2016. április 6., szerda

MIT ORBÁN TETT - TÖRTÉNELMI TETT, VAGY KISNYÚL...

Varga Miska pénzügyminiszter történelmi tettét ünnepli a kormányoldal.
Azok is, akik tudják miről hazudnak, meg azok is akik símán csak narancs-zombik.

Merthogy visszafizettük a pénzügyi világválság elhatalmasodását megelőzően felvett IMF és Uniós hiteleinket, melyeket a rohatt imprilista kizsákmányolók erőltettek ránk anno, de a Hős, ki csak néépének él elkergette őket libát fejni, az Unió hiteleit pedig - mecsoda történelmi tett - visszafizettük.
Határidőre.
Annak dacára, hogy mit ránk hagytak a századok, meg Bajnai, azt vígan eltapsoltuk, meg vettünk rajta MOL pakettet, melyen akkorát buktunk, mint ide Lacháza.
Mindeközben még ostoba magyarember nyugdíjacskájára félretett pénzét is szélbeszórtuk, a rohadt szél meg - amilyen kiszámíthatatlan a széljárás - befútta azt a Vezér muskátlis-zsalugáteres ablakocskáján, ott szemben a Kancsó Arénával.
És akkor most ünnepeljük meg őket, de előzőleg feledkezzünk meg arról, hogy a Magyar Népköztársaság, majd a Magyar Köztársaság is folyamatosan eleget tett nemzetközi pénzügyi kötelezettségeinek.
Eshetett jég, lövöldözhettek az utcán, cigánygyerekek potyoghattak a bársonyszékbe - mindíg.
1956-ban Fekete Jánosék aktatáskában vitték az esedékes törlesztőrészletet Bécsbe. Amikor Kadhafi megharagudott a béketáborra és nálunk elhelyezett pénzét hétfőről-keddre a hóna alá csapta és elvitte - akkor is fizettünk.

És közben nem lopták el a nyugdíjalapot, a te pénzed, melyért megdolgoztál és amelyik akár békés öregkorod biztosítéka is lehetett volna.
Most meg még egy rohadt stadion-belépőd sincs, hogy legalább a fűtött gyepszőnyeg melegét élvezhesd télvíz idején, - ebből is látszik, hogy mélyebben vagy a vakondoknál - hát köszönd meg szépen, ahogy anyukád tanította.
Közben legyél büszke és hálás, miközben ugyanezekről a pénzekről mondták, hogy kiszolgáltattuk az országot az IMF-nek, melynek tagja és tulajdonosa is vagyunk, és amelyet a tulajdonosok azért hoztak létre, hogy kivédjék a pénzügyi válságok okozta pénzügyi zavarokat.
Lehet Gyurcsányra bármit mondani, de azt el kell ismerni, hogy roppant jó ütemérzékkel mérte fel a helyzetet a világválság elején, és mikorra a válság istenigazában elkezdett dühöngeni, addigra mi már biztonságban voltunk.

Minden ország hitelekből gazdálkodik, a hiteleket folyamatosan törlesztik és folyamatosan veszik igénybe, mindössze a hitel ára változik.
Mikor kitör egy válság, roppant nehéz hitelhez jutni, mert a bankok hirtelen felettébb bizalmatlanná válnak, nem, vagy csak szinte vállalhatlan feltételek mellett nyújtanak hiteleket, hihetetlenül drágán.
A Gyurcsány által felvett hitelek abból adódóan maradtak olcsók, mert tagjai voltunk annak a szervezetnek, melynek célja éppen az ilyen nehézségek áthidalása volt, és mely tagjai részére roppant kedvező feltételekkel ítélt meg kölcsönöket - igaz, kikötve a felhasználás ellenőrzésének lehetőségét.
Na, ez nem tetszett Orbánnak, aki a pénzt szereti úgy költeni, mint a többi suttyó a felcsúti kocsmában, zsebre ba... - zsebretett kézzel, a szotyola között kotorászva kicsapni a söntéspultra a bankót, aztán mindenki hozzon magával még egyet, hogy neki is jusson a többiek pénzéből.

