2016. április 22., péntek

MEGFENYEGETETT NEMZET

Megfenyegetett bennünket szeretett miniszterelnökünk.
Azt nyilatkozta, hogy még tizenöt évig a politikában kíván maradni, meg, hogy  ő „régi vágású” politikusnak tartja magát.
Amiben nem is nagyot tévedett, mert hogy ki látott már segget vágás nélkül és a vágás általában régi, egyidős a politikussal.
A modern politikában szokás egy elvesztett választás után átnyergelni a gazdaságra, de „én nem tartozom ebbe az iskolába” – mondta. „Fiatal éveim óta politikával foglalkozom, és így teszek majd nyugdíjasként is”, vagyis „a következő 15-20 évben a politikában maradok, hol az első, hol a harmadik vonalban”, arról pedig a választók döntenek, hogy pontosan hol – mondta.
Nem sok jóval kecsegtet ez a nyilatkozat, minthogy a lopást is fiatal évei óta gyakorolja, és igen tehetségesen: az első BOSS-öltönyöktől, melyeket a Fidesz finanszírozására kapott pénzekből vett a haverjaival együtt, viszonylag gyorsan eljuttott egy kőbánya ellopásáig, a kedves Papa számára.
Namármost ezen a területen ambícióinak csak a rendelkezésre álló vagyontömeg szab határt, egyébként mindenre képes.
Ez a koma lelopja a libáról a tollat, oszt szegény madár mehet puci püspökfalattal haza...


Ha komolyan belegondolunk a jövőbe, akkor igen elszomorodhatunk, hiszen egy élhető országból huszonöt-harminc év alatt a négymillió nyomorgó országa lett, és mint tudjuk, Orbán rendszere egyre jobban teljesít.
Ez a rendszer kétségkívül egyedi a világban, Rákosit és Horthyt ebben a formában büntette az Úr a magyarság ellen elkövetett bűneikért, összegyúrva rendszereik összes negatívumát.
Hadd szomorkodjanak, ha kikukucskálnak az üstből, mígcsak valamelyik kanördög bele nem szúrja a vasvilláját a régi vágásukba.

Tizenöt év hosszú idő, generációk halnak ki, új generációk nőnek fel a Jóban-rosszban életvezetési mintákat adó sorozatán, megváltozik Magyarország - és nem előnyére.
.

Az a nagy baj, hogy  ezt a nép fel se nagyon ismeri, merthogy olyan, mint a béka, melyet hideg vízben kezdenek lassú tűzön főzni - mire békalevessé lényegül már majdnem meg is szokja a közeget, melyben élve fődögél, míg él.
Lopnak?

Kit érdekel, fő, hogy van rezsicsökkentés, melyről a régi, közismert vicc jut eszembe a Kreml falánál labdázó gyerekekről, akiknek buksi fejét megsímogatta Sztálin elvtárs, mikor betörték az ablakot, pedig agyon is lövethette volna őket.
Milyen emberek fognak itt élni tizenöt év múlva egy olyan országban, melyben negyed századon át szolgaságra szocializálták őket?
Milyen pedagógusok fogják oktatni őket, amikor a kormányzat éppen most áll bosszút rajtuk, mert szót mertek emelni az oktatási rendszer visszásságai miatt?
Abban az országban, melyben a vizitdíj háromszáz forintja miatt romba lehetett dönteni a magyar egészségügyet, ugyan ki fog kiállni egy oktatási reform mellett, ha emiatt elvehetnek akár egy napi fizetést is?
Nincsenek illúzióim.



Tizenöt év múlva talán már az Unió sem fogja le a kezét, merthogy kívül leszünk, és útlevéllel utazhatunk Bécsbe meg Prágába is - és ne tessék azt gondolni, hogy túlzásokba estem, a jelenlegi folyamatok mind-mind ebbe az irányba mutatnak.
Alig van esélyünk, mert már ellenzék se maradt.

Egyedül az Úrban bízhatunk, aki megelégelheti bűnhődésünk számtalan bűneinkért, és magához szólíthatja hívét, reábízva a munka piszkos részét a természetre.
Azt mondja Orbán, hogy 
„a következő 15-20 évben a politikában maradok, hol az első, hol a harmadik vonalban”, arról pedig a választók döntenek, hogy pontosan hol – mondta.
A választók számára mindegy, hogy melyik vonalban marad, a választók számára egyetlen üdvözítő megoldás létezik, ha azok a vonalak függőlegesek, svéd acélból készülnek és a nép mindközönségesen rácsnak nevezi őket.
Az se baj, ha a stadionok utolsó példányának lelátóit egy kőfejtő köré építik, és azt zárja el a nézőtértől az ominózus szerkezet.
A lelátókról iskolai osztályok nézhetik, amint a szépen visszakarcsúsodott hős kockaköveket farag dolomitból a napi eledel fejében, miközben osztályfőnökeik magyarázzák: látjátok gyerekek, így jár az, aki kárt okoz a magyar népnek, így jár, aki meglopja a társadalmat.
Tudom, álom.


