem érdekel, de ha másokat sértegetsz itt, akkor meg foglak kérni, hogy más terepen vitézkedj.
Itt beszélgetünk, és bár lehet egymást csesztetni is, de a maximum az lehet, amit egy sörözői asztalnál is elmondanál egy nálad húsz kilóval súlyosabb vitapartnerednek...

:O)))

rookie írta...

Névtelen, köszi a bizonyítékot arra, hogy jól láttam: nem a név-telen az adekvát fosztóképző alkalmazás rád.
53 éve kezdtem a Sporiba járni, és most is hetente kétszer úszok ott. (Kiváncsi vagyok, hányan tudják: honnan készült a négyszereplős fotó...) A sportról meg annyit tudok, mint amit (volt) öttusázóként napi három-négy edzés mellett, és MOB-tagként tudni lehet.
Annyi, amennyi.

Valaki a távolból írta...

Jajj az erénycsőszök, hogy beindultak. Végre megint van rossz fiú akinél lehet különbnek lenni. Én sem erőszakoltam meg senkit! Kitüntetést kérek mert milyen remek, erényes férfiú vagyok!

Legyen már elég! Hülyeségeken pörög a magyar miközben a falatot kilopják a bamba pofájából. Feltétlenül kell egy közös ellenség? Ha igen mondok egyet: FIDESZ!

Jó napot!

öcsike írta...

Csókolom!
Tessék mondani, ez az a blog, ahol kétnaponta a nemi erőszakról vitáznak?....:D)

PuPu írta...

Nem arról vitáznak öcsike, hanem a magyar társadalomról, melynek tagjai - Hofi örökbecsűjét idézve - öt forintért szopnak, nyalnak, gombot varrnak - némelyik még ingyen is...
:O)))

igénybejelentő írta...

Bloggazda 18:21
"Ebben az országban egyelőre - úgy tűnik - megteheted, de remélem, hogy lesz itt még olyan jogi szemlélet, amely helyre teszi az agyad..."

Mire gondolsz? A svájci életszínvonalra?
:-)))

igénybejelentő írta...

Öcsike 19:38
Nem, ez nem az a blog!
Itt egyelőre különféle népi bölcsességekről beszélgetünk, mint pl.:
- a nagy orrú nők különösképpen a gazdag férfiakhoz vonzódnak
- az alacsony férfiak a nagy mellű nőkért rajonganak
- az (akár női akár férfi) egy tenyérnyi szemöldök + közel ülő (majom)szemek és a zsugoriság közötti összefüggések rejtélyei (főleg a tartási körülményekre vonatkoztatva)
:-)))

Névtelen írta...

rookie!

értelek.
véded a "mundér becsületét", pedig inkább szégyellned kéne magadat, hogy részese, ki tudja mennyire tevékeny részese vagy/voltál annak a velejéig romlott rendszernek, mely palástolja/palástolta azokat a bűncselekményeket, melyeket a sport világában elkövetnek/elkövettek.
undorító a hozzáállásod, s mint oly helytelenül magadra nem használod a latin definíciót, a lényeget pontosan tükrözi minden megnyilvánulásod.
"büszke" lehetsz magadra, hogy annak a MOB-nak vagy - elmondásod szerint, ki tudja igaz-e, avagy csak nagyot mondasz? - a tagja amelynek ha és amennyiben valóban a sport tisztasága, s a coubertini eszme - "béke vagy te sport!" - lenne az alapvetése, akkor te magad is harcolnál az ilyenek ellen, mint aki vagy, illetve a nemi erőszakot elkövető "fiatalkori botlók ellen.
sajnos pontosan az ilyen emberek jelenléte a sportban a leginkább romboló hatású, minden tekintetben.
sajnos engem igazolsz a saját példáddal a tekintetben amit a sport, és az emberi tisztesség, nagyság, erkölcs vonatkozásában megállapítani vagyok/voltam kénytelen.