Így aztán - kerül, amibe kerül - az IMF ment, és ment volna az Unió is, ha nem vehette volna vissza a százszorosát annak, mint amit mi képesek lehettünk volna elvenni tőle, merthogy Orbán azért nem hülye, csak bűnöző.
Az IMF hitel és a piaci hitel kamatai közötti differencia volt az ára, hogy a kis genetikai csoda úgy szórhatta a pénzt, ahogy ő akarta, az árat pedig szokás szerint a legszegényebbekkel fizettetve meg.
Biztosan van már, aki kiszámolta, hogy mennyit fizettünk rá erre az akcióra, de erről Orbán nem ragasztja tele a várost plakátokkal...
Merthogy itt a reformok működnek (ez is megérne egy misét - miféle reformok, ki kirdette meg őket, milyen tartalommal, milyen változásokat hoznak, és jók lesznek ezek nekünk?...- elmondanám, egyetlen reform sincs hivatalosan meghirdetve.
Ami történik, az meg, ha zenemű lenne, akkor "Egy köcsög ötletel Op. 131" címmel menetelne a halhatatlanság felé...).

Hát akkor ünnepeljük meg a nagy eseményt, visszafizettük, amit kölcsönkértünk.
A tett történelmi, mert ez tett bennünket végképp félrevezetett idiótákká, legközelebb bele kell lógatnod valamelyik kiálló testrészed a húsdarálóba - lányoknak a mángorlóba - és meg kell ünnepelni, hogy milyen ügyesen tekeri a hajtókart a mi reménységünk, akit az Úr a mi végtelen ostobaságunk büntetéseképpen varrt a nyakunkba.
Merthogy az Isteni Terv működik, ha egy népnek veszni kell, hát az el is fog veszni...

Optimista farok: Depersze az Úr végtelenül bölcs, és akit el akar veszejteni, annak elveszi az eszét.
Vezérünkét már elvette, ministránsai se rázzák már olyan vadul a csengőt, csak csendesen lóbálják füstölő ridiküljiket...

És mindenki hülyén néz maga elé - mi lesz itt ?

:O)))

11 megjegyzés:

mavtelep írta...

Kedves PuPu !
A legjobbkor elevenítetted föl rablovicsék pénzügyi manővereit, - nem merül feledésbe az IMF kipaterolása . Jó, az offshore ügyek robbannak, de azért ez is elég szép történet..)))
(Hogy összefüggenek, arra gondolni sem merek)
Szervusztok, jó estét !

hello írta...

PuPukám, az általad emlegetett Felső Hatalom ennek a népnek vette el az eszét - kevés kivétellel, akik csak erősítik a szabályt :-(( -, hogy mindezt, amit ezúttal is kiválóan lajstromoztál, minimális hatékonyságú, ellenkező nyekk nélkül le lehetett nyomni a torkán!
Az idézett elméleted szerint, úgy tűnik, mindnyájunkat szándékozik elveszejteni! :-((

Kibic37 írta...

Csatlakoznék hellohoz. Ez a nép valóban menthetetlen. 1526 óta csak rosszat húztunk, amikor egyáltalán választani lehetett. És hogy az 1989-ben ölünkbe hullott elképesztő szerencsét ennyire elpuskáztuk, az végzetes következményekkel fog járni.
Nem vitás, hogy ez a rezsim pusztulni fog. De egyre inkább meggyőződésem, hogy vele pusztulunk mindannyian. Nem találok olyan logikusan levezethető forgatókönyvet, amelynek az lenne a vége, hogy itt egy élhető és szerethető Magyarország fog kialakulni.
Ha valaki tud ilyet, és annak bekövetkezési valószínűsége legalább megközelíti az ötös lottóét, az szóljon!

Tüske Zsófia írta...

Ceausescu 1989-re visszafizette Románia külső adósságát, mégis elkapták és szitává lőtték.
ahogy a világgazdasági blog írja:
"Az erőltetett visszafizetés következtében 1989-re „elfogyott” Románia külső adóssága, a külföldi hitelek visszafizetése sikerrel járt – és ezzel be is következett a politikai bukás. Az adósság áraként a különböző becslések szerint 1982-1989 között évente átlag 15000 ember halt meg a visszafizetéshez kapcsolódó élelmiszerhiány, fűtési korlátozások és gyógyszerhiány következtében. A hivatalos propaganda persze ezzel teljesen ellentétes „eredményeket” kommunikált. 1989 végére gazdaságilag teljesen kivéreztetve, a lakosság legnagyobb része számára kétségbeejtő életszínvonallal jellemezhető helyzet alakult ki. Az év során a GDP kb. 10%-kal zuhant, a hiány tovább fokozódott, a munkanélküliség elkezdett emelkedni, a fizikai infrastruktúra lepusztult. Az oktatás és az egészségügy helyzete katasztrofálissá vált a két terület alacsony beruházási rátái következtében, az ipar versenyképtelen, a lakosság egészségtelen, az agrárszektor pedig elhanyagolt volt."