De olyan jó néha eljátszani a gondolattal.
Mert minden diktátor csúnyán végzi, ő sem lesz örökéletű.
Remélem, a hagyatéka sem...

:O)))

15 megjegyzés:

nulla írta...

Pupu -Ne álmodozz! Isten haragja még csak most kezdődik. Ennek a balga népnek ki kell pusztulni.

nemóvatos írta...

Orvos vajon mikor láthatta?

Úzbence írta...

PuPu! Remélem,hogy Poci is csak álmodik,és keserűen csalódik,ha felébred.De a Te álmod váljon valóra,azt kívánom tiszta szívemből!Örülök,hogy így fejezted be az írásod!Mert ha már közhely is,azért a remény hal meg utoljára!

Névtelen írta...



a post-ról jut eszembe: tud vki OLYAN -ról, hogy egy ennyire "autokratikus" vezető békés ..nyugodt öregkor után fejjel előre hagyta szobáját ??

Úzbence írta...

Ja,és tetszik az asszociációd a régi vágásúval kapcsolatban!Nekem amikor megláttam a képet a seggfej jutott eszembe.Bocs!

asta írta...

Én csak annak örülök, hogy volt ca. 10 év, amikor még reménykedhettünk. Orbán csak tünet- gennyes fekély egy beteg nép testén. Lombrosonak csorogna a nyála, ha végignézné a tablót, kit neveznek ma "elit"-nek. Talán a PM az egyetlen fiatal és egészséges hajtás...támogatottsága alig mérhető.

Mégis, úgy érzem vannak már csirák és reménykedjünk, hogy szárba szökken.

Orbán pedig csak hízik......

Kibic37 írta...

@Névtelen (7:30)
Joszif Viszarionovics Dzsugasvilit (ismertebb nevén Sztálin) hova sorolod? Amíg fel tudta fogni a létező világot maga körül, élet és halál ura volt. Három év kellett, amíg halála után (akkor is csak halkan) ki merték mondani rá, hogy gané volt.
És nem ő volt az egyetlen a történelemben, aki megúszta.
De osztozom a wishful thinking-ben, olyan ó lenne, ha nem...

Névtelen írta...

Kedves Pupu, a 300 ruppót kár emlegetni, nem az egészségügyről szólt.

https://www.youtube.com/watch?v=jqc4aPyqgCg

Promenad írta...

Sic transit gloria mundi !
Csak már láthatnánk !

Geza írta...

Sulyos problemaim vannak az illusztracioval! Laatok egy baromarcot, meg egy joo feneket! Oltari blamazs, mert ha ez egy helyes noi popoo, akkor a baromarc meg a joo popoo egyuttese egy erdekes emelygos/undorodo gerjedelmi allapotot okoz, amely osszessegeben nem tul kellemes. Viszont, ha ez egy leborotvalt ferfi hatso, akkor meg meeg nagyobb bajban vagyok, mert nem tudok kulonbseget tenni a keet, leenyegesen kulonbozo altaaj kozott, amelyet igen kellemetlen bevallani! Azt hiszem, inkabb maradok az elso hipotezisneel - remenykedve a szeep noi popook letezeseben, es a baromarc mielobbi eltuneseben.

hello írta...

PuPukám, én meg úgy számolok, hogy miután 2020-tól elzárják az uniós pénzcsapokat, nem lesz tovább búsás zsebreraknivaló, onnantól se neki, se a sameszeinek nem lesz érdekük tovább a kormányzás közelében maradni. Hacsak a felelősségrevonás előli megmenekülés szándékával nem...

Olasz Ildikó írta...

Úgy Látom PuPu, elsajátítottad Orbán hozzáállását a világhoz: "Merjünk nagyot álmodni!" Azért, ha mást nem is, de ezt megkaptuk Viktortól.

Névtelen írta...

Pupuci... te nem változol,ébren is képes vagy álmodni. Tudod az emberek nagy része már csak két ok miatt szavaz a Fideszre:
1. A többi még ezeknél is sokkal hülyébb és ganajabb
2. A ballib megmondóemberek (például te is) olyan szépen pukkadoznak, hogy öröm nézni

Névtelen írta...

Ez a hazaáruló rablóbanda a joggal visszaélve törvényesítette a rablást és az emberi jogok sárbatiprását. Sajnos, ha egy tojást kívülről feltörnek, az a halál. Ha ellenben belülről törik fel a tojást, az az élet kezdete. Ébresztő! - belülről kell feltörni a rablóbanda tojását.

rookie írta...

Ez a tojáspélda teccik!
Miként néhai Apósom megjegyzése Csauról:
"Na, ez sem fog vízszintesen maghalni..."