Névtelen írta...

rookie!
te, aki MOB tag vagy, meg öttusáztál, sőt lovat is láttál!
olvasgass, s okulj!
.
"A nemi erőszak és az aranyérmek
Valamit tisztázzunk. Hogy ez a Kiss László nevű erkölcsbajnok hány aranyat hozott. Egyet sem. Tudsz úszni? Nem. És ha megfizetem?
A legendás nagy kapitányok. Mint például Sebes Gusztáv. Legendásabb kapitányabb nincs. Az Aranycsapat szövetségi kapitánya volt, ha valaki nem tudná. Sok "szakember" minden idők legjobb futballcsapatának tartja a magyar válogatottat. Én is.
Az olvasó kedvéért itt most sebtében összeállítok egy névsort, egy lehetséges válogatottat. Henni, Rudas, Kispéter, Dalnoki, Kovács I., Vilezsál, Kertész, Csordás, Palotás, Molnár Szimcsák. Négy-öt ilyen csapatot még föl tudnék sorolni, de azt is megtehetném, hogy az ötvenes évek NB I-es mezőnyét ideírom, valószínűleg végigverték volna a világot. Csak középcsatárokból mutatok néhányat, aminek láttán minden kapitány ma is megnyalná a tíz ujját: Deák, Mátrai (igen, a későbbi hátvéd, aki 18 éves korában már 11 másodpercen belül futotta a százat, az ÉDOSz, majd a Kinizsi - így hívták akkor a Ferencvárost - középcsatára volt), Szilágyi, Babolcsai, Tichy, Machos...
Feleki László és Tabi László, a kor azóta is utolérhetetlen sportújságírói már kielemezték, miért játszott akkor annyi világklasszis a magyar pályákon, ezzel most nem untatom önöket (grundfoci, szegénység, lezárt határok), csak azt a tényt akarom hangsúlyozni, hogy volt miből választani. Egy Aranycsapatot Mari néni is össze tudott volna rakni, akár jobbat, mint Sebes (Buzánszky politikai választás, kellett egy vidéki a csapatba, ő a Dorogban játszott, kapásból mondok öt jobbat nála, Lóránt nem volt az első háromban, Zakariásnál szürkébb balfedezet alig található, Budai sehol például Sándorhoz vagy Kertészhez képest), Sebesnél jobb kapitányt meg úgy is ki lehetett volna jelölni, ha valaki eldob egy kavicsot, és kiválasztja azt, akit eltalált.
Csak azt akarom mondani, hogy nincsenek zseniális kapitányok, akik hozzák az aranyakat. Azokat a sportolók hozzák. Egerszegi Krisztina nem esetleges, Kiss László helyén bárki lehetett volna, a nagy legenda futóedző (elfelejtettem a nevét) azért volt olyan remek, mert Iharos világcsúcsokat futott, és mellette föl lehetett sorolni Rózsavölgyit, Táborit, Szentgálit, Kovácsot.
A fantasztikus "úszópápa", a dicsőséges Széchy Tamás az én véleményem szerint több kárt csinált, mint amennyi hasznot hajtott, förtelmes "módszere" elsősorban abból állt, hogy kegyetlenül hajszolta és verte az úszókat. Ma már lehetetlen bebizonyítani, de jó okkal valószínűsíthető, egy kevésbé agresszív, a sportoló képességeit kiszolgáló edzővel több és jobb eredmény született volna.
Nem születnek lángeszű, kiemelkedő képességű edzők, csak olyanok, akiknek szerencséjük van, mert az ő idejükben születtek kiemelkedő képességű sportolók. Készíthetnek kiváló edzésterveket, kutathatják az élettani jellemzőket és az étkezési szokásokat, Csík Ferenc vagy Csák Ibolya nélkül elmehetnének bérelszámolónak.
Félreértés ne essék, elismerem, vannak jó edzők, szükség is van rájuk, mindenféle okból.
De az aranyérmet a sportoló nyeri, és ebben a tevékenységben az edző szerepe jóformán kifejezhetetlenül csekély és esetleges. A sportoló nem cserélhető ki, az edző bármikor.
A fenébe már ennek a nyavalyás alaknak a dicséretével, nem nyert egyetlen aranyat sem.

Bejegyezte: Benedikty Béla dátum: 17:07"

rookie írta...


Azt ugyan nem tudom ki az idézett úr, mert nem ismerem semmilyen tettét a cikkén kívül, de talán ha vennéd a fáradtságot, és az ép imént a Gyárfás-célkereszt PuPuhoz beírt véleményem átfutod, csodálkozni fogsz.
Nem érzem szükségét, hogy te törekedj okítani engem.

Amúgy Benedikty Béla Széchyt fikázó szavai közül valahogy kimaradtak az edzésfeljegyzései, melyek alapján századmásodperc pontossággal borítékolta előre a várható olimpiai eredményt, s amelyekért arannyal fizetnének ma is. Dehát nem gondoltam, hogy te egyedül vagy nagyhangú nímand.