Tüske Zsófia írta...

bocsánat, a forrás lemaradt:http://vilaggazdasagi.blog.hu/2012/05/15/romania_imf_tol_imf_ig

Olasz Ildikó írta...

PuPu! Így van. - A baj csak az, hogy akik olvassák és értik, azokat ha fel is kell világosítan, hamar kapcsolnak. Akiknek pedig érteni kellene, azok nem olvassák, mert vagy narancs-hályog van a szemükön, vagy a fejük a homokban van. Sajnos. Az 1990 után születetteknek meg fogalmuk sincs a dolgokról, mert nem tanulták sem otthon, sem az iskolában - tapasztalatuk meg semmi. Ezután ki marad? Az ezerszer megalázott, kirabolt "nyugger". Azoknak is csak a fele, mert a másik felének már korábban elment az esze, amikor beleszerelmesedett Orbánba. Ráadásul olyan gyermetegek, hogy minden mesét elhisznek, rezsicsökkentéstől, a Magyarország jobban teljesít-en keresztül, a reformokig. Nó meg az adó csökkentésig. Már ha van annyi keresete, hogy jól járjon vele. De nyilván való, hogy amit sokan és sokszor (főként) mondanak, az végül is hihető lesz.
Orbán előbb utóbb menni fog, mert szétesik a rendszere. Egyre többen lesznek "éhesek", és egyre kevesebb lesz a lopni való. Már most ott tartanak, hogy egymás elől marják el a koncot. Lassan majd fel is falják egymást. Aki meg nem száll bele a harcba, az idejekorán elmegy az offshore-pénze után a Bahamákra napozni.
Nem baj, ha legalább egy-két tolvajt meg tudnánk fogni. Részben, hogy az itt maradottak tanuljanak belőle, hogy nem érdemes lopni, másrészt, hogy elszelelteknek még az unokájuknak se legyen bátorsága visszatérni! Ez az én álmom. De nem tudom, hogy valósul meg!

Úzbence írta...

Kedves PuPu!Nagyon figyelmesen olvastam el az írásod és én,meg akik itt olvassák értjük is.De igazad van,amíg a közgondolkodás nem változik,nem lehet sok jót várni.Orbánia folyamatosan talál okot az ünneplésre.De van alternatíva?Kompetens demokratikus ellenzék? Így aztán civilek tesznek amit tudnak tenni.Ez elkeserítő! Ennek ellenére,amikor odaértem az "OPTIMISTA FAROK"-hoz,felnevettem.Ezt védesd le!

Kibic37 írta...

Életkép.
Helyszín: pestkörnyéki kistelepülés, hentesüzlet.
Szereplők: középkorú házaspár, boltvezető tulaj.
Az asszony válogat, a tulaj egy szép, konyhakész kakast kínál:
- Szép kakas! Nem kérik?
A házaspár nem mutat különösebb érdeklődést, de a férj megjegyzi:
- A kakas nem, de a tolla az jöhet. Minden mennyiségben!
Nem a húszas évek derekán járunk, hanem a tizesekén. A 21. században ...

talalom írta...

Egy apró igazítás, ahol azt írod, hogy "ha zenemű lenne" - akorr haLLhatatlan lenne...

Unknown írta...

Elnézést kérek mindenkitől!

Ez itt csak próba, mert a hozzászólásaim duplán jelennek meg. Most másképp küldöm, talán több szerencsével.

Unknown írta...

Helló,
Ennek célja, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot, hogy Mrs. Jane Alison, egy privát kölcsön hitelező nyit egy pénzügyi lehetőséget mindenkinek szüksége semmilyen anyagi segítséget. Adunk ki hitelt, 2% -os kamatláb az egyének, cégek és vállalatok szerint világos és érthető szabályait és feltételeit. kapcsolatba még ma hozzánk e-mailben, hogy ki tudjuk adni a hitelfeltételek között, hogy: (saintloanss@gmail.com)