Aki valóban sportolt az tudja, hogy minden edzés legnehezebb pillanata, amikor - bár eszed, tested minden erejével küzd érte - nem szabad abbahagyni, amikor még egy karcsapás kell, még egy futó lépés, még egy vívó felállás. Az edző nem szadista állat, hanem - esetenként! kivételként! - ráüt a széthulló akaraterőre. Mert - és ezt nem tudja, és nem is mondja a lincskórus, és az ügyben üvöltöző félkegyelműek köre - nem kézzel ütnek! Papuccsal, köpenyövvel, sípszíjjal, törülközővel. Nem az ember üt gyereket, hanem az edző a fáradtságtól elvékonyodó akaratú sportolót, mindkettejük közös céljának elérése érdekében.

Engem nem ütöttek meg soha. De olyan hangulati légkör lett fenntartva, hogy csak egy súlyos szégyen létezett: az edzés félbehagyása. A Szégyen Hatalma. (Heller esszéjét érdemes átolvasni.)Volt futóedzésünk, amelynek vége felé sírtunk? Volt. De abbahagyni: az lehetetlen volt. Megbocsáthatatlan. Kiközösítés járt érte.

Az úszás (és a torna, stb.) sokkal személyesebb edzésű. Aki nem ért a sporthoz, a rohangál saját sütetű gondolataival szerte a világban a sporton belüli erőszakról. Aki még soha nem kényszerítette magát a végkimerülés határára - akár naponta kétszer is, háromszor is. A holtponton való átesés megsegítéséről. A "De! Bírod!" üvöltés lelki támaszáról. Ami ezerszer többször hangzik el, mint a sípszalag csattanása.
Mert az utóbbi években a versenysport már ezt követeli meg, 6-8 éves gyerekektől is.
A sport és az egészség összefüggésről, különös tekintettel a TV-reklámok szerepére – majd máskor.

PuPu írta...

Élsportolónak lenni nem kötelező.
Nem is egészséges dolog, mégis emberek százezrei álmodnak arról, hogy egyszer ők fognak legmagasabbra ugrani, leggyorsabban úszni a világon, és ha ezt embertelen kínok és az átlagember számára elképzelhetetlen szenvedések árán elérik, akkor életük nem volt értelmetlen.
Pedig úgy önmagában meglehetősen nevetséges, hogy valaki arra büszke, hogy ő dobjabe a legtöbb gólt az olimpiai vízilabdatornán, ennyi erővel azt is kigyakorolhatná, hogy ő forgassa a farka hegyén a labdát leggyorsabban a világon, a homo ludens, ugyebár.
Vannak ezek is olyan jó célkitűzések, mint a mindennapi sörrevaló megkeresése.
Mellesleg a profi sportban pénz van - sok-sok pénz, mert az itteni erénycsőszök két gyalázkodás között odaülnek a televízió elé és megnézik az úszó világbajnoksághoz mellékelt nagycsöcsű macákat, meg az ő tisztasági betétjeiket, vagy vécépapírjukat, ezen pedig sokan, sokat keresnek és ebből valamicske jut a profi sportolónak is, ha mondjuk világbajnok.
Mindenesetre több, mint egy bolti árufeltöltőnek, vagy egy anyagkönyvelőnek.
Aki meg nem érti az edző vagy a szövetségi kapitány szerepét, az ne vitatkozzon a sportról.
A sportoló a dicsőség, meg az anyagi előnyök érdekében sokat elvisel és megtesz, a fizetésért is sokmindent megtesznek emberek, némelyik a főnöke seggét nyalja, másik szétpakolja a lábát neki, csupa csupa erkölcsös tett.
Talán mégis - inkább a versenysport...
:O)))

talalom írta...

Rookie!"Beteges, adalékanyagokkal és mesterséges állományjavítókkal dúsított élsport" - jellemezte a helyzetet Konok Péter tegnap a hvg.hu-n. Amit elmeséltél, rosszabb, mint amit Kiss Lászlóról megtudtunk. Jól tettem, hogy annak idején nem engedtem a gyereket az "élsport" közelébe sem. A Spari iskolájába járt ugyan, de normál osztályba.

rookie írta...


Amit most élsportnak neveznek, durva eufémia. Már 28 - 30 évvel ezelőtt egyre kisebb sikerrel küzdöttünk a Pénzügyminisztériummal szemben sportgyilkos szemléletük miatt - állami pénzt egyre kevesebbet adtak, "a sport legyen önfinanszírozó, a nézőbevétel majd megmutatja, mely sportágakra van szükség" - egyik napról a másikra megpróbálták belelökni az élsportot a világtrendbe.
Ma már olyan tömegű pénz áramlik a sportba - a TV reklámokon át - hogy az felfoghatatlan. Nem sportolókat nevelnek - gladiátorokat gyártanak. Csak az első! - ő az értékhordozó. Győzni, BÁRMI ÁRON. 45-45 éves korban meg jöhet a tolókocsi, vagy a hirtelen szívhalál a Duna holtágában. A "sportszív" súlyos betegség - nem elismerő megbecsülés.
A pénz kiölte (igen, múlt időben) az erkölcsöt a versenysportból. Ezért lett világhírű Gyurta gesztusa. És ezért viszolyogtató nekem Hosszú termelőmunkája. A legdrágább sportban ("válogatottként" -amiről a szövetségi kapitány dönt!) ingyen eszközhasználat (közpénz használat) majd sajátjogú szponzorbevétel… Én itt keresem Kiss elpusztításának okát.
Cirkuszi attrakció (bocsánatot kérve azonnal az akrobatáktól - bár ott sem csak szelíd rábeszéléssel születnek a dinasztiák) lett mindebből. Mert valóban csak ámulni lehet, mit sajtolnak ki magukból, de nem "valamicskéért" PuPu, hanem milliókért vagy milliárdokért.
Megélhetési sportolóknak csápolunk.
Az sportági szabályokat is alárendelték a pénz szempontjainak. Aki látott már amerikai kosárlabdameccset, tudja, miről van szó. És ezért tesznek meg mindent a videóbíráskodás bevezetésére – a befektetett eurómilliárdok nem tűrik az öt (!) bíró döntéseinek kockázatát. Az a foci, amiben mi is felnőttünk, megszűnik. Elembertelenedünk.
Egyszerű és közismert dolgok ezek.

Donáto írta...

Bélának szeretettel!
Az az edző, akinek a neve nem jutott az eszedbe /az Iharos Rózsavölgyi, stb. edzője/ Iglódi Mihály volt.
Amúgy nincs igazad, mert az edzőnek igenis fontos, nélkülözhetetlen szerepe van egy sportoló életében. Üdv: morzsi

mavtelep írta...

Új napra virradtunk, de rookie -nak továbbra is igaza van ! Aki valaha is néhány évet az életéből a sportnak szentelt, az tudja.
Szervusztok, jó napot !

nemóvatos írta...

Lassan közeledünk a lényeghez: az üzlethez, a profit hajszolásához, a sportban is amikor a sportoló ember (edzőstül) csak eszköz.
Hogyan is lehetne ezt a sajátos(?) szabályrendszerű világot a mindennapi erkölcs tükrében reálisan megítélni?
Kiss László áldozatul esett. Hogy vétkes-e vagy vétlen és hogy mikor vált azzá.... csak Ő tudja igazán.

Névtelen írta...

ilyen az, ha a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
tag idejön, s megnyilvánul.
mindenki, aki a demokratikus, szabad Magyarország elkötelezett híve, erősen gondolkodjon el "rookie" nevű kommentelő társunk - társa a fenének, nekem nem! soha, semmilyen formában nem kívánok egy gyékényen árulni az ilyenekkel! - itteni megjelenésén, s "észosztásán"!
javaslom végiggondolni, hogy saját bevallása szerint a MOB tagja - a MAI MOB tagja! - s ez ugye a jelenlegi diktatúrában csak és kizárólag a
.
MEGBÍZHATÓ ELVTÁRSAKNAK A PRIVILÉGIUMA!
.
megértem én az elvtársat, hiszen az átkosban szocializálódott, s ellenállhatatlan vonzódást érez a diktatúrához, s ellenérzései vannak a szabad, demokratikus emberekkel szemben.
.
nem kívánok a továbbiakban vele, a személyével, s bármilyen megnyilvánulásával foglalkozni,
.
DE
.
felhívom a blogtulajdonos teveember figyelmét, hogy erősen válogassa meg a barátait, avagy lehet ez a hely sem az, aminek látszik, hanem amolyan kis világhálós, garázsbolti ATV?
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ui.:
teveember! a bunkóság, amivel megvádolni méltóztattál itt kezdődik:
"Tudod névtelen – de talán ezt a fosztóképzőt nem a név után kellene tenni"
vagy
"Névtelen, köszi a bizonyítékot arra, hogy jól láttam: nem a név-telen az adekvát fosztóképző alkalmazás rád"
.
a többi már történelem...
vagy csak egyszerűen:
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten?
.
kezdj el gondolkodni, mielőtt eljátszod a rettenetesen tanítóbácsit, OK?
.

rookie írta...

Hagyd PuPu.

A művele-tlen és tanula-tlan embereknek megvan a maguk baja. Úgy hiszik, hogy mikor édesanyjuk megtanította beszélni őket, akkor gondolkodni is megtanította őket. Pedig csak érzelmeiket tudják szavaikkal kifejezni, tuda-tlanságuk miatt gondolatokat nem. Bárdola-tlanok. Már a szövegértelmezési feladatok is áthághata-tlan akadályok számuka. Szerencsé-tlenek.

Ilyenek is élnek közöttünk. Tudomásul kell venni. A porondmestereknek is élniük kell valamiből.

Unknown írta...

Tisztelt Névtelen 15:00!

Érzem a hozzászólásaidban a jobbító szándékot (ha ez neked jelent valamit).
OFF.
Azóta nem szeretem az operát, amikor egy tonna-madonna énekelte:
"Ó, csak ne volnék gyönge leányka!"
UFF.

Névtelen írta...

Tamás Rédey!
.
van nevem, ott van benne az írásban.
.
abramovics voltam, s vagyok

Unknown írta...

OK. Megtaláltam.

Frank írta...

Kiss Lászlót tényleg békén kell hagyni. Ült 20 hónapot, s ez a mostani vesszőfutása kegyetlen pórbüntetést jelenthet számára, ez szerintem nagyobb trauma volt, mint az egykori börtön.
Tamás Rédeynek egy apróság: operába azért elmehetsz, a daljátékot (János vitézt) kerüld inkább, mert az általad idézett dal kezdősorát ott kornyikálta egy tonna-madonna .

Unknown írta...

Szervusz, Frank!

Köszönöm a hozzászólásod. Ám nekem a daljáték tetszik, viszont az operától ment el a kedvem. De furcsa gusztusom van! :-)

Névtelen írta...

A nemi erőszakot azok a nők tudják bagatellizálni, akik - szerencséjükre - nem estek át rajta. Csak jelezném, hogy ez az ember a vádirat szerint nem egyedül, hanem egy három tagú bandaként követte el a tettét. Senkinek nem kívánhatjuk, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, nem tudom, hogy lehet kiheverni. Sajnos sokszor előfordul azóta is, mivel a társadalom nem tudja megvédeni a tagjait az ilyesmiktől. Ezért nem tartom túlzásnak, hogy pellengérre állítják azt, akiről tudható, hogy megtette. (Egy hasonló vádat is megfogalmaztak, melyet bizonyíték hiányában ejtettek.) Az erőszaktevőket éppen az a világ menti fel könnyedén PuPu, akiket a bejegyzésed elején megidéztél. Ahol a nő csupán használati tárgy, és a legkisebb bűnéért is halállal lakolhat.

A nők sérelmére elkövetett erőszakot a mai magyar társadalom is úgy ítéli meg, hogy tulajdonképpen az áldozat a hibás. Mint tudjuk, az adónkból fizetett, tudtommal doktori címet viselő országgyűlési képviselő lényegében azt mondta, azért kapunk verést, mert nem szülünk 4-5 gyereket. A többi díszpéldányról (Ákos, Kövér, vakkomondor stb. )nem is beszélve. Szívem szerint bizonyos szintig minden lányt önvédelmi harcokra képeznék ki, hogy ha az ilyen "kedves, bohó" ifjaknak szórakozni támad kedvük, alaposan meglepődjenek.

A profi sport olyan mocskos, álságos és hazug, hogy a rátapadó piszkos pénzek súlya alatt idővel pöcegödörben fogja végezni.

Kedves PuPu! Azt hiszem, ez volt az első eset az évek során, hogy nem tudok egyetérteni Veled (sem Friderikusszal. Az okos, gondolkodó emberektől valahogy nem ezt vártam.

CR